מלון הוא אחד הפירות הנפלאים של הקיץ, ואפילו שאנחנו טכנית עדיין באביב, כבר עכשיו יש מלונים נפלאים בשווקים ואצל הירקנים. אבל איך יודעים שהמלון שאתם עומדים לבחור יהיה מתוק וכיפי ולא רכרוכי ומבאס?
טוב ששאלתם. לפני שבוע, בטיול משפחתי לצפון, ביקרנו יחד עם הילדים במשק ברודבקה במושב ארבל. זהו משק משפחתי ותיק במושב, אותו מנהלים הבנים גלעד ועודד יחד עם האב יורם.
צפו: איך בוחרים מלון מושלם
הם מגדלים במשק שלל ירקות ופירות, כמו ליצ'י, מנגו, חצילים, ברוקולי, ארטישוק, זיתים וגם יש להם מקשת מלונים מקסימה עם נוף חלומי.
גלעד הסביר לי איך בוחרים את המלון המושלם ואת הטיפים שלו אני משתף אתכם. במשק הם מגדלים מלונים בשלוש השנים האחרונות, והשנה גידלו זן שנקרא 305, מתוק ומלא ניחוח. לוקח למלונים בערך שלושה חודשים מרגע הזריעה ועד שיש פרי בשל.
איך מזהים מלון מוצלח?
- למלון מוצלח יהיה ריח טוב, אז תסניפו אותו לפני שאתם בוחרים. מלון עם ניחוח נעים יהיה גם מתוק מבפנים.
- כל המלון צריך להיות מכוסה בדוגמת רשת (רישות מלא בשפה המקצועית).
- המלון צריך להיות קשיח, ללא אזורים רכים.
- שאריות הגבעול שבמלון (הצ׳ופצ׳יק), צריכה להתנתק ממנו בקלות אם תנסו להסיר אותו. אפשר גם ממש לראות מקרוב שהרקמה של הגבעול מתחילה להתנתק משאר הפרי.
- על מלונים רבים יש כתם – אזור בצבע שונה משאר המלון שנראה מעט שטוח לעומת שאר המלון העגול. כמו באבטיח, זה האזור שבילה צמוד לאדמה. כל עוד הוא מרושת וקשיח כמו שאר המלון, הפרי במצב מצוין.
שווה גם לדעת ש..
אם המלון טיפה ירוק זה דווקא מעיד על טריות, החלק הירוק יהפוך לצהוב/כתום בבית ואפילו יישמר עוד כמה ימים יותר ממלון שאין עליו כבר אזורים ירוקים. מלון ממש לא בשל נקרא גם חרוש ויש לו טעם של מלפפון פריך במיוחד.
איפה שומרים מלון?
המלון נמצא בשיא שלו בעת הקטיף. אז מומלץ לאכול כמה שיותר קרוב למועד הרכישה. בבית, ניתן לשמור בלונים במקרר בערך שבועיים או במקום קריר ומוצל מחוץ למקרר שבוע ולפעמים יותר.
לאחר החיתוך
מלון חתוך יישמר בקופסה בקירור יומיים בערך, אולי יותר, אבל לא מומלץ למתוח את הגבול מעבר לזה שלא יתחיל לתסוס.
הקפאת מלונים
אם אתם רואים שאתם לא מצליחים לסיים את המלון שקניתם או שהוא מראה סימני עייפות, אל תתנו לו לדעוך לשווא. אפשר ואפילו רצוי להקפיא מלונים: קולפים את המלון וחותכים אותו כמו שהייתם חותכים בדרך כלל.
את הקוביות שמים בשקית נסגרת בשכבה אחת (זה הכי נוח בעיני, אפשר גם בקופסה) ואז שולחים למקפיא, ואז אתם מרחק קצר משייק מושלם. אפשר גם לטחון את המלונים הקפואים במעבד מזון כדי לקבל גרניטה.
תודה רבה לגלעד שהראה לנו את המשק המשפחתי המקסים! היה מרתק, מוזמנים לעקוב אחריהם באינסטגרם הם עושים סיורים וגם פתוחים לפעמים לקטיף עצמי (לפי מה שבעונה). לעמוד המשק באינסטגרם
את תוצרת המשק ניתן למצוא בדיוטי פרי טבריה, משק פיין- געש, משק יעקובובסקי – מושב צופית, באתר חקלייתא וכמובר ברכישה ישירה במשק עצמו.
מתכונים מעולים אליהם אפשר להוסיף מלון:
עכשיו איך בוחרים אבטיח טוב 🙂
לגמרי בתכניות =]
האם פתוח בשבת?
לא חושב אבל כדאי לבדוק איתם
וואי וואי…איזה צירוף מדהים!!
אתה והמלון!!!!
הצחקת אותי!!!!!!!!
אבל עכשיו ברצינות…תודה ענקית על ההמלצות!!!
ממש במקום! וכיף לדעת על המקום המעניין הזה בצפון…
נשמח לקפוץ!!!
אה..ואין על השייקים שלך!!!
תודה OZ!!!
בשמחה רבה שיר!
תודה על השבחים