אני מאוד אוהב אייס קפה, ברד מתוק עם טעם כיפי של קפה, משקה מרענן וכיפי בימים חמים וגם קרים. רובנו קונים את האייס קפה שלנו בבתי קפה, אבל בעצם ממש קל להכין אותו בבית.
כמה שזה פשוט, יש כמה דגשים קטנים שעוזרים לשדרג את הסיפור והיום נדבר עליהם =]
פרסום בשיתוף רמי לוי
צפו: אייס קפה מושלם בבית
לא פעם ולא פעמיים, כשקונים אייס קפה, מגלים שהוא מתוק מאוד, שלא לומר מתוק מדי.
היתרון הגדול בהכנה בבית הוא שאתם שולטים בדיוק בטעם שבעוצמת הקפה וברמת המתיקות, ככה שאתם יכולים ליצור משקה שמתאים בול לטעם האישי שלכם.
קפה חזק
אז קודם כל צריך קפה – וצריך להכין תמצית של קפה חזק – כזו שתתעדן כשתוסיפו את החלב והסוכר. אפשר להשתמש באספרסו ביתי, אפילו בקפה שחור (בלי הגרגרים בתחתית כמובן).
אני השתמשתי היום בקפה נמס מהמותג הפרטי של רמי לוי, שהוא חזק עם טעמים קלויים מורגשים – בכללי תחת המותג הפרטי יש המון מוצרי קפה נהדרים, מקפסולות אספרסו ועד קפה שחור ופולים לטחינה ביתית.
ד"ש מתאילנד
אחרי שהכנתי קפה חזק (כף קפה נמס מעורבב עם מים וסוכר – לפי הטעם) אני טוחן אותו בבלנדר עם סוכר וחלב. עד כה ברור והגיוני =]
חשוב להשתמש בבלנדר שמתאים לטחינת קרח (אם אין – פתרון בהמשך), וכמובן לשים איזה כוס חלב שבא לכם – אני אישית שמתי חלב עיזים מלא, יכולים ללכת לכיוון של דל לקטוז, חלב צמחי ועוד.
>> מתכון מעולה לקוביות קרח באתר של פתיתים
התוספת שלי לסיפור היא חלב ממותק מרוכז – מוצר שאפשר למצוא בסופרים וגם במעדניות רוסיות. הוא מוסיף עוד מתיקות, עושר ועניין לאייס קפה.
את הרעיון קיבלתי מהטיול שלי ושל עדי אשתי בתאילנד, שם טעמנו אייס קפה תאילנדי, שלהכנתו משתמשים במוצרי חלב משומרים – שכן חלב טרי פחות נפוץ שם.
באופן דומה אפשר להוסיף לאייס קפה גם שמנת מתוקה ו/או קרם קוקוס. כל המוצרים הנ"ל מוסיפים לסיפור עוד שומן שעוזר ליצור משקה יותר קרמי.
כמובן מגישים מיד – אחרת זה יהיה פשוט קפה קר מדולל ולא אייס קפה.
לפני שאתם שואלים:
- טבעוני: במקום החלב שמים משקה צמחי (אישית אוהב חלב שקדים). במקום החלב הממותק המרוכז שמים קרם קוקוס ועוד סוכר או סירופ מייפל לפי הטעם.
- אם אין בלנדר חזק שטוחן קרח: שמים את הקרח בשתי שקיות של סופר ועם פטיש שניצלים או מערוך מרביצים לו עד שהוא מרוסק. מעבירים את הקרח המרוסק לקנקן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- על בסיס אספרסו: במקום להכין קפה מקפה נמס שמים 2 מנות אפסרסו רגיל.
מתכון אייס קפה ביתי מושלם
3 מנות, חלבי (ניתן להכין טבעוני – ראו מעל), 15 דקות הכנה + זמן כולל
מצרכים:
כף גדושה קפה נמס
1 כף סוכר חום או לבן
1/2 כוס מים רותחים
2 כוסות קוביות קרח
1 כוס חלב
1-3 כפות חלב ממותק מרוכז (רשות, ראו הקדמה)
אופן הכנה:
- שמים את הקפה הנמס, הסוכר והמים הרותחים יחד בכוס. מערבבים היטב עד שהסוכר והקפה התמוססו במים.
- שמים את הקרח בבלנדר שמתאים לטחינת קרח.
- מוסיפים אליו את תערובת הקפה, המים והסוכר, את החלב ואת החלב הממותק המרוכז.
- מפעילים בעוצמה גבוהה וטוחנים לפחות 30 שניות עד שהקרח מרוסק היטב.
- טועמים ואם צריך מוסיפים עוד חלב ממותק צרוכז או סוכר לפי הטעם (טוחנים שוב לאחר ההוספה שהכל יתערבב).
- מעבירים לכוסות ושותים.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
רוצים עוגה עם הקפה?
עוגת גזר נהדרת
עוגת דבש שמכינים בקערה אחת
עוגה של סולת תפוזים
בתור מכורת אייס קפה, לאחר נסיונות רבים הגעתי למסקנה שאייס קפה זהה ואף טעים יותר משל בתי הקפה, נוצר רק כאשר מקפיאים את כ-ל המשקה המוכן (מאוד נוח להקפיא בקופסא שטוחה), שוברים לחתיכות ומעבירים טחינה הגונה במעבד מזון או בבלנדר טוב. בכל דרך אחרת נוצרת שכבת קצף ו/או גושי קרח, גם אם קטנים, שמפריעים למרקם. נסה פעם 🙂
בהחלט אנסה! תודה על הטיפ
אם אתה מחפש להגדיל את כמות השומן במשקה, אפשר להתפרע עם הוספת חמאה פנימה…
כשאני שותה קפה, הוא מכיל 2 כפיות קפה בינוניות, 2 כפיות חמאה, מים חמים וחלב.
החמאה גם מטשטשת לי את המחסור בסוכר (ירדתי משתי כפיות סוכר), וגם הופכת את המשקה לפצצת שומן שמעולה לתזונה דלת פחמימות…
נשמע מעולה
רציתי להגיד שיש לך באמת אתר מדהים, ככל שאני קורא יותר מתכונים שלך אני מרגיש הרבה יותר בנוח עם מתכונים באופן כללי, אתה נותן המון מידע שמסביר על תהליכים באופן כללי ככה שאני קורה מתכונים אני מקשר לדברים שאמרת.
אתה ממש משפר את חווית הבישול שלי, תודה רבה.(וכמובן שכל מה שהכנתי לפי המתכונים שלך יצא מעולה)
וואו!!! 5 דקות הכנה וטעים בטירוף. כמו בתגובה אחרת, אם אתם מחפשים את המרקם המדויק של אייס קפה, כמו בארומה למשל, צריך להשקיע קצת יותר ולהקפיא את התערובת (או למזוג אותה לתבנית קוביות קרח). מחכים עד שיקפא, ואז טוחנים בבלנדר חזק. ככה יוצאת משחה חלקה, ללא מרקם ״קרחי״ מדי.
תודה ששיתפת =]