^^צפו: אני מכין את הבטטות הטעימות בעולם
שנת 2018 נפתחה אצלי בסערה! המון דברים מתרחשים =] בתחילת השבוע התראיינתי בתכנית של גידי גוב ועדי לרנר ב-102 FM וגיליתי שגידי בכבודו ועצמו קנה את ספר הכרובית, מאוד התלהב והתרשם ממנו ואפילו בישל ממנו כמה מתכונים (להאזנה לקטע המלא). הספר נמצא עכשיו בכל חנויות הספרים, ונמכר במחיר מיוחד גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים.
חוץ מזה, אני משתתף בשתי תוכניות בערוץ חדש בהוט, שנקרא ערוץ DIY (מספר 41 בשלט). זה ערוץ שמוקדש כולו ליצירות שאפשר לעשות בעצמכם בבית, ואני משתתף שם בתוכנית "כוכבים ברשת" עם סרטוני הבישול שלי, ובמגזין היומי Fix, בו יש לי פינה בה אני מסביר איך להכין בבית כל מיני מנות טעימות.
את המגזין מנחה שיר מורנו המקסימה (החממה, מועדון החנונים, שבט צוצלת ועוד), וכל פעם שאני מגיע לאולפן היא טועמת מנה שהכנתי, ואז לוקחים לה אותה באמצע הביס כי מה לעשות, זה טלוויזיה וחייבים להמשיך לצלם (וגם כי לשאר צוות מגיע לטעום כמובן! ?).
אז כדי ששנוכל לאכול ולפטפט בלי לחץ, ניצלנו בוקר פנוי למפגש בישול כיפי וטעים במטבח היפה, המסודר והמואר שלה בתל אביב.
שאלתי את שיר איזה ירקות היא אוהבת ותוך שנייה היא אמרה: בטטות! הפקעת הכתומה היא אחד מהירקות האהובים ביותר בישראל (ידעתם שהעלים שלה גם אכילים וטעימים?), ומודה שגם לי יש פינה חמה בלב עבורה.
בעבר הכנתי כאן בבלוג מרק בטטה טעים וגם לביבות כתומות מנצחות, אבל ידעתי שמה שיהיה הכי מגניב להכין עם שיר זה את המתכון שלי לבטטות האפויות הכי טעימות בעולם. הכנו גם בחש: אורז בוכרי ממש טעים, אבל זה כתבה אחרת!
אני לא משתמש בביטוי "הכי טעים בעולם" כל יום, אבל בשיטה הזו הבטטות החמודות יוצאות רכות ונימוחות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ, כמעט כמו קרם ברולה עם מעטה פציח, ובאמת שאני לא מכיר אדם על פני כדור הארץ בעל יכולת לסרב לבטטות הצלויות האלו.
לפני שנתיים פרסמתי את המתכון הזה בוואלה ולפי הדיווחים שם האתר כמעט קרס מרוב כניסות, אז הגיע הזמן לשתף אותו אתכם =]
אז למה הן הכי טעימות בעולם?
את זה שבטטות הכי טעימות כשזורקים אותן לתנור כולם יודעים, וכשאני אופה קוביות בטטה אני אוהב שהן טיפה נשרפות בקצוות ויוצאות פריכות – אז מה שעשיתי זה לחצות את הבטטות לאורכן – וכך לבשר שלהן יש שטח מגע עם התבנית החמה.
במהלך האפייה, כשהבטטה מתרככת, היא מתחילה לשחרר החוצה את הסוכרים הטבעיים שנמצאים בה, וכשאלו יוצאים החוצה הם מתקרמלים ומזהיבים, וככה נוצרת השכבה הפריכה והמגניבה הזו.
>> שווה קריאה: מדריך האנטיפסטי הגדול
הסוד להצלחה: שמן!
כדי שזה יקרה בצורה הכי יעילה, אנחנו חייבים להיות ליברליים עם השמן. לשיר היה שמן זית משובח מעכו (עיר הולדתה), ופשוט יצקנו כמה כפות שמן ישר לתבנית ופיזרנו עליה מלח וחופן קטן גבעולי טימין (אפשר גם לשים עלי טימין או אורגנו/זעתר). אגב, אם לא בא לכם עשבים, לא חייבים! העיקר שעל הבטטה לא תוותרו 😛
חשוב לוודא שכל החלק החתוך של הבטטה מצופה בשמן – הוא משמש כמוליך חום ומסייע לסוכרים של הבטטה להגיע לטמפרטורות שהופכות אותם לשכבה קרמלית פריכה. אתם יכולים לנסות להשתמש בשמן קוקוס בשביל הגיוון.
אגב, ככל שתשימו יותר שמן, ככה השכבה הפריכה תחלוש על יותר שטח מהבטטה. סתם שתדעו 😉
(קצת) שרוף זה טוב
עוד דבר שחשוב להאזר בו במתכון הזה הוא סבלנות.
כלומר – זה לא מספיק לזרוק את הבטטות לתנור, אחרי 30 דקות בערך צריך להתחיל לבדוק אותן, כלומר לפתוח את הדלת (זהירות אדים) ולהרים בטטה בזהירות לראות אם היא קיבלה את השכבה השחומה-זהובה שאנחנו רוצים.
זמן האפייה המדויק ישתנה מתנור לתנור וגם תלוי במצב בו אופים (ראו הערה בסוף המתכון), אז תזכרו לחפש את התוצאה הרצויה ולא להיות צמודים לטיימר.
קרמל בטטה פריך
ברגע שהשכבה הפריכה הזהובה התקבלה (זה עשוי להיראות שרוף מבחוץ אבל אל תיבהלו), מוציאים את הבטטות מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט. בשלב זה התבנית תיראה מלאת שמן, אבל אל דאגה, הבטטה שותה וסופגת אותו ותוך כמה דקות לא תשימו לב שהוא שם (אמרתי שאלו הבטטות הכי טעימות בעולם, לא שהן דלות קלוריות!).
גודל בטטה מומלץ
זה המתכון הכי קל והכי טעים שיש, והוא מתאים לבטטות בכל הגדלים, אני אוהב אותו עם בטטות בינוניות אבל הוא להיט גם עם בטטות קטנות יותר (שתזדקקנה לפחות זמן אפייה). אם אתם משתמשים בבטטות גדולות ושמנמנות, כדאי לחתוך כל בטטה ל-4 ולא ל-2 כדי שלא תהיה מנה גדולה מדי.
קצת כמו המתכון שלי לכרוב אפוי, אתם תראו שהבטטות האלו מתחסלות במהירות הבזק, במיוחד באירוח. אם מכינים כמות כפולה, עשו זאת בשתי תבניות ותוך כדי האפייה תחליפו ביניהן (כלומר, מי שהייתה עליונה תהיה תחתונה ולהפך), שתקבלנה כמות חום זהה.
הגשה
הבטטות האלו לא צריכות כלום. באמת, אבל אם אתם מתעקשים לגוון, נסו אותן ביחד עם יוגורט, טחינה, סחוג או פסטו טרי ורענן.
חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאד
View this post on Instagram
מתכון בטטות אפויות פריכות
2-3 מנות, טבעוני, נטול גלוטן, פליאו, 5 דקות עבודה, שעה זמן כולל
מצרכים:
4-6 בטטות בגודל בינוני-קטן
5-6 גבעולי טימין (רשות)
קורט מלח גס
4-8 כפות שמן זית |(כל המרבה הרי זה משובח)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-210 מעלות (טורבו או עליון תחתון, ראו הערה בסוף המתכון).
- בעזרת סקוץ' וסבון, מקרצפים היטב את הבטטות, על מנת להסיר כל שאריות חול מהקליפה. שוטפים היטב.
- מניחים את הבטטות השטופות על קרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים לאורך.
- חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות ארוכות או מפרידים לעלים.
- בתבנית עם נייר אפייה שמים 3-4 כפות משמן הזית ומפזרים את המלח הגס וגבעולי/עלי הטימין.
- מניחים את הבטטות, עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית, כך שכל הטימין יהיה מכוסה (מה שלא מכוסה ישרף).
- שימו לב1: חשוב שכל החלק החתוך של הבטטה יקבל ציפוי בשמן. מנענעים מעט את התבנית כדי לפזר את השמן והתיבול באחידות.
- מזלפים או מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
- מעבירים לתנור ואופים 35-50 דקות (תלוי בגודל הבטטות והתנור שלכם), עד שהבטטות אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים (מומלץ להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות).
- מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומגישים. שימו לב2: מכיוון שקרצפנו את הבטטות, הקליפה אכילה לחלוטין!
- נשמר בקירור חמישה ימים אבל הכי טעים 15-20 דקות אחרי היציאה מהתנור.
- הערה לגבי מצב התנור: באפייה במצב טורבו הבטטות תיאפנה הכי מהר, אבל יש סיכוי גבוה יותר לשרוף, אז ממליץ למקם את התנור על חום עליון-תחתון ושיקח עוד 10 דקות.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
המתכון נראה נפלא!!!
כל הכבוד!!!!
תודה רבה אופירה! =]
היי
אין לי טימין… אבל עיריית כפר סבא דואגת להרבה רוזמרין בסביבה ? יעבוד?
בהחלט וזה כמובן טעים יותר כשקוטפים לבד 😉
רק שתדע שיש לך מעריצים בוונקובר/ קנדה, אתה בלוגר האוכל הכי טוב by far, לא משאיר מקום לטעויות,תהיות, הכל ברור ונהיר וגם נגיש, ובגובה העיניים.המתכון לבטטות אליפות אחרי אינספור נסיונות ותיבלונים הגעתי למתכון הזה, הכי פשוט , לא מתחכם והכיייי טעים…בדרך להכנה חוזרת!!!
ענת
שמח לשמוע! תודה ענת
מכינה בפעם המי יודע כמה, תודה רבה רבה על המתכון!
בשמחה רבה!
שלום רב
אפשר עם מלח רגיל?
שלום
אין בעייה
הכי נישתי שלי אבל… האם זה בסדר להשתמש בנייר אלומיניום ולא בנייר אפייה?
מאוד אוהבת את הכתיבה שלך ונעזרת בבלוג המון!תודה!!
נ.ב.
יש מצב ל'איך להכין אספרגוס' בהזדמנות? 🙂
היי יעל,
כמה כיף לשמוע!!
לשאלתך: אפשר, לא מומלץ – גם עשוי להידבק וגם קראתי הרבה עלל זה שאלומיניון פחות בטוח לשימוש בטמפרטורות גבוהות..
ולגבי אספרגוס: נרשם!
אופס…אורז בוכרי ולא בוחרי )
תוקן =]
תודה אורן!
קוראת את הבלוג שלך ובעיקר רוצה לומר תודה על הקפדה במתכונים ללא גלוטן שבזכות זה מתאימים לבישול לכל המשפחה
בשמחה!
הרגת אותי עז!!! אני על טיסה הביתה מז'נבה עם קונקשן וכל מה שבא לי עכשיו זה את הבטטות האלה… נראה לי שולחת הוראות הפעלה לכפרה עליו ? אגב, איפה המתכון לבאחש?…❤
תודה רבה אתי 🙂
תכיני לעת שובך!
הבאחש יעלה בהמשך =]=]
הי עוז'
יצירתי וטעים כתמיד.
עוד מתכון פשוט וחכם בפשטותו מבית היוצר הבלתי נדלה שלך.
אהבתי.
תודה רבה חנית! 🙂 שמח שאהבת
היי אשמח לדעת איך אני מגיעה לאינסטגרם שלך
https://www.instagram.com/oztelem/
מוזמנת לבקר מיה 🙂
הכנתי!טעים מאד מאד.מתכון קל להפליא .נכנס ישר לאוסף התפריטים המשפחתי.תודה!
איזה כיף לשמוע חנה =]
בתיאבון וכיף ששיתפת
שאלה, חום עליון תחתון, הכוונה לאיור של שני הפסים לרוחב?
אכן
היי עוז,
אפשר להכין, ואז לקחת לעבודה יום אחרי ולחמם במיקרו?
היי רונית=]
אחלה שאלה
אפשר, כדי להשיב את הפריכות מומלץ לחמם בטוסטר אובן.
מתכון פשוט ומושלם. מוציא מהבטטות את כל הטוב שבהן! גם מבחינת מרקם וגם במחינת טעם!
אני כל הזמן מנסה להכין מתכונים עם בטטות כי הן נורא בריאות ואני לא הכי מחבבת אותן, אבל המתכון הזה פשוט מעולה!
תודה שהחזרת לי את הבטטות לתפריט!
תודה רבה שירי היקרה!
שמח מאוד לשמוע וכיף ששיתפת
זה באמת מתכון הבטטות הטוב ביותר שניסיתי. איזון מושלם בין רכות לבין קראנצ'יות. והקטע של להניח את עשבי התיבול בין פני הבטטה לבין נייר האפיה גאוני בפשטותו.
תודה רבה מרג'ורי! =]
ממש שמח שאהבת 🙂
מצחיק שאתה מתייחס לשמה בשיוויון נפש. מרג׳ורי מורנינגסטאר הוא שם ספר מאוד מוצלח של הרמן ווק משנת 1955. בחירה מצחיקה גם של הכותב המקורי.
ובלי קשר, המתכון נשמע סופר מבטיח! בקרוב אנסה ואעדכן איך יצא. תודה
בשמחה יעל 🙂
אשמח לקבל מתכונים למייל תודה
תודה על המתכון! פשוט ומעולה! הכנתי ויצא להיט ולחלוטין נשמר במועדפים 🙂
היי חן =]
בשמחה רבה! כיף מאוד לשמוע ותודה ששיתפת
טעים, טעים, טעים!!!!
עשיתי באותה צורה גם לפת, והיא יצאה מעדן.
פשוט, קל, וטעים.
היי שי
איזה כיף לשמוע! הלפתות נהדרות עכשיו יופי של רעיון
תודה ששיתפת
תודה רבה, אכין בקרוב ואדווח לך!!
בשמחה רחל =]
מתכון מעולה: כמה פשוט ככה טעים. תודה רבה!
תודה רבה ליאת!
מאוד שמח שאהבת
ובשמחה תמיד =]
מעולה!!! ביג לייק. אהבתי מאוד ואפילו כותבת פוסט
איזה כיף יהודית היקרה כבוד רב =]
שמח שאהבת! יצא לך נהדררר
עוז שלום,
ראיתי את פשטידת הכרובית (מעקודה) שהוצגה על ידך בתוכנית עם שיר מורנו..
דבר אחד הפריע לי מאוד וזה מילא שהכרובית לא בושלה. אך כידוע הכרובית
מכילה המון תולעים ואם אתה לא שוטף אותה במים חמים/רותחים ישנם כל הסיכויים
שהפשטידה תכיל לא מעט תולעים…..
היי גילה =]
לפני ההכנה השריתי את התפרחות במים מלח וחומץ זמן ארוך כדי לנקותה.
בטלוויזיה לא תמיד מספיקים לדבר על הכל ואני יוצא מנקודת הנחה שאנשים יודעים מה לעשות כדי להכין את הכרובית כמו שהם יודעים לקלף בצל ולשטוף עשבי תיבול
היי עז,
כמה זמן זה – זמן ארוך?
תודה
לפחות חצי שעה
עז שלום רב, אני תושבת חוץ וקראתי על הספר שלך עוד כשהיה בתהליך….כשהגעתי לארץ נסעתי במיוחד לנמל בכדי לקנות את הספר?מודה לך מקרב לב, ספר מקסים
ותודה עבור מתכונים והסברים מוצלחים
היי אילנית =]
תודה רבה שרכשת את הספר שלי, שמח מאוד לשמוע שאהבת והקדשת זמן במיוחד בשבילו!
ובשמחה רבה תמיד 🙂
נראה מתכון מעולה!
כמה קריטי שהמלח יהיה גס ולא מלח שולחן רגיל?
תודה אביה =]=]
לא קריטי. מעדיף מלח גס כי הוא לא מכיל חומרים נגד התגיישות.
טעים טעים.
הפך ללהיט אירוח.
תודה עוז
היי עדנה =]
כמה שמח לשמוע!!! בתיאבון
היי, נראה ממש טעים, מחכה כבר להכין!
שאלה קטנה: האם אותה שיטת בישול תעבוד גם בתפוחי אדמה ויתקבל האפקט של הקרמל?
היי אסף 🙂
תודה רבה! בהחלט עובדת בדוק פעמיים אצלי וגם בהרבה בתים אחרים 😉
בוקר טוב..הבטטות היו כוכב א.ערב שישי..טרפו ממש טעים אש. משום מה מזכיר טנם של בטטה מחלואה בטטה מתוקה במרוקאית..אימי היתה שמה בסכינה שזה חמין..
גם קציצות הבסטיל סוףף עשיתי כמה פעמים אתה כ"כ מסביר היטבשזה ממש בול. המו תודות.
היי סימה =]
מאוד שמח לשמוע!
תודה רבה על המילים החמות
הי עז,
ניסיתי להכין תפוחי אדמה על אותו עיקרון של הבטטות. יצאו מהתנור- היו מעולים, אבל אחרי כמה דק' הקליפה נהייתה רכה ולא קריספית. צריכה להכין מראש תפוחי אדמה לאורחים, הם יאכלו כשעתיים אחרי האפייה. יש לך רעיון איך להכין שישאר קריספי? תודה, וניהנת מאאאד מהבלוג שלך!
היי דניאלה =]
ששמח מאוד לשמוע ובשמחה רבה תמיד
כדי להשיב לתפוחי האדמה את הפריכות מחממים אותם בתנור חם עם הצד החתוך כלפי מעלה, החימום יגרום ללחות שהצטברה בתפוחי האדמה להתאדות והפריכות תשוב לה.
בהצלחה!
בטטות מושלמות, !!! טרפנו אותן וגם את התבנית!!!
אפשר אפילו לשפר ?
מצאתי בסופר בטטות שקית של בטטות קטנטנות , קניתי אחת רגילה ואחת של בטטות סגולות. פעלתי על פי המתכון והתוצאה הייתה מעולה. הגודל של הבטטות הקטנות היה מושלם לאחיזה ביד והצבעים תרמו לגיוון ולטעם. הבגולות פחות מתוקות ויותר עדינות ועדיין טעימות בטירוף
נהדר תודה רבה על הרעיון =]=]
לפי השעון ברקע של הסרטון עברה בדיוק שעה 🙂
תודה רבה על המתכון! בטטה זה אלוהי
היי =]
בשמחה רבה ליאור!
אכן זה פשוט כי אכלנו ארוחת ערב בין הטייקים D:
מאוד אוהבים אצלינו בטטות, אז ינוסה בקרוב. נראה גאוני!
טיפ מגניב שאולי אתה מכיר: מקרצפים בטטות שלמות ואז אופים אותן על מצע מלח גס עד שמתרככות ומתקרמלות מבפנים. ממש ממש טעים. אנחנו קוראים לזה 'בטטות רמוצות' כמו בספר 'הקפות ביער'.
תודה רבה נעמי ובשמחה =]
אהבתי את הטיפ תודה על המידע
רוזמרין במקום טימין יתאים לטעמך?….
היי אבישי =]
בהחלט כן!
אחרי הרבה ציפיות והיכרות עם המתכון קניתי בטטות במיוחד בשבילך
הכנתי בליווי של דג בתנור
יצא מהמם!!! עשוי בול וכמות השמן בהחלט מוסיפה((:
היי דפנה =]
ממש שמח לשמוע! בתיאבון ותהני 😉
שלום עז,
אפשר בכל זאת לקלף את הבטטות או שזה יוצא פחות טוב?
בסוף חלק קילפתי וחלק לא, כולם יצאו מצוינים!
תודה
היי לימור =]
שמח לשמוע! כיף ששיתפת
אנסה ביום שישי הקרוב ואעדכן
איך יצא ..
בכל אופן תודה על ההסבר הקצר וקולע
היי רחל =]
בהצלחה! שמח שאהבת
הי עוז
האם אפשר להשתמש בטימין מיובש אם כן כמה צריך לשים?
תודה
היי רחל =] בטח
כפית טימין מיובש תתאים
על כמה מעלות אופים? עם טורבו או בלי?
הכל כתוב במתכון
נשמר במקרר אמרת?? חוסלו כולן אחת אחת… טעימות טעימות והערב הן שוב מככבות. תודה על המתכון הנפלא.
מבורך 😉
בשמחה רבה רות!
מתכון מעולה. יצא טעים ביותר. כדאי להשאיר קצת יותר זמן בתנור כך שהתחתית תשחים עוד יותר מאשר בתמונה.
היי כלנית 🙂
שמח שאהבת ותודה על הטיפ
וואו. מעדן!! השארתי לעוד חצי שעה בתנור והמתיקות התעצמה עוד יותר . תודה ענקית
היי שיר 🙂
ממש שמח לשמוע!
היי. היום ניסיתי את המתכון יצא מושלם !
היי קורל שמח מאוד לשמוע!
כיף ותודה ששיתפת
יצא מצויין -כמה פשוט ככה טעים…תודה!
תודה רבה לאה! 🙂
כיף ששיתפת
היי
אפשר להכין בלי נייר אפייה??? זה יתן אותה תוצאה??
היי מריה 🙂
זה ידבק לתבנית אם לא תשימי נייר אפייה
האם לא כדאי לקלף את הבטטות? האם זה ישנה את הטעם ?
היי נורית
אם תקלפי את הבטטות החלק הקלוף ישרף בתנור. הקליפה משמשת כשכבת מגן, כמו נייר כסף
חיפשתי ברשת מתכון להכנת בטטות בתנור ומצאתי את המתכון שלך ל"בטטות הכי טעימות בעולם".
הכנתי.
הן אכן קלות מאוד להכנה, אין כמעט מה לנקות אחרי ההכנה והן גם יצאו מדהימות בטעמן וזכו למחמאות מכל הטועמים.
יישר כוחך.
היי גיא 🙂
תודה רבה על המילים החמות! שמח בהצלחתך!
עוז איזה אלוף!
תענוג ללמוד ממך…ממש קיבלתי בהשראתך רעיון איזו תוספת להכין לערב חג ראש השנה ?
תודה וסופ״ש נעים.
אביבית
היי אביבית
תודה רבה על המילים החמות! בכבוד רב :))
ממליצה להכין בשיטה הזו גם תפוא אפויים- ממליצה להכין תפוא בינוניים ולא גדולים מידי, אני מפזרת ע"פ התבנית מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס ומחטי רוזמרין ויוצא נהדר! כמובן שאם מכינים תפוא ולא בטטות יש להאריך מעט את משך האפיה. ניתן לטפות באותה תבנית את שניהם….
היי יעל תודה רבה על הטיפ 🙂
הי עוז,
לא הבנתי כמה מלח גס לשים.
האם לפזר על כל התבנית? המצע?
תודה על מתכונים טעימים והסברים מחכימים.
תמר
היי תמר =]
מפזרים משהו כמו 2/3 כפית מלח על כל התבנית
האפייה היא לא על מצע מלח הוא כאן רק לתיבול ככה שלא צריך הרבה
בשמחה תמיד! עדכני איך יוצא
עז
היי עז,
הכנתי היום עם בטטות קטנטנות וארוכות, יצא פשוט מעולה!!
תודה רבה. מיקה
היי מיקה =]
שמח מאוד לשמוע! תודה רבה ששיתפת
מאז הצזיקי הגאוני אני עוקבת והיום לקחתי צ'אנס על המתכון הזה, כל פניו הכל פה משהו שעשיתי בעבר, חוץ! מלשים! אותם! הפוכים! מה שיוצר את כל הקסם!!!
פשוט אדיר- תודה רבה!!!
היי עדי
ממש ממש שמח לשמוע!! =]
כיף שאהבת ותודה על המילים החמות =]=]
היי עז, תודה על המתכון המדהים! ללא ספק המתכון הכי מוצלח ברשת לבטטות!
חג שמח
היי עדי ומאי
מאוד שמח לשמוע!! =] כיף שאהבתן
חג שמח!
הי, שמן רגיל זה גם בסדר או שזה לא יצא אותו דבר בלי שמן זית? ?
היי מרים
שמן רגיל זה לגמרי אפשרי (פשוט לטעמי יש לו טעם לוואי וערכים תוזנתיים נחותים בהרבה)
בקיצור, הרבה יותר מוצלח עם שמן זית
רק רציתי לפרגן, מתכון מצויין!!!
נהנית להתעדכן בכל פעם במתכונים חדשים.
תודה רבה על הדיווח ורד!
שמח מאוד לשמוע!
טעים בטירוף!!!!!
כיך לשמוע תהילה! =]
טוב אני מאמץ את האתר .. קנית אותי 🙂
היי גלעד =]
שמח שאהבת! ברוך הבא
היי עז! נראה נהדר לפשוט. אני רוצה להכין אותן לארוחה ענקית בשבת, ומעדיפה להכין מראש. פשוט לשמור במקרר ולחמם עם הצד החתול למעלה לפני ההגשה?
היי עדי =]
בדיוק!
יופי של מתכון. יש לי עלי בזיליקום ולא טימין. האם יתאים?
היי מירי
תודה =]
יכול להתאים כן
עוז,
תודה על המתכון. קלעת בכותרת, הן באמת הכי טעימות בעולם והכי קל להכין אותם. חוסל עד תום אפילו ע"י הבעייתיים באוכל אצלנו.
היי ענת היקרה =]
שמח מאוד לשמוע!!! איזה כיף
בוקר טוב
מתכון הבטטות הכי טעימות שאכלתי
בעולם ואני גם מטיילת הרבה ואוכלת הרבה במסעדות
הנכדים שלי עפו עליהם
אשמח לעוד מתכונים
שלום רוזט
שמח ממש לשמוע =]
תודה על המילים החמות ובכבוד רב
רשמתי אותך לעדכונים על מתכונים חדשים
עז שלום!
המתכון נהדר (כתמיד!). הכנתי פעמיים ויצא פשוט מעולה. אבל… בפעם האחרונה הבטטות לא הצליחו להתקרמל ולהפוך לקריספיות לא משנה כמה זמן השארתי וכמה שמן שמתי. הן כבר נהיו מאוד רכות. האם יש לך רעיון מה עשה את ההבדל? גודל (היו קצת יותר גדולות)? זן שונה של בטטות שפחות מתאים (היו יותר סיביות)?
תודה מראש!
היי נעמי
שמח לשמוע על הצלחתך!! תודה ששיתפת
אם הבטטות היו סיביות זה סימן שהן היו ישנות יותר ולכן מתקרמלות פחות טוב.
חפשי בטטות שמרגישות כבדות לגודלן, עם קליפה מתוקה ויפה.
בהצלחה בסיבוב הבא
תודה רבה! אמשיך לנסות!
(האם בדקת האפשרות לשלוח התראה לתגובה למייל שנותנים כאשר כותבים תגובה? ככה לא צריך לחפש תשובתך (וגם לזכור לאיזה מתכון הגבנו).
היי נעמי
תודה על ההארה אבדוק מול המתכנת שלי
ובכל מקרה תמיד אפשר לשלוח אלי הודעה דרך טופס הצור קשר
תודה על הפוסט! מעבר לבטטות זו הפכה לשיטה בה אני מקבלת את הפלפלים הקלויים הכי טעימים Ever.
היי איה
שמח מאוד שאהבת! תודה על המילים החמות
הבטטות הכי טעימות EVER. וגם יפות..עם גבעול הטימין הזה … וגם כל כך מעט עבודה. תודה רבה!!!
תודה רבה אן!
נראה מעולה יוכן השבת ו…יש לי הרגשה שתבנית נוספת עם תפוחי אדמה באותו אופן לא יכול לצאת גרוע…??
היי פזית
שמח שאהבת! לגמרי מתאים לתפוחי אדמה =]
הי
תודה על המתכונים!
האם אפשר להוסיף בזיליקום ואורגנו ? זה מתאים?
תודה
היי הדר =]
בהחלט אפשר שניהם מתאימים פה
מתכון נפלא.
לכאורה פשוט אבל כל כך מדוייק.
יצא גם יפה וגם טעים מאוד!
והטיפים הקטנים לגבי התנור עשו את העבודה.
תודה☺??
היי עינת שמח ממש לשמוע! =]
בשמחה תמיד
המתכון נראה נהדר; ניסיתי אותו אתמול, אבל לא נוצרו לי הקירמול והפריכות בשוליים של הבטטות. הן רק התרככו מאד. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
היי אבנר
יכול להיות שהתנור לא היה חם מספיק, או ששמת יותר מדי בטטות בתבנית, או שפשוט שלפת מהתנור מוקדם מדי. בכל מקרה אם לא קיבלת את השוליים פשוט תחזיר לתנור לעוד זמן
בהצלחה בסיבוב הבא!
מעולה. מאז שמצאנו לא מכינים בשום צורה אחרת. גם תפוחי אדמה תמיד נכנסים לאותה תבנית…
ושאלה- נשארו בבטות. רעיונות לגיוון למשהו שאפשר לעשות איתן? לא רק לחמם ולאכול ככה אלא משהו שונה.. יתאים לפירה? למרק? מרגישה שלחתוך ולהוסיף לסלט לא יעבוד כי הן ייתפרקו?
תודה!
היי עדי =]
שמח ממש לשמוע! אפשר לשים בסלט, פשוט לא מערבבים אותן עם שאר המרכיבים אלא חותכים לקוביות ושמים מעל כל מנה.
וגם בפירה זה מצוין יחד אם תפוחי אדמה חמים
בהצלחה!
מתכון מושלם
ההכנה קלה
תודה לך על הרעיון
שלום מירי היקרה שמח מאוד שאהבת =]
שלום עז (:
אם אני משתמשת בטימין מיובש(תבלין) אפשר לפזר על כל הבטטה או לשים רק בלמטה של הבטטה?
תשמע עז , אני בשלנית מתחילה ונורא נהנית מהאתר שלך. קודם כל אתה משדר איזה קסם וחינניות כזאת פשוט כיף לקרוא את התיאורים והסברים שלך . שנית המתכונים נורא ברורים ולמישהי כמוני זה הקלה לא נורמלית… ושלישית הבטטה כל כך ט ע י מ ה שאני חושבת לקרוא לאחד התאומים עז 🙂 !!!
וואו!
תודה רבה על המילים החמות ממש שמח לשמוע
שיהיה הריון מוצלח ולידה קלה
איזה כבוד רב זה יהיה עבורי! בחיים לא קיבלתי מחמאה כזו איזה כיף =]
היי עז, אני גרה בסין ולא מצאתי בטטות גדולות או בינוניות כמו שיש בארץ
הכנתי את המתכון עם בטטות קטנות יחסית, זן יפני בצבע בהיר מאוד, אבל הן יצאו יבשות וקשות. למחרת קניתי בטטות כתומות כי חשבתי שהבעיה היא בסוג של הבטטות, אבל גם הן בגודל קטן יחסית ושוב התייבשו והיו קשות.
יש לך עצה איך להכין את המתכון עם בטטות קטנות? אולי פחות זמן אפייה (לא נהיה שרוף גם אחרי חצי שעה), אולי חום גבוה יותר…? אני ממש מתבאסת.
תודה!
היי דנה =]
קצת קשה לי לענות על השאלה שלך כי לא עבדתי עם הבטטות שיש בסין =]
אם הן קטנות יותר, הייתי מעלה את החום של התנור ומקצר זמני אפייה, 20 דקות ב220 (או יותר, עד שמתרכך)
מה שאת מתארת קרה לי גם עם בטטות לבנות בארץ, היו קשות אבל טעימות מאוד.
בהצלחה!
הכנתי עכשיו לפי המתכון שלך ותשמע, אתה גאון קולינרי. יצא טעים ברמות הסטריות!! שאלה- אם אני רוצה להכין כמות ולשים במקרר, חימום במיקרו יהרוס את הבטטה? מה עצתך בעניין? תודה:)
היי יעל
תודה רבה! שמח ממש לשמוע =]=]
חימום במיקרו לא יהרוס את הבטט אבל הוא לא ישיב את הפריכות שתלך לאיבוד בקירור.
אם את רוצה את הפריכות בחזרה צריך שיטת חום יבשה, כלומר תנור או טוסטר אובן.
מלבד זה, אין שום בעייה לחמם את הבטטות במיקרוגל אני עושה את זה כל הזמן
הכנתי בטטות סגולות לפי המתכון, אבל הן לא ממש התקרמלו ולא היה אפקט השריפה בתחתית. אפיתי אותן הרבה זמן, עם הרבה שמן, וזה עדיין לא קרה. מה יכול לגרום לכך לא הושג אפקט ההתקרמלות?
היי נעמה
בטטות בגולות בנויות קצת אחרת מבטטות רגילות, הן משחררות פחות מיצים ולכם יותר קשה להביאן לקרמול. תנסי חום גבוה יותר פעם הבאה
תודה רבה! יצא מצוין!
זה יהיה טוב גם עם תפוחי אדמה? אם כן, איזה עדיף, לבנים או אדומים?
היי דן
שמח שאהבת =]
בהחלט אפשר להכין את המתכון עם תפוחי אדמה
מתאים לשני הסוגים (אישית אוהב יותר את האדומים)
היי,
בטטות מעולות !
מה עושים אם יש רק בטטות גדולות או שמנות/ רחבות?
ניסיתי את המתכון עם בטטות שמנות והן יצאו עם טעם רגיל של בטטה אפויה.
אפשר לפרוס בטטות שמנות ולאפות? זה יהיה אותו אפקט טעם מדהים?
היי קרן =]
תודההה
בטטות שמנות אפשר לחתוך לרבעים/שישיות ואולי יעבוד טוב יותר
מרגע שניסיתי את הבטטה הזאת, היא הפכה למלכה שלי במטבח! איך לא ידעתי על כך קודם, הרי זה סה"כ לאפות הפוך וזה משנה את כל הטעם! אדיר! תודה רבה ואני גם מלמדת את כולם כך.
שמח ממש לשמוע מרינה! =]
נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בשמן זרעי ענבים במקום שמן זית או שזה ישנה לגמרי את הטעם?
תודה!
היי אור
בהחלט אפשר =]
עז היקר
שאלה: את הבטטות האלה אני מכינה על בסיס קבוע?. הבן שלי ביקש הפעם להןסיף כרובית. אפשר? ואיך?
המון תודה
קרן
היי קרן =]
כרובית צריכה פחות זמן אפיה, אז כשמכינה את הבטטות פשוט תכיני מגש דומה עם תפרחות כרובית מתובלות בשמן זית, ותוציאי מהתנור אחרי 35-45 דקות
שלום עוז
קודם כל יצא טעים בטירוף!!!!
התמודדתי ולגמרי מצדיקות את השם!
שאלה בקשר לפריכות/ קריספיות-
הכוונה היתה שהקליפה היא החלק הקריספי או שגם פני השטח החצוי אמור היה לצאת ככה? לי יצאה רק הקליפה. אם זה לא אמור לצאת ככה, יש לך רעיון למה זה לא התקשה לי? (שמן היה מרוח בנדיבות מתחת לכל הבוטה)
היי נורה =] החלק החתוך של הבטטות גם אמור לצאת פריך, להבא שווה לך לנסות להשאיר עוד קצת זמן בתנור
הי עז,
אני מכינה את הבטטות באופן קבוע והן נהדרות!
האם לדעתך אפשר להכניס ארטישוק ירושלמי בשלמותו לאותה התבנית וייצא טעים?
היי דנה
טכנית אפשרי, אישית פחות אוהב ארטשישוק ירושלמי בתנור – יכול לצאת יבש ומאוד מקשה על מערכת העיכול
היום נכנסתי לראשונה לאתר והתאהבתי!
המתכונים מוסברים ומצולמים ברמה,וכבר סימנתי לי המון מתכונים שווים שאני רוצה לנסות…
הכנתי את הבטטות-שתי דקות עבודה והטעם מושלם.
החלפתי את גבעולי הטימין בטימין מיובש ויצא מצויין,
התחרטתי שלא עשיתי כמות גדולה יותר!
היי חדוה
ברוכה הבאה! שמח ממש לשמוע כיף ששיתפת
שלום עוז, הולכת להכין אותם לאורחים למחר, איזה רוטב הכי טוב יילך עם הבטטות הללו? משהו חבלי או בסגנון טחינה. תודה
היי דורינה =] הולך מצוין עם לאבנה וצ'ימיצ'ורי
וואללה עז, הריר מתחיל לנטוף רק מהתמונה.. לפני עשורים היתי מכין אותן קבע בטורבו גל של חברת ברדר ככה איך שהן שלמות בלי כלום והתוצאה היתה מעלפת. הקליפה היתה נפרדת מהבטטה בגלל שילוב שיטת האפיה המשולבת מיקרו וטורבו ויש רק בעיה קשה אחת. אי אפשר להפסיק לאכול….היתי מורח פרוסות לחם עינן בחמאה ובאמצע הבטטות. יותר טעים מאחלא עוגה.
מדהים עוז!קל,פשוט והכי טעים שיש!
תודה 🙂
תודה רה שיר היקרה!
נראה טעים! אפשר גם לא שמן זית?
היי גדי
חובה כאן שמן כדי שתתקבל פריכות
ועדיף שמן זית הוא מעולה בבישול ומוסיף לטעם
אני לא מחובבי הבטטות הכתומות שהטעם שלהן צעקני מדי, אבל הצבע נראה מצויין. הגיע הזמן להשאיר את האייטיז מאחור ולהפסיק לפחד משמן זית.
הבטטה שאני מחבב יותר היא הבטטה הלבנה (אפשר להשיג מחקלאים). עדינה יותר ומתוקה הרבה פחות. גם כאן שמן זית (אפילו רבע כוס. אין מה לחשוש) יעשה לה טוב. שווה לנסות.
היי האם אפשר להכין את הבטטות ב 2 שלבים זאת אטמרת אפייה של 25 דק ואחרי שעה לתת עוד רבע שעה?
אפשר, יכול להיות שייקח יותר זמן בסיבוב השני
היי עוז. האם אפשר לעשות גם תפווא באותה המידה? האם מדובר באותם הזמנים אם מכינה משולב בטטה ותפוא?
בהחלט כן
מאד טעים, עם תפוחי אדמה זה מתכון אפילו יותר טוב !!! פצצה !!
נהדר רונית היקרה
שלום,
ממש אהבתי את הבלוג, ספציפית המתכון הזה עבד לי יותר טוב עם תפו"א….
היום בהשראתו שפכתי על תבנית שמן זית, בזיליקום (יבש, של פרג),מלח גס וגבינ"צ מגוררת! ומעל זה הנחתי פרוסות בצל. יצא מעולה!
תודה!
תודה רבה יעל!
נשמע נהדר =]
מעולה! הכנו והיתמוגגנו, תודה רבה
שמח לשמוע לימור!
טעים מאוד! הבאתי גם לביתי בת השנה ומאוד נהנתה מהמרקם הנהדר של הבטטה הזו!
מה חום התנור?
210 מעלות (טורבו או עליון תחתון)
מומלץ חום עליון תחתון שמא יישרפו
תודה רבה עז המתכון מעולה הכנתי אותו אתמול יצא מדהים!!
שמח לשמוע הדס היקרה!
הי
ֿקניתי בטטות דקות וארוכות . לא נראה לי שכדאי לחצות אותם . מה לעשות ?
תחצי בכל זאת 🙂 הכוונה שיתקרמלו בתנור וזה יקרה רק באופן הזה
הבטטות שלך הן בהחלט הכי טעימות אבל האם אפשר בנוסף לבטטות להכין באותו מתכון גם דלעת? ואיזו?.
תודה לך אתה מקסים עם הסברים מפורטים❣️
תודה רבה!
מוזמנת להוסיף למגש גם קוביות גדולות של דלעת
כשחברים מגיעים לארוחת ערב, ואני מוציאה את הבטטות האלו מהתנור, ומישהי קוראת "יווו זה הבטטות הכי טעימות בעולם??" אתה יודע שעוז תלם זה מותג. *ה*מתכון. הכנתי אינספור פעמים ומסתבר שאני לא היחידה ? תודה רבה לך!!
איזה כיף לשמוע! תודה הדר
עז* תלם! סליחה?
וואו, נראה מצוין! תודה על המתכון
כרגע מתקשה להשיג טימין טרי.
אם לא אצליח- טימין ורוזמרין יבשים. מה עדיף?
ואם בגזרת המיובשים מומלץ משהו אחר נניח אורגנו?
תודה מראש ופורים שמח!
היי חנה
העיקר שיש בטטות 🙂
תבלינים יבשים גם טובים פה
היי עוז, מה לבי בטטה בגריל?
אפשר לעטוף באלומיניום שלא תישרף
שלום עוז,
הכנו את הבטטות הטעימות בעולם
וגם את העוגת גזר, ויצא פשוט מושלם!
המתכונים שלך ממש מוצלחים
בדיוק כמו שאנו צריכים
תודה על ההשקעה בהסברים
ואכן, הצלחת לגרום לנו להיות מאושרים 🙂
שמח לשמוע הילה היקרה!
הפעם באמת הייתי ספקן. מה כבר אפשר ללמד במתכון של חמש דקות עבודה? ועוד בטטות? אני מכין בטטות מאז הפעם הראשונה שנכנסתי למטבח…
הספקנות נמשכה כשהן יצאו מהתנור. הן נראו עצובות, מקומטות ומשעממות.
ואז הפכתי אחת.
ואז באה הבת שלי והפכה את השניה. ואת השלישית.
והיה וואו גדול בכל הבית!
תודה תודה
שמח לשמוע יפתח היקר!
טוב, טוב,
הבנתי!!
זה אחד המתכונים המעולים!!!!!!!!
מה שהכי אהבתי- זה את החלק החרוך יותר של הבטטה- שם המיארד השתלט,
ואוווו ענק,
תודה רבה!!!!!!!!!!!!
אין על המתכונים המדויקים להפליא שלך!!!!
שמח ממש לשמוע!
בשמחה תמיד 🙂
יצא נפלא! לא עשיתי מזמן וחזרתי הבוקר למתכון הזה בשביל הצמחונית שלי שמתחילה כיתה ח ומחכה לה שתחזור מביה״ס. באותו מגש הוספתי ירוקים ליד ברוקולי ושעועית שהולך טוב עם הבטטות. לפעמים צריך לשמור שלא ישרף כי הם מוכנים לפני הבטטות.
תודה על מתכון נהדר!!!!!!!!!!!
שמח לשמוע קרן היקרה!
היי, האם חימום על פלטה אפשרי או שעדיף לוותר?
תודה רבה!
בהחלט אפשרי
מתכון שלמותתתת
פשוט ללקק תאצבעות
תודה 🙂
כיף שאהבת חיה!