חלק קבוע מארוחת שישי אצל סבתא חנה הוא סלט השומר שלה: חתיכות גדולות של שומר, מתובלות בעדינות שיושבות על השולחן ומהן אנחנו מנשנשים עד שמגיע תורם של הקובה ושל סיר הדגים. זה מתכון מאוד פשוט והיום אשתף אותו אתכם ביחד עם התוספת הקטנה שלי: אבוקדו!
לפני מספר שבועות נפגשתי לדייט בישול עם ירדן הראל. נכון הביטוי אשת אשכולות? אז ירדן. איכשהו היא מצליחה להיות גם דוגמנית, גם שחקנית, מגישה, צלמת, בלוגרית, אושיית אופנה, לייפסטייל, תיירות ואינסטגרם, פרזנטורית, כותבת, והכל בחן, נועם והמון שמחה (ואני בטוח שהרשימה שכתבתי היא חלקית ביותר =] ).
חברתנו המשותפת נועה רוזין (שהרימה ערוץ יוטיוב מהמם!) שידכה בינינו, וכשהצעתי לירדן רעיונות טעימים למפגש היא מיד בחרה ב..
חמאה של הטבע
הפרי המדהים הזה (שמתייחסים אליו ברוב העולם כמו אל ירק) נמצא עכשיו בשיא תהילתו הקולינרית וגם בשיא העונה (עם מספר זני אבוקדו שזמינים אצל הירקנים).
בהולנד וגם בארץ יש מסעדות המוקדשות רק לו, טוסט אבוקדו הוא אחת מהמנות הפופולריות ביותר עכשיו בבתי קפה ברחבי ארצות הברית, ובכללי רבים מסכימים עם האמירה: אבוקדו זה החיים.
לכבוד המפגש רקחתי 4 מנות אבוקדו מגניבות:
- טוסט אבוקדו מושקע עם ורד אבוקדו מגניב וגוואקמולה בחיזוק עגבניות שרי
- קרואסון מושחת עם ביצים מקושקשות סטייל גורדון רמזי ופרוסות אבוקדו (ארוחת הבוקר שאשתי הכי אוהבת שאני מכין לה 😉 )
- סלט אבוקדו בריא עם גרגרי חומוס, ברוקולי, עגבניות ותרד
- סלט שומר ואבוקדו קל ומהיר
שלושת המתכונים הראשונים נמצאים בהפקה המושקעת באתר של ירדן. בנוסף למתכונים תמצאו שם ראיון איתי! כולל תשובות לשאלות איך התחלתי את הבלוג והקריירה שלי בתחום, מה אני לא אוכל לעולם ואיזו תגובה בבלוג הכי ריגשה אותי. הכתבה נמצאת בלינק פה מתחת.
>> הפקת אבוקדו מושקעת במיוחד בבלוג של ירדן הראל
המרכיב שהופך לרוטב
חזרה למתכון שנמצא בכותרת =] לסלט השומר הכיפי של סבתא חנה החלטתי להוסיף אבוקדו, והשילוב בין השניים ממש משמח: השומר פריך ורענן, האבוקדו רך וחמאתי.
אני מכין אותו קבוע בבית ולא משנה כמה אני מכין הקערה תמיד מתרוקנת.
כשמערבבים את הסלט האבוקדו טיפה מתפרק ונותן מרקם של רוטב, כאילו הכנתם ויניגרט ממש מושקע.
>> 21 דברים שלא ידעתם על אבוקדו
חומרי גלם טובים
כשבוחרים שומרים (שגם, במקרה, בשיא העונה), חפשו כאלו שנראים מוצקים וחסונים, עדיף עם שכבה חיצונית רעננה ולא מיובשת, ועם גבעולים ירוקים ויפים. האבוקדו צריך (או צריכים) להיות בשל אבל לא רך מדי – אתם רוצים שהקוביות שאתם חותכים ממנו תשמורנה על צורתן.
כדי לרכך טיפה את הטעם הגולמי של השומר, אני נותן לו לבלות קצת זמן עם מלח, שעוזר לעדן אותו. 20-30 דקות של השריה עושות את העבודה.
מבחינת תיבול, לא צריך יותר מאשר שמן זית, מלח ומיץ לימון סחוט טרי. אפילו פלפל שחור לא חובה בעיני כאן.
סלט לבנות עליו
סלט שומר ואבוקדו הוא סלט מאד בסיסי שאפשר לבנות עליו וממנו: אפשר למשל להוסיף קוביות תפוח עץ, פרוסות כרובית חיות, עשבי תיבול כמו בצל ירוק או פטרוזיליה, פרוסות פלפל ו/או גזר, שעועית ירוקה חלוטה ועוד.
לפני שאתם שואלים:
- לא אוהבים שומר? שימו קולרבי.
- מוזמנים להכפיל ולשחק עם הכמויות כאן ולשים יותר שומר או יותר אבוקדו לפי טעמכם האישי.
מתכון סלט שומר ואבוקדו
3 מנות, טבעוני + פרווה + נטול גלוטן + נטול עכבות, 10 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל
מצרכים:
2 פקעות שומר בגודל בינוני
1-2 אבוקדו בשל
1/2 כפית מלח (לא משנה אם זה דק או גס)
מיץ מ-1/4 לימון (בערך 2 כפות)
2-3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- אם גבעולי ועלי השומר טריים ויפים, משתמשים בהם לסלט. חותכים את השומר לקוביות גסות, את הגבעולים (עם העלים שמחוברים אליהם) קוצצים לפרוסות דקות.
- מעבירים לקערה ומתבלים במלח. משהים 20-25 דקות.
- קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך ומחלצים את הגלעין. חותכים את האבוקדו לקביות גדולות.
- מוסיפים את קוביות האבוקדו לקערת השומר, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן זית.
- מערבבים היטב ובעדינות (בלי למעוך את האבוקדו) ואז טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- ניתן להגיש את הסלט מיד אבל הוא גם יכול לעמוד בסבבה שלו שעה בכיף במקרר לפני ההגשה.
- אם נתתם לו לעמוד מומלץ לטעום ולתקן תיבול רגע לפני ההגשה.
חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
סלט נבטים מושלם
פאד קפאו צמחוני
'פסטה' גזר ברוטב אליו אוליו