בשבועות האחרונים אני מקבל מכם המון בקשות למתכוני מרקים חדשים (ד"ש לענת יעקובוביץ'), אז היום החלטתי להכין מרק בטטה פשוט וקל אבל עם שדרוג קטן שנותן למרק מרקם קרמי וניחוח חלומי.
כמו שאתם בטח יודעים, יש לי מקום חם בלב לבטטה. הפקעת הכתומה והטעימה הזו מסוגלת לשגר המון טעם, במיוחד כשנותנים לה להתקרמל. וכשהמרק שתכינו ממנה עשוי בטכניקה נכונה, באמת שלא צריך הרבה מרכיבים.
>> למתכון ששבר את האינטרנט לבטטות בתנור הכי טעימות בעולם
המתכון של היום מוקדש לאחותי הדר. היא אוכלת לפי שיטת אכילה שנקראת FODMAP. בגדול, היא נמנעת מ..: בצל, שום, גלוטן, מוצרי חלב, קטניות, דבש, פירות כמו שזיפים ותפוחים, ברוקולי, ארטישוק וכרובית (אירוני בהתחשב בספר שכתבתי).
בגלל זה המתכון של המרק שיבוא מיד כזה מינימלי – גזר, בטטה ושמן זית מותר לה, וגם את החלק הירוק של הבצל הירוק, ומבחינתי עם זה אני בהחלט יכול לעבוד! (וכמובן שהיא טעמה ואישרה שטעים 😉 ).
מתחילים במרק
את הבטטה והגזר חתכתי גס ושמתי בסיר – ואז הוספתי מים עד הגובה של הירקות. אני לא מכסה אותם במים מכיוון שאני לא רוצה שהמרק יצא יותר מדי נוזלי.
בהתאם לכך, אני מתחיל עם כמות מים מינימלית ומוסיף עוד במידת הצורך כשמגיע הזמן לטחון אותו – המטרה היא שאני אשלוט במרקם של המרק, והרבה יותר קל לדלל אותו מאשר להסמיך.
אני נותן לירקות להתבשל ככה בסבבה שלהם עד שהם מתרככים – הזמן המדויק ישתנה לפי גודל החיתוך, עוצמת הלהבה וסוג הסיר, אז פשוט תמשיכו לבשל עד שהחתיכה הכי גדולה בסיר רכה.
השדרוג
בטטות הרבה יותר טעימות כשהן מקורמלות – כלומר מטוגנות או אפויות עד שהצבע שלהם מזהיב ואפילו משחים.
בעבר הכנתי מרקים בהם אפיתי את הבטטות ואז טחנתי עם מים, הפעם לא התחשק לי לאפות אז פשוט טיגנתי קוביות בטטה במחבת עם קצת שמן – נתתי לבטטות להזהיב יפה, חלק אפילו קצת נשרפו והטעם השחום והמקורמל הזה שדרג בכמה רמות את המרק (אחותי השנייה שטעמה אותו, טל, ציינה אפילו שיש לו טעם בשרי).
שימו לב לשמור כמה קוביות בטטה מטוגנות בצד להגשה.
הסוד למרק טחון מוצלח
הרבה פעמים אוכלים מרק טחון במסעדה ולא מבינים למה בבית הוא לא יוצא כזה חלק. אז הנה הסוד (ליתר דיוק, שני הסודות).
- משך הטחינה – אחרי שכל המרכיבים טחונים לגמרי, צריך להמשיך לטחון את המרק שתי ואפילו שלוש דקות יותר. ככל שזמן הטחינה יהיה יותר ממושך, הסיבים שנמצאים בירקות יהיו יותר מפורקים ויחזיקו יותר טוב את המים.
- תוספת שמן – מיונז מכירים? אז כשמכינים מרק טחון מכינים בן דוד רחוק שלו. המולקולות של השמן עוזרות ליצור אמולסיה (במילים אחרות: תחליב/קרם) וככל שתשימו יותר שמן, ככה המרקם הסופי יהיו יותר קטיפתי.
לפני שאתם שואלים:
- אפשר לשים חמאה או שמן קוקוס במקום שמן זית
- בשלב הטחינה אפשר להוסיף כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
- מוזמנים להוסיף עוד כל מיני ירקות כתומים שיש לבם בבית: דלעת, דלורית וכולי
- יכולים להוסיף שום+בצל בתחילת הבישול
- אפשר לזרוק פנימה גם חופן אגוזי קשיו לא קלויים (כן!) או ערמונים בתחילת הבישול.
- אפשר גם להוסיף כף גדושה ממרח קארי אדום בשביל טעם קצת יותר פיקנטי
- יכולים לוותר על השדרוג אבל יצא פחות טעים. אם אתם לא רוצים לטגן אפשר לאפות את הבטטה הוראות כאן.
- אפשר להוסיף כף מכל תערובת תבלינים שאתם אוהבים (בהרט, גאראם מסאלה, ראס אל חנות, חוויאג' ועוד) בתחילת הבישול
- יכולים לקשט באיזה עשב תיבול טרי שבא לכם, כן, אפילו בשמיר!
מתכון למרק בטטה משודרג
5 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל
מצרכים:
למרק:
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2-3 גזרים, קלופים
3-5 כוסות מים
1-4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
לשדרוג:
בטטה בגודל בינוני, קלופה
3-4 כפות שמן זית
קורט מלח דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים לטבעות דקיקות (להגשה)
אופן הכנה:
למרק:
- חותכים גס את הבטטות והגזרים. שמים בסיר.
- מכסים במים בדיוק עד גובה הירקות ולא יותר.
- מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 25-35 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין (בודקים עם מזלג האם הירק שחתוך הכי גדול רך).
בינתיים מכינים את השדרוג:
- חותכים את הבטטה לקוביות קטנות (אפשר גם לגרר).
- שמים במחבת יחד עם השמן והמלח.
- מטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מתמיד 5-10 דקות או עד שהבטטות משחימות יפה ומתרככות.
מסיימים את המרק:
- מעבירים את קוביות הבטטה (עם השמן) לסיר עם הבטטה והגזר שהתבשלו והתרככו לחלוטין.
- מוסיפים את שמן הזית וטוחנים בעזרת בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק.
- אם המרקם מרגיש סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים (אני הוספתי למרק בתמונה עוד 2 כוסות).
- שימו לב: חשוב להקדיש לטחינה עוד 2-3 דקות יותר מבדרך כלל, זה מבטיח מרק חלק במיוחד. ככל שתשימו יותר שמן, כך המרקם הסופי של המרק יהיה יותר חלק וקטיפתי.
- טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
- בהגשה מעטרים כל מנה בקוביות בטטה וקצת בצל ירוק קצוץ.
- המרק נשמר בקירור 3-4 ימים.
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
לעוד מתכוני מרקים:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת
מרק אורז ירוק
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי
אני חותכת מראש את הבטטה לקוביות בינוניות, ומטגנת אותן בסיר יחד עם הגזר והבצל. וכשהכל מקורמל יפה, מוסיפה את הדלעת ומכסה במים.
נשמע מצוין ויקי!
אפשר להחליף בטטה אחת או שתיים בבטטה סגולה?
טכנית כן, קחי בחשבון שצבע המרק לא הולך להיות מעורר תיאבון
היי , הוספתי קרם קוקוס ושמנת לבישול, ופיזרתי פטריות חצויות מטוגנות..יצא מעולה. תודה !
שמח לשמוע!
נראה מעולה! שאלה לגבי התוספת של הקשיו
להוסיף אותם בזמן הטחינה אחרי הבישול או בזמן הבישול במים?
היי רותם =] תודה
שמים את הקשיו בתחילת הבישול
טלפתיה? בדיוק הכנתי הערב,עם תבול של גראם מסלה מחבשוש – כף על קילו בטטות
נשמע מעולה חיה! כשמזג האוויר מתקרר המרקים נכנסים להילוך 😉
בלי בצל??
בלי!!
כלומר – יכולה להוסיף אם בא לך, אבל העובדה שלא ציינתי אותו ברשימת המצרכים מעידה על כך שניתן להכין את המרק בלעדיו
למה לקרמל רק את הבטטה ואת הדלעת לא?
אין פה דלעת 🙂
וספציפית כאן כי היו לי שני גזרים אז בישלתי אותם, אפשר גם אותם לקרמל
מתי בדיוק שמים את השמנת ?
שסיימנו לטחון שזה חם או לחכות שיתקרר ??
כשזה חם
הי עז
כמו תמיד מתכון שנראה מדהים !!
והכתיבה מצוינת (גם כמו תמיד …)
תודה רבה לך!!
אני רוצה להכין את המרק בגירסה חלבית, עם שמנת, זה מסתדר עם השדרוג? (או לפי אחותך טל, יהיה לזה טעם של בשר וחלב?… ?)
תודה רבה
היי יוסי 🙂
תודה רבה!!
בטח מסתדר =]
פשוט מוסיף מיכל שמנת (250 מל, לא כותב איזה שמנת כי גם מתוקה וגם לבישול זורמות) בשלב הטחינה
היי עז, נשמע מדהים!
אם רוצים בכל זאת לאפות ולא לטגן, התהליך נשאר זהה?
תודה 🙂
היי נתנאל =]
תודה רבה! בגדול כן
צריך פשוט לאפות קוביות בטטה עם קצת שמן זית ולהוסיף למרק – הוספתי לינק למתכון רלוונטי ב-לפני שאתם שואלים
כרגיל עם המתכונים שלך, יצא אליפות. ועוד בול ליום החורף הראשון, תודה רבה! השדרוג שבהחלט עושה טוויסט בעלילה.
איזה כיף! שמח מאוד לשמוע תמי! תודה ששיתפת =]
אליפות!!!!!!!!! אימצתי !!!!!! פשוט תענוג…. הוספתי מעט קרם קוקוס ומעט שמנת לבישול … היסטרי אין מילים. מרק מנחם. תודה
הצצתי ונפעמתי ממש מעולה (כמו כל המרשמים מספר הכרובית שניסיתי) ומה עם איזה מרשם למרק אספרגוס ? בבקשה
תודה רבה אתי! נרשם בהחלט =]=]
לעוז תלם המצוין
למה לא לטחון מראש?
יש בעיה עם זה?
היי
לא הבנתי את השאלה
לתלם הגדול
1. אפשר לטחון את הבטטות וכו' מראש?
2. תוכל להוסיף מידות משקל (במקום 3 בטטות, למשל)
היי 🙂
1 ק"ג בטטות
שלום עז
ההסברים שלך מאלפים והמתכונים מעולים – תודה רבה.
שאלה:
האם אפשר להוסיף משקל (ולא להסתפק ב"שלוש בטטות") כי לא תמיד ברור מה זה בינוני ומה זה לפי הטעם, במיוחד למי שרק בהתחלה כמוני
שאלה נוספת:
האם נכון/ראוי/רצוי לטחןן מראש? למה טוחנים בסוף ולא מלכתחילה? מעבד המזון שלי יודע טחון מראש…
היי 🙂
נראה לי שעניתי לך
בכל מקרה – טוחנים אחרי הבישול כי הבטטה לא נטחנת טוב כשהיא במצבה הגולמי – הסיבים שלה קשים ולא רכים.
הוספתי ג'ינג'ר לבישול וזה יצא טוב. בנוסף הגשתי עם שקדים מולבנים פרוסים.
אחלה מתכון
שמח לשמוע אביתר =]
תודה ששיתפת!
היי עוז תודה רבה
יצא מרק מושלם, פשוט טעים.
איזה כיף לשמוע מיטל =]=] שמח שאהבת
עוז תודה רבה על מתכון מושלם!
היי מורן 🙂
שמח מאוד שאהבת!
תודה על המילים החמות =]
הכנתי את המרק!
שילשתי את הכמות (הכנתי בסיר ענק).
לא היו לי מספיק בטטות, אז השלמתי בעוד גזרים. את הבטטות והגזרים אפיתי בתנור עם שמן זית.
בסיר השחמתי בצל (כי אי אפשר בלי..), הוספתי את הירקות האפויים, את המים, מלח ופלפל שחור וגם קצת עדשים כתומות, מכיוון שחששתי שללא הכמות המלאה של הבטטות העמילניות המרק יצא קצת קצת דליל. את הכל בישלתי יחד חצי שעה לפני שטחנתי היטב.
האמת שתהיתי עד כמה באמת ישפיעו הירקות האפויים, אבל הנס המובטח אכן התרחש ויצא מרק מ-ד-ה-י-ם!
הכנתי גם לחמים עם שבבי בצל להגיש יחד עם המרק, ולמרות שהסיר ענק אני בטוחה שהוא יתחסל כבר היום ע"י המשפחה.
תודה רבה:)
היי אורי
שמח מאוד לשמוע! אחלה של שדרוגים
יצא מרק מעולה, יופי של טעם הוסיפו הבטטות המטוגנות הוספתי למרק בצל ושום ובכתומים דלעת ודלורית. ממש אהבתי
אחלה שדרוגים חנה! נשמע נהדר
כיף שאהבת =]
הי, תודה על המתכון. האם ניתן להקפיא את המרק? יצא טוב אחרי הפשרה?
תודה רבה
היי דקלה
שווה לנסות מודה שלא בדקתי. מציע שתקפיאי 2 כוסות מרק (השאר נשמר במקרר ארבעה ימים) ותראי אם מפשיר טוב.
יכול להיות שתצטרכי לחמם את המרק ולטחון אותו מחדש במידה והוא מתפרק.
היי עז
האם אפשר להכין מרק ברוקולי באותה שיטה?
היי ענת
ממש כן!
ברוקולי צריך 5-7 דקות בישול להתקרךך מספיק ואז אפשר לטחון אותו עם שמן זית ועם מי הבישול
הנה מתכון רלוונטי
https://bit.ly/2Ae8v3F
בהצלחה
מרק משובח ביותר, הטוויסט עם הבטטות המוקפצות מרים אותו לגמרי!!
אני אישית הוספתי נגיעה של מוסקט, הל ומשיה(ממש נגיעות)יצא מדהים.
תודה
היי דוד
תודה על המילים החמות!
שמח מאוד שאהבת, יופי של שדרוגים
היי עז כמו שאתה רואה אני כל יום כל היום בבלוג שלך ….שלמות של מרק הכנתי יצא נפלא אפילו הקטנטנה שלי אהבה!! והיא די עושה בעיות בדרכ…תודה רבה על המתכונים המעולים?
היי עז תהיתי האים אפשר להכין את כל המרק הנל גם עם ירקות אחרים באותה כמובן הפרוצדורה ….תפוא קישוא ? בנפרד או אפילו ביחד כמה סוגי ירקות
היי חן =]
המתכון הזה עובד טוב מיוחד עם כל סוגי הכתומים (בטטה דלעת דלורית גזר וכולי)
תפוח אדמה לבד לא מתאים כי הוא יצא דביקי
קישוא עובד יחד עם אפונה וברוקולי (מרק ירוק)
המרק מדהים מדהים טעים ומושלם נהננו מאוד תודה רבה נשמח לעוד מתכונים למרקים!
תודה רבה תמר היקרה!!
שמח שאהבתם וכיף ששיתפת
יש קטגוריה שלמה של מרקים בבלוג זה בצד ימין בתצוגה במחשב
טעם נורא חזק של בטטות ושמן זית… לא יכלתי לאכול יותר מחצי צלחת. חבל.
אבל לקחתי את הטיפ לקרמול חלק מהבטטה/גזר למרקים (יתאים גם למרקים אחרים?), ואת הטיפים למרקם חלק!
היי דנה
שמח שלקחת את הטיפים! בהחלט יתאימו למרקים אחרים
אם את רוצה פחות טעם של בטטה במרק בטטה שלך את יכולה כמובן להוסיף ירקות כתומים אחרים כמו דלורית או דלעת, וכמות שמן הזית לחלוטין ברת שינוי – פירטתי טווח מאוד רחב של 1-4 כפות..
אהלן עז יש לך פשוט אתר מגניב לגמרי!!! עושה חשק לבשל… רציתי לשאול אם יש אפשרות להוסיף למרק הנפלא הזה גם מרכיב בשרי (הודו אדום למשל) ושעדיין ישאר לי טעם מתוק? (הבת שלי אוהבת רק מתוק ואני מחפש לה אוכל מתוק ובריא).
היי אברי
תודה רב על המילים החמות!
יש לי רעיון בשבילך
יכול להוסיף למרק כנפי עוף – לבשל 4-5 כנפיים במרק יחד עם הירקות.
כשהם רכים תוציא את הכנפיים עם מלקחיים (אמורות להיות מבושלות בשלב זה) ואז תטחן את המרק.
תוכל לפרק את הבשר מהכנפיים ולהוסיף למרק בהגשה
יכול גם לבשל בפנים הודו אדום חתוך לרצועות עבות לפי אותו עיקרון (פשוט יהיה יותר מסורבל להוציא לפני הטחינה).
בהצלחה!
תודה רבה רבה תבורך!
עז היקר.
תודה רבה על המתכונים המעולים!
האם לטגן את הבצל והשום? ואז להוסיף את הבטטות לקירמול?
תודה
היי דורית
שימי אותם בסיר יחד עם המים ויהיה בסדר, בצל חתוך גס שום שיניים שלמות מקולפות
היי עוז,
אני תמיד מכינה מרק לפי מה שיש, עכשיו נצמדתי למתכון שלך,רק עם חמאה… ויצא מעולה.
תודה
היי דקלה
שמח מאוד לשמוע! כיף שאהבת
היי, איך עושים את זה בלי בלנדר…?
היי
בלי בלנדר זה קוביות בטטה רכות במים. אפשר לנסות למעוך עם מועך פירה אבל זה ממש לא יהיה חלק וקרמי כמו עם בלנדר רגיל/ידני
שווה לקנות בלנדר מוט ידני רק בשביל לטחון מרקים לדעתי 🙂
וזה הרבה יותר זול וחסכוני במקום מבלנדר רציני כזה לשייקים..
וגם יותר מהיר וקל לשטוף אותו!
הי
רוצה להכין כמות כפולה (10 איש)
להכפיל הכל? גם תיבול?
אשמח לעזרה כדי להצליח
תודה!!
היי ארי
את כמות המים לא הייתי מכפיל ישר אלא מוסיף לפי הצורך כל השאר כן, שים לב שאת קוביות הבטטה צריך לטגן בנגלות אם תשים כמות גדולה פי 10 במחבת זה לא ישחים
היי עז,
נראה מדהים!
אשמח להבין מה ההבדל בין טיגון קוביות הבטטה והוספתן בסוף לבין טיגון כל הירקות בהתחלה בתוך הסיר ואז בישול.
למה בעצם לא לטגן את הירקות בהתחלה עד קרמול?
באמת שואלת מסקרנות (ולא מעצלנות\התחכמות), כדי ללמוד.
תודה!
היי נוגה =]
תודה רבה ! שמח שאהבת
כשמטגנים את הבטטות במתכון הזה יוצרים טעם מקורמל (מטוגן/שחום/זהוב).
במתכון הזה בחרתי להפריד את הטעם המטוגן מהטעם של המרק כדי לתת משהו חדש ושונה
אין שום בעייה לטגן את חתיכות הבטטה הגסות קודם בשמן זית, וא זכשהן שחומות להכין איתן את המרק, יצא טעים מאוד
פשוט אז פחות הגיוני בעיני להוסיף עוד בטטות בקוביות מטוגנות כי זה מקורמל על מקורמל, אני רוצה שתהיה ניגודיות מסוימת בין שכבות הטעם פה
שלום עז
מנסיון, הגזר מתבשל הרבה יותר לאט מהבטטה, וזאת גם אם הגזר חתוך לקוביות קטנות יחסית לבטטה
האם לא כדאי להתחיל בבישול הגזר, ולהוסיף אחרי כרבע שעה את הבטטות? מה דעתך?
היי מיכל =]
המתכון עובד כמו שהוא יכולה להתחיל לבשל את הגזר לפני, לא ישנה הרבה להערכתי
הי ותודה על היופי הזה של המתכונים. הטעם ברור מאליו…
חייבת לשאול: במרקים או תבשילים עם בטטה מסתבר שישנו תבלין ש'הורס' לי הכול… הטעם משתנה לטעם אחר כאילו ישן/רקוב… יש לך רעיון??
היי איריס
בשמחה תמיד =]
בבטטה משתמשים לעתים באגוז מוסקט, יכול להיות שזה התבלין הזה שמפריע לך
באמת מרק מעולה ופשוט להכנה. טיגנתי את הבצל ואת קוביות הבטטה, הוספתי מים ואת יתר הבטטה ובישלתי. כתיבלון השתמשתי גם בג'ינג'ר. לבסוף טחנתי לפי ההדרכה, יצא הכי טוב כמובטח.
תודה רבה סימה! =]
הכנתי היום את המרק – ניסיון ראשון שלי עם מרק כתום,
ויצא פשוט מושלם, בעלי ביקש עוד מנה… 🙂
שמח לשמוע יעל היקרה =] תודה ששיתפת
פעם ראשונה שאני מתבלת מרק כתום רק במלח (כפי שרשום) ויצא מושלם!!!
תטדה, פעם הבאה אנסה לקרמל את הבטחות.
מעולה ענבל! כיף ששיתפת
הכנתי את המרק ויצא מעולה, טיגנתי בצל לפני במחבת וטחנתי עם בטטות הוסיף טעם ממש טב והכנתי קרוטונים בחמאה לתוספת שתי דקות במחבת מלחם בית מעל יצא ממש טעים המתכון הזה בשונה ממתכונים אחרים שהכנתי בעבר, הטיפים למרקם החלק פשוט עבדו תודה רבה
היי גיל שמח ממש לשמוע!
תודה ששיתפת וכיף שאהבת
היי עז,
השבוע נקרו לנו בטטות וגזרים סגולים ולבנים.
עשיתי את המתכון בשילובם, כך שהצבע שנוצר… קצת פחות, אבל הטעם היה נהדר וערמוני ותוספת החתיכות המקורמלות נהדרת.
בנוסף הוספתי מעט קארי אדום שנתן קריצה חריפה וטובה.
תודה!
היי עופרי
אכן סגול וכתום בבלנדר זה.. פחות
אבל העיקר שהיה לכם טעים =]=] תודה ששיתפת ווכיף שאהבתם
איזה רעיון, לטגן חלק מהבטטה, גדול!!! חושבת לנסות לבשל את המרק עם מח עצם ולטחון את המח עם השאר, לפי המתכון. מה דעתך?
היי פנינה! תודה רבה
הייתי מתחיל לבשל את המים עם מח עצם שעה, אפילו שעתיים לפני שמוסיף את הבטטות כדי למצות מהעצם יותר טעם ואז מכין את המתכון רגיל (מוסיף בטטות, כשהן מתרככות מוציא את העצם, משאיר את המח וטוחן)
נשמע מבטיח מאוד !
רק רציתי להגיד שהמתכון פשוט פצצה המרק בטטה הכי טוב שאכלתי ובכלל כל מתכון שלך יוצא מעולה!!!!
תודה רבה❤️
תודה רבה אורטל היקרה!
בשמחה תמיד
אם למישהו תהיה תשובה טובה, זה בטוח לך. אני מזמינה בטטות אורגניות שלעיתים מגיעות חתוכות בקצה. בטוחה שאתה מכיר. אפשר להשתמש בהן? קראתי פעם שלא כדאי ותהיתי אם יש אמת בדבר
היי נגה =]
כנראה הקצוות השחירו אז הסירו אותם. פשוט כדאי להשתמש בבטות כאלו כמה שיותר מהר כי החלק החתוך גורם להן להישאר טריות פחות זמן
הכנתי ביום גשום במיוחד.
יצא מעולה!
שמח לשמוע אודל!
אתה גאון, 🙂
מרק כתום הפך לאחרון ברשימה
במתכון אחד הוא הועלה חזרה.
רוב תודות מכולנו
מרק מעולה ומככב בביתי. ועכשו שואלת אם אפשר להקפיא ממנו?
תודה רבה עדנה =] אין בעייה להקפיא. אם מתפרק אז תחממי אותו ותטחני שוב עם בלנדר ידני
וואו, המרק הזה הפתיע אותי. הייתי סקפטית אבל חיפשתי מרק שיש בו רק בטטה וגזר ולכן הכנתי, יחד עם השדרוג של הבטטה המטוגנת והקשיו. יצא חלומי! זה ללא ספק יהיה המרק הכתום הקבוע שלי. אלפי תודות! פעם ראשונה שלי באתר הזה, מחכה לנסות מתכונים נוספים. רגע של נחת בקורונה (:
שמח לשמוע שני היקרה
היי עוז
המרק יצא מדהים וטעים !!
כתוב היה מיונז ? להוסיף ?
אני הוספתי כף ויצא טעים וקטיפתי לא הבנתי האם כן או לא ?!
שמח לשמוע! אני לא מוסיף מיונז אבל אם את אוהבת ויוצא טעים אז בכיףף
יצא אליפות. הוספתי מעט שום וחצי מיכל שמנת מתוקה.
תודה רבה!
לבריאות שלי! תודה ששיתפת
וואו איזה מרק מושלם, מרק הבטטה הכי טעים שאכלתי אי פעם. ברגע שהיה מוכן טעמתי כף ואז עוד כף ועוד אחת ואני לא מאמינה שזה המרק *שאני* הכנתי הרגע. השדרוג של הטיגון מוסיף המון וגם הטחינה הממושכת יותר.
פשוט מרק אליפות!
כבוד גדול מור!
איזה כיף לשמוע
היי עוז
האם מתאים להוסיף שורש סלרי ?
או שזה ישנה לגמרי את הטעם של המרק?
תודה על מתכונים נפלאים
מתאים
יצא ממש טעים! תודה!
תענוג בת חן היקרה
תודה שכתבת 🙂
יצא מרק טעים מאוד תודה!
מה שכן הגזרים לא התרככו באותה מהירות כמו הבטטה וחיכיתי המון זמן.
הוספתי גם המון מים בטחינה כי חלק הצטמצם בזמן הבישול, עשיתי משהו לא טוב?
שוב תודה
שמח לשמוע
לחתוך את הגזרים קטן יותר ואת הבטטה גדול יותר
היי עוז. גזרים קשישים וגדולים מתבשלים מאוד לאט וזה קרה גם לי. חשוב לקנות את הצעירים הקטנים והלא מעוצים. המתכונים שלך פצצה והכלכיף אצלך.
תודה מוטק'ה ולבריאות 🙂