כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

המדריך: איך להכין קניידלך אווריריים מושלמים

קניידלך
קניידלך מושלמים במרק עוף. צילום: עז תלם

בעיני, ארוחת פסח לא שלמה אם אין בה מרק עם קניידלך. לא משנה אם חם או קר, גשום או יבש, קורונה או לא קורונה, משפחתי מצומצם או מורחב, בלי כדורי מצה במרק ארוחת החג היא פשוט לא אותו דבר.

מהרגע שפרסמתי את המתכון למרק עוף בשבוע שעבר אתם מפגיזים אותי בבקשות ובשאלות בכל אמצעי תקשורת אפשרי: "נו מתי כבר יהיה מוכן המתכון של הקניידלך?" אז הנה הוא כאן, המדריך המלא שלי לקניידלים אווריריים ועדינים =]

קניידלך
טעם של בית. צילום: עז תלם

ממוצע מתכונים
אתם רגילים לשמוע על הצד העיראקי של המשפחה, אבל האהבה לקניידלים בפסח מגיעה מהצד האשכנזי של הבית. לפני עשור ניסיתי להכין קניידלך בעצמי בפעם הראשונה, וחרשתי את הרשת בחיפוש אחר המתכון המושלם.

מה גיליתי? שיש חוסר אחידות מובהק בין המתכונים השונים. חלק משתמשים בבשר עוף טחון, חלק כוללים פירה, חלק עשבי תיבול, בחלק עושים קצף חלבונים, בחלק יש אבקת אפייה, בקיצור, לא היה לי מתכון אחד שיכולתי להרגיש שהוא "נכון".

אז מה עשיתי? ממוצע! זיהיתי את הטכניקה מאחורי המתכונים השונים ושמתי לב למה שמאחד אותם, ומשם יצרתי את המתכון שלי. שדורש בעיקר סבלנות.

קניידלך
כמות משפחתית =] צילום :עז תלם

אקדים ואומר: אני בטוח שסבתא שלכם מכינה קניידלים טעימים יותר, אני לא מנסה להתחרות בה. להפך, אני אשמח מאוד אם תשתפו אותי פה בתגובות בסודות שלכם לכדורי המצה, אני תמיד שמח ללמוד.

אגב, שווה לדעת שעולם הקניידלים רחב הרבה יותר מהמרק שאנחנו אוכלים בפסח (וגם בראש השנה). בגרמניה ובמרכז אירופה מדובר במשפחה ענפה של כופתאות מבוססות לחם שנקראות קנודל, מעין קציצות רכות כאלו במגוון טעמים ומרקמים.

קניידלך
אוהבים בישול ממושך במרק. צילום: עז תלם

בלי מרק לא מתחילים
קודם כל, לפני שאתם מתחילים לעבוד על התערובת שלכם, צריך שיהיה על האש סיר מרק מתבשל. אני דוגל בבישול הכופתאות בתוך המרק, לקבלת תוצאה הרמונית של כדורי מצה ספוגים בטעם, וזה לא מתקבל אם אין מרק טוב.

>> המדריך: כך תכינו מרק עוף מושלם

קניידלך
חמישה מרכיבים פשוטים. צילום: עז תלם

התחלנו
אני מתחיל את הקניידלים שלי על ידי הקצפה של 4 ביצים בקערה. אני משתמש במקציף חשמלי פשוט, כזה שמאפשר להחדיר לביצים הטרופות הרבה אוויר. אפשר גם לטרוף ידנית או להשתמש במיקסר כמובן.

אחרי 2 דקות הקצפה אני מוסיף שמן, אני אוהב שמן זית בגלל הטעם שלו. מוסיפים אותו בהדרגה ותוך כדי הקצפה.

הבא בתור הם מים (מסוננים בכלל טוב) – כוס וחצי. זה נשמע כמו הרבה נוזלים, אבל קמח המצה שותה אותם בצ'יק.

השלב הבא הוא הוספת מלח, כפית, חשוב שתערובת תהיה מתובלת טוב גם מבפנים.



קמח מצה ומנוחה
אני מניח את המקציף בצד ועובר לעבוד עם כף עץ – ומוסיף 2 כוסות קמח מצה. חשוב לדעת: קמח מצה הוא הוא לא יותר מאשר מצות אפויות וטחונות, אז גם אם לא מצאתם קמח מצה בחנות אבל מצאתם מצות, פשוט טוחנים אותן במעבד מזון או בלנדר לאבקה והרי לכם קמח מצה ביתי.

הוא מצטרף לתערובת בהדרגה, עד אשר היא מתאחדת. בשנייה שהיא מתאחדת אני מניח את הקערה ומתרחק.

ככל שאני אערבב יותר, כך התערובת תהיה יותר דחוסה ופחות אוורירית.

בשלב זה התערובת צריכה לנוח – העמילנים בקמח המצה צריכים להתחיל לספוג את הנוזלים שסביבם, כדי שהכדורים יוכלו להתייצב טוב במים.

אז מכסים את הקערה בצלחת או ניילון נצמד ומשאירים בחוץ או מקררים חצי שעה לפחות (שעה עדיף).

בישול ראשון
כשהתערובת סיימה לנוח, לוקחים סיר בגודל בינוני ושמים בו 6 כוסות מים, אותם מביאים לרתיחה – במים האלו ניתן בישול ראשוני לקניידלך.

חשוב לבשל את כדורי המצה ראשית כל במים טרם ההוספה למרק, וזאת מכיוון שהם משחררים לנוזל הבישול הרבה עמילנים, או במילים אחרות, מעכירים את המים.

אנחנו רוצים שהמרק שלנו יהיה צלול, ולכן נקדיש תשומת לב לבישול ראשוני בסיר נפרד.



מבחינת גודל, אני אוהב כדורי מצה יחסית קטנים (ככה המנה איתם מרגישה נדיבה). עם זאת, אני יודע שהנושא הזה נתון לדיון (יש מסעדות יהודיות בניו יורק שמגישות **תיקון: נהגו להגיש ובתקווה יחזרו להגיש אחרי הקורונה** קניידלך בגודל אגרוף). קחו בחשבון שהכדורים מכפילים את נפחם++, אז לא להשתולל.

אחרי 10 דקות של בישול במים, הקניידלים עשויים וטכנית הם אכילים, אבל כאמור, אני אוהב לתת להם להמשיך להתבשל ולקבל טעמים מהמרק, לפחות 10 דקות ועד שעתיים ככה בכיף.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד


את הקניידלים אפשר להכין עם המרק יומיים שלושה לפני הסדר, אבל אין מצב שהם ישרדו עד אז ?

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: גשו לבלוג של אורי שביט, שהעלתה מתכון מבטיח וטבעוני לגמרי למנה על בסיס מי בישול של חומוס (מבשלים במרק ירקות כמובן). קישור כאן.
  • קניידל כוסמין: טוחנים במעבד מזון חבילת מצות מקמח כוסמין עד שהן הופכות לאבקה. עכשיו יש לכם קמח מצה כוסמין איתו אתם יכולים להכין את המתכון.
  • ללא גלוטן: לא בדקתי, מניח שתעלול הכוסמין שפורט לעיל יעבוד גם עם מצות תפוחיי אדמה נטולות גלוטן.
  • מוזמנים להוסיף לתערובת כפית אבקת אפייה. אולי יוסיף לאווריריות (אני רגיל להכין בלי).
  • מוזמנים להכין חצי כמות , אצלנו הכנתי את המתכון המלא (3 נפשות) ותוך יומיים הוא חוסל
קניידלך
מנת חובה בפסח. צילום: עז תלם

מתכון קניידלך אווריריים מחמישה מרכיבים

4-6 מנות, פרווה (מכיל ביצים, מיועד להיכנס למרק עוף), 20-30 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל

מצרכים:

4 ביצים גודל M או 3 ביצים גודל L
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית (או שומן עוף מומס)
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
1 כפית מלח דק (לתערובת) + 1 כף מלח גס (למי הבישול)
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס (רשות)
2 כוסות (280 גרם) קמח מצה
סיר גדול של מרק עוף או מרק ירקות מתבשל על הכיריים

אופן הכנה:

יצירת התערובת:

  • שמים את הביצים בקערה גדולה. בעזרת מקציף חשמלי או מטרפה ידנית טורפים את הביצים היטב עד שמתקבל קצף תפוח ואוורירי (2 דקות עם המקציף החשמלי, 4-5 דקות בהקצפה ידנית)
  • מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע בתערובת, ואז מוסיפים גם את המים והמלח תוך כדי הקצפה. בשלב זה ניתן גם להוסיף את הפלפל השחור.
  • כעת עוברים לערבוב עם כף עץ: מוסיפים את קמח המצה בהדגרה לתערובת תוך כדי ערבוב, מערבבים בדיוק עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד אם צלחת רחבה ונותנים לה להמתין בטמפרטורת החדר או במקרר למשך חצי שעה (ועדיף שעה).

בישול ראשוני:

  • מוציאים את התערובת מהקירור ומביאים סיר בגודל בינוני עם מים (משהו כמו 6 כוסות) לרתיחה. כדאי להוסיף למים כף מלח גס.
  • מכינים קערה עם מים קרים לטבילת הידיים.
  • מרטיבים את הידיים, לוקחים עם האצבעות כמות בגודל שרוצים, אני אוהב אותם קטנים אז אני לוקח כמות בגודל של כפית גדושה (הם מכפילים את נפחם ויותר בבישול).
  • מגלגלים את הכדורים עם הידיים ושמים אותם במים הרותחים. אם אתם מרגישים שהידיים נהיות דביקות, מרטיבים אותן בקערה עם המים.
    כך עושים עם כל שאר התערובת.
  • יוצאים 40-50 כדורים קטנים.
  • מבשלים את הכדורים במים בערך 10 דקות.

בישול סופי והגשה:

  • בעזרת כף מחוררת, מעבירים את הקניידלים לסיר מרק שהכינותם מראש והוא מתבשל ומבעבע על הכיריים.
  • מבשלים את הקניידלים במרק 10 דקות נוספות ומומלץ 40 דקות ואפילו שעה (שיספגו את המרק).
  • מגישים לכל סועד קניידלים כאוות נפשו יחד עם מרק, חתיכות עוף וירקות מועדפים עליו.
  • ניתן להכין שלושה-ארבעה ימים מראש.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

>> לאוסף המתכונים הגדול שלי לפסח

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

204 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
איתי

אם אני מכין היום, לבשל היום במים ומחר לבשל במרק?

נועה

כדאי רק לשים לב שהמים שמבשלים בהם את הבישול הראשוני הם מלוחים כמו הים (אבא שלי משתמשת בהמון אבקת מרק עוף, אבל לי אין כזו בכלל בבית) כי מי הבידול נותנים את הטעם לא פחות מהמרק.
זה גם פותר אצלנו בעיה, שאני אלרגית לגלוטן, ואז המרק הוא לכולם והבישול בסיר נפרד של הקניידלך הוא לכל השאר וההרכבה היא בהגשה בלבד.

לימחר

קלאסי !
אצלנו לא יעבור בלי אגוז מוסקט

אתי

הי, האם ניתן להשתמש בקמח תופח כשר לפסח?
אין לי קמח מצה ולא רוצה להשתמש במצות רגילות.
לצערי קשה למצוא בסופר..

חג שמח!

אדם

היי עז, תמיד נעים וטעים לקרוא וליישם, חג שמח!

מירה קר

המתכון שלי פשוט וטעים. על כל כוס ורבע קמח מצה שמים כוס אחת של מים וביצה אחת. מערבבים הכל ונותנים לזה לעמוד חצי שעה לפחות. אפשר יותר. מוסיפים מלח פלפל שחור גרוס, מוסיפים שתי כפות שמן. מערבבים.
בסיר גדול מרתיחים מים. מוסיפים כף שמן.וכף מלח
יוצרים כדורים בגודל שאוהבים. מרתיחים במשך חצי שעה.
מחלקים לקערת מרק עוף.

מרב

האם אפשר להשתמש בקמח מצה דק (לעוגות) ? האם מומלץ?

דליה ישראלי

אמר שלי היתה מוסיפה לתערובת קצת קינמון

יהודית

הקניידלך יוצאים רכים יותר.
וטעימים.

עדי

היי אם אני רוצה לעשות כמות קטנה יותר לשני אנשים.. מה היחס של הקמח והביצים ?

מלכי

אז למה במתכון המקורי רק כוס וחצי מיים לשתי כוסות קמח מצה צריך להיות 2 חצי כוסות מיים על שתי כוסות קמח.

מלכה

שלום עז
כיון שאנחנו לא אוכלים שרויה בפסח. אני מכינה היום את הקניידלך. האם ניתן להקפיא אותם ?

בקי

היי עוז, הכנתי כבר מרק ולא יצא לי להכין קניידלך עכשיו. יצא טוב אם אכין מחר את הקניידלך בבוקר במים ואבשל אותם פעם נוספת כשאחמם את המרק לאכילה? למעשה אני שואלת אם הבישול במים יכול להחזיק במקרר יומיים שלושה..
תודה!

נאוה

תודה רבה! אפשר מתכון גם למרק? נראה טעים!

רונה

שאלה: איך שומרים על הקניידלך יום לפני ההגשה? האם בתוך מי הבישול? או לסנן ולשמור לחוד??

ניבה

חייבים לאחסן את הקקניידלך בתוך נוזל, אחרת הם מקבלים צבע כהה מכוער.

שכחת לצין את המרכיב המרכזי הזנגויל. לפחות במטבח ההונגרי. למדתי מחמותי שלמדה מאימה שלמדה מאימה וכו.

אירה

אם אני מכינה עם קמח רגיל מה צריכה להיות הכמות?

דורית

מה עם קמח שקדים?

איתי

אמא שלי נהגה להכין עם מים רותחים. במתכון שלך אלה מיל בטמפרטורת החדר?

Efi

ואם יש לי רק קמח תופח (ונניח ששרות לא פקטור)? יעבוד?

נועה

יש ורסיה שמכינה יותר כמו בצק רבוח.
מים רותחים ושומן, אליה מוסיפים קמח מצה. מערבבים תוך כדי צינון מוסיפים ביצים בהדרגה (מומלץ טרופות עם הרבה אוויר).
במתכון הזה, אם יתווספו מים רותחים לביצים, זה ישר יבשל אותן לחביתה

אהובה אלדר

לא הבנתי כיצד יש לאחסן את הקניידלך עד ארוחת הסדר.
פשוט בתוך המרק?

מיכל

אם יש לי ביצים xl כמה בעצם לשים

יובל

אשמח למתכון עתידי בבלוג של קנודל עם איזה תבשיל טוב לידו כמו בגרמניה ?
יצא לנו גם לאכול 'לברקנודל' באוסטריה – כופתאות כבד במרק צח… מעולה!!
בינתיים מחר נכין קניידלך! תודה רבה על המתכון! ?

אריק

היי עוז
נשמע מתכון ממש טעים!
שאלה קטנה לגבי הקפאת/שמירת הקניידלך במקרר –
הכנתי כמות גדולה מדי של עיסה, השאלה אם יש אפשרות להקפיא לפני/אחרי בישול? או שעדיף לבשל ולשמור במקרר..
תודה!

מעניין ומתכונים מענינים,ביותר!

מעיין

עשיתי ויצא מעולה, אוורירי ורך. תודה רבה!!

נני

אנסה את המתכון שלך. כשאני מכינה קניידלך הם תו]חים יפה בבישול אבל כשמעבירה לקערה-מתכווצים ומתכהים. יש לך מושג למה? אני לא הוספתי אבקת אפייה. יתכן פחות מדי קמח או יותר מדי ביצים?

ניבה

צרריך לאחסן קניידלך בתוך נוזל (מים או מרק) ואז הם לא מתכהים.

יהודית

והנה המתכון (ההונגרי) המנצח שלי לכופתאות נימוחות וממכרות:
1 תפוח אדמה מעוך לפירה + 3 ביצים +3 כפות שומן מהמרק (או שמן) + חצי כוס מרק + פטרוזיליה קצוצה + 6 כפות קמח מצה. לערבב, להניח לנוח כשעה ולבשל כ-20 דקות במיים מומלחים.

ועוד אחד (גרמני), ממש אחר אך ממש מוצלח. כאן הביס אינו נימוח, אך הנגיסות טעימה ביותר.
לטגן 1 בצל בשלוש כפות שמן. להוסיף למחבת 4 מצות סחוטות ששרו במים קרים,לערבב עד שמחבת יבשה, להעביר לקערה ולצנן. להוסיף למצות 4 ביצים, כפית מלח, רבע כפית קינמון, רבע כפית זנגויל וכף אחת של קמח מצה. להשהות כחצי שעה ולבשל כדורים קטנים במרק.

חג שמח ובריאות.

אורלי

בוקר טוב, עז,

1) במקום לקנות חבילה של מצות כוסמין במחיר מופרך, אפשר להשתמש בקמח כוסמין.

2) שכחת לציין, כמה כדורים בגודל שציינת יצאו מהכמות הזו. לעניות דעתי, זו כמות שמספיקה לגדוד…

3) מגוחך בעיני, שאנשים מאחלים אחד לשני "חג שמח" בימים אלו. החג הזה אינו יכול להיות שמח משום בחינה, והברכה הזו מתעלמת לחלוטין מכך שלמעלה ממליון שכירים אבדו את עבודתם, עשרות אלפי עצמאים אבדו את מקור הכנסתם ועסקיהם התאיידו, רבים כאן חולים ורבים מאד בודדים מאד בחג הזה. הברכה הנכונה, לדעתי, צריכה להיות, כפי שאחלה לי קרובת משפחה: "שיהיה לנו כח לצאת לאור".

אריאלה

אם מגוחך בעינייך שאנשים מייחלים לטוב, את באמת לא חייבת לברך…. וחג שמח לך בכל זאת! ובתאבון , בכמות שמתאימה לך (-: ?

לימחר

קלאסי !
אצלנו לא יעבור בלי אגוז מוסקט

notibar

היי עז. לפי ההלכה הוזהרתי לא אחת על ידי דתיים שאם העיסה או מצות רטובות שוהות רטובות מעל עשרים דקות זה כבר נחשב חמץ…..זאת אומרת שהמצות מתחברות עם השמרים באויר ומתחילות להחמיץ, ובאמת כשבדקתי את הנושא הדתיים לעולם לא מרטיבים מצות מראש (לרמת שימוש כמו לאפה עירקית), אלא מרטיבים ואוכלים מיד, ואם נשאר מעבר לזמן מסוים זורקים. סליחה שאני מביע את דעתי על מה שהוסבר לי אבל זה בקשר להסברך על ההבדל בין מצות כוסמין לבין קמח כוסמין. וכמובן תודה על כל המתכונים המעולים ורהיטות הכתיבה וההסברים.

חיים

לגבי החמצת מצות. לרוב השיטות, לאחר שהמצות נאפו הן לא יכולים לתפוח/להחמיץ גם אם הורטבו. נכון שיש אשכנזים רבים שנוהגים שלא להשרות מצות/קמח מצות ואז באמת לא יאכלו קניידלעך..

אפרים מנחם ליברמן

מועדים לשמחה , חגים וזמנים לששון ,
זה תלוי , מאיזה נקודת השקפה את יוצאת , אני רואה בכל את יד ההשגחה המכוונת אותנו .
אמש ישבתי בגפי — והסבתי לסדר עם תמונת האירוסין של אשתי לאה , היקרה , עליה השלום , ובכיתי מאושר ,שלמרות חסרונה — אני בכל זאת מסוגל להודות למנהיג העולם — שאני חוגג את חג הפסח כהלכתו , בגלל שהוא שומר עלי ודואג לי .
אני תוצרת קרית חיים , מודל 37' , וחונכתי לראות את חצי הכוס המלאה , איך אומרת אנה ב"מר א-ל , כאן אנה " — תחשוב טוב ===יהיה טוב ! ברור שהמצב הוא לא טוב , אבל צריך להתפלל ולבקש שהכל יהפך לטובה !
תפלתנו תתקבל — אם נעזור איש לרעהו , נהיה טובים איש לרעהו !
מצוות שבין אדם לחברו — חשובות יותר ממצוות שבין אדם למקום !
אני מעומק לבי מאחל לך ולכל בית ישראל בכל מקום שהם — חג שמח , שהשמחה תשרה במעונותינו ובלבנו !

שירה

התערובת יצאה רכה מידי, אי אםשר היה לכדרר אותם, הם יצאו מאוד מוזרים.

ציבי

תודה, עז. נראה מעולה.
בריאות ושמחה.

ראומה

שלום,
תודה על המתכון.
אשמח לדעת כמה כדורים (קטנים, כהמלצתך) מתקבלים מהכמות שהכנת.
חג שמח

עפרה

תודה
לגבי הוספת המים לתערובת .באיזה חום המים צרכים להיות ? חמים או הטמפרטורה רגילה?

נטע

הקיינדל יצאו פגז! הכנתי את מרק העוף,אני נוהגת לסנן אותו ולהחזיר רק את העוף כך הוא צלול (אני שומרת את הירקות בסיר נפרד כתוספת). הוספתי למרק את הקניידל- שלמות. חג שמח.

גפן

היי עז! אני מכינה את הקניידלך ברגעים אלו ממש. אחרי השמן צריך להוסיף מים- האם המים צריכים להיות חמים/קרים/פושרים? תודה וחג שמח!

אוריה שיר

היי עוז, כשאתה כותב כוס, לכמה מ"ל אתה מתכוון? הכוס שלי היא 250 מ"ל
תודה! המתכון נראה מעולה

Sunny

הי עוז,
מתכון פצצה. יצאו אווריריות וטעימות.
אימצתי!!
תודה.

תמר

הי עוז, אמא שלי היתה מבשלת את הקניידלך במים עם אבקת מרק וגם מחממת אותם במרק זה כדי לא ללכלך את המרק הקניידלך מוכנים כאשר הם צפים במרק אך כדאי להוסיף עוד כמה דקות של בישול. ניתן, אחרי שהם מוכנים, לחמם במיקרו ורק בהגשה להוסיף אותם למרק.
במתכון שלנו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, שקדים קצוצים ואגוז מוסקט מה שמוסיף המון טעם ומרקם.
ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא אותם עם נוזל הבישול.
שיהיה חג נעים ובריא
תמר

טל

יצאו מדהימים!!! טעימים בטירוף, כבר שיתפתי את המתכון עם המשפחה כי אני לא יכולה לתת להם לטעום ?‍♀️ שיהיה חג שמח ותודה על המתכון!!

חן

היי, הכנתי ויצאה כמות משוגעת חחח אפשר להקפיא אולי כדורי בלילה לפני בישול או משהו?

ענבר

אפשר ככה אמא שלי עושה

נועה

יצא מושלם!

מיכל

בהנתן זה שלא מצאתי ביצים, הכנתי את הקניידלך עם חלב קוקוס. כן, תערובת מוכנה פלוס חצי מיכל חלב קוקוס. בישול בסיר המרק. יצא פשוט נפלא.

בלה

היי עוז,
אמא שלי (אנחנו מליטא) היתה ממלא את הקניידלעך בבצל מטוגן.
יוצא ממש טעים !

רימונה שריג

תודה על המתכון יצא מעולה רק הוספי לעיסה בצל מטוגן והכנסתי את הבצל המוזהב לעיסה עם השמן שבו . כך סבתא היתה מכינה את הכופתאות וריח הבצל היה ממלא את המטבח.

קרן

איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך!!! איזו השקעה! רואים שישלך תשוקה לאוכל. מדהים!

מלכי גנור

והשמן שמוסיפים הוא שמן שטוגן בו בצל עם הטעם של הבצל ועוד תוספת הורסת קורט קינמון

קרן

הכנתי אתמול לליל הסדר, יצא מעולה. תודה ?

שלומית

עוז חג שמח ,מה דעתך על הוספת חצי כוס שמפניה או קאווה או כל יין לבן תוסס לתערובת במקום חלק מהנוזלים?

דלי

אפשר במקום מים רגילים, להוסיף מי סודה

אלה

עוז יקר חג שמח!! מודה לך מאוד(!!) על אוסף המתכונים לפסח..אמש חגגנו עליהם בשולחן הסדר..היה מושששש…וטעיםםם

עינב מילר

הי עז!
תודה רבה על המתכון, יצא ממש מוצלח!
הכנתי ללא גלוטן, השתמשתי בתערובת קנויה שמדמה קמח מצה ללא גלוטן, ויצא ממש טעים, אוורירי ורך.
תודה, עשית לי את החג עם המתכון הזה!
עינב

אתי אייזנברג

עינב איך עשית את הקיינדלך ללא גלוטן?

רותם רחל

אז אני סבתא וסבתא פולניה המתכון שלי הוא בלי הצפת של ביצים ואני משתמשת רק ב 3 ביצים לא מקמצנות זה מספיק יוצאים קניידלך פצצה ככה אומרים כל מי שאכל אצלי המחותנים שהם מעדות המזרח ויש גם יוצאי קיבוץ אשכנזים ויש כלות וחתנים ונכדות וכולם נהנים בבישול שהוא על טהרת העדתיות כי אנחנו עם ישראל כבר מעורבב שיוצאים ממנו גור המשך הכי יפה.

מרינה

פעם ראשונה שהייתי צריכה להכין קניידלך ואכן חששתי. עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך וזה יצא הכי טעים שאכלתי אי פעם!! אתה מלך!!

טל

עז יקר, פעם ראשונה שאני מכינה קניידלך. לא מגיעה מהאזור,
הילדים ביקשו (:
הופחדתי על ידי אנשים שזה מתפרק ושצריך מלא ניסיון כדי להכין וזה לא קל כמו שנראה…. אז ידעתי שאצלך אמצא מתכון מנצח.
וצדקתי .איזה תענוג . מתכון מהמם. יצא מושלם !
תודה על מתכון קל ומלא בקסם שאופייני לך

זהבית

היי,

האם אפשר לשים מילוי במתכון הנ"ל?
מה התפקיד של השמן?

מרב טל

יצאו מושלמים

תודה רבה!

רותם

ככה אנחנו עושים! מרתיחים מים חמאה ומלח, מוסיפים קמחמצה ומערבבים, מורידים מהאש מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים מהר. נותנים לזה כמה שעות במקרר ומבשלים במי מלח. יוצא הכי אורירי שיצא לי לאכול.

מוריה

יצא מדהים! תודה עז!

תומוש

אם אין קמח מצה אפשר להשתמש בפירורי לחם?

DEVORA

THANKS FOR THE RECIPE. I LOVED IT

אילה

בהמשך לאחת השאלות שלעיל, האם אתה מתייחס בכמויות לכוסות/כפות אוניברסליות או סטנדרטיות?

נוה

היי עוז,
אתה אדיר ואני מאוד מעריך את כל ההשקעה שלך. זה ניכר בכל מתכון וכיף גדול לבשל איתך.
לעניין – שומן אווז במקום שמן זית, מה אומר? יעבוד?

רחלי

היי,
צריך להכין בכמה פעמים, שיהיו בשכבה אחת או שאפשר את הכל בבת אחת?

רחלי

זה מה שעשיתי באמת. יצא טעים, אבל לא התנפח כפול מהגודל (אולי כי הקצפתי עם מטרפה ביד את הביצים?)
בכל אופן,
תודה רבה! וחג שמח!

עדי

היי עז!
נראה מעולה ובהחלט הולך לנסות.
אין חשש שזה יהפוך למיונז ברגע שמוסיפים שמן לביתה תוך כדי הקצפה?

מיכל

בוקר טוב עוז. הקטן ביקש קניידלך באמצע הקיץ ורוצה לנסות את המתכון שלך. האם יש לך המלצה למרק ירקות טעים שישתדך איתם? אשמח ללינק. בברכה, מיכל

הירשמו לעדכונים במייל