כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

כנפיים בתנור בסילאן ושומשום

כנפיים בתנור בסויה סילאן ושומשום. צילום: עז תלם

למתכון הזה של כנפיים בתנור יש מקום נוסטלגי אצלי. בתור ילד, דודה שמחה אהבה להכין אותו בכל פעם שהייתי מגיע לבקר (וגם היום אני מאד אוהב את האוכל שלה =] ). היא השתמשה במתכון ישן של אהרוני (מודה שאני לא יודע אפילו מאיזה ספר) והוא היה כל כך מוצלח וכל כך טעים שממש נדלקתי עליו.

אני זוכר שהייתי מבקש ממנה להכין מגש כנפיים כזה במיוחד, ואפילו הייתי קורא לזה הכנפיים של המאפיה (יען כי רק למקורבים ולאנשים שאוהבים מגיע לטעום ממנו ? ).

תנו להן להתקרר קצת לפני שאוכלים. צילום: עז תלם

המתכון בו אני משתף היום הוא ניסיון שלי לשחזר את המנה הנוסטלגית, ועשיתי כמה וכמה ניסיונות עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה ממנה. השילוב שהביא לתוצאה הכי מוצלחת, היה, באופן מקרי או לא, גם הכי פשוט.

ארבעה מרכיבים בלבד (טוב, חמישה אם אתם רוצים לקשט בבצל ירוק), טכניקה שמוציאה את המקסימום מהכנפיים הצנועות ויש מנה ראשונה נהדרת בכלום עבודה.

שמים את הכנפיים כמו שהן על תבנית. צילום: עז תלם

עפים על זה
כנפיים הם מבין חלקי העוף הטעימים והזולים ביותר, כמעט תמיד יעלו פחות מ20 ש"ח לק"ג. כשמכינים אותן כמו שצריך הן יוצאות עסיסיות ומלאות בטעם, ומה שכיף במתכון הזה הוא שאת רוב העבודה עושים הקצב והתנור שלכם.

מהקצב אתם מבקשים לחלק את הכנפיים לשתיים (עדיף כנפיים מעוף טבעי/אורגני, וכמובן בקשו שינקו לכן אותן טוב).

כשאתם מגיעים הביתה אתם פשוט מניחים אותן על תבנית עם נייר אפייה (מרווחים כמובן) ושולחים לתנור ב-200 מעלות. בלי כלום = לא צריך שמן כי יש מספיק שומן בעור, ולא צריך מלח כי הכנפיים עברו תהליך של הכשרה ולכן הן כבר מלוחות (אם מישהו מכין את המתכון בחו"ל עם כנפיים לא מוכשרות – אז כן כדאי להוסיף מלח).

בתנור יקרו שני דברים: הבשר שבכנפיים יתבשל, והשומן שבעור יתחיל לימוס. אנחנו משאירים את הכנפיים משהו בין 25-35 דקות בסיבוב הזה. אנחנו רוצים שהעור יתחיל להזהיב וגם לראות אזורים שחומים מסביב לכנפיים.

אופים ב200 מעלות עד שהכנפיים מזהיבות טיפה. צילום: עז תלם

תערובת סודית מאוד
כשהכנפיים עשויות מוציאים אותן מהתנור ומערבבים עם התערובת הסודית, שמכילה:

סילאן – אל תהיו פראיירים ותקנו סילאן עם תוספת סוכר. היום, כמעט כל מקום שמכבד את עצמו מוכר סילאן של 100% תמרים (של יד מרדכי מצוין!) ובו, ורק בו אתם רוצים להשתמש (פשוט תסתכלו על הרכיבים, אם מופיע משהו שהוא לא תמרים, לא קונים).

רוטב סויה – אני משתמש ברוטב שעבר תסיסה טבעית ויוצר לפי תהליכי הייצור המסורתיים ביפן. רוטב הסויה מוסיף עומק, מורכבות ועוד אוממי למנה (יש גם לא מעט אוממי בעוף).

שומשום – פשוט שומשום רגיל, אם יש לכם שומשום מלא או שומשום שחור הם גם זורמים (ואם אין / לא רוצים שומשום אז לא נורא).

את כל הנ"ל מערבבים בקערה ואז יוצקים על התבנית ומערבבים עם כף עץ/תרווד – המטרה היא לצפות את הכנפיים טוב טוב לפני הסיבוב השני בתנור (אפשר גם לשים את הכנפיים בקערה גדולה, לצקת מעל את רכיבי הרוטב ואז להחזיר הכל לתבנית).

שלא תגידו שלא אמרתי
הסיבוב השני בתנור הוא החלק שלוקח את הכנפיים האלו לרמה הבאה: עכשיו המים שברוטב הסויה הולכים להתאדות, הטעמים הלכים להתרכז ולצפות את הכנפיים טוב טוב בטעמים משגעים וכיפיים.

אמה מה? אסור לכם להתרחק. 2 דקות יותר מדי וזה יישרף! אז תתחילו לבדוק אחרי 5 דקות – כאשר אתם רואים שהנוזלים שמסביב נהיו דביקים וסמיכים, אז הכנפיים מוכנות.

כנפיים מושלמות בקלי קלות. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • רוצים חריף? תוסיפו לרוטב כפית שבבי צ'ילי יבש או רוטב צ'ילי שאתם אוהבים, או הגישו יחד עם כל רוטב חריף שאתם אוהבים.
  • אפשר לשים דבש או סירופ מייפל במקום הסילאן.
  • לא רוצים כנפיים? עובד גם עם פולקה (45-55 דקות בסיבוב האפייה הראשון)
  • טבעוני: מחליפים את הכנפיים בכרובית! מכינים תפרחות מראש כרובית אחד לפי המתכון שלי לכרובית ברוטב עגבניות, עם הציפוי הטבעוני שמוסבר באופן ההכנה – רק במקום לשים ברוטב עגבניות, מערבבים את התפרחות המצופות והאפויות עם תערובת הסויה וסילאן ומחזירים לתנור ל5-10 דקות.
  • ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן
  • לא אוהבים שומשום: לא שמים שומשום. ניתן בהגשה לעטר בבוטנים קלויים קצוצים.
כולם יתנפלו עליהן! צילום: עז תלם

מתכון לכנפיים בתנור בסויה, סילאן ושומשום

3-4 מנות, בשרי, 10 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

1 ק"ג כנפי עוף מחולקות ל-2 (עדיף טרי מעוף טבעי/אורגני)
2-3 כפות סילאן (עדיף סילאן ללא תוספת סוכר)
3 כפות רוטב סויה איכותי
1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (רשות)
2 כפות שומשום (לא קלוי)
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק, להגשה (רשות)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  • מניחים את הכנפיים על תבנית תנור עם נייר אפייה (עם רווחים).
  • שמים את תבנית הכנפיים בתנור (200 מעלות) ואופים 25-35 דקות או עד שהכנפיים מעט זהובות (בשלב זה זה לא קריטי אם יישארו 5 דקות יותר או פחות בתנור, העיקר הצבע).
  • מוציאים את התבנית מהתנור.
  • בקערה מערבבים את הסויה, הסילאן והשומשום.
  • יוצקים מעל לכנפיים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ/תרווד.
  • מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים לתנור ל-5-10 דקות נוספות, עד שכמעט כל הרוטב התאדה והכנפיים מצופות יפה ברוטב. אם יש לכם סבלנות, תוציאו קצת את הכמגש מהתנור ותערבבו עם כף עץ אחרי 3 דקות בתנור.
  • שימו לב: בשלב זה חשוב להשגיח על התנור. אם תתרחקו ותשכחו מהתבנית הרוטב יישרף והכנפיים יהרסו. אז אל תגידו שלא אמרתי.
  • אם אחרי 10 דקות הרוטב בתבנית עדיין נראה נוזלי, מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות וממשיכים לצלות עד שהרוטב מצטמצם ומצפה טוב את הכנפיים.
  • נותנים לכנפיים להתקרר מעט לפני שאוכלים. כדאי להגיש יחד עם ברוקולי מאודה.
  • נשמר במקרר 5 ימים.

בואו לאינסטגרם שלי! טעים שם מאוד

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים אסיאתיים:

עוף מוקפץ בקשיו 
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

81 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
רותם

אהלן
כותבים תרווד, לא תרבד 🙂

איתן קדם

נראה ונקרא ממעולה… אנסה בקרוב בטוח שיצא טוב.

דליה

היי עוז ,

ניתן להמיר את הכנפיים בחלקי עוף אחרים (שוקיים) ?

תודה, דליה

אורי

עז היי,
אתה פשוט גדול. נצמדתי מילה במילה למתכון ויצא פצצה.
ועכשיו שאלה: למה הדגשת "לא טורבו"?
אני, באוטומט, כל תבשיל שנכנס אצלי לתנור, מכוון על טורבו.
מתי כן, מתי לא?
תודה

יעלי

גם בילדותינו וגם היום,כנפיים בסויה ודבש היו ונשארו מאכל טעיייייים וכייפי! יש משהו משוחרר בלאכול כנפיים…נוטשים את הסכין והמזלג לטובת האצבעות שתוך שניות נהיות דביקות מהרוטב הקרמלי,צלחות שעליהן נערמות העצמות הקטנות שנראות כאילו יצאו מהמדיח! אנחנו הכנו אותן עם סויה,דבש ונגיעה של שום וזה יוצא מושלם!!! ואגב,טיפ קטן שקיבלנו משך בארצות הברית לפני שנים רבות ואנחנו משתמשים בעצתו עד היום,לאחר הצלחה הראשונית בתנור,לפני הוספת הרוטב,דוקרים עם מזלג או חוד הסכין את הכנפיים,פשוט מחוררים במספר מקומות לאחר כך שופכים את הרוטב,כך הרוטב חודר פנימה אל תוך הבשר וזה כל כך כל כך הרבה יותר טעים!!! ממליצה לך ולכולם לעשות זאת! לא תוותרו על השלב הזה אחרי שתנסו! בהבטחה! אנחנו עושים זאת גם עם חלקי עוף אחרים שאני מכינים בתנור עם רוטב…

אורית

עז רציתי להודות לך על המתכון הטעים הזה. מכינה אותו קבוע כנשנוש בארוחת שישי. הילדים (גדולים) מחסלים כל כמות שאכין,
אז שוב תודה ענקית.

אילה איתם

שלום עז,
נהנית מאד ממתכוניך!
האם אפשר להכין שלב א׳ של המתכון בבית, ושלב ב׳ בבית מארחים, אליהם הוזמנתי לארוחה. בתודה. אילה

היי עוז!
המתכון מהמם ועקבתי אחריו באדיקות, השתמשתי באותה סויה וסילאן טבעי אבל הרוטב יצא דליל ולא ״נתפס״ על הכנפיים (עברו כבר 10 דקות על 180 באפיה השניה ואז הוצאתי). האם ייתכן שזה בגלל ששמתי את הכנפיים עם הנוזלים שלהם ץץן אחרי האפיה הראשונה בקערה עם הרוטב?
תודה רבה!

מירי

הי עז,
כנפיים לא אוהבים אצלנו, ולכן אני מתכננת להכין שוקיים. היות ואני נוהגת להוריד את העור מהעוף לפני האפייה, האם, לדעתך, כדאי להוסיף שמן בשלב האפיה הראשון?
תודה ושבת שלום (:

יובל

יצא מוש!
תודה

אפרת

היי, אוהבת מאוד את הבלוג
הכנתי גם את המתכון הנ"ל ויצא טעים, אבל עדיין לא ברור לי מה היתרון להכין את העוף לפני השילוב עם הרוטב עצמו ? אם זו כמו צריבה של בשר, לא מרגיש שהיא נצרכת

סמדר

שבוע טוב, מתכון קלי קלותה, בלי טיגונים וכו' והטעם…. הילדים התענגו
תודה על עוד מתכון נהדר
סמדר

נוטי בר

היי עז. מתכון מעולה. כעצלן כפייתי בניקוי תנורים לאחר הצליה אני סוגר הכל בשקית קוקי מחוררת עם כל המרכיבים מראש כשהכנפיים או חלקי העוף מיובשים מהנוזלים לחלוטין כדי שלא יהיה מימי מידי ובא לציון גואל. נכון שזה בפריכות שונה אבל הטעם. אוי הטעם. למות כמה שזה טעים ונימוח בפה. כמו צלי עוף על אש קטנה קטנה. (ניתן ואף רצוי להמיר את הסילאן בכמה תמרים טחונים או סירופ מייפל בנוסף לטעם עשיר יותר). מעדן.

גלית

צהריים טובים, עז היקר!
ברשותך, אולי אפשר לבקש מתכון לחמין צמחוני לקראת מזג האוויר הקריר?
חמין צמחוני עם הרבה קטניות, דגנים, ביצים ואפילו "קישקע צמחוני"? 🙂
ואם אפשר מתכון שמבשלים 4-5 שעות בתנור, במקום להפעיל תנור לכל הלילה, זה בכלל יהיה מדהים.
מקווה שזו לא חוצפה לבקש את כל הדברים האלה ?

תודה רבה!

גלית

אחזיק אצבעות שאולי מתישהו תנחת עליך ההשראה לגרסה הצמחונית ?
מודה לך! ?

שוש

הי עז היקר,
תודה על המתכון המופלא! ופיצוח חידה עבורי ✨?
בעבר ניסיתי לבשל את המתכון לאחר שאכלנו את הכנפיים היאמיות הללו במסעדה – ולדאבוני הרוטב התייבש לחלוטין (על סף שרוף…) תהיתי למה הרוטב "התייבש" לי כך… כעת אני מבינה שיש 2 שלבים, ושאת הרוטב מוסיפים רק בשלב השני… ??
סו… כנפיים יאמיות, היר איי קאם…

ג׳ולס

חייבת לשתף אותך בכך שהבלוג שלך הוא תמיד המקום הראשון בו אני מחפשת רעיונות ותמיד מוצאת מנות מדהימות. תודה!

טליה

היי עוז, תודה על מתכונים מדהימים! אין ברשותי בזמין רוטב סויה. ניתן להחליף את הסויה ברוטב צ'ילי מתוק ולשים עם הסילאן ? או שעדיך לוותר ולשים רק רוטב צי'ילי לבד .. ? תודה!

טל

הכנתי. יצא פצצה. הוספתי ג'ינג'ר מגורר ושום כתוש.
נכנס לתפריט המשפחת. תודה!

שי

היי עוז, בטעוךת שמתי את הכנפיים ברוטב לפני ששמתי בתנור.. יש איך לתקן את זה 🙂 ?

בת חן

היי עוז! מכינה היום את הכנפיים לארוחת שבת. מה לדעתך הדרך הכי טובה לחמם אותם לפני הארוחה? תודה רבה! הבלוג שלך מציל אותנו בתקופה הזאת בבית:)

רומינה

היי עז
אני מעוניינת להכין היום את הכנפיים לארוחת צהריים של מחר..
האם ניתן לעשות את שלב א הערב, להוסיף את הרוטב ומחר בצהריים לסיים את שלב ב ?

אורן

הרעיון של צליית הכנפיים "ערומות" ואיחוד עם הרוטב רק בסוף עשה עבורי את השינוי בעניין הזה. שדרג את הכנפיים שאני מכין לא מעט.
אבל השלב האחרון שבו מאחדים בן המשרה לכנפיים, לדעתי לא עובד טוב. לפחות אצלי. ניסיתי בדרכים שונות. בכל דרך שניסיתי בסוף התהליך הרוטב שפוך על התבנית ורובו נשאר שם גם אחרי הצמצום. כי הוא נוזלי ולא באמת נדבק לכנפיים שיוצאות בסדר, אבל ללא רוב הטעם שנשאר בתבנית. רק השומשום במתכון הזה נדבק לגמרי.

אני עושה את זה בווק. לאחר צלייה כמעט מלאה של הכנפיים בתנור, זורק אותם לווק חם, ומיד שופך את הרוטב. להבה מקסימלית. שופך את הרוטב שמכסה כמעט לגמרי את הכנפיים. כמה דקות הרוטב מצטמצם תוך ערבוב קל וכל הסוכרים והטעמים נדבקים על הכנפיים מכל כיוון באופן מושלם. בתבנית אני שם את כל הכנפיים, בשלב הווק אני מחלק לשני סיבובים. מתאים לכל מתכון עם רוטב.

רחל

שלום עוז
המתכון נראה מושלם!!!
כמו כל המתכונים שלך…
אפשרי להכין את הכנפיים היום בשביל לאכול מחר או שזה יאבד את זה…
ויצא לא מוצלח?

אילנה

היי, תודה על המתכון, הולכת להכין מחר!
האם יש אפשרות להקפיא חלק מהכמות לאחר ההכנה?

מיכל

יופי של מתכון, קל ופשוט, ויופי של תוצאה, טעים להפליא!

תמי יצחקי

הי
אני תמיד מתלבטת איפה לשים את התבנית בתנור?
באמצע ? או למטה?

מאיה

יצא מעולה! תודה רבה!

הילה

היי עז,
נראה מעולה! הקצב צרב את הכנפיים כדי להפטר מהנוצות, או משהו בסגנון. האם לעשות את המתכון כפי שהסובר?

לאה

היי ניתן להשתמש בדבש, במקום סילאן?

רומי

היי עוז, לדעתך זה ילך טוב עם כנפי הודו?
ואם כן, האם צריך לשנות משהו בצורת הבישול?
תודה!

יעל-נעמי

הי! מתכון נהדר!
תהיתי אם זה יכול לעבוד עם עוד חלקים, למשל פרגית??

תודה!!

שלי

האם אפשר להחליף את הסילאן במייפל?

אמיר

הי,
האם ניתן לבשל במים את הכנפיים בשלב א ולא להשתמש בתנור ?
להמתין מעט להתקררות של הכנפיים ולהמשיך רגיל בתנור בשלב ב.

אורית

עז היקר. אני מכינה את הכנפיים בקביעות הן הצלחה אדירה. טעימות ונחטפות.
תודה על מתכונים נהדרים והסברים מפורטים.

ליאור אהרוני

היי, אני עשיתי את המתכון, שמתי באפייה הראשונה כפית ראס אל חנות עם 2 כפות שמן וזה יצא טוב, הרוטב יצא לי דליל מידי, נראה לי שעדיף לעשות את המתכון עם כפית קורנפלור או כף, ואז זה ייצא מצויין

יהודית

השומן מתחיל להינמס ולא לימוס.
הפסקתי לקרוא בדיוק בנקודה זו.
חבל

odio a los religiosos

"תאורטית גם הצורות לְהִמַּס, לְהִמֹּס אפשריות – על פי ניקוד צורות מקור בפעלים אחרים (כגון לְהִבֹּז מן השורש בז"ז). אבל לא תקנית הצורה לְהִנָּמֵס שהרי כאמור הנו"ן איננה חלק מהשורש." העיקר הזדרזת להכפיש, יהודית הבורה.

אלכס

עשיתי בלי השומשום(כי לא היה) וחלקי בטטה. יצא טוב

לירון

היי,
אם יש לי רק כנפיים שלמות שלא פורקו ונוקו ע״י הקצב?

ליטל

וואו! איזה מתכון מצוין! הסבר מעולה ומפורט, קל להכנה וטעים ברמות.

ליז

היי עוז
תודה רבה על מתכון מפורט!!
ניסיתי להכין אותו בדיוק לפי ההוראות.
בסוף התהליך הרוטב שפוך על התבנית ורובו נשאר שם גם אחרי הצמצום. כי הוא נוזלי ולא באמת נדבק לכנפיים שיוצאות בסדר, אבל ללא רוב הטעם שנשאר בתבנית. רק השומשום במתכון הזה נדבק לגמרי.
מה עשיתי לא טוב? (:

ליז

תודה! עוד שאלה קטנה.
כשמשרים את הכנפיים בבלילה למשך זמן הם תופסים את הטעמים ממש טוב. פה אנחנו לא עושים את זה. האם עדיין הטעמים ישמרו?

ליז

תודה רבה עוז! אין עלייך (:(:

הירשמו לעדכונים במייל