הם יכולים להיות ארוחת ביניים מהירה, מעולים לארוחת בוקר וכולם בבית הולכים לאהוב אותם! היום אני אשתף אתכם במתכון שלי למאפינס בננה ושיבולת שועל, מתכון קל, מהיר וכיפי שסוגר הרבה פינות.
ההשראה למתכון הגיעה מהספר של גורדון רמזי שתרגמתי, "תיאבון בריא". בספר היה פרק שהוקדש למתכוני שבולת שועל, ובזכותו התחלתי להתוודע אל ולהכיר את חומר הגלם הנהדר והמגוון הזה.
המתכון הזה עבר אצלי כמה גלגולים והפעם בחרתי להכין אתכם גרסה טבעונית – וזאת כי היום מצוין ברחבי העולם יום הטבעונות הבינלאומי.
מעבר לעובדה שאני ואשתי ממש אהבנו אותם, אני חייב לבשר לכם שהמאפינס האלו עברו בהצלחה מבחן טעימות של שלושה קטנטנים (שניים בגילאי שנתיים ושלושה חודשים ועוד טועמת בת שנה).
>> גרנולה ביתית מושלמת
>> כל מה שרציתם לדעת על שיבולת שועל ולא היה את מי לשאול
המתכון המקורי מכיל ביצה, ובעזרת שילוב של משקה צמחי וקמח חומוס התערובת שמתקבלת יוצאת אוורירית, נימוחה וכיפית, כזו שאף אחד לא יחשוב אפילו שאין בה ביצים או חמאה.
בגזרת המשקה הצמחי, השתמשתי במשקה שיבולת שועל של אלפרו, יש לו טעם עדין ומרקם עשיר וכיפי שמשתלב כאן מצוין. כל משקה ממקור אחר (סויה, שקדים, קוקוס וכו) מתאים כמובן.
שיטת המאפינס
ההכנה באמת לא יכולה להיות פשוטה יותר : בקערה אחת שמים את החומרים היבשים, ומערבבים אותם היטב.
בקערה שנייה שמים את הבננות, מועכים אותן לפירה בעזרת מזלג ומערבבים עם שאר החומרים הרטובים. את שתי התערובות מאחדים ומעבירים לתבנית מאפינס, ואז שולחים לתנור ואופים עד שאפוי =]
חשוב להשתמש בבנות בשלות, כאלו שאתם מרגישים שהן רכות. הכי טוב להשתמש בבננות שעל קליפתן יש נקודות שחורות – זו אינדיקציה קלה ומהירה לכך שהבננות בשלות ומוכנות לתפעול.
את המאפינס אפשר להכין חמישה ימים מראש וגם אפשר להקפיא אותם עד חצי שנה.
לפני שאתם שואלים:
- מה אפשר לשים במקום הבננות? את הבננות ניתן להחליף ב-2 קוםסאות קטנות רסק תפוחים
- גרסה לא טבעונית משמיטים את קמח החומוס, מורידים ב1/2 את כמות המשקה הצמחי ושמים במקומם ביצה אחת (מערבבים אות עם תערובת הבננות)
- ללא גלוטן: משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן, בקמח ללא גלוטן ומשקה צמחי ללא גלוטן
- לא אוהבים קינמון? אל תשימו קינמון.
- את המתכון הכנתי עם קמח כוסמין מלא' וזה אומר שהוא יעבוד גם עם קמח מלא וקמח לבן רגיל. אני אוהב את האגוזיות של הקמחים המלאים אז שווה לתת להם צ'אנס.
מתכון מאפינס טבעוני עם בננה ושבולת שועל
12 מאפינס, טבעוני, 10 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל
מצרכים:
יבשים:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין, מלא או לבן
1 כוס (140 גרם) שיבולת שועל דקה/אינסטנט/קוואקר (שמות שונים לאותו מוצר)
40 גרם (2 כפות) קמח חומוס או קמח עדשים כתומות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום (אפשר גם סוכר לבן)
2 כפיות (שקיק קטן) אבקת אפייה
חופן אגוזי קשיו, אגוזי מלך, פקאנים או אגוזים אחרים שאוהבים, קצוצים גס
1/4 כפית מלח דק (כן!)
1/2 כפית קינמון טחון (רשות)
רטובים:
4 בננות בשלות (נקודות שחורות על הקליפה)
1/2 כוס (120 מ"ל משקה צמחי (אני השתמשתי במשקה שבולת שועל של אלפרו)
1/4 כוס (60 מ"ל) גרם שמן זית לתערובת המאפינס + 2 כפות לשימון התבניות
ציוד מיוחד:
תבנית למאפינס עם 12 שקעים (או שתי תבניות עם 6 שקעים)
אופן הכנה:
מכינים את תערובת המאפינס:
- מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
- בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח חיטה/כוסמין, שבולת שועל, קמח חומוס, סוכר חום, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוזים קצוצים.
- בקערה שנייה מועכים את הבננות לעיסה בעזרת מזלג, מוסיפים אליהן את שמן הזית והמשקה הצמחי ומערבבים היטב.
- בעזרת כף עץ משלבים בין שתי התערובות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם מערבבים יותר מדי המאפינס יוצאים פחות מוצלחים).
מעבירים לתבנית ואופים:
- משמנים היטב את השקעים בתבניות המאפינס.
- בעזרת כף ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת המאפינס.
- מעבירים לתנור ואופים 20-30 דקות (170 מעלות), או עד שמזלג / קיסם שמכניסים למרכז אחד המאפינים יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שאוכלים.
- נשמר במקרר 5 ימים. ניתן גם להקפיא עד חצי שנה.
המתכון הופק בשיתוף אלפרו
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מתוקים טבעוניים:
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד
צ'ורוס טבעוני ברוטב שוקולד
קינוח טפיוקה ופירות תאילנדי
היי. אפשר לא טבעוני ולשים חלב רגיל?
היי נדב
בהחלט ניתן (ראה לפני שאתם שואלים)
ראיתי, אבל הבנתי שמחליפים חצי משקה בביצה. טל"ח.
תודה
נראה מעולה.
שתי שאלות –
הראשונה, איך זה יעבוד בלי סוכר בעיניך?
האם לקטנים שלך היה בסדר עם האגוזים לא טחונים?
היי מיכל תודה רבה =]
יעבוד פשוט לא יהיה מתוק וגם יזהיב פחות באפייה.
האגוזים קצוצים ככה שאין איזה סכנה לקטנים. האפייה גם מרככת אותם. יכולה לטחון לגמרי כמובן אם רוצה.
היי,
מסייגת שאני לא יודעת איך המרקם לאחר אפייה,
אבל בהחלט יש סכנה גם באגוזים קצוצים – מאד לא מומלץ לתת אגוזים ודומיהם שאינם במרקם של אבקה/משחה מתחת לגיל 5.
(להרחבה אפשר להיכנס לאתר של בטרם 🙂 )
יופי, בדיוק מחפשת מתכון למאפינס בננה טבעוניים. כמה שאלות, האם המתיקות במידה מתונה, האם המאפינס דחוסים בגלל המחסור בביצה והאם לדעתך יתאימו זרעי פרג שלמים במקום האגוזים?
היי איילת =]
שמח לשמוע!
1. כן
2. לא, קמח החומוס מפצה על כך
3. כן בהחלט
היי עז, תודה רבה על המתכון המעולה:)
אני מחפשת דרך לשלב חלבון לאחרי אימון, כך שיצא בערך 20 גרם חלבון למנה. יש דרך לשלב אבקת חלבון (או להוסיף משהו) ושיצא עדיין טעים?
היי עומר
בשמחה!
וואלה לא יודע לא ניסיתי. אבקת חלבון היא לרוב מי גבינה, אז אם תוסיפי אותה זה ישנה את האיזון במתכון ותצטרכי להוסיף עוז נוזלים עד שהמרקם יהיה מתוקן. שווה בדיקה
שלום. האם אפשר להמיר את הקמח בקמח קוקוס? תודה
היי
לא יעבוד
שלום, האם הטעם של שמן הזית לא מורגש? האם אפשר להחליף בשמן נייטראלי אחר?
היי ליאת
הטעם המובהק של שמן הזית לא שורד את האפייה – הרכיבים שנותנים לא את הטעם נהרסים ב60 מעלות והמאה מגיע ל90 מעלות במרכזו.
אז אשמח אם תנסי עם שמן זית התוצאה מפתיעה לטובה
ובכללי כמובן כל שמן אחר מתאים זמן זרעי ענבים שמן קוקוס וכו (עדיף כבישה קרה לא משנה איזה שמן שמה)
ניסיתי ויצא מעולה! תודה רבה על המתכון הנהדר
שמח לשמוע ליאת היקרה!
הי עוז, אם רוצה להכין בגירסה הלא טבעונית מה יכול להחליף את חצי הכמות שנותרה מהמשקה הצמחי? אולי יותר שמן או אולי לוותר בכלל?
היי יעל
חלב רגיל
או משקה צמחי שאת אוהבת
שאלת הבהרה, בבקשה: כתבת שלגרסה לא טבעונית "משמיטים את קמח החומוס, מורידים ב1/2 את כמות המשקה הצמחי ושמים במקומם ביצה אחת (מערבבים אות עם תערובת הבננות)" – האם אמורים להבין מזה שאת 1/2 כמות המשקה שנותרה במתכון (הורדנו בחצי, כן?) ממירים בחלב או בשמנת מתוקה?
היי ר.
אפשר לשים משקה צמחי שאוהבים (הרי הוא מתאים לכולם) או כמובן חלב רגיל וגם שמנת מתוקה תתאים
הכנתי הבוקר, יצא מעולה! לא פשוט למצוא מתכונים לעוגות\מאפינס ללא ביצים שיחזיקו וייצאו טעימות כ"כ. תודה!
שמח לשמוע רחלי! כבוד גדול
הי עוז, יצא טעים מאוד!! אני משתדלת להפחית מכמות הסוכר ולכן שמתי שתי כפות סוכר חום ועוד כף סילאן.יצא פשוט מעולה! והריח?? אחחח…
נשמע מעולה לירז!
אכן יש גם מתיקות מהבננה וגם בגרסה המקורית הם לא מאוד מתוקים. זמח לשמוע שהצליח לך אפילו בכמויות סוכר נמוכות מאוד
היי, עוז, האם תוכל להציע קמח אחר במקום קמח חומוס?
תודה, רחל
היי רחל
קיבלתי דיווחים שעובד עם קמח שקדים במקום
מוזר שקמח שקדים עובד כי הוא לא דביק וזה התפקיד של קמח החומוס כאן. הוא גם לא סופח מים כמו קמח חומוס.
קמח טפיוקה יעבוד וגם קמח תירס.
בדר"כ במתכונים ללא ביצה, הבננות מספיקות להדבקה.
אפשר גם להחליף את קמח החומוס ב-2 כפות זרעי פשתן טחונים, מושרים בחלק מהנוזלים במתכון, למשך 20 דקות.
הלכתי על המתכון הלא טבעוני, אך שכחתי את הביצה. עדיין יצא מושלם! תודה רבה על מתכונים מדוייקים ומוצלחים להפליא
שמח לשמוע!
היי, נראה מעולה!
יחזיק בלי סוכר בכלל?
או אולי אם אחליף במייפל או סילאן?
היי מיש
ללא סוכר יחזיק בטוח רק כמובן לא יהיה מתוק ויזהיב לכם פחות
הכנתי עם בנותי הטבעוניות לפני כמה ימים. הן הפכו מעריצות שלך. תודה רבה, מתכון ממש נהדר!
כיף לשמוע איילת!
בכבוד רב
אם יש לי רק תנור שעובד על טורבו, איך אפשר בכל זאת להכין את זה? הם נראים מושלמים.
בטח
היי,
רוצה להפוך אותם ל"חומים", כי חום זה טעים (בעיניי הבן שלי). איך היית משלב אבקת קקאו במתכון? (בגירסה הטבעונית)
האם חתיכות שוקולד יתאימו?
היי חניתה
יכולה להוסיף כפית אבקת קקאו לתערובת +חצי כוס שוקולד ציפס/חתיכות שוקולד
תודה!
היי עז, יש לי שאלה כללית. אתה כותב לאפות במצב רגיל, לא טורבו… ברוב המתכונים לא מצויין באיזה תכנית לאפות והייתי שמחה לשמוע מהידע שלך-
למה פה אתה בוחר לאפות בחום עליון תחתון ולא טורבו?
ומתי באופן כללי משתמשים בכל אחת מהתכניות?
תודה ותמשיך לתחזק אתר מעולה!!!
יעבוד עם שיבולת שועל עבה?
כן
בעלי הכין אתמול ויצא מושלםםם
תודה על המתכון המפורט ומלא בסרטונים, אין עלייך!!
היי, נראה מעולה!
אפשר לוותר לגמרי על האגוזים? יש פה בת שלוש ואני לא רוצה לקחת סיכון.
תודה! אם זה ענייני אלרגיה – בהחלט אפשר להשמיט
אם לא – אפשר לשים שקדים פאוסים או לקנות אגוזים קצוצים שלא אמורים להוות בעייה
ואוו!!! הכנתי היום, ויתרתי על האגוזים וחבריהם כי רציתי משהו מהיר. יצא ממש טעים, רך ויציב!!
השתמשתי בחלב צמחי קצת ממותק אז בפעם הבאה אוותר על הסוכר. בטוח אכין עוד. תודה רבה.
שמח לשמוע!
כיף ששיתפת ובשמחה תמיד
זה יעבוד עם תפוחים טריים במקום הבננות? אין לי בעיה עם שימוש בביצה..
מניח שכן, לא בדקתי, תפוחים מגוררים באותה כמות
מכינה עם מייפל במקום סוכר וללא אגוזים. יוצא מעולה.
יש טיפה טעם לוואי של אבקת האפייה.. 🙁
אבל מלבד זה, טעים ביותר. הבייבי שלי טורף
תודה על המתכון המצוין ועל הבלוג!
בשמחה תמיד
שמח לשמוע! יכולה לנשות לשים חצי כפית פחות להבא
תודה על המתכון. יש תחליף לקמח חומוס/עדשים? פחות אוהבת את הטעם שלהם
הטעם שלהם כאן פחות מורגש, הם מוסיפים חלבון שחשוב למרקם הסופי של העוגה – הלכה למעשה הם מחליפים את הביצה
הכנתי ללא גלוטן ויצאו מעולה! תודה על המתכון. השתמשתי בקמח כוסמת והורדתי משמעותית מכמות הסוכר לרק שתי כפות סוכר קוקוס ועבורנו יצא מספיק מתוק. מומלץ
תודה ששיתפת!
אפשר מים במקום החלב?
אין לי שום סוג של חלב בבית ):
בטח אבל עדיף חלב צמחי
הכנתי טבעוני על בסיס מים, הוספתי גם קצת שקדים טחונים ויצא מעולה!!!! הטבעוניות נהנו ומי שלא טבעוני לא הרגיש והחמיא גם!
תודה:)
נפלא ענבר תודה ששיתפת
היי עז,
באיזה שלב אפשר להוסיף תוספות כמו ריבת חלב/שבבי שוקולד ציפס?
היי
אחרי שהבלילה מוכנה לערבב אותם פנימה