כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

איך להכין קרם פטיסייר מושלם • המדריך המלא

קרם פטיסייר צילום אסף אמברם
קרם פטיסייר צילום אסף אמברם

חג שבועות הוא הרביעי ברצף של ארבעה חגים שכל מי שעוסק בתחום האוכל מושפע מהם. זה מתחיל בפורים, נמשך בפסח, אחריו יום העצמאות, ואז בכוחות האחרונים, מגיעים לחג שבועות (המהדרין מקדישים גם תשומת לב ללג בעומר), וכל חג מחדש צריך ליצור משהו חדש, משהו מעניין, משהו שישבור שגרה.

אז בשבועות הזה בחרתי ללכת נגד זרם המקוריות בכל מחיר (כי עוגת גבינה של אמא, ריזוטו יצירתי ולזנייה חגיגית כבר קיבלתם ממני) ולהתמקד בקלאסיקות מתוקות. בשביל מנות קלאסיות צריך מישהי שהיא קלאסית בעצמה, ובשלוש הכתבות הקרובות אני אארח את סבינה ולדמן, שאתם בטח מכירים מ'משחקי השף', אבל בלי קשר לריאלטי היא אחת מהשפיות המוכשרות והיסודיות שפועלות בארץ. אני ארחיב עליה בשבחים גם בכתבות הבאות, והכתבה הזו בכלל תוכננה להיות כתבת מבוא (ואז גיליתי שיש לי הרבה מה להגיד על הנושא.. שזה.. אממממ.. לא מפתיע 😀 ) אז בלי היסוסים, ניכנס לנבכי נושא השיעור של היום: קרם פטיסייר!

ככה זה נראה בפייסבוק של אסף הצלם 😉

הקרם של האופים
בתוך עוגת קרמשניט, בתוך פחזניות, מעל טארטים או על כפית, קרם פטיסייר, או קרם האופים בתרגום חופשי מצרפתית, הוא אחת ההכנות הבסיסיות של עולם הקונדיטוריה הצרפתי. הוא למעשה סוג של פודינג, הווה אומר רפרפת, הווה אומר חלב ומוצריו שהוסמכו בצורה כלשהי.

קרם פטיסייר טוב יהיה סמיך וקרמי, כזה שאפשר למרוח ולעצב בקלות. הוא לא משמש בתור רוטב – בשביל זה יש את קרם האנגלז [אבל זה כבר ____ ____ (תשלימו לבד 😀 )], אלא בתור שכבת טעם עשירה בעלת מרקם מנחם ועשיר.

פותחים את מקל הוניל. צילום: קרן ביטון כהן
פותחים את מקל הוניל. צילום: קרן ביטון כהן

איך חלב נהיה לקרם פטיסייר סמיך?
שילוב של שני אלמנטים הופך את הכנת קרם הפטיסייר למובהקת. ראשית זוהי הביצה, ליתר דיוק, חלמוני ביצה – אשר מכילים שומנים וחלבונים. השומנים נותנים טעם עשיר וטעים (במילה אחת: כולסטרול! אתה טעים!) והחלבונים נקרשים (תחשבו על ביצה שהופכת מנוזלית למוצקה כשמכינים חביתה) כאשר הם נחשפים לחום ותורמים למרקם של הקרם.

החלק השני הוא עמילן, היום בדמותו של קורנפלור, שמופק מתירס. עמילן הוא חומר שסופג נוזלים כשחם לו (זוכרים את כתבת הפירה?) ובקרם הזה מעבר להסמכה הוא גם מגן על החלבונים מבישול יתר.

מקל וניל מגורר ומוכן לפעולה! צילום: קרן ביטון כהן
מקל וניל מגורר ומוכן לפעולה! צילום: קרן ביטון כהן

במילים אחרות: אם היינו לוקחים חלב+ביצים+סוכר, מערבבים ומרתיחים, היינו מקבלים חביתה ששוחה בנוזל. לא קרם עשיר וחלק ולא נעליים. העמילן (וגם הסוכר) מונעים מהחלבונים שגרים בחלמון להתבשל יותר מדי, ולכן אפשר להביא את הקרם לרתיחה ללא חשש.

במתכון שיובא מיד את הקרם מרתיחים בערך דקה, אבל בימים עברו (פשוט תפתחו את העותק הקרוב לביתכם של הספר Le Patissier Francios, שיצא ב-1690 ) הכינו קרם פטיסייר *מלוח* שאותו בישלו ברתיחה במשך 20 דקות (!1). להכנת הקרם העתיק הזה הוסיפו חמאה בנדיבות והשתמשו בקמח חיטה רגיל. הקורנפלור נייטרלי יותר ולכן החליף אותו ברוב המתכונים המודרניים (עם קמח רגיל לכו תכינו בשמל!)

4 חלמונים (אחד התפוצץ, גם אנחנו בני אדם), מקל וניל, קורנפלור וסוכר מוכנים להפוך לקרם. צילום: אסף אמברם
4 חלמונים (אחד התפוצץ, גם אנחנו בני אדם), מקל וניל, קורנפלור וסוכר מוכנים להפוך לקרם. צילום: אסף אמברם
טורפים את הנ"ל היטב. ילום: אסף אמברם
טורפים את הנ"ל היטב. צילום: אסף אמברם
עד שנוצרת תערובת חלקה. צילום: אסף אמברם
עד שנוצרת תערובת חלקה. צילום: אסף אמברם

>> נשארו לכם חלבונים. תכינו מהם קצף!

לבישול הקרם חשיבות משולשת: ראשית למיצוי טעם התבלין (גם במים אשר בחלב וגם בשומנים אשר בחלמונים, דומה להכנת רוטב שמנת), שנית, להידרציה מלאה של העמילן (כלומר, שהעמילנים יספגו כמה שיותר נוזלים), ושלישית, להרס של אנזים שנמצא בביצה ונקרא עמילאז, שהוא אנזים שאוכל עמילנים בזמנו החופשי. בלי בישול מספיק, הקרם שלכם יהפוך דליל במקרר או במקום אליו זולף/נמרח/הוצנח, וזה לא טוב.

וניל. קסם.

מה שנותן לפטיסייר הצרפתי הקלאסי את טעמו הוא אחד מהטעמים הקסומים ביותר שיש: וניל. כששאלתי את סבינה אם היא זורמת על טעמים אחרים בפטיסייר שלה, היא אמרה שלא, כי מבחינתה סוס מנצח לא מחליפים. כמו האבוקדו, הפלפל והקקאו, מקורו של הוניל הוא במדינת מקסיקו. האינדיאנים (משבט טוטונאק, למקרה שתהיתם) היו הראשונים לתרבת אותו ולהשתמש בתרמיליו – חלקי הצמח אשר מכילים את הזרעים, למזון. השימוש המקורי בו היה להכנת משקאות מבוססי קקאו וצ'ילי שנועדו להגביר את האון הגברי.

שופכים פנימה את החלב ולא בוכים. צילום: אסף אמברם
שופכים פנימה את החלב ולא בוכים. צילום: אסף אמברם

יש מעל 100 זנים של סחלבי וניל, וחלק ניכר מתפוקת הוניל העולמית מגיעה מאי התבלינים מדגסקר. את הטיול מאמריקה למזרח אפריקה עשה הוניל על גבם של הצרפתים, ששלטו באי במשך מרבית המאה ה-20 ונטעו בו מטעי תבלינים רבים. עם גישה נוחה לתבלין היוקרתי, לא פלא שהוא מצא את דרכו אל הפטיסייר ואל קרמים רבים נוספים של האופים הצרפתיים.

אגב, לפי חוקר האוכל הארולד מקגי, הסיבה שהם כל כך ריחניים היא.. כדי להרחיק חרקים. כשהתבלינים נפגעים ממגע פיזי הם משחררים אנזימים שמציקים לביגבגים.

טעם של וניל
אם תעשו ניתוח כימי של כל תרכובות הטעם והארומה שבוניל, תמצאו שם יותר מ-200 תרכובות מוהבקות, שכל אחת מהן תורמת משהו לריח הקסום שלו. בין התרכובות האלו, תפגשו תרכובות שנמצאות גם בחמאה, בפירות יבשים, בעלים ירוקים טריים, בקרמל ובטבק.
התרמילים עוברים תהליך עיבוד ממושך שכולל חימום, יבוש וגם קצת התעללות פיזית, תהליך שנמשך בין 30 יום למספר חודשים, ובדרך התרמיל מאבד בין 60% ל-80% מנפחו. כל זה בא לומר: וניל הוא מבין התבלינים היקרים ביותר שיש (10 שקלים לשני תרמילים), אבל הוא שווה כל שקל!.

ושוב טורפים לתערובת חלקה. צילום: אסף אמברם
ושוב טורפים לתערובת חלקה. צילום: אסף אמברם

מחקר שבוצע ב-1996 הראה שוניל הוא אחד מהטעמים הראשונים שתינוקות יודעים לזהות, ושחשיפה אליו, דרך התזונה של האם או דרך פורמולת החלב, גורמת לתינוקות לינוק יותר. אולי בגלל זה זהו גם טעם הגלידה הפופולרי בעולם.

איפה קונים תרמילי וניל?

אפשר לרכוש תרמילי וניל באינטרנט וכמובן בחנויות תבלינים שונות. אני אוהב את אלו שבאים במבחנות פלסטיק, מה שעוזר להם להישמר היטב באחסון לאורך זמן. כדי להכין אותם לבישול, חוצים אותם לרוחב ומגרדים את הזרעים כפי שמודגם בתמונות. אבל אלו לא האופציות הוניליות היחידות שיש. הנה השאר:

משחת וניל
קופסה קטנה שמכילה תרמילי וניל טחונים. זה הכי קרוב לדבר האמיתי, ושפים רבים יטענו שאפילו טובה יותר, מכיוון שהיא אינה מתייבשת, נוחה לשימוש ונדיבה מאוד בטעם.

מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך וזה מה שאתם רואים. יהיה לכם הרבה יותר קשה לבחוש בשלב זה בגלל ההתנגדות של התערובת. צילום: אסף אמברם
מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך וזה מה שאתם רואים. יהיה לכם הרבה יותר קשה לבחוש בשלב זה בגלל ההתנגדות של התערובת. צילום: אסף אמברם

תמצית וניל
להכנת תמצית וניל, לוקחים תרמילי וניל, טוחנים אותם ומשרים באלכוהול. האלכוהול עוזר למצות את הטעמים העמוקים של הזרעים, וכמו המשחה, גם לה חיים ארוכים וטעם רב.

תמצית בטעם וניל
יש בתרמילים תרכובת אחת שהיא מובהקת, ונקראת ונילין, אבל היא אחראית רק לחלק קטן מהיחודיות שלו. תמצית בטעם וניל מכילה ונילין – שמופג מקלפות עצים, ולא מהתרמיל האמיתי, ואין בה אלא זיכרון עמום של מלוא עוצמת הטעם שיש לדבר האמיתי. בקיצור, להימנע.

נותנים בו טעמים
כפי שהבנתם, וניל הוא הטעם הקלאסי של קרם הפטיסייר, אין שום סיבה שלא לזרום עם היצירתיות שלכם ולשחק עם טעמים אחרים. בעוונותיי הרשתי לעצמי להכין פטיסייר פלפל שחור (יש לי קטע עם קינוחים וחריף. רק מתוק משעמם אותי), פטיסייר עם עלי דפנה ופלפל אנגלי (וזה היה וואו!, בקטע טוב), עם כוכב אניס, מקלות קינמון ועוד. אם אתם מרגישים ממש הרפתקניים, תנסו להכין פטיסייר תה ירוק, טעם טרנדי ומגניב.

ולבסוף נותנים לתערובת לבעבע דקה (הקפתי בעיגול את הבועה, היה קשה לצלם P:) מה שממצה את הטעמים של המקל ומייצב את הקורנפלור. צילום: אסף אמברם
ולבסוף נותנים לתערובת לבעבע דקה (הקפתי בעיגול את הבועה, היה קשה לצלם P:) מה שממצה את הטעמים של המקל ומייצב את הקורנפלור. צילום: אסף אמברם

השיטה של סבינה – פחות כלים, פחות זמן, פחות מאמץ!
נחזור למתודולוגיה. אם תפתחו את ספר הקינוחים של הקורדון בלו, כמו שאני עשיתי כשרק התחלתי לבשל, הוא יגיד לכם שיש לחמם את החלב יחד עם מקל הוניל (מה שפותח את טעמי התרמיל ומשחרר אותם אל החלב, או בקיצור, להכין תה), לטרוף בקערה נפרדת את החלמונים, הסוכר והקורנפלור, להוסיף מהחלב החם בהדרגה אל החלבונים, מהלך שנקרא השוואת טמפרטורות, ואז להחזיר את התערובת לסיר לבישול עד הסמכה. כל זאת בכדי למנוע מהביצים להפוך למקושקשות.

אבל זו לא הדרך היחידה והבלעדית להגיע לקרם מוצלח. כמו ששמתם לב בתמונות, את הקרם שלנו בישלנו בסיר אחד, מההתחלה עד הסוף. בחשנו היטב (כלומר אני בחשתי, סבינה השגיחה) – בכל זאת חלב אוהב להידבק לתחתית של סיר סתם כי הוא יכול. באופן הכנה זה גם חסכנו כלים, גם זמן וגם התעסקות. במתכון שיובא מיד דאגנו לפרט את 2 אופני ההכנה, מוזמנים לנסות את שניהם ולהישאר עם זה שזורם לכם יותר.

פטיסיירוש ופזניותוש. צילומוש: אספוש אמברמוש
פטיסיירוש ופחזניותוש. צילומוש: אספוש אמברמוש

מה עושים עם קרם פטיסייר?
אנחנו לקחנו את הפטיסייר שלנו, ערבבנו עם קצפת ומילאנו בעזרתו פחזניות. אבל אתם מוזמנים להשתמש במתכון הזה בכל מנה אחרת שקוראת לקרם זה, בין אם טארט או טארטלט עם פירות קיץ (יש משמשים נפלאים וטעימים העונה!), בתור בסיס לסופלה, ביחד עם קצפת ושאריות עוגה להכנת טרייפל, בין שכבות של בצק עלים (שוב יחד עם קצפת) להכנת קרמשניט ועוד ועוד.

>> עכשיו הוא כתוב! המדריך המלא להכנת פחזניות מושלמות

מתכון? מתכון!

אני אשקר אם אגיד שלא ליקקנו וניגבנו שם בטירוף. צילום: אסף אמברם
פראייר מי שלא מלקק את המטרף!. צילום: אסף אמברם

מתכון לקרם פטיסייר וניל מושלם

צנצנת בינונית של קרם, חלבי, 15 דקות עבודה, שעה עד שניתן לעבוד איתו

מצרכים:

4 חלמוני ביצה (גודל M )
25 גרם (1/2 2 כפות) קורנפלור
1/2 מקל וניל (או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 כוסות+כף) חלב

אופן הכנה בשיטה המהירה:

  • חוצים את מקל והניל לאורך ובעזרת סכין 'מגלפים' את הגרגרים שבתוכו – כמו בתמונה למעלה.
  • שמים את הקורנפלור, החלמונים, הסוכר והוניל (התרמיל+הגרגרים, או לחלופים התמצית/משחה) בסיר קטן. טורפים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את החלב וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  • ממקמים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מבעבע והסמיך.
  • מבשלים את הקרם דקה נוספת מעל להבה בינונית (הבישול מפרק אנזימים שקיימים בביצים והורסים את יציבות הקרם). מסירים מהאש.
  • אם רואים שנוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.

אופן הכנה בשיטה הקלאסית:

  • חוצים את מקל והניל לאורך ובעזרת סכין 'מגלפים' את הגרגרים שבתוכו – כמו בתמונה למעלה.
  • בסיר קטן שמים את החלב יחד עם מקל הוניל והגרגרים. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, תוך כדי בחישה. מכבים את האש.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב יחדיו את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים, עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את החלב החם (מצקת בכל פעם) ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת חזרה לסיר וממקמים מעל להבה בינונית-קטנה.
  • מבשלים בערבוב מתמיד עם מטרפה, עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע.
  • אחרי שהקרם מגיע לרתיחה, ממשיכים לבשל עוד דקה תוך ערבוב כל כמה שניות. בשלב זה יתקבל קרם סמיך ועשיר.
  • אם רואים שנוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.

אחרי שהוא מוכן (לא משנה איך הכנתם):

  • מעבירים את הקרם מהסיר לקערה בעזרת לקקן, ואחרי שהקרם התקרר מעט שמים ניילון נצמד על פני השטח של ושולחים לקירור. אם ממש לחוצים בזמן, להקפאה, עד שהקרם כבר לא חם, ועדיף קר.
  • אין צורך לערבב את הקרם לאחר שהעברתם אותתו לקערה. להפך – ערבוב יתר עשוי להרוס את הקרם.
  • לפני השימוש, מסירים את הניילון הנצמד ונותנים לקרם בחישה הגונה, שהופכת אותו לנוח יותר לעבודה. בשלב זה שולפים את מקל הוניל (אם בו השתמשתם). אפשר לשטוף אותו ולדחוף לצנצנת סוכר. זה יעשה לסוכר רק טוב.
  • קרם פטיסייר מוכן נשמר בקירור ארבעה ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום

קוקו! צילום: אסף אמברם
קוקו! צילום: אסף אמברם
שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

220 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
טל

בהקדמה כתבת שהחלבונים עושים לקרישת הקרם, אבל המתכון אין חלבונים כלל.
(גם אני לא מכין עם חלבונים ומכין בשיטה שלערבב הכל יחד (בתרמומיקס))
אז מה הסיפור של החלבונים?

אבנר

היכנשהוא קראתי שהחלמון מכיל יותר חלבון מהחלבון (הלבן). זה נכון?
(כי יש בו הרבה מים… בחלבון… הלבן…)

טל

היקום קורס ברגע זה לעצמו 🙂

דורית

חחחח

אסתי אור

שלום לך! לא מצאתי איך לכתוב לך כאן ולשאול. בתחילת השרשור. לכן אני כותבת לך בתגובות סלחי לי.. לשאלה!! אני עשיתי עוגת קרמשניט. עם בצק עלים קנוי. ושם היה מתכון של קרם פטיסייר. הכנתי על פי ההוראות . אבל הקרם לא יצא לי מספיק נוקשה קצת נוזלי המרקם שלו. אבל אכילה. חחה .ועוד הוספתי שמנת מתוקה לאחר קירור הפטיסייר. נראה לי שלא חיכיתי מספיק זמן לרתיחה של הקרם. ובמתכון על גב האריזה רשום רק 2 כפות קונפלור. האם זה מספיק 2 כפות או צריך יותר ל 4 ביצים? ומה לא עשיתי נכון? אשמח לתגובתך תודה

אלינוי

הי ,תודה על המידע המחכים!
אשמח לדעת אם ניתן להוסיף אבקת חלב להעשיר את הקרם דיפלומט?
ממש אשמח לעזרתכם

נתן

פייר התרגשתי,
אתה גורם לזה להראות כל כך קל ופשוט.
אני לא יכול לחכות ולהכין כזה בעצמי.
תודה

נתן

יצא מעולה כל כך שלא הספקתי לעשות עם זה משהו טחיסלתי את זה ככה. אבל אתה כבר יודע את זה.

באתי לספר לך על עדכון קטן למתכון שביצעתי, אמנם בשביל להכין פודינג אבל זה די דומה:
30 גרם קורנפלור
60 גרם סוכר
ביצה אחת
מערבבים הכל יחד
250 שמנת מתוקה (מיכל אחד)
375 חלב (ככה יצא אחרי חישובים מסובכים שביצעתי)
— כאן אפשר גם להוסיף את הטעמים, וניל או קקאו או אפילו מי ורדים(פודינג מלבי 🙂 )
על האש בלהבה נמוכה בערבוב בלתי פוסק עד רתיחה ואז גם כל העסק פתאם מתקשה והופך להיות במרקם של פודינג.
אחרי שעה שעתיים במקרר וזה מעדן.

נב, הילד(וגם אני) אוכלים את זה חם ישר מהסיר(כי מישהו צריך ללקק את הסיר לניקוי)

דעתך?
מה הרעיון של להשתמש רק בחלמונים ולא בכל הביצה?

נתן

אז זהו שפה השתמשתי בכל הביצה.
כואב לי לזרוק את החלבונים, או להכין מהם מרנג(שיוצא מעולה לפני המלצות שלך) אבל אז אישתי מחסלת הכל.

רותם

יאמי! זה מתאים גם לפאי פירות או שזה יהיה נוזלי מדי?

לימור

האם 3 חלמונים גודל L שוומם ל 4 חלמונים גודל M?

מיטל

היי, לאחר שהכנתי את הקרם פטיסייר איך אני מערבבת אותו עם הקצפת בלי שהוא יישבר?

מיכל

פשוט מדהים !!
אתה עושה לכולם בית ספר, תרתי משמע 🙂

לאה

תמיד פחדתי מהקרם הזה, לא עוד! איזה מזל שיש לנו אותך 🙂

לאה

שאלה : לכמות כזאת של קרם פטיסייר, מה תהיה כמות השמנת שאצטרך להוסיף, כדי להכין מילפיי?

אילנה

מה משקל החלמונים? כתבתם 4 חלמונים ביצה Mתודה

סימה

הייי איזה כיף שאתה מארח את סבינה…היא המנצחת מבחינתי ומבחינת עוד כמה..חברים ה. סבינה את מדהימה ויש לך דוד משו משו..אף פעם לא עשיתי קרם כזה ננסהההה ניקח סיכון ומממש ממש אוהבת לקרוא את הפוסטים שלך . מחכה למתכון הסברינותתתת כי בנתיים יש לי נפילות איתן. ו

יפעת

הסבר מעולה !!! 🙂
עכשיו זה נראה פשוט ונגיש – ופחות מאיים – כל הכבוד!

שאלה בנוגע לבצק עלים – שאותו אני רוצה למלא בקרם פטיסייר:
מה צריך לעשות כדי שהבצק יתרומם לגובה?
אפיתי ריבועים והם נשארו נמוכים…

יסודי, מעניין ועושה חשק
להיכנס למטבח ולהכין פחזניות עם קאן פטיסייר
מקסים מקסים
❤️

ריבי

בדיוק היום חשבנו שהיגיע הזמן לנטוש את הפחד מקרם פטיסייר ולנסות להכין… באת ממש בזמן טוב! אנחנו גם ממש רוצים להכין בבית קרם ברולה…;-)

ניסים

כל הכבוד על ההשקעה וההסברים
מתכונים מפורטים ומופשטים שעושים חשק לנסות

גל

היי… שאלה קצת הזויה… האם הסוכר הוא מרכיב חשוב בקרם? האם יש תחליף טבעי חוץ מסטיביה שיכול להחליף אותו ???

אהובה

תודה על המתכון.
אחרי שהקרם התקרר ולפני השימוש, כתוב במתכון לתת בחישה הגונה, האם ניתן להקציף אותו במיקסר בשלב זה?
כמו כן, לגבי הוספת הקצפת, פשוט לקפל אותה לתוך הקרם ?
תודה (:

אפרת

תודה על המתכון!:)
יש לי רק ביצים בגודל L מה ניתן לעשות?

דלית

היי, אחרי שהכנתי ויצא סמיך וקטיפתי. הנחתי במקרר ללילה. למחרת הוא הפך נוזלי. יכול להיות שזה בגלל שמייד כשהעברתי אותו לכלי, כיסיתי בניילון נצמד והעברתי למקרר?

מרוה

היי, גם לי קרה אותו הדבר. האם עדין אפשר להציל את הקרם איכשהו?

עומרי דגן

החלב חשוב? זאת אומרת:אפשר להשתמש בכול מיני תחליפים כמו חלב סויה?

ללי

הכנתי עם חלב סויה במתיקות מופחתת – יצא מעולה.

הכנתי גם על בסיס מיץ תפוזים – מהמם.

הדר

היי
אם אני רוצה כמות גדולה יותר של קרם פטיסייר מה היחס של הכמויות אם אני שמה 6 חלמונים?

דלית

להכנת גירסת פרווה של הקרם, ראיתי שכתבת שאפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים, מה לגבי שמנת מתוקה פרווה? אפשרי? תודה

דרורה רשף

הי, אהבתי את הגרסה הקלה. אני מהעצלניות.
אכלתי עוגת גזר שהיה לה ציפוי לבן נוקשה. כמו בפרלינים של פעם.
אני מתה על זה. שאלתי מה זה, אמרו לי שעשו את זה מקרם פטיסייר מחלב קוקוס.

אבל בכל התמונות וגם בשמות המתכונים שזה מתאים להם, שציינת, זה באמת קרם.
מה אפשר לעשות כדי להפוך את זה למשהו שאפשר לתופף עליו?

תודה מראש ושנה טובה.

דרורה רשף

תודה רבה. עדיין רך מידי. אמשיך לחפש…

אביתר

באילו דברים ניתן להחליף את הקורנפלור למי שאין?

שני

מה לגבי קמח טפיוקה? גם הוא נייטרלי ועמילני, האם ניתן להשתמש בו?

שירוש

היי, אשמח אם תוכלי בבקשה לתת לי מתכון מנצח לקרם פטיסייר שוקולד ☺️

שלומי

היי,
בסיום הכנת הקרם כשעדיין חם מאוד בסיר פשוט להכניס פנימה 150 גרם שוקולד שבור ולערבב היטב.

רוני

טוב, נראה לי ששברתי שיא בעצלנות… שמתי את כל המרכיבים בויטמיקס ונתתי לו לעשות את מה שהוא יודע לעשות…
(מתחמם לשמונים מעלות)
התערובת החמה לא מאוד סמיכה, יש לה סיכוי? או שאסתפק ברוטב פטיסייר האח הפחות מוצלח של הקרם?

יאיר

תודה על המאמר המעולה והמרגש!
שאלה: אחרי שמגרדים את מקל הוניל, משתמשים גם במקל וגם בגרגרים שגירדנו ושמים הכול בסיר?

שמואל

1. האם מכניסים את הגירגירים השחורים שהוצאו מהמקל וניל אל תוך החלב? הבעיה שזה מכער את הקרם בנקודות שחורות.
2. יצא לי קרם לא חלק אלא עם גבישים וסמיך עד כדי כך שזה לא עובר במסננת. מה הפתרון? האם להוסיף חלב ולבשל מחדש?
3. אחרי הקירור כשמוסיפים שמנת מתוקה האם מקציפים את השמנת או שמוסיפים אותה כמו שהיא? האם מחממים שוב את הקרם לפני שמוסיפים את השמנת?

ציפורה

אם יש גושים והקרם סמיך אפשר לנסות ולהציל את הקרם על ידי בלנדר ידני ועם זה עדיין סמיך אז מוסיפים חלב. חבל לזרוק.
כן אני יודעת שהשאלה נשאלה לפני 4 שנים אבל זה טיפ חשוב.
וגם כשרוצים להשתמש שוב פעם ויש גושים אז גם אפשר להשתמש בבלנדר ידני.

חייק לוגאסי לאה

היי,
תודה על המתכון האם אפשר להשתמש בתמצית וניל וכמה?

ולמילוי בצק מה הדרך שמשתמשים עם קצפת ריצ' והאם חייבים?

תודה ובברכה.

לנה

האם אפשר למלא בקרם פטיסייר תפוחי עץ אפויים?
האם גם במקרה זה צריך לערבב עם קצפת או שאפשר להשתמש רק בקרם עצמו?
אשמח לשמוע עצה לשדרוג המילוי
תודה מראש

אורלי

היי עוז.
מניסיון של שילוב בין פטייסר לקצפת , מתקבל קרם נוזלי שלא ניתן למילוי כלל ( גם אחרי קירור) האם יש צורך בהוספת גלטין.

ניר

תודה על המתכון המעולה!
בהשראת חנוכה רציתי לדעת כיצד אני ממשיך עם הקרם הלאה לקרמה פריטה (המטוגן) להכניס אותו להקפאה ואז לחתוך? תודה!

שרה

עכשיו שאנחנו יודעים שקרם פטיסייר מבושל, מישהו יודע להגיד למה הוא אסור לנשים בהריון?

דנה

הי עוז,
תודה על ההדרכה המפורטת.
אני רוצה למלא את הקראנץ שמרים בקרם פטיסייר,
יש לך הערכה לאיזו כמות בצק תספיק כמות הקרם?
תודה

טיראנה

תודה על המתכון..
הולכת להכין פעם ראשונה, יש לי ביצים El
כמה לשים?, האם הכמות מספיקה לקרם שניט? ואיך מטפלים בבצק עלים כשאופים אותו לפני המילוי? תודה

טיראנה

היי עוז
הכנתי את הפטיסייר בגרסה הקלה
יצא מושלם! ללא גושים וסמיך. השארתי במקרר עד למחרת, הקצפתי שמנת והוספתי לקרם, מה שדילל אותו, הוא לא היה יציב בעוגה, נשפך מהצדדים ..לא נוזלי אבל לא סמיך מספיק..יכול להיות שמיכל שמנת זה הרבה?? (250)..הטעם מופלא..אבל התבאסתי במיוחד שזו פעם ראשונה והפטיסייר יצא מושלם

שירן

היי ראשית בלוג מדהיםם!! אני רוצה להכין קרם דיפלומט אבל בפעם האחרונה שהכנתי הוא יצא דליל מדי… יש דרך לדעת כמויות מדויקות/ להוסיף גלטין?אם כן באיזה שלב בהליך וכמה לפני קירור הקרם פטייסיר או אחרי ההקצפה… תודה רבה בכל אופן נהנית מהמתכונים המדהימים!!

בר

ממתכונים אחרים ראיתי שמוסיפים בסוף קצת שמנת מתוקה..
האם צריך אותה?
אם כן מתי ,כמה ולמה ?
תודה

sun fun love

כל פעם שאני צריכה להכין קרם פטיסייר אני חוזרת למדריך המצויין הזה!

קרן

היי, תודה על המתכון!
הכנתי ויצא לי יחסית נוזלי… האם הייתי צריכה להוסיף עוד קורנפלור? (מראש זה היה יחסית נוזלי, למרות שהשארתי יותר מדקה על האש אחרי הרתיחה). זה היה יציב, אבל ציפיתי שהקרם יהיה יותר יציב.
לגבי הטעם – הקרם הרגיש בעיקר קרם וניל. האם זה אמור להרגיש כך?

קרן

כדי להבהיר, הקרם יצא יחסית יציב, אבל נוזלי ממה שאני מכירה בדרך כלל.

מיכל

הי עוז,

בכל המקומות שביררתי, נשים בהריון צריכות להמנע מביצים שבושלו בטמפרטורה של מתחת 70 מעלות. אם אני מביאה את התערובת לרתיחה אני מניחה שהיא עוברת את את ה70 מעלות, זה נכון?

זהבה דץ

היי ושלום לכותביי המתכון לי יש מתכון כמעט יותר מ- 45 שנה תמיד הקרם יצא לי טוב
בפעמיים האחרונות לא יצא מספיק יציב כל הזמן מבשלת באותה צורה.
המתכון הוא לבצק עלים כגודל תבנית הוא שמכיל 6 כוסות חלב 3 ביצים 7 כפות קורנפלור 100 גר חמאה סוכר וסוכר וניל
איפה יש לי את הפיספוס . ואיפה יש לי טעות במידות.
אני פונה אלכם כי הכמויות שרשומות בכל המתכונים הם כמיום יחסית קטנות ואם אני מכפילה את הכמות נוצר מצב שאני צרכה להשתמש ב 8-10 ביצים זה לדעתי המון.

יעל

היי 🙂
קודם כל – המתכון נפלא, כבר השתמשתי בו מספר פעמים על מנת להכין פטיסייר (ואף להפוך אותו לקרם דיפלומט לקרמשניט מושלם וקליל).

רציתי לשאול… אני מתכננת להכין Custard tart, האם זה יתאים עם הקרם?
האם צריך לשנות את הפטיסייר בצורה כלשהי על מנת שיתאים?

תודה רבה!

יעל

תודה רבה 🙂

הלל

א. תודה\ אני חייב לנסות. נמאס לי ממילוי פודינג לאליזבת המתוקה.
ב. מה עושים עם חלבונים ? אני לא אוכל חלבונים לא מבושלים אז אל תציע לי להקיף ולערבב… 🙂

זהורית

הי.
הקרם יצא לי נוזלי, על אף שפעלתי לפי ההוראות ובישלתי כשלוש דקות לאחר ההסמכה.
מה יכולה להיות הסיבה?

קסם

היי, יש בבית רק סוכר וניל..
אפשר להשתמש? וכמה?
תודה 🙂

קסם

במקום תמצית וניל, בסוף שמתי 2 שקיות והפחתתי קצת מכמות הסוכר.
יצא מעט מתוק מידי אבל עדיין טעים.
בטוחה שעם וניל אמיתי הרבה יותר מוצלח!
תודה על המתכון 🙂

לנה

בגרסה של סבינה לקרם פשוט מעולה!
הכנה הרבה יותר פשוטה והמרקם יוצא מושלם!

עדן

נראה מעולה, רוצה להשתמש למילוי סופגניות.
הוא מספיק יציב בשביל מילוי ומעט זילוף מעל הסופגניה? או שצריך להוסיף לו משהו? תודה

ענת

היי,
מתכון מעולה, תודה.
שאלה לי: האם הקרם ניתן להקפאה לאחר הקירור לשימוש עתידי במה שנשאר?

טלי

היי, מקווה שאקבל תשובה בזמן.
ניסיתי לפני כמה חודשים את המתכון ויצא לי מאוד נוזלי. מה עשיתי לא בסדר? רוצה להכין שוב לפאי אבל ממש רוצה שיהיה יציב… אולי אפילו לזילוף קל…

טלי

אחלה אנסה שוב ואקווה לטוב! תודה רבה 🙂

דורין

אפשר להכין בטעם קפה איכשהוא?להוסיף אולי קפה לחלב? או צריך להמיר במשהו?
תודה.

קרן

תודה על מתכון מושלם!!
חשבתי להכין את הקרם הזה כמילוי לעוגת פאי עם פצק פריך (ופירות מעל). האם זה מתאים? האם עדיין צריך לערבב עם קצפת?? אם כן, מה הכמויות של השמנת המתוקה להקצפה? אודה לתשובתכם המקצועית 🙂

גלית גנור

האם ניתן להחליף את בחלב בחלב סויה וכך לקבל קרם פרווה? יש לך אולי רעיון אחר, מוצלח יותר?
תודה

עדי

היי המתכון נשמע מעולה.
אני רוצה לשדרג את הקרם ולהוסיף לו ממרח אגוז לוז (100 אחוז אגוזי לוז בכבישה קרה).
מה הכמות הרצויה של הממרח שעליי להוסיף?
בנוסף אני רוצה להפוך את המתכון לפררוה. מה התחליף המתאים ביותר לחלב?

שרון

היי! המתכון נראה אדיר ממש 🙂
אני רוצה לעשות משהו קצת פחות סטנדרטי ולהוסיף מנגו טרי טחון (מחית מנגו) לפטיסייר כדי לזלף מעל עוגה. יש טיפים באיזה שלב ואיך לעשות את זה? 🙂
תודה רבה!