היום יש לי בשבילכם מנת פסטה ברוטב כרובית מפתיע ומיוחד, עם פתיתי כרובית מטוגנים וזהובים שנותנים למנה טעם מנצח!
אחת ההחלטות הגדולות שלי לשנת 2023 היא שאני הולך להתמקד עוד יותר במתכונים שעוזרים למצות את המקסימום מחומרי הגלם – כאלו שמשאירים אתכם עם מינימום שאריות ומקסימום מיצוי של המצרכים שלכם.
הכנתי את המתכון הזה בכמה גרסאות לאורך השנים, וכאן אני מרגיש שהצלחתי לעלות רמה מבחינת הטעם ואפשרויות השימוש בחומרי הגלם המאוד פשוטים: פסטה, כרובית ובצל ירוק, שמקבלים חיזוק של מיץ לימון, חמאה וקצת תבלינים.
פרסום בשיתוף ברילה
צפו: כל שלבי הכנה של פסטה ברוטב פתיתי כרובית
צורה שונה ושווה
השתמשתי כאן בפסטה ברילה האהובה, שממש לאחרונה שדרגה את האריזות שלה ל-100 אחוז קרטון, ככה שהן לא מכילות את חלונית הפלסטיק השקופה שהייתה בהן בעבר, שינוי מבורך!
השתמשתי בפסטה מיוחדת בשם טורטליוני – צינורות ארוכים מחוספסים וחלולים שמתחברים מצוין לרוטב. צורת הפסטה היא דרך נהדרת לגוון את שגרת האוכל – המנה מרגישה אחרת גם צורה פחות מוכרת.
מיצוי מקסימלי
מעבר לכרובית, שאתם כבר יודעים ומכירים את אהבתי אליה, השתמשתי כאן בחצי צרור של בצל ירוק – ממש כל הבצל מהתחלה עד הסוף (רק בלי השורש כמובן).
הרבה פעמים אנחנו קונים צרור בצל שלם, משתמשים בגבעול או שניים והשאר מתקלקלים במקרר, אז המתכון הזה הוא הבית בשביל אותם צרורות שמתעייפים במקרר שלכם ?
ההשראה למתכון מגיעה בריטניה וארצות הברית, שם מתכוני ראגו כרובית נפוצים ומוכרים מאוד.
המתכון מתחיל עם
חיתוך של הכרובית, כולל הבסיס שלה – שמכיל גבעולים וגזע שבהרבה מקרים נזרקים לפח. אבל האמת היא שגבעולי הכרובית שימושיים בדיוק כמו גבעולי סלרי, וגזע הכרובית (הגבעול המרכזי אליו מחוברות התפרחות) נהדר בפני עצמו וממש מזכיר קולרבי (קרוב משפחה).
את הגבעולים והגזע אני קוצץ לקוביות ואת הכרובית עצמה אני חותך לרבעים ומגרר על פומפייה. אפשר גם לקצוץ אותה גס ולהעביר למעבד מזון לקבלת פירורים.
המשכתי בקיצוץ של בצל ירוק כאמור, והפרדתי בין החלק הלבן – שיכנס בתחילת הבישול, לבין החלק הירוק, שיצטרף לקראת הסוף (אני לא רוצה שיתבשל יותר מדי).
>> מחזור מספר 3 של קורס הבישול הביתי שלי פתוח להרשמה! יוצאים לדרך ב14.2.2023
פתיתי כרובית מטוגנים
במקביל לבישול הפסטה, טיגנתי במחבת חלק מהכרובית המגוררת עם שמן זית עד שהיא מזהיבה – מהלך שקוראים ותיקים יזהו שעשיתי גם במתכון שלי למג'דרה כרובית. פתיתי הכרובית המטוגנים מוסיפים טעם עמוק ונהדר לרוטב. אתם יכולים לדלג על ההכנה שלהם ויהיה טעים, אבל איתם יהיה ממש טעים.
כשיש לי פתיתי כרובית זהובים נשאר לי לטגן את כל שאר המרכיבים שקצצתי – מתחילים בגבעולי וגזע הכרובית יחד עם החלק הלבן של הבצל הירוק, וכשהם מתרככים מוסיפים את שאר הכרובית המגוררת.
כדי לאחד את הירקות המטוגנים לרוטב אני מוסיף חמאה ומי בישול של פסטה, ובשביל הטעם מוסיף אורגנו מיובש ומיץ לימון.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן.
- טבעוני: מחליפים את החמאה בשמן זית (2-3 כפות) או 1/4 כוס קרם קוקוס.
- כרובית מוקפאת: אין בעייה להשתמש בכרובית מוקפאת במקום הטרייה, שמים 3/4 שקית בערך וחשוב להפשיר לפני.
- עוד ירקות: מוזמנים ממש להוסיף לרוטב הזה חופן אפונה מוקפאת, יחד עם הכרובית המגוררת (בחלק השני).
- המתכון יעבוד גם אם פסטה ארוכה ורחבה כמו פטוצ'יני, לינגוויני ופפרדלה.
מתכון פסטה עם כרובית, בצל ירוק, חמאה ולימון
3-4 מנות, חלבי (אפשר לטבען בקלות), 30 דקות זמן כולל
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה קצרה שאוהבים (טורטליוני, פוזילי, פנה, פרפלה ועוד)
1 כרובית בגודל בינוני – קטן (600 גרם בערך), עדיף עם הגבעולים החיצוניים
1/2 צרור בצל ירוק (אפשר גם צרור שלם אם אתם מאוד אוהבים)
4-5 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל חור
כפית אורגנו מיובש
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (1/4 לימון בערך)
30-60 גרם חמאה (רשות, ניתן שים עוד 2-3 כפות שמן זית או 1/2 כוס קרם קוקוס במקום לגרסה טבעונית)
אופן הכנה:
- קוצצים דק את הבצל הירוק – מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק.
- מפרידים בין הכרובית לגבעולים שבבסיסה. את הגבעולים חותכים לקוביות קטנות, את גזע הכרובית (הגבעול המרכזי) קולפים ואז חותכים לקוביות קטנות, ואת הכרובית עצמה מגררים בעזרת פומפייה.
- מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ושומרים 1-2 כוסות ממי הבישול.
- מעבירים בערך 1/3 מהכרובית המגוררת (אפשר גם חצי מהכמות) למחבת רחבה יחד עם 2-3 כפות משמן הזית, ואז מטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 6-10 דקות או עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה היטב. מוציאים לצלחת.
- את אותה מחבת מוסיפים את גבעולי הכרובית הקצוצים (כולל הגזע), את שאר שמן הזית ואת החלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים את האורגנו המיובש, המלח והפלפל ומטגנים אגב ערבוב 5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- עכשיו מוסיפים למחבת את שאר הכרובית המגוררת. מטגנים הכל יחד 4 דקות, עד שהכרובית נראית שקופה.
- מוסיפים את החמאה, כוס ממי הבישול של הפסטה, את הכרובית המגוררת שטיגנתם ואת מיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחמאה נמסה. טועמים את הרוטב ואם צריך מוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. אפשר בשלב זה להוסיף עוד חצי כוס מי בישול של הפסטה לתוצאה יותר קרמית.
- טועמים, מוסיפים עוד מלח ומיץ לימון לפי הטעם ומגישים.
- בהגשה ניתן להוסיף מעל גבינות שאוהבים כמו פטה או פרמזן ו/או שקדים פרוסים קלויים, צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים.
- נשמר במקרר 4-5 ימים.
לעוד מתכוני פסטה מעולים:
האם אפשר להשתמש גם הכרובית קפואה ואם כן מה הכמויות??
אין בעייה, מומלץ להפשיר לפני, בערך חצי קילו כרובית מופשרת
אפשר לשים מחמאה במקום חמאה לגרסה פרווה?
עדיף שמן זית/שמן קוקוס/קרם קוקוס
נראה נפלא אבל מה קורה כשלא אוהבים בצל ירוק. מה יכול להיות תחליף מתאים בלי לשנות את המתכון. או לחפש מתכון אחרׁ ׁׁ.(:
פטרוזיליה במקום =]
טעים מאוד! תודה
בשמחה!
תודה,
מתי משתמשים בבצל הירוק החלק הירוק?
מוסיפים למתכון לקראת הסוף
אתה אלוף. אלוף בריבוע על זה שכמעט בכל מתכון נותן אופציה לטבעון. אין פואנטה מעבר לזה 🙂
בשמחה ואהבה תמיד =]
מגישים קר או חם?
חם
אבל טעים גם פושר
הכנו היום. יצא טעים. מומלץ לאנשים שאוהבים טעמים עדינים.
אנחנו הוספנו פרמז'ן 🙂
שמח שאהבת תהילה!
סליחה על השאלה- אבל גבעולי כרובית זה העלים הירוקים? ( רק רוצה לוודא שאני בכיוון הנכון עם המרכיבים)