כרובית מלכת הירקות! איזה יפה היא! צילום: עז תלם
אין שום ספק: כרובית היא מלכת הירקות!
מזינה, עשירה, עם טעם נהדר, היא יכולה להשתלב בהצלחה בכל מתכון כמעט שתכינו, בין אם זה סלט, מוקפץ, מרק, תבשיל ו/או מאפה. בזכות חקלאים חרוצים מרחבי הארץ אנחנו יכולים להינות ממנה כמעט כל השנה (ד"ש חם לברק אלגבי ממושב חצב שמגדל מאות דומנים ממנה).
עם השנים פרסמתי כאן בבלוג מגוון מאוד רחב (יותר מ-25 מדריכים מפורטים) של מתכונים בכיכובה, חלקם לקוחים מספר הכרובית שלי, שנמצא עכשיו במלאי וזמין בכל חנויות הספרים הגדולות. אפשר גם להזמין אותו ישירות מהבלוג בקישור מתחת.
אני והספר 🙂 צילום: יוסי מויאל
ברשימה כאן תמצאו את כל מתכוני הכרובית שפורסמו בבלוג (יותר מ-25 מתכונים מפורטים), מסודרים לנוחיותכם בקטגוריות לפי סוג המתכון. תהנו!
>> בואו לאינסטוש שלי טעים שם מאוד
סלטים:
קצוצה, טרייה או מבושלת, אין כמו כרוביתוש
מסייר: סלט חמוצים טריפולטאי (אין כרובית בתמונה אבל ממש מוזמנים להוסיף 1/2 כרובית חתוכה לתפרחות קטנות)
כדאי ורצוי לשחק עם הירקות השונים. צילום: עז תלם
חמה מהתנור (מאפים ועוד)
איך שלא תסובבו את זה, כרובית שיוצאת לוהטת מהתנור זה אחד הדברים הכי טעימים שיש
נוסטלגיה בגרסה חדשה. צילום עז תלם
כרובית ישר מהתנור, אף אחד מהאורחים לא יוכל לסרב לה! צילום: עז תלם
מעקודה בגרסת הכרובית. יש הקוראים למאפה מח'מר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק
איפה הכרובית? בבצק ? צילום: אסף אמברם
כרובית פיורטי בתנור. צילום: עז תלם
טעים עם כל מטבל לשניצל. צילום: עז תלם
פסטות כרובית
כרובית אוהבת פחמימות, ופסטה היא פחמימה אהובה
פסטה בקרם כרובית לימוני. צילום: עז תלם
פסטה אלגנטית וכיפית. צילום: עז תלם
פסטה פתיתי כרובית. צילום עז תלם
כל חלקי הכרובית בפנים. צילום: עז תלם
מרקים
בין אם במרק חלק או כפרי, מרק הוא דרך מצוינת להינות מהמלכה הלבנה
מרק כרובית קרמי. צילום: עז תלם
מרק שורשים. צילום: עז תלם
כרובית במזרח הרחוק/מוקפצים
מנות מהירות ועזות טעמים
כרובית ברוטב סאטה. צילום: עז תלם
קארי ירקות עם אטריות אורז. צילום: עז תלם
האלו גובי הולך מצוין עם אורז ופיתות מכל סוג. צילום: אסף אמברם
שווארמה טבעונית מכרובית וטופו. צילום: עז תלם
תבשילי כרובית
בין אם בבישול מהיר או ממושך, עם או בלי ציפוי, בישול הוא אחד הדרכים להוציא את המקסימום ממלכת הירקות
מנה מפתיעה וטעימה. צילום: עז תלם
פתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן בכלל). צילום: עז תלם
מפרום כרובית ענק. צילום: עז תלם
סיר נהדר ושמח צילום: עז תלם
מנת כרובית לפנתיאון! צילום: עז תלם
כרובית ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם