אחד המאכלים שאני מכין בבית הכי הרבה, במיוחד מאז שנהיינו הורים, הוא פנקייק. עוגות מחבת, בתרגום ישיר, שמכינים בקלי קלות וכולם אוהבים.
כמעט כל סוף שבוע אני מריץ את החמודים האלו מהמטבח לשולחן בצ'יק, וכל פעם מארגן אותם קצת אחרת.
בעבר שיתפתי אתכם במתכון לפנקייק טבעוני מקמחים מלאים, ועכשיו אשתף אתכם במתכון פשוט, כביכול רגיל אבל עם כמה טריקים שעוזרים להשיג תוצאה אוורירית במיוחד.
פרסום בשיתוף יד מרדכי
צפו: כל השלבים לפנקייק מושלם שהילדים אוהבים
קודם כל מקציפים
את הפנקייקים הראשונים שלי הכנתי לפי מתכון של אלטון בראון, שהקדיש להם פרק שלם התכנית המיתולוגית שלו Good Eats.
הוא מכין ראשית תערובת בסיסית של קמחים עם חומרי התפחה, ואז מקציף בנפרד חלבון ביצה, חלמון ביצה, ואז משלב הכל עם רוויון וחמאה מומסת.
הגרסה שלי פשוטה יותר – והטריק הוא שאני מקציף היטב את הביצים לקצף אוורירי, ואז מוסיף לקערה את כל שאר המצרכים. ככה שחוסכים כלים.
רוויון מוסיף המון
אני משתמש כאן במצרך פחות שגור אבל מוצלח מאוד – רוויון. זהו המרכיב שמופפיע כמעט קבוע במתכוני הפנקייק האמריקאיים והוא בהחלט עוזר להוציא תוצאה מדוקת עם טעם חלבי עדין.
מדובר בחלב רזה מותסס עם חיידקים מאוד ספציפיים שיוצרים משקה חמצמץ שעוזר לפנקייקים לצאת אווריריים – המפגש של החומצה עם הסודה לשתייה גורם לשחרור בועות פחמן דו חמצני שעוזרות להוסיף אווריריות לבלילה.
אם לא מצאתם רוויון – כל יוגורט נוזלי יעבוד.
איך יוצקים את הפנקייקים למחבת?
כדי שהפנקייקים יצאו אחידים, אני יוצק אותם למחבת בעזרת כף קפיצית לגלידה (אפשר למצוא כזו בכל חנות כלי בית). אפשר כמובן לצאת עם מצקת, עם הכף לגלידה מאוד קל לשמור על אחידות.
למה הפנקייק הראשון תמיד נשרף?
כי המחבת נמצאת על חום גבוה מדי. כדי שגם הפנקייקים הראשונים יצאו מוצלחים, אני אוהב להניח את המחבת מעל להבה נמוכה כבר בזמן הכנת הבלילה, שתצבור חום אחיד. אני מכין את הפנקייקים מעל להבה בינונית גבוהה, כדי למזער את הסיכוי לשריפה.
בנוסף, חשוב להשתמש במחבת נון סטיק איכותית ועבה. היום יש המון מחבתות טובות בשוק, כאלו שמוציאות פנקייק מוצלח אפילו בלי תוספת שמן.
איך יודעים מתי להפוך את הפנקייק?
ברגע שרואים שעולות בועות לפני השטח אפשר להפוך את בפנקייק עם תרווד.
לוקח בערך 2 דקות מצד אחד ועוד דקה מצד שני.
עם מה מגישים?
כיאה לקלאסיקה אמריקאית, פנקייקים הולכים עם סירופ מייפל.
מייצרים אותו בארצות הברית וקנדה על ידי בישול של שרף עצי מייפל עצים אדירים ומרשימים. לעצים עצמם מחברים מעין ברזים ודליים, ואת הנוזל שמצטבר מבשלים באיטיות עד שהוא מתרכז והופך לסירופ.
אני משתמש בסירופ המעולה שמייבאים לארץ החברים מיד מרדכי, שיש לו מתיקות נהדרת וטעם עדין במיוחד – 100% הדבר האמיתי!
אתם כמובן יכולים לשים דבש, אגבה, או כל נוזל מתוק אחד שבא לכם, ובעיני גם חשוב לשלב יחד עם הפנקייקים פירות טריים פרוסים – מה שבעונה.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: מחליפים את הקמח הלבן בתערובת קמח ללא גלוטן.
- טבעוני: כבר חשבתי עליכם ? הנה הקישור: מתכון פנקייק טבעוני.
- הכנה מראש: את הפנקייקים ניתן להכין בכמות כפולה, אם התקררו ניתן לחמם מחדש במיקרוגל למספר שניות.
- אין הרבה סוכר בבלילת הפנקייק שלי, אני יוצא מנקודת הנחה שגם ככה הולכים להגיש אותה עם סירופים אז אין צורף במתיקות מוגזמת.
- ואם יש לי ביצים גודל L? מפחיתים ב-3 כפות את כמות הרוויון.
- ואם אין לי מקציף חשמלי? טורפים היטב עד שתערובת הביצים נראית תפוחה ואוורירית, ככל שתקציפו יותר זה יעזור לפנקייקים לצאת אווריריים יותר.
- קמח מלא/כוסמין: אותו מתכון רק תחליפו את הקמח.
מתכון פנקייק שילדים אוהבים (ומכינים בקערה אחת)
15-12 פנקייקים קטנים, חלבי, 20 דקות עבודה
מצרכים:
לבלילת הפנקייק:
2 ביצים גודל M
20-30 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן קוקוס נוזלי/שמן זית)
1 כוס (240 מ"ל) רוויון או יוגורט נוזלי
כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה (אם אין ניתן לשים עוד 1/2 כפית אבקת אפייה במקום)
1/2 כפית מלח דק
כפית גדושה סוכר לבן או חום
1 כוס (140 גרם) קמח מלא או לבן
שמן או חמאה מומסת, לשימון המחבת (אם צריך)
להגשה:
סירופ מייפל או דבש (השתמשתי בסירופ מייפל יד מרדכי)
פירות חתוכים + ממרחים אחרים שאוהבים
אופן הכנה:
יצירת הבלילה:
- שמים את הביצים בקערה. בעזרת מקציף חשלי טורפים את הביצים היטב למשך 2 דקות, עד שמתקבל קצף אוורירי (אפשר לדלג על ההקצפה אבל אז יוצא פחות אוורירי).
- בעזרת מטרפה ידנית טורפים פנימה את החמאה המומסת ואת הרוויון.
- מוסיפים את המלח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ולבסוף את הקמח.
- טורפים 15 שניות בדיוק עד שמתקבלת בלילה אחידה ומעט דלילה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
- אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט רוויון. אם דליל לכם מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
הכנת הפנקייקים:
- בינתיים מחממים מחבת נון סטיק רחבה על להבה בינונית-נמוכה (חשוב שהמחבת תהיה חמה אבל לא לוהטת כשמתחילים להכין את הפנקייקים).
- משמנים את המחבת במעט שמן זית ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה.
- יוצקים עוד פנקייקים ברחבי המחבת ומקפידים לשמור על רווחים.
- מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות – עד שרואים שפני החלק התחתון שינו צבעם ומעט בועות עולות לפני השטח.
- הופכים בזהירות עם תרווד ומבשלים על הצד השני דקה נוספת – עד להזהבה. מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
- מגישים עם פירות חתוכים וסירופים/ממרחי מתוקים שאוהבים (דבש, מייפל וכו).
- נשמר במקרר 5-6 ימים.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מתוקים :
עוגיות בעבע בתמר אסליות
קרמבל תפוחים טבעוני
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד
תודה רבה על המתכון.
איך יוצרים פנקייקים נפוחים כמו בבנדיקט?
בשמחה
הם יוצקים את הפנקייקים שלהם לתבניות רינג שממקמים על המחבת, וככה זה יוצא כמו עוגות קטנות, מבשלים מצד אחד עד שכמעט יציב לגמרי ואז מוציאים מהרינג והופכים לצד שני
רינגים, ספיר, רינגים. מין טבעת עם ידית שמציבים במחבת ולתוכה יוצקים את התערובת. הרינג מונע מהתערובת להתפשט על פני המחבת. רצוי לשמן את הרינג מבפנים (חמאה או מרגרינה) כדי שיהיה קל להפריד ולהוציא את הפנקייק המוכן.
אפשר לקנות סט של רינגים בגדלים שונים בכל חנות לכלי מטבח.
האם אפשר להכין מקמח שקדים?
הוא לא עובד כמו קמח לבן אז החלפה של אחד באחד לא תעבוד
"2 שמן קוקוס נוזלי/שמן זית" – אני משער שהכוונה לשתי כפות?
חיובי
תודה על החידוד
מכינה עם יוגורט טבעוני וקמח שיבולת שועל, נטרף כמובן.
🙏
מצוין . המון תודה על ההסבר . בסוף כשסיימתי לקרוא ולהתלהב אשתי אמרה לי שזה בדיוק המתכון של לביבות יוגורט שאני כלכך אוהב (עכשיו אוכל להכין לבד )
אם תרצה להשוואה הנה מתכון סטנדרטי של לביבות יוגורט : https://bit.ly/3hi6UzF
יש אתר אמרקאי נחמד שטוען שהפנקייק הגיע לעולם כבר לפני 30,000 שנה . אך המושג עצמו מתחיל ב מאה ה 15 . ונהיה פופולרי רק מהמאה ה19 .
מי שמתעניין במידע : https://bit.ly/3hfJKKc
מעולה תודה ששיתפת! בהחלט דומה
אכן פנקייקים זה מאכל עתיק ורב גרסאות (לחוח ואינג'רה לצורך העניין הם גם סוגי פנקייק)
מר אוז . לפי איך ומה לעשיית מתכון לא השארת לנו שניה של התלבטות . הכול הלך מהר טעים . ותודה אתה ממוצא עיראקי והרב אתה מזכיר סבתך . עכשיו אני חושב ובטוח היא יודעת מזה טנג' בסילאן . ואיך עושים את זה . ומה אתך יודע ? למה אני מאתגר אותך כי בימים האלה זאת העונה . ואני מת לעשות להראות לילדי והנכדים את קינוח המושלם , לדעתי !
תודה רבה! בודק
ומי אמר שחייבים ממרחים מתוקים? נסו גם פנקייקים מתוקים עם גבינה מלוחה או צהובה, חציל מטוגן, פלפל קלוי או פסטרמה (למי שלא שומר כשרות) ובקיצור כל מה שהולך עם לחם. תענוג. (בלי הסירופ, כן?)
אוקי, זה ה-מתכון הכי מוצלח שניסיתי עד עכשיו. והפלוס הגדול זה שהוא גם מאוד מזין, ואני יכולה בשקט לתת את זה כארוחת בוקר/ערב לילדה.
הטריק של הקצפת ביצים לגמרי הוכיח את עצמו, גם לידיים שמאליות כמו שלי, והחלפת החמאה המומסת בשמן קוקוס פותרת את בעית ה"חביתות" שתמיד נוצרות לי כי החמאה לא קרה מספיק (כי צריך לחכות מלא זמן, הילדה כבר רעבה…).
וכמובן יצא טעים מאוד:)
תודה רבה!! מאמצת.
האם ניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה ?
בהחלט. היא סמיכה יותר אז אפשר לדלל את התערובת עם מעט חלב או מים כך שיהיה ניתן לצקת אותה למחבת
מה עדיף ליצירת מרקם טוב יותר: אחרי הוספת החמאה והרוויון, ואחרי הוספת היבשים לערבב עם מטרפה או לערבב בעזרת המיקסר?
וואו לא מאמין שלא השתמשתי ברוויון עד עכשיו. מדהים איך זה שיפר את הפנקייקים והפך אותם לסופר פלאפיים 🙂
נהדר לשמוע!
נראה מעולה!
לגרסה פרווה- את החמאה נחליף בשמן זית (לא נותן טעם דומיננטי מדי?)
ובמה אפשר להחליף את הרוויון?
היי הדר =]
שמן זית או שמן קוקוס מחליפים את החמאה
נוזל קוקוס עובד מצוין במקום הרוויון עם טיפה מיץ לימון שיפעיל את הסודה לשתייה
יצאה מעולה, תודה על דיוק בפרטים הקטנים!
שמח לשמוע!
אפשר להחליף את הריוויון/יוגורט בחלב רגיל?
ומה הכוונה ביוגורט נוזלי? אפשר להשתמש ביוגורט "רגיל"?
אם שם חלב רגיל ממליץ להוסיף מעט מיץ לימון שתהיה חומצה שתגיב עם אבקת האפייה
יוגורט שנמכר בבקבוק ונשפך בקלות
מה קורה עם מערבבים יותר מדי את הבלילה? זה הכלל היחיד שמפחיד אותי. אני נוטה לערבב יותר מדי
אז תערבב פחות ואם ערבבת יותר מדי לא נורא יצא טיפה פחות אוורירי
הי עז, אחלה אתר. נחמד להבין גם למה ולא רק איך…
לגבי פנקייק, יש מתכונים בהם מוסיפים כפית תמצית וניל לחיזוק.
תודה רבה ניתאי
מוזמן להוסיף כמובן 🙂
מתכון מעולה!!!! הכנו ים קרם קוקוס יצא מדהים
אפשר לאפות בתנור? נגיד אולי לשים בתבנית קפקייק?
תודה!
כיף שאהבת! בהחלט אפשרי
זה טעים עם קמח כוסמין מלא?
כן
אויש הכנתי ואין לי סודה לשתיה!
נורא?
היי הפנקייק יצאו מעולים אך מעוניינת לשדרג אותם עם תפוח עץ מגורד? האם מוסיפים לאחר כל יתר המרכיבים?
היי לינוי
אם תוסיפי סתם ככה תפוח מגורר הוא יגיר נוזלים וידלל את הבלילה.
יכולה לגרר את התפוח, להוסיף מעט סוכר (כפית לתפוח), להשרות 20 דקות, לסחוט היטב, ואז את התפוח הסחוט להוסיף לבלילה
האם אםשר להקפיא את הבלילה כדי להוציא בבוקר ולטגן ?
לא ממליץ, אנחנו לא רוצים שהבלילה תעמוד הרבה זמן כי היא תאבד את האווריריות.
יכולה לערבב את היבשים בנפרד לילה לפני אם זה עוזה לחסוך לך כמה דקות
הפנקייקים להיט!
המתכונים שלך נהדרים!
פירוט תהליך ההכנה מדגיש את החלקים שעושים את כל ההבדל
לומדת ממך הרבה
תודה 🙏🏾
בשמחה רבה!
תודה על המתכון. עם איזה תרווד משתמשים להפוך אותם לצד השני? עץ? סיליקון?
אני עם תרבד סיליקון אבל גם עץ עובד
בס"ד
שלום עליך
תודה רבה רבה, מתכון מושלם ממש!! Vכי טוב שנתקלתי בו עד כה (וחיפשתי הרבה)
חייבת לציין לשבח גם את המג'דרה המושלמת שלך ושל סבתא חנה…מעדן
שא ברכה
בשמחה רבה טל!
המתכון לפנקייקים הכי טוב וטעים שיש!!! תודה רבה!
זה יצליח גם עם חצי קמח לבן + חצי קמח כוסמין?
בשמחה רבה! אין סיבה שלא יעבוד =]
הי. איך אפשר לשלב רסק תפוחים בבלילה? במקום הריוויון ?
היי מרב
לא הייתי מוותר לגמרי על הרוויון הוא חשוב ללחות ולחמיצות שמפעילה את הסודה לשתייה
אפשר להוסיף 1-2 כפות למתכון, במקום חלק מהרוויון
שלום עוז ותודה על האתר והמתכונים המעולים! יש לי בבית לבן(גיל) מה אתה אומר זה ילך במקום הריוויון/ יוגורט?
סליחה עוד שאלה קטנה אני רוצה להכין לשבועות אפשר להקפיא אחרי טיגון?
לא ניסיתי, מעריך שכן
בטח
בשמחה!