אינסטנט נודלס: מנה מהירה תוצרת בית

22 בדצמבר 2022
אינסטנט נודלס

מנה מהירה של אינסטנט נודלס תוצרת בית. צילום עז תלם

אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין, עוד כשהייתי בבית הספר היסודי, זה אינסטנט נודלס. אני זוכר שתמיד הדהים אותי שאני יכול למזוג מים רותחים לכלי, לחכות קצת ואז לאכול משהו טעים.

אפילו שמאז למדתי להכין לא מעט מנות מורכבות יותר, עדיין מדי פעם מנות חמות למיניהן הפציעו להופעת אורח בשביל הנוסטלגיה.

היום יש פטנט שמאפשר להכין מנות מהירות כאלו בבית, עם כמה בונוסים רציניים: יש לכם אפשרות לבחור להוסיף איזה רכיבים שאתם רוצים, ואיזה טעמים שבאים לכם בטוב. לא עוד אבקות תבלינים וירקות מיובשים, אלא פטריות טריות, אפונה טובה, גזר טרי ועוד.

פרסום בשיתוף מאסטר שף

צפו: כל השלבים להכנת מנה המהירה של אינסטנט נודלס

 

במילים אחרות, היום זה ממש קל להכין מנות מהירות של אינסטנט נודלס בבית – והן נהדרות בהכנה מראש: מסדרים את כל הרכיבים בצנצנת בערב ולוקחים למשרד או ללימודים למחרת. השרייה קצרה במים רותחים ואפשר לאכול (נהדר גם לקמפינג)!

כדאי ואפילו רצוי לשלב את בני הבית בהכנה – שחר שלנו מאוד נהנה להרכיב לעצמו מנה עם הירקות שהוא בחר.

הכנתי את המתכון הזה לראשונה לפני שנה כשהתארחתי אצל פאולה וליאון, שביקשו שאציג מתכון מהיר לחורף, ועכשיו אני משתף אותו אתכם ? אחת התגובות המשמחות שקבלתי אז הייתה מאמא שהמתכון הזה עזר לה מאוד לגוון את שגרת הארוחות של הילדה שלה לבית הספר.

צפו בסרטון כאן:

מרכז ההצגה: האטריות

כשאנחנו חושבים על נודלס, ישר עולים לראש אטריות ביצים ואטריות אורז. אבל בשנים האחרונות הצטרפו למדפי הסופר נודלס להכנה מהירה – אלו בדיוק אותו הסוג של האטריות שנמצאות במנות המהירות, רק ארוזות בנפרד.

כדי לדעת האם האטריות שאתם עומדים לבחור מתאימות להכנה מהירה או לא, תסתכלו על רשימת המרכיבים. שמן צריך להיות המרכיב השני, אחרי קמח חיטה.

>> להזמנת ספר הכרובית שלי

אינסטנט נודלס

כשהחיתוכים מאחוריכם נשאר רק להרכיב. צילום: עז תלם

זו עדות לכך שמדובר באטריות שעברו בישול מקדים במפעל ואז טוגנו בשמן עמוק על מנת לשמר אותן ולהעניק להן את היכולות לספוג נוזלים ולהתרכך (חזרה) למצב מבושל תוך 2-3 דקות של השרייה במים רותחים בלבד.

הפיצוח הזה של אינסטנט נודלס, כלומר אטריות להכנה מהירה, פותח בשנות ה-50 של המאה הקודמת ביפן ו/או טאיוואן (יש שני טוענים לפטנט).

אני השתמשתי בנודלס של המותג מאסטרשף, ותיבלתי את המנה עם רוטב סרירצ'ה (80% צ'ילי) וסויה מסורתית (46% פולי סויה) של המותג.

מכיוון שהאטריות האלו עברו בישול, הן למעשה אכילות איך שמוציאים אותן מהאריזה, ואפשר להשתמש בהן כמו שהן בתור חטיף (כן כן) או לקישוט סלטים ומנות נודלס.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם

אינסטנט נודלס

אפשר לאכול אותן ככה! צילום: עז תלם

כל השאר לפי הדימיון והיצירתיות שלכם

ברגע שהצטיידתם בנודלס כל מה שנשאר זה לבחור ירקות וטעמים שתוסיפו למנה, לעשות קצת עבודות הכנה, למצוא צנצנת מתאימה (צנצנות 400 גרם רוטב עגבניות עבדו מצוין) ואתם סגורים.

תחשבו על המתכון כאן לא בתור הוראות חקוקות אלא בתור הנחיות ידידותיות – תלכו עם מה שזורם ונמצא לכם בהישג יד.

מבחינת התיבול, שמתי כאמור רוטב סויה ורוטב סרירצ'ה, ואתם יכולים לגמרי להתפרע ולהוסיף גם שמן שומשום, שמן קוקוס, מחית מיסו, רוטב טריאקי שבא לכם בטוב, מירין, אפילו חומץ בלסמי – העיקר בעדינות.

אינסטנט נודלס

כמעט מוכן. צילום: עז תלם

בגזרת הירקות – במתכון פירטתי על ירקות שלדעתי יתאימו וזו כמובן לא רשימה מוחלטת – בטוח שאפשר להוסיף עוד רכיבים. כלל האצבע שלכם צריך להיות – האם השרייה קצרה במים רותחים תספיק כדי לרכך מספיק את הירק.

אם התשובה היא כן – למשל במקרה של ברוקולי, אפונה מופשרת, שעועית ירוקה ובצל ירוק, אז הם מוזמנים להצטרף. מצד שני תפוחי אדמה, קטניות לא מבושלות וכל מה שממש חייב בישול לא מתאים כאן.

הייתי שם לפחות שלושה סוגי ירק.

אינסטנט נודלס

לפני הערבוב. צילום: עז תלם

הרכבה וחימום

רוב המשימה כאן היא ההרכבה של המנה. מהרגע שהרכבתם המנות יחזיקו 24 שעות בקירור (לפעמים יותר, אבל לא הייתי מותח את זה יותר מדי), וכשאתם מוכנים לאכול פשוט יוצקים פנימה מים רותחים, סוגרים (לא הדוק מדי) וממתינים 3 דקות עד שהאטריות מתרככות מספיק לטעמכם.

חשוב לבחוש היטב לפני שאוכלים, ולטעום את הנוזל ולהוסיף לו עוד מלח/רוטב סויה לפי הטעם האישי.

אינסטנט נודלס

מושלם לסגירת פינות של רעב. צילום עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: אפשר להשתמש באטריות אורז דקות וברוטב סויה ללא גלוטן והמתכון גם יעבוד יופי. את אטריות האורז כדאי לקצר עם מספריים כדי שיוכלו להתאים לצנצנת.
  • לא חייבים צנצנת – אפשר פשוט לשים את המצרכים בקערה, לכסות במים רותחים ואז לשים צלחת מעל בשביל ההשרייה.
אינסטנט נודלס

אפשר להוסיף המון ירקות שאוהבים. צילום: עז תלם

מתכון אינסטנט נודלס ביתי

5-6 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, 25 דקות זמן כולל

מצרכים:

נודלס ותיבול:
1 חבילה נודלס להכנה מהירה (השתמשתי בנודלס של המותג מאסטרשף)
רוטב סויה מסורתית (שמים בערך כף בכל מנה)
רוטב סרירצ'ה (אם רוצים פיקנטי, בערך כפית בכל מנה)
סילאן טבעי (בערך כפית במנה)
שמן קוקוס / שמן שומשום (רשות, בערך כפית למנה)

ירקות ששמתי במנות כאן (ממליץ לשים לפחות 3 סוגי ירק):
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (כולל החלק הלבן)
חופן אפונה מוקפאת (מופשרת אם מיועד לאכילה מיידית)
חופן פטריות שמפיניון/פורטובלו, פרוסות דק
1-2 גזרים, חתוכים לגפרורים או מגוררים
חופן קטן שעועית ירוקה, פרוסה דק
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, קצוצה דק או מגוררת
ראש קטן ברוקולי, חתוך לתפרחות ופרוס דק

עוד רעיונות:
1 גבעול סלרי, קצוץ דק
1/4 כרובית, פרוסה דק או קצוצה
חופן קטן נבטי שעועית (נבטים סיניים)
חופן עלי בייבי תרד
פלפל אדום/צהוב/כתום, חתוך לרצועות דקות או קוביות קטנות
פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
חופן גרגרי תירס טריים או מוקפאים שהפשרתם
חופן קטן עלי כוסברה
כמה כפות שומשום קלוי או שחור
חתיכה קטנה דלעת טרייה, חתוכה לקוביות קטנות/גפרורים דקים
חופן קטן פולי אדממה, מוכנים פי הוראות היצרן ומופרדים מהתרמיל

ציוד:
5-6 צנצנות ריקות בגודל בינוני (מומלץ של רוטב עגבניות 400 גרם)

אופן הכנה:

  • מכינים את הירקות שרוצים לשים.
  • שוברים את ריבועי האטריות למעין קוביות קטנות שייכנסו לצנצנות בהן אתם מתכננים להכין בהן את המנות.
  • בתחתית כל צנצנת שמים מהמצרכים לתיבול (סויה, סילאן, סרירצ'ה אם רוצים חריף, שמן וכו)
  • שמים בצנצנת את האטריות. מוסיפים מעט משאר המרכיבים עד למילוי הצנצנת.
  • סוגרים היטב. את ההכנה הזו אפשר לעשות עד יומיים מראש.
  • כשמוכנים לאכול, יוצקים מים רותחים לצנצנת עד שכל המרכיבים מכוסים.
  • סוגרים (לא הדוק מדי) וממתינים 3 דקות.
  • פותחים בזהירות, מערבבים היטב. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח/רוטב סויה לפי הטעם. אוכלים.
  • אם האטריות לא מבושלות מספיק לטעמכם אפשר להשרות 2-3 דקות נוספות או להעביר לקערה, לכסות אותה בצלחת ואז לחמם במיקרוגל 2-3 דקות, בסוף האטריות תתרככנה מספיק ?.

לעוד מרקים מהמזרח הרחוק:

ראמן עוף ופטריות

ראמן

מרק עדשים כתומות ודלורית בקארי ביתי וקרם קוקוס

מרק עוף וקוקוס תאילנדי – טום קא גאי

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

21 תגובות

  1. מהכותרת חששתי לרגע שאתה מסביר איך להכין מנה חמה.
    אפשר להשתמש בתבלין ג'ינג'ר במקום לגרר שורש? וכמה לשים? כן, אני יודע שזה אף פעם "לא אותו דבר", ובכל זאת?…

  2. אני יודעת שהמתכון גמיש בכוונה, אבל אם תוכל לתת כמה הצעות לרוטב- מבחינת שילובים וכמויות מכל רכיב, זה מאוד יעזור ?
    נניח אפילו בשילוב שהצעת של סויה וסרירצה – כמה מכל רכיב במנת צנצנת אחת?

  3. אופס עכשיו ראיתי שלמטה כן כתוב כמויות ?
    אז רק אכתוב תודה רבה על מתכון שנראה סופר שימושי לגיוון של ארוחות ערה לילדה

  4. נראה מצוין. יכול להתאים לדעתך להוסיף קוביות טופו?

    • בהחלט יעבוד! הייתי מטגן קוביות טופו בגודל 1 ס"מ עד שמזהיבות, מייבש עם מגבת נייר ואז מחלק בין המנות

  5. תודה עז,
    נראה מעולה!!
    מנה חמה בריאה סופסוף ?

  6. איזה רעיון מקסים! לא מוסיפים שום תבלינים? מלח, פלפל ועוד?

  7. רעיון פצצה.

  8. אהבתי!
    שמתי רוטב סויה
    אפונה משימורים ןפטריות

  9. נראה מעולה! יעבוד לדעתך עם אטריות אורז דקות? תודה רבה

    • בהחלט יעבוד וגם כתבתי זאת 😉
      חשוב לקצר את האטריות שיתאימו לצנצנת (ממש לגזור עם מספריים)

  10. וואו תודה רבה. יוצא מעולה. איזה רעיון אדיר. לא אוכלת גלוטן ואורז אז עשיתי עם אטריות שעועית (יש בחנויות אסייתיות חבילות מחולקות למנות אישיות אז זה מקל על ההתעסקות עם כל הגוש הרגיל של האטריות).
    ובאופן כללי אוהבת מאד מאד את המתכונים וההסברים שלך

  11. היי, במידה ואני לא יכולה להוסיף הרבה דברים עם נתרן (סויה וסריצה) יש תיסכול אחר שמתאים לדעתך?

    • היי ענבר
      מניח שהתכוונת לתיבול ואת מתוסכלת מזה שאת לא יכולה להוסיף אותו 🙂
      האמת סוגייה קשה כי נתרן גם נמצא במלח ובMSG.. לצערי אין לי תושבה טובה אבל אם מישהו מהקוראים כאן קורא את זה ויש לו רעיון הוא מוזמן להוסיף

    • מניחה שאפשר להוסיף פפריקות, קארי, כורכום.
      הייתי בודקת בחברת מיימון אם יש בתבלינים נתרן או לא, בעיקר בכשרים לפסח.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: