מבין כל סוגי הממולאים, ארטישוק ממולא הוא אולי הקל ביותר. אין עבודות גלגול מסובכות, לא נדרשת מיומנות סידור וגם הבישול קל ויחסית. ולמרות זאת, יש משהו מאוד מרשים כשמגישים סיר תחתיות ארטישוק ממולאות לשולחן החג או לארוחת שישי.
כמעט בכל מדינה בה מגדלים את הירק מיוחד הזה (שהוא למעשה פרח של סוג של קוץ שטרם פרח) מכינים ארטישוק ממולא. במשפחות יהודיות רבות (עם דגש על יהדות מצרים) הוא חלק בלתי נפרד מסעודת הפסח, שכן באביב הארטישוק הוא בשיאו.
אנחנו לא בפסח עכשיו, ומי שרוצה להכין ארטישוק ממולא לסעודת ראש השנה צריך לפנות אל המקפיא.
היום אפשר למצוא תחתיות ארטישוק מנוקות כמעט בכל סופר, ואני ממליץ בחום על אלו של סנפרוסט – התחתיות מגיעות במגוון גדלים (ככה שמי שרוצה מנה קטנה של ארטישוק אפשר לארגן לו), הן לא סיביות, מתבשלות מצוין, רכות ומלאות בטעם.
בתקופת פסח, כשיש ארטישוק טרי, ניתן להשתמש בלבבות שמגלפים בעצמכם, בשביל כמות המילוי שיש כאן הייתי שם 8 ארטישוקים גדולים, הוראות גילוף לבבות תמצאו במדריך כאן: איך לגלף לבבות ארטישוק
ממולאים בהשראת קובה
הארטישוק הממולא שלי שואב השראה מהקובה של סבתא חנה – במילוי שמתי בהרט, בצל ופטרוזיליה, וברוטב שמתי מיץ לימון, בצל מטוגן ומעט סוכר לאיזון הטעם.
לרוטב הוספתי גם אפונה מוקפאת שמוסיפה נופך חגיגי וכורכום (בעדינות!) שנותן צבע זהוב מיוחד.
חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
יוצרים את המילוי
בנוסף למרכיבים שצוינו לעיל, במילוי שלי שמתי גם נענע טרייה קצוצה – הטעמים שלה הולכים מצוין עם האפונה, הבשר, הארטישוק, הלימון ובעצם עם כל המנה.
לטובת עסיסיות הקציצה, צירפתי אליה ביצה, פירורי לחם רטובים וקצת שמן זית.
את כל המרכיבים הוספתי אל הבשר הטחון (חשוב להשתמש בבשר טרי, מנתחים כמו צוואר, צלעות וכולי) ואז לשתי טוב טוב, 1-2 דקות – הלישה מגבשת את כל המרכיבים ועוזרת לתערובת לצאת יותר חלקה ומוצלחת.
>> המדריך: איך להכין קציצות מושלמות
בזמן שהתערובת נחה במקרר, אני מכין את הרוטב:
בסיר מטגן בצל ושום, אליהם מוסיף מים, מיץ לימון, כורכום ואפונה. מתבל במלח, פלפל ומעט סוכר לפי הטעם וזה כל הסיפור. הרבה מהטעם של הרוטב יגיע מהארטישוקים עצמם.
רגע לפני שממלאים
צריך לבדוק שתחתיות הארטישוק עומדות יפה – אתם לא רוצים להניח אותן בסיר ואז שהן יפלו לכם הצידה.
אז פשוט בודקים אם התחתית עומדת על הקרש יפה ואם לא, מורידים בעזרת סכין כמה מילימטרים מהחלק התחתון שלה, כדי שיהיה בסיס ישר עליו התחתית תוכל לעמוד (כמו שעושים כשחותכים גזר).
איך ממלאים ארטישוק? הנה ! יש סרטון ^^
לוקחים משהו כמו כף מהתערובת (הכמות משתנה לפי גודל התחתית שממלאים, מכדררים אותה ואז דוחסים אותה אל התחתית שממלאים. חשוב להדק טוב טוב כדי שהקציצה לא תשתחרר.
את התחתיות שמילאתם מניחים ברוטב ואז ממשיכים למלא עוד תחתיות. בסיר שהכנתי היה מקום ל-12 תחתיות – זה היה בערך חבילה וחצי של ארטישוקים מוקפאים. עם השאר אפשר להכין אורז או מעקודה.
את הארטישוק הממולא
מבשלים ברוטב על הכיריים או בתנור (אני מעדיף בתנור) עד שהארטישוק מבושל והתרכך והקציצה רכה ונימוחה.
הצבע של הקציצות אחרי בישול בלבד הוא קצת חיוור, לכן אני אוהב למקם את הסיר בתנור חם ללא מכסה כדי להשחים את החלק העליון, ואז ההגשה יותר מרשימה וגם הטעם נהיה חזק יותר. לשיקולכם כמובן.
את סיר הארטישוק הממולא אפשר להכין 4-5 ימים מראש ולשמור בקירור, המנה יכולה להמתין בכיף על הפלטה 3-4 שעות.
לפני שאתם שואלים:
- למה לא שמת ציפוי על הארטישוק וטיגנת? לדעתי כאן אפשר לחסוך את הטיגון – אם עושים תערובת מילוי מספיק לחה ולא מערבבים היא נדבקת טוב לתחתית הארטישוק.
- מילוי ללא גלוטן: מחליפים את פירורי הלחם בפירורי קורנפלקס או בקמח תירס דק לפולנטה.
- מילוי טבעוני: מחליפים את הבשר במילוי שלי לקובה טבעוני (מילוי עדשים שחורות ופטריות). לתערובת שמופיעה במתכון מוסיפים 2-3 כפות קמח חומוס/קמח עדשים כתומות. הקמח יעזור לתערובת להתייצב בבישול.
- מי שלא רוצה אפונה ברוטב – אפשר להשמיט, אפשר לשים במקום ירקות אחרים כגון: סלסילת פטריות פרוסות דק, כרישה פרוסה דק, חופן פול ירוק מוקפא או טרי, 2 גבעולי סלרי קצוצים דק ועוד
- בפסח – מחליפים את פירורי הלחם בקמח מצה
- במתכון שמתי 1/2 צרור פטרוזיליה וחצי צרור נענע. אם לא מצאתם לשאריות שימוש במתכונים אחרים שמכינים, פשוט תקצצו את עשבי התיבול ותוסיפו לרוטב.
- מי שלא אוהב נענע יכול לשים צרור שלם פטרוזיליה, או 1/2 צרור כוסברה
מתכון ארטישוק ממולא בשר
4-6 מנות, בשרי, 20-30 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל
מצרכים:
לארטישוק:
2 חבילות תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט (לא חייבים להפשיר)
1 בצל גודל בינוני, קלוף
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מ-1/2 צרור נענע
5-7 כפות גדושות פירורי לחם
3-4 כפות מים
400 גרם בשר טחון (מנתחים כמו צוואר/צלעות)
1 כפית גדושה בהרט
2 כפות שמן זית
1 ביצה גודל M
3/4 כפית מלח דק (או יותר)
פלפל שחור, לפי הטעם
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל בגודל בינוני-קטן, קלוף
3-8 שיני שום, קלופות
חופן (בערך 100 גרם) אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
1/2 כפית כורכום
2-3 כוסות מים
מיץ מלימון גדול (1/4 כוס מיץ או יותר)
1-3 כפות סוכר חום
כפית שטוחה מלח גס
אופן הכנה:
למילוי:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים היטב את עלי הפטרוזיליה והנענע.
- מוסיפים את המים לפירורי הלחם, מערבבים ומשהים דקה.
- מניחים בקערה את הבשר. מוסיפים אליו את עשבי התיבול הקצוצים, פירורי הלחם, הביצה, שמן הזית, הבהרט ומלח ופלפל לפי הטעם.
- לשים היטב במשך 1-2 דקות, עד שהתערובת מרגישה חלקה יותר ורואים מעין חוטים שיוצאים מהבשר. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- אפשר להכין את המילוי יום לפני בישול הארטישוקים.
הרוטב:
- חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני ואת השום פורסים דק.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים לסיר את הכורכום, האפונה, מיץ הלימון ו-2 כוסות מים. טועמים ומוסיפים סוכר ועוד מלח לפי הטעם. הרוטב צריך להיות חמצמץ אבל לא מתוק/מתקתק.
- מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה בזמן מילוי הארטישוקים.
מילוי הארטישוקים:
- מנסים להניח את תחתיות הארטישוק על קרש חיתוך. אם הן לא עומדות ישר (ככה שהחלק הקעור פונה אליכם), מורידים את השפיץ החלק התחתון, ככה שיהיה משטח ישר והן תעמודנה יפה על הקשר ובהמשך גם בסיר.
- לוקחים כף גדושה מהמילוי, מכדררים לצורת קציצה ודוחסים היטב לכל אחד מתחתיות הארטישוקים. אם תחתית הארטישוק שאתם ממלאים קטנה – שימו פחות מילוי ולהפך.
- ממקמים את התחתיות הממולאות בסיר עם הרוטב (המים צריכים להגיע בערך עד גובה הקציצה – אם חסר תוסיפו עוד).
- אם הסיר התמלא ונשארו תחתיות ארטישוק – מכינים איתן מנות אחרות. משאריות תערובת המילוי ניתן לעשות קציצות ולהוסיף לסיר או לטגן אותן ולהגיש כמו קבבים.
בישול:
- מבשלים על אש קטנה במשך 45-50 דקות בכיסוי חלקי, עד שהארטישוק מתרכך (סכין שמחדירים לתחתית צריכה להיכנס ולצאת בקלות) והקציצה התבשלה.
- אין לערבב במהלך הבישול! שלא תהרסו את הממולאים היפים שיצרתם.
- לחלופין, ניתן לבשל בתנור (מומלץ!): לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר במכסה מתאים, או לחלופין בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 45-60 דקות או עד שהארטישוק התרכך והקציצה מבושלת.
לא משנה איך בישלתם:
- לאחר הבישול, ניתן להשחים את הקציצות מלמעלה – מעבירים את הסיר, ללא כיסוי, לתנור בחום של 190 מעלות, למשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ונחמד.
- ניתן לשמור את המנה על הפלטה 3-4 שעות לפני ההגשה (רק להשגיח ולהוסיף מים אם צריך).
- ניתן להכין 4-5 ימים מראש.
המתכון הופק בשיתוף סנפרוסט
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכונים של סבתא חנה:
ערוק – לביבות ירק עיראקיות
קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות, שום וכמון
קובה סלק אליפות!
מחפשת בנירות לבבות ארטישוק, יודעים איפה יש
טריים יש החל מינואר ולפעמים דצמבר
יש במקפיאים בסופר באזור של הירקות הקפואים
* יש גם משומרים מצויינים בכל עונה וזמן ובכל סופר.
מנה אהובה במיוחד. אני טובלת בביצה+קימוח+צריבה עדינה מכל צד במחבת לפני שלב הרוטב לפריכות יתרה!
נהדר =] תודה ששיתפת גליה
טובלת וצורבת = את כל הממולא, הארטישוק+ הקציצה בתוכו
יופי, עכשיו אני ארייר כל הלילה עד שאגיע לסופר לקנות ארטישוקים ואת כל השאר.
באשמתך!
לוקח אחריות =]
What can you replace the bread crumbs with?
יש אפשרויות ללא גלוטן בחלק של
לפני שאתם שואלים
ואפשר גם סולת
היי
אפשר להכין את זה מבקר טחון? ייצא גם טעים?
תודה
האם נהוג להגיש את המנה עם תוספת כלשהי?
הולך מצוין עם אורז פירה וקוסקוס
נראה מעולה!!!
באיזה סיר השתמשת?
סיר עם ידיות לא מתאים לתנור אז עם מה אפשר להכין?
היי חני
תודה רבה! השתמשתי בסוטאז ברזל יצוק עם ידיות מתכת
אם אין אז אפשר לבשל רק על הגז, או לחלוטין להעביר את הרוטב לתבנית שמתאימה לתנור, לשים בה את הרוטב ואת הארטישוקים מיד אחרי המילוי ואז להעביר לתנור אחרי כיסוי
האם ניתן להכין מבקר טחון? ייצא טעים?
תודה
אין סיבה שלא =]
נראה טוב! ילך לדעתך עם הרוטב של הכרובית חמוסטה?
תודה רבה!
בהחלט =] זה כמעט אותו רוטב
נראה אש ! האם אפשר להכין מראש ולהקפיא או עדיף שלא?
היי אביבה
בהחלט אפשרי – כמובן שהכי טעים ללא הקפאה והפשרה
עז יקר
האם מתאים לזה בשר הודו טחון?
איזו תוספת יכולה להתאים?
בורוגול אורז קוסקוס
היי, רציתי לשאול אם אני אכין עם פטריות פורטבלו – באיזה שלב להוסיף אותן? להקפיץ לפני? ישר למים?
היי ליאן – פשוט תטגני את הפטריות (פרוסות דק) יחד עם הבצל והשום
הכנתי את התבשיל אתמול, והיום כבר לא נשאר ממנו כלום 🙂
רציתי לשאול לגבי חלופה לפירורי לחם לנמנעים מגלוטן 🙂 תודה רבה!
היי נויה
שמח ממש לשמוע!
יש הצעות לפתרונות ללא גלוטן בחלק של לפני שאתם שואלים (מעל המתכון), אישית אוהב מאוד קמח תירס לפולנטה כאן
היי עוז,
הכנתי לחג, לא רק..גם את עלי המנגולד הממולאים ואת הכרוב בתנור שבכלל עפו עליו …
כולם התענגו,
מתכונים מדוייקים וטעימיםםםם!
תבורך!
היי אורלי היקרה שמח מאוד לשמוע!
איזה יופי
שנה טובה =]
מתכון מעולה!! חיכיתי לו בהחלט *_*
תהיתי אם אפשר לוותר על הפירורי לחם/חליף-ללא-גלוטן לחלוטין, ובמקום זאת ללוש טוב את הבשר ולתת לו מנוחה של שעה.
מה דעתך?
תודה מראש!!
היי חנה
תודה רבה =]
זה בהחלט אפשרי
קחי בחשבון שהעמילן מוסיף נפח לתערובת, אז יכול להיות שהיא תספיק לפחות ארטישוקים.
יכולה להסיף 3-4 כפות מים לתערובת כדי שתהיה יותר לחה
תודה על מתכון מוסבר כה בפירוט וכה טעים כמו כל מתכוניך המעולים אשר נכנסים מיד לרשימת המומלצים!! חג שמח!!
בשמחה רבה אורה היקרה!
כיף שאהבת
היי עז מנה מושלמת ומגרה בטירוףף…הייתי רוצה להציע לך אפשרות נוספת בשבילה…במקום האפונה נסה להוסיף פולים ירוקים זה יתמזג עם הטעם החמצמצץ והשום וייצא עוד יותר מושלםםם…. חן
נשמע מעולה חן
תודה רבה על הרעיון המעולה =]
יצא אליפות!!!!! מתכון מעולה, אימצתי.
כלום מאמץ ויצאה מנה מושלמת.
תודה
תודה רבה מרינה היקרה!!
האם אפשר לשים ראס אל חנות במקום בהרט?
היי רפולל
בהחלט ניתן
היי יש תחליף לפירורי לחם למי שלא אוכל גלוטן? כמה זה קריטי אם אשמיט את זה?
היי עוד הודעה, בנוגע לתחליף לפירורי לחם, אני גם לא אוכלת עמילנים וסולת… האם אפשר פשוט להשמיט מהמתכון?
היי זהבית
בלי עמילן יש סיכוי שהקציצה תצא לך יבשה. מה לגבי תפוחי אדמה מגוררים? יתאים לך ?
היי אם לא אוכלים סוכר? זה בסדר להשמיט?
היי זהבית =] אין בעייה להשמיט, תפחיתי מכמות הלימון במידה ומורידה לגמרי סוכר
היי עז, הכנתי ויצא ממש טעים!
בבישול הקציצות נפרדו מתחתיות הארטישטק, יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה? תודה ??
הי עז
הכנתי היום ויצא נהדר. היו לי בפריזר תחתיות ארטישוק שלא ידעתי מה לעשות איתן כבר כמה חודשים. ולא שמתי לב אבל עוד רגע פסח. אז יצא מתאים…
לא היו לי פירורי לחם אז שמתי קמח תירס. וגם קצת טחינה, שידבק יותר טוב.
החמיצות של הרוטב משובחת!
תודה
נשמע מעולה דגנית! כיף ששיתפת
היי עז,
הכנתי את הארטיקשוק מארטישוק טרי, יצא פגז. החלפתיח את הבשר הטחון בחזה עוף טחון, וכולם עפו על זה. (בטעות הכנסתי את השום לעיסת הקציצות במקום לרוטב ,אבל זה היה שום טרי אז יצא בסדר).
שאלה, האם אפשר להחליף את פרורי הלחם בקמח מצות כדי להכין את זה כשר לערב פסח?
תודה רבה
יואל
היי יואל היקר
שמח לשמוע!
בהחלט ניתן
היי עז היקר!
הייתי רוצה להוסיף עוד ירקות לרוטב, מה היית ממליץ ?
והאם ניתן להוסיף כמה פרוסות לימון לרוטב?
בתודה מראש לחג שמח ובריאות איתנה 🙂
היי אוריה =]
בהחלט ניתן לפרגן בעוד ירקות ברוטב =] מוזמנת להוסיף :
קישואים חתוכים לקוביות
פולי פול ירוק
תפרחות כרובית קטנות
כרישה חתוכה לעיגולים
קוביות שורש סלרי/שורש פטרוזיליה/גזר
ואין בעייה להוסיף גם כמה פרוסות לימון
קודם כל, תודה לך.. המתכון הזה החזיר אותי לבית סבתא. בזמנו לא השכלתי ללמוד ממנה לבשל, והסיר המדהים הזה גרם להרגיש שאני בכל זאת מתעלת את סבתא רחל במטבח..
אופציה נוספת שעבדה מצויין על מנת להפוך את המתכון למתכון ללא גלוטן זה להוסיף שתי כפות קמח חומוס (השתמשתי בשתי כפות לכ600 גרם תערובת בשר). המרקם יצא מצויין והמילוי היה ללא טעמי לוואי מורגשים.
נהדר שיר תודה ששיתפת!
חג שמח =]
וואו, עז אלוף אתה. המנה המדהימה ,הטעימה והבריאה הזאת כיכבה בגאון על שולחן חג הפסח וקטפה מחמאות.
טעים בטירוף. שיניתי מאפונה לפולים ירוקים(חייבת פולים בפסח) ויצא מדהים.
תודה לך מהקרביים על כל מנה פצצה שאתה משתף איתנו.
ישר כוח.
שמח לשמוע דנה היקרה!
בשמחה ומכל הלב תמיד
חג שמח =]
מתכון פשוט מעולה. הכנתי כבר 4 פעמים מאז פסח.
שמח לשמוע יעל היקרה!
תודה רבה, יוצא מצויין! הבהרט מעולה עם הבשר וברוטב הלימוני!
בשינוי אחד: מיץ לימון שמבושל הרבה מייצר מרירות. מציע לבשל עם מים וגרידת לימון (זסט) , ורק עם הוספת הקציצות להוסיף את המיץ. נותן ניחוח לימוני משוגע, חמיצות מעולה, ובלי מרירות.
תענוג לשמוע רואי!
הי, מה צריך לעשות עם התחתיות הקפואות של סנפרוסט לפני הכנסת המילוי?
להפשיר אותן
רק עכשיו קראתי את זה. אופס. אני מילאתי אותן קפואות וזה עבד מצוין…
העיקר שטעים =] שמח שאהבת!
אפיתי בתנור והארטישוק לא התרכך..
הכנתי רוטב בסיר
וסידרתי את הממולאים בתבנית אפיה.
הכנסתי מכוסה לתנור על 180 למשך 50 דקות ,
ואז עוד 25 דקות על 200.
סה"כ שעה ורבע.
הבשר התבשל – הארטישוק נותר קשה.
מה התפספס?
יצא פשוט מעולה! את הבצל שבתוך המילוי טיגנתי קודם, זה מוסיף טעם. מה שכן, היו חסרים לי די הרבה נוזלים אז הוספתי ציר שהיה לי בפריזר. את הבישול עשיתי בתנור. תענוג ממש. תודה רבה!
נשמע מעולה ניצן! שמח שאהבת
ציר זו תוספת מעולה
תודה רבה. היו לי תחתיות ארטישוק, בשר וזמן (בידוד) והלכתי על זה. זה אמנם עוד בתנור אבל גנבתי קציצה אחת ללא תחתית ויצא מושלם. לא היה אפונה והשתמשתי בפטריות. תענוג.
היי הדס
נשמע מושלם! כל הכבוד
שלום! האם ניתן להקפיא אחרי הבישול/ אפיה?
היי רנה
אין בעייה =]
נשמע מעולה, מתחננת להכין לערב כיפור
אוהבים אצלנו מאוד אפונה, אפשר לשים יותר מ 100 גרם? ואפילו שקית שלמה?
ואז איך אני משלימה את הטיבול?
היי ללי
חצי שקית יספיק, מוסיפים עוד מלח לפי הטעם
יצא מושלםםםםם!! כל הכבוד!!!
שמח לשמוע רחלי! כל הכבוד לך =]
יצא טעיםםם! וגם יפה!
עשיתי עם הודו אדום טחון והשמטתי לימון, עשבי תיבול ואפונה… 🙂 אבל זה עדיין המתכון שלך… תודה!
שמח לשמוע מאיה היקרה! תודה שכתבת
הייתי רוצה לעשות את זה בורטב אדום.
פשוט להוסיף רוטב עקבניות בשלב הבצל ?
עז או חברים/חברותכאן- אשמח להמלצות 🙂
היי דורית
יכולה להכין רוטב עגבניות לפי מתכון הקציצות שלי ולבשל בתוכו ארטישוקים ממולאים, יהיה טעים מאוד
https://bit.ly/3dAy5C6
היי, האם אפשר להשתמש באפונה יבשה?
היי =]
אפשרי, רק תתבי לה הרתחה של 30-40 דקות במים, כמו פסטה, לפני שמעבירה לרוטב של הארטישוק
היי עוז
האם אפשר לערבב את הבשר בעוף ובקר טחון?
אין בעייה
תודה רבה ושבת שלום
שנה טובה ופורייה
היי, אתה יכול לומר באיזה בהרט וראס אל חנות אתה משתמש בבישוליך. יש הרבה חברות ולכל אחת מרכיבים אחרים וצבעים שונים.
האמת שאין לי איזה נאמנות מותג מסוימת בתבלינים יש אצלנו בבית קליית חממה אז לפעמים קונה שם ולפעמים בחנויות אחרות
העיקר שיהיה מקום עם תחלופה גבוהה (מקום שאת יודעת שהרבה קונים בו)
אפיתי בתנור והארטישוק לא התרכך..
הכנתי רוטב בסיר
וסידרתי את הממולאים בתבנית אפיה.
הכנסתי מכוסה לתנור על 180 למשך 50 דקות ,
ואז עוד 25 דקות על 200.
סה"כ שעה ורבע.
הבשר התבשל – הארטישוק נותר קשה.
מה התפספס?
(כמובן שאת הרוטב שפכתי על הממולאים – ולתנור ).
נראה לי שהמסקנה היא או לבשל בסיר (כנראה זה יעיל יותר)
או לבשל במים את לבבות הארטישוק לפני
להכנה יום מראש – עדיף לבשל מראש ולהכניס לתנור לפני ההגשה?
או לגמור את כל ההכנה כולל התנור ורק לחמם לפני הגשה? או שלא משנה…
אפשר להחליף את הבשר הטחון בבשר טחון טבעוני של ביונד בלי שינויים נוספים?
כן
מעדכנת שעשיתי את הקציצות בדיוק אותו דבר עם בשר טחון של טבעול ויצא ממש ממש מדהים. לרוטב הוספתי גבעולי מנגולד (שנותרו מהקציצות) פרוס דק. כל השאר זהה. ממש תודה על המתכון המעולה.
תודה ששיתפת =]
הי, אפשר במקום עדשים לשים טחון סויה, למנה טבעונית? מה צריך להוסיף לסויה?
טחון סויה לא יחזיק – יתפורר
יכולה לנסות טופו טחון במעבד מזון עם כף גדושה קמח עדשים
וואוו הכנתי עכשיו לפסח בגרסת הקמח מצה ויצא מעולה ! ( כולל החתולה שלי שהתלהבה וגנבה קציצה אחת 🤦🤦🙈
שמח לשמוע!
שלום, אפשר לבשל אותו דבר רק עם רוטב עגבניות?
בטח, בכל רוטב קציצות שאת אוהבת
האם אפשר לוותר על הביצה או להחליפה במרכיב אחר?
אפשר להשמיט ולבשל עוד 20 דקות