אם יש דבר שאני גרוע בו, זה לחגוג. באמת, לא טוב בלחגוג ימי הולדת, לציין אירועים וכל העניינים פורמליים האלו. בקלות קל להיסחף בשגרה ולא לעצור לרגע ולהביט אחורה על מה שעשית. לפני חודשיים האתר חגג שנתיים (מרגיש יותר, נכון?), ובגלל מה שאמרתי בהתחלה (ועומס יתר בעבודה) לא התייחסתי לאירוע כראוי. אז התאריך הנומינלי שהגענו אליו היום הוא גם סוף ספירת 365 ימים וגם הזדמנות בשבילי לציון חגיגות בלוגולדת מאוחרות!
יש לי את המזל והזכות לעסוק 24 שעות במשהו שאני מאוד אוהב: אוכל, ולהשתמש בידע שלי כדי לגרום לאנשים לבשל בבית, לפתח את הכישורים הקולינריים שלהם, וליהנות מכל ההטבות שבאות עם הבישול הביתי: אוכל יותר בריא, פחות יקר, פיתוח ביטחון עצמי, יכולת אילתור ובעיקר, והכי חשוב, יצירת רגעים וזכרונות מחממים עם האנשים שאוהבים.
אומרים שלחם שקופא על שמריו לא תופח, אז הצצתי ברשימה של הדברים שאיחלתי לעצמי (ולאתר) לפני שנה.
מה איחלתי לעצמי לשנת 2015 – תכנון מול ביצוע 😀 :
1. להמשיך לגלות עוד על הסודות מאחורי המנות שנתפסות כמובן מאליו, לעולם לא להפסיק לשאול למה, להתעמק, לחקור ולמצוא את מקורות המידע הטובים ביותר שקיימים.
מבוצע ובוצע!
2. להגיע לכמה שיותר אנשים עם המסר העיקרי שלי: כשמבינים מה עושים במטבח, אפשר לבשל יותר טוב, ליהנות יותר מהתהליך ולהרוויח את כל ההטבות שבאות ביחד עם הבישול.
בוצע! מספר הקוראים באתר השנה הוכפל, מ-240,000 ב-2014 לכמעט 500,000 השנה. תכף נגיע למיליון 😉
3. להתרחב לאפיקי מדיה אחרים: טלוויזיה, ספרות, עיתונות כתובה.
בוצע! אני עכשיו כותב במגזינים טיימאאוט ואת גורמה, ונקווה שמתישהו ישדרו את התוכנית אליה הצטלמתי. להוציא ספר בישול משלי נשאר עדיין ברשימת המטרות, אבל לא בתור משהו מיידי. הייתי מאוד קרוב להנעת מהלך כזה, כבר הכנתי רשימות מתכונים, יצרתי קשר עם הוצאות וכמעט התחלתי מימון המונים לספר.
ככל שחשבתי על זה יותר, הבנתי שהסיבה שהתוכן שלי מצליח היא כי אני מרחיב, ובספר בישול קונבנציונלי חייבים לצמצם. אני לא יכול לתת לכם ספר בישול של 80 מתכונים כלשהם ויאללה בהצלחה, את זה יש לכם בשפע, ומכיוון שספר בפרט ודפוס בכלל בכלל הם ערוצים עם מגבלת מילים, אני מעדיף להתמקד באינטרנט, פה אני יכול להרחיב ולתת כל שביב ופסיק מידע שיש.
4. להמשיך להתרגש בכל פעם שפירה מסמיך, לביבה נהיית זהובה ויפה וטחינה מתחילה לתפוס את עצמה ולהגיע למרקם מושלם
מבוצע בשוטף. לא תאמינו כמה התרגשתי מלהכין האשה רשתה הפרסי.
5. ללמוד ולהכיר עוד מנות מיוחדות, מתכונים יוצאי דופן, מטבחים אתניים מלאי טעם וחומרי גלם מיוחדים. לא משנה כמה אני אדע, תמיד יש עוד מה להכיר לגלות!
מבוצע בשוטף. המטבח הוא המעבדה שלי, ואני לא צריך לקבל אישור מהאוניברסיטה כדי להגדיל את תקציב המחקר והפיתוח 🙂
וזה לא סיכום שנה בלי רשימות, הנה חמשת הפוסטים הכי פופולריים השנה (מכל הזמנים) ואחריהם חמשת הפוסטים הכי פופולריים שפורסמו השנה.
הכי פופולאריים השנה:
עם יותר מ-100,000 קוראים, המדריך המלא למוקפץ הוא אחת מכתבות הדגל, אם לא ה.. אפילו מזהים אותי ברחוב בזכות הכתבה וההסברים המקיפים שמניבים בבית תוצאות כמו של מסעדה. לא הכנתם עדיין? קדימה
יותר מ-75,000 איש קראו ובישלו עם כתבת הקובה, תיעוד של יום מרגש במיוחד בו למדתי מסבתא חנה את כל הסודות והטריקים להכנת מנת הדגל של המטבח העיראקי. עם הזמן והתגובות שהצטברו בכתבה זה הפך למדריך יותר מקיף ממה שיכולתי לדמיין (וגם גרפה 1700 לייקים!). בחישוב מהיר, נגיד שחצי מהנכנסים הכינו את המנה, זה כבר שווה ל-37 טונות של סולת ויותר ממיליון וחצי קובות (לפי 40 קובות מכל מתכון) שגולגלו בזכות כתבה אחת. כבוד =]
את המדריך המלא לריזוטו פרסמתי קצת אחרי לפני שבועות 2014, ובשנה האחרונה הוא תפס תאוצה, הרבה בזכות התוכנית מאסטרשף, בה המתמודדים היו צריכים להיכן מנת אורז לפני שהגיעו לשופטים. בשורה התחתונה: זה לא מפחיד, וזה ממש טעים. קדימה לבשל 🙂
באמת שאין דבר יותר כיפי מקצפת. זאת כתבה שצילמנו כמעט על הדרך. איילת הירשמן הגיע להתארח אצלי במטבח, ותכננה להכין מתכונים עם קצפת ותותים, אז ביקשתי מקרן הצלמת שתתעד, חקרתי לעומק מה היא ואיך היא נוצרת ומפה לשם נולד המדריך המקיף לענן המתוק.
לפני שנה קיבלתי שיחה מדניאל, חברה, יחצנית וגם עוקבת צמודה של האתר. היא התקשרה אלי במיוחד כדי לספר שהיא הכינה לארוסה (היום בעלה) את הפירה לפי המתכון שלי, והיא קיבלה עליו מחמאות ואפילו אמרו לה שזה הפירה הכי טעים שטעמו אי פעם. מה עוד אני יכול לבקש? 😉
הכי פופולאריים מהכתבות החדשות (שפורסמו השנה):
קציצות הירק של המטבח העיראקי נמצאות כעת בסוג של טרנד – עם הרבה מקומות שמתמקדים האוכל רחוב ששמים אותן בפיתה או חלה ומגישים. אבל לא צריך ללכת לשוק הכרמל בשביל ערוק מוצלח – המתכון המלא של סבתא חנה, שגרף יותר מ-25,000 כניסות, פה מעל.
יש לי וידוי. אני משתמש בכתבות שאני מכין בתור תירוץ ללמוד בשביל עצמי. סתם ככה תמיד יש סיבה לדחות את העיון בספר הזה, או חיפוש אחר מידע בנושא אחר. את ההחלטה: להכין מדריך פופקורן, ניצלתי כדי להתעמק במיוחד, ולהבין איך הוא מתפוצץ, ממה מגיע הטעם שלו ואפילו מה הקשר שלו לסבא ג'פטו.
3. איך להכין סלט טאבולה כמו בגליל
סלט כל כך פשוט מצד אחד, אבל גם כל כך לא מובן מצד שני. מבחינתי זו הייתה משימה – להעמיד כתבה שתעשה סדר ותיתן את חוקי הטאבולה: איזה וכמה בדיוק בורגול לשים, אילו עשבים נכנסים ואילו לא, ובעיקר, למה לא כל סלט עם בורגול ועשבי תיבול הוא טאבולה.
4. המדריך המלא: איך להכין פתיתים
פתיתים זה אולי המנה הכי ישראלית שיש. מנה שהומצאה בשנות הצנע כדי להיות חיקוי של אורז, שמפה לשם הפכה לבת בית בכל הארץ, ופריט גורמה במסעדות יוקרה בחו"ל. היא המצטרפת הטרייה ביותר לרשימות, עלתה רק בחודש אוקטובר. עם שלוש דרכים מגניבות להכין אותם ויותר מ-17,000 כניסות, לא פלא שאהבתם 😉
5. מקסיקני לוהט: איך להכין סלסה אמיתית
קצת כמו סלט טאבולה, גם בכל מה שקשור למטבח המקסיקני אנחנו עדיין לומדים. בכתבה זו אירחתי את שחר וולמר, פליט משחקי השף ובוגר שלושה חודשים של עבודה במקסיקו סיטי, שילמד איך מכינים את הבסיס של המטבח המקסיקני – סלסות: מעגבניות, עשבי תיבול, ואפילו גוואקמולה מגניב.
בשנה הקרובה, מאחל לעצמי לא לעצור, רק להאיץ, ולמצוא דרכים לכתוב לכם עוד יותר, ולהמשיך לגרום למה שיותר אנשים לבשל בבית.
שלכם תמיד
עֹז
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה
עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
למתכוני מרקים לחורף:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת
מרק אורז ירוק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי
נפלא
נהנית מהמתכונים
הריזוטו פטריות היה להיט אצלינו בבית
היי אריאלה, כיף לשמוע 🙂
כבוד רב!
שתמשיך להציב לעצמך יעדים מעניינים ושנמשיך להנות מעשייתך הקולינארית.
תודה רבה אסף 🙂
נדמה שהאיחול הטוב ביותר הוא – פשוט תמשיך לעשות את מה שאתה עושה -זה מחמם את הלב!
תודה רבה שרה!
אלוף !!!
הכל אצלך כל כך מושלם !!
אני מפנטזת על האשה רשתה הזה מאז שהעלית אותו.
מחפשת רק קמצוץ זמן פנוי לקפוץ לשוק וללכת לשחק במטבח עם כל השלל.
תודה רבה על מילותייך החמות 🙂
אמן ואמן, אתה תמשיך להנות, ואנחנו נהנה מההנאה שלך, כה לחי!! ישר כח, מחכים לספר:)
בל הכבוד, והמשך פורה של כתיבה וצילומים משובחים!
גם פינטרסט יש לך? למה לא אמרת?
אחלה אתר, המתכונים שלך נכנסים לקבועים שלי וההסבר מתאים גם למהנדסים ☺
הנה, אמרתי 🙂
תודה רבה. האוכל הוא בהחלט משהו שאני אוהב להנדס =]
לאאאא הפירה מוביל למשהו עם תותים 🙁
צודקת! תוקן!
הנה הפירה שלך =]
http://goo.gl/Zu4RZ1
בתיאבון 😉