כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

תבשיל עוף ביין אדום וירקות שורש

תבשיל עוף
תבשיל עוף ביין אדום עם ירקות שורש. צילום: עז תלם

תבשיל עוף ביין אדום הוא מנה עיקרית מצוינת לשולחן החג שלכם! אנחנו לקראת סיום מרתון מתכוני ראש השנה שלי, ואחרי ששיתפתי אתכם בארטישוקים ממולאים, אסאדו בתנור וגם בדלעת ממולאת עם ברכות החג, עכשיו אשתף במנת עוף שממש קל לתקתק בין כל הכנות החג.

מה שמיוחד במנה הזו הוא הטעם העשיר שלה, והקלות המפתיעה בה משיגים אותו – שילוב של ירקות, יין אדום איכותי, רכז רימונים ומעט תבלינים מתמזגים יחד בבישול ארוך לתבשיל עוף שגדול מסכום חלקיו.

תבשיל עוף
מנה נהדרת לימי החג=] צילום: עז תלם

עוד בונוס בתבשיל הזה הוא שאתם יכולים להעמיד את הסיר מחרתיים ואפילו מחר, והוא יישמר במקרר מצוין עד ערב החג ביום ראשון (אם לא תאכלו אותו קודם =]).

מתחילים ברכיבים המוכרים:

כרעי עוף מחולקות (ללא עור), בצל, גזר וכרישה – שהיא אחד מסימני החג.

את העוף צורבים בסיר רחב ושטוח (עדיף כזה שניתן להכניס לתנור) עד להזהבה קלה – ההזהבה הזו מייצרת טעמים חדשים ומשדרגת את הטעם של התבשיל. בעיני היא חלק חשוב מבניית הטעמים של המנה.

תבשיל עוף
כל המצרכים לתבשיל עוף מנצח. צילום: עז תלם

בזמן שהעוף נצרב לו, חותכים גס את הירקות. אתם לא חייבים לחתוך לאותה צורה כמו שאתם רואים בתמונות, העיקר שכל הירקות יהיו בגודל דיי דומה.

אפשר כמובן להוסיף לשלישייה שבחרתי ירקות נוספים כמו סלרי ואפילו סלק (שמתאים מאוד בתבשיל עוף זה), ו/או עשבי תיבול כמו טימין/אורגנו.

>> לא עוקבים אחרי באינסטגרם עדיין? בואו טעים שם!

תבשיל עוף
צורבים את העוף צריבה קלה. צילום: עז תלם
תבשיל עוף
הירקות חתוכים יפה ומוכנים לטיגון קל. צילום: עז תלם

ועכשיו למה שהופך את התבשיל למיוחד:

כשהירקות רכים קלות צירפתי פנימה חופן משמשים מיובשים – דרך נהדרת להוסיף עומק וטעם למנות שונות (על משמשיה שמעתם?), כפית בהרט (אותה בהרט שאני שם בקובה סלק) וכוס אחת של יין אדום טוב (את שלוש הכוסות האחרות שתינו בהנאה יחד עם המנה).

בחרתי להשתמש ביין אדום מסוג קברנה סוביניון מסדרת אדמה של יקב תבור – זה יין כיפי, עשיר מאוד בטעמים מצד אחד אבל לא כבד מדי מצד שני. הוא מגיע מהכרם האקולוגי של היקב – פשוט חפשו את הבקבוקים עם התנשמת בסופר.

יחד עם היין הוספתי רכז רימונים – שמיוצר על ידי בישול איטי של המיץ. עדיף לבחור רכז שהוא 100% רימון (מוצאים בחנויות קטניות ותבלינים/חנויות טבע/מעדניות), כלומר ללא תוספת סוכר.

למנה שאתם רואים פה הוספתי מיץ רימונים – פשוט לקחתי חופן גדול של גרגרים ומעכתי אותם עם היד לתוך קערה. זה ממש לא חובה, אבל בעיני מוסיף (אפשר גם מיץ קנוי כמובן).

גם אם אתם לא מוסיפים מיץ, אני ממליץ בחום לקשט את המנה בגרגרי רימון בעת ההגשה, הם ממש מקפיצים את הטעם ומוסיפים רעננות מתקתקה למנה.

צפו: איך לפרק רימון לגרגרים בפחות מדקה – שתי שיטות שבאמת עובדות!

לכל הנוזלים נתתי להצטמצם, כלומר להתבשל עד שרוב הנוזלים התאדו. התהליך הזה חשוב כדי להיפטר מהטעם הגולמי של היין.

ברגע שהנוזלים מצומצמים, אפשר להחזיר פנימה את העוף ומעט מים ולבשל. אני בוחר לבשל בתנור במקום על הכיריים, כי בתנור כל הטעמים מתמזגים הרבה יותר טוב ומקבלים מנה בטעם עשיר יותר. אופן ההכנה במתכון מאפשר לכם לבשל על הגז או בתנור – בכל דרך יהיה טעים!

המהלך האחרון שעשיתי לפני הגשה הוא לתת לסיר מכת חום בתנור, ללא מכסה, שמשחימה את העוף מלמעלה ויוצרת עוד רובד של טעם שעושה המון טוב למנה. כל מה שנשאר זה לפזר מעל רימונים ואפשר להגיש =]

תבשיל עוף
מסדרים את העוף עם הירקות בתבנית תנור (או מחזירים לסיר ומבשלים יחד). צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: זה כבר ללא גלוטן (רק שימו לב לרכוש תבלינים מספק אמין)
  • אם אין כרישה, אל תשימו כרישה. אפשר להחליף אותה ב2-3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • אפשר יין לבן במקום האדום. מי שבכלל לא אוהב יין יכול להשמיט
  • במקום רכז רימונים, ניתן לשים סילאן (ללא תוספת סוכר)+2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (שזה טעים מאוד, אבל רכז הרימונים יותר).
  • במקום המשמשים אפשר לשים שזיפים מגולענים, תמרים מגולענים (כן!), תאנים או חופן צימוקים שחורים/אוכמניות/חמוציות מיובשות ללא סוכר. אם לא בא לכם על פירות מיובשים, אל תשימו.
  • מי שלא אוהב בהרט או אין לו בבית, יכול להשמיט
  • כשאין רימונים טריים, ניתן לקשט את המנה בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים, וגם בשקדים פרוסים קלויים.
תבשיל עוף
מנה חגיגית שקל להכין מראש. צילום: עז תלם

מתכון תבשיל עוף חגיגי ביין אדום וירקות שורש

3-5 מנות, בשרי + ללא גלוטן, 20 דקות עבודה, שעה וחצי עד שאפשר לאכול

מצרכים:

1 בצל בינוני-גדול, קלוף
1 כרישה בגודל בינוני, שטופה היטב (עם החלק הירוק)
2-3 גזרים, קלופים
3 כרעי עוף, מופרדות לשוק וירך וללא עור (ממליץ להשתמש בעוף טבעי)
כף שמן זית
8-10 משמשים מיובשים (עדיף משמשים אוזבקיים/משמשים אורגניים)
1 כוס יין אדום (אני השתמשתי בקברנה סוביניון מסדרת אדמה של יקב תבור)
2-4 כפות רכז רימונים (עדיף רכז שמכיל רק רימונים, ללא תוספת סוכר)
כפית בהרט
1/2 כוס מיץ רימונים סחוט טרי (לגמרי רשות!)
כפית סוכר חום (ממש רשות, אני להרגשתי צורך להוסיף)
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
חופן גרגרי רימון

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל160 מעלות (מצב חום עליון תחתון, לא טורבו).
  • חותכים את הבצל לפרוסות דקות. חוצים את הגזרים לאורך ואז חותכים לחצאי עיגול בעובי 1/2 ס"מ בערך. חוצים את הכרישה לאורך ופורסים לחצאי עיגול בעובי 1/2 ס"מ בערך.
  • חוצים את המשמשים לרוחב (לחצאי עיגול).
  • מחממים סיר רחב ושטוח, שמתאים לתנור מעל להבה גבוהה. מוסיפים את השמן ואת נתחי העוף וצורבים משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד, עד קבלת צבע זהוב יפה.
  • מוציאים ומעבירים לצלחת (בעזרת מלקחיים זה הכי קל).
  • מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר לסיר, ומטגנים אותם אגב ערבוב 5-6 דקות עד שהירקות נראים מעט שקופים.
  • מוסיפים את המשמשים, היין, הבהרט, רכז הרימונים ומיץ הרימונים (אם משתמשים).
  • מביאים לרתיחה ומבשלים אגב ערבוב 5-10 דקות, עד שרוב הנוזלים התאדו (שלב זה חשוב כדי להיפטר מהטעם האלכוהולי של היין).
  • מוסיפים 1-2 כוסות מים, מתבלים במלח (בערך כפית שטוחה) ופלפל שחור. טועמים ורק אם צריך מוסיפים מעט סוכר (לי לא היה חסר).
  • מחזירים פנימה את העוף. המים צריכים להגיע עד 1/2 גובה העוף. מביאים את הנוזלים לרתיחה.

לבישול הסיר בתנור (מומלץ!):

  • סוגרים את הסיר במכסה שמתאים לתנור, או לחלופין מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום. שולחים לתנור שחומם ל-160 מעלות לשעה, או עד שהעוף התבשל לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור ומסירים בזהירות רבה את הכיסוי. מחזירים לתנור ומעלים את החום ל-190 מעלות.
  • צולים בתנור עוד 10-20 דקות, עד שהחלק העליון של התבשיל הזהיב יפה ורוב הנוזלים התאדו.

לחלופין – מבשלים את העוף רק על הכיריים:

  • במקום להעביר לתנור, מכסים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שהעוף עשוי לחלוטין והירקות התרככו.

הגשה ואחסון:

המתכון הופק בשיתוף יקב תבור

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים לראש השנה:
קציצות כרישה מושלמות
משמשיה – תבשיל בקר במשמשים ודלעת
חריימה טריפולטאי מושלם
מפרום חצילים חגיגי

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

41 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
בשמת_א

אפשר להשתמש בחזה עוף שלם (אני קונה חזה עוף אורגני באריזה של כחצי קילו) במקום בכרעי עוף? הילדים לא רוצים חלקי עוף עם עצם וחצי הולך לחתולים…
ואם כן, אז האם מספיק לחתוך את הגוש לארבע-חמש חתיכות גדולות?

מיכל

המתכון נראה מפתה לגמרי. אני צריכה להכפיל ואולי גם לשלש את הכמות. האם בהתאם להגדיל את כמויות התוספות (הירקות, הנוזלים והתיבול).

היי עוז, כיף תמיד לקרוא את הבלוג שלך. אני מתלבט כל פעם מחדש אם להוסיף יותר פרות יבשים וגם אורז מבושל ככה שבסיר אחד יהיה לי הכל. בשביל ההגשה אני מעדיף עוף שלם על חלקים ממנו. יצא לך לערבב תרכיז רימונים עם אורז? בדרכ במנות שאני עושה יש הפרדה בין התבשיל עם הרכז לבין האורז כתוספת. יכול להיות רלוונטי במתכון הזה לשים אורז ולהכניס לתנור? אם כן מה ההמלצה שלך?

חנה

היי עוז, כרגיל – מתכון שנראה נפלא! אני מתכננת להכין עוף שלם ממולא – האם אפשר להשתמש במתכון עבורו?

ניצה

היי
על איזה חברה של רכז רימונים אתה ממליץ. ישנן הרבה וכל אחת מייצרת טעמים שונים.
תודה

ריקי

שנה טובה עוז
תענוג לקרוא את הבלוג
האם בתבשיל העוף אפשר להחליף את הבהרט בתבלין אחר?

תמר

במידה ומכינים את זה כמה ימים מראש, איך אתה ממליץ לחמם לפני ההגשה?

גילי

הולכת להמר על זה לחג, יש מצב שזה לא יצליח?
מקווה שזה לא יתייבש בסוף.
אגב איך יש לעוף צבע אם בעצם לא מרחנו עליו משהו משחתי?

דנה

היי עוז,
חג שמח ושנה טובה
העוף מוכן לארוחת חג
הנוזלים החליבו (העכירו) במהלך הזמן בתנור (ולא נראה לי שאצלך זה קרה, לפחות מהתמונות)- זה לא מטריד אותי מבחינת הטעם, רק מבחינת הסיבה. יש לך רעיון?

עדי

מתכון לפנתאון. יצא מעולה!

רותי פלד

יצא מדהים וטעים!!!

אודי

היי עז
אפשר להשתמש באסאדו?

אודי

תודה רבה.
כחסר חוש כיוון במטבח הבלוג שלך גרם לי לצאת מאזור הנוחות ולרוב התוצאות היו מניחות את הדעת. אז תודה רבה על מה שאתה עושה.

מאיה

הלו עז

עוד מתכון סופר סופר מנצח !
אני איפושהו בין צמחונית לטבעונית ומבשלת לבעלי בשר, אני לא טועמת שום דבר במהלך בישול של בשר לא מבינה שום דבר בבישול של בשר, אבל המתכונים שלך כל כך ברורים ומדוייקים, בשלבי הבישול והצלייה, בתבלינים שזה פשוט יוצא מושלם כפי שזה בדיוק.
תודה לך, תענוג!

הדס

למה העוף בלי עור?

מאיה

היי עז,

אני מעוניינת לנסות להכין את התבשיל הזה עם פרגיות. האם זה אפשרי? האם ניתן להכין אותן באותה דרך של בישול ארוך בתנור? איזו כמות של פרגיות אצטרך ששקולה ל 4 כרכיים מפורקות? המון תודה!!

דרור

מחזק את שאלת הפרגיות. אצלנו הילדים סולדים מעצמות עוף, איך מעבירים את המתכון לפרגיות?

תודה!

אביה

וואו!!! מעולה!!! עד היום עוף היה הקריפטונייט שלי…שנים שמנסה והוא לא מספיק רך, או לא מספיק קריספי ושחום…
תודה רבה❤

דרור

הי עז,

אני מכין מנה משולשת לחג. האם אפשר להעביר את התבשיל לתבנית פיירקס גדולה ואז לתנור? אם כן, האם זמני הבישול נשארים כמו שהם? האם יש לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולחורר עם מזלג?

תודה רבה ושנה טובה!

דרור

הראל

תודה רבה על המתכון!
האם ניתן להשתמש בחזה עוף (חזה חתוך לחלקים?) הילדים לא אוהבים כרעים או שוקיים..
תודה רבה!

ליטל

מתלבטת אם להכין לחג עם פרגיות (לטובת הילדים בקהל). לדעתך זה יהיה מספיק חגיגי? . כמה פרגיות אצטרך? האם לדעתך יעבור חימום בצורה טובה אם אכין יום לפני או בבוקר?

שרון

כמה מלח וכמה פלפל? פחות או יותר כפית? כף? מה הכמות?

לי

הי עז,
תודה על המתכון שנראה מפתה (וקל), הוא בשלבי צליה אחרונים לקראת החג.
עופות אמריקאים מגיעים מפוצצים במים ומהר מאוד לתוך הטיגון הראשוני הרגיש לי שאני יותר מכבסת מאשר מטגנת. יש דרך להתמודד עם זה בהצלחה?
חג שמח 🙂

הירשמו לעדכונים במייל