הבטטות הכי טעימות בעולם


^^צפו: אני מכין את הבטטות הטעימות בעולם

שנת 2018 נפתחה אצלי בסערה! המון דברים מתרחשים =] בתחילת השבוע התראיינתי בתכנית של גידי גוב ועדי לרנר ב-102 FM וגיליתי שגידי בכבודו ועצמו קנה את ספר הכרובית, מאוד התלהב והתרשם ממנו ואפילו בישל ממנו כמה מתכונים (להאזנה לקטע המלא). הספר נמצא עכשיו בכל חנויות הספרים, ונמכר במחיר מיוחד גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים.

חוץ מזה, אני משתתף בשתי תוכניות בערוץ חדש בהוט, שנקרא ערוץ DIY (מספר 41 בשלט). זה ערוץ שמוקדש כולו ליצירות שאפשר לעשות בעצמכם בבית, ואני משתתף שם בתוכנית "כוכבים ברשת" עם סרטוני הבישול שלי, ובמגזין היומי Fix, בו יש לי פינה בה אני מסביר איך להכין בבית כל מיני מנות טעימות.

את המגזין מנחה שיר מורנו המקסימה (החממה, מועדון החנונים, שבט צוצלת ועוד), וכל פעם שאני מגיע לאולפן היא טועמת מנה שהכנתי, ואז לוקחים לה אותה באמצע הביס כי מה לעשות, זה טלוויזיה וחייבים להמשיך לצלם (וגם כי לשאר צוות מגיע לטעום כמובן! ?).

שיר מורנו עז תלם
מתחילים את היום בצילום משותף! סלפי על ידי: שיר מורנו

אז כדי ששנוכל לאכול ולפטפט בלי לחץ, ניצלנו בוקר פנוי למפגש בישול כיפי וטעים במטבח היפה, המסודר והמואר שלה בתל אביב.

שאלתי את שיר איזה ירקות היא אוהבת ותוך שנייה היא אמרה: בטטות! הפקעת הכתומה היא אחד מהירקות האהובים ביותר בישראל (ידעתם שהעלים שלה גם אכילים וטעימים?), ומודה שגם לי יש פינה חמה בלב עבורה.

בעבר הכנתי כאן בבלוג מרק בטטה טעים וגם לביבות כתומות מנצחות, אבל ידעתי שמה שיהיה הכי מגניב להכין עם שיר זה את המתכון שלי לבטטות האפויות הכי טעימות בעולם. הכנו גם בחש: אורז בוכרי ממש טעים, אבל זה כתבה אחרת!

בטטות אפויות מושלמות
מתחילים בבטטות בגודל בינוני, קרצפנו אותן עם סקוץ' ולכן אכלנו אותן עם הקליפה. צילום: עז תלם
בטטות צלויות מושלמות
מורידים את הקצוות של הבטטות וחוצים לאורך. צילום: עז תלם

אני לא משתמש בביטוי "הכי טעים בעולם" כל יום, אבל בשיטה הזו הבטטות החמודות יוצאות רכות ונימוחות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ, כמעט כמו קרם ברולה עם מעטה פציח, ובאמת שאני לא מכיר אדם על פני כדור הארץ בעל יכולת לסרב לבטטות הצלויות האלו.

לפני שנתיים פרסמתי את המתכון הזה בוואלה ולפי הדיווחים שם האתר כמעט קרס מרוב כניסות, אז הגיע הזמן לשתף אותו אתכם =]

בטטות צלויות מושלמות
חשוב לוודא שהבטטות מצופות היטב בשמן כדי שתהפוכנה לפריכות. צילום: שיר מורנו

אז למה הן הכי טעימות בעולם?
את זה שבטטות הכי טעימות כשזורקים אותן לתנור כולם יודעים, וכשאני אופה קוביות בטטה אני אוהב שהן טיפה נשרפות בקצוות ויוצאות פריכות – אז מה שעשיתי זה לחצות את הבטטות לאורכן – וכך לבשר שלהן יש שטח מגע עם התבנית החמה.

במהלך האפייה, כשהבטטה מתרככת, היא מתחילה לשחרר החוצה את הסוכרים הטבעיים שנמצאים בה, וכשאלו יוצאים החוצה הם מתקרמלים ומזהיבים, וככה נוצרת השכבה הפריכה והמגניבה הזו.

>> שווה קריאה: מדריך האנטיפסטי הגדול

בטטות אפיות מושלמות לפני האפייה
זהו, אתה הולך לתנור! (מתחת לכל בטטה יש כמה גבעולי טימין) צילום: עז תלם

הסוד להצלחה: שמן!
כדי שזה יקרה בצורה הכי יעילה, אנחנו חייבים להיות ליברליים עם השמן. לשיר היה שמן זית משובח מעכו (עיר הולדתה), ופשוט יצקנו כמה כפות שמן ישר לתבנית ופיזרנו עליה מלח וחופן קטן גבעולי טימין (אפשר גם לשים עלי טימין או אורגנו/זעתר). אגב, אם לא בא לכם עשבים, לא חייבים! העיקר שעל הבטטה לא תוותרו 😛

חשוב לוודא שכל החלק החתוך של הבטטה מצופה בשמן – הוא משמש כמוליך חום ומסייע לסוכרים של הבטטה להגיע לטמפרטורות שהופכות אותם לשכבה קרמלית פריכה. אתם יכולים לנסות להשתמש בשמן קוקוס בשביל הגיוון.

אגב, ככל שתשימו יותר שמן, ככה השכבה הפריכה תחלוש על יותר שטח מהבטטה. סתם שתדעו 😉

שיר מורנו בטטות
שיר מדגמנת בטטות =] צילום: עז תלם

(קצת) שרוף זה טוב
עוד דבר שחשוב להאזר בו במתכון הזה הוא סבלנות.

כלומר – זה לא מספיק לזרוק את הבטטות לתנור, אחרי 30 דקות בערך צריך להתחיל לבדוק אותן, כלומר לפתוח את הדלת (זהירות אדים) ולהרים בטטה בזהירות לראות אם היא קיבלה את השכבה השחומה-זהובה שאנחנו רוצים.

זמן האפייה המדויק ישתנה מתנור לתנור וגם תלוי במצב בו אופים (ראו הערה בסוף המתכון), אז תזכרו לחפש את התוצאה הרצויה ולא להיות צמודים לטיימר.

בטטות אפויות מושלמות
ככה הן נראות ביציאה מהתנור, צריך להפוך אותן כדי לגלות את שכבת הקסם. צילום: עז תלם

קרמל בטטה פריך
ברגע שהשכבה הפריכה הזהובה התקבלה (זה עשוי להיראות שרוף מבחוץ אבל אל תיבהלו), מוציאים את הבטטות מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט. בשלב זה התבנית תיראה מלאת שמן, אבל אל דאגה, הבטטה שותה וסופגת אותו ותוך כמה דקות לא תשימו לב שהוא שם (אמרתי שאלו הבטטות הכי טעימות בעולם, לא שהן דלות קלוריות!).

בטטות אפויות מושלמות
שילוב נדיר בין פריכות ונימוחות משגעת! צילום: עז תלם

גודל בטטה מומלץ
זה המתכון הכי קל והכי טעים שיש, והוא מתאים לבטטות בכל הגדלים, אני אוהב אותו עם בטטות בינוניות אבל הוא להיט גם עם בטטות קטנות יותר (שתזדקקנה לפחות זמן אפייה). אם אתם משתמשים בבטטות גדולות ושמנמנות, כדאי לחתוך כל בטטה ל-4 ולא ל-2 כדי שלא תהיה מנה גדולה מדי.

קצת כמו המתכון שלי לכרוב אפוי, אתם תראו שהבטטות האלו מתחסלות במהירות הבזק, במיוחד באירוח. אם מכינים כמות כפולה, עשו זאת בשתי תבניות ותוך כדי האפייה תחליפו ביניהן (כלומר, מי שהייתה עליונה תהיה תחתונה ולהפך), שתקבלנה כמות חום זהה.

הגשה
הבטטות האלו לא צריכות כלום. באמת, אבל אם אתם מתעקשים לגוון, נסו אותן ביחד עם יוגורט, טחינה, סחוג או פסטו טרי ורענן.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאד

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oz Telem ? עז תלם (@oztelem) on

מתכון בטטות אפויות פריכות

2-3 מנות, טבעוני, נטול גלוטן, פליאו, 5 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

4-6 בטטות בגודל בינוני-קטן
5-6 גבעולי טימין (רשות)
קורט מלח גס
4-8 כפות שמן זית |(כל המרבה הרי זה משובח)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-210 מעלות (טורבו או עליון תחתון, ראו הערה בסוף המתכון).
  • בעזרת סקוץ' וסבון, מקרצפים היטב את הבטטות, על מנת להסיר כל שאריות חול מהקליפה. שוטפים היטב.
  • מניחים את הבטטות השטופות על קרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים לאורך.
  • חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות ארוכות או מפרידים לעלים.
  • בתבנית עם נייר אפייה שמים 3-4 כפות משמן הזית ומפזרים את המלח הגס וגבעולי/עלי הטימין.
  • מניחים את הבטטות, עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית, כך שכל הטימין יהיה מכוסה (מה שלא מכוסה ישרף).
  • שימו לב1: חשוב שכל החלק החתוך של הבטטה יקבל ציפוי בשמן. מנענעים מעט את התבנית כדי לפזר את השמן והתיבול באחידות.
  • מזלפים או מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
  • מעבירים לתנור ואופים 35-50 דקות (תלוי בגודל הבטטות והתנור שלכם), עד שהבטטות אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים (מומלץ להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות).
  • מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומגישים. שימו לב2: מכיוון שקרצפנו את הבטטות, הקליפה אכילה לחלוטין!
  • נשמר בקירור חמישה ימים אבל הכי טעים 15-20 דקות אחרי היציאה מהתנור.
  • הערה לגבי מצב התנור: באפייה במצב טורבו הבטטות תיאפנה הכי מהר, אבל יש סיכוי גבוה יותר לשרוף, אז ממליץ למקם את התנור על חום עליון-תחתון ושיקח עוד 10 דקות.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

216 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
אופירה בר-משיח

המתכון נראה נפלא!!!
כל הכבוד!!!!

גילי

היי
אין לי טימין… אבל עיריית כפר סבא דואגת להרבה רוזמרין בסביבה 😁 יעבוד?

Anat

רק שתדע שיש לך מעריצים בוונקובר/ קנדה, אתה בלוגר האוכל הכי טוב by far, לא משאיר מקום לטעויות,תהיות, הכל ברור ונהיר וגם נגיש, ובגובה העיניים.המתכון לבטטות אליפות אחרי אינספור נסיונות ותיבלונים הגעתי למתכון הזה, הכי פשוט , לא מתחכם והכיייי טעים…בדרך להכנה חוזרת!!!
ענת

נורה

מכינה בפעם המי יודע כמה, תודה רבה רבה על המתכון!

חגית

שלום רב
אפשר עם מלח רגיל?

יעל

הכי נישתי שלי אבל… האם זה בסדר להשתמש בנייר אלומיניום ולא בנייר אפייה?
מאוד אוהבת את הכתיבה שלך ונעזרת בבלוג המון!תודה!!

נ.ב.
יש מצב ל'איך להכין אספרגוס' בהזדמנות? 🙂

אורן

אופס…אורז בוכרי ולא בוחרי )

שרון

קוראת את הבלוג שלך ובעיקר רוצה לומר תודה על הקפדה במתכונים ללא גלוטן שבזכות זה מתאימים לבישול לכל המשפחה

אתי

הרגת אותי עז!!! אני על טיסה הביתה מז'נבה עם קונקשן וכל מה שבא לי עכשיו זה את הבטטות האלה… נראה לי שולחת הוראות הפעלה לכפרה עליו ? אגב, איפה המתכון לבאחש?…❤

חנית

הי עוז'

יצירתי וטעים כתמיד.
עוד מתכון פשוט וחכם בפשטותו מבית היוצר הבלתי נדלה שלך.
אהבתי.

מיה

היי אשמח לדעת איך אני מגיעה לאינסטגרם שלך

חנה שפיגל

הכנתי!טעים מאד מאד.מתכון קל להפליא .נכנס ישר לאוסף התפריטים המשפחתי.תודה!

שאלה למתחילים

שאלה, חום עליון תחתון, הכוונה לאיור של שני הפסים לרוחב?

רונית

היי עוז,
אפשר להכין, ואז לקחת לעבודה יום אחרי ולחמם במיקרו?

מתכון פשוט ומושלם. מוציא מהבטטות את כל הטוב שבהן! גם מבחינת מרקם וגם במחינת טעם!
אני כל הזמן מנסה להכין מתכונים עם בטטות כי הן נורא בריאות ואני לא הכי מחבבת אותן, אבל המתכון הזה פשוט מעולה!
תודה שהחזרת לי את הבטטות לתפריט!

זה באמת מתכון הבטטות הטוב ביותר שניסיתי. איזון מושלם בין רכות לבין קראנצ'יות. והקטע של להניח את עשבי התיבול בין פני הבטטה לבין נייר האפיה גאוני בפשטותו.

אוּבּר חוֹכם

מצחיק שאתה מתייחס לשמה בשיוויון נפש. מרג׳ורי מורנינגסטאר הוא שם ספר מאוד מוצלח של הרמן ווק משנת 1955. בחירה מצחיקה גם של הכותב המקורי.
ובלי קשר, המתכון נשמע סופר מבטיח! בקרוב אנסה ואעדכן איך יצא. תודה

חגית גורש

אשמח לקבל מתכונים למייל תודה

חן

תודה על המתכון! פשוט ומעולה! הכנתי ויצא להיט ולחלוטין נשמר במועדפים 🙂

שי

טעים, טעים, טעים!!!!
עשיתי באותה צורה גם לפת, והיא יצאה מעדן.
פשוט, קל, וטעים.

רחל

תודה רבה, אכין בקרוב ואדווח לך!!

ליאת

מתכון מעולה: כמה פשוט ככה טעים. תודה רבה!

מעולה!!! ביג לייק. אהבתי מאוד ואפילו כותבת פוסט

גילה אפשטיין

עוז שלום,
ראיתי את פשטידת הכרובית (מעקודה) שהוצגה על ידך בתוכנית עם שיר מורנו..
דבר אחד הפריע לי מאוד וזה מילא שהכרובית לא בושלה. אך כידוע הכרובית
מכילה המון תולעים ואם אתה לא שוטף אותה במים חמים/רותחים ישנם כל הסיכויים
שהפשטידה תכיל לא מעט תולעים…..

שאולה

היי עז,
כמה זמן זה – זמן ארוך?
תודה

אילנית

עז שלום רב, אני תושבת חוץ וקראתי על הספר שלך עוד כשהיה בתהליך….כשהגעתי לארץ נסעתי במיוחד לנמל בכדי לקנות את הספר?מודה לך מקרב לב, ספר מקסים
ותודה עבור מתכונים והסברים מוצלחים

אביה

נראה מתכון מעולה!
כמה קריטי שהמלח יהיה גס ולא מלח שולחן רגיל?

עדנה

טעים טעים.
הפך ללהיט אירוח.
תודה עוז

אסף

היי, נראה ממש טעים, מחכה כבר להכין!

שאלה קטנה: האם אותה שיטת בישול תעבוד גם בתפוחי אדמה ויתקבל האפקט של הקרמל?

סימה

בוקר טוב..הבטטות היו כוכב א.ערב שישי..טרפו ממש טעים אש. משום מה מזכיר טנם של בטטה מחלואה בטטה מתוקה במרוקאית..אימי היתה שמה בסכינה שזה חמין..
גם קציצות הבסטיל סוףף עשיתי כמה פעמים אתה כ"כ מסביר היטבשזה ממש בול. המו תודות.

דניאלה דרום

הי עז,
ניסיתי להכין תפוחי אדמה על אותו עיקרון של הבטטות. יצאו מהתנור- היו מעולים, אבל אחרי כמה דק' הקליפה נהייתה רכה ולא קריספית. צריכה להכין מראש תפוחי אדמה לאורחים, הם יאכלו כשעתיים אחרי האפייה. יש לך רעיון איך להכין שישאר קריספי? תודה, וניהנת מאאאד מהבלוג שלך!

נויה

בטטות מושלמות, !!! טרפנו אותן וגם את התבנית!!!

גיש

אפשר אפילו לשפר ?

מצאתי בסופר בטטות שקית של בטטות קטנטנות , קניתי אחת רגילה ואחת של בטטות סגולות. פעלתי על פי המתכון והתוצאה הייתה מעולה. הגודל של הבטטות הקטנות היה מושלם לאחיזה ביד והצבעים תרמו לגיוון ולטעם. הבגולות פחות מתוקות ויותר עדינות ועדיין טעימות בטירוף

ליאור

לפי השעון ברקע של הסרטון עברה בדיוק שעה 🙂

תודה רבה על המתכון! בטטה זה אלוהי

נעמי

מאוד אוהבים אצלינו בטטות, אז ינוסה בקרוב. נראה גאוני!
טיפ מגניב שאולי אתה מכיר: מקרצפים בטטות שלמות ואז אופים אותן על מצע מלח גס עד שמתרככות ומתקרמלות מבפנים. ממש ממש טעים. אנחנו קוראים לזה 'בטטות רמוצות' כמו בספר 'הקפות ביער'.

אבישי

רוזמרין במקום טימין יתאים לטעמך?….

דפנה

אחרי הרבה ציפיות והיכרות עם המתכון קניתי בטטות במיוחד בשבילך
הכנתי בליווי של דג בתנור
יצא מהמם!!! עשוי בול וכמות השמן בהחלט מוסיפה((:

לימור

שלום עז,
אפשר בכל זאת לקלף את הבטטות או שזה יוצא פחות טוב?

לימור

בסוף חלק קילפתי וחלק לא, כולם יצאו מצוינים!
תודה

רחל

אנסה ביום שישי הקרוב ואעדכן
איך יצא ..
בכל אופן תודה על ההסבר הקצר וקולע

רחל

הי עוז
האם אפשר להשתמש בטימין מיובש אם כן כמה צריך לשים?
תודה

שני

על כמה מעלות אופים? עם טורבו או בלי?

רות

נשמר במקרר אמרת?? חוסלו כולן אחת אחת… טעימות טעימות והערב הן שוב מככבות. תודה על המתכון הנפלא.

כלנית

מתכון מעולה. יצא טעים ביותר. כדאי להשאיר קצת יותר זמן בתנור כך שהתחתית תשחים עוד יותר מאשר בתמונה.

שיר

וואו. מעדן!! השארתי לעוד חצי שעה בתנור והמתיקות התעצמה עוד יותר . תודה ענקית

kb

היי. היום ניסיתי את המתכון יצא מושלם !

לאה

יצא מצויין -כמה פשוט ככה טעים…תודה!

מריה

היי
אפשר להכין בלי נייר אפייה??? זה יתן אותה תוצאה??

נורית

האם לא כדאי לקלף את הבטטות? האם זה ישנה את הטעם ?

גיא

חיפשתי ברשת מתכון להכנת בטטות בתנור ומצאתי את המתכון שלך ל"בטטות הכי טעימות בעולם".
הכנתי.
הן אכן קלות מאוד להכנה, אין כמעט מה לנקות אחרי ההכנה והן גם יצאו מדהימות בטעמן וזכו למחמאות מכל הטועמים.
יישר כוחך.

אביבית

עוז איזה אלוף!

תענוג ללמוד ממך…ממש קיבלתי בהשראתך רעיון איזו תוספת להכין לערב חג ראש השנה ?
תודה וסופ״ש נעים.
אביבית

יעל

ממליצה להכין בשיטה הזו גם תפוא אפויים- ממליצה להכין תפוא בינוניים ולא גדולים מידי, אני מפזרת ע"פ התבנית מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס ומחטי רוזמרין ויוצא נהדר! כמובן שאם מכינים תפוא ולא בטטות יש להאריך מעט את משך האפיה. ניתן לטפות באותה תבנית את שניהם….

תמר

הי עוז,
לא הבנתי כמה מלח גס לשים.
האם לפזר על כל התבנית? המצע?
תודה על מתכונים טעימים והסברים מחכימים.
תמר

מיקה

היי עז,
הכנתי היום עם בטטות קטנטנות וארוכות, יצא פשוט מעולה!!
תודה רבה. מיקה

עדי

מאז הצזיקי הגאוני אני עוקבת והיום לקחתי צ'אנס על המתכון הזה, כל פניו הכל פה משהו שעשיתי בעבר, חוץ! מלשים! אותם! הפוכים! מה שיוצר את כל הקסם!!!
פשוט אדיר- תודה רבה!!!

עדי ומאי

היי עז, תודה על המתכון המדהים! ללא ספק המתכון הכי מוצלח ברשת לבטטות!
חג שמח

מרים

הי, שמן רגיל זה גם בסדר או שזה לא יצא אותו דבר בלי שמן זית? ?

ורד רוטמן שמש

רק רציתי לפרגן, מתכון מצויין!!!
נהנית להתעדכן בכל פעם במתכונים חדשים.

תהילה

טעים בטירוף!!!!!

הירשמו לעדכונים במייל