ארבעה מתכונים שיקבלו בברכה את תשע"ה: סלט לוביה רימונים ותמרים, קציצות פרסה ברוטב מנגולד ולימון, תבשיל בשר עתיק שנקרא משמשיה, עם משמשים, דלעת ותבלינים, וגם תוספת בריאה של מג'דרת עדשים ובורגול
ראש השנה, שיצוין זו ה-5775 בעוד קצת יותר משבועיים, הוא אחד החגים שאני הכי אוהב: כל המשפחה מתכנסת, טועמים משלל מיני ירקות, ועליהם מברכים כל מיני איחולים משמחים שאנחנו רוצים שיהיו לנו: שנהיה מלאים מצוות כמו רימון, שנהיה לראש ולא לזנב, שירבו זכויותינו ושתהיה לנו שנה טובה ומתוקה כדבש.
באותה הזדמנות אנחנו גם שולחים קללות ואיחולים פחות לבביים לכל האויבים שלנו. כשאוכלים תמרים, מאחלים להם שיתמו. כשאוכלים סלק (או מנגולד) מאחלים להם שיסתלקו וכשאוכלים כרישה, מאחלים להם שיכרתו (ד"ש ל-ISIS) ועוד – כל עדה ומשפחה עם הברכות שלה. אצלנו כל שנה מנסים להוסיף גם ברכות לסדר של השנה הבאה, שיהיה עוד משהו לאכול ולברך. דוגאמות? בשפע. פיצה, שיתפוצצו, מלפפון, שיתלפלפו, מרווה, שיהיה להם מר, ובטח אני אזכר בעוד אחר כך.
אז השנה החלטתי להקדיש את ארוחת החג לברכות, ולהשתמש בחומרי הגלם שגם ככה קונים במנות השונות של החג.
1. סלט לוביה, רימונים ותמרים צהובים
ש בו לוביה טרייה ורעננה, גרגרי רימון אדומים שמתפצפצים בפה וגם תמרים צהובים שבחיתוך נכון מצליחים להפתיע. שלוש ברכות של החג בסלט אחד. יש יותר קדוש מזה?
2. קציצות בקר ופראסה ברוטב מנגולד ולימון
זו כנראה הקציצה הטעימה ביותר שתטעמו אי פעם. קציצות בקר חגיגיות עם כרישה (ברכה #1) ברוטב ממכר וגם ממש קל להכנה של לימון ועלי מנגולד (ברכה #2).
3. משמשיה – תבשיל בקר ברוטב משמשים מהמאה ה-13
מתי בפעם האחרונה טעמתם מנה עם 800 שנים של היסטוריה? תכירו את המשמשיה – תבשיל בקר ברוטב משמשים ודלעת (שהיא גם הקרעה עליו מברכים), שהוגש לשולחן של מלך פרס ועושה קאמבק לארוחת ראש השנה
4. מג'דרה עדשים כתומות ובורגול עם המון בצל מטוגן
תוספת חגיגית ומלאה בטעם של עדשים כתומות ובורגול עם המון בצל מטוגן בשיטה של סבתא. חוץ מהרימון המקשט אין פה ברכות אבל כל המנה משתמשת בטכניקות עתיקות וחומרי גלם מקומיים משובחים (קיצור זרמו). וגם: מה זה לקרמל
עוד מנות באוירת החג:
.
סלט וולדורף סלק
לביבות כרישה ומנגולד
סלט עדשים ותרד
איך להכין אורז מושלם