אם יש קינוח שאני לא יכול לסרב לו, כנראה מדובר בעוגת גבינה. כבר כמה שנים שמתכונים להכנת עוגת גבינה באסקית – כזו שיש בה כלום התעסקות והיא נראית מיליון דולר – שוטפים את הרשת, אז השנה החלטתי לנסות אותה גם ומה אני אגיד לכם? מדובר בלהיט.
קשה להאמין שיש מתכון כזה קל וכזה מהיר לעוגת גבינה אפויה, קרמית ומשמחת. בלי קיפולים, בלי כל מיני שכבות, בלי ציפוי, פשוט שילוב מנצח של גבינה טובה, ביצים וסוכר.
אגיד מראש שלא מדובר בעוגה גבוהה או אוורירית, כאן אנחנו מתעסקים בעוגה שאופים בחום גבוה, שמתנפחת ואז צונחת ובדיוק ככה אנחנו אוהבים אותה.
צפו: כל השלבים להכנת עוגת גבינה באסקית
הפעם הראשונה שראיתי את המתכון לעוגה היה אצל חברותי מוכשרות העל אפרת אנזל ורותם ליברזון.
בבלוג המעולה פלפלת למדתי שמדובר בעוגה שנאפתה לראשונה בבר La Viña בעיר הקולינרית סן סבסטיאן ומוגשת שם בשם pastel de queso מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת.
המתכון המקורי לעוגה משתמש ב-1 ק"ג גבינת שמנת ועוד 7 ביצים, אני חתכתי את הכמויות בחצי וקיבלתי עוגה פחות גבוהה אבל עם אותו עושר.
היא נקראת עוגת גבינה באסקית אבל היא בעצם מתבססת על גבינת פילדלפיה, גבינת שמנת קרמית שמקורה בארצות הברית ופותחה בסוף המאה ה-19.
טעים להכיר: גבינת פילדלפיה
עד אותה תקופה, גבינת שמנת יוצרה רק במשקים, בכמויות קטנות, וגבינת פידלפליה הייתה הראשונה שיוצרה ושווקה באופן המוני לקהל הרחב – המרקם הקרמי, הטעם העשיר והחמצמצות העדינה עזרו לה לצבור לאורך השנים מיליוני מעריצים בכל העולם.
השימוש הכי קלאסי עבורה הוא בבייגל עם סלמון, מנת דגל של העיר ניו יורק וסביבתה, והיא נהדרת גם בפשטידות וקישים, לזניות, להעשרת רטבי פסטה, תוספת ללביבות, פירה, פולנטה, עוגות גבינה ועוד.
מתחילים להכין
כדי שיהיה קל לטרוף את גבינת השמנת עם שאר המרכיבים, חשוב להוציא אותה לטמפרטורת החדר כשעה לפני שמתחילים להכין. באותה הזדמנות, מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
כשמוכנים להכין, פשוט מערבבים את גבינת השמנת יחד עם ביצים, סוכר, מלח, שמנת מתוקה להקצפה וקמח לבן או קורנפלור שיעזרו לייצב, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים לתנור להזהבה.
העוגה נאפית בחום גבוה, ובמהלך האפייה אתם תראו איך העוגה מתרוממת ואז, אחרי שתוציאו אותה מהתנור, היא תצנח וזה בסדר גמור.
היא מוכנה כאשר השוליים והחלק העליון שלה מזהיבים היטב, אבל היא עדיין טיפה רוטטת במרכז.
לאחר ההוצאה חשוב לתת לה להצטנן היטב ורק אז אפשר לפרוס וליהנות.
>>>>ספר הכרובית שלי חזר למלאי! לעמוד הרכישה<<<<
לפני שאתם שואלים:
- האם אפשר גבינות רזות יותר? לא. המתכון בנוי על גבינת שמנת ושמנת מתוקה. אם תנסו להשתמש בגבינות רזות יותר, הבלילה עלולה להתפרק לכם באפייה.
- אין תבנית בקוטר 20? אפשר לחלק את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק (מתחילים לבדוק אחרי 25 דקות)
- לתבנית 26: מכפילים כמויות, אופים לפחות 45 דקות.
- ללא גלוטן: שמים קורנפלור במקום הקמח.
- בהשוואה למתכון המקורי (שמתי קישור למעלה) הורדתי את כמויות הסוכר גם משמעותית, אם אתם אוהבים עוגות חזקות במתיקות שימו 1 כוס או 3/4 כוס סוכר ולא חצי כוס כמו שאני שמתי.
מתכון עוגת גבינה באסקית הכי קלה וטעימה שיש
6-8 מנות, חלבי, 15 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל קירור
מצרכים:
450 גרם גבינת שמנת 25% שומן או יותר (השתמשתי ב-3 חבילות גבינת פילדלפיה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן (מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר)
3 ביצים
1 מיכל קטן (250 מל) שמנת להקצפה (38%)
2 כפות גדושות (50 גרם) קמח לבן או קורנפלור – לגרסה ללא גלוטן
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
- כשעה לפני שמכינים, מוציאים את גבינה השמנת מהמקרר אל השיש, שתתרכך מעט. מחממים תנור ל200 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו).
- מרפדים תבנית בקוטר 20 או גודל דומה בנייר אפייה.
- שמים בקערה את כל המצרכים (גבינת שמנת, ביצים, סוכר, שמנת להקצפה, קורנפלור/קמח, מלח) וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומנערים אותה מעט.
- מניחים את התבנית עם הבלילה העוגה על תבנית תנור גדולה ומעבירים לתנור (200 מעלות) למשך 30-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה והעוגה מעט רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז מוציאים מהתבנית בזהירות ופורסים.
- נשמרת במקרר 4-5 ימים. ניתן להקפיא.
הופק בשיתוף גבינת פילדלפיה
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מתוקים :
עוגיות בעבע בתמר אסליות
קרמבל תפוחים טבעוני
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד
תודה רבה, נראה טעים ופשוט. שאלה האם הכוונה להקציף במזלג/מקצף יד או מקצף חשמלי ידני או קיטשן אייד?
היי =]
מטרפה ידנית עד שמאוחד, אפשר גם עם מזלג/כף עץ
לא הייתי מלכלך קיצ'ן אייד בשביל זה
יצא פצצה, אוורירי ונהדר.
השתמשתי בגבינת נפוליאון 16%, בקורנפלור, תבנית מאפינס וחצי כוס סוכר. הוספתי עוד כפית סוכר והעוגה היתה כמעט יותר מדי מתוקה. בעתיד – חצי כוס בלבד.
תודה רבה עז
שמח לשמוע! כיףף שאהבת!
היי עוז תודה על המתכונים הנפלאים
האם אפשר קמח שקדים במקום קמח תודה
היי ספיר
בשמחה!
יש מצב שיעבוד לך ללא קמח בכלל
קמח שקדים בכל מקרה לא יעבוד כי אין בו עמילן
תודה רבה עז.
תיכף הולכת להכינה.
שאלות:
אני רוצה לאפות אותה בתבנית מאפינס. מה דעתך?
בתבנית מאפינס לא ניתן לשים נייר אפיה. האם לשמן את השקעים?
היי דפנה
בהחלט יעבוד! זמן אפייה קצר יותר
ממליץ תבנית מאפינס מסיליקון ואז אין צורך לשמן
אתה יודע להעריך כמה זה יוצא בערך כדי להתארגן בכמויות? ועוד שאלה.. למלא עד איזה גובה את השקעים?
תודה מראש
לא יודע
למלא 3/4 גובה
שלום עוז,
העוגה נראית נהדרת. קמחים (שמכילים גלוטן, נגיד קמח מלא) אחרים יעבדו גם כן?
בהחלט
אני קטוגנית. אמרת שאפשר ללא קמח. צריך משהו במקום? ולוותר על סוכר? גם אפשרי? כבר לא צריכה מתוק
אפשרי בהחלט (לא יוצא מתוק אבל אם את כב רגילה אז נהדר)
שלום עוז
האם התשובה היתה גם לבלי קמח בכלל וגם לבלי סוכר בכלל ? אם לא קשה לך , משמע שאין לשניהם "תפקיד " מעבר להמתקה ?
תודה מראש על תגובתך
היי שלמה
ברמת העיקרון המתכון יעבוד בלעדיהם, פשוט לא יהיה מתוק ויותר נוזלי
זאת עוגה מעולה לקטגונים. פשוט להחליף את הסוכר באריטריטול ולוותר על הקמח
הי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ?
כן
יאאא איזה כיף! אכן עוגה מדהימה 🙂
תודה יקירה על ההשראה והפוסטים המעולים!
היי, לא הבנתי אם מקציפים את השמנת במיקסר ואז מערבבים עם שאר החומרים, או מערבבים אותה איתם ככה כמו שהיא. תודה!
מערבבים כמו שהיא, פשוט שמים הכל בקערה ומערבבים
בוקר טוב!
אשמח להבין מה מאפיין ומיוחד בעוגה בסקית?
פשוט אני לא רוצה להשתמש באחוזי שומן גבוהים.
תודה !
ערב טוב! לא קיבלתי תשובה, אם אפשר… תודה
אני איך שהוא לא מבין אותך, עוז תלםֶ נותן מרשם טוב לדעתי לעוגת גבינה בסקית שמנה. זה הסוד של העוגה הזאת ,השומן שאת לא רוצה בו. כמובן זאת זכותך לעשות מה שאת רוצה אבל אז לא תקבלי את העוגה הבסקית הזאת . אותי אישית זה תמיד מפליא אותי כמה אנשים רוצים לשנות מרשמים,להשתמש בקמחים אחרים, פחות שומן,יותר שומן,פחות ביצים או יותר ושלל רעיונות שמשנים יסודית את המרשם המקורי הטוב לדעתי הצנועה.
באם עושים מה שכתוב במרשם כפי שאני עשיתי, אז התוצאה היא מאד טובה וטעימה ולא הייתי משנה במאומה מהמרשם כפי שהוא.
בוקר טוב. לא ברור לי, מדוע במקום לשמן את התבנית אתה ממליץ על ניר אפיה, בעידן שבו אנחנו מנסים להיות קצת "ירוקים".
לא ברור למה זה כל מה שבחרת לראות.
לא מתאים לך, אל תשימי נייר אפיה.
עז- תודה על עוד מתכון מעולה וגם מותאם לקוטר הנפוץ.
תשמשי בנייר אפייה מתכלה…
הי, האם האפייה בתנור היא באמבט מים?
לא
?Is the 200 degrees Faranheit or Centigrade?
375-400 F
What size is 20 for the pan in inches?
8 INCH
עוז יקר,העוגה יצאה נהדר וטעמה משובח,תודה ענקית,בהצלחה .
שמח לשמוע רות היקרה!
תודה למתכון המעולה והקל יחסית.
האם אפשר להחליף את גבינת פילדלפיה במסקרפונה?
תודה לתשובתך.
בהחלט אפשרי =]
גם מסקרפונה חשוב להוציא לטמפ החדר לפני שתתמזג עם המרכיבים האחרים בקלות
תודה רבה……
1. אפשר להחליף את בפילדלפיה ב'שמנת חמוצה 27%'?
2. אפשר קמח קוקוס במקום הקמח?
1. אין בעייה
2. לא – קמח קוקוס לא סופח נוזלים ולא מתאים
עוז – תודה רבה על המתכון !
האם יתאים להוסיף שמנת וסוכר לעשר דק האחרונות לאפייה?
אוהבת עוגות גבינה עם ציפוי
היי שלהבת
יכולה לשים את הציפוי בתום האפייה
היי, האם גבינת שמנת רגילה תתאים לעוגה?
תודה
בהחלט
את העוגה הכינו במקור (בבאסקים) עם גבינת פילדלפיה אבל כל גבינת שמנת מתאימה
תודה רבה על המתכון! מחכה לחג להכין את העוגה.
יש לך רעיון לציפוי שיילך טוב עם העוגה? משהו פירותי למשל? תודה!
פשוט קונפיטורה שאוהבים =]
העוגה יצאה מעולה, כל כך טעימה וקרמית;) יש גרסא עם ביסקוויטים בתחתית?
תודה מראש!
שמח לשמוע!
פשוט תאפי אותה מעל תחתית ביקוויטים =] כל מתכון יעבוד
היי עוז, האם ניתן לאפות בסיר ג'חנון?
אין בעייה, רק זמני האפייה ישתנו לפי הקוטר של הסיר
אין לי תבנית עגולה קוטר 20. האם אפשר התבנית מלבנית?
חיובי ואפשר גם 2 אינגליש קייק
מעולה תודה רבה לך מתכון פשוט
עשיתי את העוגה בהבדל אחד- הנחתי בתחתית בצק פריך- יצא מדהים, תודה על המתכון הקל והמצויין.
שמח שאהבת!
מעולה. (במיוחד מול האחרים עם האידוי ושינויי טמפרטורות ושאר סיבוכים…) תודה שאתה מקליל…
תודה רבה =]
שלום עז ואחרי חג שמח,
שלוש שאלות טכניות שאשמח לשמוע את דעתך –
א. מאחר שהעוגה הזאת, בהגדרה, יוצאת מהתנור "רוטטת" וצריכה לעבור תהליך התקררות איטי מחוץ לתנור, איך אתה מוודא שהיא אכן סיימה את תהליך האפיה בתוך טווח הזמנים המומלץ? (לי היה ספק וחשבתי שבמקרה כזה אין טעם לנסות בדיקה בקיסם, אז השתהתי קצת. אני חושבת שכתוצאה מכך היא נחרכה למעלה קצת יתר על המידה);
ב. מיקום בתנור – משנה לדעתך? (אני מיקמתי אותה במדף התחתון ולא באמצע. בין היתר על רקע החריכה הצפויה של החלק העליון. בדיעבד זה כנראה יצא לטובה. ר' התקלה שלעיל);
ג. לחלץ את נייר האפיה מסביב לעוגה, לא היתה בעיה, למרות שיש לכך מחיר אסתטי. לחלץ אותה מנייר האפיה בחלק התחתון כדי להעביר אותה למשטח הגשה, היה קשה יותר (עם מחיר אסתטי נוסף). אשמח לשמוע רעיונות.
היי, תודה על מתכון מעולה..
שאלונת – אפשר במקום קמח/קורנפלור להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
תודה 🙏
היי גלי
לא מומלץ כי לקמח תפוחי אדמה יש טעם לוואי של תפוחי אדמה. אם זה לא מפריע לך לאכול עוגת גבינה בטעם פירה – לכי על זה
סליחה כן..אבל…חייב הארה קטנה.
כל הקסם של עוגה באסקית הוא מעטה שחום לגמרי, חלק עליון יציב וחלק תחתון שנוזל ממנו קרם גבינה. לא אפוי? ככה נראה. אבל זה כל הרעיון!!. העוגה בצילום, עם כל הכבוד והאהבה, נראית "יציבה" מדי. קצת כמו עוגת גבינה רגילה. אני בטוח במיליון אחוז שהיא טעימה להפליא, אבל באסקית היא לא ממש.
על מנת להשיג את האפקט הבאסקי שבו חלק מהגבינה מתפרץ מתוך העוגה צריך פשוט להעלות את חום התנור ל 220 נניח ולאפות קצת פחות (אם למעלה שחום זה מוכן!). חצי השעה שנתת כגבול תחתון נראית סבירה.
נ.ב היה כיף לפגוש אותך מחוץ לקניון איילון 🙂
איזה ציפוי את ממליץ למרוח על העוגה הזו?
אוקי, ראיתי שעבר ענית בשאלה קודמת
הי עוס
אתה יכול לנגיד לי מה הסיבה שהעוגה יצאה לי במירקם גרגירי מעט?
אודה לתשובתך
היי רחל
נשמע שהשארת בתנור יותר מדי זמן
צריך להוציא אותה כשהיא עוד טיפה רוטטת
תודה על הבלוג המצוין.
יש לי טוסטר אובן שקצת שורף מאפים , האם אפשר לכסות את העוגה ,בזמן האפיה ?
תודה.
אפשר אבל קח בחשבון שהיא אמורה קצת להישרף
רשמת שאפשר להקפיא, האם המרקם יהיה זהה לאחר הפשרה
ניתן להשתמש בקמח תופח?
לא ניסיתי
מעריך שכן
ראיתי פרק בfriends שבו הם גונבים עוגת גבינה שאי אפשר להפסיק לאכול. פנטזתי על עוגה בדיוק כזו וקיוויתי שהמתכון הזה לא רק מבטיח אלא גם מקיים כי התיאור היה מושלם " שילוב פשוט של גבינה איכותית סוכר וביצים". חומרי גלם טובים ובלי מניירות. כמו שאוכל טוב צריך להיות.
גזר הדין? 10/10. עוגה טעימה בהרבה מכל מה שיש בקונדטוריות בשבילי. ממליץ אפילו טיפה פחות מחצי כוס סוכר למי שאוהב לא מתוק כמוני.
שמח שאהבת מאור!
היי, תודה על המתכון. במידה ואני משתמשת בתבנית מרובעת, מה הגודל המומלץ?
בואי נראה
שטח תבנית קוטר 20
פאי כפול רדיוס בריבוע
314 סמר בקירוב
שטח ריבוע שווה מכפלת הצלעות
אז תבנית ריבועית ברוחב 18 סמ (שטח 324 סמ"ר) תתאים לך מאוד
הי,
רעיון/שאלה: שימוש בגבינת שמנת פיקנטית/חריפה (כדוגמת נפוליאון עם פלפל חלפיניו) – מה דעתך?
תודה
עוז היקר
קודם:
המון תודה על הבלוג שהקמת, וששנים מלווה אותי .
רואים כמה אהבה יש לך לתחום, ובהחלט זכינו.
רציתי לשאול , האם אפשרי לאפות את העוגה הבאסקית על גבי בסיס של קליתית פירורים?
כלומר לרפד את התחתית ביסקוויטים טחונים עם חמאה, מעליהם לשפוך את תערובת הגבינות ולהכניס לתנור.
תודה
היי אדוה
תודה על המילים החחמות, לכבוד הוא לי!
אין בעייה בככלל לאפות עם תחתית ביסקוויטים