בניצה: מאפה פילו בולגרי במילוי תרד וגבינות

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
בניצה בולגרית במילוי תרד וגבינת פטה. צילום: סטודיו דיטיילס

אני הכי מתרגש בעולם לגלות מתכון או שיטת הכנה חדשה עם חומרי גלם שחשבתי שאני מכיר, והיום אשתף אתכם במתכון שמאוד שעשה לי את זה בגדול. קוראים לו בניצה – מאפה בולגרי פריך מבחוץ, רך ומלא שכבות מבפנים, והשוס הגדול הוא שממש קל להכין אותו, לשנות אותו ולשחק איתו, וזה כנראה מאפה הפילו הכי פחות מפחיד שאי פעם תפגשו.

את הבניצה הראשון שלי הכנתי בזכות פרויקט של חברת שטראוס בו לקחתי החלק: הוא נקרא "האנשים של האוכל" ובו מפורסמים בעמוד האינסטגרם היפהפה של החברה ראיונות ומתכונים עם אנשים בולטים מתחום האוכל – את הראיון איתי תוכלו לראות בעמוד שם ממש עכשיו! ?

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
אל תזוז, אל תאכל, גב זקוף, בטן בפנים, חיוך, יופי. צילום: סטודיו דיטיילס

החברים בשטראוס ביקשו ממני ליצור מתכון עם שני מוצרים של החברה, אז בלי להתלבט יותר מדי הלכתי על כאלו שגם ככה נמצאים אצלי בבית באורח קבע – אבל יותר על זה בהמשך. עכשיו בואו נדבר על בניצה.

מאפה הדגל של המטבח הבולגרי
לפי המתכונאית והקונדיטורית רות אוליבר, בניצה (ba-ni-tsa) הוא אחד מהמאפים המפורסמים ביותר של המטבח הבולגרי. הוא עשוי מדפי פילו והוא יכול להיות מלוח אבל גם מתוק. המתכון שיובא בהמשך מבוסס על המתכון שלה עם שינויים והתאמות קלות שלי.

בגרסאות מלוחות תמיד יש גבינה בולגרית (אגב, בבולגריה קוראים לגבינה בולגרית serena) וביצים, וחלקן מכילות גם יוגורט, תרד, בצל, פטריות ועוד תוספות, וגרסאות מתוקות מגיעות עם מילוי דובדבנים (יאמי).

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
חשוב לתת למאפה להתקרר טיפה לפני שמחלצים את המנות ומגישים. צילום: סטודיו דיטיילס

רות מספרת שהיא למדה להכין את מאפה הבניצה מסבתו של בעלה, יוצאת בולגריה, והייתה מבין הראשונים לחשוף אותו בארץ לאילו שאינם מן העדה – כשהכינה אותו בתוכנית של קרין גורן לפני יותר מעשור.

מי מפחד מבצק פילו
לפי אוליבר, מאפיות בבולגריה יוצרות את השכבות של המאפה עם בצק פילו שהן מכינות מעצמן – זהו בצק בסיסי (קמח, מים ומלח) שבידי אמן נפתח ונמתח לעובי של עלה דקיק שמשומן ובו נותנים את המילוי.

מכיוון שאנחנו לא סבתא בולגריה, במקום להכין את הבצק מ-0 נשתמש בבצק פילו קנוי. מה שאני אוהב במתכון הזה זה שהוא מנצל את כל החבילה של הפילו, אין שאריות מכל מיני חיתוכים ואין דפים מיותרים שצריך לשבור את הראש איך להשתמש בהם.

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
כל המצרכים לבניצה. צילום: עז תלם

את בצק הפילו קונים קפוא ושמים במקרר לילה לפני שמתכננים להכין – בהפשרה איטית כזו הדפים יהיו מתמסרים ונוחים לעבודה.

צוות מילוי
למילוי הבניצה שלי הלכתי על צוות מצומצם אך איכותי של ארבעה מרכיבים שמאוד אוהבים אחד את השני.

השתמשתי ביוגורט יווני של דנונה; אני מאוד אוהב את העובדה שהוא סמיך ועשיר, והוא כבר כיכב כאן במתכון לצזיקי יווני אמיתי ואותו ערבבתי עם ביצים טריות וגבינת פטה 20% שומן.

יכולים לשים גם בולגרית כמובן (אלו גבינות מאוד דומות מבחינת תהליך הייצור שלהם, יותר פרטים כאן), אבל לא להתקמצן באחוזי שומן.. גבינות רזות זה בלוף.

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
שמים בקערה יוגורט ביצים וגבינת פטה, שימו לב לא לפורר את הפטה יותר מדי. צילום: עז תלם
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
כמו להכין חביתה. צילום: עז תלם

שלושת הנ"ל נטרפו להם בקערה לתערובת אחידה אבל לא מדי – ובגלל שגבינת הפטה מלוחה למדי לא הייתי צריך להוסיף תיבול נוסף.

אליהם חברו עלי ביייבי תרד של טעם הטבע – אלו עלים עדינים של תרד שמתבשלים בצ'יק (ולמעשה כאן אפילו לא צריך לבשל אותם מראש) שאפשר להוסיף להמון מנות – מסלטים ועד פסטות.

אותם פשוט פיזרתי בין השכבות אחרי קווצ'וץ, קל (יותר פרטים על המהלך במתכון כאן)

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
את דפי הפילו מברישים בחמאה או שמן זית – בלי ההברשה הזו הדפים עלולים להתייבש בתנור. צילום: עז תלם
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
מקמטים את דף הפילו בלי שום חשיבות לצורה בה הוא מתקמט. צילום: סטודיו דיטיילס
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
שכבת בסיס – בכל שכבה 6-7 דפים משומנים מקומטים. צילום: עז תלם

ועכשיו לחלק הכיפי: הבנייה!
בזמן שבמרבית מאפי הפילו חשוב לשמור על העלים שלמים ויפים, כאן.. זה ממש לא משנה. מה שחשוב זה להבריש את העלים טוב טוב בחמאה או שמן זית (כדי שעלי הבצק לא יתייבשו במהלך האפייה).

את העלים המוברשים פשוט מקמטים (ממש כמו שהייתם מקמטים דף נייר לכדור) ובעזרת דפים מקומטים אלו בונים את השכבות – אז לוקחים 6-7 דפים מקומטים ואיתם מרפדים תבנית, מעל יוצקים חצי מתערובת הגבינות והיוגורט, מעל מפזרים עלי תרד.

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
מעל יוצקים חצי מתערובת היוגורט-פטה-ביצים. צילום: עז תלם
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
ומעל מניחים שכבה של בייבי תרד מקווצ'צ'ים קלות. צילום: סטודיו דיטיילס
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
משמנים ומקמטים עוד 6-7 דפים. צילום: סטודיו דיטיילס
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
וככה בונים עוד שכבה של דפים מקומטים. צילום: סטודיו דיטיילס

חוזרים על כל הקונסטלציה הזו שוב (הכל מוסבר במתכון בפירוט לא לדאוג) – ולגמרי אפשר להפעיל את הילדים בסיפור הבנייה הזה.

פעולת הקימוט הזו יוצרת שכבות שונות ומגניבות במאפה, ותהיה תחושה כאילו אתם אוכלים לזניה שהשקיעו בה שעות כשבעצם עשיתם בדיוק את ההיפך מלהשקיע 😀

והנה טיפ מצוין שקיבלתי באינסטגרם (לא עוקבים? מהר להצטרף @oztelem) מהקוראת קורל בן אבו: כשאתם ממלאים, תשאירו איזורים בלי מילוי, שיוכלו להפוך לפריכים וזהובים באפייה.

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
מצלמים את השכבה בטלפון החכם המועדף עליכם. צילום: סטודיו דיטיילס
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
אחרי ששמים את שאר תערובת היוגורט והתרד פורסים מעל עוד דף משומן כמו שמיכה. צילום: סטודיו דיטיילס

מעל השכבות פילו-גבינות-תרד שיצרתם פורסים עוד שני עלים משומנים יפה כדי לתת למאפה צורה, ואז חותכים את המאפה *לפני* האפייה (ממש כאילו אתם מכינים בקלאווה) – פשוט כי ככה יותר קל לקבל מנות יפות ומדוגמות.

כל השכבות היפות נכנסות לתנור חם – ובאפייה דפי הפילו יספגו את החמאה או השמן שהברשתם בהם, המילוי יתייצב, התרד יתבשל (אבל גם ישאר ירוק ויפה) ואתם תקבלו מאפה מפואר שממש תתגאו בו, וניחוש מלומד שלי שהוא גם יתחסל במהירות האור 😉

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
מוכן לתנור! צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • לא חסר מלח במתכון. הפטה מלוחה מספיק.
  • לגרסה טבעונית: מברישים את הבצק בשמן זית או שמן קוקוס. מחליפים את הפטה, הביצים והיוגורט בשכבת טופו: טוחנים יחד כמויות שוות של טופו קשה וטופו משי (350 גרם מכל אחד) ומוסיפים כף מיסו לבן או שמרי בירה ומלח לפי הטעם
  • בניצה חצילים: מחליפים את התרד בבשר של 2 חצילים קלויים, קלופים ומסוננים במסננת (ראו הוראות כאן)
  • בניצה בטטה: מחליפים את התרד בקוביות בטטה אפויות (ראו הוראות כאן)
  • בניצה פטריות: מחליפים את התרד בשתי חבילות פטריות מטוגנות (ראו הוראות כאן)
  • אם לא משתמשים בעלי בייבי תרד, אלא תרד טרי, מועכים את העלים היטב וסוחטים מהם נוזלים עודפים עם הידיים
בניצה פילו במילוי תרד וגבינות
כמה דרמטי ככה טעים. צילום: סטודיו דיטיילס

מתכון בניצה: מאפה פילו במילוי תרד, גבינת פטה ויוגורט

תבנית בגודל 20X28 או גודל דומה, 6 מנות, חלבי, 15-20 דקות עבודה, 75 דקות זמן כולל

מצרכים:

למילוי:
250 גרם חבילה גבינת פטה או בולגרית (16-20% שומן), מפוררת
4 ביצים גודל M
2 גביעים (260 גרם) יוגורט (השתמשתי ביוגורט יווני דנונה)
1 שקית (200 גרם) עלי תרד (השתמשתי בעלי בייבי תרד טעם הטבע)
(אין צורך במלח כי גבינת הפטה מלוחה למדי)

לבצק:
חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשרת (שמים אותה במקרר לילה לפני שמכינים)
150 גרם חמאה מומסת או 3/2 כוס (180 מ"ל) שמן זית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו). משמנים את התבנית.

למילוי:

  • בקערה טורפים בעדינות את הביצים יחד עם היוגורט וגבינת הפטה המפוררת לתערובת אחידה אבל לא חלקה.
  • בעזרת הידיים מקווצ'צ'ים מעט את עלי התרד (זה מוריד את הנפח של העלים בלי צורך לבשל אותם).

קומה ראשונה של המאפה:

  • פורסים את דפי הפילו על משטח עבודה.
  • מברישים דף אחד בחמאה או שמן זית, מקמטים ומקפלים אותו (ראו תמונות) ומניחים בפינה של התבנית.
  • מברישים ומקמטים דף נוסף ומניחים בסמוך לדף שבתבנית.
  • באותו אופן מרפדים את תחתית התבנית ב5-4 דפים נוספים – מוברשים בחמאה ומקומטים (כלומר 6-7 דפים בשכבה).
  • יוצקים מעל שכבת הדפים המקומטים מחצית מתערובת היוגורט-ביצים. שימו לב להשאיר פה ושם אזורים בלי מילוי כדי שיוכלו להפוך לפריכים במיוחד.
  • מפזרים מעל תערובת היוגורט הגבינה מחצית מעלי התרד.

קומה שנייה:

  • משמנים ומקמטים 6-7 עלי פילו נוספים ואיתם יוצרים שכבה שנייה של עלים מעל המילוי (שימו לב שנשארים לכם 2 דפים לקומה העליונה).
  • מעל יוצקים את שארית תערובת המילוי ומפזרים את עלי התרד שנותרו.

קומה עליונה:

  • משמנים את שני עלי הפילו שנותרו (גם אם נשאר לכם אחד זה בסדר) ואותם פורסים מעל שכבת התרד כמו שמיכה. אם נשאר שמן/חמאה ניתן לצקת אותם מעל בשלב זה.
  • חותכים את המאפה ל6-8 חתיכות (בשלב זה יותר קל לפרוס מאשר לאחר האפייה).

אפייה:

  • אופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
  • מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט ואז מחלצים את המנות מהתבנית ומגישים (אישית הייתי מגיש עם סלט עגבניות טרי ונחמד).
  • יכול להיות שהתרד יגיר לכם מעט נוזלים, פשוט סופגים אותם עם מגבת נייר.
  • נשמר בקירור שלושה ימים.

המתכון הופק בשיתוף חברת שטראוס

ותודה רבה למאיה ויעל המוכשרות על התמונות

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים חלביים מנצחים:

פשטידת פסטה יוונית
פיצה כרובית ללא גלוטן
קציצות כרישה מושלמותתת

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

129 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
רימונה שריג

האתר שלך מעולה. המתכונים מוגשים בבהירות, הצילומים מצויינים, ההדרכה מעולה, הגיוון עצום, והתבשילים ערבים לחיך ומצליחים באופן יוצא מן הכלל. תודה רבה על שיתוף הידע המקצועי שלך והנגשתו לכל דיכפין. שנה טובה .

סיגל

היי עוז היקר
אשמח לדעת עם ניתן להכין את המאפה ללא תוספת (כמו תרד למשל) רק עם המלית גבינות?
תודה וחג שמח

לאה ניר

וואו, נראה מדהים וקל להכנה, טיפים נהדרים לפילו, ינוסה בהקדם? כל הכבוד, תודה רבה ושנה נפלאה?

נעמה

תודה רבה על מתכון מפורט והסבר מפורט!!
ההסבר על הברשת דפי הפילו והצורך בשמן/חמאה ככ ברור כאן שלא כמו במתכונים אחרים שגרמו לי להכניס את החמאה לתערובת?
הכנתי את הבניצה בלי תרד ויצא מושלם כמו מבית סבתי הבולגריה!

חן

היי!
האם אפשר להכין ללא אפיה לילה קודם ולשמור במקר3 או שיהרוס את הפילו?

Rotem

תכננתי להכין את המתכון ובטעות קניתי תרד ולא בייבי תרד. אפשרי? צריך לחלוט את העלים לפני??

יונית

איך ניתן לשנות למאפה בשרי?

הגר

מאז שאנחנו מכירים את המתכון, הכנו אותו עשרות פעמים מרוב שהוא מושלם! תודה! עוקבים אחרי המתכונים שלך באדיקות.

יוסי

הי עז
כמו תמיד, מתכון מושקע שנראה טעיייםםם…
והכתיבה משובחת
מדהים!!!
שתהיה לך שנה טובה !!

Efrat Aloni

הי עז,
אתה הבלוגר החביב עלי, מתכונים נהדרים והתוספת החביבה בסוף, של האופציה הטבעונית, שבתה את ליבי (גילוי נאות – אני טבעונית)

הקיצר, אני מכירה את הגיבניצה (השם היגוסלבי של המאכל הזה) מהבית והולכת לנסות את הגירסה הטיבעונית. עם קצת השקעה, זה צריך להיות לא פחות טעים, אולי אפילו עם גבינת סויה תוצרת בית
תודה על המתכון הנהדר, הזכרת לי נשכחות

ניצן

היי עוז, נראה מעולה! הולכת להכין…
את עלי הפילו מברישים רק מצד אחד?

רחל

היי עוז,
האם ניתן להרטיב את העלים במקום בשמן במים?
האם ניתן להשתמש בעלים ארוזים יבשים במקןם קפואים?
תודה
רחל

לי

היי, יש בסופר רק בצק פילאס לצערי.
יהיה בסדר??

לאה ניר

הכנתי היום לשבת בבוקר, טעים בטירוף ומזכיר את בורקס הטורקי מהשוק הטורקי ביהוד שאכלנו בילדותינו?

מור

חג שמח
ניתן להכין ולהקפיא?? להקפיא לאחר האפייה או לפני?

שמעון ואריאלה

היי עז,
תודה על המתכון עשינו הערב ויצא מעולה בדיוק בטעם של הבניצות שאכלנו בבולגריה, כל הכבוד.
יש לך רעיון אין לצמצם את השומניות שנוצרת, שמנו חמאה מומסת על כל עלה בדיוק בכמות המחייבת אבל יצא מאוד שומני.
תודה מראש

סימה

שבוע טובב הכנתי עם יוגורט רגיל 3% ועלי מנגולד כי זה מה היה במקרר יצא טעים מאוד.. צורת הקמטוטים לדעתי תפורה לעלי פילו שתמיד נקרעים וקצת עצבן להתעסק אחלה בניצה .אכלנו עם זיתים דפוקים.רסק עגבניות וביצה קשה מושלם
תבורך גמר חתימה טובה

אידן

בוקר טוב
תודה על המתכון – מעריכה אוהבת ונהנית מהכתיבה, התיאור וההסברים המצויינים שלך!
כרגע אין לי במקרר תרד/מנגולד טרי. האם עלי תרד קפואים ומופשרים יכולים לעבוד?
תודה מראש..

שוקי קרן

היי עוז
תיקון קל הגבינה הבולגרית נקראת סירנה(חיריק ב"ס" ושני סגולים ב"ר" ןב"נ") לסירנה שתי גרסאות מלוחה וחמוצה.
גדלתי על בניצה ושאר מיני מאפים בולגריים/בלקניים.
שוקי

לי

אני בדיוק מכינה את הבניצה ולא היה את התרד במתכון (תרד בייבי) קניתי תרד רגיל.. זה דורש טיפול שונה?

לי

תקשיב- מדהים! אחד המתכונים הטובים עם לא ה!

מיכל

אין עלייך!

לי

יצא מושלם תודה!

הכנתי היום לבראנץ' ויצא מעולה! הגשתי את זה לצד סלט עגבניות ושעועית חריף ולימוני ו"הורדנו" את זה עם בירה צוננת – השתלב טוב.
לפני בנינו עמדה – מישהו אחד שימן את העלים והשני כיווצ'ץ'. זה דווקא היה ממש כיף לא לשים לב לצורה ולעשות הכל בצורה חופשית.
בגלל שאני תמיד אוהבת לשנות טיפה, הוספתי אגוז מוסקט לבלילה והכנתי תערובת של שני סוגי שומשום ופיזרתי מעל.
יצא מושלם! מלוח אבל במידה, סופר קריספי ופלייקי אבל לא כבד כמו בורקס (אין על פילו).
עוד מתכון שלך לאוסף הקבועים (:

רוני

עז, אחד המתכונים המדהימים! כ"כ טעים ולא מסובך. תודה!

ענת מוסקוביץ

המתכון נראה מעולה האם אפשר לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה?

רות

האם אפשר להכין או לאפות יום לפני?

הדס

הי עז, אפשר להקפיא ולהוציא ולחמם לפני ההגשה?

רונית

היי עוז, שוב תודה על מתכונים כייפים וטעימים.
אין לי עלי תרד אבל יש לי עלי מנגולד.
איך אני צריכה לטפל בהם למתכון הזה? אני האמצע הכנה..
תודה!

קרן

אם מכינים בשישי לארוחה ביום ראשון. האם יישאר קריספי?אני בספק

שרון

הי
לא אוהבים אצלנו תרד
האם אפשר להוריד? צריך להוסיף משהו אחר?

פייגי

היי, במה אפשר להחליף את היוגורט?

דורית

היי

תודה על המתכון
יוגורט 260מל זה כמות שני הגביעים?

אידן

תודה על המתכון המושקע!
רוצה להכין לערב שבועות. אם בסופר המקומי לא יישאר בצק פילו, אפשר לדעתך לעבוד עם שערות קדאיף ולהשתמש במילו?
כלומר, שכבה תחתונה ועליונה של שערות קדאיף מוברשות בחמאה/שמן זית עם המילוי שאתה מציע?

עירית

נראה מעולה! תהיתי אם אפשר להכין כמה שעות מראש, לשים במקרר ואז להכניס לתנור מיד לפני הארוחה? או שממילא אוכלים את זה כשזה מתקרר ולא ישר מהתנור?
תודה!

אריקה

אורח עם שורשים בולגרים אמר שזה טעים כמו אצל סבא וסבתא! הנה טיפ קטן לזירוז ההכנה, שעליתי עליו תוך כדי. במקום הברשת הדפים במברשת, מזגתי מעט שמן על הדף ומשחתי בידיים . יותר אחיד ויותר מהיר. יצא מעולה. תודה רבה.

איריס

מתכון מעולה ככל האחרים שאתה מעלה בבלוג המעולה הזה! טיפ קטן – יש היום פילו מצונן בסופר שלא נדרש להפשיר! להוציא לעבוד ולאפות! ניסיתי והוא מצוין, גם בצקים אחרים בסדרה לפיצה ובצק עלים על אותו עקרון ממש עושים את חיי קלים.

לי

היי עוז,
מחר מתכוונת להכין את המאפה. יש לי רק עלי מנגולד. קראתי שהמלצת לקווצ'ץ' אותם טיפה מבלי לבשלם. אבל אני עדיין חוששת! למה בעצם לא לבשל אותם טיפה לפני?
ועוד שאלה לי, במקום יוגורט אפשר להשתמש בשני גביעים של גבינת שמנת?

לי

היי, חזרתי לדווח. קיווצצתי את המנגולד ושמתי שמנת 15 אחוז- לזה התכוונתי.
מזל שקניתי 2 חבילות פילו. כי את של מעדנות השלכתי לפח לאחר ששום דבר לא נפרד לי. והפשרתי על פי ההוראות. ראיתי כי יש שמן קנולה בפילו שלהם. בצק פילו אמור להיות רק מקמח ומים, לא כך?
גם בחבילה ה2 היו בעיות. לא כל הדפים נפרדו לי. אבל אותה כבר לא זרקתי. הכנסתי לתנור והתפללתי.
גם ככה המנה שלה קטפה תשבוחות רבות. והיה פשוט טעים. על אף כל הבלאגן.

מיטל

היי עוז! האם יש צורך לשמן את התבנית לפני הנחת השכבה הראשונה? בנוסף, האם אפשר להכין מראש ולאפות כעבור מספר שעות?
תודה מראש! 🙂

ניצן

היי עוז ותודה על המתכונים הנהדרים שלך!
אני רוצה להכין להערב ולא הפשרתי את העלים, מה אפשר לעשות?
תודה!

אן זטורסקי

כל מתכון שלך מעולה, מוסבר באינטלגנטיות, עם כל הפרטים והטיפים ובנדיבות גדולה. תודה ענקית.

אידן

היי
אני רוצה להכין מאפה כנאפה גבינות מלוח. אתה חושב שאפשר להמיר את בצק הפילו בשערות קדאיף ולהשתמש באותו המילוי?
תודה מראש

מיצ

בהמשך לכל הצלחות המתכונים שלך, אני מתכוונת להכין בסופ"ש בגרסא הטבעונית 🙂
טופו משי – אתה יודע להגיד באיזה צבע? כי בסופרים יש כחול שהוא קצת יותר יציב והאדום שמתאים להכנת ממרחים. מניחה ששניהם יעבדו באפיה אבל אולי אחד יוצא רך מדיי או שביחד עם טופו קשה זה מתאזן.
אני מתכוונת גם להוסיף פטה טבעונית (פשוט כי הטעם מאוד דומה ואני לא אוהבת להתעסק עם תחליפים), היית בהתאם מוריד מכמות הטופו?

מיצ

*תחליפי טעם, הכוונה. מיסו לבן ושמרי בירה..
גבינה טבעונית היא בעצמה תחליף 😛

עזרא קסטל

היי עוז,
החלטתי פעם רטשונה לעשות את הבניצה לפי הנחיותך הנפלאות.
נוצרה רק בעייה אחת שמספר דפי פילו בחבילה כפי שהמלצת איינם מספיקים לשני שכבות + קומה עליונה.
לתבנית שבה השתמשתי נכנסו 9 דפים בכל שיכבה הווה אומר 18 דפים לשני השכבות + 2 דפים לקומה אחרונה כך שחסרו לי כ – 8 דפים להשלמה.
נראה לי שחבילה אחת, של דפי פילו איננה מספיקה וכדאי לשנות את המתכון בהתאם.

מיכל

היי עז
איזה גבינת פטה כדאי להשתמש?
עוד לא הצלחתי להבין בין פטה עיזים לפטה כבשים מה יותר עדינה ומומלצת למאפים?
תודה

ליטל

תודה על עוד מתכון מעולה, הזכרת את רות אוליבר ואני מכירה מתכון שלה עם כפית סודה לשתייה, היום הכנתי עפי שלך ולא עם כל כמות החמאה, נשארה לי המון ובסוף שפכתי את מה שנשאר לתערובת. יצא מעט נוזלי ולקח כפול זמן האפייה, בטוסטר.. רצית לשאול מה תפקיד הסודה לשתייה והאם קשור ליציבות של המאפה? שאלה נוספת, הדפים נדבקו זה לזה שניים שניים, כיווצצתי אותם כפולים, עם שתי שכבות אבל חלק מהבצק נשאר לא אפוי, למרות כל אלו, נהננו מאוד מהמתכון

לילך

היי עז,
תודה על מתכונים מוצלחים ומדהימים! רציתי לשאול לגבי המתכון הזה אם אפשרי להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% במקום 16% והאם ניתן להבריש את עלי הפילו בשמן זית במקום חמאה? תודה!

דליה קץ

האם אפשר להשתמש בעלי פילאס ולא פילו
ותודה על מתכונים נפלאים תמיד נהנית להכין אותם

הדר

יצא טעים בטירוף! חיממתי על הפלטה עם כיסוי של מגבת לשמירת הקריספיות ופשוט נהננו מכל ביס. מומלץ!

לוחשת לבניצה

מה עם גרסאת דובדבנים? אפילו בגוגל לא ממש ניתן למצוא (אולי בבולגרית- לא דוברת…). עכשיו העונה!

אמירה ברקו

יא אלוף!
מתכון מנצח, שאפו.

שלהבת

חוזרת לעדכן שהכנתי עם דפי אורז (השרתי במים שיתרכך קצת ואז מרחתי חמאה) ויצא ככ טעים!! תודה רבה!

זהבה וידס

האם בבניצה אפשר במקום תרד חציל שרוף ואם כן להכניס לתערובת

זהבה וידס

לצערי על החבילה כתוב 500 גרם אך לצערי כמות הדפים היא פחותה משמעותית נתקעתי בלי כיסוי פשוט לקחתי בצק עלים רידדת י דק דק כיסיתי ומחכה לתוצאות מקווה שיהיה בסדר

jordan

האם לדעתך זה יעבוד אם אני אכין את כל המאפה ורדים במקרר לילה ? וככה אאפה על הבוקר ?

הירשמו לעדכונים במייל