כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מרק כרובית קרמי ב-4 מרכיבים (על אמת!)

מרק כרובית קרמי
מרק כרובית קרמי. צילום: עז תלם

החורף חזר, ובגדול. מזג האוויר הקר מורגש בכל חלקי הארץ, וזה אומר שיש לנו סיבוב נוסף לאכול מרקים שיחממו את הלב ואת הבטן. הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון למרק כרובית קרמי ומפנק, כזה שמכינים מ-4 מרכיבים באמת, וזה כולל מים, שמן זית ומלח, בלי לוותר על הטעם ועם שדרוג קטן שהופך אותו לבלתי נשכח.

האמת, זה קצת מפתיע שאין עדיין כאן בבלוג מתכון למרק כרובית קרמי. כבר פרגנתי להמון ירקות אחרים עם הטכניקה (בטטה, גזר, עגבניות, קישואים) ועכשיו בהחלט הגיע תורה של מלכת הירקות.

שנה שעברה שיתפתי אתכם במתכון למרק כרובית בגרסה הכפרית, עם חתיכות כרובית גדולות שכיף לחתוך, וכאשר טוחנים אותה היטב מקבלים מרק חלק, שמנתי אפילו, ומאוד עשיר, ובכלל לא צריך להשתמש במוצרי חלב (אבל אפשר).

אני שומר פה על הגישה שלי של נאמנות לחומר הגלם. כלומר המרק מתבסס רק על כרובית, בלי חיזוקים מירקות אחרים, והיא בהחלט עומדת באתגר! למה? טוב ששאלתם.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

מרק כרובית קרמי
משתמשים בכל חלקי הירק. צילום: עז תלם

4 במחיר אחד
היום קל יותר מבעבר למצוא בשווקים ואצל הירקנים כרוביות עם גבעולים שעוטפים אותן, והגבעולים הללו תורמים לנו מאוד למרק – אז אל תתנו לירקן להסיר אותם.

החלק המרכזי של הגבעולים שמקיפים את ראש הכרובית הוא ממש כמו סלרי לכל דבר מעניין, העלים הירוקים מזכירים מאוד קייל בטעמם, והגבעול המרכזי של הכרובית, הגזע, במילים אחרות, הוא ממש כמו קולרבי (קרוב משפחה שלה).

אני משתמש בכל החלקים של הירק, ככה שאני מקבל תמורה מלאה לכסף ששילמתי עליו ואת מלוא מגוון הטעמים שיש לירק להציע, וזה גם עוזר לי לצמצם בזבוז מזון (יותר על העניין הזה בכתבה כאן).

מרק כרובית קרמי
סוד הטעם של המרק. צילום: עז תלם

ויש בונוס!
מעבר לניצול מקסימלי של חלקי הכרובית, השדרוג הקטן שלי למרק הוא שאני צורב את תפרחות הכרובית לפני שהן נכנסות לסיר. במהלך הצריבה הן מזהיבות יפה ומקבלות עוד שכבת טעם שמוסיפה המון עומק ועניין למרק (ובינינו? אין על ניחוח של כרובית מטוגנת!).

שימו לב להקפיד לטחון את המרק טוב טוב (3 דקות בכיף) לתוצאה חלק וקרמית במיוחד ? הכי כיף להגיש או יחד עם צנימים טעימים או טוסטים מטוסטר מתומנים עם גבינה (מרק שהוא גם מטבל).

מרק כרובית קרמי
מרק מושלם לחורף. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: המתכון כבר ללא גלוטן
  • טבעוני: תשתמשו רק בשמן זית
  • אם לא מצאתם כרובית שבאה עם גבעולים יפים, תשתמשו רק בתפרחות ובגזע. עדיין יהיה טעים.
  • כרובית קפואה: אפשרי להשתמש בכרובית מוקפאת, רק שהיא נטחנת למרקם פחות חלק.

ועוד הודעה קטנה לפני המתכון:
התחלתי להעביר סדנאות בישול בזום! מוזמנים להצטרף – מחר (יום חמישי) אני מעביר סדנת בישול בנושא מרקים, ביום שישי סדנת סמבוסק, ויש עד סדנאות מעולות בהמשך החודש. כל הפרטים בעמוד הסדנאות בקישור הבא: סדנאות בישול בזום

מרק כרובית קרמי
מרק עשיר במינימום מרכיבים. צילום: עז תלם

מתכון למרק כרובית קרמי ב-4 מרכיבים על אמת

4-6 מנות, טבעוני/חלבי, 15 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

מצרכים:

2-5 כפות שמן זית (לטיגונים בתחילת ההכנה)
ראש כרובית יפה בגודל בינוני, עם הגבעולים הירוקים (משקל 1 ק"ג בערך עם העלים)
כפית גדושה מלח
30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית (לטובת מרקם חלק למרק בסוף ההכנה)
2-4 כוסות מים

אופן ההכנה:

הכנות מקדימות:

  • חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית, שוטפים היטב וקוצצים דק כמו סלרי.
  • מפרידים את הכרוביות לתפרחות וחוצים את התפרחות לאורך. קולפים את הגבעול הלבן והעבה (גזע הכרובית) וחותכים אותו לקוביות בגודל בינוני.

מתחילים לבשל:

  • מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים מעט את גבעולי הכרובית הירוקים ואת גזע הכרובית בערך 2 דקות, עד לריכוך קל.
  • לצריבת התפרחות: במחבת רחבה שמים 2 כפות משמן הזית ואת התפרחות החצויות, עם הצד החצוי והשטוח כלפי מטה (אם אין מקום במחבת, עושים זאת בנגלות).
  • צורבים את התפרחות מעל להבה גבוהה 2-3 דקות או עד שמזהיבות יפה (מספיק לצרוב אותן מצד אחד). מעבירים את התפרחות הצרובות לסיר עם גבעולי הכרובית ובמקום שהתפנה צורבים את שאר התפרחות.
  • כשכל התפרחות צרובות מוסיפים מים עד גובה הכרובית ולא יותר.
  • מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15-25 דקות, עד שכל חלקי הכרובית מתרככים לחלוטין.

טוחנים:

  • טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני במשך 2-3 דקות רצופות עד שהוא מגיע למרקם חלק וקרמי. ניתן גם לטחון בבלנדר שולחני.
  • תוך כדי הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית הנוסף.
  • אם המרק סמיך מדי, ניתן לדלל אותו עם מים רותחים (מוסיפים בהדרגה, 1/4 כוס בכל פעם, עד שמגיעים למרקם שאוהבים).
  • טועמים, מוסיפים עוד מלח לפי הטעם אם צריך ומגישים.
  • המרק נשמר בקירור 4-5 ימים. שאריות יכולות להפוך לרוטב לפסטה.

רוצים לקבל עדכונים במתכונים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני מרקים:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי
מרק יוגורט ואורז טורקי

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

74 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
צביקה

כשכל התפרחות צרובות מוסיפים מים עד שלושת גובה הכרובית ולא יותר.

מה הכוונה עד שלושת גובה הכרובית?

מיכל

וואו מי היה מאמין שזה ייצא ככ טעים 😇

בתיה דיאמנט

לפי מתכון שקיבלתי מחברתי אירית ה.לפני הרבה שנים ומאז נהנים ממנו, מוסיפה לפחות 4 שיני שום פרוסות ושורש פטרוזיליה וחצי שורש סלרי מגוררים . המרק נפלא . מממליצה בחום .

בתיה דיאמנט

אני מוסיפה 4 שיני שום פרוסות דק, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגוררים דק . מרק נהדר !

ברנדון

אם אין בלנדר ידני, אפשר להעביר את קיבולת הסיר לבלנדר רגיל ולטחון שם? או שהוא לא יסחוב ויתקע?

אורה גזית

אוהבת את המתכונים שלך

גליה

נשמע מצוין, כרגיל. אתה משאיר כמה כרוביות צרובות להגשה (כמו בתמונה)? או שברמת הכמויות אתה מוסיף מכרובית נוספת ?

אילנה מיניקס

מאוד אהבתי

דניאל ברוך

אהבתי מאד את מתכון המרק כרובית

חני

תודה.
לכל תבשיל עם כרובית,
אני מוסיפה אגוז מוסקט טחון.
אם מוסיפים נוזלים,
אפשר להוסיף חלב במקום מים.
תודה רבה

חנה שינדר

איך מחממים את המרק לאחר ששנה במקרר?

עינב

המרק פשוט מעולה!!!!!
אפילו הקטנטנים השתגעו !!
אפשר להוסיף לשלבים גם ברוקולי?
תודה

אודיה

הרעיון גאוני, והמרק פשוט אדיר!!!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך!

אברם

שאלה בתיאוריה של הקולינריה: למה לטחון אחרי הבישול ולא לפניו?
(וגם תודה על האתר המשובח שלך)

אברם

תודה. אין עליך, על האתר שלך, על המתכונים שלך ועל ההסברים שלך. נפלא.

שירה

היי מה לגבי ניקיון הכרובית לפני בישול? ( חרקים למיניהם)

איילה

יאמיייי יצא ככ עדין חלק טעים ומיוחד כל כך!!!
שמתי קצת קרוטונים עם שום… סוף הדרך!

אפרת

ואיייי איזה מרק טעים!!! והכי קל שיש. תודה!

Shany Rudnick

היי, איך צורך בהוספת תבלינים?

ליזי

וואוווווו מתכון פצצה!!! הכנתי והתעלפתי (היתה לי רק חצי כרובית, ללא עלים, אז החלפתי בסלרי גבעולים שהיה לי)

יפה

שלון לך, האם מתאים לשים על המרק לפני ההגשה תערובת של סוגי גרעינים/אגוזים?

יעל

וואו! יצא קרמי וטעים מאוד!

‫ניצן

וואו, מרק מטורף!!! גאון. הולכת לאמץ את המתכון. תודה

גילי

היי, נשמע ונראה מדהים!
יש לח כרובית שכבר בושלה כמה דקות אבל העלים שלה כבר נזרקו.
יש ירוקים אחרים שיתאימו לשלב שם? סלרי אולי?
באיזו כמות?
תודה רבה מראש,
גילי

דפנה

שלום עז! שאלה קטנה, אם מוסיפה ברוקולי גם אותו להוסיף עם כל העלים והגזע שלו? תודה וסוף שבוע נעים

גילי

הי, נראה נהדר!
קניתי כרובית אך ללא הגבעול… רעיון מה להוסיף במקום? או שיהיה בסדר גם בלי?
תודה על מתכונים נפלאים ופשוטים!

פנינה

טעים פחדים! מלקקת את הסיר😍

לודוויג

אפשר להקפיא ולשמור את המרק קפוא?

נעה

וואו עז
תודה על המתכון
יצא טעים כל כך

הייתה לי רק כרובית קפואה
אז שמתי גבעולי סלרי במקום עלים של כרובית
והוספתי גם גבעול של ברוקולי טרי

בטחינה הוספתי 2 כפות של קרם קוקוס

מושלם🤍

מעין

היי עז
ממש אוהבת את המתכונים שלך וכמה שהם נגישים, המון תודה!
אפשר לדעתך להקפיא את המרק אחרי שהכנתי אותו?

עוזי

נראה טעים, אפשר מכרובית קפואה?

אסף

האם ניתן לצלות בתנור במקום מחבת (שמן זית)? כיצד?

אריאלה

יצא מעולה!!! ראיתי את התמונה ורצתי לקנות כרובית. המון תודה על שיתוף המתכון.

לאה פורת

במקרה נתקלתי באתר שלך איזה מתכונים מדהימים מרק הפטריות כבר מתבשל!
תודה רבה ממש שמחה שמצאתי אותך!
סופ"ש נעים ומהנה.🌺🌹🌷

קרן

טעים טעים
תודה !

מירי

היי עוז,
האם מומלץ לצלות את פרחי הכרובית בתנור עם זילוף של שמן זית מלמעלה במקום על המחבת?

לילך

מרק מעולה ובריא

יעקב

עז יקר
אני נהנה מהמתכונים שלך. ועושה בהם שימוש

שאלות לגבי המתכון הזה :
יש שקיות כרובית טחונות של סנפורסט. כ 800 גרם זה שווה ערך לכרובית אחת?

אם רוצים להקרים את המרק? אז קרם קוקס (לפרווה) או שמנת לבישול יעשו את העבודה?

תודה ובהמשך יום נעים איש יקר

מיכל

היי עז! נראה מתכון מדהים!
אם מטעמי כשרות אני נותנת לכרובית הרתחה קלה עם מי מלח לפני הבישול, אפשר עדיין לצרוב את הפרחים לפני ההכנסה לסיר?

נועה

עשיתי את הגרסה הטבעונית. הוספתי קצת כרשה. יצא מעולה! תודה

מיכל

וואו המרק הכי טעים שהכנתי בחיי!! הולך להחליף את. מרק הכתום הנצחי שלי 😉 מעולה ממש!! והכי חשוב ככ קל להכנה. תודה

מיטל

טוב…..עפתי על המרק הזה.
פשוט אבל הטעם והמרקם כמו במטבח צרפתי משובח.
תודה לך !!!

הירשמו לעדכונים במייל