אחד המרקים שהכי עושים לי את החורף (כמה כיף כשקר!) הוא מרק עגבניות: מלא בטעם, סמיך, עשיר ומנחם. כשהייתי טבח הייתי מכין אותו המון, וגם בבית כל המשפחה מחכה רק שאפנק אותם איתו. עם השנים פיתחתי טריקים קטנים שעוזרים לשדרג את המרק הפשוט הזה ולקחת אותו לגבהים אחרים.
המתכון של היום מוקדש לקוראת נועה דור, שכבר שנים מבקשת שאוציא ספר על עגבניות. אני חייב להודות שרצים אצלי בראש ובמחברות המון רעיונות לספרים חדשים, אך טרם מצאתי רעיון שאני יכול להינעל עליו וללכת עליו בלב שלם כמו שהלכתי על ספר הכרובית. אני מבטיח לעדכן כשתהיינה התפתחויות!
צולים עגבניות בתנור!
קודם כל צריך להצטייד בעגבניות יפות. נכון, מבחינה טכנית העגבניות הטריות לא בעונה, אבל מצליחים לגדל כאן עגבניות יפות כמעט כל השנה אז אני זורם כי כזה אני.
הדבר הראשון שאני עושה לפרי האדום והחושני הזה הוא לתת לו סיבוב בתנור, בדיוק לפי שיטת הבטטות שלי:
>> למתכון לבטטות הכי טעימות בעולם
אני חוצה את העגבניות ומניח בתנור עם הצד החתוך כלפי מטה, על תבנית ובה שמן זית ומלח. במהלך הצלייה בתנור המלח ימשוך את הנוזלים מהעגבניות והם ישחימו ויתקרמלו להם, והאדים שיוצאים מהעגבנייה ישחררו את הקליפה ויהיה ממש קל להסיר אותה.
בכללי הכנה של עגבניות צלויות זה אחד המהלכים האהובים עלי: זה יכול להיות בסיס לרוטב סלסה, סוג של אנטיפסטי ואפילו שכבה בלזניה.
החברים של בנדורה
העגבניות צריכות לפחות 20 דקות של זמן איכות בתנור, ובזמן הזה אפשר לתקתק את הבסיס של המרק: לוקחים כל מיני ירקות שורש שאוהבים (אני הלכתי על בצל, סלרי, שום ושורש פטרוזיליה), חותכים אותם גס, ואז מטגנים בקצת שמן זית עד שהם מתרככים.
מכסים במים ואז מבשלים עד שהירקות מבושלים – משהו כמו 20-30 דקות (בול כמו העגבניות בתנור 😉 ).
לירקות הוספתי כמה תוספות קטנות, אתם לא חייבים לשים אותן אבל כל אחת משדרגת בדרכה:
- עלי טימין מוסיפים טעם אדמתי שמתחבר טוב לעגבניות
- עגבניות מרוסקות מוסיפים עוד מימד עגבנייתי לסיפור
- רוטב סויה מוסיף אומאמי (ולא, אם תוסיפו אותו למרק לא יהיה טעם אסיאתי)
- גבעולי עגבניה שאתם גם ככה זורקים לפח מוסיפים עוד טעם לבסיס של המרק, ממש כמו עלי דפנה
כשהעגבניות הצלויות מוכנות נותנים להן להתקרר טיפה, ואז מושכים החוצה את הקליפה ומוסיפים את כל תכולת התבנית לסיר – חשוב מאוד להוסיף את כל המיצים שיוצאים מהעגבניות. הטעם שלהם ממש מטריףףף (שריטה שלי: לנגב עם לחם את כל מה שלא השתחרר מנייר האפיה).
ברגע שהעגבניות הצלויות במרק נשאר לכם רק לטחון ולתבל, וכאן אחזור בקצרה על הטיפים מהמתכון למרק בטטה שפרסמתי לפני כמה שבועות:
- חשוב להוסיף שמן זית במלך הטחינה, כדי ליצור מרקם אחיד וחלק.
- אחרי שהמרק נראה טחון, ממשיכים לטחון אותו עם הבלנדר הידני עוד 2-3 דקות. ככל שתטחנו יותר, המרק יהיה יותר קרמי.
ועוד טיפ קטן לפני שיוצאים לדרך – במהלך הטחינה הצבע של המרק הופך מאדום לכתום, זה משהו שקורה בגלל שיוצרים אמולסיה בין שמן למים וקרני האור נשברות בו באופן שונה.
בקיצור, אם אתם רוצים שהמרק יהיה אדום יותר, פשוט תוסיפו לו קצת פפריקה, היא תעזור לחזק את האדום (ואם תשימו פפריקה מעושנת היא גם תחזק את הטעם הצלוי של המרק).
פסקת בונוס
נכון שהמתכון כאן הוא מרק עגבניות, אבל אתם בהחלט יכולים ואפילו מוזמנים לאמץ את הטכניקה להכנת עולם שם של מרקי ירקות: בוחרים ירק אחד שהוא הנושא – ואותו אופים בתנור בשיטת הבטטות.
מה למשל? שומר, סלק, פלפלים, חצילים, כרישה, דלעת, דלורית, קישואים, קולרבי, כרובית ועוד. במקביל מרתיחים כמה ירקות שורש במים (בלי העגבניות המרוסקות) וכשהירק האפוי מוכן והירקות בסיר מבושלים טוחנים הכל ביחד למרק.
לפני שאתם שואלים:
- טעים מאוד גם קר
- לגרסה חלבית, מוסיפים 30-40 גרם חמאה בזמן הטחינה של המרק
- רוצים להוסיף רסק? סבבה! תוסיפו 2 כפות יחד עם הירקות בתחילת הבישול
- המרק עובד טוב מאוד בתור רוטב לפסטה וגם בתור רוטב לניוקי
- ללא גלוטן: משמיטים את רוטב הסויה או משתמשים ברוטב סויה נטול גלוטן
מתכון למרק עגבניות חורפי שתמיד מצליח
4-5 מנות, טבעוני, 20 דקות עבודה, שעה זמן כולל
מצרכים:
לעגבניות הצלויות:
1 ק"ג (בערך 8) עגבניות יפות ובשלות
כפית מלח גס
3-4 כפות שמן זית
ירקות למרק:
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
1 שורש פטרוזיליה או גזר גדול, קלוף
2-4 גבעולי סלרי (בלי העלים)
4-6 שיני שום, קלופות
עלים מ-4-5 גבעולי טימין (רשות)
חוץ מזה צריך:
400 גרם (1 קופסה קטנה), עגבניות מרוסקות איטלקיות או 2 כוסות פאסאטה
3-4 כפות שמן זית
2-3 כפות רוטב סויה (רשות)
4-5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הגבעולים מהעגבניות שקניתם (אם היו, רשות)
אופן הכנה:
מתחילים בעגבניות הצלויות:
- מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף חום עליון תחתון רגיל, אפשר גם טורבו).
- חוצים את העגבניות לרוחב.
- על תבנית תנור עם נייר אפייה מזלפים שמן זית ומפזרים מלח.
- מניחים את העגבניות על המלח והשמן עם הצד החתוך כלפי מטה.
- מזלפים עוד קצת שמן זית מעל.
- אופים 20-35 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והקליפה משחימה.
בזמן שהעגבניות בתנור, מכינים את הירקות למרק:
- חותכים גס את כל הירקות למרק (בצל, סלרי, שום ושורש פטרוזיליה/גזר).
- שמים את הירקות בסיר יחד עם שמן הזית ומטגנים מעל להבה בינונית 5-6 דקות עד ריכוך קל.
- מוסיפים את גבעולי הטימין, את גבעולי העגבניות (אם היו כאלו) ואת רוטב הסויה (אם משתמשים).
- מכסים במים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מבשלים מכוסה מעל להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהגזר רך.
לסיום המרק:
- נותנים למגש העגבניות להתקרר מעט (5 דקות בערך). מסירים את קליפת העגבניות (היא אמורה לרדת ממש בקלות).
- מוציאים מהמרק את גבעולי העגבניות (אם השתמשתם) ומוסיפים לו את העגבניות הצלויות הקלופות ו (וזה הכי חשוב) את כל המיצים שניגרו מהעגבניות כולל השוליים השרופים (ממש סוחטים את נייר האפייה כדי שכל המיצים יכנסו למרק).
- טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר ידני. למרקם חלק במיוחד מוסיפים עוד 2-3 כפות שמן זית לממשיכים לטחון עוד 3 דקות אחרי שהמרק נראה חלק.
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מגישים חם יחד עם לחם לטבילה. נשמר בקירור 4 ימים.
- טיפ: בגלל הטחינה המרק הופך מאדום לכתום, אם רוצים לחזק את האדמדמות שלו מוסיפים מעל פפריקה מתוקה (או מעושנת!).
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
לעוד מתכוני מרקים:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת
מרק אורז ירוק
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי
תודה על עוד מתכון פשוט להכנה ונראה משובח. ייבדק ממש בקרוב..
תודה רבה אידן!
שמח שאהבת =]
המתכון נראה נהדר !
יש לך רעיון לגרסה של המרק שהמרכז הוא פלפלים ?
היי אור
מרק פלפלים זה בדיוק אותו דבר רק עם פלפלים במקום העגבניות (מוציאים להם את הליבה לפני האפייה)
היי עז, אני רוצה לציין שכל חלקי העגבניה מלבד הפרי, רעילים כיאה לסולנית אמיתית. לכן זה רעיון לא טוב להשתמש הגבעולים העגבניה. אפילו עגבניה בשלה היא טיפונת רעילה בגלל הסולנין, שלא לדבר על עגבניה ירוקה, אבל הגבעולים והעלים, כך הבנתי, זו רמה אחרת ויש אנשים שהם רגישים במיוחד לסולנין. אז אנא בדוק אותי ואם תמצא לנכון, שנה את המתכון בהתאם
מצטרפת לתגובה של ים :/
המתכון נראה מצוין אבל ממש לא מומלץ להשתמש בגבעולים.
היי 🙂
בגדול יש הטוענים שכל בני משפחת הסולניים (תפוא, חציל ופלפל בנוסף לעגבניה) לא מומלצים למאכל ונמנעים מהם לחלוטין מסיבה זו.
באשר לגבעולי העגבניה, השימוש בהם כאן הוא בכמות מאוד נמוכה – וכמה מאנשי הקולינריה המובילים בעולם כגון הסטון בלמנטל והארולד מקגי ממליצים על השימוש בגבעולים כתבלין (מהם הגיע הרעיון)
לפי מחקרים מסוימים צריך לאכול 750 גרם עלי עגבניה בשביל שתהיה השפעה שלילית מסוימת.
בכל מקרה, השימוש בהם במתכון הוא רשות ומי שלא רוצה, מכל סיבה שהיא, שלא יוסיף
לקריאה נוספת :
https://bit.ly/2DMFjTZ
נראה מצויין, אני מכינה מרק עגבניות צלויות מאוד דומה לשלך, רק שבמקום סויה אני מוסיפה את אותה הכמות של חומץ בלסמי, משדרג פלאים. בפעם הבאה אנסה את הסויה, נשמע נהדר.
היי תמר
תודה =]=]
גם חומץ בלסמי זה מעולה כאן! אחלה שדרוג =]
אין עליך !!! אצלנו את 80% מהארוחות מכין OZ (כמובן רק אלה שללא גלוטן ותודה ענקית על תשומת הלב הרבה שאתה מעניק לנו). את ה 20% הנותרים אני "מכינה" וזה אומר שאני רוחצת את הירקות והפירות. יותר מזה? לא, מה פתאום.
שאלה: בילדותי אכלנו מרק עגבניות עם אורז (ברור שהמרק בושל מתוך שקית. אצלנו לא בישלו מרק עגבניות מעגבניות). ובכן, השאלה שלי: כמה כפות אורז אפשר להוסיף למרק שלך, באיזה שלב, ובאיזה מצב צריך להיות האורז: יבש או מוכן לאכילה?
היי נויה 🙂
תודה רבה על המילים החמות!
מרק עגבניות ואורז זה מתכון טיפה שונה כי לא צריך לטחון אותו.
הנה הלינק למתכון שלי למרק עגבניות ואורז
https://bit.ly/2r0Heg1
מעולה תודה רבה
כל כך מתאים לשבת חורפית.
מזכיר לי שלפני כמה שנים ראיתי מתכון מרק עגבניות שלך והיה מאוד מוצלח. שם גיליתי אותך!
תודה רבה שמחה!
שמח שאת פה =]
הי. תודה על המתכון. האם לדעתך אפשר להוסיף את הסויה בהגשה? (כי בא לי לנסות אבל לא על חשבון זה שהילדים שלי לא ירצו לאכול אותו…)
היי שירי
הסויה פה לא מורגשת בכללל במנה בגלל ששמים אותה בהתחלה והטעם שלה מתערבב עם כל שאר הטעמים.
אם תוסיפי אותה בסוף הטעם שלה יהיה מורגש בקטע פחות נעים
קיצור סמכי עלי כאן יכולה להוסיף ויהיה בסדר גם לילדים
וואוו וואוו יצא טעיםםם בטרוףףף. תודה רבה
תודה על מתכון נפלא.
מאוד נהנית לקרוא את הבלוג שלך, מדויק, פשוט ומוסבר כהלכה עם עומק.
גם הצילומים יפים מאוד
מיכל גלברד
תודה רבה מיכל =]
כיף לשמוע שאת אוהבת
עז, יצא מושלם!!! כולם התלהבו מהמרק. החלפתי גזר בארטישוק ירושלמי וזה הוסיף בטירוף
כמה כיף לשמוע דנה!
יופי של שדרוג
אין לי טימין, אפשר להשתמש בבזיליקום או אורגנו במקום?
בהחלט!
מתכון מצויין, מרק נפלא, זכה לתשואות, תודה!!
שמח מאוד לשמוע! תודה ששיתפת =]=]
בשמחה רבה
תודה רבה. הבלוג שלך פשוט מדהים.
תודה רבה אורי!
אז…מרק ממש טעים.
ועכשיו קיבלתי המון עגבניות תמר מהממות. אבל יש כבר מרק במקרר.
אז מה עם בכלל עדיף – לצלות את העגבניות בתנור ולצנצן לפריזר למועד מאוחר יותר, או להכין את כל השלבים ולצנצן להקפאה לעתיד?
היי שירי =]
תתחדשי!
אם יש לך כמות גדולה של עגבניות תמר אז מחלק מהן הייתי מכין מרק ומקפיא וחלק הייתי מקפיא אחרי הצלייה – ככה שתוכלי לקחת אותם למקומות נוספים כמו רוטב שקשוקה, מטבוחה, בולונז וכולי
היי עז
נראה מעולה כרגיל! שאלה קטנה , לדעתך אפשר להקפיא ?
היי חן
תודה רבה! לדעתי כן אפשר להקפיא =]
שלושה-ארבעה חודשים בכיף
בטח זה משבח את המרק
כמו תמיד משולם …
טעים בטרוף…
תודה רבה רועי!
ואי יצא מדהים מדהים !!!!!
שמח מאוד לשמוע יסמין! =]
עוז, יופי של מתכון. יוכן בהקדם. שאלה לי, ניתן להחליף את גבעולי סלרי בשורש סלרי?
היי ענת
תודה רבה
בהחלט ניתן
עוז! איזה מרק! קיבלתי "מצוין", ו"אפשר לחזור על זה" מזה שאומר הכי הרבה "נחמד מאד".
הזיופים שלי הם: בירקות המטוגנים בהתחלה שמתי בצל ושיניים מחצי ראש שום ישראלי (הוא מספרד, אבל הכוונה שהוא לא השום הסיני), שורש פטרוזיליה, שומר אחד ו-3 גזרים. לתיבול הבסיסי הוספתי תימין מיובש (תבלין).
בסיבוב הראשון אפיתי עגבניות דורה. עכשיו הכנתי מעגבניות רגילות. הן מהסופר, לא יודעת מאין הגיעו, ויש בהן פחות מתיקות וטעם. נראה איך יצא.
שכחתי: היו לי גם שני תפוחי אדמה קטנים בירקות ההתחלה.
היי אירית =]
שמח ממש לשמוע על הצלחת המרק!! אחלה שידרוגים!
שומר ירק נפלא במרק והוא מתחבר מצוין עם העגבניות
יצא מושלם! כבר העברתי את המתכון ל10 נוספים 🙂
שמח לשמוע לינוי! איזה כיףףף
הי עוז,
הכרתי את האתר רק לאחרונה. תבורך…
שאלה, למה מקלפים את קליפות העגבניה? אומרים שרוב הויטמינים נמצאים בקליפה. דעתך?
היי גלי =]
ברוכה הבאה!
פשוט בשביל שהמרקם של המרק יצא יותר חלק. יכולה להשאיר אותן אם בא לך =]
Wow !
הרגע סיימתי את הבישול..עומד מעל הסיר עם כף ולא יכול להפסיק לאכול !!
טעים ממש !
גם אני הוספתי ארטישוק.
תודה רבה !
היי אליק
שמח שאהבת! אחלה שדרוג=]
תודה ששיתפת שבוע טוב
הי עוז
החלטתי לחרוג ממנהגי ולעשות משהו שאף פעם לא עשיתי – לשלוח תגובה. פשוט – חייבת להגיד תודה ענקית על בלוג מוקפד בכל היבט, מפורט ומדוגם, מאיר עיניים ובגובה העיניים. צנוע (כן, יש דבר כזה…), לא יומרני, תמיד מאפשר גיוונים ושינויים ולא עושה עניין מבישול. כולם חושבים שאני בשלנית מצויינת אבל אני יודעת שהכישרון האמיתי הוא במציאת המתכון.
מרק העגבניות הוא להיט היסטרי. ולגבי האורז- אני נוהגת להוסיף אורז מבושל למרק, רק עם הגשה ורק למי שרוצה, ולא במקרר חלילה.
תודה רבה ובהצלחה!!!!
שלום מיכל היקרה
תודה רבה רבה על המילים החמות ומחממות הלב!
הכל בשמחה ואהבה גדולה, כיף לשמוע על הצלחותייך
תודה על הטיפ
אמן ואמן !
הרגע עשיתי את המרק, יצא מעולה, שר גם לא לטחון חלק החתיכות של הירקות מוסיפות למרקם, תודה על המתכון!
היי אורלי
שמח ממש שאהבת!
תודה על המילים החמות =]
יצא מעולה תודה! נכנס למחברת המתכונים שלי
שמח מאוד לשמוע נועה!! =]
מרק עגבניות הכי טעים שאכלתי אי פעם. בת הזוג מסכימה. מתכון מושלם כמו יתר המתכונים שיצא לי לנסות. תודה…
היי יאיר
ממש כיף לשמוע! שמח שאהבת!
בכבוד רב ובשמחה תמיד
תשמע, זה המרק הכי טעים שהכנתי ואכלתי בחיים שלי. חיסלתי כבר 3 קערות ואני זוממת לחסל את הסיר כולו. אי אפשר להפסיק!!
תודה על המתכון הזה, פשוט נפלא.
היי נטלי היקרה שמח ממש שאהבת! איזה כיף
תודה ששיתפת ובשמחה תמיד =]=]
יצא מושלם! תוספת קטנה שלי תליתי עגבניות שרי צהובות וטחנתי אותן עם המרק , יצא מעולה:) תודה!
היי דנה איזה יופי אחלה שדרוג =]=]
היי עז,
קודם כל האתר שלך מהמם – אסתטי, אינפורמטיבי, נעים.
שאלה לי – אתה כותב שאפשר להשתמש במתכון כרוטב לפסטה – האם צריך לעשות בשביל זה שינויים (למשל, להפחית בכמות המים?).
תודה!
היי רעות
תודה רבה על המילים החמות
כדי להשתמש במרק כרוטב לפסטה אפשר להכין אותו עם כוס פחות של מים ואז לערבב עם פסטה מוכנה עד שמתאחד
בהצלחה =]
יצא מדהים באמת!
צליתי את העגבניות על ענפים של רוזמרין. היה קשה להפסיק לאכול את העגבניות ולהכניסן למרק, ועכשיו מתפוצצת לי הבטן ממרק 🙂
שאלה: הוספתי את הקליפות (אחרי שקילפתי. כי הן היו מצויינות) ואז טחנתי בויטמיקס. בן הזוג טוען שהמרק אוורירי מדי כרגע (בגלל הויטמיקס). יש לך המלצה איך "לפנצ'ר" אותו?
תודה רבה
היי שקד 🙂
שמח שאהבת! איזה כיףףף
שאלו תהיינה הצרות שלכם מעתה ועד עולם D:
תנסי לבשל במרק אורז או תפחי אדמה אולי הם יורידו את הנפח שלו
זה יצא פשוט מושלם. אני ובן הזוג טרפנו אותו כאילו אין מחר.
אנחנו לא מאוהבי המרקים הטחונים אז טחנתי רק את העגבניות ולא הרבה, ולמרק היה מרקם מושלם.
תודה רבה!
היי יעל
שמח ממש לשמוע!!! תודה רבה ששיתפת
בשמחה ובכיף גדול
המרק טעים במיוחד.יצא לי לאכול אותו פושר ולא העזתי לחמם,כל כך הוא טעים
שמח ממש לשמוע אסתר =]
היי,
למרות שעבר זמן מאז פרסום המרק,
תפס אותי יום גשום וחשק עז למרק עגביות, אז מצאתי את המתכון הזה הכי מתאים,
תודה רבה
ושרק תמשיך לעבוד על מתכונים ועל ספר חדש, את ספר הכרובית כבר חרשתי….
תודה רבה עירית היקרה!
שמח ממש לשמוע וכיף שחרשת על הספר =]=]
איימן!
יצא טעים בטירוףףףף תודה רבה!!!
תודה רבה שיתפת מור שמח לשמוע =]=]
היי עז,
האם ניתן להחליף את העגבניות המרוסקות מקופסא בעגבניות טריות? אם כן, באיזו כמות?
תודה מראש!
היי ענת =] בהחלט
מחליפים ב-4 עגבניות מגוררות על פומפייה
תודה , למרק יש הצלחה נהדרת במשפחה.
מה דעתך בזמן צליית העגבניות להוסיף לתנור גם כמה שומים ?
מתייעצת כי אוטוטו החג ואין לי זמן לנסיונות. ( המרק נבחר לככב בארוחת החג במקום מרק עוף !)
היי =]
שמח מאוד לשמוע! כבוד רב
בהחלט אפשר – שימי ראש שום שלם לא קלוף. שיניים ישרפו לך. כשהשום מוכן תוכלי לסחוט החוצה ממנו שיניים מבושלות
היי עז,
המרק ממש טעים, לכן הכנתי אותו מספר פעמים. הפעם בגלל קוצר זמן, לאחר שהעגבניות שהו בתנור, הן הועברו למקרר בכלי סגור ללילה. התוצאה הייתה אחרת לגמרי. המרק היה הרבה יותר טעים, וקרמי והניחוח שלו היה משגע. לא הייתי צריכה להוסיף שום סוג אחר של עגבניות למעט ה10 המקוריות. הוספתי גם אורז וחמאה.
היי סילבי
מעניין מאוד! אנסה גם
תודה ששיתפת =]
בן הזוג שלי קיבל פלאשבקים סטייל רטטוי כשהוא טעם את המרק, אז תודה!
עוד גיוון- הוספתי גמבות (אדומה וצהובה) לתהליך הצלייה. גם הוסיף לטעם וגם שימר את הצבע האדום של המרק.
היי לוטן
שמח ממש לשמוע! תודה ששיתפת
כבוד רב
היי:)
אני רוצה להכין את המרק אם אני רוצה להוסיף אליו ארטישוק ירושלמי האם מתאים לדעתך? ואם כן באיזה שלב להוסיף אותה?
בנוסף, האם מתאים להוסיף מעט שמנת לבישול כדי להפוך אותו לקצת מוקרם?
היי דניאל =]
לדעתי ארטישוק ירושלמי פחות מתאים פה כי הוא משתלט קצת על הטעם
אפש להוסיף 2-3 שורשים קלופים חתוכים גס יחד עם שאר הירקת, לבשל עד שרכ ואז להוסיף את העגנביות ולטחון כפי שכתוב במתכון
אפשר להוסיף גם גריסים?:) ואם כן אז באיזה שלב?
היי עודד =] א
פשר בהחלט. מכינים את המרק כרגיל ואז מוסיפים כוס גריסים שהושרו במים שעה. מבשלים יחד עןד 20-30 דקות עד שהגריסים מוכנים ואם צריך מוסיפים מים
היי, אני רוצה להכין את המתכון למרק אך אין לי תנור. אפשר ללא צליה?
היי =]
אפשר לטגן את העגבניות במחבת רחבה עם שמן זית רדוד, צד חתוך כלפי מטה עד שמקבלות צבע ואז להוסיף לסיר עם הירקות
שונה אבל דומה =]
עוז תודה רבה על עוד מתכון מושלם!!
יצא תענוג!!
שמח ממש לשמוע נעמי =] כיף ששיתפת
היי, תודה רבה.
שתי שאלות:
1. האם אפשר להוסיף שמנת במקום חמאה?
2. כמה זמן שורש פטרוזילציה יכול להישמר, והאם כדאי להקפיא אותו קלוף וחתוך לשימוש עתידי?
היי שקד =]
1. אפשר! רק לוודא שהיא לא ממותקת
2. שבוע בקירור, בהחלט כדאי, נשמר מצוין בהקפאה
המרק מדהים!!
זה כבר מרק שני שאני מכינה מהבלוג שלך ושניהם היו הצלחה מסחררת. תודה רבה.
שמח לשמוע טלי היקרה!
המרק יצא מושלם, בעלי טען שזה מרק העגבניות הטוב ביותר שאכל מימיו. טעם גן עדן ממש. תודה על המרשם שנראה מסובך ובעצם קל להפליא.
שמח ממש לשמוע ליאת היקרה!
מרק נפלא, אפילו הקטנה הבררנית אמרה שזה המרק הכי טעים!!
תודה, הבלוג שלך משמח לנו את המצב ?
שמח לשמוע רון!
כיף ששיתפת
הי שתי שאלות :
1. האם טוב בהקפאה?
2. האם מתאים לבשלאת המרק עם בשר מס 4? א"כ ביזה שלב להוסיף את העגבניות מהתנור?
תודה
היי שושי =]
מחזיק בהקפאה
אפשר, קוביות מספר 4 פשוט להוסיף ולבשל עד שהן מתרככות שעה וחצי – שעתיים ככה
סיימתי להכין עכשיו, יצא מדהים!
לבריאות מרג'
אפשר להכין את המתכון עם עגבניות שרי תמר במקום? ואם כמה מה הכמות שצריך?
היי נטלי
אפשר, קופסה אחת גדולה
מתכון נפלא יצא מדהים!! לא הפסקנו לזלול מהסיר . העגבניות הצלויות עושות את כל העבודה פשוט ללקק תודה רבה!
לבריאות לימור ובשמחה רבה!
היי עז (;
בתור מי שמפחדת מהמטבח ומאז ומתמיד ״לא יודעת לבשל״, חייבת להגיד שהמתכונים שלך פשוט מעולים!!!!
מוצאת את עצמי נהנית לקרוא ולהחכים מההסברים המעולים שלך, והמתכונים באמת פשוטים ומדוייקים.
תודה רבה!
היי ספיר, שמח מאוד לקרוא אותך
בשמחה ובאהבה 🙂