כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מתכון פטנט: שעועית ירוקה בתנור ברגע

שעועית ירוקה בתנור
פטנט! שעועית ירוקה בתנור. צילום: עז תלם

היום אני רוצה לשתף אתכם מתכון מנצח לשעועית ירוקה בתנור – תוספת ירק מושלמת לכל פעם שאוכלים: ארוחת חג (סוכות בדרך), ארוחת שישי וגם סתם ארוחת צהריים רגילה 🙂

אני מכין את המתכון הזה קבוע למשפחה, והוא עוזר לסגור פינה בארוחות ערב כשצריך להביא אוכל מזין מהר לשולחן.

צפו: איך מכינים ברגע שעועית ירוקה בתנור

נותנים לה שדרוגים

האמת שהמתכון הזה הוא יותר טכניקה מאשר מתכון, כלומר – אתם יכולים להגיש את השעועית ממש ככה כמו במתכון שיפורט לעיל, וגם להשתמש בשעועית הירוקה הצלוייה בתור בסיס למנה אחרת – למשל סלט עם עשבי תיבול, גרגרי רימון או צימוקים, אגוזים/שקדים קלויים גבינת פטה.

שעועית ירוקה בתנור
לא חייבים בכלל להפשיר. צילום: עז תלם

אפשר גם לערבב את השעועית הירוקה עם פסטה או בורגול ולהוסיף זיתים קצוצים, נענע טרייה ועגבניות שרי למנה שטעימה חמה וקרה, או להניח את השעועית מעל פולנטה או פירה ולהגיש עם פילה דג צלוי.

כדרכי בקודש, אני אוהב לתת לכם את הגרסה הפשוטה ביותר כדי שתחליטו בעצמכם לאט לקחת אותו.

כשפרסמתי אותו באינסטגרם שלי לפני כמה שבועות הוא ממש ממש הצליח, וזכה ליותר ממיליון צפיות, אז רק מתבקש שהוא גם יקבל את הכבוד הראוי ויעלה גם כאן בבלוג.

שעועית ירוקה בתנור
מוזמנים לשדרג אבל אני אוהב ככה. צילום: עז תלם

תוכן בתקופת לחץ

בתקופה מלחיצה ומותחת כמו זה שאנחנו נמצאים בה, כבר למעלה משנה, אני שמח בזכות לתת לאנשים כמה דקות של רוגע, של שלווה, ליצור רגעים שמחים במטבח ובארוחה, והתגובה הזאת שקיבלתי ממורן ממש ריגשה אותי.

תגובה מקוראים

אז מה עובד כאן כל כך טוב?

מה שגרם למתכון לעבוד כל כך יפה הוא שאנשים רגילים לטפל בשעועית ירוקה בצורה מסוימת – כלומר ישר מרתיחים אותה, שזו אחלה טכניקה, בה גם השתמשתי בעבר, אבל הירק הזה מסתדר מצוין גם באפייה ממש ככה, בלי סיבוב בסיר.

אדרבא – אם משתמשים בשעועית מוקפאת (שעוברת בישול במפעל), הרתחה נוספת ממש יכולה להביא את הירק למצב בישול יתר בקלות.

חוסכים כלים, חוסכים זמן ומקבלים אחלה תוצאה. מה עוד אפשר לבקש?

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
אם משתמשים בשעועית טרייה – מורידים את הקצוות עם הגבעולים של השעועית. צילום: עז תלם

איזה שעועית לבחור?

איזו שיש לכם.

המתכון הזה עובד מצוין עם שעועית מוקפאת, וגם עם טרייה. במאמר מוסגר אציין שרק בחודשים האחרונים התחלתי להשתמש בגרסה המוקפאת (יש כמה משפחות שאני מבשל להן שאוהבת את התוספת הזו), גם מבחינת נוחות וגם מבחינת מחיר.

שעועית ירוקה טרייה, שהיא כמובן נפלאה, חשוב לקטום – קצה השעועית שמחובר לגבעול הוא סיבי ולא אכיל. תשתדלו להוריד כמה שפחות.

שעועית ירוקה בתנור
ככה זה יוצא אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • לא צריך להפשיר את השעועית אם השתמשתם בשעועית מוקפאת (מהשקית ישר לתבנית).
  • אני ממליץ על שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת. מודה שאני לא מעריץ של השעועית הירוקה החתוכה.
  • יעבוד גם עם שעועית צהובה.
  • אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול במקום/בנוסף לאורגנו, יעבוד למשל עם טימין טרי, נענע מיובשת, רוזמרין טרי קצוץ ועוד.
  • הטכניקה כן טובה לעוד ירקות טריים ומוקפאים, ראו מדריך האנטיפסטי שלי.
שעועית ירוקה בתנור
אפשר להוסיף עשבי תיבול, אגוזים ועוד. צילום: עז תלם

מתכון שעועית ירוקה בתנור

4-6 מנות, טבעוני, ללא גלוטן, גג 5 דקות עבודה ועוד מקסימום 20 דקות בתנור

מצרכים:

600-800 גרם שעועית ירוקה (עדינה שלמה מוקפאת או טרייה)
2-3 כפות שמן זית (אפשר גם יותר)
כפית שטוחה מלח דק
כפית אורגנו מיובש (רשות)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-220 עשרים מעלות (מצב טורבו).
  • אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה, קוטמים את הקצה ממנו מבצבץ גבעול מכל השעועיות וחותכים אותן גס.
  • שמים את השעועית על תבנית תנור עם נייר אפייה (אם השתמשתם בשעועית מוקפאת – אין צורך להפשיר. שמים ישר מהשקית לתבנית)
  • מוסיפים מלח, אורגנו ושמן זית ומערבבים בעדינות לציפוי השעועית בתיבול.
  • שולחים לתנור החם 12-22 דקות עד שהשעועית הזהיבה מעט ושמרה על צבע ירוק יפה.
  • מגישים חם או פושר כמו שזה ואפשר לשדרג עם פטרוזיליה קצוצה, פרוסות שקדים קלויים וגרגרי רימון שיהיה יותר חגיגי.

לעוד מתכוני שעועית וחברות:

קלאסיקה: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

במיה ברוטב עגבניות בלקני 

במיה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה בשום ולימון

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

19 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
עפרה

תודה, תודה, תודה. בדיוק מה שצריכה לצורך גיוון התוספות.
אוהבת כל כך את ההסברים המפורטים, הפשוטים והמדויקים שלך. חג שמח ושקט

מיכל

היי, ראיתי שכתבת שאתה לא מעריץ של שעועית חתוכה.
במקרה שרק זה מה יש לי כרגע,
לנסות איתה, או שעדיף שלא?
יש התאמות?
תודה!!

מיכל

יצא מעולה ועסיסי 🙂
תודה!

שרון

שלום עוז,
ראשית אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך וההסברים הנהדרים שלך.
אני כבר שנים רבות מכינה שעועית ירוקה שלמה קפואה בתנור בצורה מאוד דומה למה שכתבת. חוץ משמן זית ומלח אני מוסיפה שום גבישי וזעתר. מערבבת, ומכניסה לתנור לכ20 דקות מכוסה בנייר אפיה או בצלחת מרק מעל תבנית פיירקס. זה יוצא מעולה ומשתבח גם על פלטת שבת .

שירלי

אלוף! זה בדיוק מה שהיה לי חסר – כדי להכין יותר שעועית שאני כל כך אוהבת!!

ננה בננה

עוז יקר, דקה לפני החג דחוףףף
אפשר להשתמש בשעועית לוביה ? כמה זמן? טיפול שונה?
תודה וחג שמח ככל הניתן

ננה בננה

ועוד שאלה בבקשה. בלי כיסוי בכלל ?

מלול

מתכון הקבב ברמונדי שלך מעולה תודה כולם נפלו עליו במחמאות

מייצ'

שמחה להכיר את הבלוג. הקובה נענע נשמע מעניין ומתכוונת לנסות בקרוב.
למה אני לא מוצאת את המתכון של הקבב הברמונדי? הוא הוסר?

Minty

היי, קצת עשן נוזלי? או פפריקה מעושנת?

הירשמו לעדכונים במייל