ארוחה במגש אחד: דניס בתנור עם ירקות

דניס בתנור
דניס בתנור. צילום: עז תלם

שמתם לב שעכשיו יש עוד גל יציאה מהארץ לחו"ל בכלל ואל יוון בפרט? פתאום מלא חברים ומשפחה מטיילים להם, וזה לא שאני מקנא או משהו, אבל גם לי מתחשק איזה חוף שקט ולצידו טברנה יוונית עם מוזיקה טובה ואוכל מצוין. אז היום אשתף איתכם מתכון מעולה של דג דניס בתנור, אפוי עם תיבול בהשראה יוונית.

זו מנה נהדרת לארוחת ערב, ארוחת שישי וכל ארוחה חגיגית, שסוגרת את העיקרית ומנת ירק באותו מגש.

בכללי בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי יותר ויותר סוגר כמה שיותר דברים באותה תבנית, אז כאן דגי הדניס נאפים יחד עם קישואים ועגבניות, שני סוגי ירקות שעובדים מצוין יחד (עם עצמם ועם דגים).

פרסום בשיתוף רמי לוי

צפו: איך להכין דניס בתנור עם קישואים ועגבניות

הטעם היווני מגיע מתערובת עשבי תיבול שמשמשת אותי לשלוש מטרות: תיבול הירקות, תיבול הדגים ושדרוג היוגורט שהגשתי יחד עם המנה.

את הדניס רכשתי במעדנייה של סניף רמי לוי הקרוב לביתי בכפר סבא, יש שם דגים טריים נהדרים (בדגש על חביבי הקהל בארץ: סלמון, מושט, לברק, ברמונדי) במחירים טובים מאוד.

במקררים גם מצאתי יוגורט יווני חדש של המותג הפרטי של הרשת, שמגיע ישר מיוון וממש אהבנו – קרמי, עשיר ומתאים להמון שימושים.

>> מדריך להכנת דג בתנור

דניס בתנור
כל המצרכים למתכון. צילום: עז תלם

מבשלים!

אני מתחיל בחיתוך גס של הירקות, ואז יוצר את תערובת עשבי התיבול שמכילה פטרוזיליה, שמיר ואורגנו מיובש. מי שלא אוהב שמיר – דווקא כאן הוא ממש לא דומיננטי, והוא הולך מצוין עם כל המרכיבים, אז מבקש שתתנו לו צ'אנס.

אם בכל זאת לא בא לכם עליו, אפשר לשים עוד פטרוזיליה וגם עשבי תיבול אחרים כמו נענע וכוסברה.

לירוקים הוספתי גם שפע שמן זית, מלח, שום – אני שמתי שלוש שיניים (אשתי גם אוהבת שום) אבל אפשר גם פחות, ובשביל עוד ניחוח גיררתי פנימה גם קליפת לימון (כמובן רשות).

דניס בתנור
בחרתי בירקות שיהיו מוכנים וטעימים יחד עם הדג. צילום: עז תלם

שימוש משולש

תערובת העשבים כאמור מתבלת קודם את הירקות, ואז אני משתמש בה כדי ללטף את הדגים – דואג שהיא תעטוף אותם מכל הכיוונים וגם מבפנים. אפשר להוסיף לבטן הדג גם פרוסות לימון (מהלך מאוד יווני) אבל הפעם ויתרתי עליו.

בערך 2/3 מתערובת העשבים משמשת לתכולת המגש ועם השאר משמשת לשדרוג היוגורט. השתמשתי כאמור ביוגורט יווני שהוא סמיך ונהדר. כל סוג יוגורט שאתם אוהבים יעבוד (עדיף לא יוגורט נוזלי – כזה שמגיע בבקבוק).

דניס בתנור
כל המצרכים למתכון. צילום: עז תלם

איך יודעים שהדג מוכן?

בתנור שלי עם דגים ששקלו 370 גרם בממוצע, מדדתי בדיוק 18 דקות עד שהדניסים נאפו מושלם ונשארו עסיסיים ונהדרים.

זמן האפייה המדויק משתנה בין תנור לתנור, הדרך לזהות שהדג עשוי מספיק היא לבדוק עם סכין שהבשר בגב הדג (איפה שהראש) משתחרר בקלות מהאדרה המרכזית וצבעו הוא לבן יפה.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

דניס בתנור
בהשראה יוונית. צילום: עז תלם
דניס בתנור
ביס מושלם עם היוגורט. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המתכון מתאים לכל דג שלם במשקל דומה, כמו לברק, מושט, בורי, פורל, פלמידה ועוד.
  • לא אוכלים דגים עם יוגורט מטעמי מנהגי עדות או נמנעים בכלל ממוצרי חלב או רוצים להגיש את המנה בארוחה בשרית ? אפשר להכין טחינה ביתית ולשדרג אותה עם תערובת עשבי התיבול.
  • ניתן להחליף את עגבניות השרי ב-3 עגבניות יפות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות גדולות.
  • את הקישואים ניתן להחליף בראש ברוקולי/כרובית גדול, חתוך גס לתפרחות.
דניס בתנור
עיקרית ותוספת שמשתלבות יחד מצוין. צילום: עז תלם

מתכון דניס בתנור אפוי עם ירקות

2-4 מנות, חלבי (ניתן להכין פרווה בקלות), ללא גלוטן, 15-20 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל

מצרכים:

לתנור:
2-4 דגי דניס שלמים במשקל 350-500 גרם (ניתן להשתמש גם בדגים אחרים במשקל דומה כמו לברק, בס, בורי, מושט ועוד)
חופן גדול (400-500 גרם) עגבניות שרי
2 קישואים גדולים או 4 קישואים בגודל בינוני

לעשבי התיבול:
1/2 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר (ניתן להשמיט ולשים עוד פטרוזיליה במקום)
כפית גדושה אורגנו מיובש
1-3 שיני שום, קלופות וכתושות או מגוררות
1/4 כוס שמן זית (אפשר גם פחות)
כפית מלח
גרידה דקה מלימון אחד (רשות)

להגשה (בפסח או בארוחה בשרית ניתן להחליף בטחינה ביתית או להשמיט ולהגיש עם תערובת עשבי התיבול לבד):
1 גביע (140-150 גרם) יוגורט – עדיף יוגורט יווני
לימון טרי, חתוך לרבעים (אותו לימון ממנו הוצאתם את הגרידה)

אופן הכנה:

הכנות מקדימות:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל).
  • עושים בכל אחד מהדגים שלושה חריצים בכל צד (אפשר גם לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת עבורכם).
  • חותכים את הקישואים לקוביות גדולות, חוצים את העגבניות השרי ומעבירים את שניהם לקערה.

תערובת עשבי התיבול:

  • קוצצים דק את עשבי התיבול. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את שמן הזית, השום הכתוש, האורגנו המיובש, המלח ואת גרידת הלימון (אם מעוניינים)ץ מערבבים היטב.

ארגון התבנית:

  • מוסיפים בערך 1/3 מתערובת עשבי התיבול שיצרתם לקערה עם הקישואים והעגבניות ומערבבים בעדינות, עד שהירקות מצופים בה יפה.
  • מעבירים את הירקות לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • מניחים את הדגים מעל הירקות. שמים מעל כל דג כף מתערובת עשבי התיבול, ומעסים בה את הדג היטב – ככה שתערובת תצפה אותו מכל הכיוונים כולל הבטן (מבפנים).
  • מעבירים את המגש לתנור וצולים 18-25 דקות.
  • בזמן שהדג בתנור, מוסיפים לעשבי התיבול שנשארו בקערה את היוגורט ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  • אופים עד שהדג עשוי לחלוטין והעגבניות והקישואים התרככו אבל לא מדי (דגים במשקל נמוך יותר יהיו מוכנים מהר יותר).
  • מגישים את הדג והירקות עם רוטב היוגורט בצד, יחד עם רבעי לימון.
  • נשמר במקרר 4-5 ימים.

לעוד מנות מופלאות מהים: 

קציצות דגים ברוטב מרוקאי (נוסח קזבלנקה)

סאלונה – דג עיראקי אפוי בבצל ועגבניות

סלונה עושים באהבה. צילום: אסף אמברם

חריימה -דג טריפולטאי מושלם

חריימה דג ברוטב עגבניות שום ופפריקה צילום: אסף אמברם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

12 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
רותי

היי ואם הדג יהיה פילה, בגלל הילדים, האם זה יהיה פחות זמן בתנור? תודה

ליאור

המתכון נראה מעולה.
רציתי רק לחדד – יש לציין שלא כל העדות מפרידות בין דג לחלב (כמו האשכנזים לדוגמא), אלו רק מנהגים, ולכן, לא נכון לקרוא לזה "מטעמי כשרות", כי לדעת כל העדות והדעות זה כשר פשוט לא בכל העדות נוהגים לאכול את השילוב הזה ואצל חלקם ממש מקפידים על זה.
(הטעם להקפדה הוא משום הסכנה- יש חוששים שהשילוב הזה הוא מסוכן לבריאות כלשון הגמרא)

מזל ציקו

וואו נראה ממש מעולה.כל הכבוד לך על ההסברים הקלים והנכונים בכל המתכונים .

תודה תודה.

יעל

האם אפשר להשתמש בפילה דג דניס??

איילת:)

דג אמנון יתאים כאן?

ליפשיץ דניאלה

האם אפשר להכין מראש לשומרי חג ושבת ואם כן איך מחממים?

הירשמו לעדכונים במייל