גמר חתימה טובה לכולם! הופ, יום כיפור מאחורינו ועכשיו כבר אפשר להתכונן לחג הבא. בארוחת סוכות אני משתדל להגיש אוכל קצת יותר קליל מארוחת ראש השנה, ותמיד מגיש מתכוני דגים נהדרים, סיבה מצוינת לשתף אתכם המתכון שלי לפילה סלמון בדבש חרדל.
יש משהו מאוד חגיגי בהגשת פילה סלמון למרכז השולחן, במיוחד כשהוא עסיסי ונהדר, ומצופת בתערובת טעמים נהדרת שמאוד מחמיאה לדג הבשרני והשומני.
זה באמת מתכון סופר קל, לא יותר מ-10 דקות עבודה ואפשר לשלוח אותו לתנור, ועיקר תשומת הלב שלכם צריכה להיות מוקדשת לאפייה של הסלמון, ויש לי טריק קטן שעוזר לשמור עליו עסיסי מאוד.
פרסום בשיתוף יד מרדכי
צפו: כל השלבים להכנת סלמון בתנור בדבש חרדל
אל תקראו לו סולומון, או סאלאמון
קודם כל, צריך דג סלמון – אני משתמש בפילה סלמון טרי (ימי קנייה מומלצים: שני וחמישי, אלו הימים בהם מגיעים לחנויות הדגים משלוחי סלמון טריים), ואפשר גם להשתמש בסלמון מופשר – שימו לב לקנות מוצר שמכיל 100% דג וללא תוספות של פוספטים, מייצבים וכולי.
במידה וקניתם קפוא – את ההפשרה צריך לעשות לילה מראש במקרר, בתוך קערה שמיקמתם בשקית ניילון. שיפשיר באיטיות.
אני משתמש בסלמון עם עור – מהלך שעוזר לי בהגשה ומונע מפילה הדג להידבק לנייר האפייה. הבשר משתחרר מהעור בקלות אחרי שאופים אותו.
את הדג (הטרי או הקפוא) מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואז מייבשים אותו היטב מכל הכיוונים בעזרת מגבת נייר. זה שלב חשוב שיעזור לתערובת הציפוי הטעימה להישאר כמה שיותר צמודה לנתח.
ציפוי מלא טעם
הציפוי באמת לא יכול להיות קל יותר – מערבבים בקערה חרדל, דבש, שמן זית , מלח ואורגנו מיובש (בתקופה האחרונה משתמש בו המון), טועמים וכשהתערובת טעימה מורחים אותה על הדג.
אני משתמש בשמן זית, דבש מבקבוק לחיץ ושני סוגי חרדל דיז'ון (חלק, גרגרים) של יד מרדכי.
חשוב לציין שהחרדל של יד מרדכי לא מכיל חומרים משמרים והוא מגיע הישר מחבל דיז'ון בצרפת באיכות הכי גבוהה שיש. אפשר לשים רק סוג אחד של חרדל – אישית אני אוהב את השילוב בין החלק שעוזר לצפות יפה את הדג לבין הגרגרים שמוסיפים מרקם כיפי וחגיגיות.
איך אופים סלמון שישאר עסיסי?
אני מתחיל ב220 מעלות, חום גבוה שיזור להזהיב את תערובת הציפוי, ואחרי 5 דקות אני מוריד ל-160 מעלות, חום בינוני שיעזור לחלק הפנימי של הדג להתבשל עם פחות סיכוי להתייבשות.
אצלי התבנית בילתה 16 דקות על השעון בתנור, אבל זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור. כדי לבדוק – אפשר לראות האם פילה הדג מתפרק לסיבים והוא מרגיש יציב יותר למגע.
>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!
לפני שאתם שואלים:
- אפשר גם לאפות פילטים (6 פילטים במשקל 150 גרם) לפי אותו עיקרון, בדרך כלל 15 דקות בתנור זה ממש מספיק בשבילם.
- אפשר לשים מייפל או סילאן במקום הדבש.
פילה סלמון בתנור בציפוי דבש חרדל
5-6 מנות, פרווה, ללא גלוטן, 5-10 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל
מצרכים:
900-1000 גרם פילה סלמון בנתח אחד, ללא אדרות, עם העור (עדיף טרי, המתכון עובד גם עם מוקפא שהפשרתם)
2 כפיות חרדל דיז'ון (אפשר חלק, אפשר גרגרים והכי טוב לשלב)
כפית שטוחה אורגנו מיובש או עלים מ4-5 גבעולי טימין טרי
כפית שטוחה מלח דק
2 כפות שמן זית
1-2 כפות דבש
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
- מניחים את פילה הסלמון עם צד העור כלפי מטה על תבנית תנור עם נייר אפייה.
- בעזרת מגבת נייר מנגבים ומייבשים אותו היטב מכל הצדדים – חשוב שיהיה יבש כששמים עליו את תערובת הציפוי.
- בקערה מערבבים את החרדל (משני הסוגים), הדבש, שמן הזית, האורגנו והמלח. טועמים את התערובת ומוסיפים עוד דבש או מלח לפי הטעם.
- מורחים את תערובת הציפוי על הסלמון מכל הכיוונים (מלבד צד העור שפונה כלפי מטה).
- מכניסים לתנור (220 מעלות) ל5 דקות, ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות לעוד 10-20 דקות, עד שהסלמון עשוי לפי אהבתכם – אפשר שיהיה עשוי לגמרי ואפשר שיהיה טיפה פחות עשוי (מדיום וול – אם אין נשים בהריון או מישהו שרגיש לדגים נאים בין הסועדים).
- מוציאים מהתנור, נותנים לסלמון להתקרר מעט ומגישים למרכז השולחן.
- בהגשה עור הדג נשאר צמוד לתבנית ואפשר לפרק את הסלמון בעזרת מזלג או סכין רגיל. מעולה יחד עם פירה.
- ניתן להכין מראש 4 ימים ולחמם בתנור ב160 מעלות עד שהתחמם שוב (10 דקות או יותר).
לעוד מתכוני דגים:
נראה מצויין,
הכוונה 2 כפות חרדל נכון?
גם אני תוהה – כפיות או כפות?
כפיות
ואם משום מה תשתמשו בכפות לא יקרה כלום
נראה ונשמע ממש טוב. תודה על המתכונים המגוונים.
בשמחה רבה!
תודה רבה על מתכון מעולה, יצא ממש טעים!!
אפילו התינוק שלי, שהוא סרבן אוכל רציני, התלהב וביקש כל פעם עוד.
שמח לשמוע! לכבוד הוא לי
תודה! כלום עבודה ויצא מושלם
אשמח להצעה גם לסלמון עם לימון
תודה יוני 🙂
יצא מושלם!!!
(שמתי טיפה יותר חרדל והוספתי קצת יין לבן)
שמח לשמוע!
כיף ששיתפת
וואווו מושלם ממש!!!💫
תודה על מתכון קל וטעים אליפות🥇
שמח שאהבת!
היי עז, אני הולך ומתאהב באתר הזה. בעבר הייתי מעדיף אתרים עם מתכונים יותר קצרים אבל עם הזמן למדתי שיש דרך קצרה שהיא ארוכה ויש דרך ארוכה שהיא קצרה..
אשמח לדעת האם המתכון הזה מתאים לפילה פורל, או שיש לך מתכון אחר שמתאים (משום מה קניתי ועכשיו אני מחפש מה לעשות אתו).
תודה מראש
היי אבי
תודה רבה על השבחים! לכבוד הוא לי
עקרונית אפשרי להכין ככה פילה פורל, רק שים לב להתאים את זמן האפייה לגודל בפילה – לרוב הוא מגיע בנתחים קטנים יותר אז תתחיל לבדוק אחרי חצי מהזמן שרשום פה במתכון שלא יתייבש
הכנתי לחג, יצא ממש ממש מוצלח.
כמה פשוט, ככה טעים. גם ההנחיות לאפייה היו מדויקות ממש.
שנה טובה!
שמח שאהבת! שנה טובה 🙂
מתכון מעולה ופשוט תודה רבה
בשמחה רבה!
האם אפשר להוסיף מעל הציפוי גם פיסטוקים, או אולי משהו אחר שייתן קראסט מעניין?
תודה מראש
בהחלט
אחלה רעיון
שקדים פרוסים גם יעבדו יופי וכנל צנוברים
פעם חמישית או שישית שאני מכינה את המתכון הזה. מושלם.
באמת אין דרך לטעות והוא יוצא נהדר כל פעם.
אישית אני מוסיפה גם אורגנו וגם טימין והולכת יותר לכיוון המתוק.
ואם אני מחפשת מתכון למאכל מסוים אני תמיד מתחילה אצלך😁
תודה רבה על בלוג נהדר!
שמח לשמוע מרים היקרה!!
המון תודה על מתכונים נהדרים!!
האם מכניסים לתנור חשוף או מכוסה בנייר אלומיניום?
היי דני
חשוף, אנחנו רוצים שהוא יזהיב בתנור ולא יתאדה
בשמחה תמיד!
תודה על התגובה המהירה!!
יצא ממש מעולה ומשתתפי הסדר מאד נהנו!!
תודה רבה!!
שמח לשמוע!
הי
במתכון כתוב 2 כפיות חרדל ובסוגריים כתוב כפות .למה להתייחס
תודה
לכמות החרדל שיותר באה לך בטוב
המתכון עובד עם שתיהן
האם מתאים לדג אמנון?
בטח, עם פילטים באותו משקל
תודה רבה יצא מדהים !
שמח לשמוע!
עז היקר, כל מתכון שלך מלמיליאן!! וההסברים כל כך ברורים. תבורך 🙏🏻😊🫶🏻
שמח לשמוע!
כיף שאהבת עידית
היי, עז,
המתכון נראה נפלא! אכין אותו מחר.
האם לשני פילטים גדולים יש להכפיל את זמן האפייה?