בורקס פילו במחבת מילוי פטריות וגבינה

17 ביולי 2019
בורקס פילו
בורקס פילו במחבת צילום: עז תלם

בורקס פילו הוא אחד המאפים האהובים עלי, פריך מבחוץ עם מילוי נימוח ומתמסר. הרבה פעמים אנשים מפחדים מבצק פילו כי הם לא רוצים להתעסק עם הברשות או גלגולים מסובכים, אז היום יש לי פתרון קל במיוחד שחוסך את כל ההתעסקות!

מודה שקשה לי בכלל לקרוא לו מתכון מרוב שהוא פשוט. הבורקס הזה נוצר בתור אלתור לפני כמה חודשים, כשהכנתי מאפה פילו אחר לבלוג.

הנה כל שלבי ההכנה בסרטון אחד מסודר:

נשארו לי כמה עלים פנויים לשימוש, ופשוט מילאתי אותם בקצת פטריות מוקפצות וגבינות ואז טיגנתי במחבת עם חמאה. מפה לשם יצא בורקס פריך במיוחד שמוכן תוך פחות מ15 דקות.

בורקס פילו
דניאל עמית והגבינות (עשיתי תערובת של גאודה מוצרלה וחמד אבל ממש לא חייבים לטרוח). צילום: עז תלם

לא שקלתי בכלל לפרסם את המנה הזו (מרוב שהיא קלה ומושחתת) עד שקבעתי מפגש עם דניאל עמית המקסימה. מי שלא מכיר, דניאל היא חיית אינסטגרם עם יותר מ-42 אלף עוקבים (או ליתר דיוק, מעריצים שרופים=] ), שבנתה את תהילתה בזכות סרטוני אוכל משגעים שעמוסים בפסטה, פחמימות, גבינות ורטבים שעושים הרבה שמח למי שאוכל אותם (ולא סופר קלוריות).

>> לא עוקבים אחרי דניאל? הנה הפרופיל שלה!

אקדים ואומר שזו לא מנה דלת קלוריות, אבל בהחלט אפשר לשחק על המילוי והטיגון, ומי שרוצה יכול גם לאפות – הכל מוסבר לפני המתכון.

בורקס פילו
את המילוי שמים על דף הפילו העליון. צילום עז תלם

מה עושים?
מפשירים חבילה של דפי פילו במקרר (או משתמשים בשאריות דפים שנשארו לכם ממתכון אחר).
לאחר מכן חותכים בצל לקוביות, מטגנים אותו קצת ואז מוסיפים פטריות פרוסות (ואפשר מילויים אחרים, ראו לפני שאתם שואלים). גם את הפטריות מטגנים עד שהן רכות וזהו, רוב העבודה מאחוריכם.

פורסים את דפי הפילו על משטח עבודה ועל דף אחד שמים 2-3 כפות מהפטריות והבצל. מעל שמים איזה גבינה שאוהבים שנמסה טוב – אפשר גאודה, מוצרלה, חמד, עמק, צ'דר, בקיצור מה שיש לכם בבית.

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

בורקס פילו
קיפול ראשון. צילום: עז תלם
בורקס פילו
קיפול שני. צילום: עז תלם
בורקס פילו
קיפול שני. צילום: עז תלם
בורקס פילו
עטוף ומוכן למחבת! צילום: עז תלם

סוגרים כמו מעטפה – יש תמונות וסרטון, ואז מטגנים במחבת עם שמן זית ו/או חמאה משני הצדדים עד שזהוב. זהו זה מוכן.

אישית אני לא מצליח לאכול יותר משניים כאלו, אשתי שובעת אחרי אחד.

אז הנה המתכון, מקווה שתהנו!

לפני שאתם שואלים:

  • רוצים בכל זאת לאפות? מברישים את דף הפילו היטב בשמן לפני שמניחים עליו את המילוי. אחרי שמקפלים, משמנים גם את החלק החיצוני, מניחים את הבורקסים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 10-14 דקות עד שהבצק נראה זהוב. מוציאים ואוכלים מיד.
  • ללא גלוטן – במקום דף פילו משתמשים בדפי אורז גדולים שהרטבתם קצת משני הצדדים.
  • טבעוני – מטגנים בשמן זית. במקום גבינות שמים פירה תפוחי אדמה (למתכון כאן תוסיפו ממש קצת נוזלים, שיהיה סמיך) שתיבלתם טוב טוב.
  • במקום הפטריות אפשר לשים: בטטות בתנור, כרובית בתנור, תרד קצוץ וסחוט, חציל קלוי, פלפלים קלויים, שאריות אנטיפסטי ועוד.
בורקס פילו
מוכן! צילום: עז תלם

מתכון בורקס פילו במחבת במילוי פטריות וגבינה

4-5 מנות מפרגנות, חלבי, 15 דקות עבודה, 20 דקות זמן כולל

מצרכים:

4-10 דפי פילו, מופשרים
4-6 כפות שמן זית (חצי לטיגון הבצל והשאר למאפים)
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
מלח ופלפל שחור
150-200 גרם גבינה מגוררת שאוהבים (גאודה, מוצרלה, עמק, צ'דר וכו)
30-40 גרם חמאה (רשות, אפשר לשים עוד שמן זית במקום)

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה.
  • מוסיפים את הבצל ושמן זית ומטגנים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות עד שמתרכך מעט.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3-4 דקות נוספות, עד שהפטריות רכות גם.
  • מוציאים לצלחת או קערה.
  • פורסים את דפי הפילו על משטח עבודה.
  • במרכז הדף העליון מניחים 2-3 כפות מתערובת הפטריות והבצל, מעל שמים גבינה מגוררת בנדיבות ואז סוגרים לצורת מעטפה – ראו תמונות וסרטון.
  • אם במקרה דפי הפילו דבוקים אחד לשני אז זה בסדר גם לעטוף את המילוי בשני דפים של פילו במקום באחד– זה גם יוצא בסדר. עם שלושה דפים זה כבר לא יהיה טעים.
  • טיפ: אם השתמשתם בשני דפי פילו, כן כדאי למרוח בשמן (עם היד אפילו) את החלק האחרון שמקפלים כדי שיזהיב טוב יותר.
  • שמים את שאר שמן הזית ואת החמאה במחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית גבוהה.
  • מניחים בורקס פילו אחד במרכז המחבת (מומלץ מהצד עם היותר קפלים כלפי מטה) ומטגנים מעל חום גבוה 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה. במהלך הטיגון כדאי להזיז את הבורקסים במחבת כדי שצידי הבורקס יקבלו חום מהשוליים של המחבת.
  • במקביל מכינים עוד בורקסים. אפשר לטגן 2 בורקסים יחד, לא הייתי מטגן יותר.
  • מגישים מיד!

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים חלביים נהדרים:
תבשיל אורז ותרד 
סלט יווני קלאסי
קציצות כרישה (פראסה) מטריפות 
פסטיצ'יו (מאפה פסטה ובשמל) בגרסה כשרה עם פטריות

שתפו:

14 תגובות

  1. נראה מעולה.
    מכיר במקרה בצק פילו ללא חומרים משמרים? לצערי לא מצליחה למצוא כזה

    • היי שני =]
      תודה רבה! יצא עכשיו של שמרית בצק פילו שנמכר במקררים שהוא נטול חומרים משמרים למטב ידיעתי

  2. מיכל ינקו

    הי, אני מכינה עם בצק לסיגרים את אותם מלבנים ואופה כחצי שעה ב 190 מוברשים בשמן זית. ממלאה כל פעם במשהו אחר. כשמתקרר (אם נותר) מחממת על מחבת נקייה. חוזר להיות קריספי ונהדר. והעיקר: אין צורך בהפשרה של עלי הסיגר התעשייתיים. הישר מהחבילה… ובפינת הקמצן:
    כל חבילה עולה 12 שקלים ומספיקה לשתי תבניות!!!

  3. היי עוז
    אוהבת מאד את המתכונים שלך.
    האם אפשר לשים בשר במקום הגבינות?

  4. קצת שגיאות כתיב ושגיאות הקלדה –
    1. "שבנתה את תהילתה בסכות סרטוני אוכל משגעים" – בזכות (ולא בסכות).
    2+3+4. "מברישים את דך הפילו הייטב בשמן לפני שמניחים עליו את המילוי. אפרי שמקפלים משמנים" – 2. דף (ולא דך). 3. היטב עם י' אחת. 4. אחרי שמקפלים (ולא אפרי).

    אני שמה לב להרבה טעויות כאלו בפוסטים. ממליצה לעשות הגהה (או לתת למישהו לעבור לך ולעשות הגהה) לפני הפרסום של הפוסטים. זה די מוריד לראות פוסט מושקע ולגלות שגיאות כתיב ושגיאות הקלדה. אנשים שחיים מפרסום המילה הכתובה חייבים להקפיד על כך.

  5. תמיד לקנות את הבצק פילו של מאפה ליאון.
    ברחוב עולי ציון 17 יפו
    עלי הפילו טריים ללא חומרים משמרים הבחירה של השפים הכע גדולים בתל אביב

  6. שלום רב, האם ניתן להקפיא את הבורקסים מבצק הפילו,לאחר המילוי ולפני האפייה?

    • היי דליה, לא בדקתי, מעריך שכן, קחי בחשבון שהגבינות לא ימסו באותו אופן בגלל ההפשרה

  7. תודה עז!
    יעבוד גם עם בצק עלים רגיל לדעתך? אין חשמל ובנינו על בורקס..

    • היי טבעונית =] אפשרי, רק צריך להקפיד לטגן מהצדדים ולרדד את הבצק לפני לבערך חצי מהעובי שלו

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: