לכל אחד יש איזה זיכרון טעים מהילדות, ובמקרה שלי זה עוגת הביסקוויטים והגבינה של אמא. זו עוגה שההכנה שלה כל כך פשוטה שתוך 5 דקות העבודה כבר מאחוריכם, והיא מלאה בטעם נוסטלגי של עוגות של פעם.
אני מודה שכמעט שלא פרסמתי את המתכון הזה מרוב שהוא קל. בסך הכל מערבבים גבינה לבנה עם כמה מרכיבים ועם זה בונים שכבות על ביסקוויטים, זו מנה שאפילו ילדים יכולים להכין בכיף.
אבל לפני כמה שבועות הגעתי לביקור בבית והעוגה הזו חיכתה לי במקרר, ותוך שנייה חזרתי 20 שנה אחורה. אז אם המטרה של הבלוג היא לשמר זכרונות, הזכרונות מהעוגה של אמא נעמי הם הכי חשובים.
רוב המתכונים המשפחתיים שאני משתף הם המתכונים של סבתא חנה, והסיבה לכך היא שאמא שלי, שהייתה מורה במשך 20 שנה, כמעט ולא מבשלת.
יש לה מחלה בשם פיברומיאלגיה (וגם עייפות כרונית) שהופכת את החיים שלה למאוד קשים. אפילו הפעולות הכי יומיומיות מתישות אותה, וכל זה בזמן שהיא נראית רגיל לחלוטין, אין חום, אין חיוורון, יש כאבים ועייפות שקשה מאוד להבין.
אחת הסיבות שהתחלתי בכלל לבשל היא כי לאמא היה קשה להכין אוכל, ואבא עבד שעות ארוכות. למרות כל הכאבים הפיזיים והקושי יש לי את האמא הכי אוהבת, מקשיבה, מבינה ותומכת בעולם, ואת העוגה הזו היא מכינה בהנאה גדולה ואיכשהו תמיד התבנית מתחסלת תוך יום.
סודות הפשטות
מאחורי המתכון הזה יש פשטות שהיא כמעט גאונית: בלי הקצפות, בלי שמנת מתוקה ובלי אינסטנט פודינג וג'לטין, העוגה מתייצבת ועומדת יפה, קל לחתוך אותה ולראות את כל השכבות היפות.
הסוד הוא בביסקוויטים: מכיוון שהם יבשים, הם סופחים את הנוזלים של הגבינה – ובגלל שהגבינה מכילה פחות נוזלים היא נהיית יותר יציבה והטעם שלה נהיה מרוכז ועשיר.
צריך לתת לשכבות לחכות לילה במקרר כדי שהקסם יתרחש, אז תתאזרו בסבלנות ?
>> מתכון לעוגת גבינה פירורים של אמא של יוסי גבני
שוטפים רק כף
אמא אוהבת לקנות גביע גדול של גבינה לבנה ולעשות בו את כל הערבובים (ואז הדבר היחיד שצריך לשטוף במתכון הוא הלקקן או הכף בו השתמשתם ?).
היא גם מכינה את העוגה עם מרכיב שכבר לא רואים במתכונים היום, תמצית בטעם רום, וכשהיא משתמשת בו זה נותן את הטעם של פעם.
בעוגה שהכנתי השתמשתי בתמצית וניל איכותית שהייתה במקרר – התמציות האלה משומרות באלכוהול, ככה שזה נותן את הטעם של פעם ומוסיף וניל, שזה תמיד דבר טוב. כמובן יכולים לשלוף בקבוקון תמצית רום אם זה מה שזורם לכם.
להגשה יפה
בדרך כלל אנחנו מחסלים את העוגה עם כף ישר מהתבנית, הפעם בשביל הפרזנטציה אני הקפאתי אותה קצה כדי שתיחתך לי יפה וגיררתי קצת שוקולד מלמעלה.
מעבר לקלות ההכנה, בגלל שאין פה שמנת מתוקה, חמאה או גבינות עתירות שומן אתם יוצאים עם פחות מ-100 קלוריות לפרוסה.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: במקום לעשות שכבות מביסקוויטים, עושים שכבות מקורנפלקס ללא גלוטן (לפעמים אמא אוהבת להכין עם קורנפלקס וזה גם טעים מאוד אבל קצת שונה במרקם)
- לא אוהבים צימוקים? אל תשימו צימוקים
- טבעוני: אני פתוח להצעות! אם יש לכם דרך מוצלחת לטבען את העוגה תגידו ואוסיף לכאן
- אם לא משתמשים בתבנית חד פעמית ורוצים לחלץ את העוגה מהתבנית, מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קטנה רגילה ובה בונים את העוגה
מתכון עוגת ביסקוויטים וגבינה של אמא נעמי
תבנית אינגליש קייק קטנה (26.5X6.5), חלבי, 5 דקות הכנה, לילה במקרר זמן התייצבות
מצרכים:
1 גביע גדול או 3 קטנים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
3-5 כפות סוכר לבן או חום (שמים לפי הטעם)
כפית תמצית וניל איכותית (או תמצית בטעם רום לטעם נוסטלגי)
חופן צימוקים שחורים (או שוקולד צ'יפס)
2-3 כפות חלב (רשות)
14-15 ביסקוויטים
אופן הכנה:
- שוברים 2 ביסקוויטים באמצע (שיהיו לכם ארבעה חצאי ביסקוויט).
- מוסיפים את הסוכר, תמצית הרום, החלב והצימוקים אל גביע הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה.
- מסדרים 3.5 ביסקוויטים בתחתית תבנית אינגליש קייק קטנה חד פעמית. מעל משטחים 1/4 מתערובת הגבינה.
- יוצרים עוד 3 שכבות נוספות כאלו שכבה של ביסקוויטים וגבינה. מעל השכבה העליונה מוסיפים את כל מה שנשאר מתערובת הגבינה ומשטחים (סה"כ 4 שכבות ביסקוויטים).
- מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
- אחרי לילה העוגה מתייצבת וניתן לאכול אותה עם כף. נשמר בקירור 3-4 ימים.
- להגשה, מקפיאים את העוגה כשעה ואז קל יותר לחלץ אותה מהתבנית ולפרוס.
- ניתן גם לגרר מעל שוקולד מריר קר (פשוט מגררים ישר מעל לעוגה 3-4 קוביות שוקולד על הצד הכי דק של הפומפייה).
* המתכון הופק בשיתוף תנובה
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק!
לעוד מתכונים חלביים:
איך להכין קצפת? המדריך המלא
פחזניות ביתיות מושלמות
בלינצ'ס במילוי גבינה
אצלנו (בבית הפולני) היה נהוג ככה:
1) העוגה בצורת משולש (בסקוויט למטה ושניים מהצדדים) ממלאים גבינה ובעזרת נייר פרגמנט מרימים את הקירות (בסקוויטים) מהצד לצורת משולש שווה
2) את הבסקוויטים טובלים במיץ תפוזים סחוט ולא בחלב
3) מצפים את הבסקוויטים מהצד החיצוני בממרח שוקולד, (כמובן לא של עלית אלא משהו ביתי ולא יקר שעשוי מקקאו ומרגרינה
תודה רבה על המידע!
פירמידת ביסקוויטים וגבינה זה אחד התענוגות של החיים 🙂
האם הפירמידה הפולנית שהיתה אצלנו ואין לי את מי לשאול היום לצערי…. היא על אותם חומרים כפי שאתה רשמת במתכון הזה ?
האמת שלא יודע, רק טעמתי =]
יש בגוגל מתכונים של קרין גורן לעוגה זו
תכנס לגוגל, קרין גורן מדגימה בסרטון בדיוק איך מכינים.
ואצלה זה עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל, כמיטב המסורת.
תודה עירית =]
עז את מרגש ומקסים !
אשריך שיש לך אמא כזו,
ואשרי אמא שלך שיש לה בן כזה !
בריאות רבה
ועוד שנים רבות של נחת !!!
אמן! תודה רבה תמר 🙂
אין עלייך!
תודה רבה מיכל =]
מקסים ומרגש.
דבר כה פשוט גולם בחובו סודות מתוקים
תודה
בשמחה רבה תמר
לגמרייי 🙂
ביסקוויטים פשוטים?
איך מכינים מקורנפלקס?
היי עזרא
כן ביסקוויטים פשוטים
מקורנפלקס לוקחים משהו כמו שתי כוסות קורנפלקס, שמים 1/2 כוס בתחתית תבנית ועליה 1/4 מתערובת הגבינה וככה בונים 4 שכבות (ואפשר גם פשוט לערבב עם הגבינה ולשים בתבנית 😀 )
היי עוז,
תודה על המתכון !!
שאלה – השתמשת בביסקוויטים שטעם שוקו או וניל רגיל ?
כמו כן…אכפת לך להגיד באיזה חברה של ביסקוויטים השתמשת ? 🙂
תודה !
שי.
היי שי 🙂
השתמשתי בביסקוויטים עם קקאו של גטניו, 15 ביסקוויטים זה בול 1/3 חבילה
תודה רבה !
אפשר לטבען בקלות…
גבינת סויה של תנובה במקום הגבינה הרגילה וחלב צמחי כלשהו במקום החלב.
היי נטע 🙂
תודה על הטיפ, שווה בדיקה
תודה על המתכון. כן יירבו מתכונים קלים !
בשמחה! =]
עוז
נראה שזו עוגה ממש טעימה.?
אני עושה כבר עשרות שנים עוגה דומה אך עם שמנת מתוקה וביצים.
הילדים שלי לא מוותרים עליה ומעדיפים אותה על כל עוגה אחרת
העוגה קוצרת מחמאות
ואני מרוויחה כי בעצם זו עוגת גבינה נטו…
ובלי קשר, נראה לי שאמר שלך בורכה, אשרה ???
היי רמה
תודה רבה על השיתוף 🙂
איך משתמשת בביצים? מתכון אפוי או לא?
ותודה רבה על המילים החמות!=]
רגשת , כרגיל !!!
תודה רבה שרית היקרה!
=]
דרך הגב, קיימים ביסקוויטים פתיבר ללא גלוטן של אסם (רגיל ובטעם שוקולד) למי שמחפש גרסא ללא גלוטן.
תודה על הטיפ מוריאל!
אפשר לשדרג את העוגה ולהפוך אותה לעוגת גלידה?
היי =]
בשביל שתהיה עוגת גלידה מוצלחת צריך להכפיל כמויות של סוכר אחרת המרקם יצא גבישי מאוד.
מעבר לזה נראה לי בהחלט שיעבוד
האם ניתן לעשות ללא גבינה ללקטוז
היי
הציעו פה גבינה לבנה מסויה שווה בדיקה
היי עוז !
אני רק שאלה ….
רשמת שבשביל הצילומים הקפאת אותה , האם המרקם היציב של העוגה נשאר אחרי בילוי לילה במקרר ? הכוונה שלי האם היא תתפרק לי על הצלחת והקרם יזלוג לצדדים ? תודה
היי ולרי 🙂
אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת מצוין 🙂
הקרם לא יזלוג לך
(ההקפאה הייתה לצרכי צילום, כשהעוגה צריכה לעמוד זמן מסוים בחוץ וכולי)
עוז,
לא מבין חלוקת הבסקויטים. בשביל מה לחצות 2 בסקויטים לשניים, ומדוע 31/2 לשכבות?
?can you illustrate
Thanks
היי 🙂
כדי לרפד את אורך התבנית בשכבה של ביסקוויטים, ראיתי שהנחתי שלושה ביסקוויטים ואז נשאר קצת שטח פנוי – וחצי ביסקוויט בדיוק הספיק למלא אותו
ברור יותר עכשיו? =]
שלום עוז
פשוט וקל! תבורך
תודה רבה שמחה!! 🙂
עז –
ללא ספק הכי קלה בעולם, כל כך פשוטה להכנה וכל כך טעימה, עם תחושה חגיגית של קינוח.
שמתי 3 כפות סוכר (בהחלט מספיק) והוספתי גרידת לימון וכף ליקר דובדבנים.
לא שמתי חלב ובפעם הבאה נוותר גם על הצימוקים.
נראה לי שאפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית/ריבועית רחבה.
תודה ?
היי ריקי שמח מאוד לשמוע!! בשמחה רבה וכיף ששיתפת
היי עז,
חייבת לומר שהייתי סקפטית – כ"כ מהר? עם כ"כ מעט רכיבים?
הכנתי רק כי התחייבתי לילדים שלי להכין משהו מתוק ומהיר.
בקיצור –
היה מעולה!!!! יותר טעים מכל עוגת ביסקוויטים-גבינה אחרת שהכנתי או אכלתי מעולם!
אפילו בעלי, שלרוב אומר שעוגת ביסקוויטים-גבינה מתוק לו מדי, תלהב ממנה ברמות 🙂
לא היה רום – הוספתי תמצית וניל.
וגם הוספתי בערך 2 כפיות גרידת לימון (היה לי במקפיא מראש).
בפעם הבאה אנסה להכין בתבנית גדולה – להכפיל או לשלש את הכמות כנראה.
תודה רבה רבה רבה – נכנס למתכונים הקבועים!
היי אמא יקרה
ממש ממש שמח לשמוע! איזה כיף שאהבתם! אחלה שדרוגים
עוז יקר,
כל כך אוהבת מתכונים קלים!!! תודה לך מאוד.
אינטואיטיבית נדמה לי שלביסקוויטים בטעם קקאו/שוקו לא מתאימה תמצית הווניל.
האם יש משהו בדבריי?
היי ענת
בשמחה =]
הטעם של הקקאו בביסקוויטים פה לא דומיננטי, ממש לא מפריע לוניל
היי האם אין צורך לטבול את הביקוויטיםמבחלב או בקפה?
תודה:)
היי חן =] אין צורך, אנחנו רוצים שהביסקוויטים ספגו את הנוזלים מהגבינה כדי שהיא תתייצב אז אין צורך לטבול אותם בנוסף
הכנתי והיא נהדרת!!! ממש אהבתי את הקלילות והמתיקות המעודנת מאוד.
ממליצה להוסיף לגבינה כף וחצי של פודינג וניל ליציבות (הכנתי עם שתי כפות סוכר)
שמח לשמוע עדי! איזה כיף
היי עדי הוספת פודינג במקום התמצית וניל?
היי אפר להוסיף פרודיה ויניל
כן