כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מתכון דג לשבת של סבתא חנה

דג לשבת של עז תלם
סיר דגים לשבת. צילום עז תלם

דג לשבת של סבתא חנה הוא אחד המאכלים שאני ואחיותיי הכי אוהבים, שטעימה קטנה ממנו יכולה להחזיר אותנו ישר לילדות: תבשיל דגים עשיר, מורכב, חמצמץ ומתובלן בדיוק במידה, כזה שאפילו אנשים שלא אוהבים דגים מוכנים לנסות.

בזמן שאת הסלונה המפורסמת שלה סבתא חנה למדה להכין לפי מתכון שרץ במשפחה כבר דורות, המתכון הזה הוא לגמרי המצאה שלה, ואין דבר יותר טעים מלנגב את הרוטב הזה יחד עם חלה טרייה.

היא ראתה וטעמה תבשילי דגים של שכנותיה בנתניה, ומההסברים שלהם יחד עם האינטואיציה הקולינרית המפותחת שלה רקחה את המנה הזו, היא ממש קלה להכנה, מצרכים שיש בכל בית וטעם משגע ואני ממש לא משוחד (טוב, אולי קצת 😉 )

היא אומרת שהיא אפילו לא זוכרת מתי בדיוק בישלה אותו לראשונה, אבל מזה שנים רבות שהיא מגישה אותו בכל ארוחת שישי למרכז השולחן, כמנה ראשונה ביחד עם הסלטים אבל לפני הקובות ותבשילי הבשר של ארוחת השבת.

מטגנים שום
מטגנים שום בשמן (אפשר רגיל או זית) צילום: עז תלם

כבר הגשתי לכם בעבר מתכונים לדג מרוקאי לפי הספר, וגם חריימה טריפולטאי אמיתי, ולמתכון הזה קווים משותפים עם שניהם אבל הוא גם מובהק בדרכו הייחודית. מקווה מאוד שתהנו ממנו כמו שאצלנו במשפחה אוהבים אותו!

מוסיפים לימון, פפריקה מתוקה וחריפה
מוסיפים פרוסות לימון, פפריקה מתוקה וחריפה, צילום: עז תלם

טעמים של דג לשבת

מתחילים בטיגון של שום – כמה שיותר – יותר טוב, ואז על ההתחלה נכנס המרכיב הסודי של סבתא חנה – לימון פרוס דק, עם הקליפה! נכון, כל המתכונים והמאמרים שקראתם על לימון אומרים לכם שלא משתמשים בכל הקליפה כי היא מרירה, אבל כאן, בפרוסות דקות, היא נותנת טעם מאוד מיוחד ועדין להפליא.

אגב, אפשר במקום לשים כף לימון כבוש קצוץ אם אוהבים ויש לכם בשלוף.

מיד אחרי הלימון נכנסים שלושה תבלינים שדגים מאוד אוהבים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכמון, כף אחת מכל אחד (תרגישו חופשי לשחק עם הכמויות לפי העדפתכם האישית).

תבלינים לדג לשבת
כמון מוסיף המון. צילום: עז תלם

חשוב לטגן מעט את התבלינים בשמן, כדי לשחרר את הארומות שלהם, ואז מצטרף רסק עגבניות שגם אותו מטגנים טיפה.

אחרי שכל הריחות המשגעים עושים לכם נעים באף, מוסיפים מים ומלח בנדיבות, ואז חצי צרור כוסברה ופלפל אדום פרוס או חתוך לקוביות (אפשר גם להוסיף את הפלפל בהתחלה עם פרוסות הלימון, זה לא כזה משנה).

רסק עגבניות בדג לשבת
מוסיפים רסק עגבניות. צילום: עז תלם
כוסברה לדג לשבת
מוסיפים מים וסיבוב ראשון של כוסברה (סבתות יכולות לקצוץ ישר לתוך הסיר) צילום: עז תלם
דג לשבת
וגם קוביות פלפל. צילום: עז תלם
דגים לשבת
מוסיפים את הדגים (העור עדיין עליהם, אפשר לבקש מהמוכר שיסיר אותו אם לא בא לכם עליו) צילום: עז תלם

אחרי בישול קצרצר של 5 דקות יכולים להצטרף הדגים, וכאן אתם יכולים לשים כל דג שטעים לכם.

סבתא בדרך כלל שמה מושט ולפעמים גם נסיכת הנילוס, וכל דג לבן זורם פה: בורי, מוסר, לברק, דניס, ברמונדי ועוד. אתם יכולים גם לשים סטייקים של דג ולא פילה – רק קחו בחשבון שזמני הבישול יהיו מעט ארוכים יותר.

מוסיפים כוסברה (דג לשבת)
מוסיפים סיבוב שני של כוסברה. צילום: עז תלם
סיר דג לשבת
סוגרים ונותנים לכל הסיפור להתבשל צילום: עז תלם

אחרי שהדג נכנס לסיר מצטרפת עוד נגלה יפה של כוסברה ויאללה לבישול. אם אתם לא אוהבים כוסברה (חבל, היא ממש חשובה למתכון) גם פטרוזיליה או נענע יעבדו פה טוב (עלים קצוצים גס מחצי צרור או נענע או כוסברה).

כשהדג מוכן אוכלים אותו ואז טעים בפה ושמח בלב!

דג לשבת
מנה משגעת לארוחת שישי. צילום: עז תלם

מתכון לדג של שבת של סבתא חנה

3-4 מנות, פרווה, 10 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל

מצרכים:

2-3 כפות שמן (אפשר רגיל או זית)
3-4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק או כתושות
חצי לימון טרי, פרוס דק (עם הקליפה, בלי הגרעינים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)
1 כף כמון טחון (אפשר גם כפית)
1 כף גדושה רסק עגבניות
1-2 כוסות מים
1 צרור כוסברה, קצוץ גס
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
מלח, לפי הטעם
3-4 פילטים של דג טרי (למשל מושט, בורי, דניס, לברק, ברמונדי ועוד)

אופן הכנה:

  • שמים את השמן והשום בסיר רחב ושטוח או בסיר בגודל בינוני.
  • מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה, או עד שהשום מפיץ ריח נעים.
  • מוסיפים את פרוסות הלימון והתבלינים (פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון) ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, מטגנים תוך ערבוב 20 שניות.
  • מוסיפים את המים ובוחשים היטב כדי שכל הרסק יתפזר במים באחידות.
  • מוסיפים 1/2 צרור כוסברה ואת הפלפל האדום.
  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 5 דקות.
  • מתבלים את הרוטב במלח לפי הטעם (מתחילים במשהו כמו כפית שטוחה).
  • מסירים את המכסה, מוסיפים לסיר את הדגים ומוודאים שהם מכוסים ברוטב (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים).
  • מניחים מעל הדגים את שאר הכוסברה הקצוצה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-25 דקות, עד שהדג מבושל לחלוטין (הוא יהיה לבן בחלק הכי עבה של הפילה).
  • במהלך הבישול מומלץ לנענע מעט את הסיר מצד לצד כדי שכל הדגים יכוסו ברוטב.
  • ניתן להגיש את הדגים מיד (מומלץ בחום יחד עם חלה!) וגם לקרר ולהגיש יום אחרי.
  • סבתא לא מגישה את הדגים עם תוספת מיוחדת, זו תמיד מנה בפני עצמה, אבל הרוטב הזה מעולה עם קוסקוס, אורז או וגם פירה.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

לעוד מתכונים של סבתא חנה:

עלי גפן ובצלים ממולאים באורז
ערוק – לביבות ירק עיראקיות
סמבוסק במילוי חומוס ובצל מטוגן

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

57 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
אריאלה חן

אין עליך..
אני עשיתי את רוב המתכונים שפרסמת למעט ״כל ספר הכרובית״ אבל חלק כן
והכל טעים טעים ואסתטי מאוד
תמשיך כך
אולי קצת אפייה מתוקה???

אבי

אני מטגן את הפלפלים יחד עם התבלינים

אולגה ניר

אני בדרך כלל מכינה דגים חריפים טעימים, הפעם אמרתי לעצמי נראה אם יש משהו חדש מסקרן טעים יותר לקחתי את המתכון של סבתא שלך ועשיתי בדיוק אחד לאחד לאחר שסיימתי טעמתי ופשוט בר לי לבכות זה היה חמוץ מר ומלוח ולא טעים בכלל חבל על חומרי הגלם היקרים

אביטל

המון תבלינים. שלוש כפות של תבלינים יבשים זו כמות אדירה שמכסה את כל שאר הטעמים.
אתה בעל חושי איזון מאד מפותחים לאוכל, מה קרה פתאום?

יעל

אם אכפיל את כמות הדגים , להכפיל גם את יתר המצרכים?

טל הראל

על האש!

דניאלה

עז, אתה כזה אלוף!!!
תודה רבה על עוד מתכון שכנראה אהנה ממנו עוד הרבה 🙂

יואב

היי, נראה טעים מאוד, תודה!
בזמנו דיברת על תגובת מייאר.. האם אפשר גם כאן ואולי אף עדיף, לטגן ראשית את הדגים ליצירת התגובה ורק אז להוסיף את הנוזלים?

נתנאל

גם פה אני שואל עוז היקר האם אפשר במקום רסק עגבניות מקופסא לשים רסק עגבניות ביתי וטרי?

נתנאל

כן עגבניות מגוררות בעיקרון

יובל

טעים! הכנתי הערב. המון תודה עז על כל המתכונים, ותודה בשמי לסבתא חנה. 🙂

יעל

יצא מעולה!
פעם ראשונה שהחמיאו לי.
יישר כח!

גליוש

אין עליך ..המתכונים שלך מעלפים אחד אחד ..
עשיתי את החריימי את הסלונה ועכשיו את הדג הזה ..יצא מושלם ..ליקקו את האצבעות
בקיצור אני מכורה למתכונים שלך ואשמח לעוד מתכוני דגים של סבתות ?

חנה

היי עוז יקר, כל מתכון שלך שניסיתי התנחל לי באורח קבע במטבח:) תודה רבה!
האם אפשר כאן סלמון? יש לי פשוט בבית טרי ואני מחפשת מתכון טוב.
תודה, חנה

בת מלך

היי עז חייבת להודות שמכל אתרי המתכונים למיניהם שלך משך אותי בטירוף .. הסברים מדויקים, כתבות כתובות כ"כ יפה והכי חשוב התמונות שמראות תהליכים, פתאום הפחד לבשל התפוגג תודה רבה לך!!!!

יש לי שאלה בנוגע לדג האם אפשר לשים חתיכות של דניס ולא פילטים? וכמה זמן בישול לתת להם כדי שיהיו עסיסיים ולא יתייבשו בכדי לאחר מכן לשים אותם על הפלטה לערב שבת ?

אפרת

היי עז,
מתכונים מעולים! את הדג המרוקאי הכנתי כבר כמה פעמים, וגם הילדים מאוד אהבו.
אם אני מכינה מדגים קפואים, אילו פעולות צריך לעשות לפני?

יעל

יצא מושלם!!! תודה על מתכון אליפות!?

שיראל

היי,
המתכונים מעולים ביותר!!!!
רציתי לשאול.. בעלי קנה בטעות מוסר ים קפוא במקום אמנון… אפשרי במתכון הזה??

נתניה

הי עוז,
אני חושבת ששמתי יותר מדי לימון והרוטב יצא מאוד חמוץ.. מה אפשר לעשות במקרה כזה?

שרה שוסטק

היי עוז, גם אני גדלתי בנתניה, זוכרת את כל בישולי השכנות של אמא שלי. מאד נהנית מהמתכונים שלך, תמיד טוב ללמוד ולהתעדכן, כל הכבוד…

עדי

חמותי אומרת שנסיכת הנילוס זה סיפור אחר בטעמו ובבישולו. האם במתכון שפרסמת זה מתאים לנסיכת הנילוס סטייקים קפואים?

רבקוווווש

מתכון מהמם שאוכלים אצלנו בבית כמותו בכל לילות השבת
הצילומים וההשראה הולכים כאחד
המשך לחדש ולשמח את בית ישראל עוד שנים רבות

ישראל

כף כמון?? זה לא קצת יותר מדי?

קרן

שמתי לימון בפרוסות דקות ויצא מר 🙁

דפנה

הכנתי כעת.
יצא מצוין.
תודה רבה

דפנה

נ.ב. השתמשתי בד"כ סלמון

רעות

היי עז, תודה על עוד מתכון מעולה! רק עם המתכונים שלך יש לי אומץ להכנס למטבח.
שאלה- אם אני רוצה להוסיף גרגירי חומוס למנה, באיזה שלב להוסיף אותם?

רעות

היי
חוזרת לעדכן שיצא טעיייייייים! מאוד!

אביה

תקשיב המתכונים שלך איכותיים ברמות. זה המתכון השלישי שאני עושה שלך. כולם יצאו טעימים מאוד וסחטו מחמאות! תודה רבה
אשמח לקנות ספר מתכונים שלך אם יש 🙂

ליאנה

תודה. מכינה דג לליל שישי מדג סלומון. לילדים רצוי בלי עצמות. לעיתים רחוקות עם דג נסיכת הנילוס אבל לא מתלהבת.
עוז יש לך טיפ אחר מלבד דג סלמון ? כלומר בלי עצמות ?

הירשמו לעדכונים במייל