סיכום שנת 2015 וחגיגות בלוגולדת מאוחרות

שליש מהבטטה מקפיצים במחבת או אופים עד ריכוך והזהבה. צילום: אסף אמברם
תמונה שאהבתי במיוחד: בטטה במחבת (לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון). צילום: אסף אמברם

אם יש דבר שאני גרוע בו, זה לחגוג. באמת, לא טוב בלחגוג ימי הולדת, לציין אירועים וכל העניינים פורמליים האלו. בקלות קל להיסחף בשגרה ולא לעצור לרגע ולהביט אחורה על מה שעשית. לפני חודשיים האתר חגג שנתיים (מרגיש יותר, נכון?), ובגלל מה שאמרתי בהתחלה (ועומס יתר בעבודה) לא התייחסתי לאירוע כראוי. אז התאריך הנומינלי שהגענו אליו היום הוא גם סוף ספירת 365 ימים וגם הזדמנות בשבילי לציון חגיגות בלוגולדת מאוחרות!

מי היה מאמין שזה יעבוד! טורטיה במכונת פסטה
ניסויים במטבח עושים לי שמח

יש לי את המזל והזכות לעסוק 24 שעות במשהו שאני מאוד אוהב: אוכל, ולהשתמש בידע שלי כדי לגרום לאנשים לבשל בבית, לפתח את הכישורים הקולינריים שלהם, וליהנות מכל ההטבות שבאות עם הבישול הביתי: אוכל יותר בריא, פחות יקר, פיתוח ביטחון עצמי, יכולת אילתור ובעיקר, והכי חשוב, יצירת רגעים וזכרונות מחממים עם האנשים שאוהבים.

אומרים שלחם שקופא על שמריו לא תופח, אז הצצתי ברשימה של הדברים שאיחלתי לעצמי (ולאתר) לפני שנה.

מה איחלתי לעצמי לשנת 2015 – תכנון מול ביצוע 😀 :
1. להמשיך לגלות עוד על הסודות מאחורי המנות שנתפסות כמובן מאליו, לעולם לא להפסיק לשאול למה, להתעמק, לחקור ולמצוא את מקורות המידע הטובים ביותר שקיימים.
מבוצע ובוצע!

2. להגיע לכמה שיותר אנשים עם המסר העיקרי שלי: כשמבינים מה עושים במטבח, אפשר לבשל יותר טוב, ליהנות יותר מהתהליך ולהרוויח את כל ההטבות שבאות ביחד עם הבישול.
בוצע! מספר הקוראים באתר השנה הוכפל, מ-240,000 ב-2014 לכמעט 500,000 השנה. תכף נגיע למיליון 😉

3. להתרחב לאפיקי מדיה אחרים: טלוויזיה, ספרות, עיתונות כתובה.
בוצע! אני עכשיו כותב במגזינים טיימאאוט ואת גורמה, ונקווה שמתישהו ישדרו את התוכנית אליה הצטלמתי. להוציא ספר בישול משלי נשאר עדיין ברשימת המטרות, אבל לא בתור משהו מיידי. הייתי מאוד קרוב להנעת מהלך כזה, כבר הכנתי רשימות מתכונים, יצרתי קשר עם הוצאות וכמעט התחלתי מימון המונים לספר.

ככל שחשבתי על זה יותר, הבנתי שהסיבה שהתוכן שלי מצליח היא כי אני מרחיב, ובספר בישול קונבנציונלי חייבים לצמצם. אני לא יכול לתת לכם ספר בישול של 80 מתכונים כלשהם ויאללה בהצלחה, את זה יש לכם בשפע, ומכיוון שספר בפרט ודפוס בכלל בכלל הם ערוצים עם מגבלת מילים, אני מעדיף להתמקד באינטרנט, פה אני יכול להרחיב ולתת כל שביב ופסיק מידע שיש.

4. להמשיך להתרגש בכל פעם שפירה מסמיך, לביבה נהיית זהובה ויפה וטחינה מתחילה לתפוס את עצמה ולהגיע למרקם מושלם
מבוצע בשוטף. לא תאמינו כמה התרגשתי מלהכין האשה רשתה הפרסי.

אשה רישטה, מרק שעועית ועשבי תיבול מהמטבח הפרסי
אשה רישטה, מרק שעועית ועשבי תיבול מהמטבח הפרסי

5. ללמוד ולהכיר עוד מנות מיוחדות, מתכונים יוצאי דופן, מטבחים אתניים מלאי טעם וחומרי גלם מיוחדים. לא משנה כמה אני אדע, תמיד יש עוד מה להכיר לגלות!

מבוצע בשוטף. המטבח הוא המעבדה שלי, ואני לא צריך לקבל אישור מהאוניברסיטה כדי להגדיל את תקציב המחקר והפיתוח 🙂

וזה לא סיכום שנה בלי רשימות, הנה חמשת הפוסטים הכי פופולריים השנה (מכל הזמנים) ואחריהם חמשת הפוסטים הכי פופולריים שפורסמו השנה.

הכי פופולאריים השנה:

1. מוקפץ

בצל ירוק, ערבוב אחרון ומוכן!
בצל ירוק, ערבוב אחרון ומוכן!

עם יותר מ-100,000 קוראים, המדריך המלא למוקפץ  הוא אחת מכתבות הדגל, אם לא ה.. אפילו מזהים אותי ברחוב בזכות הכתבה וההסברים המקיפים שמניבים בבית תוצאות כמו של מסעדה. לא הכנתם עדיין? קדימה

2. איך להכין קובה סלק

קובה סולת ברוטב סלק אדום
יותר מ-75,000 איש קראו ובישלו עם כתבת הקובה, תיעוד של יום מרגש במיוחד בו למדתי מסבתא חנה את כל הסודות והטריקים להכנת מנת הדגל של המטבח העיראקי. עם הזמן והתגובות שהצטברו בכתבה זה הפך למדריך יותר מקיף ממה שיכולתי לדמיין (וגם גרפה 1700 לייקים!). בחישוב מהיר, נגיד שחצי מהנכנסים הכינו את המנה, זה כבר שווה ל-37 טונות של סולת ויותר ממיליון וחצי קובות (לפי 40 קובות מכל מתכון) שגולגלו בזכות כתבה אחת. כבוד =]

3. המדריך המלא להכנת ריזוטו

ריזוטו אספרגוס לבן, פטריות וגבינת פטה: למשקיענים. צילום: קרן ביטון כהן
ריזוטו אספרגוס לבן, פטריות וגבינת פטה: למשקיענים. צילום: קרן ביטון כהן

את המדריך המלא לריזוטו פרסמתי קצת אחרי לפני שבועות 2014, ובשנה האחרונה הוא תפס תאוצה, הרבה בזכות התוכנית מאסטרשף, בה המתמודדים היו צריכים להיכן מנת אורז לפני שהגיעו לשופטים. בשורה התחתונה: זה לא מפחיד, וזה ממש טעים. קדימה לבשל 🙂

4. איך להכין קצפת

כשהקצפת מוכנה היא תישאר יציבה גם כשמחזיקים את הקערה ככה. צילום: קרן ביטון כהן
כשהקצפת מוכנה היא תישאר יציבה גם כשמחזיקים את הקערה ככה. צילום: קרן ביטון כהן

באמת שאין דבר יותר כיפי מקצפת. זאת כתבה שצילמנו כמעט על הדרך. איילת הירשמן הגיע להתארח אצלי במטבח, ותכננה להכין מתכונים עם קצפת ותותים, אז ביקשתי מקרן הצלמת שתתעד, חקרתי לעומק מה היא ואיך היא נוצרת ומפה לשם נולד המדריך המקיף לענן המתוק.

5. איך להכין פירה מושלם

איך להכין פירה
איך להכין פירה. צילום: רחלי קרוט

לפני שנה קיבלתי שיחה מדניאל, חברה, יחצנית וגם עוקבת צמודה של האתר. היא התקשרה אלי במיוחד כדי לספר שהיא הכינה לארוסה (היום בעלה) את הפירה לפי המתכון שלי, והיא קיבלה עליו מחמאות ואפילו אמרו לה שזה הפירה הכי טעים שטעמו אי פעם. מה עוד אני יכול לבקש? 😉

הכי פופולאריים מהכתבות החדשות (שפורסמו השנה):

1. ערוק – קציצות ירק עיראקיות

לביבות ירק עיראקיות ערוק ע'רוק עיג'ה. צילום אסף אמברם
לביבות ירק עיראקיות. צילום אסף אמברם

קציצות הירק של המטבח העיראקי נמצאות כעת בסוג של טרנד – עם הרבה מקומות שמתמקדים האוכל רחוב ששמים אותן בפיתה או חלה ומגישים. אבל לא צריך ללכת לשוק הכרמל בשביל ערוק מוצלח – המתכון המלא של סבתא חנה, שגרף יותר מ-25,000 כניסות, פה מעל.

2. איך להכין פופקורן

זהו. לא קשה בכלל!
זהו. לא קשה בכלל!

יש לי וידוי. אני משתמש בכתבות שאני מכין בתור תירוץ ללמוד בשביל עצמי. סתם ככה תמיד יש סיבה לדחות את העיון בספר הזה, או חיפוש אחר מידע בנושא אחר. את ההחלטה: להכין מדריך פופקורן, ניצלתי כדי להתעמק במיוחד, ולהבין איך הוא מתפוצץ, ממה מגיע הטעם שלו ואפילו מה הקשר שלו לסבא ג'פטו.

3. איך להכין סלט טאבולה כמו בגליל

סלט שאני מוכן לאכול כל יום, כל היום. צילום: אסף אמברם
סלט שאני מוכן לאכול כל יום, כל היום. צילום: אסף אמברם

סלט כל כך פשוט מצד אחד, אבל גם כל כך לא מובן מצד שני. מבחינתי זו הייתה משימה – להעמיד כתבה שתעשה סדר ותיתן את חוקי הטאבולה: איזה וכמה בדיוק בורגול לשים, אילו עשבים נכנסים ואילו לא, ובעיקר, למה לא כל סלט עם בורגול ועשבי תיבול הוא טאבולה.

4. המדריך המלא: איך להכין פתיתים

כשבא לך לאכול את התמונה זה סימן שיצא טעים :) צילום: שרית גופן
כשבא לך לאכול את התמונה זה סימן שיצא טעים 🙂 צילום: שרית גופן

פתיתים זה אולי המנה הכי ישראלית שיש. מנה שהומצאה בשנות הצנע כדי להיות חיקוי של אורז, שמפה לשם הפכה לבת בית בכל הארץ, ופריט גורמה במסעדות יוקרה בחו"ל. היא המצטרפת הטרייה ביותר לרשימות, עלתה רק בחודש אוקטובר. עם שלוש דרכים מגניבות להכין אותם ויותר מ-17,000 כניסות, לא פלא שאהבתם 😉

5. מקסיקני לוהט: איך להכין סלסה אמיתית

איך להכין סלסה עגבניות סלסה ורדה. צילום: שרית גופן
סלסות בכל הצבעים. צילום: שרית גופן

קצת כמו סלט טאבולה, גם בכל מה שקשור למטבח המקסיקני אנחנו עדיין לומדים. בכתבה זו אירחתי את שחר וולמר, פליט משחקי השף ובוגר שלושה חודשים של עבודה במקסיקו סיטי, שילמד איך מכינים את הבסיס של המטבח המקסיקני – סלסות: מעגבניות, עשבי תיבול, ואפילו גוואקמולה מגניב.

בשנה הקרובה, מאחל לעצמי לא לעצור, רק להאיץ, ולמצוא דרכים לכתוב לכם עוד יותר, ולהמשיך לגרום למה שיותר אנשים לבשל בבית.

שלכם תמיד

עֹז

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

למתכוני מרקים לחורף:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת
מרק אורז ירוק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

14 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
אריאלה חן

נפלא
נהנית מהמתכונים
הריזוטו פטריות היה להיט אצלינו בבית

אסף

כבוד רב!
שתמשיך להציב לעצמך יעדים מעניינים ושנמשיך להנות מעשייתך הקולינארית.

שרה

נדמה שהאיחול הטוב ביותר הוא – פשוט תמשיך לעשות את מה שאתה עושה -זה מחמם את הלב!

מיכל

אלוף !!!
הכל אצלך כל כך מושלם !!
אני מפנטזת על האשה רשתה הזה מאז שהעלית אותו.
מחפשת רק קמצוץ זמן פנוי לקפוץ לשוק וללכת לשחק במטבח עם כל השלל.

אילנה

אמן ואמן, אתה תמשיך להנות, ואנחנו נהנה מההנאה שלך, כה לחי!! ישר כח, מחכים לספר:)

אפרת

בל הכבוד, והמשך פורה של כתיבה וצילומים משובחים!

נמרוד

גם פינטרסט יש לך? למה לא אמרת?
אחלה אתר, המתכונים שלך נכנסים לקבועים שלי וההסבר מתאים גם למהנדסים ☺

סיון

לאאאא הפירה מוביל למשהו עם תותים 🙁

הירשמו לעדכונים במייל