מרק עדשים כתומות עם קוקוס ודלורית

5 בינואר 2016
מרק עדשים מושלם עם קוקוס, דלורית וקארי ביתי

מרק עדשים מושלם עם קוקוס, דלורית וקארי ביתי

אם יש מנה שכל אחד ואחת חייבים לדעת להכין בבית, זה מרק עדשים: קערה מנחמת ומחממת מלאה בטעם, גדושה בשמחה ומצליחה איכשהו להיות מרגיעה, מעוררת ומעודדת, והכל בבת אחת.

התימנים מכינים את המרק שלהם עם חוויאג', הפרסים עם בשר, כמון וכורכום, ההודים עם תערובות תבלינים מגניבות וזרעי חרדל, והצרפתים עם ירקות שורש וקצת חומץ בלסמי. העדשים הכתומות קיבלו ממני הרבה תשומת לב בעבר: הפכתי אותם לסלט, חומוס ואפילו מג'דרה, ועכשיו הגיע תור המרק, ולא סתם מרק, המתכון הסודי שלי (והוא לא סודי מ ע כ ש י ו! =] )

עדשים

עדשים כתומות: מפוצלות מאחורה, לא מפוצלות מקדימה, ושתיהן זורמות לנו היום! צילום: אסף אמברם

הנזיד הכי משתלם
עדשים הן מבין הצמחים הראשונים שביית האדם. זה קרה באזור מסופוטמיה, או המזרח התיכון, לפני יותר מ-8,000 שנים. המנה הכי מפורסמת מהתנ"ך היא נזיד העדשים שהכין יעקב לעשיו בתמורה לברכת הבכורה מיצחק (אולי הנזיד הכי משתלם בהיסטוריה), ובהמשך מוזכרות בתור מרכיב ללחם בספר יחזקאל (פרק ד). המצרים העתיקים טמנו בקברי הפרעונים כמויות של עדשים, כדי שיהיה למלכים מה לאכול בעולם הבא, והיפוקרטס, אבי הרפואה, פתח עליהן פה ואמר שהן פוגעות בכבד, בראייה וגורמות למלנכוליה. חצוף.

הן מכילות שלל עצום של חומרים מזינים (ויטמינית מקבוצה B, חומצה פולית, מגנזיום ועוד), ומכל הצמחים שיש בטבע, בעדשים (וגם בסויה) תכולת החלבון הגבוהה ביותר, 25 אחוז ליתר דיוק. הבעייה העיקרית שלהן היא תדמיתית. במשך מאוד שנים הן נחשבו כאוכל של עניים, של צום ותענית (למשל מנת הקיצ'רי הנהדרת), כזה שאין מצב שיעלה של שולחן החג, כזה שלא מתפארים בו ומתגאים בו. תדמית לא מוצדקת בכלל בהתחשב בכל יתרונותיהן וערכיהן.

צורה מיוחדת – זמן בישול קצר

העדשים נתנו את השם לעדשות המגע והזכוכית, ולא להפך (גם בלועזית). הצורה הזו, לה שטח פנים גדול, בשילוב עם קליפה דקה במיוחד (או לא קיימת), מאפשרת להן להתבשל מהר, בשבריר מהזמן שלוקח לחברי משפחתם הגדולים יותר כמו השעועית, הפול או החומוס. המים יכולים להגיע לעומק העדשה יותר מהר מאשר למשל, גרגיר חומוס עגול, וההבדל הזה מאפשר למים לעשות עבודתם בזריזות ומייתר את הצורך בהשרייה במתכון זה. מה שכן – חייבים לשטוף את העדשים היטב, כדי להיפטר משאריות אבק ולכלוך שנוטים להצטבר עליהן.

לפני בישול. צילום: אסף אמברם

חשוב לשטוף ביסודיות. צילום: אסף אמברם

כתומים ונהנים
בטבע הן נמצאות בצבעים שונים ומגוונים. מה שמעניין זה שבכל אזור בעולם אליו הגיעו – מהודו ועד אירופה (והיום גם קנדה ואוסטרליה), העדיפו המגדלים צבעים אחרים; כך למשל בצרפת התמקדו בעדשים שחורות מגניבות (להן עשרות שימושים! כתבה אחרת!), בעוד שבהודו בעדשים צהובות ובכוכבות היום, עדשים כתומות.

הן המהירות ביותר להתבשל מכל העדשים בכלל והקטניות בפרט, ובאות בשתי צורות, מפוצלות ולא מפוצלות. בזמן שבמתכון החומוס הבהרתי מעל לכל ספק שאנחנו רוצים אותן לא מפוצלות, במתכון היום זה לא באמת משנה. אישית השתמשתי בלא מפוצלות, מכיוון שהם מספקות מרקם מגוון יותר מהמפוצלות שמתפרקות בצ'יק.

עדשים ומים - מרק ממרכיב אחד. צילום: אסף אמברם

הבישול מפרק את העדשים ומשחרר את הטעם שלהן למים. צילום: אסף אמברם

מרק ממרכיב אחד

אם נגיד אתם במדבר, ויש לכם רק עדשים, מלח ומים, שלושת מרכיבים אלו מספיקים כדי לייצר מרק בסיסי אך עם זאת טעים: פשוט מכסים במים, מבשלים עד שהעדשים מתפרקות, מתבלים במלח וזהו, לא צריך אפילו מתכון. במהלך הבישול העמילנים שהן מכילות סופגים את מי הבישול, וכשהעמילנים נספגים יותר מדי הם מתפוצצים (זוכרים את כתבת הפירה?) – צורת העדשה מתפרקת ונוזל הבישול מסמיכים.

מכיוון שאנחנו לא במדבר, לטעמם הבסיסי של העדשים צירפתי פה כמה חברים מאוד מאוד טובים, כל אחד תורם את חלקו ויוצר את המרק הזה, שהוא אולי אחד המבריקים שאי פעם רקחתי.

קרם קוקוס: 18% שומן, שני מרכיבים בלבד ובלי חומרים משמרים. צילום: אסף אמברם

קרם קוקוס: 18% שומן, שני מרכיבים בלבד ובלי חומרים משמרים. צילום: אסף אמברם

חבר ראשון: קרם קוקוס
תוצר של אגוז הקוקוס, אחד האגוזים החשובים היותר בעולם. מייצרים אותו על ידי גירור והשריה של בשר הקוקוס הלבן. השאלה הכי מבלבלת כשניגשים למדף הקוקוס היא מה ההבדל בן חלב, מי, נוזל וקרם קוקוס. זה נושא לכתבה שלמה שכבר נמצאת בכתיבה, ובהקשר של המנה היום אגיד שהשם לא משנה, רק תכולת השומן.

תסובבו את האריזה, תתמקדו בטבלת הערכים התזונתיים ולכו על תכולת שומן של 18%, כזו שנותנת לכם סמיכות של שמנת מתוקה בחצי מהשומן. הפרמטר השני שחשוב להסתכל עליו הוא רשימת המרכיבים, אתם רוצים לראות רק מים וקוקוס, בלי חומרים משמרים ועוד דברים לא מזוהים.

>> לרכישת מוצרי קוקוס של ג'מוקה

דלורית - אולי המקופחת מבין כל הדלועיים, שלא בצדק. צילום: אסף אמברם

דלורית – אולי המקופחת מבין כל הדלועיים, שלא בצדק. צילום: אסף אמברם

חברה שנייה: דלעת אגוז חמאה
הדלורית היא אולי חברת המשפחה הכי פחות מוערכת מבין הדלועיים. היא זולה, נגישה ומלאה בטעם, ומתחברת בצורה ממש מושלמת עם העדשים והקוקוס. כמו הדלעת, דלעת הערמונים והקישוא, מקורה ביבשת אמריקה. בניגוד להם, היא פיתוח יחסית עדכני, משנות ה-40 של המאה הקודמת.

יש כמה סיפורים על איך בדיוק נוצרה, זה שהכי חיבבתי מספר על בחור בשם צ'רלס לגט, שקיבל בירושה שטח אדמה גדול, והיה לו הרבה זמן פנוי להתעסק עם הכלאת זני דלעות. הוא עשה כמה ניסויים עד שהגיע לצמח חדש, כזה שהגיע לגודל בינוני, ולא עצום, עם קליפה נוחה להסרה ובשר כתום יפה. המרקם של יצירתו החדשה היה חמאתי, והטעם אגוזי, ומכאן שמה הלועזי, Butternut Squash. היא נמצאת עכשיו בשיא העונה, מה שאומר שתקבלו ממנה המון טעם והמון מרקם בהשוואה לאלו שתקנו בקיץ. היא זו שנותנת למרק את הצבע הכתמתם המגניב (אין כורכום בשטח!), בזכות תכולה מרשימה של בטא קרוטן סופר בריא.

אחרי שתבחרו דלעת בינונית (באזור ה-800 גרם) תצטרכו לקלף אותה – קולפן רגיל עושה זאת מצוין, לחצות לאורך, לרוקן את החלל שבה מגרעינים ולגרר או לרסק בכל דרך שאתם מוצאים לנכון. אני בחרתי בפומפיה, מעבד מזון יטפל בה במהירות ואין גם בעיה לחתוך בסכין לקוביות (בדקתי בשבילכם).

חצי קארי - את כל המצרכים קונים בביקור אחד בירקן. צילום: אסף אמברם

חצי קארי – את כל המצרכים קונים בביקור אחד בירקן. צילום: אסף אמברם

חבר שלישי: ממרח קארי של רמאים
הקדשתי כבר מאמר שלם לקארי התאילנדי ולמה הוא אמור להכיל. גם הכנתי יום אחד בבית קארי אדום לפי הכללים. הבעיה היא שלקח לי יומיים להשיג את כל המצרכים. אז פיתחתי כאן ממרח מהיר, חצי קארי, או קארי לרמאים, אם תרצו – בלי כל חומרי הגלם המאתגרים להשגה.

מכינים אותו רק מירקות שאפשר למצוא אצל הירקן בקלות, ואפשר להכינו בכמות משולשת, לחלק לשקיות (או מגש קוביות קרח) ולהקפיא עד לרגע בו יבוא לכם עליו.

אם אין מעבד מזון, גם בלנדר רגיל וידני יטחנו להם את הצורה היטב. צילום: אסף אמברם

אם אין מעבד מזון, גם בלנדר רגיל וידני יטחנו להם את הצורה היטב. צילום: אסף אמברם

לפני שאתם קונים חבילה שלמה של פלפלים אדומים חריפים – כדאי להעיף מבט בערימת הירוקים. תמיד מסתננים לשם כמה אדומים על הדרך והם זולים יותר מחבילה ייעודית. בממרח שאני הכנתי שמתי שני אדומים עם הזרעים, לשיקול דעתכם כמה פלפלים בדיוק לשים והאם להשתמש בזרעים.

הממרח הזה הוא כבר מזמן בן בית אצלנו. אני מכין אותו בתחילת השבוע, ואז יש לי בסיס טעמים מגניב להתחיל איתו מנות בקלות, ולא התחלתי בכלל לדבר על עד כמה התערובת הזאת בריאה. איזה מנות? מלבד מרקים מכל הסוגים, זה נהדר למוקפצים, כבסיס לתבשילים ואפילו מעורבב ביחד עם טחינה.

>> המדריך לטיפוח המזווה

את הממרח המוכן אפשר לשמור במקרר או לשים על מגש קוביות קרח ולהקפיא! צילום: אסף אמברם

את הממרח המוכן אפשר לשמור במקרר או לשים על מגש קוביות קרח ולהקפיא! צילום: אסף אמברם

מתכון לממרח קארי של רמאים

מצרכים:
חתיכה גדולה של שורש ג'ינג'ר, קלופה וחתוכה גס
5-6 שיני שום, קלופות
1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך גס
גבעולים מצרור קטן כוסברה, חתוכים גס (ואפשר גם כמה עלים)
2-4 פלפלים חריפים אדומים, חתוכים גס (שימוש בזרעי הפלפל נתון לשיקול דעתכם)
קורט נדיב של מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים לממרח. אפשר לשמור בהקפאה עד שמוכנים להשתמש.

לפני שאתם שואלים:  

  • אפשר לשים פלפלים ירוקים חריפים, ואז זה יהיה חצי קארי ירוק
  • אם אתם מוצאים שורש כורכום טרי ויפה, אפשר גם לצרף אותו למסיבה ואז יש קארי כתום
  • לא אוהבים כוסברה? ותרו עליה (חבל)
  • אם כבר יש לכם בבית מרכיבים של קארי  – למשל למונגראס או עלי קפיר ליים מיובשים, זרקו אותם גם פנימה!
שמים את כל קופסת הקוקוס בסיר. צילום: אסף אמברם

שמים את כל קופסת הקוקוס בסיר – בהתחלה. צילום: אסף אמברם

ועכשיו.. מבשלים!

בדרך כלל שמכינים מנה עם קרם קוקוס הוא נכנס בסוף, כדי להקרים את העניינים, אבל כאן הוא נכנס מתחילת הבישול. מתחילים בהרתחה שלו, ואז ממשיכים לבשל עד שכל המים שהוא מכיל מתאדים ונשארים רק עם שמן ומוצקי קוקוס.

זה טריק מאוד ידוע במטבחים האסיאתיים,והוא מעצים מאוד את הטעם של הקוקוס. אם ממשיכים אותו קצת – עד שהקוקוס מתחיל להזהיב, הוא ממש מפתח טעמים חדשים, הודות לתגובות השחמה.

מביאים לרתיחה. צילום: אסף אמברם

מביאים לרתיחה. צילום: אסף אמברם

נותנים למים להתאדות. צילום: אסף אמברם

נותנים למים להתאדות. צילום: אסף אמברם

ואז תגיעו למצב הזה: מוצקי קוקוס שמיטגנים בשמן קוקוס. גם תשמעו קולות טיגון. צילום: אסף אמברם

ואז תגיעו למצב הזה: מוצקי קוקוס שמיטגנים בשמן קוקוס. גם תשמעו קולות טיגון. צילום: אסף אמברם

ואז נכנס הקארי. צילום: אסף אמברם

ואז נכנס הקארי. צילום: אסף אמברם

ובשלב זה המטבח שלכם יריח כל כך טוב שכל השכנים יבואו וירצו לטעם ממה שהכנתם. תגידו להם לחכות. צילום: אסף אמברם

ובשלב זה המטבח שלכם יריח כל כך טוב שכל השכנים יבואו וירצו לטעם ממה שהכנתם. תגידו להם לחכות. צילום: אסף אמברם

הדלורית המגוררת נכנסת למסיבה. צילום: אסף אמברם

הדלורית המגוררת נכנסת למסיבה. צילום: אסף אמברם

 

ואחרי העדשים. מכסים המים ומתחילים לבשל..

ואחריה העדשים. מכסים במים ומתחילים לבשל..

ו-וואלה! יש מרק. צילום: אסף אמברם

ו-וואלה! אפשר לאכול (אגב הקערות מהכפות גם עשויות מקוקוס!). צילום: אסף אמברם

מתכון מרק עדשים מושלם לחורף עם קרם קוקוס ודלורית

6 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, 45 דקות עד שאפשר לאכול

מצרכים:

1 דלורית בגודל בינוני (בערך 800-900 גרם משקל בעת הקנייה), קלופה, חצויה ומנוקה מהזרעים
1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס אורגני ג'מוקה
2 כפות ממרח קארי אדום – קנוי או זה שהכנתם לפי המתכון מלמעלה
2 כוסות (400 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
2 כפות רוטב סויה
מלח, לפי הטעם

אופן הכנה:

  • מגררים את הדלורית בפומפייה או חותכים גס ומרסקים בעזרת מעבד מזון (אפשר גם לחתוך לקוביות קטנות).
  • שמים את כל קרם הקוקוס בסיר בינוני מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה תוך בחישה מדי פעם, עד שכל המים שבקרם מתאדים, ומה שבסיר מתפרק לשמן קוקוס שקוף ומוצקי קוקוס לבנים.
  • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שמוצקי הקוקוס מזהיבים מעט. כל התהליך לוקח בערך 5 דקות.
  • מוסיפים את ממרח הקארי, מערבבים היטב ומטגנים מעל להבה נמוכה כדקה. מוסיפים את הדלורית המגוררת והעדשים השטופות ומכסים ב-6-7 כוסות מים.
  • מביאים לרתיחה, מוסיפים את רוטב הסויה, ומבשלים מעל להבה בינונית 30 דקות (בוחשים מדי פעם, לא משנה אם תכסו את הסיר או לא) או עד שהעדשים התפרקו אבל לא לגמרי. אם תכולת הסיר מסמיכה מדי, מוסיפים מעט מים. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
  • מגישים יחד עם בצל ירוק פרוס דק ושבבי קוקוס קלויים*.
  • המרק נשמר במקרר ארבעה ימים – כדאי להוסיף לו עוד מים בחימום מחדש.

*שבבי קוקוס קלויים: לוקחים 3 כפות שבבי קוקוס, שמים במחבת מעל להבה בינונית ומערבבים ללא הפסקה בערך דקה וחצי, או עד שהם מזהיבים מעט. מעבירים לצלחת, נותנים להם להתקרר ושומרים בקופסה סגורה עד לשימוש.

המתכון הופק בשיתוף מוצרי הקוקוס (המצוינים!) של Jammoka

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

למתכוני מרקים נוספים:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת
מרק אורז ירוק
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי

שתפו:

58 תגובות

  1. וואו, נשמע פצצה. גם המרק וגם הקארי. מכינה את שניהם היום!
    אפשר להוסיף פנימה גם עלים של קארי (לממרח) ?
    ואם אין שורש טרי של גינגר? אפשר לגרד שורש יבש?

    תודה!!

  2. מושלם!!! תודה על המתכון חייבת לנסות!

  3. נשמע מדהים תודה רבה!
    כשעשיתי מרק עם דלורית, באחת הפעמים חתכתי לפרוסות יחד עם הקליפה ושמתי הכל בתוך הבלנדר
    חשבתי שזה בטח יותר בריא
    אפילו את הגרעינים שמתי
    וערבלתי הכל. זה כדאי?
    יצא בסדר גמור – רק שמדי פעם הייתה חתיכה מאוד קשה במרק …

    • היי אפרת, בשמחה 🙂
      קליפת הגרעינים לא אכילה. מלבד זה, זה בסדר בהנחה ששטפת היטב את הקליפה והורדת את השפיץ העליון שהוא קשה כמו עץ. .
      כדי להימנע מעניין החתיכות תעבירי את מחית הדלורית לקערה ותסרקי אותה לפני שמוסיפה למרק

  4. אתה פשוט מדהים.
    השפה, הסגנון, הבהירות, הקלילות.. וכל זה על אוכל. איזה כיף

  5. הכנתי ! יצא מעולה! אך המרק יצא סמיך מאוד והוספתי לפחות עוד כמה כוסות מים כך שיצא לי הרבה מרק… האם אפשר
    להקפיא את המרק?

    • היי חן
      איזה כיף לשמוע 🙂
      אין בעיה להקפיא. המרק הזה בפרט ומרקי קטניות בכלל שורדים את ההקפאה מצוין – עד חודשיים.
      יכול להיות שאחרי ההקפאה תצטרכי לטעום ולתקן תיבול/להתאים סמיכות עם מים

  6. נקרא נפלא

  7. הכנתי! אתה כנראה האדם היחידי בעולם שמסוגל לגרום לי להכין קארי אדום! המרק יצא אלוהי. תודה ושבת שלום

  8. לילך שוורץ

    הי עז.
    לקרוא את דבריך, להתענג ומכל מילה לראות באופן ממשי את התמונה כולה ברורה, להנות מהצילומים המדהימים שנותנים לי את הביטחון בצעדי הבישול.
    גם אם לרגע נדמה שטעיתי, תמיד יש את ההסבר מתחת לכל תמונה ואת התמונה כמובן.
    אבל דבריך, המחקר שאתה מציג על כל מצרך ופרט במתכון ממש גורמים לי לקום מהכסא ולבשל.
    כך קרה לי הסופש הזה….
    אחותי, גלית, שמכורה לבלוג שלך בטירוף (היא זאת שעשתה בנינו הכירות לא רישמית, הודיעה לי…"יש לנו מרק לשבת!!"
    מיד קנינו (יותר נכון נתנו משימות לבעלים….שיהיו יעילים אף הם) את המצרכים וכל אחת בביתה עשתה, אפשר היה לראות את תחתית הסיר כבר בתום הארוחה של ערב שישי, אני לא התעצלתי והכנתי לי מנה נוספת שיהיה לי לתחילת השבוע….כבר אפשר לראות את מחצית הסיר כאילו נעלמה, אני אכלתי מנה, בני…ואז ביתי…אמרה: "אמא…אני רק טועמת סבבה?"רק לטעום.. והופס….
    למקרה שלא הבנת…המרק, הנזיד….איך שלא תחליט לקרוא לזה פשוט הצלחה כבירה!!!
    טעייייים שחבל על הזמן, הממרח קארי פשוט נדיר….
    תודה רבה על מתכון מדוייק להפליא, על שיח וירטואלי ועל אוכל גורמה ממרכיבים משובחים.
    ברכה בכל מעשה ידיך.
    לילך

    • היי לילך 🙂
      תודה רבה על מילותייך החמות.
      תגובות כאלו נותנות לי הרבה נחת ומעודדות אותי להמשיך להשקיע עוד ועוד! =]
      שיהיה שבוע מצוין!
      עֹז

  9. הי!
    נראה מעולה, בא לי להכין בערב. יש לי מסמאן קארי קנוי, אפשר להשתמש בו? הבנתי שקארי קנוי כדאי לשים כמות קטנה יותר מקארי תוצרת בית כי הטעמים חזקים יותר, זה נכון? כמה כדאי לשים?

    תודה!

    • היי ענבר 🙂
      אין שום בעייה לשים מסמאן קארי. גם אם יש קארי ירוק או כתום או צהוב הם יזרמו פה.
      הייתי מתחיל בכף אחת ומוסיף עוד במהלך הבישול לפי הטעם. כדי להוסיף במהלך הבישול, שמים את הממרח בכמות שאת רוצה להוסיף בקערה, מוסיפים מצקת מהמרק החצי מוכן, מערבבים היטב ואז מחזירים למרק. ככה הטעמים שלו יתפזרו בצורה הכי טובה.
      בהצלחה =]

  10. היי… מאוד נעים לקרוא את הבלוג שלך… אני מבינה שהמרק יוצא קצת חריף בגלל הקארי… איך אפשר להפוך אותו ללא חריף בשביל ילדים?

    • היי אושרי 🙂
      תודה על המילים החמות
      אם נמנעים מחריפות מכל סיבה – פשוט מכינים את הממרח בלי הפלפלים החריפים. זה הכל.
      בהצלחה =]

  11. היי עז,
    אז דבר ראשון המרק יצא מעולה!
    קצת קשה לי עם חריף בהיותי אשכנזיה בת אשכנזים אבל אני מרגילה את החיך לטעמים אחרים לכבוד בן זוגי העיראקי- והמרק הזה היה הצלחה. צלחתי את החריפות בטוב וירדנו שנינו על שליש מרק בלי לשים לב.
    כמה נקודות- אין לי סיר עם טפלון (יש לי ארקוסטיל שהוא טוב בשבילי אבל מיד תבין את הבעיה) כך שאת כל הסיפור עם הקוקוס עשיתי בסיר נטול ציפוי מה שגרם לדפנות שרופות שבהתחלה הדיפו ריח אגוזי משכר ובהמשך ריח של… שרוף. הסיפור עם הקוקוס לקח לי בערך 13 דקות וגם אז נראה לי שעצרתי שניה אחת לפני הזמן כשרק התחילו להיפרד ועוד לא היה לגמרי מופרד (הפחד. פעם הבאה אני אלך עד הסוף) ואז העברתי לסיר אחר. יש פתרון לסיפור הזה? בגלל השלב שהוא מקציף ועולה…
    שאלה נוספת- באחד ממסעותי הבאתי אבקת קארי ירוקה, האם אני יכולה להוסיף אותה למרק המוכן? היא לא חריפה…
    נשאר עוד רוטב שהוקפא כך שכנראה גם יהיה עוד מרק 🙂
    תודה על מתכון מצויין ועל התמונות כך שגם כשהיינו בטוחים שמשהו לא תקין מיד הסתכלנו על הבלוג ונרגענו.
    תמשיך ככה,
    תאווה לחיך ולעיניים

    • היי עדי 🙂
      שמח לשמוע =] בתיאבון לכם עם שני השליש שנשארו!
      זו אכן סוגייה בעייתית (נזכר בכל הפעמים שקרו לי דברים דומים עם סירי נירוסטה).
      את צמצום הקוקוס אפשר גם לעשות במחבת טפלון ואז להעביר לסיר להמשך בישול

      ולשאלה השנייה: המרק מקבל בברכה תוספות ממשפחת התבלינים, תוסיפי מהאבקה שהבאת בכיף =]

  12. מתכון מעולה!! תודה רבה.
    הקארי שיחוק ענק, אנחנו אוכלים אותו עם כל דבר (יוגורט לבן,קטניות מבושלות, מרקים)
    תמיד כיף להכנס לבלוג שלך

  13. היי.גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן והספקתי לחרוש עליו ולהכין כמה מתכונים.הכל יצא מושלם.כל הכבוד על ההשקעה והרצינות. האם אפשר להחליף דלורית במשהו אחר?

    • היי אנה 🙂
      תודה רבה על המילים החמות.
      אין בעייה להשתמש בירקות כתומים אחרים: דלעת, בטטה ואפילו גזר. כל אחד יתן טעם שונה.
      בהצלחה!

  14. פעם ראשונה בבלוג שלך ומאוד נעים, איכותי ומזמין.

    ושאלה, האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס בשמן קוקוס?

    • היי רחל 🙂 ברוכה הבאה =]
      בהחלט אפשר – שימי 4 כפות שמן קוקוס ובהן תטגני את ממרח הקארי =]
      בתיאבון

  15. למה הכוונה גבעולים מצרור כוסברה? רק הגבעול? בלי העלים? הכנתי מכל הצרור ויצא קארי ירוק.

    • היי סופי
      אפשר רק גבעולים, בלי עלים, אפשר מכל הצרור. אם יצא לך ירוק מדי להבא שימי רק גבעולים ויותר פלפלים אדומים

  16. המתכון נראה נפלא, בוודאי אכין עוד השבוע (:
    אני לא כלכך מסתדרת עם רוטב סויה, לא אוהבת את הטעם ולא מחזיקה בבית, הטעם שלו דומיננטי במרק? האם שווה לקנות במיוחד (בהנחה שהטעם לא חזק מאד ), או שאפשר להחליף במשהו אחר?
    וגם- כמה בערך אמור לשקול שורש הג'ינג'ר לקארי?
    תודה!

    • היי תום 🙂
      אפשר לשים מלח במקום הסויה, הטעם של הרוטב לא דומיננטי במרק והוא מוסיף אוממי שזה תמיד טוב
      הייתי הולך על 20-30 גרם ג'ינג'ר אפשר יותר כמובן
      בהצלחה 🙂

  17. בסד"

    נשמע טוב ובעיקר בריא תודה

  18. הבנתי שחימום של קוקוס/ שמן קוקוס – שורף את היתרונות שלו. האמנם?

    • היי 🙂
      בכללי חימום יתר משפיע על ערכים תזונתיים. לא בקיא מספיק בערכי הקוקוס אבל אם אשאיל מעולם שמן הזית – חימום משפיע על תרכובות עדינות.
      אז מניח שיש אמת במשפט אבל לא יודע כמה אמת וכמה מהקוקוס מושפע.

  19. נראה מעולה, במה אפשר להחליף את הקארי? בעלי אלרגי לבצל :/

  20. היי. תודה על המתכון. הכנתי ביום שישי. יצא טעים בטירוף. רק בעיה אחת. לא יצא בצבע כתום. די מוזר לי. מה הבעיה לדעתך?

    • היי אלי 🙂
      שמח לשמוע שאהבת!
      באמת לא יודע למה לא יצא כתום, אינטואיבית זה בגלל העדשים הכתומות שמושכות יותר לצבע זהוב קל. אם אתה רוצה צבע כתום חזק יותר פשוט תוסיף כורכום 😉

  21. היי עוז,
    קודם רציתי להגיד שאני ממש אוהבת את הבלוג שלך יש לך מתכונים ממש מיוחדים!
    יש שאלה יכול להיות קצת מפגרת אבל למה לא להשתמש בשמן קוקוס אם במתכון מאדים את הנוזלים של הקרם קוקוס?

    • היי סיון =]
      תודה רבה!!
      שאלה מצוינת!
      קודם כל, בהחלט אפשר, חוסך 4-5 דקות (תלוי בעצמת הכיריים)
      הסיבה שעושים את כל התהליך הזה היא כי אנחנו רוצים את כל מה שהוא לא שמן בקרם קוקוס (כל מיני חלבונים וסוכרים) ואנחנו רוצים שהם יתקרמלו (כמו שמטגנים בצל להזהבה.
      הקוקוס המקורמל מוסיף שכבת טעם כיפית מאוד למרק, כזו שלא טועמים במרק עדשים סטנדרטי

  22. ניתן להשתמש באבקת קארי במקום ממרח קארי?

    • היי דנה
      בגדול כן , – אבקת קארי צריכה טיגון של 10 שניות בלבד כדי לפתח טעמים. שימי כף ממנה למתכון הזה

  23. הי עוז,
    האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס, שהוא פחות שומני?
    תודה ורד

  24. הי עוז.ממש לא התכוונתי להיכנס למתכון הזה אבל כך קרה והתגובות ככ חמות שעושה חשק להכין?.בקשר לג'נג'ר,יש לי קוביות קפואות.

    הולך? כמה לשים לדעתך?

  25. עוז, המתכונים שלך מעולים, את זה אני כבר יודעת.
    אבל הטעמים (והריחות) של המרק הזה – פשוט אושר!!

  26. עוז המרק נשמע מעילה אבל אין לי זמן (או חשק?) להכנת הקארי
    אם אשים בנפרד ג’ינג’ר סויה וקצת תבלין אבקת קארי יהיה בסדר?!
    עצלנית המחץ…

  27. מה מידת החריפות של המרק?
    לילדים בני שלוש זה מתאים?

  28. טעים מאוד, גם הילדים אהבו, הוספנו כף אחת שטוחה של ממרח קארי קנוי כדי שיהיה מעודן בחריפותו, תודה רבה על עוד מתכון מוצלח

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: