^^צפו: אני מכין את הבטטות הטעימות בעולם
שנת 2018 נפתחה אצלי בסערה! המון דברים מתרחשים =] בתחילת השבוע התראיינתי בתכנית של גידי גוב ועדי לרנר ב-102 FM וגיליתי שגידי בכבודו ועצמו קנה את ספר הכרובית, מאוד התלהב והתרשם ממנו ואפילו בישל ממנו כמה מתכונים (להאזנה לקטע המלא). הספר נמצא עכשיו בכל חנויות הספרים, ונמכר במחיר מיוחד גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים.
חוץ מזה, אני משתתף בשתי תוכניות בערוץ חדש בהוט, שנקרא ערוץ DIY (מספר 41 בשלט). זה ערוץ שמוקדש כולו ליצירות שאפשר לעשות בעצמכם בבית, ואני משתתף שם בתוכנית "כוכבים ברשת" עם סרטוני הבישול שלי, ובמגזין היומי Fix, בו יש לי פינה בה אני מסביר איך להכין בבית כל מיני מנות טעימות.
את המגזין מנחה שיר מורנו המקסימה (החממה, מועדון החנונים, שבט צוצלת ועוד), וכל פעם שאני מגיע לאולפן היא טועמת מנה שהכנתי, ואז לוקחים לה אותה באמצע הביס כי מה לעשות, זה טלוויזיה וחייבים להמשיך לצלם (וגם כי לשאר צוות מגיע לטעום כמובן! ?).
אז כדי ששנוכל לאכול ולפטפט בלי לחץ, ניצלנו בוקר פנוי למפגש בישול כיפי וטעים במטבח היפה, המסודר והמואר שלה בתל אביב.
שאלתי את שיר איזה ירקות היא אוהבת ותוך שנייה היא אמרה: בטטות! הפקעת הכתומה היא אחד מהירקות האהובים ביותר בישראל (ידעתם שהעלים שלה גם אכילים וטעימים?), ומודה שגם לי יש פינה חמה בלב עבורה.
בעבר הכנתי כאן בבלוג מרק בטטה טעים וגם לביבות כתומות מנצחות, אבל ידעתי שמה שיהיה הכי מגניב להכין עם שיר זה את המתכון שלי לבטטות האפויות הכי טעימות בעולם. הכנו גם בחש: אורז בוכרי ממש טעים, אבל זה כתבה אחרת!
אני לא משתמש בביטוי "הכי טעים בעולם" כל יום, אבל בשיטה הזו הבטטות החמודות יוצאות רכות ונימוחות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ, כמעט כמו קרם ברולה עם מעטה פציח, ובאמת שאני לא מכיר אדם על פני כדור הארץ בעל יכולת לסרב לבטטות הצלויות האלו.
לפני שנתיים פרסמתי את המתכון הזה בוואלה ולפי הדיווחים שם האתר כמעט קרס מרוב כניסות, אז הגיע הזמן לשתף אותו אתכם =]
אז למה הן הכי טעימות בעולם?
את זה שבטטות הכי טעימות כשזורקים אותן לתנור כולם יודעים, וכשאני אופה קוביות בטטה אני אוהב שהן טיפה נשרפות בקצוות ויוצאות פריכות – אז מה שעשיתי זה לחצות את הבטטות לאורכן – וכך לבשר שלהן יש שטח מגע עם התבנית החמה.
במהלך האפייה, כשהבטטה מתרככת, היא מתחילה לשחרר החוצה את הסוכרים הטבעיים שנמצאים בה, וכשאלו יוצאים החוצה הם מתקרמלים ומזהיבים, וככה נוצרת השכבה הפריכה והמגניבה הזו.
>> שווה קריאה: מדריך האנטיפסטי הגדול
הסוד להצלחה: שמן!
כדי שזה יקרה בצורה הכי יעילה, אנחנו חייבים להיות ליברליים עם השמן. לשיר היה שמן זית משובח מעכו (עיר הולדתה), ופשוט יצקנו כמה כפות שמן ישר לתבנית ופיזרנו עליה מלח וחופן קטן גבעולי טימין (אפשר גם לשים עלי טימין או אורגנו/זעתר). אגב, אם לא בא לכם עשבים, לא חייבים! העיקר שעל הבטטה לא תוותרו 😛
חשוב לוודא שכל החלק החתוך של הבטטה מצופה בשמן – הוא משמש כמוליך חום ומסייע לסוכרים של הבטטה להגיע לטמפרטורות שהופכות אותם לשכבה קרמלית פריכה. אתם יכולים לנסות להשתמש בשמן קוקוס בשביל הגיוון.
אגב, ככל שתשימו יותר שמן, ככה השכבה הפריכה תחלוש על יותר שטח מהבטטה. סתם שתדעו 😉
(קצת) שרוף זה טוב
עוד דבר שחשוב להאזר בו במתכון הזה הוא סבלנות.
כלומר – זה לא מספיק לזרוק את הבטטות לתנור, אחרי 30 דקות בערך צריך להתחיל לבדוק אותן, כלומר לפתוח את הדלת (זהירות אדים) ולהרים בטטה בזהירות לראות אם היא קיבלה את השכבה השחומה-זהובה שאנחנו רוצים.
זמן האפייה המדויק ישתנה מתנור לתנור וגם תלוי במצב בו אופים (ראו הערה בסוף המתכון), אז תזכרו לחפש את התוצאה הרצויה ולא להיות צמודים לטיימר.
קרמל בטטה פריך
ברגע שהשכבה הפריכה הזהובה התקבלה (זה עשוי להיראות שרוף מבחוץ אבל אל תיבהלו), מוציאים את הבטטות מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט. בשלב זה התבנית תיראה מלאת שמן, אבל אל דאגה, הבטטה שותה וסופגת אותו ותוך כמה דקות לא תשימו לב שהוא שם (אמרתי שאלו הבטטות הכי טעימות בעולם, לא שהן דלות קלוריות!).
גודל בטטה מומלץ
זה המתכון הכי קל והכי טעים שיש, והוא מתאים לבטטות בכל הגדלים, אני אוהב אותו עם בטטות בינוניות אבל הוא להיט גם עם בטטות קטנות יותר (שתזדקקנה לפחות זמן אפייה). אם אתם משתמשים בבטטות גדולות ושמנמנות, כדאי לחתוך כל בטטה ל-4 ולא ל-2 כדי שלא תהיה מנה גדולה מדי.
קצת כמו המתכון שלי לכרוב אפוי, אתם תראו שהבטטות האלו מתחסלות במהירות הבזק, במיוחד באירוח. אם מכינים כמות כפולה, עשו זאת בשתי תבניות ותוך כדי האפייה תחליפו ביניהן (כלומר, מי שהייתה עליונה תהיה תחתונה ולהפך), שתקבלנה כמות חום זהה.
הגשה
הבטטות האלו לא צריכות כלום. באמת, אבל אם אתם מתעקשים לגוון, נסו אותן ביחד עם יוגורט, טחינה, סחוג או פסטו טרי ורענן.
חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאד
מתכון בטטות אפויות פריכות
2-3 מנות, טבעוני, נטול גלוטן, פליאו, 5 דקות עבודה, שעה זמן כולל
מצרכים:
4-6 בטטות בגודל בינוני-קטן
5-6 גבעולי טימין (רשות)
קורט מלח גס
4-8 כפות שמן זית |(כל המרבה הרי זה משובח)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-210 מעלות (טורבו או עליון תחתון, ראו הערה בסוף המתכון).
- בעזרת סקוץ' וסבון, מקרצפים היטב את הבטטות, על מנת להסיר כל שאריות חול מהקליפה. שוטפים היטב.
- מניחים את הבטטות השטופות על קרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים לאורך.
- חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות ארוכות או מפרידים לעלים.
- בתבנית עם נייר אפייה שמים 3-4 כפות משמן הזית ומפזרים את המלח הגס וגבעולי/עלי הטימין.
- מניחים את הבטטות, עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית, כך שכל הטימין יהיה מכוסה (מה שלא מכוסה ישרף).
- שימו לב1: חשוב שכל החלק החתוך של הבטטה יקבל ציפוי בשמן. מנענעים מעט את התבנית כדי לפזר את השמן והתיבול באחידות.
- מזלפים או מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
- מעבירים לתנור ואופים 35-50 דקות (תלוי בגודל הבטטות והתנור שלכם), עד שהבטטות אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים (מומלץ להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות).
- מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומגישים. שימו לב2: מכיוון שקרצפנו את הבטטות, הקליפה אכילה לחלוטין!
- נשמר בקירור חמישה ימים אבל הכי טעים 15-20 דקות אחרי היציאה מהתנור.
- הערה לגבי מצב התנור: באפייה במצב טורבו הבטטות תיאפנה הכי מהר, אבל יש סיכוי גבוה יותר לשרוף, אז ממליץ למקם את התנור על חום עליון-תחתון ושיקח עוד 10 דקות.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
המתכון נראה נפלא!!!
כל הכבוד!!!!
תודה רבה אופירה! =]
היי
אין לי טימין… אבל עיריית כפר סבא דואגת להרבה רוזמרין בסביבה 😁 יעבוד?
בהחלט וזה כמובן טעים יותר כשקוטפים לבד 😉
רק שתדע שיש לך מעריצים בוונקובר/ קנדה, אתה בלוגר האוכל הכי טוב by far, לא משאיר מקום לטעויות,תהיות, הכל ברור ונהיר וגם נגיש, ובגובה העיניים.המתכון לבטטות אליפות אחרי אינספור נסיונות ותיבלונים הגעתי למתכון הזה, הכי פשוט , לא מתחכם והכיייי טעים…בדרך להכנה חוזרת!!!
ענת
שמח לשמוע! תודה ענת
מכינה בפעם המי יודע כמה, תודה רבה רבה על המתכון!
בשמחה רבה!
שלום רב
אפשר עם מלח רגיל?
שלום
אין בעייה
הכי נישתי שלי אבל… האם זה בסדר להשתמש בנייר אלומיניום ולא בנייר אפייה?
מאוד אוהבת את הכתיבה שלך ונעזרת בבלוג המון!תודה!!
נ.ב.
יש מצב ל'איך להכין אספרגוס' בהזדמנות? 🙂
היי יעל,
כמה כיף לשמוע!!
לשאלתך: אפשר, לא מומלץ – גם עשוי להידבק וגם קראתי הרבה עלל זה שאלומיניון פחות בטוח לשימוש בטמפרטורות גבוהות..
ולגבי אספרגוס: נרשם!
אופס…אורז בוכרי ולא בוחרי )
תוקן =]
תודה אורן!
קוראת את הבלוג שלך ובעיקר רוצה לומר תודה על הקפדה במתכונים ללא גלוטן שבזכות זה מתאימים לבישול לכל המשפחה
בשמחה!
הרגת אותי עז!!! אני על טיסה הביתה מז'נבה עם קונקשן וכל מה שבא לי עכשיו זה את הבטטות האלה… נראה לי שולחת הוראות הפעלה לכפרה עליו ? אגב, איפה המתכון לבאחש?…❤
תודה רבה אתי 🙂
תכיני לעת שובך!
הבאחש יעלה בהמשך =]=]
הי עוז'
יצירתי וטעים כתמיד.
עוד מתכון פשוט וחכם בפשטותו מבית היוצר הבלתי נדלה שלך.
אהבתי.
תודה רבה חנית! 🙂 שמח שאהבת
היי אשמח לדעת איך אני מגיעה לאינסטגרם שלך
https://www.instagram.com/oztelem/
מוזמנת לבקר מיה 🙂
הכנתי!טעים מאד מאד.מתכון קל להפליא .נכנס ישר לאוסף התפריטים המשפחתי.תודה!
איזה כיף לשמוע חנה =]
בתיאבון וכיף ששיתפת
שאלה, חום עליון תחתון, הכוונה לאיור של שני הפסים לרוחב?
אכן
היי עוז,
אפשר להכין, ואז לקחת לעבודה יום אחרי ולחמם במיקרו?
היי רונית=]
אחלה שאלה
אפשר, כדי להשיב את הפריכות מומלץ לחמם בטוסטר אובן.
מתכון פשוט ומושלם. מוציא מהבטטות את כל הטוב שבהן! גם מבחינת מרקם וגם במחינת טעם!
אני כל הזמן מנסה להכין מתכונים עם בטטות כי הן נורא בריאות ואני לא הכי מחבבת אותן, אבל המתכון הזה פשוט מעולה!
תודה שהחזרת לי את הבטטות לתפריט!
תודה רבה שירי היקרה!
שמח מאוד לשמוע וכיף ששיתפת
זה באמת מתכון הבטטות הטוב ביותר שניסיתי. איזון מושלם בין רכות לבין קראנצ'יות. והקטע של להניח את עשבי התיבול בין פני הבטטה לבין נייר האפיה גאוני בפשטותו.
תודה רבה מרג'ורי! =]
ממש שמח שאהבת 🙂
מצחיק שאתה מתייחס לשמה בשיוויון נפש. מרג׳ורי מורנינגסטאר הוא שם ספר מאוד מוצלח של הרמן ווק משנת 1955. בחירה מצחיקה גם של הכותב המקורי.
ובלי קשר, המתכון נשמע סופר מבטיח! בקרוב אנסה ואעדכן איך יצא. תודה
בשמחה יעל 🙂
אשמח לקבל מתכונים למייל תודה
תודה על המתכון! פשוט ומעולה! הכנתי ויצא להיט ולחלוטין נשמר במועדפים 🙂
היי חן =]
בשמחה רבה! כיף מאוד לשמוע ותודה ששיתפת
טעים, טעים, טעים!!!!
עשיתי באותה צורה גם לפת, והיא יצאה מעדן.
פשוט, קל, וטעים.
היי שי
איזה כיף לשמוע! הלפתות נהדרות עכשיו יופי של רעיון
תודה ששיתפת
תודה רבה, אכין בקרוב ואדווח לך!!
בשמחה רחל =]
מתכון מעולה: כמה פשוט ככה טעים. תודה רבה!
תודה רבה ליאת!
מאוד שמח שאהבת
ובשמחה תמיד =]
מעולה!!! ביג לייק. אהבתי מאוד ואפילו כותבת פוסט
איזה כיף יהודית היקרה כבוד רב =]
שמח שאהבת! יצא לך נהדררר
עוז שלום,
ראיתי את פשטידת הכרובית (מעקודה) שהוצגה על ידך בתוכנית עם שיר מורנו..
דבר אחד הפריע לי מאוד וזה מילא שהכרובית לא בושלה. אך כידוע הכרובית
מכילה המון תולעים ואם אתה לא שוטף אותה במים חמים/רותחים ישנם כל הסיכויים
שהפשטידה תכיל לא מעט תולעים…..
היי גילה =]
לפני ההכנה השריתי את התפרחות במים מלח וחומץ זמן ארוך כדי לנקותה.
בטלוויזיה לא תמיד מספיקים לדבר על הכל ואני יוצא מנקודת הנחה שאנשים יודעים מה לעשות כדי להכין את הכרובית כמו שהם יודעים לקלף בצל ולשטוף עשבי תיבול
היי עז,
כמה זמן זה – זמן ארוך?
תודה
לפחות חצי שעה
עז שלום רב, אני תושבת חוץ וקראתי על הספר שלך עוד כשהיה בתהליך….כשהגעתי לארץ נסעתי במיוחד לנמל בכדי לקנות את הספר?מודה לך מקרב לב, ספר מקסים
ותודה עבור מתכונים והסברים מוצלחים
היי אילנית =]
תודה רבה שרכשת את הספר שלי, שמח מאוד לשמוע שאהבת והקדשת זמן במיוחד בשבילו!
ובשמחה רבה תמיד 🙂
נראה מתכון מעולה!
כמה קריטי שהמלח יהיה גס ולא מלח שולחן רגיל?
תודה אביה =]=]
לא קריטי. מעדיף מלח גס כי הוא לא מכיל חומרים נגד התגיישות.
טעים טעים.
הפך ללהיט אירוח.
תודה עוז
היי עדנה =]
כמה שמח לשמוע!!! בתיאבון
היי, נראה ממש טעים, מחכה כבר להכין!
שאלה קטנה: האם אותה שיטת בישול תעבוד גם בתפוחי אדמה ויתקבל האפקט של הקרמל?
היי אסף 🙂
תודה רבה! בהחלט עובדת בדוק פעמיים אצלי וגם בהרבה בתים אחרים 😉
בוקר טוב..הבטטות היו כוכב א.ערב שישי..טרפו ממש טעים אש. משום מה מזכיר טנם של בטטה מחלואה בטטה מתוקה במרוקאית..אימי היתה שמה בסכינה שזה חמין..
גם קציצות הבסטיל סוףף עשיתי כמה פעמים אתה כ"כ מסביר היטבשזה ממש בול. המו תודות.
היי סימה =]
מאוד שמח לשמוע!
תודה רבה על המילים החמות
הי עז,
ניסיתי להכין תפוחי אדמה על אותו עיקרון של הבטטות. יצאו מהתנור- היו מעולים, אבל אחרי כמה דק' הקליפה נהייתה רכה ולא קריספית. צריכה להכין מראש תפוחי אדמה לאורחים, הם יאכלו כשעתיים אחרי האפייה. יש לך רעיון איך להכין שישאר קריספי? תודה, וניהנת מאאאד מהבלוג שלך!
היי דניאלה =]
ששמח מאוד לשמוע ובשמחה רבה תמיד
כדי להשיב לתפוחי האדמה את הפריכות מחממים אותם בתנור חם עם הצד החתוך כלפי מעלה, החימום יגרום ללחות שהצטברה בתפוחי האדמה להתאדות והפריכות תשוב לה.
בהצלחה!
בטטות מושלמות, !!! טרפנו אותן וגם את התבנית!!!
אפשר אפילו לשפר ?
מצאתי בסופר בטטות שקית של בטטות קטנטנות , קניתי אחת רגילה ואחת של בטטות סגולות. פעלתי על פי המתכון והתוצאה הייתה מעולה. הגודל של הבטטות הקטנות היה מושלם לאחיזה ביד והצבעים תרמו לגיוון ולטעם. הבגולות פחות מתוקות ויותר עדינות ועדיין טעימות בטירוף
נהדר תודה רבה על הרעיון =]=]
לפי השעון ברקע של הסרטון עברה בדיוק שעה 🙂
תודה רבה על המתכון! בטטה זה אלוהי
היי =]
בשמחה רבה ליאור!
אכן זה פשוט כי אכלנו ארוחת ערב בין הטייקים D:
מאוד אוהבים אצלינו בטטות, אז ינוסה בקרוב. נראה גאוני!
טיפ מגניב שאולי אתה מכיר: מקרצפים בטטות שלמות ואז אופים אותן על מצע מלח גס עד שמתרככות ומתקרמלות מבפנים. ממש ממש טעים. אנחנו קוראים לזה 'בטטות רמוצות' כמו בספר 'הקפות ביער'.
תודה רבה נעמי ובשמחה =]
אהבתי את הטיפ תודה על המידע
רוזמרין במקום טימין יתאים לטעמך?….
היי אבישי =]
בהחלט כן!
אחרי הרבה ציפיות והיכרות עם המתכון קניתי בטטות במיוחד בשבילך
הכנתי בליווי של דג בתנור
יצא מהמם!!! עשוי בול וכמות השמן בהחלט מוסיפה((:
היי דפנה =]
ממש שמח לשמוע! בתיאבון ותהני 😉
שלום עז,
אפשר בכל זאת לקלף את הבטטות או שזה יוצא פחות טוב?
בסוף חלק קילפתי וחלק לא, כולם יצאו מצוינים!
תודה
היי לימור =]
שמח לשמוע! כיף ששיתפת
אנסה ביום שישי הקרוב ואעדכן
איך יצא ..
בכל אופן תודה על ההסבר הקצר וקולע
היי רחל =]
בהצלחה! שמח שאהבת
הי עוז
האם אפשר להשתמש בטימין מיובש אם כן כמה צריך לשים?
תודה
היי רחל =] בטח
כפית טימין מיובש תתאים
על כמה מעלות אופים? עם טורבו או בלי?
הכל כתוב במתכון
נשמר במקרר אמרת?? חוסלו כולן אחת אחת… טעימות טעימות והערב הן שוב מככבות. תודה על המתכון הנפלא.
מבורך 😉
בשמחה רבה רות!
מתכון מעולה. יצא טעים ביותר. כדאי להשאיר קצת יותר זמן בתנור כך שהתחתית תשחים עוד יותר מאשר בתמונה.
היי כלנית 🙂
שמח שאהבת ותודה על הטיפ
וואו. מעדן!! השארתי לעוד חצי שעה בתנור והמתיקות התעצמה עוד יותר . תודה ענקית
היי שיר 🙂
ממש שמח לשמוע!
היי. היום ניסיתי את המתכון יצא מושלם !
היי קורל שמח מאוד לשמוע!
כיף ותודה ששיתפת
יצא מצויין -כמה פשוט ככה טעים…תודה!
תודה רבה לאה! 🙂
כיף ששיתפת
היי
אפשר להכין בלי נייר אפייה??? זה יתן אותה תוצאה??
היי מריה 🙂
זה ידבק לתבנית אם לא תשימי נייר אפייה
האם לא כדאי לקלף את הבטטות? האם זה ישנה את הטעם ?
היי נורית
אם תקלפי את הבטטות החלק הקלוף ישרף בתנור. הקליפה משמשת כשכבת מגן, כמו נייר כסף
חיפשתי ברשת מתכון להכנת בטטות בתנור ומצאתי את המתכון שלך ל"בטטות הכי טעימות בעולם".
הכנתי.
הן אכן קלות מאוד להכנה, אין כמעט מה לנקות אחרי ההכנה והן גם יצאו מדהימות בטעמן וזכו למחמאות מכל הטועמים.
יישר כוחך.
היי גיא 🙂
תודה רבה על המילים החמות! שמח בהצלחתך!
עוז איזה אלוף!
תענוג ללמוד ממך…ממש קיבלתי בהשראתך רעיון איזו תוספת להכין לערב חג ראש השנה ?
תודה וסופ״ש נעים.
אביבית
היי אביבית
תודה רבה על המילים החמות! בכבוד רב :))
ממליצה להכין בשיטה הזו גם תפוא אפויים- ממליצה להכין תפוא בינוניים ולא גדולים מידי, אני מפזרת ע"פ התבנית מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס ומחטי רוזמרין ויוצא נהדר! כמובן שאם מכינים תפוא ולא בטטות יש להאריך מעט את משך האפיה. ניתן לטפות באותה תבנית את שניהם….
היי יעל תודה רבה על הטיפ 🙂
הי עוז,
לא הבנתי כמה מלח גס לשים.
האם לפזר על כל התבנית? המצע?
תודה על מתכונים טעימים והסברים מחכימים.
תמר
היי תמר =]
מפזרים משהו כמו 2/3 כפית מלח על כל התבנית
האפייה היא לא על מצע מלח הוא כאן רק לתיבול ככה שלא צריך הרבה
בשמחה תמיד! עדכני איך יוצא
עז
היי עז,
הכנתי היום עם בטטות קטנטנות וארוכות, יצא פשוט מעולה!!
תודה רבה. מיקה
היי מיקה =]
שמח מאוד לשמוע! תודה רבה ששיתפת
מאז הצזיקי הגאוני אני עוקבת והיום לקחתי צ'אנס על המתכון הזה, כל פניו הכל פה משהו שעשיתי בעבר, חוץ! מלשים! אותם! הפוכים! מה שיוצר את כל הקסם!!!
פשוט אדיר- תודה רבה!!!
היי עדי
ממש ממש שמח לשמוע!! =]
כיף שאהבת ותודה על המילים החמות =]=]
היי עז, תודה על המתכון המדהים! ללא ספק המתכון הכי מוצלח ברשת לבטטות!
חג שמח
היי עדי ומאי
מאוד שמח לשמוע!! =] כיף שאהבתן
חג שמח!
הי, שמן רגיל זה גם בסדר או שזה לא יצא אותו דבר בלי שמן זית? ?
היי מרים
שמן רגיל זה לגמרי אפשרי (פשוט לטעמי יש לו טעם לוואי וערכים תוזנתיים נחותים בהרבה)
בקיצור, הרבה יותר מוצלח עם שמן זית
רק רציתי לפרגן, מתכון מצויין!!!
נהנית להתעדכן בכל פעם במתכונים חדשים.
תודה רבה על הדיווח ורד!
שמח מאוד לשמוע!
טעים בטירוף!!!!!
כיך לשמוע תהילה! =]