שילוב גאוני • סלט וולדורף סלק

3 באפריל 2014
מרענן וטעים. צילום: קרן ביטון כהן

מרענן וטעים. צילום: קרן ביטון כהן

איך לא חשבו על זה קודם? סלט וולדורף מתפוחים, אגוזים וסלרי פוגש את ממרח החזרת של פסח והופך למנה שכולם ידברו עליה

בשולחן החג שדודתי פותחת תמיד מוצאים על השולחן שפע של סלטים צבעוניים ויפים. אחד מהן הוא סלט הוולדורף: אחד מהסלטים הקלאסיים שיש, שנוצר לפני יותר מ-100 שנים במלון וולדורף אסטוריה בניו יורק. היא מערבבת תפוחים, אגוזי מלך וסלרי עם קצפת (צמחית), והוא תמיד אחד מהראשונים להתחסל. לצידו יושבת החזרת שמלווה את מנות הדגים, שמורכבת מסלק מבושל אליו מוסיפים חזרת טרייה מגוררת, לפי הטעם כמובן (אנחנו אוהבים הרבה).

לקראת החג החלטתי לשלב בין השניים לדואט הרמוני שהצליח להפתיע . בתור הרוטב שמתווך בין השניים, ויתרתי על המיונז (שהוא הרוטב של הסלט הקלאסי), ובמקומו ערבבתי סילאן עם קצת חומץ, מיץ לימון ושמן, וזה כל מה שהיה צריך לסלט מלא צבע, מרקמים וטעמים כיפיים. הוא ילך מצוין על שולחן החג שלכם, בעיקר כי הוא ירענן את המנות והתבשילים הכבדים יותר. בדרך כלל אני מציע בשלב זה גיוונים וכולי, כאן אין מה לגעת :] שיהיה בתיאבון!

מעשה טוב לקראת החג
על לקט ישראל שמעתם? זהו ארגון התנדבותי הפועל להצלת וחלוקת עודפי מזון לאלו שהכי צריכים אותו. לקראת פסח העומס על הארגון כפול: גם מבחינת אלו הזקוקים לעזרתו וגם מהבחינה שיש פחות תוצרת לחלק. איך אתם יכולים לעזור? אפשר לבוא להתנדב בימי הקטיף או לשלוח תרומה כספית דרך האינטרנט. כל הפרטים באתר לקט ישראל

את הסלק כדאי לחתוך על מכסה פלסטיק שלא ללכלך את הקרש. צילום: קרן ביטון כהן

את הסלק כדאי לחתוך על מכסה פלסטיק שלא ללכלך את הקרש. צילום: קרן ביטון כהן

את החזרת מגררים ברגע האחרון כי טעמה מתנדף. צילום: קרן ביטון כהן

את החזרת מגררים ברגע האחרון כי טעמה מתנדף. צילום: קרן ביטון כהן

מערבבים בעדינות לפני שמגישים. צילום: קרן ביטון כהן

מערבבים בעדינות לפני שמגישים. צילום: קרן ביטון כהן

מתכון לסלט וולדורף עם סלק וחזרת

3-4 מנות, 15 דקות עבודה, 60 דקות בישול (של הסלק), טבעוני

מצרכים:

לסלט:
2 סלקים קטנים
2 תפוחים ירוקים (גרני סמית')
2 גבעולי סלרי, עם העלים
חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים גס
מעט חזרת טרייה, לפי הטעם

לרוטב:
3 כפות סילאן
2 כפות חומץ יין אדום או לבן
2 כפות מיץ לימון
8-12 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את הסלקים (שלמים ולא קלופים) בסיר עם מים בערך שעה או עד שהתרככו לחלוטין. נותנים להם להתקרר ואז חותכים לקוביות (עדיף על מכסה פלסטיק שלא ילכלכו את הקרש).
  • קוצצים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות ו-1/2 מהעלים קוצצים גס (אז שאר העלים שומרים לצלחת הסדר או זורקים למרק).
  • קולפים את שני התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.
  • שמים את כל המצרכים לרוטב בקופסה קטנה ומנערים היטב עד שנוצר רוטב אחיד בצבע חום בהיר.
  • שמים את כל הירקות והפירות בקערה. מגררים פנימה חזרת טרייה לפי הטעם. יוצקים מעל מעט מהרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים עוד מהרוטב.
  • את הסלט אפשר להגיש מיד או לשמור בקירור על להגשה (ככל שהוא יחכה יותר הוא יהיה יותר סגול). הרוטב שנשאר משתלב מצוין גם בסלטים אחרים (נגיד סלט חסה).

לעוד מתכונים לפסח:
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט ירוקים של אביב
סלט עדשים כתומות ותרד
סלט סויה, סלק ושמיר

שתפו:

44 תגובות

  1. הי עוז,
    רק היום נרשמתי לאתר המקסים והמושקע שלך, בזכות הכתבה על גלעד שער.
    רציתי לציין שסבתא שלי ז"ל,יוצאת גרמניה, היתה עושה את הסלט תפ"א עם מיונז – גם עם קוביות סלק וגם עם קוביות תפוחי עץ וזה היה שידרוג מעולה, שלא לדבר שכילדים,שלא אוהבים דברים לא מוכרים, היינו כך אוכלים גם פירות וירקות ש"הוחבאו" בסלט הטעים,שהיה מקושט למעלה בפלחי ביצים קשות, שעליהם היינו רבים…..בתמונות כמובן שכולנו היינו עם חיוך עם שיניים אדומות מסלק…..

  2. היי עז. תודה על אתר מופלא! ושאלה: את האגוזים לא כדאי להוסיף לקראת ההגשה?

    • היי רוני :]
      זה לא באמת משנה מתי האגוזים יצטרפו למסיבה. אפשר לפני ההגשה ואפשר בעת ההכנה.
      חג שמח 🙂

  3. תודה! יצא מדהים. הרוטב הזה מוצלח במיוחד. גם סלט השעועית הלבנה מעולה וגם העדשים והתרד.. בקיצור אתה מככב אצלנו. תודה וחגשמח

  4. שלום רב, עוקבת אחרי האתר ונהנית מהגשה ומהמרשמים .
    תודה על כל הרעיונות שמאירות את המטבח
    *אני תמיד אופה את הסלקים בקליפתם בנייר אלומיניום כ 45 דקות .מעבירה למי קרח ואז מקלפת בקלות .כך המיצים והטעם יותר חזק.
    השבוע שמרתי בפרייזר סלק שלם . מקווה שאוכל להשתמש לסלט הבא כדי לחסוך לסלט הבא .

    • היי עדינה
      כיף לשמוע ותודה על השיתוף. צליית סלקים היא בהחלט דרך מצוינת לרכך אותם.
      ספרי איך יצא הסלק הקפוא, מעולם לא ניסיתי להקפיא סלק.. =]

  5. היי
    ניתן להמיר את החומץ בן יין בכמות גדולה יותר של לימון?
    ואם כן כמה?

  6. היי.
    שאלה נוספת.
    חזרת טרייה=שורש שממנו מכינים את החזרת האדומה?

  7. שלום רב, כבר כתבתי לך לפני כמה שבועות. לא מבינה למה, לא מצליחה להתחבר לאתר שלך ולהיות חברה. היום, לא יודעת איך, עלית, ונהניתי ברמות. איך ומה לעשות כדי להיות חברה באתר שלך? האם הספר שלך כבר ממצא בחנויות? מאד מאד מעונינת לרכוש כמה כמתנות לבנותי. אצל אמא שלי ז'ל היו מכינים סלט תפו'א עם מלפפון חמוץ וסלק מבושל ותפוחי עץ ואפונה (לא להאמין). היום לא פעם אני מתפנקת וקונה סלקים אפויים בואקום ועושה סלט סלק נטו. המיוחד בסלט הוא התיבול. פשוט אבל טעים. מוכנה לשתף אותך ואת כל הקשורים. תודה ושבוע טוב

    • היי אסתר 🙂 את רשומה למנויים ואמורה לקבל עדכון על כתבות חדשות
      תודה רבה על המילים החמות!! 🙂
      כרגע בספר נמצא בשלבי עבודה אעדכן כשניתן להזמין אותו במכירה מוקדמת דרך האתר
      אשמח לשמוע עוד על המתכון המשפחתי שלך =]

  8. מבקשת לקבל מתכונים למייל

    תודה

  9. אלונה גצלר

    נראה מתכון מעולה! שתי שאלות – האם אפשר לוותר על האגוזים? והאם עדיף לשמור את הרוטב והסלט החתוך בנפרד ולערבב לפני ההגשה (בהנחה שעוברות כמה שעות), או שעדיף לערבב עם הרוטב מראש?

    • היי אלונה 🙂
      בהחלט אפשר לוותר על האגוזים (אפשר לשים זרעים אחרים שאת אוהבת כמו זרעי דלעת/חמנייה/שומשום)
      בסלט הזה זה לא משנה – את יכולה לערבב ברגע האחרון ואת יכולה לתבל כמה שעות מראש.
      בהצלחה וחג שמח =]

  10. סלט וולדורף לא מכיל מיונז ?

    • היי חיה 🙂
      סלט וולדורף אכן מכיל מיונז.
      זה לא סלט וולדורף קלאסי – הוספתי לו סלק וחזרת שלא נמצאים במנה המקורית
      בגלל שכבר שיניתי שני מרכיבים החלפתי את רוטב המיונז (בכללי לא אוהב להשתמש בו) הקלאסי ברוטב שמצוין כאן
      את יכולה להחליף במיונז ולתבל במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

  11. איך כמוך כל הסלטים מעוררים תיאבון נואש. חייבת להחדיר לרפרטואר שלי.

  12. ניתן להשתמש באגסים במקום תפוחים?

  13. היי ניתו להכין את הסלט יום לפני מועד האכילה? וכמה זמן ישאר טוב במקרר?

    • היי ליאת 🙂
      אפשר להכין את הסלט שלושה ימים מראש. את החזרת (אם זמה) כדאי לשים לפני ההגשה כי היא מאבדת מהפיקנטיות שלה לאחר הגירור
      ולפני הגשה כדאי גם לטעום ולתקן תיבול עם עוד מלח/חומץ/סילאן – הטעם משתנה בעקבות הזמן שחולף.

  14. שלום,

    החלטתי להכין את הסלט לחג, אבל לא הצלחתי למצא חזרת. האם ניתן להמיר את שורש החזרת בשורש גינגר?

    תודה
    חג שמח

  15. אני רשומה באתר שלך ומקבלת את המתכונים המופלאים שלך ומצפה בכיליון עיניים למתכונים חדשים
    ניכר כי אתה משקיע ועושה את עבודתך באהבה רבה ו בהדרכה ובהסברים המדוייקים ולהמחשה גם צילומים נפלאים הנותנים חשק לרוץ ולהכין .
    אני מודה לך

  16. הי עוז וחג שמח.
    רציתי לשאול האם ניתן להמיר את החומץ בין יין בבלסמי וכמה קריטי שורש חזרת?

    • היי זויה חג שמח!
      אפשר להשמיט את החזרת, אותה כמות של חומץ לא משנה איזה חומץ שמה =]

  17. שלום עוז,
    נראה מתכון מוצלח מאוד.
    רק, חזרת עכשיו, לפני ראש השנה??
    יש להשיג?
    שנה טובה ומתוקה

  18. הי עוז
    תודה רבה על האתר הנפלא! רק השבוע הכנתי עוד מתכון חדש- את תבשיל הטופו הטבעוני והתענגנו.
    לגבי הסלט- לא מצליחה בשום מקום להשיג חזרת. מאחר ונראה כמו סלט שווה לכל הימים ולא רק ראש השנה, יש תחליף?

  19. הי עוז
    מצאתי בסוף חזרת?ואני יכולה להעיד שזה אכן עושה הבדל גדול! אבל לטובת ימים אחרים, מאחר ובאמת התמכרתי….-אפשר אולי להשתמש ברוטב חזרת מוכן, כזה שמוכרים לגפילטע?

  20. ציפורה נוראל

    עוז יקר , הכנתי את הסלט ייצא מושלם, שידרגתי אותו עם חתיכות אננס טרי וקצת אילסרים יצא מדהים ים של תודות על מתכונים ניפלאים בזכותך הםסח הזה יהיה טעים במיוחד חג שמח איש יקר???

  21. שלום עוז
    נראה מעולה. האם אפשר לאפות את הסלקים במקום לבשל? אם כן כמה זמן ובאיזה חום?
    תודה וחג שמח

  22. הי, תודה רבה על כל המתכונים המדהימים:)
    אפשר להשתמש בסלק חי אם לא אוהבים סלק מבושל?
    תודה רבה

  23. הי עז, קודם כל תודה רבה על המתכונים הנהדרים, בקרב מכרי ובני משפחתי , אם אני מציינת שהמתכון הוא שלך, כבר מתייחסים אליו בכבוד ונותנים אמון. אף פעם לא חסרים פרטים, והכל כל כך ברור.

    ועכשו לשאלתי, בסופר שלנו אין חומץ בן יין, יש לי חומץ רגיל, חומץ תפוחים וחומץ בלסמי, וכמובן יין אדום יבש. מה אתה מציע לבחור ? חשבתי אולי יין אדום עם בלסמי. מה דעתך?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: