מתכון ללביבות קישואים ועשבי תיבול

3 בדצמבר 2014

Follow my blog with Bloglovin

לביבות קישואים עם יוגורט

יפות יפות שבא לבכות. צילום: אסף אמברם

עד גיל 21 דיי שנאתי קישואים. לא הבנתי למה הם טובים, למה הם רכים כל כך ולמה אין להם בכלל טעם. הכל השתנה כשהתחלתי ללמוד בישול, ובאחד השיעורים אכלנו קישואים טריים, שהוקפצו בקצת שמן זית ושום. בניגוד למרקי העוף עם הקישואים המימיים עליהם גדלתי, הופתעתי לגלות שדווקא יש להם מרקם, אופי משלהם, ו-וואלה! הם אפילו טעימים.

את המתכון השני מתוך ארבעה שאני מארגן לכם לחג הטיגונים הרשמי הקדשתי לקישואים: לביבות קישואים ליתר דיוק. והפעם לקחתי השראה מחצי האי היווני, ושילבתי ביחד איתם שמיר ופתיתי צ'ילי, והגשתי כמיטב המסורת ביחד עם יוגורט, שחמיצותו מאזנת את העושר של הלביבות ויוצרת בפה שילוב טעמים שממש מזכיר את סלט הצזיקי המפורסם (שאני גם מאוד אוהב להכין מקישואים במקום מלפפונים, אבל זה כבר כתבה אחרת).

 

רגע לפני סחיטה. צילום: אסף אמברם

רגע לפני סחיטה. צילום: אסף אמברם

הבעיה הגדולה של קישואים (שמבחינת משפחתיות יותר קרובים לדלעת מאשר למלפפון) היא שהם מכילים בעיקר (ליתר דיוק 94.6%) מים. ואם יש משהו שלא הולך טוב עם שמן חם זה מים.

אי לכך ובהתאם לזאת, נקטתי בשיטת ההמלחה והמעיכה: את הקישואים גיררתי על צד הגס של הפומפיה, שמתי בקערה, קווצ'צ'תי היטב ואז הוספתי מלח, ערבבתי והשריתי לכמה דקות. שני המהלכים האלו פוגעים בדפנות התא של הקישוא וגורמים לו לשחרר את המים שהוא מכיל, ומשאירים אתכם עם טעם קישואי הרבה יותר מרוכז. לאחר מכן סחטתי אותם היטב בשביל לקבל קישואים מנומסים שלא יעשו צרות בטיגון.

בקרוב תהפכו ללביבה. צילום: אסף אמברם

בקרוב תהפכו ללביבה. צילום: אסף אמברם

ההמשך כבר ברור: ביצה ופירורי לחם בשביל להחזיק, עשבי תיבול בשביל הצבע והטעם, וקצת פתיתי צ'ילי בשביל החריפות, ערבוב, תערובת יציבה ויאללה לטגן.

לפני שאתם שואלים

אנשים שמעדיפים לא לטגן: את הלביבות אפשר לאפות. פשוט מסדרים את התערובת בצורת לביבות על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן (או משמנים עם ספריי) ושולחים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 10-12 דקות או עד שהזהיבו והתייצבו.

טבעונים: משמיטים את הביצה ומוסיפים כף קמח מלא/רגיל בנוסף לפירורי הלחם. במקום יוגורט מגישים עם טחינה שערבבתם עם הרבה לימון.

אנשים שמחכים לעונה הבאה של משחקי הכס: תחילת אפריל 2015 בעזרת השם.

אנשים שלא אוהבים שמיר: אפשר להחליף בפטרוזיליה ו/או כוסברה ואפילו יותר טוב,  נענע טרייה. את הנענע חשוב לקצוץ שנייה לפני שמערבבים לתערובת כדי שלא תשחיר.

אנשים שלא אוהבים קישואים: תכינו מתכון אחר 😛 כתוב בכותרת "לביבות קישואים"!

אנשים שלא בא להם פירורי לחם: אפשר להשתמש במקום בשבולת שועל (אינסטנט, לא הזאת של הגרנולה( , קוסקוס מוכן, קמח, פירה תפוחי אדמה, קמח מצה בימי הפסח או כל סוג אחר של עמילן סופג נוזלים.

אנשים שלא יודעים מתי הבחירות לכנסת: 17.3.2015, היכונו לסטטוסים של אנשים שחושבים שהסטטוסים שלהם ישנו את הדעות שלכם (החפירות כבר החלו).

אלרגים לגלוטן: טוחנים קורנפלקס ללא גלוטן לפירורים ומשתמשים בו במקום פירורי הלחם.

"גלקסיה של לביבות בחלל של שמן". צילום: אסף אמברם

"גלקסיה של לביבות בחלל של שמן". צילום: אסף אמברם

IMG_0884

לאנשים שאתם באמת אוהבים. צילום: אסף אמברם

מתכון ללביבות קישואים ויוגורט

10-12 לביבות, 30 דקות הכנה, הלביבה פרווה המנה חלבית

מצרכים:

3 קישואים בגודל בינוני
חופן קטן גבעולי שמיר (או כוסברה או פטרוזיליה או נענע או שילוב של הנ"ל), קצוצים דק
3-4 כפות פירורי לחם
1 ביצה
קורט שבבי צ'ילי יבש (או כמה טיפות רוטב חריף שאוהבים)
מלח ופלפל שחור גרוס

שמן (סויה, תירס או חמניות למשל), לטיגון חצי עמוק
להגשה: יוגורט איכותי (למשל יוגורט צאן חמצמץ) או טחינה חמצמצה

אופן הכנה:

  • מגררים את הקישואים על צד גס של פומפיה. מפזרים מעל קורט נדיב של מלח דק, ומועכים/מערבבים את הקישואים. משהים ל-15 דקות, על מנת שהקישואים יגירו נוזלים.
  • מעבירים למסננת צפופה וסוחטים היטב את הקישואים. מחזירים לקערה.
  • מוסיפים לקישואים את כל שאר המצרכים ללביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (להבה בינונית גבוהה) במחבת רחבה.
  • לוקחים כף גדושה מהתערובת, מעצבים לצורת לביבה ומניחים במחבת. כך יוצרים 6 לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה.
  • מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה.
  • מגישים מיד, ביחד עם היוגורט או הטחינה.

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

ולא לשכוח להצביע לבלוג בתחרות פרסי האוכל של Timeout

נשארתם עם חשק לטגן? נסו את המתכונים הבאים:
לביבות כרובית וגבינת צ'דר
בריק טוניסאי מושלם
לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד
עגבניות ירוקות מטוגנות

שתפו:

44 תגובות

  1. אין , אתה הורס!!! והמתכונים מעולים!!! כמה חבל לי שאין לי יותר , הרבה יותר חומר כתוב שלך לקרוא!! החלום שלי באופן אישי הוא שתוציא מגזין אוכל חודשי (בסגנון "בופה" מכיר??) שכולו כתוב על ידך ובסגנונך ומבחינתי תארח מיליון שפים אורחים אבל הכתיבה!! הכתיבה, ההסברים והסגנון יהיו שלך בלבד!!! יש לי עוד הרבה זמן להתפלל על זה??

    • תודה רבה על המילים החמות! :]
      מגזין זה עבודה במשרה מלאה 😛 אם תמצאי ספונסר ארים לך את מגזין האוכל הכשר הכי טוב שהעולם ראה. אני אשקר אם אני אגיד שזה לא משהו שחשבתי עליו, אבל כרגע האינטרנט זה המקום המרכזי שלי.

  2. מתכון מעולה! הכנתי ויצא נהדר.

  3. איך מממנים (כמה ממים…) עיתונים אחרים?? פרסומות… לא נראה שיהיה מי שלא יפרסם אצלך…
    ועוד משהו – זו בדיוק ההתעקשות שלי!!!! שאני יודעת שתרים את מגזין האוכל הטוב שנכתב מעולם!!! אין לי ספק – אני בטוחה ומרגישה שהם יהיו נכסי צאן ברזל בכל בית ואף יתורגמו לשפות אחרות….אבל אני מבינה שיש לי עוד זמן להתפלל על כך אה??? בכל אופן , תן מחשבה גם על ההמון שאינו חשוף לאינטרנט….ויש מלא כאלו…כמה מפתיע 🙂

  4. הכנתי היום!!! גם את אלו וגם את הע'רוק……….אם כבר אז כבר….יצא מדהים!!! אבל אלו של הקישואים פשוט מתכון אדיר!!!!

  5. מתכון פשוט וטעים! תודה!

  6. אתר נהדר למאותגרת מטבח שכמוני:-)
    ושאלה – האם ניתן לאפות את הלביבות במקום הטיגון?
    תודה רבה!

  7. כנראה שגם מאותגרת קריאה של מתכונים:-( כעת שמתי לב שכבר פתרת את הסוגיה.

  8. שושי דוד

    עוז יקר,
    חיפשתי מתכון לסלט יווני ונכנסתי ב"טעות"… לאתר שלך, הטעות השתלמה לי , אתה כותב שנון,מצחיק, ברור ובעיקר טעים,אפשר להרגיש את הטעם דרך הכתיבה שלך… באתי ונשארתי…

  9. שוב בוקר טוב… הכנתי אתמול (בנוסף ללביבות מנגולד המעולות שלך!). נהנינו מכל ביס (ממה שהצליח להגיע מהמחבת לצלחת, כלומר…). חבל שהאיש שלי לא אוהב שמיר כי זה בטח היה משדרג. גם פטרוזיליה ובזיליקום עשו את העבודה 🙂 תודה עוז. חג שמח.

    • היי אתי =]
      בשמחה! חג שמח
      השמיר והקישוא חברים טובים, אולי בלביבות הבחור יחבב אותו יותר?

  10. מתכון מעולה… מאוד נהנים ממנו אצלי.. מכינה היום לסעודת שבת בוקר שוב…

  11. מתכון מצוין, קל להכנה וטעים ביותר. הכל התחסל בשנייה – בפעם הבאה אכפיל כמויות 🙂
    תודה תודה

  12. מתכונים נפלאים. הקריאה מהנה …..אין עליך תודה…..במה אפשר להחליף…ביצים

    • היי איילה
      תודה רבה!
      יכולה להחליף את הביצים ב-2 כפות קמח חומוס/קמח עדשים כתומות (ואם סמיך מדי תוסיפי מים)

  13. היי, עשיתי בתנור ויצא מעולה! רק כמות קטנה מדי ?
    עכשיו בא לי לעשות שוב אבל תהיתי אם אפשר להוסיף פטה? סתם כי אני אוהבת את השילוב של קישואים עם פטה…. תודה!

    • היי דפנה =]
      שמח שאהבת!
      יכולה להוסיף למתכון 100 גרם גבינת פטה מגוררת (רק שימי לב לשים עוד פירורי לחם אם צריך)

  14. הקציצות יצאו טעימות אבל מפורקות לגמרי וזה הסב קצת אכזבה. היכן טעיתי?

    • היי אתי
      שמח שאהבת, מצטער לשמוע שהתפרקו
      להבא ממליץ בחום להכין קציצה אחת כדי לבדוק את הבלילה.
      לעתים התערובת רטובה מדי, ואז הוספה של פירורי לחם ולישה קצרה של התערובת עוזרים ליצור תערובת מוצקה יותר

  15. אוי, הפינה "לפני שאתם שואלים" במתכון הזה הרסה אותי מצחוק!!
    אין כמוך עז!

  16. הכנתי את לביבות הקישואים. עם תערובת עשבי תיבול. יצא מעולה!!! תודה

  17. היוש.
    שאלה של מתחילים.
    את הקישואין לקלף?

    תודה !

  18. הכנתי עם נענע יצא פגז!
    תודה רבה

  19. מיכל ינאי

    אצלי בבית לא מתים על קישואים נשארו לי איזה שלושה ככה במקרר ועשיתי את הקציצות עם פטרוזיליה ונענע. ואפילו שטעיתי ושמתי קצת יוצר מידי צילי חיסלו אותם. גם הפשטידת קישואים יצאה טעימה ומומלצת.

  20. היי עז. בפיזור המלח להוצאת הנוזלים מדוע מלח דק ולא מלח בישול גס? בגלל ההרכב הכימי שלו או מה?

    תודה.

    • פשוט לא נשאר לי מלח דק בבית והשתמשתי במלח גס. מעל חצי הכמות קיבלתי מים (מ 9 קישואים גדולים) כמובן בהכפלת כמויות להכל אבל לא זורק כלום, ואת מי הקישואים המומלחים הוספתי לסיר כנפיים שהיה אמור להיות צלי כבסיס למקרוני דורום עם עוף, והפכתי את זה למרק קישואים עם עוף שזה מעדן בפני עצמו. מחר יככבו ליד המרק אורז לבן ולביבות הקישואים וקישואים מאודים ברוטב עגבניות ומי צריך יותר מזה? אין עליך ועל היצירתיות שלך.

  21. אילנה קוסטיקה

    תקשיב עוז, האופן שבו אתה כותב את המתכונים פשוט פנטסטי, אתה כמעט לא משאיר מקום לשאלות ויותר למחמאות 🙂
    השאלה שלי היא: האם במקום לעשות קציצות אפשר לקחת כמות מכל המצרכים ולטגן או לאפות, מה שיותר טעים כמובן. ואם כן, איזו כמות ומה עדיף טיגון או תנור?
    תודה מראש, אילנה

  22. כרגיל, מתכון מעולה ומוצלח. אין על ההסברים שלך, בזכות זה אפשר לשנות ולאלתר מצרכים אם צריך ועדיין יוצא מעדן

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: