כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קרפצ'יו סלק מושלם כמו של המסעדות

קרפצ'יו סלק
קרפצ'יו סלק. צילום: עז תלם

קרפצ'יו סלק היא מנת פתיחה יפהפייה, קלה והכנה וכזו שממש כיף לאכול ותמיד משאירה רושם טוב על סועדים. היא מעולה לכל אירוח וארוחה משפחתית, ובאמת שממש קל להכין אותה.

אני זוכר שבתור טבח התייחסתי למנה הזו ביראת כבוד, כי כמה שהיא פשוטה, חשוב להכין אותה כמו שצריך כדי שהיא באמת תצליח.

פרסום בשיתוף יד מרדכי

קרפצ'יו סלק
מוזמנים לשחק עם התוספות לפי אהבתכם. צילום: עז תלם

מאז 1950

במקור, קרפצ'יו היא מנה שבה פרוסות דקות של בשר נא מוגשות בתיבול של שמן זית, מלח, מיץ לימון או חומץ כלשהו ועלים טריים.

היא נוצרה בשנת 1950 על ידי ג'וזפה סיפריאני, בעלי המסעדה Harry's bar בוונציה, וזכתה לשם כי יוצרה קיבל השראה מיצירותיו של הצייר ויטורה קרפצ'יו, שאופיינו במשיכות צבע אדומות ובלטות.

בעשורים שחלפו מאז יצירת המנה המקורית, המונח קרפצ'יו התרחב לכלול מנות רבות שהן פרוסות דקות של משהו (דק, ירק) שמוגשות בתיבול עדין ועם תוספות מינימליות (במחיר יותר יקר מסלט של אותם מרכיבים בדיוק).

קרפצ'יו סלק
לפני האפייה. צילום: עז תלם
קרפצ'יו סלק
אחרי האפייה הקליפה תרד בקלות. צילום: עז תלם

לגרסת הסלק של המנה

בחרתי לאפות את הסלקים בתנור – מהלך שמרכך אותם ועם מעצים להם מאוד את הטעם.

פשוט עוטפים ברדיד אלומיניום (כמו קרטושקעס – תפוחי אדמה של לג בעומר) ושולחים לתנור ב200 מעלות למשך שעה או עד שרך.

אחרי שנותנים לחבילת הסלקים להתקרר, אפשר להסיר מהם את הקליפה בקלות, ואז נשאר לכם רק לפרוס אותם דק, לסדר על צלחת ולהוסיף תיבול ותוספות.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

קרפצ'יו סלק
מסדרים את הפרווסת ומתבלים. צילום: עז תלם

בתיבול, הלכתי על שילוב של סילאן, שמן זית ובלסמי (הלכתי על כאלו של יד מרדכי האהובים), הסילאן והבלסמי פשוט הולכים מצוין עם הסלק. כמובן הוספתי גם מלח.

בתוספות, גם בחרתי בחברים טובים של סלק – גבינת פטה/בולגרית, צנוברים ובצל ירוק. כולם יושבים איתו טוב בסלט אז בקרפצ'יו הם גם הולכים מצוין.

ברגע שהכל מסודר יפה בצלחת נשאר רק להגיש ?

חשוב לציין שאין פה ממש כללים ואתם יכולים לגמרי לשחק עם התוספות והתיבול כפי שיפורט מיד.

קרפצ'יו סלק
טעים גם עם קולרבי. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • הכנה מראש: ניתן לאפות את הסלקים 4-5 ימים מראש. חשוב לפרוס ותבל רגע לפני ההגשה.
  • טבעוני: משמיטים את גבינת הפטה ומפזרים מעל עוד אגוזים.
  • ללא גלוטן: זה כבר ללא גלוטן.
  • האם אפשר להשתמש בסלק בוואקום: טכנית – אפשר, אבל אז זה לא יהיה טעים וזאת תהיה בעייה שלכם.
  • מוזמנים לשחק עם האגוזים השונים – שקדים, אגוזי מך, קשיו, פקאן – כולם זורמים פה
  • אפשר לפזר פרמזן מגוררת במקום הבולגרית/פטה.
  • במקום או בנוסף לבצל הירוק אפשר לפזר עשבי תיבול טריים אחרים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וגם עלי בייבי כמו רוקט, סלק, תרד בייבי ומיזונה.
קרפצ'יו סלק
מנת פתיחה יפה וטעימה לכל ארוחה (חלבית). צילום: עז תלם

מתכון קרפציו סלק

2-3 מנות, חלבי/טבעוני (אם משמיטים את הגבינה), 20 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל

מצרכים:

3 סלקים טריים בגודל בינוני, שטופים היטב (לא קלופים)
1-2 כפות סילאן 100% תמרים ללא תוספת סוכר
2-3 כפות שמן זית
1-2 כפות חומץ בלסמי (אפשר מיץ לימון במקום)
1/2 כפית מלח דק או גס
30-50 גרם גבינת פטה או בולגרית 16% שומן ומעלה
חופן קטן צנוברים (אפשר קלויים או טבעיים)
1-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום (ליצור מעין חבילה) ומכניסים לתנור.
  • אופים שעה או עד שהסלקים רכים.
  • נותנים לסלקים להתקרר חצי שעה לפחות (בתוך החבילה).
  • פותחים את החבילה ומסירים את הקליפה מהסלקים (תוכלו למשוך אותה בקלות עם הידיים).
  • פורסים את הסלקים דק ככל הניתן עם סכין או מנדולינה.
  • על צלחת גדולה (או שתיים) מסדרים את פרוסות הסלקים בצורה חופפת אחת אחרי השנייה ככה שהן מכסות כמעט את כל הצלחת.
  • מזלפים מעל סילאן, שמן זית ובלסמי, מתבלים במלח ואז מפזרים מעל מהגבינה (מפוררים אותה עם האצבעות), מהצנוברים והבצל הירוק.
  • מגישים מיד, יחד עם לחם שאוהבים.

לעוד סלטים שווים:

סלט סלק בחומץ

פשוט סלק. צילום: אסף אמברם

סלק ופולי סויה בשום ושמיר

soya.rashi

סלט עדשים שחורות ובטטה – שילוב קלאסי שמנצח כל פעם מחדש

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

30 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
שלי

איך בוחרים סלק? לפעמים הוא מתוק ונפלא, לפעמים הוא תפל. יש דרך לבחור נכון?

יונת

אין על המתכונים שלך, פשוט תענוג! אני גרה בצפון איטליה וקונה בשוק איכרים באופן קבוע סלקים מדהימים שהם אופים יום לפני ומכינה מהם קרפצ'יו סלק משגע! הולך מעולה גם עם זילוף יוגורט יווני, דבש ואגוזי מלך או עם סלט חסה סלנובה במרכז וזילוף בלסמי מצומצם ושמן זית כארוחה משביעה ומושלמת! בקנייה הבאה מנסה את הגרסא שלך, שנה נפלאה!

ליאור

שאלה קצת שולית. למה אתה אופה ירקות בתנור עם נייר כסף, ולא נניח סתם על נייר אפיה (ככה אני עושה כבר שנים, חייב להודות)?

תודה רבה על ההשקעה וכל העבודה הטובה שאתה עושה.

זאביק

איפה הרוטב בלסמי מצומצם עם נגיעות של נענע

יעל

האם אפשר לקצר את הזמנים ולאפות את הסלקים בנינג׳ה גריל?

nati

החיתוך …. זו המכשלה … איך חותכים דק ואחיד )-:

לימור

הי עוז,
תודה רבה! אוהבת את המתכונים שלך.
האם לקלף את הסלקים ואז לשמור בקופסא, או לשמור אותם לא מקולפים ולקלף רק לפני שרוצים לאכול?

אמיר

הי עוז,
יצא מצוין. הוספתי גבינה "כחולה" (כזאת שמזכירה עובש) מפוררת , מגוררת. פצצה.
אמיר

שיר

אם לא אוהבים אצלנו את הטעם של החומץ בלסמי במה אפשר להמיר? או שהוא ח״א מורגש?

חופית

היי עז, יילך טוב עם גבינה כחולה?

אבי

מתכון מעולה
מאוד נהנה מהאתר שלך!
אגב… נענע מוסיף המון לדעתי בקרפציו סלק

יניר

הי עז
תודה על עוד מתכון מעולה
למה לא לקלף מראש את הסלק עם קולפן?
עוד לפני ההכנסה לתנור.

תודה

הלל

אני ממש אוהבת את המתכונים שלך כי הם נותנים כלים, מלמדים עיקרון שאחר כך אני יכולה להשתמש בו ולשחק איתו. זה מדהים, תודה!

מלכה

בוקר טוב
למיטב ידעתי יש לעטוף קודם עם נייר אפייה ורק לאחר מכן בנניר כסף. המגע של נייר הכסף עם אוכל באפייה אינו בריא.
יום מקסים

יאנה

שלום.
האם אפשר במקום חיתוך לקרפצ'יו לחתוך לקוביות ולערבב הכל לסלט? תודה

קרן

אפשר לפרוס בעזרת קולפן?

הירשמו לעדכונים במייל