במיה בשום ולימון

2 באוגוסט 2019
במיה בשום ולימון
במיה בשום ולימון. צילום: עז תלם

במיה בשום ולימון היא שיטה מעולה בעיני להכין את אחד הירקות העונתיים הטעימים של הקיץ. ממש לפני שנה שיתפתי אתכם במתכון המעולה של שי לי ליפא לבמיה ברוטב עגבניות, ורבים מכם ביקשו שאשתף בעוד דרכים להכין אותה =]

במיה בשום ולימון
מתכון במיה קל ומהיר. צילום: עז תלם

בזמן שרוב המתכונים כאן בבלוג מגיעים אחרי תכנון מראש, את המנה בתמונה הכנתי ממש שלשום, במפגש טעים וספונטני עם זוהר לוסטיגר בשן המקסימה, מחברת הספרים 'סיפור בריא' ו-'לאכול טוב'.

יש לה בלוג מצוין שמוקדש לאוכל בריא וכבר כמה שנים שאנחנו בקשר אינטרנטי, אז ניצלנו בוקר פנוי למפגש טעים.

במיה בשום ולימון
ביקשתם קיבלתם 😉

בעודנו רוכשים חומרי גלם לקראת הבישולים, שאלתי אתכם בסטורי באינסטגרם עם אילו ירקות תרצו שנבשל. אני בכלל תכננתי להכין גספצ'ו ומשהו עם תירס טרי, אבל ברגע שאמרתם שאתם רוצים דווקא מתכון עם במיה מיד נרתמתי למשימה.

זוהר הכינה שני סלטים נפלאים – אחד עם תירס ושעועית ירוקה והשני עם תרד וענבים, ואני הכנתי גם דלעת בתנור משהו מיוחד, והמתכונים האלו יפורסמו אצלנו בקרוב =]

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד 

זוהר לוסטיגר בשן
זוהר והסחורה =] צילום: עז תלם

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מיעקוב ח'יאט, הבעלים והנשמה מאחורי מסעדת שראביכ בכפר ראמה. לפני מספר שנים טעמתי אצלו במיה חמצמצה ועדינה במרקם מיוחד, וכששאלתי אותו מה הסוד הוא שיתף בשמחה וברוחב לב.

הדבר היחיד שהוספתי למתכון שלו (שכלל רק שמן זית, מיה מלח ומיץ לימון) הוא שום, שמאוד אוהב את כל שאר המרכיבים שצוינו.

במיה בשום ולימון
מסירים את הקצה העליון של התרמיל מבלי לפצוע אותו. צילום: עז תלם

כבר כתבתי בהרחבה על במיה במתכון שפורסם שנה שעברה, אז אם אתם רוצים לקרוא עוד עליה גשו לשם:

>> במיה ברוטב עגבניות בלקני

מבחינת הכנה, באמת שמדובר באחד המתכונים הקלים: מורידים את הקצוות של הבמיה (זו הפעולה הכי ממושכת בסיפור) בלי לפצוע את התרמיל, ואז קולים במחבת יבשה 2 דקות, הפעולה הזו עוזרת לבמיה לקבל מרקם יותר פריך ופחות רירי.

במיה בשום ולימון
מוסיפים את השום ומקפיצים קלות, ואז מוסיפים לימון וקצת מים וזה מוכן. צילום: עז תלם

אחרי 2 דקות קלייה מוסיפים שמן זית, שום ומיץ לימון – ואז נשאר לכם רק להחליט על דרגת העשייה האהובה עליהם: אוהבים אותה פריכה – תבשלו 2 דקות. אוהבים אותה רבה – תבשלו 10-15 דקות. חשוב רק להוסיף מים לסיר/מחבת שלכם כדי שהשום ומיץ הלימון לא יישרפו לכם.

המנה הולכם מצוין יחד עם לאבנה, ומי שרוצה פיקנטי יכול להוסיף פלפל חריף (אדום או ירוק).

לפני שאתם שואלים:

  • תרגישו חופשי להוסיף עשבי תיבול טריים מלמעלה כמו פטרוזיליה או כוסברה.
  • בטח שאפשר במיה קפואה ואני גם מסביר במתכון איך
  • אין תחליף לבמיה.
במיה בשום ולימון
מעולה יחד עם לאבנה או מעל אורז ואפילו קוסקוס. צילום: עז תלם

מתכון תבשיל במיה בשום ולימון

4 מנות, טבעוני/פרווה, 15-20 דקות הכנה, 40 דקות זמן כולל

מצרכים:

500 גרם במיה טרייה או שקית (600 גרם) במיה קפואה ומופשרת
שיניים מ4-5 שיני שום (ואפשר גם 8-9 שיני שום), קלופות
4-5 כפות שמן זית (ואפשר יותר)
1/4 כוס מיץ לימון טרי (מ-2-3 לימונים של קיץ או לימון אחד חורפי, אפשר יותר מיץ לימון ומי שאוהב חמוץ)
1/2 כוס מים (או יותר)
מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)

אופן הכנה:

  • שמים את תרמילי הבמיה במסננת, שוטפים היטב ונותנים לבמיה להתייבש (אפשר לייבש במגבת מטבח אם ממהרים).
  • קוטמים בזהירות את גבעולי הבמיה, מבלי לפצוע את התרמיל (הבמיה הקפואה כבר חתוכה).
  • פורסים דק את שיני השום.
  • מחממים סיר רחב ושטוח או מחבת רחבה על להבה גבוהה לפחות דקה בלי כלום – אנחנו רוצים שהמחבת תהיה לוהטת כשהבמיה נכנסת.
  • מוסיפים את הבמיה וקולים (בלי להוסיף שום דבר) בערך 2 דקות, אגב ערבוב, עד שהבמיה מעט משנה צבע.
  • מוסיפים את שמן הזית ומטגנים דקה נוספת תוך כדי בחישה, עד שהבמיה מתחילה להזהיב ולשנות צבע (הירוק שלה נהיה יותר כהה).
  • מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד חצי דקה. נזהרים שלא יזהיב.
  • מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים מעל להבה בינונית כ-2-15 דקות, עד שהבמיה רכה – מידת הרכות תלויה בטעם האישי שלכם, אז אם אתם אוהבים אותה רכה לגמרי תתנו לה זמן בישול ארוך יותר, אישית אוהב אותה אחרי 2-3 דקות בישול.
  • אם במהלך הבישול הסיר נראה יבש מדי, אפשר להוסיף 1 כוס מים שהבמיה תוכל להתבשל.
  • טועמים ומתקנים תיבול בעוד מלח או מיץ לימון לפי הטעם.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר. הולך מצוין עם אורז או קוסקוס.
  • נשמר בכלי אטום במקרר 3-4 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
כרובית ברוטב עגבניות שרי
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:

18 תגובות

  1. הבמיה נראת נפלא.
    אנסה בקרוב במיה קפואה שאני הקפאתי.

  2. לא הבנתי איך עושים את המתכון עם במיה קפואה.יש צורך להפשיר?האם גם לקלות אותה?תודה!נועה

    • היי נועה,
      פשוט מוסיפים אותה קפואה למחבת חמה ומבשלים לפי המתכון אותו דבר בדיוק =]

  3. עז שלום איך נקראים הפרחים היפים המקשטים את שערן של הנשים היפות מהוואי?היביסקוס.איך ה בעברית את הנמיה?היביסקוס נאכל וזה אכן אותו הצמח.כך בהצלחה גם טעם גם יופי
    אריאל קסטל

  4. היי עז.
    אני מאוד רוצה להכניס איכשהו עגבניות למתכון. כפלחים\ רבעים\ קוביות. מה הדרך הכי טובה לעשות את זה?

  5. התמכרתי! אני מקבלת במיה סגולה אורגנית מדהימה והמתכון הזה פשוט מושלם!! מכינה כל שבוע ומתמוגגת מחדש.

  6. איך זה זורם עם במיה הודית?

  7. היי. מחד בהוראות כתבת במיה "קפואה מופשרת" ומאידך כתבת בתגובה לשאלה בנושא כי שמים את הבמיה כשהיא קפואה ישר למחבת.
    אז מה הנכון יותר מבין שתי האפשרויות?

    בתודה מראש
    (:

  8. אהלן
    בסיום הבישול נשארת שכבת רוטב דליל, מה אתה עושה איתו?

  9. נאוה אלפנדרי לוי

    הייתי סקפטית אני מודה אבל פעלתי לפי המתכון שלך ויצא מ ד ה ים!! תודה רבה. איזה כיף שאפשר להכין במיה גם בלי רוטב עגבניות

  10. היו לי כמה במיות פצועות ולהפתעתי השילוב של ריר הבמייה עם הלימון והשום. נתן רוטב קרימי חמצמץ מאוד טעים

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: