מגנום ביתי: שלגון גלידת חמאת בוטנים

מגנום ביתי
שלגון גלידת שמנת ביתי בציפוי שוקולד. צילום: עז תלם

אם היה לי שקל על כל פעם שהילד ביקש ממני ארטיק בזמן האחרון כבר הייתי יכול לפתוח גלידריה. אז במקום כל פעם למצוא תירוץ אחד החלטתי לתקתק לו בעצמי שלגונים ביתיים בציפוי שוקולד, בסגנון מגנום, רק במילוי של גלידת שמנת ששדרגתי עם חמאת בוטנים ובננות.

יצא וואו! וזה נחמד להכין ביחד עם הילדים – גם את הבסיס וגם כמובן את הציפוי ☺️

פרסום ממומן בשיתוף JIF

צפו: שלבי הכנה השלגון

מכינים קצפת

את ההשראה למתכון הגלידה מצאתי בערוץ היוטיוב של קוקינג פודי, ישראלי שמנהל ערוץ מתכונים חזק מאוד גם באנגלית. קיוויתי שהיא תתאים גם לאפייה בתבניות והיא עבדה יופי.

המתכון מתחיל בהכנת קצפת בסיסית – אני משתמש בשמנת להקצפה 38 אחוז וזו האפשרות היחידה. שמנת 32 אחוז מכילה סוכר ואם תבחרו בה יהיה לכם מתוק מדי.

כשהקצפת מוכנה היא תישאר יציבה גם כשמחזיקים את הקערה ככה. צילום: קרן ביטון כהן

אחרי שהקצפת מתקצפת מוסיפים לה חלב ממותק מרוכז, שאפשר למצוא בכל סופר. הוא מוסיף לנו את המתיקות, העושר ועוד קרמיות שבמקפיא הופכת לביס עשיר ומלא טעם.

משדרגים

הבאה בתור להצטרף היא חמאת הבוטנים – משתמש וממליץ בחום על חמאת הבוטנים של JIF, המותג המוביל בארצות הברית. היא עשירה, קרמית, עשירה מאוד בבוטנים וגם יש לה מליחות טובה שנותנת ניגוד טוב למתיקות.

מגנום ביתי
בסיס הגלידה מארבעה רכיבים בלבד. צילום: עז תלם

את חמאת הבוטנים אני מוסיף על בטכניקה ששאלתי מעולמות המוס הצרפתי – חלק מהתערובת של הקצפת התערבבה ישר עם חמאת הבוטנים, ןאז את התערובת הזו איחדתי עם בקצפת בתנועות קיפול.

לאחר מכן הוספתי פרוסות בננה (שוב בתנועות קיפול) וזהו – הבסיס מוכן.

עכשיו אתם יכולים פשוט להקפיא את התערובת שהכנתם, ותהיה לכם אחלה גלידה ביתית, או לחלק לתבניות ולצפות בשוקולד ?

מגנום ביתי
אחרי הציפוי מעבירים להקפאה נוספת שיתייצב. צילום: עז תלם

את התבניות ממליץ להניח על משטח קשיח (מגש פלסטיק/צלחת ארוכה) לפני שאתם ממלאים אותם, כדי שיהיה נוח להוביל ולהניח במקפיא.

הציפוי הוא ציפוי שוקולד בסיסי של שוקולד ושמן, ממיסים אותם יחד במיקרוגל וככה מקבלים ציפוי יפה ומבריק. כל השאר הנקודות מפורטות המתכון / בחלק של לפני שאתם שואלים אז צאו לדרך.

מגנום ביתי
ככה זה נראה מבפנים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר לצפות גם בשוקולד לבן על אותו עקרון, אני מעדיף שוקולד מריר שהוא פחות מתוק (אפשר גם לדלג לגמרי על הציפוי אבל הוא בהחלט מוסיף).
  • אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית? כן.
  • במקום בננות אפשר להוסיף שוקולד ציפס, בוטנים קלויים קצוצים, צימוקים/חמוציות, שברי ביסקוויט/בייגלה ועוד.
  • טבעוני: טוחנים בבלנדר 400 מל קרם קוקוס הכי שומני שמצאתם יחד עם 1-2 בננות, 2-3 כפות גדושות חמאת בוטנים וסירופ מייפל/סוכר לפי הטעם (2-3 כפות או יותר). מחלקים לתבניות ארטיקים ומקפיאים למשך הלילה. המרקם יוצא יותר קרחוני ועדיין טעים מאוד.
  • אלרגים/לא רוצים בוטנים? אפשר להשתמש בכל חמאת אגוזים שיש, למשל טחינה גולמית (גלידת חלווה), חמאת שקדים ועוד. אפשר גם להשמיט את האלמנט האגוזי ואז יש גלידת שמנת נקייה (אפשר להוסיף תמצית וניל לשדרוג).
  • במקום חלב ממותק מרוכז אפשר להוסיף 3-4 כפות אבקת חלב (כולל פורמולה) ו1/4 כוס סוכר (את הסוכר מוסיפים תחילת הכנה הקצפת).
  • תבניות ארטיק סטייל מגנום ניתן למצוא באמאזון/עלי אקספרס ועוד. תנו גוגל "תבנית מגנום" – הכי טוב תבניות מסיליקון.
  • ממש מוזמנים להכין גלידוניות מהתערובת! מקפיאים בכל תבנית צורות מסיליקון (לקוביות קרח/פרלינים) ואז מקפיאים ומצפים בשוקולד.
מגנום ביתי
ביס מיוחד ומפתיע. צילום: עז תלם

מתכון שלגונים ביתיים של גלידת שמנת-חמאת בוטנים-בננה בציפוי שוקולד

16 ארטיקים + קערה של גלידה (סה"כ יש כאן לפחות 12 מנות קינוח), חלבי, 20-30 דקות עבודה, הקפאה למשך הלילה

מצרכים:

לגלידה:
500 מ"ל (2 מיכלים קטנים או אחד גדול) שמנת להקצפה 38%
1 קופסה (380-400 גרם) חלב ממותק מרוכז
1 כוס (240-250 גרם) חמאת בוטנים (השתמשתי בחמאת בוטנים של JIF)
2-3 בננות, בשלות אבל לא מדי (צהובות עם קצת נקודות)

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1-2 כפיות שמן צמחי או שמן זית עדין בטעמיו

אופן הכנה:

לבסיס הגלידה:

  • שמים את השמנת להקצפה בקערה ובעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה ואוורירית.
  • מוסיפים את החלב הממותק המרוכז ובעזרת מרית סיליקון בוחשים בעדינות כדי לאחד את התערובות.
  • שמים את חמאת הבוטנים בקערה בגודל בינוני.
  • מוסיפים אליה 2-3 כפות גדושות מהקצפת עם החלב המרוכז ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת חמאת הבוטנים שיצרתם אל הקערה עם הקצפת ומקפלים בעדינות (משלבים יחד בתנועות עדינות) עד שהתערובות מתאחדות.
  • פורסים דק את הבננות ומוסיפים אותן לתערובת בתנועות קיפול.

להכנת גלידה:

  • מעבירים את התערובת לקופסה עם מכסה ומקפיאים למשך הלילה. כשמוכנים להגיש מוציאים מהמקפיא, ומחלצים כדורים.
  • אם התערובת קשה מדי אפשר להעביר אותה לכמה דקות למקרר כדי שתתרכך (10-15 דקות).

להכנת שלגונים:

  • מחלקים את התערובת בין תבניות ארטיק/שלגון. משטחים בעזרת לקקן אם צריך.
  • מקפיאים למשך הלילה.
  • את התערובת שנשארה מקפיאים ומגישים בתור גלידה (ראו לעיל).

לציפוי:

  • שמים את קוביות השוקולד בקערה רחבה. מוסיפים את השמן לקוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל בהפעלות של 30 שניות. בין הפעלה והפעלה מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • מחלצים בזהירות את השלגונים מהתבניות ושמים נייר אפייה על מגש קטן/צלחת.
  • טובלים את הארטיקים אחד אחד בציפוי משני הצדדים ונותנים לעודפי ציפוי לטפטף חזרה לקערת השוקולד.
  • את השלגונים המצופים מניחים על המגש/צלחת עם נייר האפייה. מחזירים למקפיא לשעה לפחות עד שהציפוי מתייצב לחלוטין, ואז שומרים בשקיות נסגרות/קופסאות מתאימות עד שמוכנים לשימוש (3 חודשים זמן אופטימלי).

לעוד מתכוני קינוחים:

עוגת גבינה באסקית הכי קלה שיש

עוגת גבינה באסקית

מלבי קוקוס קרמי מושלם! (טבעוני+ללא גלוטן+פרווה)

מלבי קוקוס

עוגת גבינה פירורים של אמא

פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות מושלמות

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

4 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
יגאל

יעבוד גם עם חמאת בוטנים טבעית?

דוד

מה אפשר לעשות במקום בננה [האם הבננה חשובה למרקם?]