מתכון פטנט: שעועית ירוקה בתנור ברגע

15 באוקטובר 2024
שעועית ירוקה בתנור

פטנט! שעועית ירוקה בתנור. צילום: עז תלם

היום אני רוצה לשתף אתכם מתכון מנצח לשעועית ירוקה בתנור – תוספת ירק מושלמת לכל פעם שאוכלים: ארוחת חג (סוכות בדרך), ארוחת שישי וגם סתם ארוחת צהריים רגילה 🙂

אני מכין את המתכון הזה קבוע למשפחה, והוא עוזר לסגור פינה בארוחות ערב כשצריך להביא אוכל מזין מהר לשולחן.

צפו: איך מכינים ברגע שעועית ירוקה בתנור

נותנים לה שדרוגים

האמת שהמתכון הזה הוא יותר טכניקה מאשר מתכון, כלומר – אתם יכולים להגיש את השעועית ממש ככה כמו במתכון שיפורט לעיל, וגם להשתמש בשעועית הירוקה הצלוייה בתור בסיס למנה אחרת – למשל סלט עם עשבי תיבול, גרגרי רימון או צימוקים, אגוזים/שקדים קלויים גבינת פטה.

שעועית ירוקה בתנור

לא חייבים בכלל להפשיר. צילום: עז תלם

אפשר גם לערבב את השעועית הירוקה עם פסטה או בורגול ולהוסיף זיתים קצוצים, נענע טרייה ועגבניות שרי למנה שטעימה חמה וקרה, או להניח את השעועית מעל פולנטה או פירה ולהגיש עם פילה דג צלוי.

כדרכי בקודש, אני אוהב לתת לכם את הגרסה הפשוטה ביותר כדי שתחליטו בעצמכם לאט לקחת אותו.

כשפרסמתי אותו באינסטגרם שלי לפני כמה שבועות הוא ממש ממש הצליח, וזכה ליותר ממיליון צפיות, אז רק מתבקש שהוא גם יקבל את הכבוד הראוי ויעלה גם כאן בבלוג.

שעועית ירוקה בתנור

מוזמנים לשדרג אבל אני אוהב ככה. צילום: עז תלם

תוכן בתקופת לחץ

בתקופה מלחיצה ומותחת כמו זה שאנחנו נמצאים בה, כבר למעלה משנה, אני שמח בזכות לתת לאנשים כמה דקות של רוגע, של שלווה, ליצור רגעים שמחים במטבח ובארוחה, והתגובה הזאת שקיבלתי ממורן ממש ריגשה אותי.

תגובה מקוראים

אז מה עובד כאן כל כך טוב?

מה שגרם למתכון לעבוד כל כך יפה הוא שאנשים רגילים לטפל בשעועית ירוקה בצורה מסוימת – כלומר ישר מרתיחים אותה, שזו אחלה טכניקה, בה גם השתמשתי בעבר, אבל הירק הזה מסתדר מצוין גם באפייה ממש ככה, בלי סיבוב בסיר.

אדרבא – אם משתמשים בשעועית מוקפאת (שעוברת בישול במפעל), הרתחה נוספת ממש יכולה להביא את הירק למצב בישול יתר בקלות.

חוסכים כלים, חוסכים זמן ומקבלים אחלה תוצאה. מה עוד אפשר לבקש?

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

אם משתמשים בשעועית טרייה – מורידים את הקצוות עם הגבעולים של השעועית. צילום: עז תלם

איזה שעועית לבחור?

איזו שיש לכם.

המתכון הזה עובד מצוין עם שעועית מוקפאת, וגם עם טרייה. במאמר מוסגר אציין שרק בחודשים האחרונים התחלתי להשתמש בגרסה המוקפאת (יש כמה משפחות שאני מבשל להן שאוהבת את התוספת הזו), גם מבחינת נוחות וגם מבחינת מחיר.

שעועית ירוקה טרייה, שהיא כמובן נפלאה, חשוב לקטום – קצה השעועית שמחובר לגבעול הוא סיבי ולא אכיל. תשתדלו להוריד כמה שפחות.

שעועית ירוקה בתנור

ככה זה יוצא אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • לא צריך להפשיר את השעועית אם השתמשתם בשעועית מוקפאת (מהשקית ישר לתבנית).
  • אני ממליץ על שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת. מודה שאני לא מעריץ של השעועית הירוקה החתוכה.
  • יעבוד גם עם שעועית צהובה.
  • אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול במקום/בנוסף לאורגנו, יעבוד למשל עם טימין טרי, נענע מיובשת, רוזמרין טרי קצוץ ועוד.
  • הטכניקה כן טובה לעוד ירקות טריים ומוקפאים, ראו מדריך האנטיפסטי שלי.
שעועית ירוקה בתנור

אפשר להוסיף עשבי תיבול, אגוזים ועוד. צילום: עז תלם

מתכון שעועית ירוקה בתנור

4-6 מנות, טבעוני, ללא גלוטן, גג 5 דקות עבודה ועוד מקסימום 20 דקות בתנור

מצרכים:

600-800 גרם שעועית ירוקה (עדינה שלמה מוקפאת או טרייה)
2-3 כפות שמן זית (אפשר גם יותר)
כפית שטוחה מלח דק
כפית אורגנו מיובש (רשות)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-220 עשרים מעלות (מצב טורבו).
  • אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה, קוטמים את הקצה ממנו מבצבץ גבעול מכל השעועיות וחותכים אותן גס.
  • שמים את השעועית על תבנית תנור עם נייר אפייה (אם השתמשתם בשעועית מוקפאת – אין צורך להפשיר. שמים ישר מהשקית לתבנית)
  • מוסיפים מלח, אורגנו ושמן זית ומערבבים בעדינות לציפוי השעועית בתיבול.
  • שולחים לתנור החם 12-22 דקות עד שהשעועית הזהיבה מעט ושמרה על צבע ירוק יפה.
  • מגישים חם או פושר כמו שזה ואפשר לשדרג עם פטרוזיליה קצוצה, פרוסות שקדים קלויים וגרגרי רימון שיהיה יותר חגיגי.

לעוד מתכוני שעועית וחברות:

קלאסיקה: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

במיה ברוטב עגבניות בלקני 

במיה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה בשום ולימון

שתפו:

22 תגובות

  1. תודה, תודה, תודה. בדיוק מה שצריכה לצורך גיוון התוספות.
    אוהבת כל כך את ההסברים המפורטים, הפשוטים והמדויקים שלך. חג שמח ושקט

  2. היי, ראיתי שכתבת שאתה לא מעריץ של שעועית חתוכה.
    במקרה שרק זה מה יש לי כרגע,
    לנסות איתה, או שעדיף שלא?
    יש התאמות?
    תודה!!

  3. שלום עוז,
    ראשית אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך וההסברים הנהדרים שלך.
    אני כבר שנים רבות מכינה שעועית ירוקה שלמה קפואה בתנור בצורה מאוד דומה למה שכתבת. חוץ משמן זית ומלח אני מוסיפה שום גבישי וזעתר. מערבבת, ומכניסה לתנור לכ20 דקות מכוסה בנייר אפיה או בצלחת מרק מעל תבנית פיירקס. זה יוצא מעולה ומשתבח גם על פלטת שבת .

  4. אלוף! זה בדיוק מה שהיה לי חסר – כדי להכין יותר שעועית שאני כל כך אוהבת!!

  5. עוז יקר, דקה לפני החג דחוףףף
    אפשר להשתמש בשעועית לוביה ? כמה זמן? טיפול שונה?
    תודה וחג שמח ככל הניתן

  6. ועוד שאלה בבקשה. בלי כיסוי בכלל ?

  7. מתכון הקבב ברמונדי שלך מעולה תודה כולם נפלו עליו במחמאות

    • שמח לשמוע!

      • שמחה להכיר את הבלוג. הקובה נענע נשמע מעניין ומתכוונת לנסות בקרוב.
        למה אני לא מוצאת את המתכון של הקבב הברמונדי? הוא הוסר?

        • ברוכה הבאה
          מדביק לך כאן את המתכון שהכנתי בתכנית עם ג'קי
          מצרכים ל-3-4 מנות
          לקבב
          500 גרם פילה דג טרי ללא עור ואדרות (פילה נקי)
          1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים דק עם הגבעולים
          1/4 צרור עלי נענע קצוצים דק
          1 כפית אורגנו מיובש
          1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הזרעים
          1 כפית מלח דק
          2-3 כפות שמן זית (לשימון הקבבים)

          לתוספת הקישואים והאפונה
          3-4 קישואים בגודל בינוני פרוסים דק
          150 גרם אפונה עדינה מוקפאת
          4-5 כפות שמן זית
          3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
          2 כפות מים
          1 כפית מלח
          1 כף מיץ לימון
          1/2 כפית סוכר

          להגשה
          3-4 כפות טחינה גולמית
          50 גרם שקדים קלויים פרוסים
          1 לימון חתוך לרבעים
          1 חופן קטן עלי נענע קצוצים דק

          אופן ההכנה
          בעזרת סכין קוצצים דק את הדג – ניתן גם לטחון במעבד מזון.
          מעבירים את הדג הקצוץ לקערה.
          מוסיפים את הכוסברה והנענע הקצוצים, הצ'ילי, האורגנו המיובש והמלח.
          מערבבים היטב.
          לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות עד שנעשית חלקה יותר.
          מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5-10 דקות.

          מכינים את הקבבים
          בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל בינוני.
          משטחים אותם לקציצות שטוחות.
          מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים.
          צורבים למשך 2-3 דקות מכל צד עד שיתבשלו לחלוטין.

          מכינים את הקישואים
          בסיר רחב שמים חצי מכמות שמן הזית ואת שיני השום. מטגנים כ- 30 שניות עד הזהבה קלה.
          מוסיפים את הקישואים, כ-2 כפות מים ומלח ומערבבים.
          סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה כ- 2 דקות עד שהקישואים מגירים נוזלים.
          מוסיפים את האפונה ומתבלים.
          מבשלים יחד כ-2 דקות עד שהקישואים מתרככים מעט ונשארים מעט פריכים.
          מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
          טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.

          להגשה
          מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה.
          מעל מניחים את הקבבים.
          מזלפים מעל טחינה גולמית.
          מפזרים עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים.
          מגישים עם רבעי הלימון.

  8. היי, קצת עשן נוזלי? או פפריקה מעושנת?

    • פפריקה מעושנת כתיבול לשעועית יעבוד מצוין, להוסיף לפני האפייה יחד עם המלח ושמן הזית

  9. מתכון נהדר, יעבוד מצויין עם כף או שתיים לימון כבוש קצוץ, ושום כמובן.

  10. פשוט נהדר
    איזה כיף למצוא דרך קלה וטעימה להוסיף לארוחה מנת ירק.
    תודה לך עז.

  11. היי. יעבוד גם עם לובייה קפואה ( שבושלה 20 דקות לפני ההקפאה )?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: