כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

רוטב ברביקיו ביתי מושלם • מדריך

רוטב ברביקיו
רוטב ברביקיו ביתי. צילום: עז תלם

רוטב ברביקיו הוא אחד הרטבים שבאמת אין שוב סיבה לקנות מוכן בבקבוק. בניגוד לרטבים כמו רוטב סויה או קטשופ, הכנה של רוטב ברביקיו ביתי מסתכמת ב-20 דקות ולא יותר, ואת כל המרכיבים כנראה שכבר יש לכם בבית (או שאתם יכולים לקנות בקלות בסיבוב בסופר).

כמו רבים מבני דורי, אני הכרתי את רוטב הברביקיו בתור אחת מאופציות הרטבים בבורגר ראנץ' (יחד עם רוטב אלף האיים). הטעם שלו היה מיוחד ומרוכז, ורק כשלמדתי בישול (ד"ש למרצה האגדי שבי בכר) והכנתי את הרוטב בעצמי פעם ראשונה הבנתי כמה הוא קל וכיפי.

רוטב ברביקיו
כל המצרכים לרוטב ברביקיו. צילום: עז תלם

רוטב עם מסורת
מקורו של רוטב הברביקיו הוא במטבח האמריקאי, שם צלייה ועישון ממושכים של נתחי בשר הם התמחות אזורית וגאווה מקומית.

לכל מדינה בארה"ב יש סגנון ברביקיו משלה – במדינות מסוימות משתמשים בתערובת תבלינים יבשה לתיבול הבשר לפני הצלייה והעישון, ויש מדינות בהן מכינים רוטב סמיך בו הבשר נמשח כמה וכמה פעמים במהלך הצלייה, כדי לתת לו שכבת טעם מיוחדת.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

רוטב ברביקיו
מטגנים בצל עד ריכוך קל ואז מוסיפים את כל שאר החומרים. צילום: עז תלם

הרוטב הזה הוא רוטב ברביקיו, ויש הרבה דרכים להכין אותו. מתכונים אמריקאיים קלאסיים ישלחו אתכם להשתמש במרכיבים כמו מולסה ורוטב ווסטרשייר, הגרסה שלי מותאמת למצרכים שקל למצוא בארץ, כדי שלא יהיו לכם תירוצים לקנות את מה שיש בבקבוק.

כשמכינים את הרוטב בבית יודעים בדיוק מה נכנס, ויש שליטה מלאה ברמת המתיקות ובטעמים ובשדרוגים שאפשר להוסיף, אבל מיד נגיע לזה.

קטשופ מחוזק
הבסיס לרוטב הזה הוא קטשופ, בזכותו (ליתר דיוק, בזכות העגבניות שמרכיבות אותו) רוטב הברביקיו מקבל את הסמיכות והמרקם האופייניים לו.

אליו אני מוסיף רסק עגבניות שמעשירים את המרקם והסמיכות, סוכר בשביל המתיקות, חומץ כדי לאזן את המתיקות, פפריקה מעושנת (אפשר גם מתוקה/חריפה) שמוסיפה טעם צלוי מיוחד ורוטב סויה, שנותן צבע, מליחות ומוסיף הרבה אומאמי למנה (מה זה אומאמי? תקראו כאן!)

בכל פעם שאני עובד עם רוטב סויה, בין אם במוקפץ או ברוטב בולונז (כן!), אני מקפיד להשתמש ברוטב סויה שמיוצר בתסיסה מסורתית (מסתכלים על הרכיבים ורואים שהם סויה, מלח, מים, חיטה ואלכוהול).

ישנם רטבים שמיוצרים בקיצורי דרך (תמצאו את המילה הידרוליזט ברכיבים, בדרך כלל עם צבעי מאכל ועוד מייצבים), אבל הטעם שלהם לא מגרד את זה של רוטב שעושים לפי המסורת. השתמשתי ברוטב סויה ימאסה (מקורי מיפן לפי מתכון בין 400 שנה) ועתיר שימושים.

בישול קצר וזה מוכן
ברגע שכל המרכיבים בסיר (אני אוהב גם לשים בצל מטוגן קלות, אבל אפשר לוותר) מוסיפים קצת מים ונותנים להם להתבשל עד שמגיעים לסמיכות שאוהבים. אני אוהב אותו טיפה יותר דליל מקטשופ, אבל אתם יכולים לעשות אותו סמיך יותר (ככל שתבשלו יותר, יהיה יותר סמיך).

ועכשיו לשדרוגים:

  • ברביקיו דבש: מחליפים 1/2 מהסוכר במתכון בדבש
  • ברביקיו חריף: מוסיפים כפית פפריקה חריפה
  • ברביקיו מעושן: שמים כמות כפולה של פפריקה מעושנת
  • ברביקיו חריף אסיאתי: מוסיפים חתיכה קטנה מגוררת של ג'ינג'ר, וכפית ממרח קארי אדום בתחילת ההכנה (יחד עם הרסק)
  • ברביקיו תפוזים: מחליפים את המים במיץ תפוזים סחוט
  • ברביקיו ישראלי: מחליפים את הסוכר בסילאן
  • ברביקיו קנדי של הביוקר: מחליפים את הסוכר בסירופ מייפל
  • ברביקיו קלאסי: מחליפים 1/4 מהסוכר במולסה, מוסיפים 2 כפות רוטב וורסשייר למתכון
  • ברביקיו ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן
  • אפשר ורצוי להכפיל כמויות, הרוטב מחזיק חודשם ויותר בקירור.
רוטב ברביקיו
מוכן! צילום: עז תלם

מתכון להכנת רוטב ברביקיו תוצרת בית

כוס וחצי רוטב מוכן, טבעוני+פרווה, 10 דקות עבודה, 20 דקות זמן כולל

מצרכים:

1 בצל בגודל בינוני-קטן
כף שמן זית
1-2 כפות רסק עגבניות
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה (מעושנת, חריפה או מתוקה, מה שאוהבים)
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ כלשהו (אני שם חומץ תפוחים)
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו)
  • מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
  • מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
  • מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
  • אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
  • טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  • מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.
רוטב ברביקיו
דרך מגניבה להכין פטריות וטופו. צילום: עז תלם

מה עושים עם רוטב ברביקיו?

שאלה מצוינת!
כאמור, השימוש המסורתי ברוטב הוא לבשרים מעושנים, אבל כבר מזמן שהרעיונות עבורו חורגים מהמסורת. לפצצת הטעמים הזו יש המון שימושים: בכריכי בשר (יחד עם המבורגרים או נקניקיות), על כנפיים, חזה עוף ופלקעס ועוד.

הוא גם מרכיב חשוב בעוד מנה אמריקאית אייקונית: סלופי ג'ו (אבל זה כבר כתבה אחרת).

רוטב ברביקיו
עכשיו הרוטב הוא כבר חומר גלם =] צילום עז תלם

מכיוון שלגמרי אפשר להפליג עם הדמיון בשימושים לרוטב (פעם הכנתי אותו עם עדשים שחורות!), מוכן לסגור איתכם את הדיל הבא: לכל מה שתבקשו בתגובות להכין איתו (כשר כמובן), אני אכתוב לכם מתכון מסודר בתגובה. סבבה? סבבה!

רוטב ברביקיו
מטגנים את הטופו עד שהוא מזהיב יפה ככה. צילום: עז תלם
רוטב ברביקיו
מוציאים את הטופו ומטגנים את הפטריות עד שהן מקבלות צבע יפה. צילום: עז תלם

שילוב לא מסורתי בעליל, אבל טעים =]
אחד השילובים שאני אוהב לעשות הוא לאחד רוטב ברביקיו עם טופו ופטריות, יוצא מעין מוקפץ אבל בטעמים שונים, כאלו שהולכים לא רק עם אורז אלא גם עם פירה וקינואה.

אני מתחיל בטיגון של קוביות טופו, עד הזהבה יפה (5-6 דקות לפחות). כשהקוביות זהובות ויפות אני מוציא אותן החוצה לצלחת, ומוסיף פטריות (שמתי סלסילה וחצי, אפשר יותר או פחות לפי אהבתכם).

רוטב ברביקיו
הטופו חוזר לעניינים ואיתו מוסיפים רוטב ברביקיו. צילום: עז תלם

גם הפטריות מקבלות חום ואהבה מהמחבת, ואחרי 5 דקות, כשהן זהובות, אני מחזיר את הטופו, מוסיף רוטב ברביקיו, טיפה בצל ירוק קצוץ, ערבוב קטן ויש אחלה ארוחת צהריים!

רוטב ברביקיו
דרך טעימה להשתמש ברוטב ברביקיו. צילום: עז תלם

מתכון לפטריות וטופו ברוטב ברביקיו

3 מנות, טבעוני, 15 דקות זמן כולל (בהנחה שהרוטב מוכן)

מצרכים:

1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, מסונן מנוזלי ההשרייה
1/2 1 סלסילות פטריות (שמתי פורטובלו ושמפיניון)
2 גבעולי בצל ירוק
3-4 כפות שמן זית
3-4 כפות רוטב ברביקיו שהכנתם בעצמכם

אופן הכנה:

  • חותכים את הטופו לקוביות גדולות (גודל 2-3 ס"מ) ואת הפטריות חותכים גס (לרבעים, חצאים או שישיות, תלוי בפטריות). את הבצל הירוק גם חותכים גס, ומפרידים בין החלק הירוק שמוסיפים בסוף בסוף לחלק הלבן ששמים בהתחלה.
  • מחממים מחבת נון סטיק רחבה מעל להבה גבוהה.
  • מוסיפים את השמן וקוביות הטופו, מטגנים 5-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם כדי שכל צדדי הקוביות יקבלו זמן בשמן.
  • מטגנים עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים (יכול להיות שזה ייקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  • מוסיפים את הפטריות ואת החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים 4-5 דקות נוספות (אם חסר שמן, מוסיפים) עד שהפטריות הזהיבו והתרככו.
  • מחזירים פנימה את הטופו, מוסיפים את רוטב הברביקיו, מערבבים היטב (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף בשלב זה מעט מים). מוסיפים גם את רוב הבצל הירוק ומערבבים היטב עד שהפטירות והטופו מצופים היטב ברוטב.
  • מוציאים לצלחות הגשה למעטרים בשאר הבצל הירוק.
  • הכי כדאי להגיש מיד, נשמר בקירור 3-4 ימים (טעים גם קר).

המתכון הופק בשיתוף מזרח ומערב, יבואני סויה ימאסה לישראל

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

101 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
מרטינה בובר

את הבשר מושחים ברוטב, לא מושכים.
פועל מָשַׁךְ בכ"ף עניינו גרירה וסחיבה, לעומת זאת מָשַׁח בחי"ת עניינו מריחה.

יעל

איזה יופי, תודה. מעולם לא סבלתי את הטעם של רוטב הברביקיו המוכן, ועכשיו גאלת אותי מייסורי….

רותם

נראה מהמם!
באיזה קטשופ השתמשת?

Lilach

האם אפשר משהו אחר שזה לא קטשופ? כמו רסק עגבניות מרוכז, אני לא אוהבת קטשופ ולא קונה שום סוג.
תודה

בשמת_א

רק מעירה, שברוטב סויה מותסס מסורתי אין חיטה. החיטה עוזרת לקיצור ההתססה והיא פטנט מערבי. בסין לא היתה כלל חיטה ברוב המכריע של האיזורים (הדגן הנהוג בסין הוא האורז), וגם לא חושבת שהשתמשו באלכוהול להתססה, שארכה לפחות שנה. לדעתי אלכוהול הוא חומר שימור מודרני שמוסיפים לרוטב סויה שהוכן עם קיצור-דרך בעזרת חיטה, כי הוא לא עבר התססה אמיתית מסורתית ולכן עלול להתקלקל.

צביה גרינשפן

היי הצטרפתי לא מזמן, יש לציין שהמתכונים מעולים, וגם מקבלת רעיונות ממך. המשך

מיה

הכנתי!! יצא מעולה, גם הילדים התלהבו.

יוסף

נראה מדהים!!
סוכר חום כהה או בהיר?

סופי

אלוף! הכנתי את קציצות הטלה אשר פירסמת יחד עם חן במטבח ובכן יצאו מעלפות .

נני

תודה רבה. אני נהנית מהכתבות והמתכונים שלך. בקשה: בתי הטבעונית מגיעה לביקור מחו"ל ואשמח לעוד מתכון טבעוני, עשיר וקל עם הרוטב הזה.

חן

היי עז
תודה על מתכון נפלא כרגיל. יש מצב לקבל מתכון לצלעות ברוטב הזה?

משה

העלויות של כל הרכיבים בנפרד הרבה יותר גדולות מאשר קנייה של בקבוק – קיימים היום בקבוקי ברביקיו איכותיים מאוד כגון האנט׳ס וג׳ק דניאלס .. אבל מתכון מצויין לדעתי

ישראל

תודה עוז על המתכון, הרבה זמן חיפשתי מתכון ברור ולא מסובך לרוטב ברביקיו,
תענוג כרגיל…

דוד

תודה על עוד פוסט טעים ומלמד. אודה על מתכון לספיריבס (לא אסדו) ברוטב ברביקיו וכן לחזה עוף ולפרגית עוף באותו רוטב

רוית

היי עז,
המתכונים של הרוטב וגם של הפטריות-טופו נראים מעולה! תודה רבה 🙂
לקראת יום העצמאות, אשמח לדעת איך אפשר להשתמש ברוטב להכנת כנפיים – חשבתי אולי להשתמש ברוטב כדיפ אחרי שמכינים את הכנפיים על האש, אבל אשמח לדעת אם יש משהו טעים יותר? 😉

שחר

האם יש סיבה נוספת לבישול מקדים של הכנפיים, מלבד חסון זמן על המנגל?

ליאת

הי, קודם כל תודה לך על הבלוג המהמם. תמיד יש לך מתכונים נהדרים. שאלה בנוגע לרוטב ברביקיו – מאחר ואיני אוכלת גלוטן וסוכר, האם ניתן להוציא את הקטשופ והסוכר מהמתכון ולהחליפם במשהו אחר (לא דבש, לא ממתיקים אחרים, אפשר סילאן ללא סוכר)?

עדי

תודה על המתכונים.
עד כמה שהבנתי, בסילאן אין סוכר. עם זאת, סילאן הוא ממתיק בדיוק כמו דבש.
אני משתדל לא לעשות שימוש בקטשופ בכלל (המון סוכר והמון כימיקלים, בלי שום קשר למקור). אולי ניתן לקחת כתחליף רסק עגבניות של Mutti (יש בדרגות מתיקות 2, 3 ו-4. דרגות מתיקות של נהעגבניות, לא של סוכר שנוסף).

שרון כהן

היי עוז,
הכנתי הבוקר את הרוטב וכרגע הוא בצינון.
הוא מעולה שבמעולים, אפ פעם לא אהבתי את המוכנים שקונים. (תודה רבה לך)
שאלה; כמה זמן להשרות את הכנפיים בתוך הרוטב לפני הצלייה על האש?
תודה רבה לך.
ועצמאות שמח.

שרון כהן

תודה רבה 🙂

מיכל

היי עוז!
מתכון נדיר…
היה לי הכל חוץ מקטשופ, שמתי במקום רוטב צ'ילי מתוק- יצא מעולה!
הכנתי גם את הטופו עם גמבה, פטריות ואפונת שלג יצא מדהים

שאלה-
איך כדאי להכין עם חזה עוף כשאין זמן להשרות ?

נילי נבו

ברצוני להכין פרגיות ליום העצמאות במחבת פסים, איך אני עושה? קודם את הפרגיות צולה, ואחר כך מחממת בתנור עם רוטב הברבריות?
תודה, נהנית מהמתכונים שלך

תמיר מגי

עוז המתכונים שלך מופלאים
האם יש ספרונים לרכישה עם המתכונים
אני ובני משפחתי נהנים מכל תבשיל שאתה מפרסם
תודה

סימה

הכנתי טעים מאוד. והקפצתי עם רצוע7ת חזה עוף..פעם הבאה אכין חריף. יש מצב להפחית מהסוכר?? לא מתים על מתוק. חג שמח.

אמונה

אהלן. אפשר להכין את הרוטב עם בצל ואז לטחון כדי לקבל מרקם חלק?
תודה!

מירב

האם הקטשופ החריף של היינץ מתאים למתכון? תודה

המתכון של הטופו והפטריות נראה מצוין!

טל

היי. יופי של אתר. מתכונים יצירתיים ומאוד ברורים
אפשר לקבל מתכון של הרוטב עם טחון טבעול?

עופר

היי עוז
הכנתי במדויק לפי המתכון. יצא לא רע אבל הטעמים עזים מדי. איך אפשר לרכך גם את המתיקות וגם את החמיצות?

רונית

וואו במקרה נתקלתי באתר שלך.
ממש יפה ומושקע והמתכונים נראים נהדר. הולכת לנסות עכשיו כמה.

ארז

אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכרזית נוזלי?

ארז

אין ברירה (סוכרתי). בקטשופ אני משתמש במופחת (50%-) סוכר, הרע במיעוטו. יצא נפלא.

דור

ניסיתי פעם ראשונה, עשיתי חצי כמות וללא הבצל (רציתי רוטב חלק),
את האיזון טעמים עשיתי עם דבש ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!

ועוד מילה, עברתי על התגובות ואתה אשכרה מתייחס לכולם ברצינות ובכבוד, כל הכבוד…

נתנאל

מה כדאי לעשות כדי שלא יהיו חתיכות של בצל אם אוהבים את הטעם שלו אבל רוצים רוטב חלק כדאי לטחון את הרוטב בבלנדר ?

גילת

הי, אם אני רוצה להשתמש ברוטב עם בשר בקר (5) אחרי שבישלתי אותו בציר (לפי השלב הראשון במתכון המושלם שלך לצלי בקר, אבל עוד לא בישלתי אותו ברוטב) – זה אפשרי? ואם כן מה לעשות?

גילת

תודה רבה. יצא מעולה.
את הברביקיו עשיתי עם רסק עגבניות במקום הקטשופ ומייפל במקום הסוכר (פחות מחצי כוס), את הבצל טיגנתי וריסקתי זה גם הוסיף למתיקות. ואת הבקר החלטתי לפורר ולא לפרוס.
מהטובים שהכנתי. תודה

אמיר ויינשטיין

תענוג לקרוא ולנסות.
אשמח למתכון לסלופי ג׳ו

רויטל

הי עוז
אתר מצויין ואסטטי.
חיפשתי באתר מתכון של רוטב טריאקי ולא מצאתי.
האם תוכל להוסיף?

עינת

הכנתי את הרוטב לפי איך שכתוב אבל יש לו טעם מאוד חזק שלא עגבניות

הדר

שאלה שקצת לא נעים לי לשאול, ובכל זאת – מצאתי במקרר צנצנת שלמה עם הרוטב שהכנתי לפי המתכון הזה לפני משהו כמו חצי שנה. עם בצל מטוגן והכל. זה נראה בסדר גמור, מריח סבבה וטעים, אפילו נדמה לי שהטעמים התמתנו והשתלבו. בסמיכות של ריבה רכה.

להשתמש? לזרוק?

הדר

עשיתי כעצתך. מקווה לשרוד כדי לספר…

דורון

תודה על המתכון! לא מסננים את הבצל בסוף התהליך?

זאב

שאלה ספציפית למתכון הזה, ואולי גם כללית:
יש תחליף לרוטב סויה (מסיבות רפואיות)?
תודה!

שירן

ערב שישי והומאתי עוף צלוי מהתנור ניסיתי להסמיך את הרוטב עם הנוזלים שנשארו בתחתית ללא הצלחה חיפשתי מהר רוטב להגיש עם ומצאתי את המתכון הזה בזמן שהמשפחה שוטפת ידיים ומתארגנת לישיבה חתכתי הבצל והוספתי את כל המצרכים (שהיו בבית!) ויצא רוטב מווושלם! אנחנו לגמרי הולכים לאמץ אותו אצלנו. תודה רבה על ההנגשה

רבבה

היי תודה רבה על ההסברים המפורטים מאוד, בגישה בגובה העיניים ובהרגשה שאין דבר לא אפשרי באוכל, כשאתה פשוט – איך
אני מדברת בעיקר על המתכון לקובה סלק של סבתא… למתחילים. בתור נשואה צעירה אני עפה על ההסברים שלך. תודה רבה!
והולכת לנסות את המתכון, אין כמו לדעת מה אתה אוכל !

רבבה

היי תודה רבה על ההסברים המפורטים מאוד, בגישה בגובה העיניים ובהרגשה שאין דבר לא אפשרי באוכל, כשאתה פשוט – יודע איך
אני מדברת בעיקר על המתכון לקובה סלק של סבתא… למתחילים. בתור נשואה צעירה אני עפה על ההסברים שלך. תודה רבה!
והולכת לנסות את המתכון, אין כמו לדעת מה אתה אוכל !

שיר

היי, אפשר לשים לימון במקום חומץ?

שי

היי עז
מתכון נהדר!
אני רוצה לשלב את הרוטב עם כרובית. אשמח לרעיון למתכון.

אליאל קון

רוטב ברביקיו מעולה, טעים ואף פעם לא חשבתי שאצליח להכין בעצמי. תודה רבה. בפעם הבאה אנסה אחד מהשידרוגים.

רוחלה אוקו

היי עוז
שפו על האתר
רוטב ברביקיו ביתי, לרסק את הבצל פומפייה (יש לי פומפייה 1/4 אפשריות) איזה אתה ממליץ במרשם
רוחלה

שלומית

הכנתי עם חזה עוף שהשרתי בקורנפלור. יצא אששש… אני בדיאטה וחיסלתי חצי..בושות
ובאופן כללי- גיליתי אותך בזכות טל ואביעד וכל מה שהכנתי מפה יצא מצוין!

שירה

משתפת לאחר כמה חודשים של הכנה,
שהרוטב הזה משמש אצלי בסיס לתבשילי השבת: החל מהחמין, כף או שתיים מהרוטב, ולא מוסיפה עוד כלום!!! ובני המשפחה עפים על זה.
וגם לסלמון, אני מורחת שכבה של רוטב על הדג וישר לתנור.
וגם לחתיכות חזה עוף קטנות לא מבושלות שנשארות מהכנת שניצלים אפויים, לא רציתי לזרוק אז טבלתי אותן ברוטב הפלאים ואפיתי גם כן, ויצא נהדר.
רק מדגישה שאני שמה הרבה פחות חומץ, כי בחמין זה מורגש לא לטובה.
תודה רבה על המתכון.

עינת

היי, החתיכות של הבצל לא מציקות? ראיתי שלא כתבת לטחון את הרוטב בסוף אז תהיתי 🙂

הירשמו לעדכונים במייל