כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

צפו: איך להכין חומוס.. מעדשים!

בלי להשרות, בלי לבשל שעות ובלי סודה לשתייה, אני שמח וגאה להציג את סרטון הוידאו החדש: איך מכינים חומוס מושלם מעדשים בחצי שעה או פחות

אני עֹז ואני חולה על חומוס. אני יכול לנגב אותו בבוקר, בערב, בצהריים, וכמו רבים אחרים אני שבוי במרקם ובטעם של המנה הזו, חומוסוהוליק אם תרצו. במהלך שנותי עשיתי מאוד ניסיונות להכין חומוס בבית, חלקם מוצלחים יותר חלקם פחות (ואפילו הקדשתי סרטון שלם לחומוס קונבנציונלי בעבר).

הקטע בהכנת חומוס בבית הוא שהוא דורש הרבה טרחה, ועבודת הכנה שמתפרשת על פני יומיים. קודם כל צריך לבחור את זן החומוס המתאים (הדס או בולגרי למקרה ששאלתם). אחר כך צריך גם להשרות בהרבה מים למשך הלילה ואז צריך לבשל שעות, וגם צריך להוסיף לו סודה לשתייה כדי לרכך את הקליפה הקשה שלו בזמן סביר. מלומדי החומוס הגדולים אפילו טורחים ומחליפים את מי ההשרייה ומי הבישול מספר פעמים, הכל כדי להגיע למרקם החלק והכיפי.

אמה מה? לא חייבים בכלל חומוס כדי להכין חומוס. אצלכם במזווה נמצא פתרון טעים ומזין שיאפשר לכם להכין חומוס בחצי שעה מההתחלה ועד הסוף. הסוד: עדשים. כתומות.

גדגד
לחומוס אנחנו רוצים את העדשים הכתומות הלא מפוצלות (מקדימה). צילום: אסף אמברם

איך זה בכלל אפשרי?
למרות שהם נראים מאוד שונה זה מזו, החומוס והעדשים (כן, הן נקבות, כמו ביצים) דומים מאוד. שניהם סוגים של קטניות, קטגוריה רחבה של זרעים שעשירה מאוד בערכים תזונתיים. כשמסתכלים על הערך התזונתי של החומוס והעדשים הכתומות, רואים כמה ההבדלים ביניהם זניחים (הערכים ל-100 גרם קטניה לא מבושלת, לפי אתר nutrition data ):
בגרגירי חומוס תמצאו 61 גרם פחמימות, 19 גרם חלבון ו-6 גרם שומן
בעדשים כתומות יש 59 גרם פחמימות, 25 גרם חלבון ו-2 גרם שומן

כלומר, כל מה שצריך כדי להכין חומוס מעדשים כתומות הוא להביא אותם לאותו מצב של מחית חומוס, ומשם להוסיף את אותם המרכיבים ולקבל תוצאה זהה בעליל. יותר מזה, רוב הסיכויים שלא אתם ולא החברים שלכם תדעו להבחין בהבדל.

כשמשתמשים בעדשים חוסכים את כל ההתעסקות ככה שיש רק מה להרוויח.

לפני בישול. צילום: אסף אמברם
לפני בישול. צילום: אסף אמברם

אילו עדשים לבחור?
עדשים כתומות זמינות בשתי צורות: הראשונה – מפוצלות, שאלו העדשים שנמכרות בשקיות בסופר, והשנייה: לא מפוצלות, ואלו נמכרות בחנויות תבלינים וקטניות. לשמחתנו הרבה, המתכון עובד עם שתי הצורות! כל עוד מקפידים לבשל את העדשים ביחסית מעט מים, הן תתרכנה ותתקבל מעין מחית גסה שתהיה בסיס מעולה לחומוס שלכם.

ויש גם בונוס! את מחית העדשים הזאת אתם יכולים להפוך למרק: פשוט טוחנים את העדשים המבושלות עם יותר ממי הבישול ומתבלים באבקת קארי, כמון או תבלינים אחרים שאוהבים ומגישים עם כוסברה. כן, זה כזה פשוט 🙂

>> רוצים פיתות תוצרת בית? נסו את המתכון המעולה של אורלי מהסלוג סוכר חום

אגב, אפשרי בהחלט להכין את החומוס עם סוגים אחרים של עדשים – עם עדשים שחורות למשל זה עובד מצוין, ואופן ההכנה הוא זהה לחלוטין למעט זמני הבישול. עדשים שחורות יצטרכו לפחות 20 דקות כדי להגיע לאותה רמת רכות של הכתומות.

אחרי בישול. צילום: אסף אמברם
אחרי בישול. צילום: אסף אמברם
רק לערבב ויש חומוס. צילום: אסף אמברם
אחרי שטוחנים נשאר רק לערבב ויש חומוס. צילום: אסף אמברם

מתכון לחומוס עדשים

2-3 מנות, טבעוני, קל, 15 דקות עבודה, 30-40 דקות זמן כולל

מצרכים:

כוס עדשים כתומות
כוס וחצי מים (לא יותר)
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס טחינה גולמית
4-8 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח דק

אופן הכנה:

  • שמים את העדשים במסננת ושוטפים היטב במים קרים.
  • מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים, בכיסוי חלקי, 12-15 דקות, עד שהעדשים התרככו לחלוטין וטיפה מתפרקות (אבל לא לגמרי). צריכה להתקבל מעין מחית גסה ולא נוזלית.
  • מכבים את האש. נותנים לעדשים להתקרר במשך 5 דקות בסיר ללא המכסה.
  • מעבירים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.
  • מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ומלח. מערבבים עד שמתקבל ממרח חלק. בשלב הטחינה ניתן להוסיף גם את שמן הזית (או לפזר אותו מעל המנה, מה שתעדיפו)
  • אם החומוס מרגיש מעט נוזלי, מוסיפים עוד טחינה גולמית. החומוס צריך להישאר כמעט יציב לגמרי. אם הוא רוטט סימן שהוא נוזלי מדי.
  • אם החומוס סמיך מדי (קורה כשהעדשים מתבשלים במעט מים ומוסיפים טחינה בנדיבות) מוסיפים מעט מים בהדרגה כדי לפתוח ולרכך אותו.
  • טועמים ומתבלים במלח, פלפל ועוד מיץ לימון או שום כתוש (אם רוצים – שן שום כתושה אחת זה בהחלט מספיק) לפי הטעם.
  • מעבירים למקרר או מגישים מיד, ביחד עם פיתות, בצל וחמוצים ועוד שמן זית מעל.
  • טיפ להכנה מראש: מבשלים כמות כפולה של עדשים, חצי טוחנים לממרח ואת החצי השני מקפיאים. אחרי ההפשרה תוכלו לטחון לממרח בכלום זמן והטעם יהיה כמו חדש.

לעוד מתכוני וידאו שווים שלי:
עוגת גבינה של אמא
איך מכינים פירה מושלם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

176 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
א

כמה זמן ניתן לשמור במקרר את החומוס עדשים?

דפנו

לא מוצאת בהוראות את ההוראות לשימוש בשמן זית
כנראה נעלם לאנשהו 🙂

אלירן

חומוס מדהים!!!

מיכל

הי עז,הכנתי את החומוס מעדשים ,יצא נפלא ,בעלי שנכנס למטבח כשסיימתי ,טעם ולא האמין שהחומוס ללא חומוס,
אני הכנתי את הכל במג'מיקס ,
יצא מצוין!
תודה על המתכון ,מאוד נהנת מהמתכונים שאתה מעלה.

מרדכי

באמת מתכון קרטה, טעים בטירוף.
מה אם אני רוצה לעשות יותר מ- 2-3 מנות? מה אם נגיד אני מעוניין ב- 4-6 מנות? לשים כפול במים (שלוש כוסות?) או בלימון למשל?

נועה

עז החומוס יצא שלמות!!! כולם ממש התלהבו, קל קל קל וטעים! תודה, לייק ענק

קריס

היי עז,
אחרי שקראתי את ההסבר שלך אני תוהה האם זה יגיע לאותו מרקם עם עדשים מונבטות?
תודה רבה על בלוג מדהים! כל מתכון מפורט ומעניין והכי חשוב יוצא טעים בטירוף!

קריס

עדשים אדומות כמו במתכון, פשוט בגלל שהן עוברות השרייה אני מניחה שיכילו יותר מים לאחר מכן

ג'אן הדר

האם את הטחינה הגולמית להוסיף כך מהקופסא או כאשר היא מוכנה

ניק

שאני אבין, אתה הרגע הכנת חומוס ללא חומוס? זאת אמורה להיות בדיחה?

גל

כמו שאתה משלם ב״כסף״ שכבר מזמן לא עשוי מהמתכת היקרה, חותך על ״שיש״ שמייצרים באופן סינטטי, וזורק שאריות ל״פח״ מפלסטיק, חומוס הפך לשם גנרי לסגנון של מאכל שמעיד על המהות ולא על החומר.

su

גדול!

חן

בדיוק!

tiv-oni

"זאב ז'בוטינסקי" לא היה זאב וביבי אינו צ'רצ'יל אף על פי שכך הוא מציג עצמו…

עינת

הכנתי!!!
יצא מדהים!!! חם וטעים ממש כמו חומוסיה!
איזה כיף!!!
מתה על פירה עדשים 🙂

עינת

וגם על הבלוג שלך…

בתי

הי 🙂 אין לי מעבד מזון האם אפשר לטחון בבלנדר ידני?

Billy

אהלן עז, התקשתי למצוא את העדשים המלאים(אני גר באוסטרליה בעיירה קטנה יחסית) אבל בסוף מצאתי מקום של קטניות שמוכר את זה, היו את המפוצלות בצבע כתום ואת המלאות בצבע אדום(לשניהם קוראים פה עדשים אדומות) ואמרו לי שזה עדשים הכתומות מלאות (אפילו שיש הבדל צבעים ברור), יש הבדל בין אדום לכתום? כי ניסיתי להכין ,היה טעים אבל המרקם לא יצא חלק והצבע שונה. זה אני? או העדשים?
תודה על העזרה. אני פשוט מת שיצא לי פיקס

efrat

יצא נפלא, תודה 🙂

יפה ברקוביץ׳

שלמות לא פחות🙏

מירי

הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה עז. קיצרתי את תהליך ההכנה, על ידי הוספת שאר הרכיבים למעבד המזון, לאחר שהעדשים נטחנו וללא העברתם לקערה.

איילה

הכנתי הרגע, יצא מעולה!! לא שמו לב שזה עדשים, בול בטעם של חומוס 😉 תודה רבה!
ד״א- הכנתי חצי כמות ושמתי פחות מ2 כפות שמן זית, זה יוצא טוב מאוד…

סימה

את השמן זית מכניסים למחית העדשים לאחר הבישול?

אוהד

אחד הדברים שהכי קל להכין יחסית למקור שלהם ויוצא לא פחות טעים , תודה רבה!

אחיועם

הכנתי בטעות מעדשים ירוקות ואפילו הנבטתי אותן לפני הבישול .. ( שיהיה גם בריא.. וגם טעים ) ויצא נפלא גם איתן. .. תודה על המתכון

אלי

הכנתי היום ביום האחרון של פסח בדיוק לפי המתכון ויצא פשוט מדהים ואפילו אכלני חומוס לא זיהו שזה מעדשים כל הכבוד

סוף סוף הכנתי ויצא מעולה!
תודה!

בת

האם חיבים לשים שמן, הרי הטחינה נלאה בשמן?

מירב

יצא מדהים תודה רבה!!!

אפרת

היי עז,
עשיתי את זה לשבת – יצא פשוט נפלא.
זה יצא דומה מאוד לחומוס ביתי, אבל שונה, ובעיני יותר טוב. יש בו משהו יותר עדין, שמשאיר הרגשה יותר טובה אחרי האוכל ויותר קלה. ועוד יתרון גדול: בחומוס ביתי יש איזשהו מרכיב ממכר מבחינתי (החומוס…?) וכשאני מתחילה אין לי כל כך אפשרות להפסיק, ופה מאוד נהניתי אבל יכולתי להפסיק. (-:
בשבת צרפתי אותו לכל דבר, אפילו לאורז בירקות כתומים, והכל יצא טעים.

שאלה אולי כללית מדי שעלתה לי כשהכנתי את החומוס: איזו עצה היית נותן למי שרק מתחיל ללמוד לבשל? מה הדברים הראשונים שצריך ללמוד להכין כדי שיהיה בסיס טוב? תודה רבה על האתר הנפלא

אפרת

איזה כיף. תודה רבה. אשריך על האתר היפה והנעים

מעין

יצא נפלא! תודה על כתיבה נהדרת ומתכונים מדוייקים. השתמשתי בעדשים כתומות אורגניות, כשטחנתי התערובת לא היתה ככ מימית כמו בוידאו וגם הייתי צריכה פחות טחינה. החומוס המושלם 🙂

F.M.G GEL

עשיתי את ממרח החומוס מהעדשים זה פשוט נפלא נמלא נפלא

יפעה

תודה רבה עז. יצא טעים! מתכון מעולה

רן

מתכון מעולה, החומוס יצא טעים מאוד! תודה רבה!

שיר רד

הכנתי הבוקר.. פשוט מעולה !! לא להאמין .. תודה רבה לך.

רוני

עלית פה על סטארט אפ! יצא מעולה אפילו יותר טעים ומעודן מחומוס אמיתי… תודה רבה!!

טל

קודם כל זה נראה מעולה, שאפו!

ועכשיו שאלה קטנה – יש לי עדשים כתומות אבל אני רוצה להשתמש בהן כדי להכין את הסלט עדשים כתומות ותרד שלך, מה הפיין טיונינג שהיית עושה למתכון הזה אם היית מכין אותו עם שעועית לבנה במקום עדשים? (חומוס של רומנים בשפת העם)

לימור

עז, אתה מלך!
הכנתי, ויצא מעולה!!!
מצוין למניקה שכמותי שחוששת מאכילת חומוס שמא הגזים יעברו לפיצית.
תודה רבה. תבורך.

חמוס

קורע. ישר לארץ נהדרת 🙂

אנה

עז, בהמשך לשאלה על חומוס משעועית.אחרי הבישול של שעועית, מוסיפים את אותם כמויות כמו במתכון של עדשים?

אנה

תודה.מעדשים כמובן יצא נהדר

יובל

הכנתי ויצא מצוין. תודה רבה על המתכון!

רעיה

הכנתי מעדשים צהובות ( רק כשפתחתי את האריזה ראיתי שהן חצויות) יצא מאוד מימי. זה אמנם מתמצק במקרר, אבל כנראה שהן לא מתאימות לזה. בכל אופן זה טעים ובאמת הרבה יותר עדין וקל מחומוס. תודה על הרעיון המבורך:)

רעיה

היי, תודה! בישלתי עם מים רק בגובה של כסמ׳ שניים כיסוי, אבל זה היה די נוזלי כשהעברתי לבלנדר לטחינה. והטחינה היתה ממש שניה אולי גם בושלו יתר על המידה, ניסיון ראשון מפיקים לקחים?בכל אופן זה די התמצק במקרר. תודה מתכון ורעיון מעולים!!

אורנה

הכנתי היום עם עדשים כתומות מהסופר. יצא מצוין אבל היה מוזר שהתערובת היתה סמיכה מאוד והוספתי מים, שלא כתובים במתכון. זה למרות שציפיתי שיהיה נוזלי בגלל העדשים.

אורנה

המתכון מעולה, מי שטעם פשוט לא האמין שזה לא חומוס מחומוס.

גיא אשל

הכנתי עם עדשים אדומות חצויות..

פשוט הזוי כמה שהמרקם יוצא כמו של החומוסיות הגדולות, וכמה שזה טעים ודומה לחומוס

פשוט הזוי..

עמית

לאחר הכנת החומוס בדיוק לפי המתכון יצא סמיך מדי ודי יבש.
במתכון כתבת כוס טחינה ובסרטון חצי כוס טחינה?!?!
הצעה לשיפור מה שהכנתי?

דרור

יצא מעולה – תודה רבה!

פנינה

הי עוז, יש לי עדשים אדומות מונבטות. הנבטתי המון וחלק שמתי למרק. חלק אניי רוצה לעשות ממרח חומוס. לדעתך אני צצריכה לשנות משהו בגלל שהן מונבטות?
תודה מראש

פנינה

חזרתי לדווח. אם יש אפשרות להעלות תמונה אז הייתי מעלה.
בקיצור עדשים מונבטות דורשות בישול של מעט יותר 10 דקות . אולי כי שמתי הרבה מים?
אבל מה שאני חייבת לכתוב: בישלתי וטחנתי ועירבבתי את כל זה כשבעלי והילדים עוברים מדי פעם ואז בסוף טעמו ואמרו לי: היית צריכה לטחון עוד את החומוס!!
אף אחד מהם לא קישר בין העדשים לממרח!
אני עדיין מופתעת…

פנינה

בוקר טוב, נראה לי שאתה צודק ולא טחנתי מספיק. אבל אין ספק שאני הולכת לנסות שוב. וגם ברור שאני הולכת לגלוש פה הרבה. תודה!

רחלי עיני

ואווו ניפלא אהבתי את הרעיון להכין חומוס מעדשים ינוסה בעתיד וכמובן תגובה איך יצא לי יהיה בהמשך .תודה רבה ניראה בריא וטעים שבת שלום מרחלי באהבה ?

דליה לביא

נהדר. כולם אהבו כולל אוהבי חומוס כבדים . הכנתי מעדשים חצויים לפי המלצתך עם מעט מים. לא הוספתי שמן בסוף.
תודה רבה .

Ron

מעולה! יצא ממש מעולה. ומאז שהכנתי ככה אני לא מכינה יותר מחומוס אלא רק מעדשים. (רק בלי השמן במתכון… רק מוסיפה קצת מים אם יבש מידי)

גניה

לתוך עולם הכרובית מתפרצת עם ההתלהבות של הבית מחומוס העדשים שהכנתי הבוקר לארוחת הבוקר. אנחנו לא מאוכלי החומוס (רק לפעמים, במסעדה מתמחה) אבל זה היה ממש נפלא. כל הכבוד, עז, על המתכון! קליל וטעים מאד! מעתה יהיה לבן בית….

עמרי

תשמע..אתה גאון..יאמי!! ועוד עשיתי מעדשים של הסופר

אינגה

היי…
נשמע מתכון אליפות…השאלה אם גם עם עדשים ירוקות יצא טעים ודומה לחומוס כמו שתיארו פה? זה פשוט מה שיש לי בבית ובכמויות 🙂

היי עוז,
הכנתי את החומוס מעדשים כתומות ארוזות (מהמכולת), יצא פצצת עולם !!! כל הכבוד על המתכון !!!
אבל רציתי לשאול משהו – כעבור כשעה-שעתיים במקרר נהייתה עליו שיכבה יבשה כזאת, לפני האכילה היה צורך בעירבוב כדי שיחזור להיות חומוס "נגיב". מדוע זה קורה?

ליאור

הכנתי הבוקר ויצא מעולה! תודה על המתכון 🙂
אני לא מסכימה אם הכותרת, שכן חומוס מכינים מגרגרי חומוס, וכאן מדובר בממרח עדשים (ואין שום דבר לא ׳טעים׳ בשם). אגב, ובאיחור של מספר שנים מכתיבת הפוסט, שמעתי שבארה״ב ישנן פעולות להעלאת תביעה משפטית כנגד החברות שמשווקות חומוס שאיננו עשוי מגרגרי חומוס…. לא מסכימה עם התביעה אם אכן תעלה אחת, אבל בהחלט מסכימה שהשם איננו מתאים. כתבתי הלילה בעוד פוסט, ואמשיך לעדכן כשאכין סלטים שונים.
שוב תודה, ליאור

P

יצא ממש כמו חומוס תודה רבה על המתכון והתמונות ☺

מינה

לא יודעת מה לא הצליח… לא כתבת להוסיף מים, אלא לטחון את העדשים לאחר סינון. טחנתי במערבל ידני לאחר סינון הנוזלים, אך רמת הסמיכות הייתה גבוהה מידי וזה לא צלח. הייתי צריכה להוסיף מנוזלי העדשים. וכולם רשמו שזה טעם של חומוס ואני הרגשתי טעם עדשים חזק( אולי בגלל הוספת הנוזלים?) אשמח לדעת מה לא עשיתי טוב:)

דפנה

מה זה הדבר הגאוני הזה ? ? טעים ברמות היסטריות!

ענבל

נשמע מעולה! האם יכול גם לעבוד עם עדשי "דאל"?

בתאל

היי, מאוד רוצה לנסות את החומוס, רציתי לשאול אם נראה לך שאפשר לטחון בבלנדר מוט? יש לי אחד די פשוט
תודה !