מתכון אצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון

פילו תפוחים
אצבעות פילו במילוי תפוחי עץ. צילום: עז תלם

אני יודע שזה מרגיש עדיין קצת רחוק, במיוחד עם כל החדשות הלא מעודדות, אבל חגי תשרי ממש מעבר לפינה. אני תמיד אוהב להיות מוכן מראש, אז היום אשתף אתכם במתכון לקינוח של אצבעות פילו במילוי תפוחים פריכות וטעימות, מושלם לכל תקופת החגים שקל וכיף להכין מראש.

בתור ילד הייתי מחכה לביקורים בבורגר ראנץ' כדי להזמין תפו-פאי – מעין פאי תפוחים בטיגון עמוק, והקינוח הזה קצת מזכיר אותו, בגרסה אפויה ולא מטוגנת, עם דפים דקיקים של בצק פילו שמחזיקים מילוי תפוחים מתוק ומשמח.

פרסום בשיתוף יד מרדכי

צפו: כל השלבים להכנת אצבעות פילו במילוי תפוחים

מתחילים בתפוחים

אני משתמש כאן בשני מימדים של תפוחים: תפוח טרי מגורר וקונפיטורה של תפוחים.

אני מתחיל בגירור של תפוחים (לא חובה לקלף), ואז אני משרה אותם במעט סוכר ומיץ לימון, מה שעוזר להגיר מהם נוזלים.

את הנוזלים האלו (שהם בעצם מיץ תפוחים טבעי) אני סוחט החוצה – אני לא רוצה אותם בתוך המילוי כי הם יכולים להרטיב את דפי הפילו ולהניב לנו תוצאה לא פריכה בעליל. כמובן שאתם מוזמנים לשתות את המיץ הזה או להוסיף לו סודה ואז לשתות, טעים מאוד.

פילו תפוחים
מצרכים למאפה. צילום: עז תלם

את התפוחים המגוררים והסחוטים אני מערבב יחד קונפיטורת תפוחים וקינמון – מוצר חדש של החברים ביד מרדכי שממש עכשיו הגיע למדפים, שמכיל 50% פרי, סוכר וקינמון (רכיבים טבעיים בלבד).

השימוש בקונפיטורה מוכנה חוסך זמן, ואפשר גם להכין מילוי רק מתפוחים טריים אם אתם רוצים (בהמשך).

פילו תפוחים
חשוב לסחוט היטב את התפוחים המגוררים. צילום: עז תלם

עוד מצטרף למילוי קורנפלור, שחשוב לנו להתייצבות של המילוי. בלעדיו התערובת תהיה רטובה מאוד. אני לא מוסיף סוכר נוסף כי יש מספיק מתיקות בקונפיטורה.

ענייני פילו

את בצק הפילו אני מפשיר למשך הלילה במקרר, ואני משתמש בערך בחצי חבילה – שבעה דפים, אותם אני חוצה לאורך.

לפני כל גלגול אני מבריש את הדפים בשמן זית (מוזמנים להשתמש בחמאה מומסת לגרסה חלבית). שמן הזית והתפוחים עובדים מצוין ביחד, ויש לי עוד מתכון בו בדקתי את השילוב שעובד מצוין:

>> קראמבל תפוחים ושמן זית

פילו תפוחים
מניחים כף גדושה מהתערובת בתחתית של דף פילו חצוי לשניים. צילום: עז תלם
פילו תפוחים
מגלגלים קדימה, סוגרים את הצדדים ומקפלים לסיגר. צילום: עז תלם

את תהליך הגלגול אתם יכולים לראות במסודר בסרטון, אציין שאתם יכולים להשאיר את השוליים פתוחים, אני הלכתי על צורת סיגר דקיקה.

אגב, אם אתם רוצים רול יותר שמנמן שמזכיר את התפופאי של פעם, נסו את המתכון של חברתי רות אופק.

רגע לפני האפייה אני מבריש את הדפים טוב טוב בשמן זית – מה שייתן לנו אפקט של טיגון בתוך התנור. חשוב לתת לאצבעות הפילו להתקרר מעט לפני שאוכלים (המילוי רותח). לפני ההגשה אני אוהב לזלף מעל מעט דבש מה שסוגר לי אווירת ראש השנה.

אפשר להכין 4-5 ימים מראש ואז לחמם בתנור או טוסטר אובן, וגם להקפיא לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא.

פילו תפוחים
מעבירים את הרולים לתבנית, משמנים בשמן זית ואופים. צילום: עז תלם
פילו תפוחים
חם מהתנור. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: זה כבר טבעוני.
  • חלבי: מחליפים את שמן הזית ב-50 גרם חמאה מומסת.
  • מילוי שמבוסס רק על תפוחים טריים – מגררים וסוחטים 10 תפוחים ולא שלושה, מוסיפים אליהם 3 כפות סוכר וכף גדושה קורנפלור.
  • ניתן להוסיף למילוי כפית תמצית וניל.
  • יכולים להוסיף 2-3 כפות צימוקים ו/או אגוזים קצוצים לתערובת אם בא לכם.
פילו תפוחים
פריך וטעים. צילום: עז תלם

מתכון אצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון

10-14 רולים, פרווה/טבעוני, 25 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

1/2 חבילה דפי פילו (או 7 דפים), מופשרים למשך הלילה במקרר אם קניתם קפוא
3-4 תפוחים טריים (מזן סמית או פינק ליידי)
1 צנצנת (340 גרם בערך) קונפיטורה תפוחים (השתמשתי בקונפיטורה של יד מרדכי)
2 כפות שטוחות קורנפלור
1/3 כוס שמן זית
כפית סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
2-3 כפות מיץ לימון
מעט דבש, להגשה (רשות, אפשר גם לשים סירופ מייפל או אגבה למנה טבעונית)

אופן הכנה:

למילוי:

  • מגררים אל קערה את התפוחים על פומפייה (לא חובה לקלף) עד שמגיעים לליבה.
  • מוסיפים לתפוחים הטריים את הסוכר ובערך כף מיץ לימון, מערבבים מעט ומשהים 5 דקות.
  • סוחטים היטב את התפוחים עם הידיים כדי להיפטר מנוזלים עודפים (מוזמנים לשתות את הנוזל שנסחט הוא טעים מאוד).
  • לקערה עם התפוחים המגוררים הסחוטים מוסיפים את קונפיטורת התפוחים, הקורנפלור והקינמון ומערבבים היטב.
  • טועמים ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.

ליצירת הרולים:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  • חוצים את דפי הפילו לרוחב. מניחים אותם זה על זה. כאשר לא עובדים עם דפי הפילו מומלץ לכסותם במגבת מטבח.
  • מניחים את דפי הפילו כף שהצד הצר שלהם פונה אליכם. מברישים את דף הפילו העליון בשמן זית.
  • לוקחים כף גדושה מתערובת המילוי ומניחים בתחתית הדף.
  • מקפלים את הדף מעל המילוי, מקפלים את הצדדים של הדף ואז מגלגלים קדימה ליצירת צורת סיגר.
  • אפשר לדלג על שלב קיפול הצדדים לקבלת רולים פתוחים.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה וממשיכים ליצור דפים עם שאר תערובת המילוי (התערובת אמורה להספיק ל-10-14 רולים).

אפייה:

  • מברישים את הרולים בשמן זית.
  • מכניסים לתנור ואופים 12-18 דקות או עד שאצבעות הפילו מזהיבות יפה.
  • מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומגישים. בהגשה ניתן לזלף מעל מעט דבש/מייפל.
  • ניתן לגלגל את הרולים מראש, להקפיא וישר לאפות (זמן האפייה מתארך ב5 דקות).
  • נשמר בקירור 4-5 ימים, מומלץ לחמם מחדש בתנור או טוסטר אובן.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני מתוקים טבעוניים:
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד

 

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

26 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
אוסנת

נראה נפלא. קצת לאתגר אותך, כי תפוחים זה לא כוס התה שלי.. האם יצליח אם אכין במילוי כמו הפאי שקדים אגסים ביין, כלומר עם מילוי של קרם שקדים ואגסים שהושרו ביין אדום, האם לדעתך מסתדר עם החום של התנור? האם מתאים בכלל

ענבל

היי עוז
1 אפשר לוותר על הקונפיטורה או לשים יותר תפוחים במקום? מעדיפה את הטעם של התפוחים עצמם
יש לי בבית מוצר בשם קסם קינמון ותפוח,אפשר להשתמש בו?
ניסיתי לצרף תמונה ולא הצלחתי

יאיר

היי עז
יש לך אחלה בלוג מעניין ומעורר השראה
יש אפשרות להשתמש במקום בעלי פילו בעלי סיגר?
פשוט אני מכין בדכ בכמויות קטנות יותר וזה יותר נוח מהעלי פילו שמגיעים בדכ בכמות יותר גדולה…תודה רבה ושבת שלום!

שרה

רעיון נהדר, להכין קינוח אישי אפוי. תודה!! בדרך כלל אני אופה תפוחים (לא קלופים ולא מבושלים) חתוכים לקוביות, מגולגלים בעלי פילו, שאותם אני מברישה בשמן זית. מחבילת עלי פילו מתקבלות חמש רולדות. אני לא מוסיפה סוכר בכלל – מי שרוצה בוזק אבקת סוכר למעלה.

Ester

מצוין.תודה

תמר

היי,
תודה על כל המתכונים המושלמים וההסברים.
אפשר להכין את הרולים חודש מראש ואז לאפות?

evyatar

אנחנו חוסכים את העיסוק בבצק ופשוט מכינים את זה מטורטיות..מעל שמים בדרך כלל שקדים מקורמלים

רותי

מאחר ואני נמנעת מגלוטן, נסיתי כבר בעבר לעשות גלילי תפוחים מדפי אורז, לא יוצא ככ טוב.
יש לך טיפים איך לעשות מדפי אורז שגם יצא טוב?
תודה 🙂

רחלה

תודה על המתכון הנפלא מבקשת לברר על אילו דפי פילו אתה ממליץ?

נועה

נראה מעולה. יהודה בהחלט.
הלוואי ומישהו יצליח לשכנע את החברות המייצרות את הפילו לחלק את הקופסה ל2 אריזות פנימיות.
אני מוצאת את עצמי מפשירה ותמיד זורקת חצי :/

נועה המתוקנת

יהודה=מנוסה עם תיקון אוטומטי עילג 😉

ניצה

היי
התפוחים לא ירטיבו וירככו את העלה?

ניצה ה

היי
ממליצה לאנשים להשתמש בעלי פילו של שמרית.טריים במקרר.ממש נוחים לעבודה.
האם נראה לך שאפשר למלא ולהקפיא ולהוציא קפואים ולאפות כשרוצים?

אורה

תודה עוז.
אכן מתכון קל ופשוט להכנה בזכות ההסבר המאד ברור ומפורט. יצא מעולה.

חנית

נ ה ד ר !!!! פשוט וטעים מאודדדדד!!!!

אגב,

הגירסה הצאליאקית ( דפי אורז ) פחות מוצלחת !

עדן

אפשרי לשים מילוי אחר כמו הדברים שאתה שם בבקלאווה?

הירשמו לעדכונים במייל