בלי להשרות, בלי לבשל שעות ובלי סודה לשתייה, אני שמח וגאה להציג את סרטון הוידאו החדש: איך מכינים חומוס מושלם מעדשים בחצי שעה או פחות
אני עֹז ואני חולה על חומוס. אני יכול לנגב אותו בבוקר, בערב, בצהריים, וכמו רבים אחרים אני שבוי במרקם ובטעם של המנה הזו, חומוסוהוליק אם תרצו. במהלך שנותי עשיתי מאוד ניסיונות להכין חומוס בבית, חלקם מוצלחים יותר חלקם פחות (ואפילו הקדשתי סרטון שלם לחומוס קונבנציונלי בעבר).
הקטע בהכנת חומוס בבית הוא שהוא דורש הרבה טרחה, ועבודת הכנה שמתפרשת על פני יומיים. קודם כל צריך לבחור את זן החומוס המתאים (הדס או בולגרי למקרה ששאלתם). אחר כך צריך גם להשרות בהרבה מים למשך הלילה ואז צריך לבשל שעות, וגם צריך להוסיף לו סודה לשתייה כדי לרכך את הקליפה הקשה שלו בזמן סביר. מלומדי החומוס הגדולים אפילו טורחים ומחליפים את מי ההשרייה ומי הבישול מספר פעמים, הכל כדי להגיע למרקם החלק והכיפי.
אמה מה? לא חייבים בכלל חומוס כדי להכין חומוס. אצלכם במזווה נמצא פתרון טעים ומזין שיאפשר לכם להכין חומוס בחצי שעה מההתחלה ועד הסוף. הסוד: עדשים. כתומות.
איך זה בכלל אפשרי?
למרות שהם נראים מאוד שונה זה מזו, החומוס והעדשים (כן, הן נקבות, כמו ביצים) דומים מאוד. שניהם סוגים של קטניות, קטגוריה רחבה של זרעים שעשירה מאוד בערכים תזונתיים. כשמסתכלים על הערך התזונתי של החומוס והעדשים הכתומות, רואים כמה ההבדלים ביניהם זניחים (הערכים ל-100 גרם קטניה לא מבושלת, לפי אתר nutrition data ):
בגרגירי חומוס תמצאו 61 גרם פחמימות, 19 גרם חלבון ו-6 גרם שומן
בעדשים כתומות יש 59 גרם פחמימות, 25 גרם חלבון ו-2 גרם שומן
כלומר, כל מה שצריך כדי להכין חומוס מעדשים כתומות הוא להביא אותם לאותו מצב של מחית חומוס, ומשם להוסיף את אותם המרכיבים ולקבל תוצאה זהה בעליל. יותר מזה, רוב הסיכויים שלא אתם ולא החברים שלכם תדעו להבחין בהבדל.
כשמשתמשים בעדשים חוסכים את כל ההתעסקות ככה שיש רק מה להרוויח.
אילו עדשים לבחור?
עדשים כתומות זמינות בשתי צורות: הראשונה – מפוצלות, שאלו העדשים שנמכרות בשקיות בסופר, והשנייה: לא מפוצלות, ואלו נמכרות בחנויות תבלינים וקטניות. לשמחתנו הרבה, המתכון עובד עם שתי הצורות! כל עוד מקפידים לבשל את העדשים ביחסית מעט מים, הן תתרכנה ותתקבל מעין מחית גסה שתהיה בסיס מעולה לחומוס שלכם.
ויש גם בונוס! את מחית העדשים הזאת אתם יכולים להפוך למרק: פשוט טוחנים את העדשים המבושלות עם יותר ממי הבישול ומתבלים באבקת קארי, כמון או תבלינים אחרים שאוהבים ומגישים עם כוסברה. כן, זה כזה פשוט 🙂
>> רוצים פיתות תוצרת בית? נסו את המתכון המעולה של אורלי מהסלוג סוכר חום
אגב, אפשרי בהחלט להכין את החומוס עם סוגים אחרים של עדשים – עם עדשים שחורות למשל זה עובד מצוין, ואופן ההכנה הוא זהה לחלוטין למעט זמני הבישול. עדשים שחורות יצטרכו לפחות 20 דקות כדי להגיע לאותה רמת רכות של הכתומות.
מתכון לחומוס עדשים
2-3 מנות, טבעוני, קל, 15 דקות עבודה, 30-40 דקות זמן כולל
מצרכים:
כוס עדשים כתומות
כוס וחצי מים (לא יותר)
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס טחינה גולמית
4-8 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה:
- שמים את העדשים במסננת ושוטפים היטב במים קרים.
- מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים, בכיסוי חלקי, 12-15 דקות, עד שהעדשים התרככו לחלוטין וטיפה מתפרקות (אבל לא לגמרי). צריכה להתקבל מעין מחית גסה ולא נוזלית.
- מכבים את האש. נותנים לעדשים להתקרר במשך 5 דקות בסיר ללא המכסה.
- מעבירים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ומלח. מערבבים עד שמתקבל ממרח חלק. בשלב הטחינה ניתן להוסיף גם את שמן הזית (או לפזר אותו מעל המנה, מה שתעדיפו)
- אם החומוס מרגיש מעט נוזלי, מוסיפים עוד טחינה גולמית. החומוס צריך להישאר כמעט יציב לגמרי. אם הוא רוטט סימן שהוא נוזלי מדי.
- אם החומוס סמיך מדי (קורה כשהעדשים מתבשלים במעט מים ומוסיפים טחינה בנדיבות) מוסיפים מעט מים בהדרגה כדי לפתוח ולרכך אותו.
- טועמים ומתבלים במלח, פלפל ועוד מיץ לימון או שום כתוש (אם רוצים – שן שום כתושה אחת זה בהחלט מספיק) לפי הטעם.
- מעבירים למקרר או מגישים מיד, ביחד עם פיתות, בצל וחמוצים ועוד שמן זית מעל.
- טיפ להכנה מראש: מבשלים כמות כפולה של עדשים, חצי טוחנים לממרח ואת החצי השני מקפיאים. אחרי ההפשרה תוכלו לטחון לממרח בכלום זמן והטעם יהיה כמו חדש.
לעוד מתכוני וידאו שווים שלי:
עוגת גבינה של אמא
איך מכינים פירה מושלם
כמה זמן ניתן לשמור במקרר את החומוס עדשים?
החומוס המוכן מחזיק במקרר שלושה ימים
לא מוצאת בהוראות את ההוראות לשימוש בשמן זית
כנראה נעלם לאנשהו 🙂
מוסיפים אותו לפני ההגשה
חומוס מדהים!!!
שמח שאהבת!
הי עז,הכנתי את החומוס מעדשים ,יצא נפלא ,בעלי שנכנס למטבח כשסיימתי ,טעם ולא האמין שהחומוס ללא חומוס,
אני הכנתי את הכל במג'מיקס ,
יצא מצוין!
תודה על המתכון ,מאוד נהנת מהמתכונים שאתה מעלה.
היי מיכל :]
תודה, שמח לשמוע. החומוס הזה עדיין מפתיע גם אותי 😉
באמת מתכון קרטה, טעים בטירוף.
מה אם אני רוצה לעשות יותר מ- 2-3 מנות? מה אם נגיד אני מעוניין ב- 4-6 מנות? לשים כפול במים (שלוש כוסות?) או בלימון למשל?
מוזמן להכפיל כמויות, אותו עקרון
הכי חשוב להקפיד על בישול נכון של העדשים שלא יספגו יותר מדי מים
עז החומוס יצא שלמות!!! כולם ממש התלהבו, קל קל קל וטעים! תודה, לייק ענק
שמח לשמוע נועה!
היי עז,
אחרי שקראתי את ההסבר שלך אני תוהה האם זה יגיע לאותו מרקם עם עדשים מונבטות?
תודה רבה על בלוג מדהים! כל מתכון מפורט ומעניין והכי חשוב יוצא טעים בטירוף!
היי קריס
תודה רבה =]
איזה עדשים מתכננת להנביט ?
עדשים אדומות כמו במתכון, פשוט בגלל שהן עוברות השרייה אני מניחה שיכילו יותר מים לאחר מכן
האם את הטחינה הגולמית להוסיף כך מהקופסא או כאשר היא מוכנה
היי ג'אן
השימוש הוא בטחינה גולמית אז ישר מהקופסה, איך צורך להכין אותה או איתה
שאני אבין, אתה הרגע הכנת חומוס ללא חומוס? זאת אמורה להיות בדיחה?
היי ניק
זה נראה כמו חומוס, יש לזה טעם של חומוס, יש לזה מרקם של חומוס. אתה מוזמן לקרוא לזה "פירה עדשים בהשראת חומוס" אבל מבחינתי זה אכן חומוס :]
כמו שאתה משלם ב״כסף״ שכבר מזמן לא עשוי מהמתכת היקרה, חותך על ״שיש״ שמייצרים באופן סינטטי, וזורק שאריות ל״פח״ מפלסטיק, חומוס הפך לשם גנרי לסגנון של מאכל שמעיד על המהות ולא על החומר.
גדול!
🙂
בדיוק!
"זאב ז'בוטינסקי" לא היה זאב וביבי אינו צ'רצ'יל אף על פי שכך הוא מציג עצמו…
הכנתי!!!
יצא מדהים!!! חם וטעים ממש כמו חומוסיה!
איזה כיף!!!
מתה על פירה עדשים 🙂
וגם על הבלוג שלך…
היי עינת :]
תודה 😀
ושמח שיצא מוצלח.. בתיאבון
הי 🙂 אין לי מעבד מזון האם אפשר לטחון בבלנדר ידני?
היי בתי, אין בעייה להשתמש בבלנדר ידני.
רק חשוב להקפיד לטחון בצורה יסודית עד שמתקבלת מחית חלקה. בהצלחה :]
אהלן עז, התקשתי למצוא את העדשים המלאים(אני גר באוסטרליה בעיירה קטנה יחסית) אבל בסוף מצאתי מקום של קטניות שמוכר את זה, היו את המפוצלות בצבע כתום ואת המלאות בצבע אדום(לשניהם קוראים פה עדשים אדומות) ואמרו לי שזה עדשים הכתומות מלאות (אפילו שיש הבדל צבעים ברור), יש הבדל בין אדום לכתום? כי ניסיתי להכין ,היה טעים אבל המרקם לא יצא חלק והצבע שונה. זה אני? או העדשים?
תודה על העזרה. אני פשוט מת שיצא לי פיקס
היי בילי
גם לי מאוד חשוב שיצא לך פיקס 🙂
רוב הסיכויים שהעדשים באוסטרליה הן אותן עדשים שבארץ, מיוצרות בהודו ומיוצאות משם.
אמרת שהמרקם של החומוס לא יצא חלק.
2 סיבות אפשריות לכך:
1. בישול לא מספיק של העדשים – צריך לבשל אותן עד לרגע שבו אתה רואה שחלק מהן מפסיקות להיראות כמו עדשים, אבל לא לרמה שבה הן מתפוררות לחלוטין.
2. טחינה לא מספקת – ממליץ שתנסה לטחון את העדשים (אחרי שסיננת אותן היטב כמובן) בבלנדר – רגיל או ידני, עד שמתקבלת מחית ממש סמיכה (תוסיף עוד חצי דקה לזמן הטחינה רק ליתר בטחון), מספיק כדי שתוכל לקחת כפית ממנה ולראות שהיא לא נוזלת או מידלדלת.
אחרי שקיבלת מחית יציבה אתה יכול להמשיך הלאה ולהוסיף את הטחינה, הלימון ושאר המצרכים.
בהצלחה ! :]
יצא נפלא, תודה 🙂
היי אפרת :]
כיף לשמוע =] שיהיה אחלה יום
שלמות לא פחות🙏
כיף שאהבת!
הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה עז. קיצרתי את תהליך ההכנה, על ידי הוספת שאר הרכיבים למעבד המזון, לאחר שהעדשים נטחנו וללא העברתם לקערה.
היי מירי :] שמח לשמוע.
הוספת כל המצרכים למעבד מזון אכן חוסכת זמן וכלים. אני אוהב לערבב בקערה נפרדת רק כי אני אוהב לחוש איך החומוס נוצר למגע ידי 😀
הכנתי הרגע, יצא מעולה!! לא שמו לב שזה עדשים, בול בטעם של חומוס 😉 תודה רבה!
ד״א- הכנתי חצי כמות ושמתי פחות מ2 כפות שמן זית, זה יוצא טוב מאוד…
היי איילה :]
שמח לשמוע 🙂 בתיאבון!
את השמן זית מכניסים למחית העדשים לאחר הבישול?
כן
אחד הדברים שהכי קל להכין יחסית למקור שלהם ויוצא לא פחות טעים , תודה רבה!
שמח שאהבת :]
שבת שלום
הכנתי בטעות מעדשים ירוקות ואפילו הנבטתי אותן לפני הבישול .. ( שיהיה גם בריא.. וגם טעים ) ויצא נפלא גם איתן. .. תודה על המתכון
מבורך! המתכון גם עובד עם עדשים שחורות, פשוט לוקח יותר זמן בישול 😉 שבת שלום!
הכנתי היום ביום האחרון של פסח בדיוק לפי המתכון ויצא פשוט מדהים ואפילו אכלני חומוס לא זיהו שזה מעדשים כל הכבוד
היי אלי =]
תענוג לשמוע 🙂
גם אצלי בבית החומוס הזה חגג בחג
סוף סוף הכנתי ויצא מעולה!
תודה!
היי רון, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
האם חיבים לשים שמן, הרי הטחינה נלאה בשמן?
היי בת 🙂
לא חייבים לשים שמן, טעים גם בלעדיו.
אני מוסיף אותו כי הוא נותן עוד מימד עדין של טעם שמחמיא לגרגרים ולטחינה הגולמית. מבחינת מרקם הוא אינו חיוני
יצא מדהים תודה רבה!!!
היי מירב כיף לשמוע=]
בשמחה!
היי עז,
עשיתי את זה לשבת – יצא פשוט נפלא.
זה יצא דומה מאוד לחומוס ביתי, אבל שונה, ובעיני יותר טוב. יש בו משהו יותר עדין, שמשאיר הרגשה יותר טובה אחרי האוכל ויותר קלה. ועוד יתרון גדול: בחומוס ביתי יש איזשהו מרכיב ממכר מבחינתי (החומוס…?) וכשאני מתחילה אין לי כל כך אפשרות להפסיק, ופה מאוד נהניתי אבל יכולתי להפסיק. (-:
בשבת צרפתי אותו לכל דבר, אפילו לאורז בירקות כתומים, והכל יצא טעים.
שאלה אולי כללית מדי שעלתה לי כשהכנתי את החומוס: איזו עצה היית נותן למי שרק מתחיל ללמוד לבשל? מה הדברים הראשונים שצריך ללמוד להכין כדי שיהיה בסיס טוב? תודה רבה על האתר הנפלא
היי אפרת =]
איזה כיף לשמוע! ממש בשמחה.
השאלה ששאלת גדולה מדי בשביל שאענה עליה כאן בתגובות, הופך את זה לכתבה 😉
אעדכן!
איזה כיף. תודה רבה. אשריך על האתר היפה והנעים
יצא נפלא! תודה על כתיבה נהדרת ומתכונים מדוייקים. השתמשתי בעדשים כתומות אורגניות, כשטחנתי התערובת לא היתה ככ מימית כמו בוידאו וגם הייתי צריכה פחות טחינה. החומוס המושלם 🙂
היי מעיין
תענוג לשמוע 🙂 בתיאבון לכם!
עשיתי את ממרח החומוס מהעדשים זה פשוט נפלא נמלא נפלא
כיף לשמוע! 🙂
תודה רבה עז. יצא טעים! מתכון מעולה
היי יפעה 🙂
כיף לשמוע! בתיאבון
מתכון מעולה, החומוס יצא טעים מאוד! תודה רבה!
היי רן 🙂
כיף לשמוע! בתיאבון
הכנתי הבוקר.. פשוט מעולה !! לא להאמין .. תודה רבה לך.
היי שיר 🙂
כיף גדול לשמוע. תודה רבה!
עלית פה על סטארט אפ! יצא מעולה אפילו יותר טעים ומעודן מחומוס אמיתי… תודה רבה!!
היי רוני
בשמחה! 🙂
קודם כל זה נראה מעולה, שאפו!
ועכשיו שאלה קטנה – יש לי עדשים כתומות אבל אני רוצה להשתמש בהן כדי להכין את הסלט עדשים כתומות ותרד שלך, מה הפיין טיונינג שהיית עושה למתכון הזה אם היית מכין אותו עם שעועית לבנה במקום עדשים? (חומוס של רומנים בשפת העם)
היי טל 🙂
שאלו תהיינה הצרות שלך!
להלן הוראות לבישול שעועית לשימושך.
מה צריך:
חצי ק"ג שעועית לבנה, מושרית למשך הלילה
מה עושים:
מסננים את השעועית ממי ההשרייה, מעבירים לסיר, מכסים במים – 5-6 ס"מ מעל גובה השעועית, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה מעל להבה בינונית כשעה וחצי או עד שהשעועית נימוחה. אם צריך מוסיפים מעט מים. מסננים, שומרים את מי הבישול ונותנים לשעועית להתקרר כחצי שעה.
בשביל ממרח שעועית של רומנים (בדיוק ערכתי מתכון של שחר סיון, מסעדת וניה ביסטרו, לספר בישול שיוצא השבוע), טוחנים את השעועית יחד עם 100 מ"ל שמן ו7-8 שיני שום (תלוי במידת השומיות שאוהבים) עם מי בישול לפי הצורך והמרקם האהוב.
בשביל חומוס, מוסיפים ל1/3 מהשעועית המבושלת טחינה, לימון וכולי כפי שמצוין במתכון, ואם זמיך מדי מוסיפים עוד ממי הבישול.
בהצלחה!
עז, אתה מלך!
הכנתי, ויצא מעולה!!!
מצוין למניקה שכמותי שחוששת מאכילת חומוס שמא הגזים יעברו לפיצית.
תודה רבה. תבורך.
היי לימור 🙂
איזה כיף לשמוע! בתיאבון לכן
בשמחה תמיד
קורע. ישר לארץ נהדרת 🙂
חלום שלי שיהיה חיקוי שלי בארץ נהדרת 🙂
עז, בהמשך לשאלה על חומוס משעועית.אחרי הבישול של שעועית, מוסיפים את אותם כמויות כמו במתכון של עדשים?
היי אנה 🙂 בגדול כן.
תתחילי מאותן כמויות ואז תשני בהתאם לטעמך האישי – יותר טחינה, פחות שום/לימון וכולי
תודה.מעדשים כמובן יצא נהדר
הכנתי ויצא מצוין. תודה רבה על המתכון!
היי יובל 🙂 כיף לשמוע! בתיאבון =]
הכנתי מעדשים צהובות ( רק כשפתחתי את האריזה ראיתי שהן חצויות) יצא מאוד מימי. זה אמנם מתמצק במקרר, אבל כנראה שהן לא מתאימות לזה. בכל אופן זה טעים ובאמת הרבה יותר עדין וקל מחומוס. תודה על הרעיון המבורך:)
היי רעיה
הצלחתי בעבר להכין מעדשים מפוצלות – אפילו הוספתי עדכון לכתבה.
תנסי להבא לבשל את העדשים שבכמה שפחות מים, כלומר לשים כוס מים על כוס עדשים ולהוסיף עוד רק כשהמים נספגו, וכך להמשיך להוסיף עד שהעדשים רכות.
בהצלחה! 🙂
היי, תודה! בישלתי עם מים רק בגובה של כסמ׳ שניים כיסוי, אבל זה היה די נוזלי כשהעברתי לבלנדר לטחינה. והטחינה היתה ממש שניה אולי גם בושלו יתר על המידה, ניסיון ראשון מפיקים לקחים?בכל אופן זה די התמצק במקרר. תודה מתכון ורעיון מעולים!!
גם לי לקחו כמה ניסיונות עד שהרגשתי אותם כמו שצריך 🙂
בתיאבון!
הכנתי היום עם עדשים כתומות מהסופר. יצא מצוין אבל היה מוזר שהתערובת היתה סמיכה מאוד והוספתי מים, שלא כתובים במתכון. זה למרות שציפיתי שיהיה נוזלי בגלל העדשים.
היי אורנה 🙂
קודם כל זה אומר שבישלת את העדשים בכמות מים מדויקת, ושהמתכון עובד טוב 😉
צודקת לגבי המים, הוספתי למתכון.
המתכון מעולה, מי שטעם פשוט לא האמין שזה לא חומוס מחומוס.
הכנתי עם עדשים אדומות חצויות..
פשוט הזוי כמה שהמרקם יוצא כמו של החומוסיות הגדולות, וכמה שזה טעים ודומה לחומוס
פשוט הזוי..
היי גיא 🙂
שמח לשמוע שהצליח לך
אם יש לזה מרקם של חומוס, טעם של חומוס, וזה נראה כמו חומוס, אז זה כנראה חומוס 😉
זה לא הזוי, זה מאוד הגיוני – ובהיגיון הזה נמצא הקסם של הבישול =]
לאחר הכנת החומוס בדיוק לפי המתכון יצא סמיך מדי ודי יבש.
במתכון כתבת כוס טחינה ובסרטון חצי כוס טחינה?!?!
הצעה לשיפור מה שהכנתי?
היי עמית 🙂
הטחינה היא טווח, המתכון עובד עם שתי הכמויות, תמצא את הכמות שטעימה לך יותר
תוסיף מעט מים זה יסדר את החומוס (זה גם כתוב במתכון)
בהצלחה
יצא מעולה – תודה רבה!
היי דרור 🙂
תענוג לשמוע! בתיאבון =]
הי עוז, יש לי עדשים אדומות מונבטות. הנבטתי המון וחלק שמתי למרק. חלק אניי רוצה לעשות ממרח חומוס. לדעתך אני צצריכה לשנות משהו בגלל שהן מונבטות?
תודה מראש
היי פנינה
זמן הבישול של עדשים מונבטות קצר משמעותית. הייתי מתחיל לבדוק אותן אחרי 5 דקות בישול.
אשמח אם תעדכני בתוצאות – מעולם לא הכנתי מעדשים מונבטות, הן משנות את המבנה שלהן בהנבטה אז תוצאותייך מסקרנות אותי =]
תודה ובהצלחה!
חזרתי לדווח. אם יש אפשרות להעלות תמונה אז הייתי מעלה.
בקיצור עדשים מונבטות דורשות בישול של מעט יותר 10 דקות . אולי כי שמתי הרבה מים?
אבל מה שאני חייבת לכתוב: בישלתי וטחנתי ועירבבתי את כל זה כשבעלי והילדים עוברים מדי פעם ואז בסוף טעמו ואמרו לי: היית צריכה לטחון עוד את החומוס!!
אף אחד מהם לא קישר בין העדשים לממרח!
אני עדיין מופתעת…
נהדר, נשמע מוצלח ביותר 🙂
יתכן שהמרקם הגרגרי הוא מהעדשים וייתכן שהוא מטחינה לא מספקת. תנסי לטחון עוד פעם הבאה ולקרות אם המרקם משתנה.
יכולה לשתף תמונה בעמוד הפייסבוק 🙂
בוקר טוב, נראה לי שאתה צודק ולא טחנתי מספיק. אבל אין ספק שאני הולכת לנסות שוב. וגם ברור שאני הולכת לגלוש פה הרבה. תודה!
ואווו ניפלא אהבתי את הרעיון להכין חומוס מעדשים ינוסה בעתיד וכמובן תגובה איך יצא לי יהיה בהמשך .תודה רבה ניראה בריא וטעים שבת שלום מרחלי באהבה ?
תודה רבה רחלי! 🙂
נהדר. כולם אהבו כולל אוהבי חומוס כבדים . הכנתי מעדשים חצויים לפי המלצתך עם מעט מים. לא הוספתי שמן בסוף.
תודה רבה .
היי דליה 🙂
ממש משמח לשמוע! בתיאבון
מעולה! יצא ממש מעולה. ומאז שהכנתי ככה אני לא מכינה יותר מחומוס אלא רק מעדשים. (רק בלי השמן במתכון… רק מוסיפה קצת מים אם יבש מידי)
איזה כיף לשמוע 🙂 בתיאבון רון
השמן הוא בהחלט רשות, אני מוסיף אותו בשביל הטעם אבל לחלוטין אפשר בלעדיו
שבת שלום
לתוך עולם הכרובית מתפרצת עם ההתלהבות של הבית מחומוס העדשים שהכנתי הבוקר לארוחת הבוקר. אנחנו לא מאוכלי החומוס (רק לפעמים, במסעדה מתמחה) אבל זה היה ממש נפלא. כל הכבוד, עז, על המתכון! קליל וטעים מאד! מעתה יהיה לבן בית….
תשמע..אתה גאון..יאמי!! ועוד עשיתי מעדשים של הסופר
היי עמרי 🙂 שמח לשמוע!
בתיאבון =]=]
היי…
נשמע מתכון אליפות…השאלה אם גם עם עדשים ירוקות יצא טעים ודומה לחומוס כמו שתיארו פה? זה פשוט מה שיש לי בבית ובכמויות 🙂
היי אינגה 🙂
בהחלט יעבוד, פשוט תבשלי את העדשים הירוקות ב-3 כוסות מים לכל כוס עדשים, בסיר מעל להבה בינונית ללא כיסוי, בערך 30 דקות או עד שהעדשים רכות לחלוטין
הצבע יצא שונה לעומת חומוס מחומוס, אבל הטעם יהיה אחלה
היי עוז,
הכנתי את החומוס מעדשים כתומות ארוזות (מהמכולת), יצא פצצת עולם !!! כל הכבוד על המתכון !!!
אבל רציתי לשאול משהו – כעבור כשעה-שעתיים במקרר נהייתה עליו שיכבה יבשה כזאת, לפני האכילה היה צורך בעירבוב כדי שיחזור להיות חומוס "נגיב". מדוע זה קורה?
היי שימי 🙂
כמה כיף לשמוע!
תודה ששיתפת =]
החלק העליון של החומוס מתייבש בקירור. אתה יכול לשים שכבה דקה של שמן זית מעל כדי שלא יקרה. ובכל מקרה כדאי לערבב חומוס אחרי הוצאה מקירור שיהיה יותר רך.
הכנתי הבוקר ויצא מעולה! תודה על המתכון 🙂
אני לא מסכימה אם הכותרת, שכן חומוס מכינים מגרגרי חומוס, וכאן מדובר בממרח עדשים (ואין שום דבר לא ׳טעים׳ בשם). אגב, ובאיחור של מספר שנים מכתיבת הפוסט, שמעתי שבארה״ב ישנן פעולות להעלאת תביעה משפטית כנגד החברות שמשווקות חומוס שאיננו עשוי מגרגרי חומוס…. לא מסכימה עם התביעה אם אכן תעלה אחת, אבל בהחלט מסכימה שהשם איננו מתאים. כתבתי הלילה בעוד פוסט, ואמשיך לעדכן כשאכין סלטים שונים.
שוב תודה, ליאור
היי ליאור 🙂
שמח מאוד שאהבת וברוכה הבאה!
לגבי השם, בואי נסכים שלא להסכים.
אם זה נראה כמו חומוס, יש לזה טעם ומרקם של חומוס, ואנשים מאמינים שזה חומוס, אז זה חומוס. וזה המקרה של הממרח הזה.
אין כאן סוגייה של ייצור מוצר (לה יש חשובות במקרים של אלרגיות למשל)
לראות עיני הטכניקה של הכנת ממרח של קטניות, טחינה גולמית ומיץ לימון הוא חומוס. אפשר להכין אותו מאפונה, מפול, מעדשים ו..מחומוס.
זה כמו שקובה והמבורגר יכולים להיות טבעוניים.
יצא ממש כמו חומוס תודה רבה על המתכון והתמונות ☺
היי פרי שמח לשמוע! 🙂 בשמחה רבה
לא יודעת מה לא הצליח… לא כתבת להוסיף מים, אלא לטחון את העדשים לאחר סינון. טחנתי במערבל ידני לאחר סינון הנוזלים, אך רמת הסמיכות הייתה גבוהה מידי וזה לא צלח. הייתי צריכה להוסיף מנוזלי העדשים. וכולם רשמו שזה טעם של חומוס ואני הרגשתי טעם עדשים חזק( אולי בגלל הוספת הנוזלים?) אשמח לדעת מה לא עשיתי טוב:)
היי מינה 🙂
נשמע לי שעשית הכל טוב =]
כתבתי במתכון:
אם החומוס סמיך מדי (קורה כשהעדשים מתבשלים במעט מים ומוסיפים טחינה בנדיבות) מוסיפים מעט מים כדי לפתוח ולרכך אותו.
כלומר מחית העדשים יכולה לצאת סמיכה מדי וזה בסדר, פשוט מוסיפים מים בהדרגה לחומוס שמכינים בעזרתה עד שהמרקם יוצא כמו שאוהבים.
כשמדללים את המחית/החומוס שמכינים איתה זה גם מחליש את הטעם של העדשים.
בקיצור, הכל טוב ובטוח שפעם הבאה יצא יותר מוצלח ! צריך קצת תרגול כדי להבין את ההתנהגות של מחית העדשים
מה זה הדבר הגאוני הזה ? ? טעים ברמות היסטריות!
שמח ממש לשמוע שאהבת דפנה! =]=]
נשמע מעולה! האם יכול גם לעבוד עם עדשי "דאל"?
היי ענבל
בהחלט כן – ראי הקדמה התייחסתי לזה (עדשים מפוצלות)
היי, מאוד רוצה לנסות את החומוס, רציתי לשאול אם נראה לך שאפשר לטחון בבלנדר מוט? יש לי אחד די פשוט
תודה !
היי בת אל
בהחלט אפשר, פשוט מעבירים את העדשים המבושלות והממסוננות לכוס גבוהה ואז טוחנים אותן למרקם חלק עם הבלנדר הידני.
את מחית העדשים מעבירים לקערה ואליה מוסיפים את שאר מרכיבי החומוס
בהצלחה!