פסטה אביבית עם ארטישוק ואפונה

פסטה פרימוורה
פסטה אביבית צילום: עז תלם

אחד הדברים שהכי משמחים אותי באביב הוא הירקות השונים שמביאה איתה עונת המעבר בין הקיץ לחורף. במקרה או לא, זה בדיוק הזמן שבו אנחנו חוגגים את חג הפסח. לכבוד שני המאורעות הכנתי מנת פסטה נהדרת עם ירקות של האביב – כזו שאפשר להכין גם בימי חול המועד של החג שב אלינו לטובה.

אחת ממנות הפסטה המוכרות יותר בעולם נקראת פסטה אה לה פרימוורה, בתרגם ישיר – פסטה אביבית, ולרוב היא מכילה ירקות כמו עגבניות שרי, פלפלים, אפונה ועוד. זו בעצם הגרסה שלי למנה, כזו שעושה כבוד לירקות שמביא עימו האביב הישראלי.

פרסום בשיתוף פסטה ברילה

צפו: כל השלבים להכנת פסטה אביב ישראלי

אני משתמש בפסטה הכשרה לפסח של ברילה, שאפשר למצוא עכשיו בכל רשתות השיווק. היא מבוססת על אורז ותירס (כשרה לאוכלי קטניות) והיא נטולת גלוטן בעליל.

מדובר במוצר ללא חיטה ברמה הגבוהה ביותר – כשנתתי למשפחה לטעום הם אפילו לא שמו לב שמדובר במוצר כשל"פ לל"ג. כמובן שהמתכון עובד מצוין גם עם פסטה רגילה.

פסטה פרימוורה
חגיגית ירקות כשרה לפסח ובלי גלוטן. צילום: עז תלם

כמה בא לכם להשקיע?

הכנת המנה הזו יכולה להסתכם בחצי שעה עבודה או פחות, אם משתמשים בירקות מוקפאים. אם אתם משתמשים בגרסאות טריות, ומגלפים בעצמכם את לבבות הארטישוק ומחלצים את פולי האפונה והפול, זמן ההכנה כמובן יתארך אבל הטעם יהיה וואו.

אני מתחיל בבישול פסטה ובמקביל מטגן פרוסות לבבות ארטישוק יחד עם שום פרוס (אגב, אם יש לכם ממרח שום ירוק – תוסיפו כף ממנו למתכון הוא יעשה ממש טוב). כדי שהארטישוק יתרכך מהר יותר, אני מוסיף אליו מעט ממי הבישול של הפסטה.

>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי! לעמוד ההזמנות

פסטה פרימוורה
את לבבות הארטישוק פורסים דק. צילום: עז תלם
פסטה פרימוורה
הירוקים עושים לי חשק לבשל =] צילום: עז תלם
פסטה פרימוורה
את השעועית והפול אני מבשל יחד עם הפסטה (חוסך כלים). צילום: עז תלם

מדריכים לטיפול בירקות השונים בגרסתם הטרייה תמצאו בקישורים הבאים:

>> מדריך אפונה טרייה
>> מדריך ארטישוק
>> מדריך פול ירוק

כדי לחסוך בסירים, אני מבשל את השעועית והירוקה והפול יחד עם הפסטה – אני מוסיף אותם אליה כשהיא חצי מבושלת, ככה שאחרי 5 דקות הכל מבושל בצורה נהדרת.

לסיום המנה אני מוסיף שמן זית (אפשר גם חמאה אם בא לכם חלבי), עוד מיץ לימון, שעוזר להרים ולחבר את הירוקים והפסטה, וכמובן מלח לפי הטעם.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

פסטה פרימוורה
פסטה חגיגית ושמחה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ירוקים אחרים: יחד עם האפונה אפשר להוסיף עלי תרד, אפונת שלג ואספרגוס, יחד עם השעועית והפול אפשר להוסיף לבישול הפסטה קוביות קישואים, תפרחות ברוקולי קטנות או ברוקומיני
  • את מיץ הלימון אפשר להחליף ב3/4 כוס יין לבן שמוסיפים לארטישוק בתחילת הבישול.
  • אם לא אוהבים/אלרגיים לאחד מהירוקים ששמתי, תורידו אותו ושימו יותר מהאחרים.
  • טבעוני: המתכון כבר טבעוני
  • חלבי: מוזמנים להוסיף מעל המנה גבינת פרמזן מגוררת או פטה לפי אהבתכם.
  • הפעם לא הוספתי טימין/אורגנו מיובש , תרגישו חופשי להוסיף כפית מהם לארטישוק בתחילת הבישול.
  • אפשר לשים עשבי תיבול טריים נוספים יחד עם הפטרוזיליה כמו נענע ובזיליקום.
פסטה פרימוורה
אפשר להשתמש בירקות טריים או מוקפאים. צילום: עז תלם

מתכון פסטה אביבית עם ארטישוק, פול, שעועית ירוקה ואפונה

3-4 מנות, טבעוני, 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

6-8 לבבות ארטישוק (מוקפאים ומופשרים הכי נוח) קישואים בגודל בינוני (אפשר גם זוקיני)
4-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
חופן פולי פול (אפשר טריים או מוקפאים – אין צורך להפשיר אם הלכתם על הקפוא)
חופן גדול שעועית ירוקה טרייה או מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1 חבילה (500-400 גרם) פסטה קצרה (פנה, פוזילי ועוד, השתמשתי בפסטה כשל"פ של ברילה)
3-4 כפות שמן זית לתחילת הבישול + 2 כפות שמן זית לסיום המנה
כפית מלח גס
מיץ מ-1/2 לימון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם, בערך 3 כפות)
חופן גדול (בערך 200 גרם) אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

אופן הכנה:

  • מסירים את הקצה העליון (זה שמחובר אליו גבעול) מהשעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
  • פורסים את לבבות הארטישוק לעובי 1/2 ס"מ בערך (ואפשר גם דק יותר)

מתחילים לבשל:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • בסיר רחב ושטוח שמים את פרוסות הארטישוק והשום ואת שמן הזית. מטגנים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות, עד ריכוך קל.
  • מוסיפים את רוב מיץ הלימון ו1-2 מצקות ממי הבישול של הפסטה. מבשלים מעל להבה בינונית–גבוהה 4-5 דקות או עד שהארטישוק התרכך אבל לא לגמרי.
  • כשהפסטה חצי מבושלת (אחרי 4-5 דקות) מוסיפים אליה את השעועית הירוקה והפול.
  • כשהארטישוק עשוי לטעמכם, מוסיפים אליו את האפונה המוקפאת ומערבבים היטב (מבשלים יחד דקה).
  • כשהפסטה מבושלת והירקות שהוספת אליה התרככו מעט אבל עדיין שומרים על צבע יפה, מסננים את הפסטה (ומרים את מי הבישול) ומעבירים לסיר עם הארטישוק.

מסיימים:

  • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.
  • בשלב זה טועמים ומוסיפים מלח בנדיבות לפי הטעם (לפחות כפית), מיץ לימון לפי אהבתכם ועוד קצת שמן זית. אם אתם רוצים רוטב טיפה יותר נוזלי, מוסיפים עוד מי בישול של הפסטה.
  • טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם .
  • מגישים מיד, אם רוצים לקשט ניתן להוסיף שקדים פרוסים קלויים בצד וגבינת פרמז'ן מגוררת אם רוצים והארוחה חלבית.
  • נשמר בקירור 4-5 ימים.

לעוד מתכונים מעולים לפסח:

טנזיה – תבשיל פירות יבשים ואגוזים מהמטבח המרוקאי

טנזיה - תבשיל פירות יבשים ואגוזים מהמטבח המרוקאי. צילום: אסף אמברם

מרק עוף צח קלאסי כמו של סבתא

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

2 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
איל

קצת שכחת מהקישואים..

הירשמו לעדכונים במייל