כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

המדריך: איך להכין רוסטביף בתנור מושלם ועסיסי

רוסטביף
רוסטביף סינטה של עז תלם

ראש השנה מגיע בצעדי ענק, ובעיני אחת המנות הכי חגיגיות שאפשר להכין למשפחה (חמסה חמסה שלא יהיה סגר) היא רוסטביף: נתח בשר עסיסי שפורסים במרכז השולחן לעיני האורחים, כזה שמוציא אתכם המארחים המושלמים, אבל בעצם ממש לא מסובך להכין.

לכבוד החג אני שמח לשתף אתכם במדריך שלי לרוסטביף מושלם, בו אני הולך לעבור אתכם שלב אחרי שלב, כדי שגם אתם תדעו להכין רוסטביף בבית ברמה הכי גבוהה שיש.

בימים שבהם הייתי טבח הייתי מכין רוסטביף לפחות פעם בשבוע. היינו מכינים בכל פעם נתח גדול במשקל 2 ק"ג ואז משתמשים בו לכריכים, ומכל הכנה להכנה נהייתי יותר בקיא בסודות המנה.

דווקא בגלל שהיא פשוטה, יש בה משהו מאוד מרתיע – האם יצא לי מבושל מספיק? האם לא יצא חי מדי, איך בדיוק יודעים? טוב ששאלתם ! =]

רוסטביף
הכי כיף לפרוס מול האורחים. צילום: עז תלם

קודם כל, בוחרים בשר
אם עד לפני 6-7 שנים, כאשר הייתם מבקשים נתח טוב לרוסטביף (roast beef, בשר צלוי בתרגום ישיר), הקצבים היה מצביעים על נתח אחד: סינטה, היום האופקים התרחבו וכל קצב טוב יודע להפנות לנתחים נוספים, מוצלחים לא פחות וכנראה גם זולים יותר.

כשאנחנו מכינים רוסטביף, אנחנו מצפים מהנתח שיהיה כיפי ללעיסה, במידת עשייה בינונית. רוב החלקים בפרה, שהם שרירים שעובדים מאוד קשה (כמו למשל צלי כתף), לא מתאימים לשיטת הכנה זו, וצריכים בישול ארוך יותר.

חלק קטן יותר הם שרירים שעובדים, אבל הרבה פחות, ולכן לא מכילים סוג של רקמה שנקראת קולגן, שהיא היא זה שגורמת לנתחים כמו שריר הזרוע או אסאדו (שפונדרה) להיות מאוד לא ידידותיים ללעיסה במידות עשייה נמוכות.

צפו: המדריך המלא להכנת רוסטביף מושלם עם כל השלבים

הנתחים שמצטיינים במלאכת הרוסטביף הם הסינטה, השפיץ צאך (פיקניה) והשייטל. כולם נתחים יחסית רזים, בעלי טעם נהדר, ויכולת להיות ידידותיים ללועס גם כשהם במידת עשייה מדיום. אפשר להכין רוסטביף גם מאנטריקוט ופילה לפי אותו מתכון שיפורט בהמשך, אבל בעיני הם הרבה יותר מוצלחים בתור סטייקים (אבל זה כבר כתבה אחרת).

90% מההצלחה
אני אגלה לכם סוד קטן. מי שאחראי להצלחה של הרוסטביף שלכם, הוא לא באמת אתם, אלא הקצב שלכם, או המקום ממנו אתם מזמינים את הבשר, וליתר דיוק, חומר הגלם שבו אתם משתמשים.

90% מהעבודה היא להביא הבייתה את הנתח הנכון, והשאר הוא להתייחס אליו בכבוד (אגב המשפט הזה נכון גם לירקות, קטניות ובעצם כל העבודה שאנחנו עושים במטבח).

נתח מוצלח יכול להיות טעים גם אם הוא וול דאן וגם אם הוא מדיום רייר.

רוסטביף
כל המצרכים לרוסטביף מושלם. צילום: עז תלם

אז חשוב לרכוש ממקור אמין, כזה שמיישן בעצמו, והכי טוב לקנות בשר מקומי ישראלי. אנחנו בבית לא צורכים הרבה בשר, אבל חשוב לנו שמה שאנחנו צורכים יהיה הכי איכותי.

מה זה יישון? טוב ששאלתם!
כשהעגל מת, השרירים שלו עוברים תהליך שנקרא קישיון המוות (rigor mortis). בדקות הראשונות לאחר השחיטה הבשר יהיה רך מאוד, אבל אז הוא מתקשה. יישון הוא תהליך בו נתחי הבשר נשמרים בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת (0 מעלות). בטמפרטורה זו אנזימים שנמצאים בבשר מפרקים באיטיות את החלקים הקשים, כך שבהדרגה הנתח נהיה רפוי יותר, וכתוצאה מכך גם רך ויותר ונעים למאכל.

הדוגמה הטובה להמחשת היישון היא מבחן האצבע – אם תקחו סינטה מעגל שנשחט לפני יומיים, ותלחצו עם האצבע כנגד הנתח, הוא יקפוץ חזרה למקום מהר מאוד. תעשו אותו דבר עם נתח שיושן שבועיים – ויישאר שקע היכן שלחצתם. ואותה קפיציות שנעלמת משמעה שהנתח הולך לעשות לכם עבודת לעיסה קלה יותר.

רוסטביף
צרוב ומוכן לציפוי. צילום: עז תלם

איזה גודל של נתח לקנות?
מבחינת גודל, ממליץ ללכת על 1 ק"ג ומעלה. מנתחים במשקל נמוך יותר כבר עדיף להכין סטייקים. הפעם השתמשתי בנתח של כמעט 1.5 ק"ג של סינטה שיושנה שבועיים. לפעמים הקצב ימליץ לכם על נתחים שונים (כמו שצוינו לעיל) וזה לגמרי בסדר – העיקר שתקנו ממקום אמין, עדיף כזה שמפרק בעצמו רבעים שלמים לנתחים.

עניין השומן
נתחים כמו סינטה ושפיץ צאך באים עם שכבה של שומן – יש קצבים שמורידים אותה, אישית אני בעד להשאיר אותה. השומן נותן המון טעם לרוסטביף, וכאשר צורבים אותו היטב הוא יכול גם להפוך לטיפה פריך וזה בכלל נהדר.

רוסטביף
מצופה ומוכן לתנור. צילום: עז תלם

יש נתח. מה עכשיו?
קודם כל, מחממים תנור ל-160 מעלות, חום עליון תחתון רגיל ולא טורבו. תכף נתעמק למה.

עכשיו תלחצו על הנתח, בחלק העליון שלו, 3-4 פעמים, תרגישו איך הוא מגיב ללחץ שאתם מפעילים עליו. תזכרו איך זה הרגיש טוב טוב כי אתם הולכים להיעזר בתחושה הזו בהמשך.

את הנתח אני מצפה במעט שמן זית וצורב במחבת חמה (רגילה או פסים, לא כזה משנה).

נשבע לך לא סוגר, בחיאת עיוני לא סוגר
מטרת הצריבה היא ליצור שכבה של תגובות מאיירד שחומות בחלק החיצוני של הנתח. תגובות מאיירד נוצרות כשחלבונים ופחמימות נחשפים לטמפרטורות גבוהות ומשנים את המבנה שלהן, באופן שבמקרה מאוד ערב לחך האנושי.

רוסטביף
מוכן! עכשיו תנוח יא חביבי. צילום: עז תלם

אני אוהב לעשות את התהליך הזה במחבת כי היא מצליחה להביא צבע עמוק ומהיר, כזה שלא מבשל יותר מדי את הבשר בדרך.

הצריבה היא ממש לא סגירה, מונח ישן וארכאי שחייב להיעלם מן העולם, אבל לצערי עדיין שגור בפי רבים וטובים. אין שום עניין של סגירה בצריבת בשר (יענו – לסגור את הנוזלים בפנים), כי הנתח נמצא בשיא עסיסיותו כשהוא נא.

ככל שהבשר מתבשל יותר, וזה לא משנה אם צורבים אותו או לא, הוא מאבד יותר נוזלים – וזאת מכיוון שהחלבונים בבשר שנקרשים נצמדים ומתהדקים יחדיו, וסוחטים החוצה מהבשר את המים שנמצאים בו.

את הנתח צורבים עד אשר רואים השחמה יפה, ולאחר ששני הצדדים שחומים אני אוהב להחזיק את הנתח עם מלקחיים ולצרוב גם את הצדדים ההיקפיים (ראו סרטון למעלה).

צלי כתף
צלי כתף – נתח שמתאים לבישול ארוך. צילום עז תלם

ועכשיו לציפוי

כשהנתח צרוב עוברים לציפוי. הלכתי על הגרסה הקלאסית והשתמשתי בציפוי חרדל. הוא מעט פיקנטי והוא גם משחים באפייה, מה שנותן לנו עוד רובד טעמים בביס הסופי.

בתערובת הציפוי שלי השתמשתי במוצרים של יד מרדכי, שמייצרים, מייבאים ומשווקים חומרי גלם מעולים שבעיני הם חובה בכל מזווה ישראלי: חרדל, דבש כמובן ושמן זית איכותי ונהדר.

השתמשתי בשני הסוגים של חרדל הדיז'ון שהם מייבאים לארץ: חרדל חלק וחרדל גרגרים. כשמאחדים את שני הסוגים החלק תורם אחידות והגרגרים תורמים מרקם כיפי. לחרדלים הוספתי מלח גס ופלפל שחור גרוס, ובתערובת שלהם ציפיתי את הנתח הצרוב מכל הצדדים.

אספרגוס
אספרגוס בתנור עם שקדים קלויים – תוספת רוסטביף מעולה. צילום: עז תלם

ועכשיו לרגע האמת: שולחים את הנתח לתנור
אני יודע שהרשת מלאה במתכונים שאומרים להכין את הרוסטביף ב-190 מעלות ואפילו יותר, אבל אני מעדיף לתת לו חום בינוני של 160 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו), כזה שיעלה את הטמפרטורה שלו לאט יותר, מה שייתן לי יותר מרווח בטיחות בו הבשר נמצא בטמפרטורה שאני אוהב ולא מבושל מדי.

למה אני לא משתמש במצב טורבו? כי במצב זה מופעל מאוורר בתנור שמפזר את החום יותר ביעילות. אפקטיבית, זה כמו להעלות את הטמפרטורה ב10-15 מעלות, כלומר דברים יקרו מהר יותר. אני רוצה שהבישול של הבשר יתבצע יחסית לאט, כדי שיהיה לי טווח זמן רחב יותר בו הבשר במידת העשייה הנכונה, ולכן אני הולך על המצב הכי פשוט של חום עליון תחתון רגיל.

תפוחי אדמה בתנור פריכים וזהובים צילום עז תלם
עוד תוספת מעולה לבשר 🙂 צילום עז תלם

הנתח שלי בילה שעה בתנור עד שהגיע למידה שרציתי, והתחלתי לבדוק אותו אחרי 40 דקות.
חשוב שתקדישו תשומת לב לעובי של הנתח (זה פרמטר חשוב יותר מהמשקל עצמו): אם הנתח דק אז הוא יצטרך פחות זמן בתנור כדי להגיע למידת עשיה מושלמת ולהפך.

במילים אחרות – המתכון פה הוא לא מקרה של יהרג ובל יעבור, ואני פה בעיקר כדי להעביר לכם את הטכניקה כדי שתדעו מה מה השלבים שעוברים על הנתח הספציפי שאתם מכינים בתנור הספציפי שיש לכם בבית.

כמו קרם ברולה
אם יצא לכם להכין בעבר קרם ברולה, אז הכנה של רוסטביף היא לא שונה בהרבה. בקרם ברולה המטרה שלכם היא לייצב את הביצים בדיוק בנקודה שבה הן יציבות אך לא מתקשקשות, כאן המטרה שלכם היא לייצב את הבשר בנקודה בה הבשר מבושל למחצה, כלומר הוא שינה את המבנה שלו והוא כבר לא נא, אבל מצד שני הוא לא השתנה לגמרי לרמה שהוא איבד את הצבע שלו.

רוסטביף
אתם רוצים להיות בין 50 ל60 מעלות לבשר ורוד באמצע. צילום: עז תלם

זוכרים שלחצתם על הבשר בהתחלה? יופי. אז עכשיו הבשר צריך להיות יותר קפיצי, פחות רך ממקודם אבל לא ממש קשה. אם הבשר ממש לא מגיב למגע שלכם והוא מרגיש קצת כמו בלוק – אתם בוול דאן.

הדרך הכי טובה לדעת שאתם באזור הנכון היא להיעזר במדחום לבשר, אפשר למצוא כזה בכל חנות כלי מטבח – תקנו כזה עם גשוש ארוך, שתוכלו להחדיר למרכז הנתח.

אתם רוצים שהנתח שלכם יהיה בטמפרטורה של 55 מעלות כשאתם מוציאים אותו, והוא ימשיך לעלות טיפה בטמפרטורה ויגיע ל60 מעלות שזה מדיום מושלם. הטמפרטורה מעידה על רמת העשייה של הבשר, והנה פירוט על רגל אחת:

רשימת מידות עשיה לפי טמפרטורה (צלזיוס):

50 – רייר – אדום
55 – מדיום רייר – המרכז אדום אבל השוליים סמוקים
60 -מדיום -ורוד ואחיד לאורך הנתח, רואים את הסיבים של הבשר
65 – מדיום וול – ורוד בהיר, חלק מהסיבים אפורים
70 – וול דאן – אפור לגמרי

תזכרו שאם יצאה לכם טמפרטורה נמוכה מדי, אתם תמיד יכולים להחזיר את הנתח לתנור כדי שהטמפרטורה הפנימית של הנתח תשיל לעלות עד שתגיעו למידה שאתם רוצים. אם בישלתם יותר מדי – תגישו עם הרבה רוטב ו/או תוספות ויהיה בסדר.

רוסטביף דלעת
זאת הגרסה  הטבעונית – "רוסטביף" של דלעת. צילום: עז תלם

עכשיו אפשר לנוח
לא אתם, הנתח. במהלך הבישול בתנור, ככל שנתח הבשר מתחמם, המיצים שלו – מים שמכילים גם רכיבי טעם וריח, נסחטים החוצה בתוצאה מתהליכי הקרישה של החלבונים. חלק מהמיצים יוצאים החוצה מהנתח כתוצאה מכך, וחלק נמצאים בתנועה בתוך הבשר.

כאשר פורסים את הנתח בעודו חם לוהט, הרבה מהמיצים שנמצאים בתנועה ניגרים החוצה ומשאירים אתכם עם פרוסות רוסטביף פחות עסיסיות.

כשאנחנו נותנים לבשר לנוח, תהליכי הקרישה של החלבונים נפסקים בהדרגה, ככל שהטמפרטורה יורדת, והרבה מהמיצים שנעים בתוך הנתח מוצאים בו מקום מחדש, וכאשר פורסים את הנתח הם לא בורחים החוצה, אלא נותנים לכם ביס יותר עסיסי.

עוד רעיון לתוספת מעולה: אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור. צילום: רות אופק

לכן, חשוב לתת לבשר לנוח 20 דקות לפחות לפני שפורסים אותו. ככל שהנתח ינוח יותר, כך אבדן הנוזלים יהיה מועט יותר, ומצד שני חשוב שהנתח עדין יהיה מעט חמים כשמגישים אותו.

בזמן המנוחה אני מוסיף טאץ' אחרון של טעםזילוף של דבש טרי (גם הוא של יד מרדכי) ופיזור של עלי טימין. אני שם את הדבש בסוף כדי שלא יישרף בתנור וגם בגלל שהטעם שלו נמצא בשיא ללא חימום.

המתיקות שלו מעדנת את המליחות של הרוסטביף והפיקנטיות של החרדל, מה שמוסיף לביס נהדר וכיפי.

רוסטביף
כדאי להגיש עם תפוחי אדמה בתנור וירקות שאוהבים. צילום: עז תלם

עכשיו פורסים

אני משתמש בסכין הכי חדה שלי, ודואג שמראש תהינה לי תוספות מוכנות – אספרגוס בתנור, תפוחי אדמה אפויים, בטטות אפויות, חמוצים ביתיים ועוד.

הרוסטביף המוכן נשמר בקירור 4-5 ימים, והוא יכול להיות בסיס לכריכים, למוקפצים מבוססי בשר וכמובן להגשה ופריסה בפני עצמו.

לפני שאתם שואלים:

  • האם אפשר רק סוג חרדל אחד בציפוי? כן, אין בעייה
  • טבעוני: תכינו רוסטביף דלעת =]
  • לא אוהבים טימין? אל תשימו טימין.
רוסטביף
נתח עסיסי ונהדר. צילום: עז תלם

מתכון רוסטביף בתנור בציפוי חרדל ודבש

8 מנות, בשרי + ללא גלוטן, 15 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל אפייה ומנוחה

מצרכים:

הבשר:

1 נתח בשר לרוסטביף (שייטל, סינטה, שפיך צאך) במשקל 1.5 ק"ג בערך (כזה שיושן שבוע לפחות)

לציפוי (השתמשתי במוצרים של יד מרדכי):
2-3 כפות שמן זית, לצריבת הנתח
כף גדושה חרדל דיז'ון
כף חרדל גרגרים (או זרעי חרדל)
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
2-3 כפות דבש
עלים מ-5 גבעולי טימין (או כפית שטוחה אורגנו מיובש)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).

צורבים את הנתח:

  • מצפים את הנתח בשכבה דקה של שמן זית.
    מחממים מחבת רחבה או מחבת פסים מעל להבה גבוהה.
    כשהמחבת חמה צורבים את הנתח היטב מכל הכיוונים עד הזהבה יפה, 2-3 דקות בערך.
    מוציאים לצלחת.

מכינים את הציפוי:

  • בקערה קטנה מערבבים את שני סוגי החרדל יחד המלח והפלפל.
  • נותנים לנתח להתקרר מעט, ואז מצפים אותו מכל הכיוונים בתערובת החרדל.
  • מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה (אין צורך לכסות).

צולים את הנתח:

  • צולים בתנור (160 מעלות, חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו) 40-60 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום רייר (ורוד בהיקף, אדמדם במרכז) או מדיום (ורוד) במרכזו. אפשר להשאיר יותר זמן אם רוצים את הנתח עשוי יותר. הנתח צריך להיות מעט קפיצי למגע, לא רך כמו שהרגיש לפני הבישול, ולא קשה.
  • מוציאים מהתנור, מזלפים מעל הנתח את הדבש, מפזרים מעל את עלי הטימין ונותנים לו לנוח (כלומר, לא נוגעים בו) למשך 20 דקות לפחות (כדי שלא יברחו המיצים כשתפרסו אותו).
  • פורסים את הנתח ומגישים, עם עוד חרדל בצד, ירקות אפויים שאוהבים ועוד.
  • ניתן להכין את הרוסטביף חמישה ימים מראש – ובהגשה לפרוס ותת לפרוסות חימום קל בתנור רק שלא תהיינה קרות.

המתכון הופק בשיתוף יד מרדכי

 

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים לראש השנה:
קציצות כרישה מושלמות
משמשיה – תבשיל בקר במשמשים ודלעת
חריימה טריפולטאי מושלם
מפרום חצילים חגיגי

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

181 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
קובי

תודה עוז, יש לך המלצה איזה נתח הכי מתאים למי שמעדיף את הבשר שלו מדיום וול?
ויש לך אולי מתכון לרוטב שיכול ללוות את הרוסטביף?

קובי

תודה רבה.
איזה מטבלים לדוגמא?

רות

מתכון נהדר
אפשר להכין יום לפני .וכשהאורחים מגיעים לחמם ?

נתנאל

נראה מעולה!
האם אונטריב מתאים להוראות ההכנה שבמתכון?

רעיה מולכו

מתכון הרוסטביף שלך נותן את התוצאה הכי טובה, אין אפס! תודה רבה

מתי

תודה מנסה היום.מריח טוב. נראה איך יצא …

ארז

מה אומר לגבי נתח אווזית?

רועי

היי עוז,

תודה רבה על המתכון והפירוט. נראה מצויין

כנען

נשמע מגניב אני בדיוק מכין עכשיו.מה עושים אחרי הבישול משאירים על השיש? מכניסים למקרר? עד הערב לעטוף? לא לעטוף?

רחלי

האם אפשר לקבל הערכה כמה זמן צריך לבלות בתנור נתח של 2 ק'ג להיות מדיום וול? תחדה

ניר

היי עוז, תודה על המתכון.
אולי תעלה מדריך שמסביר איך מזהים את המצבים השונים בתנור?
אני תמיד מתבלבל

רחל לינק

היי נראה מנה מדהימה אבל הייתי מבקשת שתתן מתכון לחזה בקר, ברוסט. אני מאוד אוהבת את הנתח הזה.

ליאורה

האם ניתן להשתמש באנטריקוט עבור רוסטביף?

קובי ג.

היי עז
אןלי במתכון כזה צריך היה להגיד כמה מילים על סו ויד.
הנתח היה יוצא הרבה יותר מדוייק ומוצלח.

דבורה זוהר

רציתי לשאול אם אתה מכסה את הנתח בתנור או משאיר פתוח
כשאני אופה שריר זה לא פחות מ4 שעות מכוסה

אורן

אני עצלן ולא אוהב לעבוד קשה מידיי אז את ההשחמה אני עושה בתנור ב 250 מעלות כ 15 דקות בערך. לאחר שהשחים אני מוציא את הנתח למספר רגעים עד שהתמפרטורה של התנור מתייצבת סביב 170 מעלות וואז מחזיר שוב להמשך צליה. לטעמים עמוקים של בשר לא נדרש יותר ממלח ופלפל לטעמי. טיגון במחבת הוא דיי מלכלך ומיותר לטעמי וגם ממלא את הבית בניחוחות שלא כל האורחים אוהבים.

שי

שלום,
עם כל הכבוד הרב שיש לי לעוז גם אני מתחבר יותר לדרך שתיארת כי גם אני עצלן… אבל לכמה זמן משאירים את הנתח ב 170 מעלות לאחר מכת החום? גוש אנטריקוט של 2 קג לערך
תודה וסופש נעים

מיכל

אין עלייך! אלוף

מריאנה דהן

היי,
רציתי לדעת האם המתכון הזה מתאים גם לנתח אנטריקוט?

מירי

מתכון מעולה. מאמצת. אוהבת מאוד את הגישה שלך ואת הכתיבה שלך. נפלא

שי

שלום
אני רוצה להכין רוסטביף אנטריקוט לארוחת חג. בגלל שאני מתארח אני אוציא את הבשר בערך כשעה לפני שנאכל אותו והוא יספיק להתקרר. איך עושים את זה בלי לייבש את הנתח? האם כדאי לחמם מעט שלם בתנור? לפרסום ולחמם בתנור או לפרוס ולחמם במחבת? אם לחמם בתנור אז כמה זמן ועל כמה מעלות? תודה רבה ושנה טובה

יפה

הי
האם אפשר להשתמש בנתח שנקרא
Top Sirolin.
מה עדיף Top or Tip Sirolin.?

רן

היי עוז!
תודה רבה על המתכון, נראה מעולה ומקווה לנסות אותו בקרוב! רציתי אבל לשאול אם אין דאגה בריאותית מאכילה של בשר שהתבשל ב-60 מעלות בלבד, נשמע קצת מעט? תודה 🙂

חוץ מזה רציתי להמליץ בחום אם לא יצא לך לנסות, על שמני הזית והדבשים של קיבוץ יגור. יש להם סדרה מעולה של שמני זית מזנים שונים, וגם דבשים מעולים מסוגי פרחים שונים. הכל בהכנה מקומית, באיכות מאוד גבוהה, ואפשר לטעום הכל במקום. אנחנו עוברים שם פעם בכמה חודשים, מצטיידים בבקבוקי שמן ודבש, וזה פשוט נ-ה-ד-ר. אנחנו אוהבים במיוחד את הפיקואל שלהם, ובגזרת הדבש את התלתן, הדרדרים, ופרחי הבר שלהם. לפחות ממה שיצא לנו לטעום, ממגוון של משקים ודבשים מקומיים ומיובאים, הם ממש מהטובים ביותר בארץ, וכל דבר שהם מכינים פשוט תענוג. הם נמכרים במשתלה של הקיבוץ (משתלה נחמד מאוד בפני עצמה) ובהחלט שווים ביקור.

זהו, שוב תודה על המתכון ועל הבלוג שלך בכלל! אני עוקב באדיקות אחרי הבלוג כבר קרוב לשנה אבל פעם ראשונה מגיב, אז המון המון תודה על בלוג הבישול הכי טוב ברשת 🙂

דורית

שלום עוז

ממה שאני הבנתי בהכנה כתוב 160 מעלות ולא 60. אם כך מה נכון?

Tali Livnat

בוקר טוב
נראה מעולה, מתכננת להכין לערב חג, האפיה בתנור נעשית בתבנית או על רשת?
תודה על המתכונים הנפלאים שלך
שנה טובה
טלי

מיכל

הי עוז, תודה רבה על המתכון. שכנעת אותי לנסות שוב להכין רוסטביף.
האם אפשר להקפיא?

עדן

האם אפשר לשמור במקרר ולחמם מחדש? אם כן איך לחמם?

אורלי

1) במקור, משתמשים בחמאה ולא בשמן זית, הן לצליית הבשר והן לרוטב. כדאי להזכיר זאת, לטובת ידע כללי בכלל
ולטובת קוראים שאינם שומרים כשרות בפרט.

2) השימוש בניר האפיה מיותר. הוא בא , למעשה, רק כדי להקל על ניקוי התבנית. אני נמנעת משמוש מיותר בניר אפיה
וברדיד אלומיניום. אם שופכים מעט מים רותחים על התבנית, אין בעיה לנקותה.

3) באנגליה, שבה אוכלים רוסטביף באופן מסורתי בכל יום ראשון, מגישים את הרוסטביף לצד יורקשייר פודינג – שהוא
מאפה ולא פודינג כמשמעותו המוכרת לנו. כדאי היה לתת כאן מתכון לזה. הנה מתכון של דורעם גונט ליורקשייר
פודינג:
חומרים:
2 ביצים
1 כוס חלב (אוכלי כשר יכולים להמיר בכוס מים + כף שמן צמחי)
1 כוס קמח לבן
3/4 כפית מלח
6 כפיות שמן צמחי

הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
בבלנדר או במעבד מזון מעבדים לבלילה את כל החומרים, פרט לשמן. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות, ועד כמה שעות.

בינתיים לוקחים תבנית שקעים למאפינס וממלאים כל שקע בחצי כפית שמן (אם משתמשים בתבנית מלבנית ולא בתבנית שקעים, שמים בתוכה את כל השמן). מכניסים את התבנית עם השמן לתנור למשך כ-20 דקות, עד שהשמן לוהט, על סף עישון (זהו שלב קריטי בהכנה. שמן פחות מלוהט יניב יוקשייר פודינג כבד, שלא יתפח כיאות). כשהשמן חם מאוד, מערבבים שוב את הבלילה, מוציאים את התבנית מהתנור ומחלקים את הבלילה בין השקעים (או מוזגים לתבנית הגדולה). חשוב לפעול מהר, כדי שהשמן לא יתקרר..

מחזירים לתנור ואופים עד שהיורקשייר תופח ומזהיב יפה (20 דקות). מגישים מיד.

הילה

הי עוז,

לטובת הגרים בארה"ב – תוכל במקרה לייעץ איך נקראים הנתחים המתאימים למנה (במיוחד למידיום וול) בארה"ב? אני יודעת שהחיתוך פה הוא שונה ובחירת הנתחים היא תמיד אתגר… אודה לכל עיצה.

תודה!

Pessy

Londin broil.

אריק

עוז, תמיד כיף לקרוא את המתכונים המלומדים שלך.
את זה הבאת בול זמן לראש השנה !
שנה טובה מלאת יצירתיות

נועה

היי עז, אני מעוניינת להכין את המתכון אבל אשמח לדעת כיצד אפשר לקבוע מתי הנתח הגיע למצב שהוא בין מדיום וול לוול דאן בלי מד חום? תודה מראש!

מתעניין

שלום עוז תודה רבה על המתכונים הנהדרים וההסברים מסביב 🙂
האם ניתן להגיש בשר שנקנה קפוא בטמפרטורה כזאת או מידת עשייה
מדיום?

באופן כללי יש נתח מומלץ מהקפואים לרוסטביף?

יורי

הי עוז,
תודה על המתכונים (הכנתי בנוסף את הגרסה הטבעונית וגם פאייה ספרדית) הכל יצא מצוין. זו פעם ראשונה שהבשר יצא במידת ההכנה הרצויה הודות לפירוט שלך, שלב אחר שלב.
בהחלט אכין שוב ואשתמש במתכונים נוספים מהבלוג שלך.
תודה רבה ושנה טובה

סימונה

הי עוז
הכנתי נתח של 1.5 קג ויצא מדויק ומעולה
מה לגבי נתח של 3 קג
כמה זמן בתנור? עובי הנתח זהה אך גדול יותר
כיצד מחשבים זמן צלייה בתנור
תודה רבה

לירז

היי עוז נראה מעולה. רציתי לשאול – ראיתי בהרבה מתכוני סיננה בתנור שמבקשים לחמם תנור ל225 מעלות למשך 20 דקות ואז להוריד טמפרטורה ל-190
מה ההבדל בשיטות?

הילה ב

הי עז.
אם קניתי נתח קטן יותר, של חצי קילו (אותו עובי כמו של קילו, פשוט חתכו לי אותו בקצביה), האם משך זמן ההכנה בתנור צריך להתקצר?

סימה

היי עז. תודה על המתכונים המעולים והכתיבה המרתקת.
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הדבש בציפוי ? האם יש תחליף לסוכרתיים?
תודה וחג שמח

יוני ר.

מה הדרך הכי טובה להכין בבית ולהביא איתי לארוחת חג אצל המשפחה?

נגיד והתכנון הוא להכין את זה בבית באותו יום, מתי מומלץ? איך לאכסן כשמוכן, איך לחמם מבלי לפגוע במידת העשייה?
תודה!!

אושרת

היי עז הקסום!
לקראת חג סוכות אנחנו זוממים על הרוסטביף המושלם שלך!
שאלה-כדאי לתת לנתח לקבל את טמפרטורת החדר לפני הצלייה ולא הישר מהמקרר לחטוף זבנג של חום, אמת?

פנינה

אם אין לי מד חום לבשר, כמה זמן מומלץ להשאיר בתנור לנתח במשקל 2.5 ק"ג? עבה כמו בהדגמה שלך

מרב

תודה עז, פעם ראשונה שהכנתי ויצא מושלם!

נדב

היי.

עשיתי רוסטביף מנתח ואסיו. כמה שעות עד לילה במקרר בשלולית שמן זית ומלח גס, צריבה יפה ולתנור ב180 מעלות. מכיוון שזה נתח שטוח יחסית, לא צריך הרבה זמן בתנור. גג רבע שעה. עשר דקות למדיום-רייר. אם הנתח עבה, אפשר 20 דקות. נפרס בקלות גם בטמפרטורת חדר בלי לקרר ממש. בהזדמנות נחשוב על שדרוגים, אבל מצוין גם ככה.

מיקי בר

מה זו הפרסומת הסמויה באופן גלוי כל כך למותג יד מרדכי, שהדבש שלהם כמו שמן הזית מיובאים כולם מחו"ל, ונמצאים נחותיפ בכל בדיקה השוואתית?

חגית

היי,
אני שומרת שבת. האם ניתן להכין לפני שבת ולחמם על הפלטה?

מיכל

הי, קניתי נתח אנטריקוט לקראת שבת והחורף הבא. האם יש צורך לקשור את הנצח? אם הוא מגיע עם רשת במקור, להוריד? להשאיר?
חייבת לציין שאת כל מתכוני האוכל החדשים אני בעיקר לומדת אצלך. הסברים מקיפים וברוכים.
תודה

דניאל

היי עז חג שמח!
אני רוצה להכין לארוחת ערב מחר את הרוסטביף וחשבתי אולי לצפות אותו בחרדל כבר הלילה שישב עם זה 24 שעות ויספוג טעמים, האם זה נכון לעשות את זה או מיותר? בנוסף אם אני מצפה את הרוסטביף לילה לפני האם לצרוב אותו יחד עם החרדל? או קודם לצרוב ואחרי זה לצפות ולהכניס למקרר ללילה?

ענת דוד

הי עז, פסח שני שמח!
הכנתי הערב את הרוסטביף ומצהירה בזאת כי רשמית, אתה הקואוצ׳ר שלי! פחדתי תמיד מנתחים, יצאו לי תמיד או נאים מדי או סוליות…
הערב יצא מוש!!!
תודה תודה תודה!!!
חג שמח!
ענת

זהר

אם לא אוהבים חרדל. מה אפשר למרוח במקום? או האם אפשר בלי החרדל?

‫דויד

תודה רבה!
הכנתי היום את המנה עם תפוחי אדמה לפי המתכון פה לארוחת חג עם חברים, יצא מדהים.
כל הסועדים התלהבו מהארוחה
תודה 🙏

יעל

היי עוז!
קניתי נתח מהקצביה "רוסטביף לתנור" עטוף ברשת בד, איך נכון להתייחס לנתח הזה?
אני לא יכולה לאכול מהבשר מדיום (הריון), האם הבשר יהיה עדיין טוב במידת עשייה וול דאן?
והאם אפשר לאחר הבישול בתנור להוסיף לו רוטב כמו צלי?
תודה!

עופר

היי עז, אני משוגע על המתכונים שלך, וזה רגע טוב לציין שספר הכרובית שלך פעיל אצלי במטבח. אשמח לשמוע לגבי רוסטביף במעשנה, האם יש הבדל?
שאלה נוספת לגבי החיתוך, יש טכניקה מיוחדת להגיע לחיתוך דק?

אביטל

היי עוז,
יש לי רק חרדל דיז'ון בבית. האם אפשר להסתדר בלי חרדל גרגרים?

Etti levy

הי עז
מודה לך על מתכונים נהדרים
שאלה:
האם נתח צ׳אך נקרא גם שפיץ צ׳אך
או שאלה שני נתחים שונים.
קניתי נתח צ׳אך במשקל 1,700 ק״ג ואני מתלבטת אם הנתח הזה
מתאים לרוסטביף.
תודה מראש

אביטל

היי
האם יש עוד נתחים של בשר שמתאימים לרוסטביף?
אנטריקוט לתנור יכול להתאים?

אביטל

תודה רבה על התשובה המהירה!אם אני משתמשת באנטריקוט לתנור, האם זה משנה את הזמן בתנור או משהו באופן ההכנה?

אביטל

היי עז,
יש לי שאלה די דחופה. מקווה שתראה ותענה..
קניתי צ'אך מהסופר (לא שפיץ צ'אך). האם זה מתאים?
אם לא, איך היית ממליץ להכין אותו?

זלמן

היי עז
מתכונים מעולים, כתיבה משובחת, הסברים מחכימים
תודה!
שאלה:
האם ניתן להכנה מנתח וייסברוטן במשקל 1.7 ק"ג?
(זה מה שיש לי כרגע במקרר..)
חג שמח!

שחף

תודה רבה על המתכון
האם אפשר לצרוב את הנתח לפני התנור בגריל גז במקום על מחבת בכיריים? אם כן יש משהו שכדאי לשים לב אליו עוצמת חום מיקום וכו'?

היי עוז, תודה על המתכון, מצפה להכין מחר 🙂
האם כדאי לשים על התבנית של הבשר גם ירקות שורש? או שעדיף להכין בנפרד?

דייזי

היי עז! רציתי לספר שהיום הכנו רוסטביף בפעם השלישית לפי המתכון שלך.
בפעם הראשונה עם סינטה שיצאה מעולה, בפעם השניה עם אנטרקוט מיושן שוואלה יצא יבש ולא משהו (לא יודעת מה עשינו לא בסדר…), והיום שוב סינטה.
כרגע הנתח יושב ומתקרר עם הדבש והטימין, לא התאפקתי וחתכתי חתיכה קטנה מהצד ומסתמן שגם הפעם יצא מצוין…
לסיכום מעכשיו אנחנו נצמדים לסינטה 🙂

שירי

הי, אני רוצה להכין את המתכון לערב החג, האם אפשר לקנות מראש את נתח הבשר להקפיא להפשיר ולהכין בערב החג או שחשוב להכין מנתח טרי שלא הוקפא ?? תודה !

יוני

היי יש, כמה שאלות על המתכון, ככה לקראת פסח😊
אם אני מתכנן להכין את הבשר בבית, ולהגיש אותו בערב בבית של ההורים, מה הדרך הטובה ביותר לזה… להכין בצהריים ולחמם שוב בערב? אם כן אז איך, ואם לא, אז מה לעשות?

שאלה נוספת, האם מומלץ לשים את הבשר לילה לפני בשקית עם מרינדה כלשהי במקרר? אם כן, איזה טעמים אתה ממליץ?

לירון

תודה על ההסבר המפורט והמתכון המצויין. הכנתי לכבוד ארוחת החג רוסטביף, לראשונה בחיי, והייתה הצלחה אדירה. השתמשתי במדחום ייעודי לבשר שנשאר לאורך כל הבישול בנתח וזה בהחלט הוכיח את עצמו ותרם לביטחון בהכנת הרוסטביף. חג שמח!