בכל פעם שאני מטייל בעולם, אני מקפיד לקנות ספר בישול עם מתכונים מקומיים. את המתכון הזה אספתי מספר שמוקדש למתכונים של פרובנס היפה בדרום צרפת, בה טיילתי עם חברתי, היום אשתי, לפני 6 שנים.
זה מתכון פשוט וגאוני שבו הירקות נאפים בחום נמוך של 140 מעלות, עד שהן מתרככים, מתרכזים בטעמם אבל עדיין שומרים על מרקם ואופי.
מדובר במנת ירק מהירה וקלה מאוד להכנה, 10 דק וזה בתנור 🙂 היא מתאימה לכל ארוחה, כל מאורע וכמעט כל העדפה תזונתית! יכולה לשמש כתוספת לדגים צלויים, עוף ותבשילי בשר, אפשר לפזר מעליה גבינה ולאפות עד שהיא נמסה, ואפשר גם להגיש אותה כחלק מארוחה טבעונית עם ממרח חומוס טוב ולחם משובח.
מוכן בצ'יק!
מתחילים בחומרי גלם טריים: עגבניות וקישואים בגודל בינוני. את השניים האלו חותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. בנוסף אוהבי הטימין יכולים להפריד עלים מ5-6 גבעולים (או יותר).
חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
שלב הבא הוא סידור הירקות בתבנית – פשוט מסדרים אותן לסירוגין, עגבניה, קישוא, עגבניה וכולי עד שמקבלים מעגל, ואז עושים מעגל פנימי. את הירקות מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ובעשב התיבול שלכם, ואז עושים מעל עוד שכבה.
יתרונות האיטיות
אחד הדברים שקישוא פחות אוהב הוא בישול בזמן ארוך. בתור ילד אני זוכר איך שנאתי לפגו ש קישואים רכים במרקם מימי במרק. אבל כאן הולכים לחום נמוך של 140 מעלות, ככה שהקישוא מתרכך אבל גם שומר על מרקם עסיסי ונהדר, כזה שקשה להשיג בשיטות בישול אחרות.
ברגע שהתבנית בתנור נשאר רק לחכות – שעה וחצי וזה שלכם! מוכן להצטרף לשולחן ארוחת השישי או ארוחת החג, וזה גם מעולה עם פסטות!
לפני שאתם שואלים:
- אפשר להוסיף פרוסות שום בין הפרוסות של העגבניה והקישוא.
- טעים גם רק עם עגבניה או רק עם קישוא.
- לא אוהבים עשבי תיבול? אפשר להשמיט
מתכון עגבניות וקישואים בתנור בנוסח פרובנס
2-4 מנות תלוי כמה רעבים, טבעוני+ללא גלוטן+קל במיוחד, 10 דקות עבודה, שעה ו-40 זמן כולל
מצרכים:
5-6 עגבניות יפות בגודל בינוני
5-6 קישואים גודל בינוני
כפית שטוחה של אורגנו/טימין מיובש (או עלים מ5-6 גבעולי טימין)
4-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם (בערך 3/4 כפית מלח או יותר)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל140 מעלות (מצב חום עליון תחתון, לא טורבו)
- פורסים את העגבניות והקישואים לפרוסות בעובי 1 סמ פלוס מינוס.
- מסדרים את הפרוסות לסירוגין בתבנית משומנת (קישוא עגבנייה, קישוא וכן הלאה) עד שיש שכבה אחת של פרוסות.
- מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ואורגנו מיובש או עלי טימין טרי.
- מסדרים עוד שכבה על אותו עקרון: פרוסות ירקות לסירוגין ומעל שמן זית, מלח, פלפל וטימין/אורגנו.
- שולחים לתנור בחום של 140 מעלות (בלי טורבו רק חום עליון תחתון) שעה וחצי או עד שרך וזהוב. טעים חם, פושר וקר, כדאי להגיש יחד עם לחם כי המיצים בתחתית חלומיים!
- נשמר בקירור 4-5 ימים.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
האם בטוח מדובר באורגנו?
מנסיון אורגנו לא כ"כ מתאים לאנטיפסטי.
או שזה לא אנטיפסטי?
היי שרי
המנה הזו של הקישואים והעגבניות שונה מאנטיפסטי קלאסי בגלל האפייה האיטית.
מעולה עם אורגנו אבל אם לא אוהבת יכולה שים טימין טרי וזה גם טעים בלי תוספת עשבי תיבול
וואו אני בדיאטה וזה נשמע לי פתרון מיוחד אני בע"ה אכין את זה לשבת הקרובה ואדווח לך איך היה. שבת שלום 🙂
תודה רבה מלכי! =] שבת שלום
היה ממש טעים לא נשאר פירור!!!!
למה רק עכשיו פרסמת אם יש לך את הספר 6 שנים חחח…
נראה טעים ועסיסי
תודה רבה טליה, שמח שאהבת =]
אין דרך להפעיל את התנור שלי בלי טורבו. האם עדיין כדאי לי לנסות להכין . זה נראה לי מתכון טוב והייתי רוצה לנסות מה אתה אומר?
היי איילה =] שימי 130 על טורבו ויהיה בסדר
Very interested in your receipies.
Thank you!
האם אפשר עם חצילים במקום קישואים? (או בקיצור, במה ניתן להחליף את הקישואים?)
היי אתי
חצילים יעבדו פה יופי =]
וואו נשמע להיט עם החצילים. ניסית? איך יצא?
וואו.. ט
אתה גאון.. איזה טעים….
תודה רבה חנה
=]
וואו. הכנתי יצא ממש מושלם וטעים. ממולץ בחום
תודה רבה חנוך!
היי, האם צריך לקלף את הקישואים? תודה רבה
היי ברק
ממש אין צורך לקלף את הקישואים.
הקליפה שלהם היא למעשה אחד החלקים המזינים בירק והיא מתבשלת בקלות (בניגוד למשל, לקליפת דלעת) ולכן אין שום סיבה להסירה
עוז שלום מתכון זה מזכיר לי את העגבניות הממולאות באורז של אמי:
4-5 עגבניות בינוניות חותכים את ראשן, מרוקנים את קרביהן וממלאים באורז-כף ורבע אורז יבש לעגבניה או למלא לחלוטין אם האורז מבושל.מסדרים את העגבניות בכלי את קרבי העגבניות מוסיפים לסיר טיפה אורגנו ו\אובזיליקום טיפה שמן סויה ולתנור לכעשרים וחמש דקות!לא תקלל אותי בברכה אריאל קסטל
נשמע מצוין אריאל! מעדן
תודה רבה ששיתפת =]
התחכמתי לתומי והוספתי/שילבתי
פלחי תפוח עץ חמצמץ של "בראשית"
והנה מעדן יש לציין שבבית לחם הגלילית
יש שבבי גמבות יבשים כמובן ואותם הוספתי מעל עם השמן זית והתבלינים
מעדן .יש להכין מאכלים שכאלו גם בלי התפוח
מי שלא רוצה
בכמות גדולה..כי נטרף..אולי להגדיל צלחת אולי בתבנית אפייה גדולה
רז יאלללה בתאבון…עוז…יש בך עוז,בלתי רגיל
ביי ממני הנסי
היי הנסי
יופי של תוספת! נשמע מעולה
כל הכבוד =] תודה ששיתפת
שלום רב,
נראה מעולה,
אני מתכוונת להכין,
האם יתאים להוסיף פרוסות בצל?
ומה בעניין גבינה ? למי שאיננו טבעוני?
תודה,
ריקי
היי ריקי
תודה רבה!
בהחלט אפשר להוסיף פרוסות בצל
גבינה הייתי מפזר מעל אחרי שמוכן, מחזיר לתנור ל180 10 דקות עד שנמס
היי עוז, יש בחנות תערובת תבלינים פרובנס. האם מתאים?
היי יפה בהחלט מתאים (זה הכי קלאסי למתכון אבל לא רציתי לשלוח את הקוראים לחפש אחרי התערובת)
שלום רב,
אפשר לשלב טופו ?
תודה רבה
היי גילה
לא בדקתי אבל מעריך שכן, פשוט פרוסות שמשלבים עם הירקות
אני חושבת שהכנתי את המתכון הזה כבר 4 פעמים רצופות, בערך מאז שגיליתי אותו. כיוון שהקיץ מלא בקישואים, עגבניות וזוקיני, אז מאלה אני מכינה, כשיש. יצא לי גם להוסיף במיה, בצל ושום, לאחרונה מצאתי גזרים קטנים שחתבתי קטן עוד יותר (לא מספיק, יצאו קשים מדי) ואפיתי עם השאר. מתכון משגע. אני הופכת אותו לארוחה עם פולי סויה מבושלים שאני מוסיפה לירקות האפויים, פולים שבעיני הם הקטנית הכי טעימה. לא יכולתי להאמין כמה זה טוב, אתמול אכלתי את המנה הראשונה בנגלה הנוכחית. הצירוף של שמן זית איכותי, טימין/אורגנו, מלח, פלפל, כזה פשוט ואי אפשר להפסיק לאכול.
וואו קרן כמה שימחת אותי עכשיו!
והצלחת להפוך את זה לארוחה שלמה! כל הכבוד =]
תודה ששיתפת
לא קישואים, עגבניות וזוקיני, כמובן, אלא התכוונתי לכתוב חצילים. יש בשוק קטנטנים, לבנים וסגולים, שיוצאים פנטסטי במתכון הזה.
תודה רבה קרן! כיף לשמוע
אכלתי בפרובנס בתוספת פרוסות בצל, וגבינת קממבר. היה ככ טעים..
נשמע מעולה!
תודה עוז על המתכון.
פעם ראשונה שאני מכינה מתכון מהבלוג, ויצא אחלה.
אגב, משמש מלית מצויינת לסנדוויץ' לעבודה, מצויין לטבעונים.
שמח מאוד לשמוע מאיה! כיף שאהבת
עשיתי הרגע, יצא כל כך טעים שמייד עשיתי עוד מחזור…תודה על המתכון הנהדר הזה.חסידה של המתכונים שלך
שמח לשמוע אפרת היקרה! כיף שאהבת
תודה לטיפים.נשמע טוב:)..האם במידה ומכניסים 2 מגשים לתנורנעדיין להמנע מטורבו בתנור?
לגבי מימיות הקישואים האם הנמכת המעחות בלי טורבו פותר זאת??
היי שירהף, האפייה פה בחום נמוך שמפחית את הסיכוי למימיות
היי:) רוצה להכין היום את המתכון אבל מתלבטת אם להכין מראש ולהגיש קר? או להכין מראש כמעט עד הסוף ולסיין כמה דקות בתנור כשהאורחים מגיעים?
שלום, הרגע נרשמתי לקבל עידכונים מהאתר שלך. אף פעם לא נרשמתילאתר כזה עד הרגע. המתכונים פשוט נפלאים, ההסברים מדויקים. ממש ממש תודה!
היי אירנה ברוכה הבאה כיף שאת פה!
הכנתי היום ולא הפסקתי לזלול. שמתי עגבנייה אחת גדולה על 3 קישואים והוספתי בצל סגול. שמן זית ואורגנו טרי (כי הטימין נגמר) מנה יפה למראית עין וכל כך טעימה….כולם נהנו.
איזו גבינה להוסיף ומתי?
שלום גם לך
אפשר לגרר מעל גבינת פרמזן כשזה מוכן ולהחזיר לתנור ל10 דקות נוספות שתימס ב190 מעלות
יצאה מנה יפהפיה וטעימה חבל שלא צלמתי. תודה
בשמחה רבה חנה
mariposa53@live.nl
תודה רבה דליה היקרה על המילים
הכנתי לי ליום הולדת וזה מתכון קל ומדהים
תודה!
מזל טוב!
שמח לשמוע
יעבוד עם עגבניות שרי? אין לי עגבניות רגילות וקצת מתעצלת ללכת לקנות במיוחד
בטח אלינה, תפרסי אותן לפרוסות של כ1 סמ כפי שמצוין במתכון
נשמע מציין, האם אפשר להוסיף פטריות טריות?
במידה וחיובי איזה סוג פטריות?
תודה
איזה שבא לך וכמה שבא לך 🙂
רק לפרוס דק כמו במתכון
אילתרתי משהו דומה – עם בטטה, קישואים, סלק וקצת שום. יצא מעולה! פחות משעה בתנור. הירקות מחמיאים זה לזה, לא צריך אפילו להוסיף תבלינים, אולי רק קמצוץ מלח / פלפל.
אפשר גם להכניס את זה אח"כ לפיתה עם ממרח חומוס או אבוקדו, יוצא נהדר, כמו סביח.
נשמע מצוין עומר!