דלעת בתנור היא אחד ממתכוני הירקות האהובים עלי. תוספת נהדרת, שגם יכולה להיות בסיס למגוון מנות אחרות, מפסטות ועד סלטים. אם אתם מחפשים מתכון קצת שונה להכנת קרעה לסעודת החג – מצאתם!
לפני שאני מתחיל עם מתכוני המנות העיקריות שתכננתי עבורכם לכבוד ראש השנה (ויש כמה וכמה ?) רציתי לשתף במנה הפשוטה והטעימה הזו, שבאמת אין קל ממנה. קילוף—חיתוך—תיבול—אפייה והיא מוכנה.
עכשיו בשווקים יש מגוון רחב של דלעות, ואם בעבר המיוחדות שבהן היו שמורות לשווקי איכרים, היום גם בסופרים וגם אצל הירקנים אפשר למצוא לפחות שני סוגי דלעת או יותר.
המתכון הבא מתאים לכל הסוגים – וזה כולל דלורית, דלעת ערמונים ודלעת יפנית.
חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
בנוסף לתיבול הקלאסי של מלח, פלפל ושמן זית, הוספתי גם טיפה סילאן שממש מתחבר למתיקות הטבעית של הדלעת. יכולים כמובן לוותר עליו אבל בעיני הוא תורם כל עוד שמים ממנו בעדינות.
התוספות של הצ'ילי והכוסברה מקפיצות מאוד את הדלעת המתקתקה, אבל גם עליהן אפשר לוותר. המתכון הזה לדלעת בתנור טעים חם, קר וגם פושר, ואין שום בעיה להכין אותו מראש.
איפה אפשר לשלב את הדלעת הזו?
במתכון שלי לסלט עדשים שחורות (במקום הבטטה)
במתכון שלי לסלט אורז (במקום הכרישה)
במתכון לסלט קינואה (בנוסף לכל שאר המרכיבים)
לפני שאתם שואלים:
- כל סוגי הדלעת שאתם מוצאים מתאימים למתכון
- טעים גם בלי הסילאן, הצ'ילי והכוסברה D:
- אפשר בטטה במקום הדלעת
מתכון דלעת בתנור עם סילאן וצ'ילי
4-6 מנות, טבעוני+ללא גלוטן+מתנדב בזמנו הפנוי, 10 דקות עבודה, שעה זמן כולל
מצרכים:
1 ק"ג דלעת (או דלורית)
3-4 כפות שמן זית
כפית שטוחה (או יותר) מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן (שימו לב להשתמש בסילאן ללא תוספת סוכר)
להגשה (רשות):
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק או קצוץ
עלים מ1/2 צרור כוסברה (או פטרוזיליה או בזיליקום)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל190 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו).
- קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
- שמים בקערה ומתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית וסילאן (הכל לפי הטעם).
- מעבירים את הדלעת המתובלת לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור (190 מעלות) ואופים 25-40 דקות או עד שהדלעת מזהיבה יפה ומתרככת.
- מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר מעט.
- כשמגישים, ניתן לעטר בפרוסות צ'ילי/צ'ילי קצות ובעלי כוסברה או עשב תיבול אחר שאוהבים.
- ניתן להכין 5 ימים מראש.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
היי עוז מרגישה את הטעם בפה לפני שבישלתי. אתה בין הבודדים שכותבים באיזו צורה מבשלים, טורבו,חום עליון ותחתון וכו'. כל הכבוד ותודה רבה
מעריך מאוד רחל היקרה! תודה רבה =]
הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד, תודה רבה!
לא קילפתי כי הקליפה היתה מאוד קשה. אכלנו עם הקליפה, זה נראה לך בסדר? אאלט זה נראה שבתמונות שלך יש קליפה?
היי בלה =]
שמח מאוד לשמוע!!
אין בעייה לאכול את קליפת דלעת
בלה, ברוב הדלעות הקליפה היא הדבר הטעים ביותר. בצלייה כזו היא יכולה להיות קריספית ונהדרת
היי עז
וגם החג יככבו מנותיך בשולחן החג שלנו פה במלבורן שבאוסטרליה
חג שמח ושנה טובה לך ולבני ביתך, ובשורות טובות לכל בית ישראל!
כבוד רב אתי! שנה טובה =]=]
בדיוק מה שחיפשתי! שנה טובה (:
שמח לשמוע שלולית יקרה!
חג שמח =]
הי עז,
תןדה ושנה טובה.
אפשר לדעתך להשתמש בפלפל ירוק חריף במקום בצילי?
היי נעמה
בהחלט אפשר =]
חג שמח
הי עוז
המתכון יכול להתאים גם עם דלורית במקום דלעת?
היי נעמה
בהחלט כן
היי עוז רציתי להגיד לך שהכנתי את המתכון של צילי קון קרנה המשפחה שלי התלקקה ליקקו את האצבעות יצא טעים ומדהים תודה תודה לך .
כיף לשמוע מזל היקרה!
הי עוז
קיבלתי מחברה דלעת ענקית שגידלה, ואני חושבת להכין כבר לראש השנה ולהקפיא.
מה דעתך על הקפאת העסק הזה?!
הי מיכל, לא ניסיתי להקפיא לאחר הכנת המנה
אולי אתה תדע איפה הבעיה…. פתחתי דלעת יפנית ושמתי בתנור כמו שהיא. עם הגרעינים. רציתי לעשות מלית ולשלב בתבשילים שונים. הדלעת יצאה מרה מאוד. אתה יכול לשער מה הסיבה? תודה מראש???
היי דנה
כנראה הדלעת לא הייתה טרייה או שזה קשור לגידול שלה, לצערי לא משהו שניתן להבחין בו מראש
האם אפשר לשים בתבנית של הדלעת גם קוביות בטטות ולצלות אותם יחד עם התיבול שלך?
חיובי
היי עז, שמתי בתנור על טורבו קוביות דלעת עם שם זית. אחרי חצי שעה בערך כל התבנית הייתה מלאה בנוזלים. יש לך אולי מושג למה? יכול להיות יותר מידי שמן זית?
תודה רבה!!
היי טלי
נשמע שצופפת יותר מדי את הלדעת והיא פשוט הגירה נוזלים
טבעי לגמרי
עז אתה הכי טוב שיש !!!!!
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות קובה דלעת כמיטב המסורת העיראקית… האם עדיף לאפות את הדלעת בטכניקה הזו? או פשוט לבשל בסיר יחד עם הקובות כמו שאמי ז"ל היתה עושה?
היי מאיה
אני גם מכין קובה סלק, שם אוה ישר ברוטב כמו סבתא ולא אופה לפני
אם אופים ואז מעבירים לרוטב יכול לצאת קווץ'. אבל אולי אני טועה מוזמנת לנסות ולספר איך יצא
אז זהו הכנתי גם וגם :-))
לגבי הקובה סלק יש לדעתי הבדל מהותי בין האפייה בתנור לעומת הבישול בסיר : בתנור הצלייה (רמת אל דנטה לא מושי) משמרת את הצבע המדהים ומרכז את הטעם של הסלק ואז אחרי שהקובות מתבשלות אני שמה את הסלק הצלוי ויוצא צבע מהמם של תבשיל וטעם מושלם. כאשר אני שמה את הסלק ישירות במים בלי צלייה לדעתי הטעם יוצא יותר אנמי, זו אמנם הצורה המסורתית שגם הייתה נהוגה אצלנו אבל לדעתי הצלייה משדרגת בכמה רמות 🙂
ולגבי הדלעת …. הכנתי פעם ככה ופעם ככה והאמת עוד שלא חשתי הבדל מהותי כמו בסלק… אבל יש מצב שאני צריכה להכין עוד כמה פעמים ואז אגבש דעה יותר מוצקה :-))
נראה מדהים!! אם מכינים היום ליום ראשון, עדיף לחמם לפני הגשה או להגיש קר?? תודה וחג שמח
היי דנית
האמת שזה טעים בטמפרטורת החדר, יכולה פשוט להוציא מהמקרר שעתיים- שלוש לפני שמגישה
שנה טובה!
היי עוז
האם להכניס את הדלעת לתנור בתבנית פתוחה או מכוסה?
תודה רבה!
ללא כיסוי
אהלן עז
מניח שניתן להחליף את הסילאן במייפל ..
כמה מייפל היית שם ?
בהחלט
אותה כמות
היי עוז, האם אפשר לאפות עם שמן קוקוס במקום שמן זית?
היי שירה
בהחלט אין בעייה
היי עוז, אפשר להכין יום מראש?
היי סינייה
אין בעייה
הייי אם אני מכינה כמה ימים לפני ואני שמה במקרר זה בסדר?
בטח, 3-4 ימים