ממש השבוע ליאת סיפרה לי שמאז מפגש הקציצות והקוסקוס בקורס הבישול שלי בו השתתפה, היא מכינה מסייר בבית כמעט כל יום, ובזכות המתכון הזה הילדים שלה מנשנשים הרבה יותר ירקות.
המתכון, באורח פלא, לא פורסם בבלוג עד היום, אז עכשיו זה בהחלט הרגע המתאים ?
זה מתכון שכל יוצא / יוצאת טריפולי מכיר / מכירה: ירקות חמוצים פריכים ונהדרים, שמלווים תמיד את הקוסקוס ונפלאים בפני עצמם.
אבל לא חייבים להכין קוסקוס, צ'ירשי ומפרום בשביל ליהנות מהמסייר – הם פשוט טעימים ונהדרים ויכולים ללוות כל ארוחה, ובעולם שבו כל הזמן חושבים על מה לאכול, זה פתרון מזין, מהיר ויעיל.
צפו: איך להכין מסייר (שלבים בהילוך מהיר)
כבר הקדשתי בבלוג המון תשומת לב לחמוצים מותססים, כמו כרוב כבוש ומלפפון חמוץ במלח, והחמוצים האלו מהירים יותר וקצת יותר קלילים באופי שלהם.
זאת ועוד, בזכות המתכון הזה תוכלו להציל ירקות שנמצאים במקרר וצריכים חילוץ. זה בדיוק מה שקרה לי היום בבוקר – פתחתי את המקרר וראיתי כרוב שהתחנן ליחס, שומר שעוד יומיים לא יהיה מה לעשות איתו וגם גזרים שאיבדו חלק מהפריכות שלהם.
אז נכון, המתכון הכי טעים עם ירקות טריים שנקנו באותו יום, אבל הוא מוצלח גם עם ירקות שטיפונת התעייפו, וכל מתכון שעוזר להפוך 2 ק"ג של ירק למנה טעימה הוא מתכון שאני רוצה לפרגן לו.
מה מתאים למסייר?
בגדול, כל ירק קשה מתאים לסלט יכול להצטרף למסייר. אני השתמשתי היום בכרוב, גזר (רגיל וגם צבעוני), שומר, קולרבי ופלפלים (אדומים וצהובים), ובאותה מידה יכולתי לצרף גם כרובית, כרוב סגול, צנון, צנונית, סלרי וכמובן פלפלים חריפים.
כל מה שצריך זה להכין את הירקות לחיתוך (קולרבי וגזר לקלף, להוציא את הליבה והזרעים מהפלפלים וכולי), לחתוך אותם גס ולתבל.
הם טעימים מיד לאחר התיבול (מיד נגיע אליו), והם משתבחים ככל שהם יושבים במקרר – ממליץ להשרות מינימום שעה ואחרי לילה במקרר בכלל הם מעדן.
הם נשמרים שבוע ואפילו יותר בקופסאות סגורות – תלוי בעוצמת המקרר שלכם.
התיבול
לא יכול להיות פשוט יותר – מלח, מיץ לימון, סוכר ומעט חומץ. אני מוסיף שמן זית כי אני אוהב אבל גם זה לא ממש חובה. אתם יכולים לשחק עם המינון של המרכיבים השונים לפי הטעם שלכם, ולעשות אותם חמוצים יותר, מתוקים יותר, או מלוחים יותר.
משפט קטן לגבי החומץ – אני שמתי חומץ תפוחים, וכל חומץ שיש לכם בבית מתאים – מהחומץ הכי פשוט ועד חומץ בן יין. כל סוג חומץ נותן עוד קצת טעם מיוחד משלו, אז ממליץ לנסות ולגוון את מחלקת החומצים אצלכם במזווה, זה רק ישדרג (וחומץ בכללי לא מתקלקל).
רגע לפני המתכון
אספר לכם שממש השבוע פתחנו הרשמה למחזור מספר 4 (!) בקורס הבישול הביתי שלי. בקורס, שנפרס על פני שישה מפגשים מלאים (של 3 שעות בערך כל אחד) אני עובר בהרחבה ומסביר על סוגי המנות והמתכונים שאנחנו פוגשים הכי הרבה בבישול הביתי (תבשילים, קציצות, סלטים, מוקפצים, פסטות, מרקים ועוד).
בכל אחת מהקטגוריות, אני מסביר איך מצליחים לבשל גם בלי מתכונים – לפתח אינטואיציה בישולית, להבין איך להחליף מרכיבים, איך לזרום ואיך להוציא את המקסימום מחומרי הגלם והכלים שיש בבית (ונפתחת גם קבוצת ווצאפ סודית למשתתפים איתי עם מענה לכל שאלה).
מדובר בשישה מפגשי ערב בחנות cookware&co, רחוב המייסדים 60 אבן יהודה, יוצאים לדרך ביום שלישי 23.5, שעה 18:30.
מחיר לסדנה בודדת 450 ש"ח, מחיר למפגש בהרשמה לכל הקורס 395 ש"ח. כל הפרטים נמצאים כאן בקישור:
פרטים והרשמה מחזור 4 קורס בישול עז תלם
אשמח לראות אתכם!
לפני שאתם שואלים:
- אפשר להכין בלי חומץ או בלי מיץ לימון, השילוב של שניהם נותן טעם מצוין.
- ניתן להכין בלי סוכר בכלל, הכמות לא גדולה והוא עוזר לעדן את החמיצות.
- אפשר להוסיף גם שום (4-5 שיניים פרוסות דק) ופלפלים חריפים טריים (1-3 לפי טעמכם, פרוסים דק, עם או בלי הגרעינים) למתכון.
- יכולים לשדרג עם תבלינים כמו פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מתכון מסייר: חמוצים מהירים נוסח טריפולטאי
2 קופסאות של 2 ליטר, בערך 10 מנות, טבעוני, ללא גלוטן, 15-20 דקות עבודה, מינימום שעה השרייה (ומומלץ למשך הלילה)
מצרכים:
בכללי, לירקות צריך:
2 ק"ג תערובת ירקות קשים: פלפל (מומלץ ואפשר לשים בצבעים שונים), כרוב (לבן או סגול), שומר, קולרבי (קלוף), גזר (קלוף), סלרי (גבעולים או שורש – את העלים תשמרו לתבשילים), כרובית, צנון / צנונית, לפת ועוד.
אני שמתי:
4 גזרים בגודל בינוני/קטן
1 כרוב קטן
4 פלפלים מאורכים (2 צהובים ושני אדומים)
1 קולרבי גדול
1 שומר בגודל בינוני
לתיבול:
מיץ סחוט טרי מ-1-2 לימונים (רבע-חצי כוס, אפשר לשים יותר או פחות, לפי הטעם)
2 כפות חומץ כלשהו (כל סוג מתאים,אני שמתי חומץ תפוחים)
כפית סוכר לבן או חום
1-3 כפיות מלח דק
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- קולפים את הירקות שצריכים קילוף (קולרבי, גזר).
- חותכים את הירקות לפרוסות/חתיכות בעובי ½ ס"מ בערך.
- מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, הסוכר, שמן הזית והמלח.
- מערבבים היטב.
- טועמים ומוסיפים עוד סוכר/חומץ/לימון/מלח/שמן לפי הטעם – אם אתם אוהבים יותר חמוץ, שימו עוד מיץ לימון או חומץ, ואם חמוץ לכם
- מדי תוסיפו סוכר.
- משרים כשעה בקערה (אפשר לכבות אותה במגבת מטבח או קערה נוספת) ואז מעבירים לקופסאות ומוציאים בכל פעם שאוכלים משהו.
- נשמר בקירור שבוע או יותר (תלוי בעצמת המקרר שלכם).
לעוד מתכוני סלטים:
מרהיב. מקפיץ את בלוטות הטעם. יאמי.
תודה רבה שרה!
היי עז .אחלה מתכון . מזכיר לי מאוד את החמוצים היפניים ( ישראלים רבים משום מה קוראים להם קימצי' אבל זה לא )
הסוד בחמוצים היפניים הוא מלפפון חתוך למטבעות שמגביר את הכימיה בצורה מסוימת .
כל השאר מאוד זהה למסייר . כמובן אפשר להוסיף קצת גינגר לתת לזה את הטעמים האסייתים קצת שומשום ואולי אפילו כפית שמן שומשום .
מכיון שאני עושה כמות גדולה אני אוהב להטביע בנוזלים אז היחס הוא מנת חומץ ל5 מנות מים . וכמובן את התמיסה עצמה ניתן לבשל כדי להמיס את הסוכר . וכמו בכל המוחמצים זה כפית מלח על כוס מים 😉
תודה ששיתפת אוסקר היקר!
היי עוז, כבת לטריפוליטאי ושעושה המון את המסייר. אצלנו לא מוסיפים סוכר, וזה טעים מאוד. ממליצה להוסיף גם לפת טרייה שמתרככת והופכת למעדן.
תודה ששיתפת יפית היקרה!
כשניסיתי בלי הסוכר לטעמי היה חמוץ מדי, זה רק כפית ממנו וזה טיפה מעדן את ההחמיצות, לגמרי עניין של טעם
תודה רבה רבה
בשמחה ורד
הסלט נוסף אחר כבוד לאזרחים הקבועים על השולחן שלנו. נראה כאילו תמיד היה שם.
היי עז, מה אתה אומר על מירין במקום חומץ וסוכר? זה בכלל הרי פטנט שלך מהמתכון לחזרת:)
איך בצל במסייר?
מתאים או משתלט?
לדעתי משתלט אבל יכול לעבוד
כמה פשוט, כמה טעים! לא הכרתי, אך ניסיתי ונשביתי. בטוחה שיככב לא מעט על שולחננו. תודה רבה לך עז על עוד מתכון מדויק וטעים!
שמח לשמוע יעל היקרה!