כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מה עושים עם אפונת שלג? מדריך

אפונת שלג
אפונת שלג בתנור. צילום: עז תלם

אפונת שלג, או אפונה סינית בשמה השני, היא אחד הירקות האהובים עלי בעולם. אני זוכר את הפעמים הראשונות שהכנסתי אפונת שלג הביתה, וכמה טעימה ומיוחדת היא הרגישה. זהו ירק ירוק, מזין, קל מאוד להכנה ועוד יותר כיפי לאכילה, והיום נכיר אותו טיפה יותר טוב.

אפונת שלג היא זן של אפונת הגינה (עליה כתבתי בהרחבה כאן) שתורבת כך שיכיל תרמילים עדינים ואכילים, כאלו בהם האפונים עצמם קטנים מאוד.

אפונת שלג
כל שיח אפונה נקטף ידנית שלוש פעמים. צילום: טל גליק

זהו פיתוח לאפונה שבוצע בהולנד ועם השנים התפשט ברחבי העולם (לאט יותר מהקורונה). השם אפונה סינית ניתן לה בעקבות השימוש התכוף בה במוקפצים ומרקים שונים בסין, והשם אפונת שלג ניתן לה כי באירופה היא נשתלה בעונת השלג (כמו אפונה רגילה, אגב).

בצרפת היא נקראת mangetout, כלומר "לאכול את הכל", ובאמת כדאי לאכול את כולה כי היא מקור מצוין לויטמין C, ויטמין A, ברזל וסיבים וסיבים תזונתיים.
זהו ירק עונתי שנמצא בשיאו ממש עכשיו, בימי האביב. עם זאת, בארץ היא זמינה לאורך כל השנה.

אפונת שלג
אחד הירקות האהובים עלי! צילום: עז תלם

לפי דן כרמל, מנהל הגידול בחברת כרמלים, בחברה מצליחים לגדל ולשווק את האפונה המיוחדת הזו גם בקיץ, וזאת בזכות העובדה שהם מגדלים אותה בשדות בשלושה אזורים שונים ברחבי המדינה (ברמת הגולן, מושב היוגב וחצבה).

עוד מספר כרמל כי לוקח לצמח האפונה כחודשיים לגדול משתיל עד למצב שהוא מניב תרמילים, וכי כל שיח נקטף שלוש פעמים: כל תרמיל ותרמיל נאסף ידנית בעבודה מסורה ומדויקת.

איפה משיגים? את שקיות אפונת השלג של כרמלים ניתן להשיג בירקניות מובחרות וברשתות השיווק, וכן בחנות המשק במושב היוגב.


לפני הבישול
רגע לפני הבישול (הקצר מאוד) של אפונת השלג, יש שלב קטנטן שחשוב לבצע, והוא להסיר את הסיב שעובר לאורך התרמיל. זהו סיב קשה שפחות נעים לאכול ולכן מסירים אותו. צילמתי עבורכם סרטון מסודר (ראו מעל) שלא יהיו ספקות איך לעשות =]

אפונת שלג
הכנה בסיסית לאפונה ממנה אפשר להמשיך לעוד מנות ושילובים. צילום: עז תלם

איך מבשלים?
אפונת שלג / אפונה סינית טעימה טרייה כמו שהיא, ויש שמשלבים אותה בסלטים שונים. אישית אני אוהב את הטעם שלה אחרי בישול קצר, ובמקרה שלה חשוב להקפיד לא לבשל יותר מדי – אתם רוצים את הצבע הירוק והמרקם הפריך. אם מבשלים אותה יותר מדי שניהם אובדים וחבל על הירק.

בעבר הייתי מרתיח אותה לפני הבישול, אבל מודה שהיום, כשאני אבא וצריך לתקתק ארוחות, אני מדלג על ההרתחה המקדימה ופשוט מצרף אותה למה שגם ככה מתבשל, כלומר: מוסיף ישירות למחבת בה מכינים מוקפץ, או מניח ישר בתבשיל קארי. מה גם שבהרתחה חלק מהטעם בורח למים שמסביב.

היום הכנתי ממנה שני מתכונים זריזים ומפתיעים =] מקווה שתאהבו!



אפונת שלג בתנור

מתכון קל וטעים כמו שהוא לא צפוי – פחות מ-10 דקות בתנור ויש נשנוש בריא, מזין וכיפי. האפונה יוצאת פריכה ומתקתקה ומבטיח שכל בני הבית יתנפלו עליה! מוזמנים מאוד להכפיל כמויות. אפשר להגיש עם לימון טרי ולסחוט מעל, הפעם לשם הגיון הגשתי אותה עם תפוז חמצמץ.

מעבר לעובדה שהיא טעימה בפני עצמה, אתם יכולים לשלב את תרמילי האפונה האפויה בסלטים, להגיש אותה מעל ריזוטו או פולנטה וגם להוסיף ברגע האחרות למנות פסטה שונות, אז פשוט תסתכלו על המתכון הזה בתור מתכון בסיסי ממנו תוכלו להמשיך לשדרוגים שלכם.

אפונת שלג
טעים ובריא! צילום: עז תלם

מתכון אפונת שלג בתנור

2-3 מנות (כתוספת), טבעוני+נטול גלוטן, 5 דקות עבודה, 15 דקות זמן כולל

מצרכים:

1 מארז אפונת שלג / אפונה סינית
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח דק
להגשה: רבע לימון או תפוז (כן!)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מסירים את הסיב של האפונה (ראו סרטון למעלה)
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מוסיפים את המלח ומזלפים מעל את שמן הזית. מערבבים היטב, כך שכל התרמילים ייעטפו בשמן ובתיבול.
  • מסדרים את התרמילים המתובלים בשכבה אחת.
  • צולים בתנור 5-10 דקות, או עד שהתרמילים מתרככים מעט (אבל עדיין שומרים על פריכות) ומקבלים צבע ירוק כהה.
  • מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת ובהגשה סוחטים מעל מיץ לימון או תפוז.
אפונת שלג
אפשר להוסיף גם שומשום שחור אם יש לכם. צילום: עז תלם

אפונת שלג מוקפצת עם שומשום, שום וג'ינג'ר

מנה מהירה וזריזה בה האפונה הסינית נכנסת למחבת עם עוד כמה חברים ומקבלת טעמים מיוחדים ושוברי שגרה. כמובן יכולים לצרף ירקות נוספים כמו שעועית ירוקה, ברוקולי או ברוקומיני.




חשוב להגיש את המנה יחד עם אורז לבן או נודלס שיוכלו לספוג את הטעמים והרוטב. אפשר גם להוסיף אותם ישר למחבת ולערבב יחד עם האפונה (מוסיפים מיד אחרי שמסירים את המכסה).

בפסח אפשר להכין את המתכון הזה בלי רוטב הסויה, ופשוט להשתמש במלח +2-3 כפות מים כדי ליצור אדים שיבשלו את האפונה.

אפונת שלג
אפונה מוקפצת בשומשום שום ג'ינג'ר. צילום: עז תלם

מתכון אפונת שלג מוקפצת עם שומשום, שום וג'ינג'ר

2 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה+זמן כולל

מצרכים:

1 מארז אפונת שלג
2 שיני שום
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר
כף שמן זית
2 כפות רוטב סויה (לגרסה ללא גלוטן משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן)
1-2 כפות סוכר חום או סילאן
1 כף חומץ (איזה שיש לכם בבית – אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
כפית שומשום

אופן הכנה:

  • מסירים את הסיב מהאפונה.
  • מגררים או קוצצים דק את השום והג'ינג'ר.
  • מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה.
  • מוסיפים את שמן הזית, השום והג'ינג'ר ומטגנים 20 שניות אגב ערבוב, עד שהם מפיצים ניחוח.
  • מוסיפים את האפונה ומקפיצים או מטגנים תוך ערבוב 20 שניות, עד שהאפונה התרככה מעט.
  • מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר והחומץ. מערבבים היטב וסוגרים את המחבת עם מכסה.
  • מבשלים מעל להבה גבוהה עם מכסה סגור 1-2 דקות, עד שהאפונה התרככה מעט בזכות האדים שנוצרו והרוטב התאדה.
  • מסירים את המכסה, מוסיפים את השומשום ומערבבים שוב.
  • מגישים מעל אורז לבן בסיסי (מתכון כאן) .

אשמח לשמוע מה אתם מכינים עם אפונת שלג! ספרו לי בתגובות

הכתבה הופקה בשיתוף חברת כרמלים 

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

36 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
דוד

אני מנוי על האתר שלך.
למה, כל פעם שאני נכנס, קופצת לי המשבצת המעצבנת שמזמינה אותי לעשות מנוי?

מלכה

אני פשוט מאדה אותה עם קצת מלח.יוצא נהדר.

העניין הוא שקשה להשיג אותה.אשמח אם משק כרמלים יפרסמו היכן ניתן לרכוש.

והעניין הנוסף הוא המחיר…

טל

שוק חלקאי דניאלה- מושב מצליח

michal

בכפר רות ליד שילת יש מקום קטן שמוכר אורגני. הם מוכרים דברים מעולים

אורלי

היא טעימה גם כשהיא טריה כחטיף, תנסו. לא צריך לעשות אתה כלום , פשוט מכרסמים

idan

נכון! ממש טעימה איך שהיא 🙂

אביחי

כשאני עושה בשר על הפלנצ'ה (ברזל) אני מניח כמה אפונות שלג ובצלצלים. את האפונה אני מוציא ברגע שהיא מקבלת חריכה מכל צד לפני שהיא מתבעסת ופשוט נותן ביס. מעביר את הזמן עד שהבשר מסיים. את הבצלצלים אני משאיר עד שהבשר יורד כדי שיקבלו טעם

אורה זרנקין

הי עוד
עם אפונת גינה זה אותו מתכןן?או שמחייב צורת בישול שונה?

עז המתכונים שלך הם חגיגה לעיניים לחייך , תענוג גדול להכין ןלהנות

ספי

מוסיף לקארי תאילנדי לקראת הסוף כדי לשמור על זמן בישול מינימלי ואפקט קראנץ' מובטח

אפרת

שלום
ראיתי שמוכרים בשופרסל את הנ"ל

אורית

שלום, לאפונה בתנור, האם יש חשיבות למיקום בתנור? אמצע/למטה…
אורית

שי

יצא טעים ביותר! תודה

רויטל

אני אוכלת אפונת שלג אז איז – ללא כל טיפול וללא כל בישול. שותפת ומיד לפה – בהנאה.
מקווה שאין כל סכנה בכך.

מיכל

הי, המתכון השני במה מטגנים בהתחלה את השום ו ג’ינג’ר?
תודה

ליה

היי עוז,

תודה רבה על המתכונים הנפלאים. לגבי אפונת השלג, למה כוונתך במארז? קניתי קופסא שמשקלה 200 גרם – האם צריך לעשות התאמות מבחינת המתכון?

כמו כן, רציתי לשאול לגבי החומץ – האם זה חובה והאם חומץ רגיל יעשה את העבודה?
תודה רבה!

דבורה

קניתי זרעים ממשתלת מורשת גידלתי ויש לי הרבה אפונת שלג אפשר גם בעציץ גדול צריך הדליה אבל ממש פינוק כייף( מישהיא כתבה איך משיגים לכן כתבתי)

סמדר

היי עוז, כשרוצה לבדוק מתכון, אז ניגשת לאתר שלך, שהוא כ"כ ברור ושופע רעיונות, תודה רבה. מבקשת לשאול האם עדיף להכין מראש את אפונת השלג ולצרף לתבשיל כמו פרגיות, עוף, דגים וכ"ו או שניתן לצרף לתבשיל שנכנס לתנור וזה שיתבשל איתו זמן ארוך בתנור? אשמח לתשובתך.

יונתן

האפונה הולכת מצוין גם בקארי, מוסיפים אותה דקה-שתיים מהסוף

יפעת

וואי, הטריק בתנור- מושלם. איזה כיף.

גיל

ואוווו כל כך טעים כל כך

(האפונת שלג מוקפצת עם שום שום שום וגינגר)

הירשמו לעדכונים במייל