מתכון מאפה חצילים וגבינות ללא קמח

מאפה חצילים וגבינות
מאפה חצילים וגבינות. צילום: עז תלם

חג שמח חברים! מקווה שהיה לכם אחלה של ליל סדר =] לכבוד חול המועד ארגנתי לכם מתכון נהדר של מאפה חצילים במילוי גבינות, מעולה לאירוח נינוח. הוא בלי קמח (מכל סוג), זורם עם הגבינות שיש לכם בבית ויהיה גם מעולה בשבועות (ממש מעבר לפינה).

ההשראה שלי למתכון של היום מגיעה ממנה איטלקית שנקראת חציל בפרמזן, מאפה אהוב במיוחד בארצות הברית עם שורשים סיציליאניים.

ממש בגדול, מדובר בשכבות של פרוסות חציל בחיתוך כזה או אחר, לרוב מטוגנות ומצופות, וביניהן שכבת גבינות, רוטב עגבניות ומעל הכל עוד גבינה נמסה.

צפו: כל השלבים להכנת מאפה חצילים וגבינות

בטייק שלי על המנה אני פשוט בונה סנדביצ'ים רבי קומות של פרוסות חציל אפויות וביניהן תערובת גבינה על בסיס ריקוטה (גבינה מצוינת בפני עצמה, יכולים להשתמש במיקס של קוטג'+בולגרית כדי להגיע למרקם דומה), שמקבלת חיזוק של גאודה וגבינת פרמז'ן בשביל הטעם.

נתחיל? נתחיל

המתכון מתחיל באפיית פרוסות חציל, חשוב להשתמש בחצילים טריים ומאורכים, חפשו כאלו שמרגישים קלילים יחסים לגודלם (רוצים לדעת איך לבחור חציל? הוראות כאן). אני פורס אותם לעובי של 1 ס"מ בערך, ואז מתבל בשמן זית ומלח.

מכאן הן הולכות לתנור בחום של 180 מעלות, עד אשר הפרוסות מתרככות ומזהיבות קצת. חשוב מאוד לא לשכוח אותן בתנור – באפיית יתר הן נהיות דקות ופריכות, ככה שכל הנפח שלהן הולך לאיבוד, וזה לא מה שאנחנו רוצים היום.

הכי טרי שיכול להיות! צילום: יעלי אלימלך
מאפה חצילים וגבינות
זה הצבע הרצוי על החצילים. צילום: עז תלם

תערובת גבינות שתמיד עובדת

כשבאים להרכיב תערובת גבינות, צריך לאזן בין גוף (הגבינות שנותנות נפח לתערובת) לבין טעם. כאן, כאמור, חיברתי גבינת ריקוטה אל גאודה ופרמזן, ויצא כיפי ונהדר. זו תערובת שאתם יכולים לאמץ בכיף גם ללזניה או קנלוני (אבל זה כבר כתבה אחרת, אחרי פסח כמובן).

את הגבינות למתכון של היום הזמנתי ישירות מהמחלבה בבית יצחק – הם עושים משלוחים באזור המרכז ובין זכרון יעקב לרחובות.

מאפה חצילים וגבינות
הגבינות למנה. צילום: עז תלם

אני צרכן קבוע של מוצרי החלב הנהדרים שהם מייצרים (על היוגורט הנהדר שלהם כבר סיפרתי לכם בעבר), ובחנות המקוונת שלהם תמצאו מגוון גבינות מיוחדות מתוצרתם שלא ניתן למצוא בסופרים (כמו הריקוטה והמוצרלה בהן השתמשתי היום).

שימו לב: קוד קופון OZT10% יקנה לכם 10 אחוז הנחה על כל הזמנה (הקוד בתוקף עד יום שישי הקרוב!)

>> לחנות המקוונת של המחלבה

מאפה חצילים וגבינות
קומות קומות. צילום: עז תלם
מאפה חצילים וגבינות
רגע לפני התנור. צילום: עז תלם

עבודת בנייה

בתחתית של תבנית כלשהי (פחות משנה הצורה) שמים רוטב עגבניות כלשהו – תוצרת בית או קנוי, ומעליו מתחילים לבנות. בסרטון שלמעלה יש את שלבי ההכנה באופן מסודר, כל מה שאתם צריכים זה לבנות קומות (מעין כריכים) של פרוסות החציל ותערובת הגבינות, ומעל לפזר מוצרלה מגוררת.

אופים שוב עד שהגבינה מזהיבה והיידה, אפשר לאכול!

מאפה חצילים וגבינות
בלי קמח בכלל! צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • רוטב מעגבניות טריות: מגררים 4-5 עגבניות טריות ויפות על פומפייה (כמו רוטב לג'חנון). מתבלים בכפית שטוחה מלח, 2-3 כפות שמן זית 1/2 כפית אורגנו מיובש. את הרוטב הזה שמים בתחתית התבנית במקום ברוטב קנוי.
  • מילוי טבעוני: מחליפים את תערובת הגבינות ב400 גרם טופו משי+300 גרם טופו רגיל+כף גדושה משחת מיסו+מלח לפי הטעם – את הכל טוחנים בבלנדר/מעבד מזון לתערובת אחידה. במקום לפזר מעל מוצרלה, מפזרים מעל פירורי לחם או אגוזי מלך קצוצים גס.
  • עודפי מילוי אפשר לשים בלזניה, טוסט מצה או לחם או מאפים אחרים.
  • מוזמנים להוסיף עוד עשבי תיבול שאוהבים למילוי כמו בזיליקום / פטרוזיליה קצוצים.
  • שאריות חציל (פרוסות מהקצוות או שלא נכנסו לשכבות למשל) אפשר לשים בתבשילים שונים או בכל רוטב שמתבשל הרבה זמן.
מאפה חצילים וגבינות
אפשר להרכיב יומיים מראש ולאפות לפני ההגשה. צילום: עז תלם

מאפה שכבות חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות

4-6 מנות, חלבי + ללא גלוטן, 20-25 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל

מצרכים:

לחציל:
3 חצילים מאורכים בגודל בינוני (או שניים גדולים)
מעט מלח
4-5 כפות שמן זית

למילוי (השתמשתי בגבינות של מחלבת בית יצחק):
500 גרם גבינת ריקוטה (ניתן להחליף ב250 גרם קוטג' + 250 גרם בולגרית)
200 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל צהובה שאוהבים)
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
כפית שטוחה אורגנו מיובש (רשות)
מלח, לפי הטעם

לאפייה:
כוס וחצי  רוטב עגבניות ביתי/רוטב עגבניות קנוי/פאסאטה
חופן (בערך 80 גרם) גבינת מוצרלה, מגוררת

אופן הכנה:

מכינים את החצילים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב חום עליון רגיל, לא טורבו).
  • מורידים את הקצוות מהחצילים.
  • בעזרת סכין חדה פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ בערך.
  • משמנים מעט תבנית תנור עם נייר אפייה. מניחים את עיגולי החצילים בשכבה אחת. אם אין מקום לכולם מסדרים את מה שלא נכנס בתבנית נוספת.
  • מפזרים מעט מלח מעל לחצילים ומשמנים אותם גם מלמעלה.
  • מכניסים לתנור (180 מעלות) למשך 15-25 דקות, עד שפרוסות החצילים רכות ומעט זהובות (אם תתנו להן להשחים יותר מדי הן עשויות להתייבש).
  • מוציאים מהתנור ונותנים לחצילים להתקרר מעט.
  • משאירים את התנור פועל.

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את המילוי:

  • שמים בקערה את כל הגבינות ואת האורגנו המיובש.
  • מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

בונים שכבות:

  • יוצקים את רוטב עגבניות לתחתית של תבנית חרסינה גדולה מלבנית/עגולה/מרובעת (אני השתמשתי בתבנית בקוטר 24).
  • מניחים 6-8 פרוסות חציל בתוך הרוטב, ככה שיישאר מרווח קטן בין הפרוסות.
  • מעל כל פרוסה שמים כפית גדושה מתערובת המילוי ומשטחים.
  • באותו אופן בונים קומות של פרוסות חצילים + מילוי (סנדביץ' עם קומות). אצלי בתבנית שמתי 4 שכבות של פרוסות חציל וביניהן 3 שכבות של מילוי, תרגישו חופשי לשחק עם הגובה לפי העדפתכם.
  • מפזרים מעל גבינת מוצרלה (80 גרם או יותר, תלוי כמה גבינה בא לכם).

אופים:

  • מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות או עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע.
  • מוציאים מהתנור, מחכים 5-6 דקות (שיתקרר קצת) ואז אוכלים =]
  • ניתן להרכיב את המנה עד לאפייה עם המוצרלה יומיים מראש.
  • המנה המוכנה נשמרת בקירור 4 ימים.

הופק בשיתוף המחלבה מבית יצחק, קוד קופון OZT10% יקנה לכם 10 אחוז הנחה על כל הזמנה (הקוד בתוקף עד 2.4.21)

>> לחנות המקוונת של המחלבה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים מעולים:
גלילות חציל אפויות במילוי גבינות
פיצה כרובית ללא גלוטן
קציצות כרישה מושלמותתת

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

3 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
גילה

שלום וברכה
ניתן להכנה מראש והקפאה?

רותי

חג שמח! המון תודה על המתכונים הנפלאים והמפורטים שאתה מעלה כל השנה. אני אוהבת לקרוא את חומר הרקע שאתה מוסיף שכל כך עשיר בידע ובעניין. אני תמיד תמיד נכנסת לאתר כשאני רוצה לבשל משהו חדש או שונה שלא "יושב" לי בראש.

הירשמו לעדכונים במייל