החורף חזר, ובגדול. מזג האוויר הקר מורגש בכל חלקי הארץ, וזה אומר שיש לנו סיבוב נוסף לאכול מרקים שיחממו את הלב ואת הבטן. הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון למרק כרובית קרמי ומפנק, כזה שמכינים מ-4 מרכיבים באמת, וזה כולל מים, שמן זית ומלח, בלי לוותר על הטעם ועם שדרוג קטן שהופך אותו לבלתי נשכח.
האמת, זה קצת מפתיע שאין עדיין כאן בבלוג מתכון למרק כרובית קרמי. כבר פרגנתי להמון ירקות אחרים עם הטכניקה (בטטה, גזר, עגבניות, קישואים) ועכשיו בהחלט הגיע תורה של מלכת הירקות.
שנה שעברה שיתפתי אתכם במתכון למרק כרובית בגרסה הכפרית, עם חתיכות כרובית גדולות שכיף לחתוך, וכאשר טוחנים אותה היטב מקבלים מרק חלק, שמנתי אפילו, ומאוד עשיר, ובכלל לא צריך להשתמש במוצרי חלב (אבל אפשר).
אני שומר פה על הגישה שלי של נאמנות לחומר הגלם. כלומר המרק מתבסס רק על כרובית, בלי חיזוקים מירקות אחרים, והיא בהחלט עומדת באתגר! למה? טוב ששאלתם.
>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד
4 במחיר אחד
היום קל יותר מבעבר למצוא בשווקים ואצל הירקנים כרוביות עם גבעולים שעוטפים אותן, והגבעולים הללו תורמים לנו מאוד למרק – אז אל תתנו לירקן להסיר אותם.
החלק המרכזי של הגבעולים שמקיפים את ראש הכרובית הוא ממש כמו סלרי לכל דבר מעניין, העלים הירוקים מזכירים מאוד קייל בטעמם, והגבעול המרכזי של הכרובית, הגזע, במילים אחרות, הוא ממש כמו קולרבי (קרוב משפחה שלה).
אני משתמש בכל החלקים של הירק, ככה שאני מקבל תמורה מלאה לכסף ששילמתי עליו ואת מלוא מגוון הטעמים שיש לירק להציע, וזה גם עוזר לי לצמצם בזבוז מזון (יותר על העניין הזה בכתבה כאן).
ויש בונוס!
מעבר לניצול מקסימלי של חלקי הכרובית, השדרוג הקטן שלי למרק הוא שאני צורב את תפרחות הכרובית לפני שהן נכנסות לסיר. במהלך הצריבה הן מזהיבות יפה ומקבלות עוד שכבת טעם שמוסיפה המון עומק ועניין למרק (ובינינו? אין על ניחוח של כרובית מטוגנת!).
שימו לב להקפיד לטחון את המרק טוב טוב (3 דקות בכיף) לתוצאה חלק וקרמית במיוחד ? הכי כיף להגיש או יחד עם צנימים טעימים או טוסטים מטוסטר מתומנים עם גבינה (מרק שהוא גם מטבל).
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: המתכון כבר ללא גלוטן
- טבעוני: תשתמשו רק בשמן זית
- אם לא מצאתם כרובית שבאה עם גבעולים יפים, תשתמשו רק בתפרחות ובגזע. עדיין יהיה טעים.
- כרובית קפואה: אפשרי להשתמש בכרובית מוקפאת, רק שהיא נטחנת למרקם פחות חלק.
ועוד הודעה קטנה לפני המתכון:
התחלתי להעביר סדנאות בישול בזום! מוזמנים להצטרף – מחר (יום חמישי) אני מעביר סדנת בישול בנושא מרקים, ביום שישי סדנת סמבוסק, ויש עד סדנאות מעולות בהמשך החודש. כל הפרטים בעמוד הסדנאות בקישור הבא: סדנאות בישול בזום
מתכון למרק כרובית קרמי ב-4 מרכיבים על אמת
4-6 מנות, טבעוני/חלבי, 15 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל
מצרכים:
2-5 כפות שמן זית (לטיגונים בתחילת ההכנה)
ראש כרובית יפה בגודל בינוני, עם הגבעולים הירוקים (משקל 1 ק"ג בערך עם העלים)
כפית גדושה מלח
30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית (לטובת מרקם חלק למרק בסוף ההכנה)
2-4 כוסות מים
אופן ההכנה:
הכנות מקדימות:
- חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית, שוטפים היטב וקוצצים דק כמו סלרי.
- מפרידים את הכרוביות לתפרחות וחוצים את התפרחות לאורך. קולפים את הגבעול הלבן והעבה (גזע הכרובית) וחותכים אותו לקוביות בגודל בינוני.
מתחילים לבשל:
- מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים מעט את גבעולי הכרובית הירוקים ואת גזע הכרובית בערך 2 דקות, עד לריכוך קל.
- לצריבת התפרחות: במחבת רחבה שמים 2 כפות משמן הזית ואת התפרחות החצויות, עם הצד החצוי והשטוח כלפי מטה (אם אין מקום במחבת, עושים זאת בנגלות).
- צורבים את התפרחות מעל להבה גבוהה 2-3 דקות או עד שמזהיבות יפה (מספיק לצרוב אותן מצד אחד). מעבירים את התפרחות הצרובות לסיר עם גבעולי הכרובית ובמקום שהתפנה צורבים את שאר התפרחות.
- כשכל התפרחות צרובות מוסיפים מים עד גובה הכרובית ולא יותר.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15-25 דקות, עד שכל חלקי הכרובית מתרככים לחלוטין.
טוחנים:
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני במשך 2-3 דקות רצופות עד שהוא מגיע למרקם חלק וקרמי. ניתן גם לטחון בבלנדר שולחני.
- תוך כדי הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית הנוסף.
- אם המרק סמיך מדי, ניתן לדלל אותו עם מים רותחים (מוסיפים בהדרגה, 1/4 כוס בכל פעם, עד שמגיעים למרקם שאוהבים).
- טועמים, מוסיפים עוד מלח לפי הטעם אם צריך ומגישים.
- המרק נשמר בקירור 4-5 ימים. שאריות יכולות להפוך לרוטב לפסטה.
רוצים לקבל עדכונים במתכונים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מרקים:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי
מרק יוגורט ואורז טורקי
כשכל התפרחות צרובות מוסיפים מים עד שלושת גובה הכרובית ולא יותר.
מה הכוונה עד שלושת גובה הכרובית?
עד גובה הכרובית, טעות הקלדה, תוקן, תודה =]
וואו מי היה מאמין שזה ייצא ככ טעים 😇
לפי מתכון שקיבלתי מחברתי אירית ה.לפני הרבה שנים ומאז נהנים ממנו, מוסיפה לפחות 4 שיני שום פרוסות ושורש פטרוזיליה וחצי שורש סלרי מגוררים . המרק נפלא . מממליצה בחום .
אני מוסיפה 4 שיני שום פרוסות דק, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגוררים דק . מרק נהדר !
אם אין בלנדר ידני, אפשר להעביר את קיבולת הסיר לבלנדר רגיל ולטחון שם? או שהוא לא יסחוב ויתקע?
בהחלט אפשר =] לטחון בנגלות שיהיה 3/4 מלא בכל פעם
אוהבת את המתכונים שלך
תודה רבה!
נשמע מצוין, כרגיל. אתה משאיר כמה כרוביות צרובות להגשה (כמו בתמונה)? או שברמת הכמויות אתה מוסיף מכרובית נוספת ?
תודה רבה!
אפשר לשמור בצד חלק מהכרוביות שנצרבו בהתחלנ, או לשים בצד כמה תפרחות ואז לפרוס ולצרוב אותן לפני ההגשה
מאוד אהבתי
תודה רבה!
אהבתי מאד את מתכון המרק כרובית
תודה.
לכל תבשיל עם כרובית,
אני מוסיפה אגוז מוסקט טחון.
אם מוסיפים נוזלים,
אפשר להוסיף חלב במקום מים.
תודה רבה
איך מחממים את המרק לאחר ששנה במקרר?
במיקרוגל או בסיר על הכיריים
המרק פשוט מעולה!!!!!
אפילו הקטנטנים השתגעו !!
אפשר להוסיף לשלבים גם ברוקולי?
תודה
בהחלט ניתן!
שמח שאהבתם!
תפרחות ברוקולי צריך להוסיף לתפרחות הכרובית אחרי 5 דקות בישול (מתרככות מהר יותר)
הרעיון גאוני, והמרק פשוט אדיר!!!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך!
בשמחה רבה אודיה!
שאלה בתיאוריה של הקולינריה: למה לטחון אחרי הבישול ולא לפניו?
(וגם תודה על האתר המשובח שלך)
היי אברם
כדי לקבל מרק חלק צריך שסיבי הכרובית יהיו רכים,. כשטוחנים אותם כשהם חמים הם סופחים טוב יותר את הנוזלים ומקבלים תוצאה חלקה יותר
אם היית טוחת ממש בהתחלה היית מקבל מים עם פתיתי כרובית בפנים
לא מרק קרמי
תודה. אין עליך, על האתר שלך, על המתכונים שלך ועל ההסברים שלך. נפלא.
היי מה לגבי ניקיון הכרובית לפני בישול? ( חרקים למיניהם)
עכשיו בחורף הכרובית נקיות למדי – החרקים לא ממש פעילים
בכללי זה עניין של לחתוך לתפרחות קטנות + להשרות במים עם מלח וחומץ ואז לשטוף
יאמיייי יצא ככ עדין חלק טעים ומיוחד כל כך!!!
שמתי קצת קרוטונים עם שום… סוף הדרך!
נהדרררר
ואיייי איזה מרק טעים!!! והכי קל שיש. תודה!
שמח שאהבת אפרת!
היי, איך צורך בהוספת תבלינים?
אין
וואוווווו מתכון פצצה!!! הכנתי והתעלפתי (היתה לי רק חצי כרובית, ללא עלים, אז החלפתי בסלרי גבעולים שהיה לי)
שמח לשמוע!
שלון לך, האם מתאים לשים על המרק לפני ההגשה תערובת של סוגי גרעינים/אגוזים?
וואו! יצא קרמי וטעים מאוד!
שמח לשמוע!
וואו, מרק מטורף!!! גאון. הולכת לאמץ את המתכון. תודה
תודה רבה ניצן היקרה
היי, נשמע ונראה מדהים!
יש לח כרובית שכבר בושלה כמה דקות אבל העלים שלה כבר נזרקו.
יש ירוקים אחרים שיתאימו לשלב שם? סלרי אולי?
באיזו כמות?
תודה רבה מראש,
גילי
שלום עז! שאלה קטנה, אם מוסיפה ברוקולי גם אותו להוסיף עם כל העלים והגזע שלו? תודה וסוף שבוע נעים
בהחלט כן! רק לקלוף מעט את הגזע איפה שסיבי
הי, נראה נהדר!
קניתי כרובית אך ללא הגבעול… רעיון מה להוסיף במקום? או שיהיה בסדר גם בלי?
תודה על מתכונים נפלאים ופשוטים!
תודה על המילים החמות =] טעים גם בלי
טעים פחדים! מלקקת את הסיר😍
שמח לשמוע!
אפשר להקפיא ולשמור את המרק קפוא?
חיובי
אם המרק מתפרק אז צריך לחמם אותו ולטחון מחדש כדי שיתאחד שוב
וואו עז
תודה על המתכון
יצא טעים כל כך
הייתה לי רק כרובית קפואה
אז שמתי גבעולי סלרי במקום עלים של כרובית
והוספתי גם גבעול של ברוקולי טרי
בטחינה הוספתי 2 כפות של קרם קוקוס
מושלם🤍
שמח לשמוע!
היי עז
ממש אוהבת את המתכונים שלך וכמה שהם נגישים, המון תודה!
אפשר לדעתך להקפיא את המרק אחרי שהכנתי אותו?
נראה טעים, אפשר מכרובית קפואה?
בטח
האם ניתן לצלות בתנור במקום מחבת (שמן זית)? כיצד?
יצא מעולה!!! ראיתי את התמונה ורצתי לקנות כרובית. המון תודה על שיתוף המתכון.
תודה רבה אריאלה!
במקרה נתקלתי באתר שלך איזה מתכונים מדהימים מרק הפטריות כבר מתבשל!
תודה רבה ממש שמחה שמצאתי אותך!
סופ"ש נעים ומהנה.🌺🌹🌷
ברוכה הבאה!=]
שמח לשמוע
טעים טעים
תודה !
בשמחה!
היי עוז,
האם מומלץ לצלות את פרחי הכרובית בתנור עם זילוף של שמן זית מלמעלה במקום על המחבת?
אפשרי בהחלט
מרק מעולה ובריא
שמח שאהבת!
עז יקר
אני נהנה מהמתכונים שלך. ועושה בהם שימוש
שאלות לגבי המתכון הזה :
יש שקיות כרובית טחונות של סנפורסט. כ 800 גרם זה שווה ערך לכרובית אחת?
אם רוצים להקרים את המרק? אז קרם קוקס (לפרווה) או שמנת לבישול יעשו את העבודה?
תודה ובהמשך יום נעים איש יקר
היי יעקב
אכן
800 גרם זה כרובית
קרם קוקוס הכי מומלץ בעיני, חצי כוב ואפשר יותר לפי הטעם
היי עז! נראה מתכון מדהים!
אם מטעמי כשרות אני נותנת לכרובית הרתחה קלה עם מי מלח לפני הבישול, אפשר עדיין לצרוב את הפרחים לפני ההכנסה לסיר?
אפשרי ורצוי
עשיתי את הגרסה הטבעונית. הוספתי קצת כרשה. יצא מעולה! תודה
שמח שאהבת! כרישה ממש משדרגת פה
וואו המרק הכי טעים שהכנתי בחיי!! הולך להחליף את. מרק הכתום הנצחי שלי 😉 מעולה ממש!! והכי חשוב ככ קל להכנה. תודה
כיף שאהבת מיכל היקרה!
טוב…..עפתי על המרק הזה.
פשוט אבל הטעם והמרקם כמו במטבח צרפתי משובח.
תודה לך !!!
שמח לשמוע מיטל היקרה!