ראש השנה כבר כאן ואיתו חזר לעונה הפרי עם הכתר: הרימון.
בתוך הפרי היפה הזה מסתתרים הגרעינים שלו, אדומים ובוהקים כמו אבני חן, מתוקים וחמצמצים, מלאים בטעם ובריאות.
ברגע שתחלצו אותם מן הפרי, הם מוכנים להצטרף בשמחה למאות מנות שונות, מסלטים ותבשילים ועד ממולאים וקינוחים.
צפו בסרטון: איך מפרקים רימון לגרעינים / זרעים בפחות מדקה
לא חסרות שיטות וטכניקות לחילוץ הגרעינים מהפרי הממש טעים הזה. אחת השיטות הפופולריות ביותר היא…
שיטת הצ'פחות
שיטה פשוטה מהירה עם חיסרון אחד: היא מלכלכת.
מה עושים?
- חוצים את הרימון לרוחב
- ממקמים אותו מעל קערה גדולה, כשהיד מחזיקה את הרימון מלמטה – מהצד החתוך.
- מתחילים לכפכף את הרימון בחוזקה עם כף עץ, ואז תתחילו להרגיש את הזרעים יוצאים החוצה. ככה בהדרגה כולם ישתחררו מהפרי.
אגב, יש גם כלי פלסטיק איתם אפשר לעשות את זה, אישית לא אוהב אותם כי הם יודעים לעשות רק פעולה אחת.
זו באמת אחלה שיטה, אבל השיטה שאני הכי אוהב היא..
שיטת המים
באורח פלאי של ממש, גרגרי הרימון עמוסי הנוזלים שוקעים כששמים אותו בקערה מלאת מים, וכל שאר הפרי, מהקליפה ועד הקרומים המפרידים בין התאים (שנועדו למנוע מחרקים ועוד פולשים לזלול את כולו), צפים.
מה עושים:
- ממלאים קערה במים.
- מורידים את הקצוות של הרימון וחוצים אותם לרוחב.
- שמים מחצית אחת של הרימון במים ומתחילים לפורר אותו – לנתק את הזרעים מהציפה הלבנה, בלי השפרצות ובלי בעיות, ואז חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
- זורקים את הקליפות והקרומים.
- מסננים את המים (יכול להיות שיהיו עוד שאריות ציפה על הגרעינים אז כמובן להיפטר מהן) ונשארים עם גרגרים למופת.
>> לאוסף המתכונים הגדול שלי לכבוד ראש השנה (יותר מ-100 מתכונים שיעשו לכם את החג!)
מה עושים עם זרעי הרימון?
את הזרעים היפים שקיבלתן אפשר לשמור בקירור עד שבוע, ולהוסיף אותם לסלטים כמו טאבולה או לקשט איתם מנות שונות (בת'כלס – כמעט כל מנה הארוחה).
אפשרות נוספת היא לחלץ מהגרעינים את המיץ – שמים אותם בבלנדר (זרעים/גרעינים מ-2-3 רימונים, מפעילים בעוצמה גבוהה ואז מעבירים את המיץ למסננת (עדיף עם מגבת נייר) ולסנן החוצה את שאריות הזרעים.
את המיץ אפשר לשתות (רק לא יותר מדי) להוסיף לתבשילים שונים או למקם על הכיריים, לצמצם ולהכין רכז רימונים ביתי (אבל זה כבר כתבה אחרת).
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
> לא עוקבים אחרי באינסטגרם עדיין? בואו טעים שם!
לעוד מתכונים לראש השנה:
קציצות כרישה מושלמות
משמשיה – תבשיל בקר במשמשים ודלעת
חריימה טריפולטאי מושלם
מפרום חצילים חגיגי
ואריאציה לשיטה א ובלי לכלוך:
מוצאים צנצנת עם פתח רחב כלומר ברוחב הרימון.
מניחיםים את חצי הפרי על הפתח ומרביצים. לא מלכלך ואפשר לשמור בצנצנת כך שאפילו אין בכלל כלים.
נכון שצריך למצוא צנצנת רחבה אבל אפשר לשמור ולהשתמש שוב.
כך לימד חקלאי את אמא שלי לפני 50 שנה.
אחלה טיפ! תודה
השיטה עם המים שינתה את חיי. תודה!! 🙂
כיף לשמוע קובי!
גם את החיים שלי.
שיטת המים עובדת מעולה! זה יותר קל מלקלף קלמנטינה. 🙂
תודה עז ושנה טובה!
מה עם שיטת הפלחים? גם עובדת יפה
היי =] עובדת יפה מאוד, פחות מהירה אמנם