אחד הדברים שהכי נהניתי ליצור במטבח כשרק התחלתי לבשל היה עוגיות. הייתי עושה כל מיני ניסויים וניסיונות על המתכונים שהכנתי (כולל ניסיון אחד בו הוספתי מלח גס בנדיבות רבה מדי 😀 ) וזה תמיד היה כיף גדול. פיית העוגיות יצאה לחופשת לידה (ד"ש!) אז היום אני אלמד אתכם שלב אחרי שלב איך להכין עוגיות שבולת שועל מטריפות.
אבל לא סתם עוגיות שבולת שועל – הן גם ללא גלוטן, הן גם מפוצצות בשוקולד צ'יפס, וגם אפשר להכין אותן חלביות, פרווה או טבעוניות לחלוטין – המתכון גמיש (בלי מיקסר! רק מזלג וקערות), זורם ואוהב הליכות ארוכות על חוף הים ?
איך ללא גלוטן? טוב ששאלתם!
ממתכון של היום השתמשתי במוצרים חדשים בארץ, של בוב'ס רד מיל (Bob's red mill). כל מי שקונה בארצות הברית מכיר את המותג, שתחת חסותו מיוצרים עשרות קמחים בריאים, תחליפים שונים, דגנים מלאים ואורגניים, דייסות להכנה מהירה, חטיפים ועוד.
אני הכרתי אותו לראשונה לפני כמה שנים, כשקוראת מחו"ל (תודה לי היקרה!) שלחה אלי במיוחד גריסי שיבולת שועל (pinhead oats). זו שבולת פחות מעובדת, שמגיעה בגרגרים קטנים, קצת כמו בורגול גס, רק עם טעם אגוזי חזק ועשיר.
בין המוצרים שהגיעו כעת ארצה נמצא קמח שבולת שועל מלא, לצד מגוון מוצרים רחב ומרשים. זהו קמח שנטחן מגרגרי שבולת שלמים ומיוצר בסביבה נקייה מגלוטן. אתגרתי את עצמי להכין איתו משהו שיפגין את היכולות שלו, וכך נולד הרעיון ליצור עוגיות 100% שיבולת שועל.
פיתוח מתכונים לשירותכם תמיד 😉
את המסע שלי בדרך לעוגיות האלו התחלתי ממתכון של אופה אירית שעשתה רושם טוב (הנה כאן).
המתכון שלה מבוסס קמח רגיל ולא קמח שבולת שועל, אז הייתי צריך לעשות כמה שינויים והתאמות עד שהגעתי לעוגיות שאני מרוצה מהן. (אשתי כמובן לא התנגדה לכך שפתאום הבית שלנו מלא בעוגיות =] ).
אני מסביר את השינויים למתכון עוגיות שבולת השועל שלי בפסקאות הבאות.
כך תכינו!
מהלך בסיסי בהכנת עוגיות נקרא הקרמה (creaming) – ערבוב של סוכרים יחד עם שומן מהסוג הרווי (בדרך כלל חמאה, כאן שמן קוקוס) לתערובת יחסית אחידה ואוורירית. בגלל שאין לי סבלנות לערבב הרבה וגם אין לי מיקסר בבית, פשוט ערבבתי אותם עם מזלג 30-40 שניות וזה עשה את העבודה.
הורדתי ב-25% את כמות הסוכר בהשוואה למתכון ממנו התחלתי – יכולים לנסות להוריד יותר.
במתכון פה שמתי כמויות זהות של סוכר חום ולבן. אם יהיה יותר סוכר לבן תקבלו עוגייה פריכה יותר, ואם יהיה יותר סוכר החום העוגייה תהיה רכה יותר (מוזמנים להתנסות).
תוספת לחות
אחרי ההקרמה מצטרפת למסיבה ביצה, אבל האמת, שבכל מה שקשור לעוגיות, הביצים תורמות בעיקר לחות (כלומר: מים) ולכן בננה היא תחליף מצוין למי שרוצה מתכון טבעוני.
עוד במסגרת הלחות פירגנתי למתכון בקצת טחינה גולמית מעורבבת עם מים, שיעזרו לאחד את הכל.
בשלב זה הוספתי גם תמצית וניל, שמוסיפה ניחוח משגע לעוגייה הסופית – אתם יכולים להשתמש באיזה מוצר וניל שיש לכם, העיקר שהוא איכותי ומופק מ-ווניל אמיתי (ולא תמצית בטעם).
בגזרת היבשים
ערבבתי יחד את קמח שבולת השועל יחד עם אבקת אפייה בשביל האווריריות, קינמון בשביל הניחוח (לא אוהבים? אל תשימו) ומלח בשביל האיזון של המתיקות.
את היבשים הוספתי לרטובים וערבבתי, ואז נכנסו התוספות:
- שיבולת שועל גסה לגרנולה (בלועזית: rolled oats), שגם עוזרת להחזיק את העוגיות וגם מוסיפה מרקם משגע.
- שוקולד קצוץ (ולא שוקולד צ'יפס) כי אני אוהב יותר את המרקם שלו.
יכולים לשים כל תוספת שמתאימה לכם במקום השוקולד צ'יפס: אגוזי מלך קצוצים, פיסטוקים, צנוברים, צימוקים, חמוציות מיובשות, צימוקים וכולי.
ועכשיו לחלק הכי קשה במתכון
ברגע שהתערובת מוכנה אתם חייבים לתת לה לנוח. בזמן המנוחה העמילנים שבקמח ובשבולת יספחו את הנוזלים והתערובת תהיה יציבה ונוחה לעבודה. כשניסיתי לאפות בלי מנוחה ראויה, העוגיות יצאו עדינות מאוד וחלק נשברו (פם פם פאאאאם!).
בתקופה הזו של השנה, כשקר, המנוחה יכולה להיות מחוץ למקרר, בקיץ עדיף שתקררו.
עושים עוגיות!
אחרי מנוחה הנוחה הגיע הזמן ליצור עוגיות! במתכון ממנו התחלתי אמרו שהתערובת טובה ל—16 עוגיות, אבל הן יצאו לי גדולות עד מאוד. לכן הקטנתי כמות ל-24. עבדתי יפה עם ידיים רטובות, כל עוגייה גלגלתי והנחתי עם מרווחים זו מזו.
במהלך האפייה גם שמן הקוקוס וגם הסוכרים נמסים, ולכם אם לא תיתנו לכל כדור בצק ספייס אתם עלולים לסיים עם עוגה ולא עוגיות (קחו בחשבון שזה ממש לא אסון כי זה אותו טעם ובבטן הכל אותו דבר 😀 )
כשהעוגיות תהיינה מוכנות הן עדיין יהיו רכות – הן מתייצבות ומתקשות רק אחרי שהן מתקררות, אז אל תמהרו לנסות לנגוס.
והנה 5 כללים לעוגיות טובות יותר
- תתחילו לחמם את התנור לפחות חצי שעה, ועדיף שעה מראש.
- האפייה לא במצב טורבו כי הוא חזק מדי בשבילנו, אנחנו רוצים שהעניינים יקרו לאט ובטוח
- את מגשי העוגיות ממקמים במרכז התנור – ומשנים את הסדר שלהם תוך כדי האפייה כדי שתאפיינה באחידות.
- אם אתם רוצים עוגיות פריכות יותר, תשאירו אותן בתנור עוד 2-3 דקות אחרי שהן נראות מוכנות.
- מומחי אפייה טוענים שכאשר משאירים את הבצק לילה ואפילו שני לילות במקרר לפני האפייה המרקם והטעם עוד יותר משתבחים ?
לפני שאתם שואלים:
- רוצים חלבי/לא אוהבים קוקוס? שימו חמאה במקום שמן הקוקוס.
- את המוצרים של בובס רד מיל אפשר למצוא בסניפי הרשתות ניצת הדובדבן, רמי לוי, אניס, סניפים מסוימים של טבע קסטל ועוד.
- המתכון עובד גם עם קמח לבן וקמחים מלאים שונים (חיטה, כוסמין, פשוט אז הוא לא יהיה ללא גלוטן).
מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן עם שוקולד צ'יפס
24 עוגיות, טבעוני/פרווה, 15-20 דקות עבודה, שעתיים עד שאפשר לאכול
מצרכים:
חומרים יבשים:
120 גרם (3/4 כוס+כף) קמח שיבולת שועל (ניתן להכן על ידי טחינת 120 גרם שבולת שועל במעבד מזון או בלנדר לקמח), ניתן גם להמיר בקמח כוסמין/חיטה מלאה/רגיל (אבל אז זה יכיל גלוטן).
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית קינמון טחון (אם אוהבים)
כפית שטוחה אבקת אפייה
חומרים רטובים:
1 כף טחינה גולמית
2 כפות מים
120 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס רך (הסבר מיד)
75 גרם (1/4 כוס+כף גדושה) סוכר לבן
75 גרם (1/4 כוס+כף גדושה) סוכר חום
1 ביצה גודל L או 1 בננה קטנה, מעוכה לפירה עם מזלג
1 כפית תמצית וניל
תוספות:
100 גרם (1 כוס) שבולת שועל גסה (לגרנולה)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 2/3 כוס שוקולד צ'יפס
או 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב חום עליון-תחתון, לא טורבו) ומכינים 2 תבניות גדולות עם נייר אפייה.
הכנת הבצק:
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים לתערובת אחידה.
- אם שמן הקוקוס מוצק לגמרי, שמים אותו 20-40 שניות במיקרוגל – אנחנו רוצים אותו יציב ולבן אבל לא קשה. אם הוא נוזלי לגמרי, שמים אותו במקרר 30-60 דקות עד שהוא יציב אך רך.
- שמים את שני סוגי הסוכר ושמן הקוקוס בקערה ובעזרת מזלג מערבבים ביניהם היטב משהו כמו 30 שניות לתערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את הביצה או מחית הבננה, ואז מוסיפים את הטחינה שמעורבבת עם המים ואת תמצית הוניל. שוב מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את שבולת השועל ואת השוקולד הקצוץ/שוקולד צ'יפס (או התוספת האחרת שבחרתם) ומערבבים להטמעה. חשוב לא לערבב יותר מדי.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה (אל תדלגו על השלב הזה!).
יצירת העוגיות:
- ממלאים קערה עם מים.
- לוקחים כפית גדושה מהתערובת, מגלגלים אותה לכדור עם ידיים רטובות ומניחים בפינת אחת מהתבניות (משקל עוגייה 28-30 גרם אם בא לכם למדוד).
- באותו אופן מניחים בכל תבנית 12 עוגיות עם מרווחים גדולים ביניהן. פוחסים מעט את הכדורים עם כרית כף היד.
- אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ונהיות שטוחות.
- אחרי 7 דקות בערך מחליפים את סדר התבניות – מעבירים את התבנית התחתונה למעלה ואת העליונה למטה. ומסובבים כל תבנית 180 מעלות (כמו שמבוססים בקבוק של אמת או חובה), כדי שכל העוגיות תאפינה בצורה אחידה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין – הן יוצאות מהתנור רכות ומתקשות ככל שהן מתקררות. שומרים בקופסה אטומה (אפשר במקרר למשך חודש, אפשר בחוץ למשך שבוע).
המתכון הופק בשיתוף בוב'ס רד מיל
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה (במחשב) ובתיבה למטה אם אתם גולשים מהסלולר
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק!
לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
בקלאווה מושלמת במילוי אגוזים
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום
איפה אפשר להשיג את קמח שיבולת שועל
היי עדינה
בסניפי הרשתות ניצת הדובדבן, רמי לוי, אניס, סניפים מסוימים של טבע קסטל ועוד (יש קישור לאתר של החברה לפני המתכון)
אתה מקסים. אני בשלנית ואופה מנוסה, אבל תמיד לומדת דברים חדשים מההסברים המפורטים שלך. לא יכולה לחכות להכין את העוגיות!
תודה רבה יעל! מחכה לשמוע איך יצא =]=]
אפשר להחליף את הסוכר במייפל?
היי הדס =]
בגדול כן, לא יודע איך זה ישפיע על המרקם. תתחילי ב120 גרם מייפל במקום 150 גרם סוכר לבן+חום
היי, תודה על המתכון, אני מבין שזה קצת עוד עבודה בשבילך אבל האם תוכל להכין בבקשה מתכון ללא סוכר לבן או חום ולהשתמש בסוכר טיבעי כמו מייפל/דבש/סילאן/סירופ אגבה. בתודה מראש
היי דניאל 🙂
בשמחה!
ראה תשובתי מעל להדס – כולם מתאימים בגדול לא יודע בדיוק איך ישפיע
קודם כל פשוט כיף לקרוא את המתכונים שלך שמקיפים הכל מכל הכיוונים ועוזרים להבין את המרכיבים השונים ואיך כל אחד מתנהג…
וחוצמזה רציתי לציין שקמח שיבולת שועל אפשר להכין ממש בקלות לבד – טוחנים שיבולת שועל בבלנדר, וזהו ?
תודה רבה הדס היקרה =]
שמח שאהבת
בגדול צודקת, עם זאת הטחינה של הקמח שבו השתמשתי נעשית ממצב גולמי יותר של הגרעין במטחנה שעובדת אחרת מבלנדר, קצת כמו אבני ריחיים אז זה עיבוד שונה
וגם התוצאות שונות. ניסיתי פעמים ספורות להכין קמח משיבולת שועל שלמה ולשים אותו במתכונים שבהם נדרשה טחינה של פתיתי שיבולת שועל. זה יצא כבד. הפתיתים גם קלויים לפני כן בעוד שהשיבולת השלמה והטחונה, לא, אני משוכנעת שיש הבדל בתוצר הטחון כתוצאה מכך. לכן כדאי להשתמש במתכונים ייעודיים לזה או לזה.
תודה רבה קרן
אפשר במקום קמח שיבולת שועל לשים קוואקר, של הדייסה?…
היי מירי
חייבים קמח כלשהו
יכולה לשים חצי קמח רגיל וחצי שבולת שועל של דייסה וזה יעבוד
המתכון משתנה אם משתמשת בקמח כוסמין מלא?
היי קרן
לא, מתאים גם עם כוסמין
אתה מקסים!
אני אמנם לא אופה יותר מדי מטעמי קלוריות.. אבל בכ"ז עוקבת אחריך אחרי שבני קנה לי את ספר ה"כרובית"שלך בפרויקט ההד סטארט והוא- מ ע ו לה !
תענוג לקרוא את ההנחיות שלך ולשמוע בין השורות את ההתלהבות שלך מהעשיה במטבח.
תודה !
תודה רבה איריס היקרה!
היי עוז,
תודה על המתכון !
בכמה חמאה להשתמש במקום שמן קוקוס ?
תודה!
שי
היי שי
בשמחה!
אותה כמות ויכול גם 120 גרם בשביל הנוחות =]
תודה אלוף!
כל פוסט שלך זה פשוט חגיגה של ידע משובח.
האם ניתן להחליף את קמח שיבולת השועל בקמח שקדים?
היי גילי
תודה רבה!
לא בדקתי, לדעתי לא מכיוון שאין בו מספיק עמילנים להחזיק את הכל
הי עוז המתכון נראה מעולה! כמו כל המתכונים שלך. אשמח להכין אותו,כמה זה 115 גרם שמן קוקוס? כוס?
היי ליטל
תודה רבה!
בערך חצי כוס
הי נהנית להיכנס ולטעום כל מה שניסיתי עד עכשיו יצא מדהים וטעעעעייייייםםםם!
אפשרי להחליף את הקמח בקמח קונדיטור?
אם כן באיזה יחס?
תודה
היי מלכי
תודה רבה על המילים החמות =] ממש כיף לשמוע!
לא בדקתי אבל הוא אמור להחליף את קמח השבולת השועל אחד לאחד
מתכון מעולה…לא היה לי קמח שיבולת שועל, אבל היה שיבולת שועל. פשוט טחנתי בבלנדר את הכמות הדרושה…נקסט אני אנסה את הגרסה הטבעונית. תודה על עוד מתכון נהדר.
היי אורין
אחלה אלתור! שמח שאהבת ותודה ששיתפת
כמה זה 115 גרם שמן קוקוס בכוס?
חצי כוס
היי עז אני דווקא רוצה להודות לך על הלינק של פיית העוגיות( המושלמת) שמחתי להכיר עוד מישהי מקצועית כמוך תודה!!!
שמח שגילית אותה =]
בכיףףףף
עז אתה חייב להוציא עוד ספר בישול. ותודה על המתכון
תודה רבה דורית!
עדכונים בהמשך 😉
שלום עוז,
אתרך מעולה ואתה אדם מקסים
לגבי עוגיות שיבולת שועל, אפשר להכינם ללא סוכר בכלל? גם ללא תחליפים
תודה
היי סימון
תודה רבה על המילים החמות
אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר הן פשוט לא תהיינה מתוקות
האם במקום התוספת של שיבולת שועל אפשר לשים שיבולת שועל להכנה מהירה?
היי מיכל
בהחלט אפשר
היי, יצא טעים וואוווייווה, האם אפשר גם לנסות להוסיף חמאת בוטנים?
היי דאיה =]
שמח לשמוע! לגמרי יכולה להוסיף חמאת בוטנים במקום הטחינה
הי עוז
האם 115 גרם שמן קוקוס? במתכון רשום 120 גרם ואם אני מחליפה לחמאה כמה צריך?
תודה מראש
נדין
היי נדין
120 גרם שמן קוקוס או 120 גרם חמאה
הי עז,
אנחנו מכינים את העוגיות בבית כבר כמה שבועות ברציפות ונהנים מאוד, אז תודה רבה!
כרגע אין לי בבית בננה, אבל יש רסק תפוחים. בכמה רסק אפשר להחליף את הבננה?
היי אורי
שמח ממש לשמוע! בשמחה ומכל הלב
60-80 גרם רסק תפוחים אמורים להחליף את הבננה
בהצלחה =]
וואו איך הן טעימות. חוסלו בשניה! עשיתי עם קמח כוסמין מלא.
אם רוצים להחליף חלק מהסוכר עם סוכר קוקוס – איך היית מחליף?
היי יובל
שמח שאהבת!
סוכר קוקוס יכול לבוא במקום כל אחד מהסוכרים מחליפים אחד לאחד
האם החמאה צריכה להיות רכה?נוזלית?
היי מיכל
החמאה צריכה להיות רכה
הי
אפשר שמן רגיל?? קנולה..זיתת האם חעבוד.. בא לנו ואין שמן קוקוס קצת טראומה ממנו מהעבר …וצריך.פרווה..תודה
היי סימה
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל. המרקם יוצא טיפה שונה כי הם לא מתייצבים כמו הקוקוס
שלום עז.
מאד נהנית ממתכוניך המדויקים ומפורטים והאלטרנטיבות שאתה נותן רציתי לשאול אם אפשר להחליף קמח שקדים בקמח שבולת שועל
תודה
היי רבקה
תודה רבה על המילים החמות
קמח שקדים לא יעבוד פה בהמרה ישירה כי צריך קמח שמכיל עמילן
היי עז
תודה על המתכון.
העוגיות בדרך לתנור.
שמתי להמתנה במקרר וקיבלתי תערובת מאד נוקשה.
היה קשה ליצור עיגולים. כרגע מחכה שיתרכך קצת.
חשבתי לעשות עיגולים לפני הקירור. מניחה שאין עם זה בעיה. אני צודקת?
היי רונית
בהחלט אפשרי ליצור את העיגולים לפני הקירור, זה לא משנה
עוז היקר האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש או במייפל?
בטח
אבל חשוב לשים לב לשים בערך 80% מהכמות כי שניהם מתוקים יותר מסוכר
היי
העוגיות יצאו ממש שטוחות ודקות
התערובת הייתה לילה במקרר
מה יכול לגרום לזה?
היי
קראתי שוב ולמדתי ממך שלסוכר יש תפקיד במבנה העוגיה
השתמשתי בסוכר חום דביק- נראה לי קוראים דמררה
אולי בגלל זה הם יצאו שטוחות?
תודה
כנראה, תנסי עם סוכרים אחרים
עבדתי עם משקל (אפילו 2) לוודא את הכמויות המתכון יצא לא מאוזן מכל המוצרים שנתת כאן.
היי ירון
המתכון הזה נבדק על ידי מספר פעמים והוכן על ידי אלפי אחרים בהצלחה רבה
אז אשמח לפירוט למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'לא מאוזן' כי זה ביטוי סתום איתו אין לי איך לסייע לך..
וואווו איזה כתיבה מדהימה ואיזה סבלנות אינטלגנטית יש לך. הכל היה ממש ברור עם הסבר מפורט, אך ממש לא מיגע כמו שהרבה אחרים עושים.
באמת תמשיך ככה ותעלה מלאאאאא דברים.
תודה רבה על המילים החמות מורן היקרה! ממש שמח שאהבת =]=]
אפשר להחליף את הטחינה בשקדיה?
אלרגית לשומשום
תודה
היי רחל
בהחלט ניתן
נראה טוב,
לגבי הקואקר, במה ניתן להמיר אותו, אם אין לי?
תודה רבקה
ממליץ לקנות כי הוא אחראי לטעם ולמרקם של העוגייה
היי עוז, אפשר/מומלץ להוסיף מחית פיסטוק? כמה ג' בערך אתה ממליץ לשים? אם אני משתמשת במחית להוריד את הטחינה?
תודה רבה!!!
היי שרון
יכולה להחליף את הטחינה שבמתכון המחית פיסטוק
בהצלחה!
היי עז,
תודה רבה על המתכון! מתכננת לנסות בקרוב..
כתבת שכמות הסוכר חום מול לבן אחראית על המרקם מבחינת רכות או פריכות,
מה קורה מבחינת מרקם במצב שאני מורידה משמעותית/ לחלוטין את הסוכר?
היי לינוי
סיכוי גבוה יותר שהעוגיות תתיבשנה אם תורידי יותר מדי מהסוכר. אבל מוזמנת לנסות בכל מקרה
היי אשמח לשאול מה כמות החלבון ומה הערך הקלורי במתכון?
והאם אפשר להוסיף אבקת חלבון ללא טעם
היי יובל
לא יודע את הערך הקלורי
ולא ניסיתי להוסף אבקת חלבון ככה שאני לא יודע איך תשפיע על המתכון
הי עז, תודה לך על עוד מתכון אליפות!!
עשיתי גרסה אחת עם פחות סוכר והעוגיות התרככו אחרי יום:(
יש דרך להפחית סוכר ולשמור על הקשיחות שלהן?
היי הדסה
שמח לשמוע שאהבת!
הסוכר עוזר לשמור על המבנה של העוגיות, לצערי הוא חלק ממהמבנה והוא לא רק שם בשביל טעם
רוצה לשאול מנסיונך איך כדאי לעשות שימוש בתחליף סוכר סוויטאנגו. לי העוגיות התפרקו
היי טלי
לא מכיר את התחליף
כמו שהבנת מניסיונך, לסוכר יש פה גם תפקיד מבני ולא רק להמתקה אז אני לא יודע לענות לך
שלום עז 🙂
איזה מרקם יהיה עם שמן קנולה?
עוגיות מעולות הכנתי והן ממש טעימות
אני הוספתי גם שוקולד וגם אגוזים קצוצים פשוט עשיתי חצי חצי
תודה רבה על ההסברים המפורטים
לומדת המון כשקוראת אותך
תודה רבה אורית
היי עוז,
הכנתי עכשיו את העוגיות והן פשוט מעדן. חיפשתי מתכון לעוגיות שאוכל לאכול בחופשיות ובלי רגשות אשם ומצאתי! תודה רבה!
העוגיות יצאו לי שטןחות ממש, ואני אוהבת עוגיות עם יותר נפח. מה צריך לעשות בכדי שהן לא יהפכו לשטוחות כלכך?
היי בר
שמח לשמוע!
תני לבצק קירור של לילה במקרר להבא לפני התנור ואז יצאו פחות שטוחות
היי עוז, הקשבתי לעצתך ובאמת קיררתי את הבצק במקרר לשעה והעוגיות לא הפכו לפיתה 🙂 עשיתי הפעם עם בננה מעוכה ולא עם ביצה ואיזה הבדל! הרבה יותר טעים. העוגיות קצת מתוקות לי. מה ניתן לעשות כדי שיהיו פחות מתוקות?
מעולה בר! שמח בהצלחתך!
יכולה להוריד את כמות הסוכר במתכון – שימי חצי כוס סוכר (רבע כוס לבן, רבע כוס חום)
היי עוז 🙂 אני מכינה את העוגיות על בסיס קבוע הן פשוט מעולות. אבל הן יוצאות לי לא יציבות.. בצנצנת העוגיות הן נדבקות אחת לשניה וכשאני מרימה אותן הן פשוט מתפרקות לי ביד בגלל במרקם הלא יציב. מה ניתן לעשות בכדי שהן תהיינה יציבות? אולי לשים רק סוכר לבן? אשמח לעזרתך
היי =] תשמרי במקרר
אין משהו אחר לעשות? לא אוהבת לשמור עוגיות במקרר
אגב, למה לא?
יכול להיות שהן לא יציבות בגלל שאני משתמשת בבננה ולא בביצה?
אני עושה בדיוק לפי המתכון אבל נאלצת לזרוק אותן כי הן נדבקות אחת לשניה. אשמח לעזרתך כי אני מכינה אותן כל שבוע ומתבאסת לזרוק אחרי יום..
אולי בגלל הבננה
תוסיפי עוד 2-3 כפות קמח למתכון
זה ממש חבל שאת פשוט זורקת במקום לשים במקרר
הכנתי אתמול עם קמח כוסמין מלא והן יצאו יציבות. רכות אבל יציבות.
תודה 🙂
מעולה !
אפשר להכין עם תחליף סוכר של סוויטאנגו?
כן
ביחסי המרה המוכרים לך מהעבודה עם התחליף
היי עוז, ניסיתי להכין את העוגיות השבוע והן יצאו טעימות מאוד, אבל לא התפשטו אלא נשארו כדוריות ויחסית רכות. זה עדיין היה טוב אבל כיוונתי לתוצאה רחבה ושטוחה יותר.
מה עשיתי לא טוב? 🙁
היי
יצאו ממש טעימות אבל….. שטוחות נורא ואי אפשר להרים אותן מנייר האפייה בלי שישברו
הכנתי עם חמאה ועם קמח שיבולת שטחנתי לבד וביצה
קראתי את התגובות מעלי ולא מצאתי פתרון מלבד לשים במקרר אחרי האפייה או לשים את התערובת ללילה במקום לשעה כמו שעשיתי
עוד אפשרות ללמה הן יצאו ככ שטוחות?
תודה
היי 'ג'ודי
כמו שכתבת לקרר יותר. יכולה גם להוסיף טיפה יותר קמח ואז הן פחות ישתטחו
ואוו יצא מושלם!!!!!! (הכנתי עם חמאה)
נהדר עדי תודה ששיתפת 🙂
היי
אני רואה שכבר כתבתי לך לפני שנתיים 🙃
מנסה פעם שנייה ושוב הן שטוחות כמו נייר…..
היו לילה במקרר
עברתי על המתכון שוב ושוב ואני לא רואה איך לגרום להן להיות תפוחות כמו בתמונה שלך
מעניין אולי זה קשור לזה שאני טוחנת לבד את הקמח?
אפילו הורדתי את המעלות כי הן נמסות נורא נורא מהר
הייייי, הכנתי את העוגיות בגרסא הטבעונית ויצא מושלללם וחוסל תוך פחות מיממה !!
באופן אישי לא ככ אוהבת שמן ולא יכולה לאכול חמאה, חשבתי להמיר את השומן בטחינה, נראה לך שזה יעבוד? להחליפ 1:1?
תודההה
היי דניאל
טחינה לגמרי תשנה את המרקם, אפשר לנסות אפילו על חצי כמות מתכון ואשמח לשמוע איך יוצא לך
יאללה מנסה ומעדכנת 🙂 תודה!!!
בשמחה!
יצאו טעימות בטירופ!!! המרקם מעט שונה באמת.. עדיין יצאו די עסיסייות. זמן האפייה היה קצר יותר ואני תוהה אם אקצר עוד קצת אם זה ישפיע לטובה על המרקם?
שמתי בתוספות שיבולת שועל שלמה, חמוציות, פקאנים ושקדים ויצא ממש ממש טעים.
תודה רבה!
הי עוז
האם ניתן להקפיאלאחר אפיה
שלום. בעלי קיבל הוראות תזונה מהרופאה ואני רוצה לשמח אותו במעט שמותר לו לאכול. יש אפשרות להחליף את הסוכר במתכון בסילאן או דבש? איך זה ישפיע על שאר הרכיבים? האם אז יהיה אפשר לא להוסיף טחינה? כי אני לא כ"F אוהבת. תודה רבה על שנים רבות של הרבה השראה ולימוד מעמיק.
היי שירה היקרה
בשמחה ומכל הלב תמיד =]
אפשר להשמיט את הטחינה ולשים סילאן במקום הסוכר, אין בעייה
היי עז, אז ניסיתי שוב ושוב, מדדתי את חצי כוס השמן קוקוס כדי לוודא שלא שמתי יותר מידי ועדיין העוגיות פשוט מאבדות כל מבנה ונהיות שטוחות נורא
יש לך רעיון מה עוד לנסות?
היי עז, העוגיות יצאו נפלא. מירקם נהדר וטעימות מאד.
הנכדים שלי טרפו אותן.
נכדי אלרגי לטחינה, אז במקום.. שמתי רסק תפוחי עץ 113גר'.
בנוסף, הסתפקתי בחצי כוס סוכר.
וכדי שיהיה טיבעוני, שמתי בננה ולא ביצה.
תודה רבה!
תודה ששיתפת נאווה!