כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

תבשיל קארי וקוקוס עם טופו וירקות (טבעוני)

תבשיל קארי טבעוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם
תבשיל קארי טבעוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

יש לי פינה חמה בלב ובבטן לתבשיל קארי וקוקוס, אחת ממנות הדגל של תאילנד, כזו שמסוגלת לשגר המון טעמים ריחות וניחוחות וזמן עבודה קצר ומהיר.

היום אני מכין תבשיל קארי אדום עם ירקות וטופו מטוגן, מנה מעולה לכל מי שרוצה לתקתק ארוחה זריזה עם המון טעם, זה גם מתכון מאוד גמיש שאפשר להתאים למגוון ירקות שיש בבית. אבל לפני שהסיר של התבשיל מתחיל להתחמם, אני מתחיל במהלך לא פחות חשוב:

טופו
חותכים טופו לקוביות. צילום: עז תלם

איך להכין טופו מטוגן ממש טעים?
טופו הוא חומר גלם פופולרי במיוחד במזרח הרחוק. ביפן, סין ותאילנד יודעים ליצור פלאים עם מוצר הסויה הזה, ולחלוטין מדובר בעולם ומלואו. בארץ, סוג הטופו המוכר ביותר הוא הטופו הקשה – זה שמתאים למוקפצים וסלטים שונים.

בעיני, הדרך להוציא ממנו הכי הרבה טעם ומרקם היא לטגן אותו. לא משנה אם אני מכין מוקפץ או מוסיף אותו לסלט, ברגע שקוביות הטופו עוברות טיגון יסודי בשמן הן נהיות פריכות, הטעם שלו משתנה והמרקם נהיה הרבה יותר כיפי.

טופו
מטגנים את קוביות הטופו 5-7 דקות בערך. צילום: עז תלם

אז בכל מתכון שמבקש מכם להשתמש בקוביות טופו, ההמלצה שלי היא ראשית כל לטגן אותו – לוקח לו הרבה זמן להפוך לזהוב ופריך, משהו כמו 5 דקות לפחות, אבל התוצאה שווה את ההמתנה. אפילו שבתבשילי קארי בדרך כלל שמים את הטופו גולמי, אני מוצא שהטיגון ממש משדרג.

קוביות טופו מטוגן גם שומרות על הפריכות שלהם הרבה זמן, משהו כמו חצי שעה אפילו אחרי הטיגון.

בקיצור, זה המהלך שיגרום גם למי שלא אוהב טופו לתת לו צ'אנס (להרחבה ראו כתבה שהכנתי בנושא בוואלה).

טופו מטוגן
טופו פריך מטוגן – מהלך חשוב בדרך למנת טופו מוצלחת צילום: עז תלם

בונים קארי

בזמן שהטופו הזהיב לו במחבת, בניתי את תבשיל הקארי (לפי כללים שכתבתי עליהם בעבר כאן).

התחלתי בטיגון של ממרח קארי בשמן קוקוס, בשביל הטעם והארומה, ואז הוספתי בהדרגה קרם קוקוס איכותי.

ממרח קארי הוא תערובת של פלפלים חריפים טחונים עם עוד עשבי תיבול ותבלינים תאילנדים כמו גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, בצלי שאלוט, שורש כוסברה, שום ועוד.

תבשיל קארי וקוקוס
מטגנים את ממרח הקארי בשמן קוקוס. צילום: עז תלם

להכין ממרח קארי תאילנדי אותנטי אמיתי בבית זו משימה מאוד מאתגרת. כשניסיתי, לקח לי יומיים ושעות של שיטוטים רק כדי להשיג את כל המרכיבים. עם זאת, אפשר לארגן בבית ממרחים דמויי קארי (אני קורא להם חצי קארי) שמניבים תוצאות לא רעות בכלל (ראו כאן מתכון).

בכל מקרה, היום כבר בכל סופר אפשר למצוא ממרחים איכותיים מתאילנד שעושים עבודה נפלאה. חשוב לטגן אותם ביסודיות עם שמן כדי לפתוח להם את הניחוחות, ואם אתם פוחדים מהחריפות (בעיני היא ממש לא נוראה) פשוט שמים מראש פחות ממרח במנה.

מה עושים עם שאריות ממרח קארי?

תבשיל קארי וקוקוס
מוסיפים קרם קוקוס ומביאים לרתיחה. צילום: עז תלם

השותף הנצחי: קרם קוקוס

השותף האידיאלי של ממרח הקארי הוא קרם קוקוס. חשוב לחפש קרם קוקוס שמכיל כמה שפחות מרכיבים (באידיאלי הוא יכיל רק מוצקי קוקוס ומים, בלי משמרים למיניהם) ו-17% שומן ומעלה, בשביל הטעם והניחוח.

>> מדריך הקוקוס המלא כל מה שצריך לדעת על קרם, שמן, חלב וכל מה שביניהם

עוד תוספות לתבשיל
במקור משתמשים ברוטב דגים בשביל לתת טעם ועומק לתבשיל – הפעם הלכתי על רוטב סויה לגרסה טבעונית. לאיזון המליחות והחריפות מוסיפים סוכר – השתמשתי בסוכר חום ואם בא לכם להשקיע תארגנו סוכר דקלים.

עוד תבלין שיכול להוסיף הם עלי קפיר ליים (קונים בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק) – הפעם לא שמתי אותם אבל אם יש לכם כמה כאלו בבית, הם יוסיפו ניחוח לימוני עדין ומיוחד.

תבשיל קארי וקוקוס
מוסיפים ברוקולי אפונה וקישוא ומביאים לרתיחה. צילום: עז תלם

צוות ירוק
ברגע שיש רוטב טעים פשוט מוסיפים לו ירקות ירוקים שמתבשלים מהר: אני הלכתי על רביעייה של אפונה קפואה (שתמיד תמצאו אצלי במקפיא), קוביות קישואים, תפרחות ברוקולי ולסיום עלי בייבי תרד (אחלה חומר גלם!).

בגדול, כל ירק שמתאים לבישול מהיר יכול להצטרף לקארי שלכם: שעועית ירוקה, אפונה סינית, אספרגוס, כרובית ואפילו כרוב ניצנים בעונתו הקצרה. החוק הוא שירקות בקארי תאילנדי חייבים לשמור על הפריכות שלהם.

אפילו כשתאילנדים שמים חצילים בקארי (יש שם זן מיוחד של חצילים עגולים קטנים וחמודים) הם מבשלים אותם ככה שישארו פריכים ובעלי מרקם.

תבשיל קארי וקוקוס
מוסיפים את התרד ואת הטופו, מכבים את האש, מערבבים היטב ומגישים. צילום: עז תלם

עם זאת, אפשר בהחלט ללכת לכיוון של בישול ארוך בתבשילי קארי (למשל עם קארי מסמאן מתובלן) אבל זה כבר כתבה אחרת ?

התוספת הכי טעימה לתבשיל הקארי היא אורז לבן מאודה, אבל אפשר להיות אמיצים ולנסות להגיש עם פסטה ואפילו על פתיתים, לא תאילנדי, עדיין טעים.

לפני שאתם שואלים:

  • אם יש לכם בבית ממרח קארי אחר (למשל קארי ירוק או צהוב), אל תקנו חדש במיוחד. המתכון יעבוד עם כל סוגי ממרחי הקארי.
  • לגרסה ללא גלוטן שהיא גם טבעונית, שמים מלח במקום רוטב הסויה (או רוטב סויה ללא גלוטן, כמובן).
  • לא חייבים לשים את כל הירקות, כדאי שיהיו לפחות שני סוגים.
תבשיל קארי צמחוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם
תבשיל קארי צמחוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

מתכון תבשיל קארי וקוקוס עם ירקות וטופו מטוגן

3 מנות, טבעוני/פרווה, 20 דקות זמן כולל בישול

מצרכים:

לטופו:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה (אני השתמשתי בטופו תנובה בטעם טבעי)
5 כפות שמן צמחי

לתבשיל קארי:
1 כף שמן צמחי – מומלץ קוקוס אבל כל שמן זורם
1-2 כפות ממרח קארי אדום (אבל אפשר כל ממרח בצבע אחר שיש לכם בבית, ירוק, צהוב וכולי)
1 קופסה (400 מ"ל, זה 2/3 1 כוסות) קרם קוקוס
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1-2 עלי קפיר ליים או מיובש (רשות, אפשר גם להוסיף גרידת לימון במקום)
1 כפית סוכר חום (אפשר גם סוכר דקלים)
½ 1 כפות רוטב סויה (לגרסה לא טבעונית שמים רוטב דגים)

לירקות:
חופן גדול אפונה ירוקה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1-2 קישואים קטנים, חתוך לקוביות בגודל בינוני
1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות (או חופן שעועית ירוקה, חתוכה לאורך 2-3 ס"מ)
חופן גדול עלי בייבי תרד
1/2 כוס עלי כוסברה או בזיליקום, להגשה

אופן הכנה:

לטופו המטוגן:

  • מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-3 ס"מ.
  • מחממים מחבת קטנה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את השמן וקוביות הטופו, מטגנים 5-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם כדי שכל צדדי הקוביות יקבלו זמן בשמן.
  • מטגנים עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת עם נייר סופג ושומרים בצד.

הכנת הקארי:

  • במקביל לטיגון הטופו, מחממים את השמן בסיר קטן.
  • מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
  • מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב. 3-4 כפות בכל פעם. מוסיפים ½ מכמות המים ובוחשים היטב.
  • מוסיפים את הקפיר ליים (אם משתמשים), הסוכר ורוטב הסויה. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד סויה או סוכר לפי טעמכם.
  • מוסיפים את האפונה המוקפאת, קוביות הקישואים ותפרחות הברוקולי ומבשלים כ1-2 דקות מעל להבה בינונית.
  • אם הרוטב סמיך לכם מדי, ניתן בשלב זה להוסיף עוד מים.
  • מוסיפים את התרד וקוביות הטופו, בוחשים היטב, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בבזיליקום או כוסברה ומגישים לצד אורז לבן.

המתכון הופק בשיתוף טופו תנובה 

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]

לעוד מתכונים אסיאתיים:
מוקפץ עוף ונודלס עם ירקות
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

216 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
יעלי

מריח לי עד כאן, מהתמונות שלך!!
אני עצלנית, ולכן לא אלך להכין את זה, וחם מדי להכנס למטבח מה גם שאני לא משוגעת על טופו (עד כאן התירוצים להיום אבל כמובן שבגרסת "חזה עוף חתוך לרצועות" זה יהיה נהדר ובהחלט אשמור את האופציה לעתיד.
תודה רבה, תמיד כיף לקרוא את המתכונים שלך.

קים

היי עוז, לא הצלחתי להבין איך כותבים תגובה רגילה.. אם אני מכינה את הקארי מראש, כמה שעות לפני, עדיין יש ערך לטיגון של הטופו או לשים אותו ישר ברוטב?

דורין

היי איך אני עושה את זה עם אבקת קארי צהוב? אין לי מחית שהיא ללא גלוטן אבל האבקת תבלין מתאימה
אשמח לקבל המלצה

גליה

נראה מדהים.
ישנה דרך להכין עם אבקת קארי רגילה ולא משחה? ?

מורן

בסעיף השלישי בהכנת הקארי מצויין להוסיף חצי מכמות המים. מתי צריך להוסיף את החצי השני? לא כתוב…

אליעד

היכן התיקון?

אפרת

זו המנה האהובה עלי…כטבעונית, אני שמחה לפגוש כל כך הרבה מתכונים טבעונים והתאמות טבעוניות במתכונים שלך ובכלל, אוהבת מאד את המתכונים שלך

גלית

מאז שהכנתי את הקארי הירוק והמושלם שלך – עברו במטבחי הרבה סירי קארי מכל מיני סוגים, הרוב נשען על בסיס המתכון שלך.
אני חייבת לומר שדווקא בקשר לקארי האדום (מחית קנויה), גיליתי שאם מטגנים מעט בצלי שאלוט וג'ינג'ר טרי מגורר (רק עד שעולים ריחות) ואז מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים לפתיחת הטעמים, זה משדרג מאוד את רוטב הקארי, בנוסף כדאי להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון טרי (בעיקר אם אין עלי קפיר ליים או למון גראס).
לטעמי, המרכיבים האלה הופכים את הקארי האדום לעוד יותר מדהים.
כמובן שניתן לגוון גם עם פטריות טריות שחתוכות לחתיכות שמנמנות, דלעת וכו' ובמקום אורז אפשר להקפיץ אטריות אורז ברוטב המוכן ולפזר בוטנים קלויים מעל ויש עוד מנה מושלמת.
אני מאשימה אותך בכמויות האדירות של הקארי וקרם הקוקוס המשמין שאנחנו בולסים, הכל התחיל בגללך ?

אפרת

נראה מעלה אנסה בקרוב
מה פחות חריף – קארי ירוק או אדום ?

רותי

התכוונתי להכין פאניר עם טופו, אבל כשראיתי את המתכון מיד שיניתי כיוון 🙂

צריך לומר שיצא מעולה? 😉

אשתף שאת רוטב הסויה אני מוסיפה לקוביות הטופו. מטגנת אותן כמה דקות (לפעמים בשמן שומשום שנותן עוד טעם) ואז מוסיפה רוטב סויה – הופך אותן לטעימות ממש – ואת זה אני מוסיפה לרוטב, כולל כל רוטב הסויה שלא נספג (אם יש כזה).

דינה

יצא מעולה. ממש טעים. טיפה חריף בגלל הקארי אבל…שווה.
תודה

יעל

נראה מעולה!
איך עוד ניתן לעבוד עם הטופו מלבד לטגנו?

אפשר להוסיף את הקוביות כמו שהן לתבשיל? לאפות בתנור?

אלינור

ממליצה להוסיף גרגרי חומוס מבושלים (אני מכינה ב-crockpot במשך הלילה, יוצא מצוין). במקרה לא היה לי אורז אז השתמשתי ב-barely (חיטה), ויצא פנטסטי – כי הגרגרים לא הופכים לדייסה כשאתה שופך עליהם את הרוטב.
תוכל להסביר קצת יותר את ההבדל בין קרם קוקוס וחלב קוקוס? האם יש חשיבות להשתמש באחד ולא באחר?

רוני

היי עוז, סליחה שאני מתפרצת לצמחוניות שבכתבה הזאת אבל רציתי לשאול,
אם אני מעוניינת להכין את זה עם קוביות חזה עוף (לא חובבת פרגית), באיזה שלב אני שמה את העוף בתבשיל?

היא-לי

אין צורך לטגן קצת את קוביות העוף לפני ההכנסה לתבשיל?

שרון

נראה מדהים.
אפשר להקפיא?

חגית

אם לא רוצים להגיש מיד לא מוסיפים את הטופו?

רוית

להערכתך- אפשר להכין יום לפני ההגשה ?

מיכל

וואו!
איזה מתכון מדהים! יצא פשוט מעולה, והכי הכי כיף – מתכון קליל כל כך להכנה, מעט זמן במטבח, וחומרים זמינים שיש בבית. הכנתי עם אבקת קארי ולא עם משחה אגב – יצא מעולה.

תודה עוז!

מיכל

עוז שלום, מבין שלושת סוגי הקארי האדום הירוק והצהוב מי הכי פחות חריף? האם יש חברות שהקארי שלהן פחות חריף ? תודה

יעל

אם רוצים להכין כמות כפולה, האם פשוט מכפילים את כל המרכיבים?

רומי

היי עוז,
אם אני רוצה להחליף את הטופו בפרגית,
איך משתנה הליך הבישול בהתאם?
תודה!

אביב

האם עדיף את הרוטב בסיר או שאפשר גם בווק\מחבת גדולה?

קרן

נראה מעולה ! כמה זמן נשמר במקרר?

עמית

הכנתי פעמיים ויצא מעולה רק הבעיה שאשתי אומרת שחריף לה מידי
יש דרך לעדן טיפה? ניסיתי להוסיף עוד חלב קוקוס אבל זה לא עזר מספיק

*השתמשתי בקארי ירוק

עמית

לא שמתי חריף בכלל. רק הקארי אולי חריף
באיזה סוג אתה משתמש?

שני

היי עוז יש משהו שאפשר להשתמש במקום הסויה? או שאפשר פשוט לוותר עליו ולהכין בלי

דר

היי, ניסיתי להכין עם משחת קארי ירוקה.. טוב כרגע הקארי בצבע לבן יותר מאשר ירוק והוספתי עוד קארי לתבשיל.. לא זז..

יאיר

א. אתה תותח.
ב. תמיד כיף לקרוא לעומק כל דבר שקשור לאוכל במיוחד באתר שלך.
ג. אתה מקצוען אמיתי.
תודה

ליאור

אהלן!
מבחינת הירקות, האם אפשר להכניס גם תפוא ובטטה או שזה זמן בישול ארוך יותר ולא כדאי?

שני

הי אתה מעולה וכיף לקרוא אותך.
אולי תפתור לי בעיה. תמיד שאני מטגנת טופו קצת ממנו נדבק לי לסיר ואני מוצאת את עצמי במירוץ גירוד. אולי הסירים שלי לא טובים?

אורי

אני לא מבין בטופו, אבל טיפ טוב שאני תמיד משתמש בו הוא לשים טיפה וודקה בין הטיגון לבישול.. האלכוהול עוזר לגרד את מה שנדבק למחבת והוא מתאדה ממש מהר ככה שלא משנה את הטעם

גל

יצא מדהים!!

מלי

היי עז
רוצה להכין עבורי המתכון אבל ממש ממש לא אוהבת חריף,
ישנה אפשרות למשהו אחר?

נעה

על איזה ממרחי קארי אתה ממליץ?

לירון

מתכון מעולה!
הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה עם קארי ירוק ובפעם השנייה עם האדום. בעיניי הקארי האדום טעים יותר.
תודה רבה על המתכון המפורט ובכלל על הבלוג המצויין והמתכונים המעולים 🙂

ליבי

היי
האם אפשר במקום ממרח קארי לשים פשוט את התבלין עצמו? פשוט תמיד נשאר לי מחא קארי ואז הוא מתקלקל במקרר (אפשר להקפיא את הממרח?) ויש לי שפע של התבלין עצמו

שיר

היי! האתר שלך מדוייק ומושלם♥️
שאלה, אם אני מוסיפה אספרגוס טרי מתי אני שמה אותו והאם אני צריכה לחלוט אותו לפני רק להוסיף טרי?
תודה!

ליאת

היי, נראה מעולה. השאלה אם אני רוצה להכין לשבת, עד כמה זה מבאס לאכול את זה יום למחרת?

שיר

היי התאדה לי הרוטב תוך כדי הבישול. מה עשיתי לא טוב? ??‍♀️?‍♀️

ריטה

לא היה לי טופו והשתמשתי רק באפונה וכרובית אבל יצא כל כך טעים שחיסלתי לבד הכל… תודה רבה רבה!

דנה

היי עז!
האם אפשר להחליף את הטופו בסלמון?

נעמה

היי עז,
עשיתי את המתכון כמה פעמים בגרסה טבעונית ויצא נפלא!
שאלות להמרה לגרסת דגים:
1. האם ניתן להשתמש בפילה סלמון קפוא?
2. אם אני משתמשת בקפוא, איך לחתוך אותו?
תודה רבה 🙂

אליס כץ

היי עז,
מתכון כיפיי וסופר טעים, הכנתי היום יוצאת מושלם.
החלפתי במקום טופו ותרד, שמתי תפוחי אדמה שחתכתי וטיגנתי מעט קודם, וזה יצא מדהים. ואומנם קצת בישלתי מידי את הירקות, אבל עדין יצאו ממש טעימים.
תודה רבה❤️

טלי

היי, נראה מעולה! כרגיל..
אפשר להשתמש הקארי מסאמן?
יש לי בבית ואני מתה לנסות….
תודה!

עופר

האם לברוקולי ולקישו מספיקים 2 דקות ברוטב שהוכן?

אריאל

הכנתי לי ולבעלי (אני צמחונית, הוא לא), יצא מעולה!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ברמות

ורדה

מה ההבדל בין סוגי הקארי? ממרח ירוק,אדום,אחר?
ואיזה סוג אתה קונה?

לירז

היי קיבלתי הרבה מחמאות אבל יצא חריף מדי וחסר קצת טעם. איך אפשר להפחית את החריפות ולחזק טעמים? (אם אפחית קארי לא יהיה טעם..)

יונית

לא היה לי בבית אף מרכיב חוץ ממרח קארי, קרם קוקוס וסויה.
אז החלפתי את כל הירקות אבל שמרתי על הרוטב.
אורז וירקות עם רוטב קארי-קוקוס היה ממש ממש טעים.
תודה!

מורן

תודה על המתכון, נראה צץ וכמובן ינוסה היום.
האם לדעתך אפשר להחליף את הטופו בניוקי?

ליאור שלו

היי עז, התבשיל טעים ברמות!
אשמח לדעת למה בסוף הבישול מצטבר המון שמן? ממש שכבת שמן.. האם זה קשור לסוג הקארי שאני משתמשת בו? אולי צריך לבשל את התבשיל קארי מעט זמן?

אדווה

היי עז! אשמח להכין מחר, תהיתי האם אפשר לעשות את התבשיל עם בקר? נגיד סינטה? ואם כן, כמה היית שם והאם היית מטגן אותו קודם?
תודה!

גל

היי, האם ניתן להשתמש באפונה קפואה וברוקולי קפוא במתכון ללא בישול קודם כפי שציינת עם האפונה?
תודה (;

שרון

האם יתאים להכין עם מחית קארי מסמן?

מאי

היי עוז, האם אפשר להוסיף קורנפלור להסכמה של התבשיל? לא הוספתי מים ועדיין זה נוזלי לי מידי בשביל לאכול את זה עם אורז.
דבר שני ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף כוסברה טחונה לעוד טעם בתגובות, הכוונה לכוסברה רגילה או זרעי כוסברה? ואילו עלים/ירק אפשר לשים במקום תרד?

נגה

היי! אני רוצה לעשות את המתכון עם כרעיים במקום הטופו, מתאים? ואיך להכין ולשלב במתכון?

הדס

היי,
רציתי לשעת אם אפשר לשים דג במקום הטופו?
אם כן, איזה דג אתה מציע ומתי לשים אותו?

טלי

היי עוז! האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס במקום בקרם קוקוס. מעדיפה לנסות אפשרות פחות שומנית , השאלה איך ייצא? יצא לך לנסות? תודה מראש 🙂

יפה

היום הכנתי לראשונה את המתכון. הבעיה שלא השארתי לבני הבית כמעט כלום. כל רגע עברתי עם כף ליד הסיר ולקחתי עוד קצת ועוד קצת. מעולה. שמתי מה שהיה בבית (סגר קורונה): בטטה אחת, גבעולי סלרי, שעועית ירוקה סנפרוסט, אפונה סנפרוסט, 2 קישואים. קרם קוקוס שפתחתי התגלה כי פג תוקפו אז השתמשתי בנוזל קוקוס. מושלם. תודה רבה לך

אבישג

שימחת אותנו בביתנו במלבורן אוסטרליה. אפילו בן העשר ש"לא אוהב טופו" טרף הכל. תודה רבה והרבה בריאות.

כליל

משתפת שהכנתי ויצא תפל למדי, שמתי כרובית אפונה וברוקולי. אולי יותר מדי ירקות? אולי צריך לשים כמות גדולה יותר של קארי? לא יודעת.

הירשמו לעדכונים במייל