חנוכה מאחורינו, ואחרי כל הטיגונים התחשק לי פשוט סלט כיפי וטעים. אתמול הלכתי לשוק והיו שם המון ירקות חורפיים יפים שפשוט ביקשו ממני להשתמש בהם: כרובית אהובתי, שומר, הדרים נפלאים וגם אבוקדו קרמי ונהדר. אז הפכתי אותם לסלט חורף משמח במיוחד 🙂
כשהעליתי את הסרטון לאינסטגרם שלי הוא הפך להצלחה ענקית, וגרף יותר מ-160 אלף צפיות =]
הנה הסרטון שהפקתי בחסות של יד מרדכי:
מכירים את זה שאתם מכינים סלט ואז מהר מאוד נהיית בתחתית שלו שלולית נוזלים שמדללת את הרוטב והטעמים?
אז הפטנט שלי כדי לחסוך את זה הוא להקדים תרופה ולתת לירקות הקשים (הוספתי פנימה גם תפוח על הדרך) השרייה קצרה במלח. הוא עוזר לירקות להגיר נוזלים, ואחרי 10 דקות של השרייה תהיה לכם בתחתית שלולית קטנה שתוכלו לשפוך ואז הרוטב יישאר סמיך ומלא טעמים.
מדברים על הרוטב
תקתקתי כאן רוטב ויניגרט על בסיס מיץ תפוזים עם חרדל ודבש – רוטב ממש שלאסי שהכנתי כאן בבלוג בכמה גרסאות (למשל בסלט הסלנובה שלי). פשוט שמים את הרכיבים בצנצנת ומנערים טוב טוב – ותוספת מיץ התפוזים ממש מעשירה אותו ועושה אותו מרענן במיוחד.
אפשר לשים גם מיצי הדרים אחרים כמו אשכולית, קלמנטינה ותפוז דם.
לפני ההגשה
הוספתי גם בקבוקים (פלחים מנוקים מציפה) מאשכולית – שמוסיפים עסיסיות ועניין, אפשר על אותו עקרון ללכת על פומלה או פומלית.
בשביל פריכות שמתי אגוזי מלך – זה מה שהיה אצלי בבית, יכולים לשים כל אגוז/פיצוחיים אחרים – פקאן, גרעיני דלעת/חמנייה, קשיו, בוטנים ועוד.
לפני שאתם שואלים:
- מוזמנים להוסיף עוד ירקות קשים כמו קולרבי, סלק, גזר ועוד – ירקות כאלו צריך לשים בהתחלה בשלב ההשרייה עם המלח. כמובן שאם יש ירק שלא אוהבים יכולים לשים יותר מהירקות האחרים.
- לגרסה טבעונית שמים סילאן, מיפל או סירופ אגבה במקום הדבש.
- החרדל כאן חשוב כי הוא עוזר להסמיך את הרוטב. אל תוותרו עליו. יכולים הוסיף גם כפית חרדל גרגרים לסיפור.
- האבוקדו מוסיף לסלט קרמיות ובערבוב הוא מצטרף לרוטב ועוטף את כל הירקות, לדעתי הוא מרכיב חשוב כאן אז לא לוותר עליו.
- יכולים להסיף לרוטב גם גרידה דקה של תפוז או לימון כדי לחזר את ההדריות שלו.
מתכון סלט חורפי עם שומר וכרובית בוויניגרט הדרים
3 מנות, ללא גלוטן, פרווה/טבעוני אם מחליפים את הדבש, 15-20 דקות זמן כולל
מצרכים:
לסלט:
1/2 כרובית קטנה, פרוסה דק
1 תפוח פינק ליידי או סמית, מנוקה מהליבה ופרוס דק
1 שומר בגודל בינוני-קטן, פרוס דק – כולל הגבעולים בהנחה שהם פריכים ויפים
1-2 מלפפונים, פרוסים דק
כפית מלח דק
1 אבוקדו קטן
1/3 אשכולית אדומה (רשות) – רק הבקבוקים ללא הציפה הלבנה
חופן קטן אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס מיץ תפוזים
2-3 כפיות חרדל חלק
כפית דבש או סירופ מייפל או סילאן
1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
אופן הכנה:
- מתחילים בהשריית הירקות: שמים בקערה את השומר, הכרובית, התפוח והמלפפון הפרוסים. מוסיפים את המלח, מערבבים ומשהים 10-15 דקות. שופכים החוצה את הנוזלים שהצטברו בתחתית.
לרוטב:
- בצנצנת סגורה שמים את כל המצרכים לרוטב, סוגרים היטב עם מכסה מתאים ומנערים היטב, עד שהרוטב מתאחד. טועמים ואם צריך
- מוסיפים מעט מלח (שימו לב שהירקות כבר מעט מומלחים).
- מוסיפים לירקות בקערה את האבוקדו, אגוזי המלך והאשכולית (אם משתמשים).
- יוצקים מעל בערך 1/2 מהרוטב ומערבבים בעדינות.
- טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד רוטב.
- מגישים מיד.
- הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים. שאר הרוטב נשמר במקרר שבוע ויותר.
לעוד מתכוני סלטים: