מפה לשם, יום כיפור מגיע, ולקראת הארוחה המפסקת ושבירת הצום אני יודע שאתם מחפשים מתכונים לעוגות בחושות טובות. סיבה מצוינת לשתף אתכם במתכון שלי להכנת עוגת גזר קלילה ונהדרת.
אני מאוד אוהב עוגות גזר, בעיקר כי יש בהן הרבה ירק, והמתיקות שהשורש הכתום מוסיפה לעוגה יוצרת ביס ממש נהדר וכיפי. זו עוגה מאוד בסיסית, מהירה וקלה, ובאמת שהאתגר הכי גדול כאן הוא לגרר את הגזרים. כל השאר קלי קלות.
פרסום בשיתוף Moulinex מבית ניופאן
צפו: כל השלבים להכנת עוגת גזר מושלמת
כמה גזר? הרבה!
אשתי מאוד אוהבת להכין מתכונים שונים של עוגות גזר, ולא פעם ולא פעמיים היא מוצאת את עצמה מכפילה את כמות הגזר במתכון כדי שירגישו אותו.
לכן כאן התחלתי עם שלושה גזרים גדולים – ומה שחשוב באמת הוא המשקל שלהם, אתם רוצים לפחות 1/2 ק"ג גזר למתכון הזה, שמספיק ל-2 עוגות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת.
אגב, מתכונים לעוגות גזר נמצאים בשטח כבר כמה מאות שנים: הטבח הראשי של המלך לואי ה—16 פרסם מתכון לעוגת גזר עשירה בספר הבישול שלו, ובשנים לפני כן התפרסמו שלל גרסאות לקינוחים אחרים מבוססי הירק.
למה ? טוב ששאלתם. בימים שבהם סוכר לבן פשוט היה שמור לבני האצולה (היה נדיר ויקר), הגזר, שורש עשיר במתיקות טבעית, שימש בסיס זמין ונגיש לטעם המתוק.
מגררים
אני אוהב לגרר את הגזר דק, אפשר כמובן להשתמש בפומפייה פשוטה אבל למי שרוצה לחסוך זמן ולמזער את הסיכון לקצות האצבעות – מעבד מזון עם דיסקית גירור הוא הכתובת.
אני משתמש במעבד המזון החדש שלי של מולינקס (עוד פרטים עליו בסוף הפוסט, יחד עם קישור להזמנה עם משלוח חינם וקוד קופון להנחה) שהתמודד מצוין עם הגזר וצלח עוד המון אתגרים קולינריים אחרים, כמו חומוס חלק ופסטו עשבי תיבול נהדר.
ברגע שהגזר מגורר נשאר רק לקצוץ אגוזים (ידנית או עם מעבד המזון), שיעשירו את הטעם של העוגה ולהתחיל לבחוש לכם עוגה.
בוחשים ונהנים
ועכשיו כל הפעילות עוברת לקערה אחת בה יוצרים את הבלילה. את המתכון כאן בניתי על בסיס עוגת הדבש שלי ששיתפתי לפני מספר שבועות, עם כמה התאמות שנועדו להכיל את התכונות של הגזר.
מתחילים בטריפה יסודית של ביצים, ועליהן מוסיפים שמן (אפשר זית או שמנים אחרים), חומרי תפיחה, תבלינים שאוהבים, וסוכר – חשוב לקחת בחשבון שעוגות גזר לא צריכות הרבה ממנו, מכיוון שהגזר עצמו הולך להוסיף מתיקות למסיבה.
בגזרת הקמחים
סה"כ שתיים וחצי כוסות קמח או 350 גרם נכנסו למסיבה – ואתם יכולים להחליט בעצמכם על הרכב הקמחים המדויק. אפשר רק מלאים, אפשר רק לבן, אפשר לשלב כמו שאני עשיתי.
מתקבלת בלילה סמיכה יחסית וזה בסדר – במהלך האפייה הגזר הולך להפריש מים, שהקמחים השונים יספגו. אז נשאר רק להטמיע את הגזרים לתערובת, להוסיף אגוזים קצוצים וצימוקים ואז אפשר לאפות.
היידה לתנור
ועכשיו אני מרשה לעצמי לצטט את עצמי מהמתכון של עוגת הדבש (ואתם תראו את הפסקאות האלה בכל מתכון שלי לעוגה בחושה ?) :
אני אופה ב160 מעלות – שזה חום בינוני, במצב חום עליון תחתון רגיל ולא טורבו. אני רוצה שהאפייה תתרחש יחסית באיטיות, ולהימנע ממצב שבו החלק העליון נשרף כשהמרכז עוד לא עשוי.
לכן אני מעדיף לאפות בחום נמוך יותר ולהמתין עוד 10-15 דקות ושיהיה מוכן בדיוק כמו שאני אוהב.
אני לא אופה על מצב טורבו כי הפעלתו באפייה מדליקה מאוורר שמתחיל לפעול בחלק האחורי של התנור, שגורם לפיזור חום יותר אפקטיבי (וזה לדעתי פחות כדאי).
במילים אחרות – אפייה ב180 מעלות עם טורבו היא כמו אפייה ב190-195 מעלות – מה שמגדיל את הסיכוי שדברים יקרו מהר מדי ואולי אפילו ייבשו את העוגה.
מתי מוכן?
מוציאים מהתנור אחרי שאתם רואים שהעוגה הזהיבה, התנפחה והיא יציבה, זה אומר שהיא לא תרטוט אם תזיזו מעט את התבנית מצד לצד.
מזלג/סכין שנכנס למרכז העוגה אמור לצאת נקי או עם מעט פירורים, עדות לכך שהחלבונים בביצה והעמילן בקמחים מבושלים כראוי.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: משתמשים בקמח לא גלוטן בכמות זהה לכמות הקמחים במתכון – 1/2 2 כוסות שזה 350 גרם.
- טבעוני: מחליפים את הביצים ב200 גרם רסק תפוחים + 2 כפות גדושות כמח חומוס או קמח עדשים. אין צורך להקציף כמובן – רק
- מערבבים אותם וממשיכים לבנות את העוגה לפי המתכון. את הדבש משמיטים או מחליפים בסילאן טבעי או סירופ מייפל.
- במקום הבהרט או בנוסף אפשר לשים כל מיני תבלינים שאוהבים כמו ג'ינג'ר מיובש, אגוז מוסקט ועוד.
- מי שלא אוהב צימוקים שלא ישים צימוקים. אפר לשים פירות מיובשים קצוצים אחרים שאוהבים כמו משמשים או תמרים.
- מוזמנים להוסיף מגוון של אגוזים מעל, אם אתם נמנעים מאגוזים – תשמיטו אותם מהמתכון.
- חשוב לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים!
עוגת גזר פרווה אוורירית ונהדרת במינימום מאמץ
תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק, פרווה, 15-20 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל אפייה וקירור
מצרכים:
לעוגה:
3 גזרים גדולים (500-600 גרם במשקל), קלופים
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזים אחרים שאתם אוהבים
4 ביצים גודל L
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן או חום
1 כף דבש (רשות)
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית (או שמן נוזלי אחר כמו שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס)
2 כפיות שטוחות (10 גרם, שקיק קטן) אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה (אם אין ניתן לשים עוד 1/2 כפית אבקת אפייה במקום)
כפית שטוחה קינמון או בהרט
1/2 כפית מלח דק
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח חיטה מלא או כוסמין מלא
חופן קטן צימוקים שחורים (רשות)
להגשה:
חופן אגוזי מלך קצוצים גס או אגוזים אחרים שאוהבים
אופן הכנה:
הכנות מקדימות:
- מחממים תנור ל-160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו)
- מגררים את הגזרים דק בעזרת מעבד מזון או פומפייה.
- קוצצים גס או דק את אגוזי המלך (בעזרת מעבד מזון או סכין).
יצירת הבלילה:
- שמים את הביצים בקערה. בעזרת מטרפה ידנית טורפים את הביצים היטב למשך 1-2 דקות, עד שנוצרות בועות חמודות.
- בעזרת מטרפה ידנית טורפים פנימה השמן, המלח, הסוכר, הבהרט/קינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והדבש ובוחשים היטב.
- מוסיפים את הקמחים ובוחשים בעזרת כף עץ 15-20 שניות או עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מוסיפים לתערובת את הגזרים המגוררים והאגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- אם אוהבים – מוסיפים את הצימוקים לתערובת וגם אותם בוחשים פנימה.
אפייה:
- מעבירים לתבנית משומנת (קוגלהוף אחת או 2 תבניות אינגליש קייק).
- מפזרים מעל את האגוזי המלך הקצוצים.
- מכניסים לתנור ואופים 35-55 דקות (ב-2 תבניות זמן האפייה קצר יותר), עד שהעוגות מתנפחות יפה, מתייצבות לחלוטין (לא רוטטות כאשר מנערים את התבנית) ומזלג או סכין שמחדירים למרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוגות להתקרר לפחות 20 דקות לפני שפורסים ואוכלים.
- ניתן להכין 5 ימים מראש.
עוד פרטים על מעבד המזון שלי!
אני משתמש במולינקס fp825, שכאמור מומלץ בחום: הוא גדול, חזק, ונותן תמורה מעולה למחיר. מגיע עם בלנדר, אביזרים לסחיטת הדרים, הקצפה ומגוון דיסקיות גירור. ניתן להזמין מאתר היבואן ניופאן בקישור הבא: קישור להזמנת מעבד מזון מולינקס
קוד קופון oz15 מארגן לכם הנחה של 15% על רכישת הדגם הזה וגם על דגם fp827. הקופון בתוקף עד 10.10.2021.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מתוקים נהדרים:
אצבעות פילו במילוי תפוחים
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד
עוגת הדבש שלך הייתה מעולה. הולכת להכין את עוגת הגזר. תודה רבה ושנה מתוקה.
שמח לשמוע שרה היקרה! בשמחה תמיד ושנה טובה
האם אפשר להשתמש בגרידת הגזר הנותרת במכשיר מיצים קשים לאחר הכנת מיץ גזר ? (השאריות דקיקות אך מאד יבשות..)
היי תמר
הרעיון יפה אבל לא חושב שהוא יעבוד בדיוק בגלל מה שציינת
כלומר מדובר יותר בסיבי גזר ופחות בגזר מגורר, וחלק מהעניין בעוגה הזו היא שהעסיסיות שמשתחררת מהגזר מעשירה את העוגה ו'מפצה' על זה שלא הוספנו עוד נוזלים
תודה על המתכון! מצפה להכין.
כתבת בהמרה למתכון ללא גלוטן – 3.5 כוסות קמח כמו במתכון. האם התכוונת ל-2.5 כוסות קמח?
במידה ואני רוצה להמיר את הסוכר במייפל/סילאן, מה היחס?
טעות שלי – 2.5 כוסות כמו סך הקמחים במתכון
תיקנתי
תודה!
לא הבנתי כמה קמח בסך הכל
350 גרם
Hi Oz
can I cut all the ingredients by half and only make one cake?
Toda
בטח
האם אפשר להפחית בסוכר/בשמן?
אם כן כמה?
תודה רבה!!
היי =]
יכולה לנסות עם חצי כוס שמן ו-3/4 כוס סוכר
הכמות בבלילה מתחלקת לשתי תבניות ובכללי היא עם כמון מופחתת של שניהם בהשוואה למתכונים אחרים שראיתי
יש טעות בפיסקה "בגזרת הקמחים": – כתוב "שלוש וחצי כוסות קמח או 350 גרם" – צ"ל שתיים וחצי (וכך גם כתוב במתכון למטה)
צודקת
תוקן
תודה=]
מה דעתך על לשלב chocolate chips במקום הצימוקים?
זורם בהחלט
האם אםשר קנח רגיל?
כן
תודה רבה על המתכון המוצלח!
הכנתי לסעודה מפסקת ולאחרי הצום
עם קמח כוסמין ורסק תפוחי עץ.
יצא קצת דחוס, כנראה בגלל הויתור על הביצים,
אבל טעים מאד!
שמח שאהבת! אכן הביצים עוזרות לאווריריות
הי עז,
תודה על עוד מתכון מפורט!
אני גם אוהבת הרבה גזר בעוגה.
אפשר לדעתך להכין גם עם 1 ק"ג גזר? זה ישנה משהו בכמויות של הרכיבים האחרים?
תודה וחג שמח
היי עז,
זאת תגובה ראשונה שלי כאן שנועדה איכשהו לרכז את כל הפעמים שהייתי צריכה להגיב והתביישתי (סתם. בעיקר עצלנות ומחסור חמור בזמן): ראשית כל, תודה על האתר הכל כך מושקע, על הזמן היקר והסבלנות הענקית שלך. לא מובן מאליו.
שנית, מעולם לא קרה שניסיתי מתכון שלך והתאכזבתי שזה מפתיע ונותן לי את הביטחון ליפול על כל מתכון שאבחר בידיעה שזו תהיה הצלחה. אז ממש המון תודה מעומק הלב בשמי ובשם כל מי שאי פעם טעם.
עכשיו הלכתי להכין עוגת גזר, אז שתהיה לנו שבת מהממת וכתומה 🙂 ותודה מראש על עוד מתכון מוצלח :)))
תודה על המילים החמות והמרגשות אור !
היי,
האם אפשר קמח כוסמין מלא וקמח שקדים במקום קמח לבן?
לא ניסיתי, מעריך שכן
היי עוז אשמח לקבל מידות של הן תבנית האינגליש קייק והן של תבנית הקוגלהוף(לי יש 2במידות שונות)
תודה
אפיתי בתבנית בגודל 30X6
לגבי קוגלהוף – קוטר 24 או 26
אם לא ארוצים להשתמש בסוכר,
מה עושים?
לא משתמשים בסוכר
ואז זה לא יוצא מתוק אלא יותר כמו לחם גזר
היי עז, מאוד נהנית מהמתכונים שלך, תודה רבה!
רציתי לשאול, האם אפשר להקפיא את העוגה? או להקפיא את הבלילה בתבנית אינגליש קייק לפני האפייה?
ואם כן, איך מומלץ להפשיר?
היי עוז הכנתי את העוגה ויצא מדהים! תודה רבה
האם לדעתך יעבוד גם עם בננה?
כן אבל עדיף פרי שאפשר לגרר כמו תפוח או דלעת
שלום,
האם ניתן להשתמש רק בקמח רגיל בכל הכמות?
אין בעייה
כוס שמן = 200 מ"ל
3/4 כוס= 150 מ"ל
ניראה מתכון טעים
ענת אורנשטיין
זה לא נכון
כוס שמן 240 מל
3/4 כוס 180 מל
היי עז
רוצה להכין כמאפינס – יש איזשהם שינויים שנדרשים במתכון?
תודה רבה וישר כח על נדיבות הלב במתכונים השוים, במתן המידע המקיף מעבר, בהסברים ובסירטונים המושקעים ובתשובות הפרטניות והסבלניות!
בשמחה ומכל הלב נועה היקרה!
אין שינויים למתכון – זמני האפייה כנראה יהיו קצרים יותר אז רק לשים לב ולבדוק כשהמאפינס תפחו והזהיבו
היי עוז,
במשך תקופה ארוכה חיפשתי מתכונים באינטרנט, נתקלתי במתכונים שהבטיחו תוצאה מיטבית בזמן קצר התאכזבתי.
ואז נתקלתי במתכונים שלך- והתאהבתי! נותן כלים איך לבחור נכון את המוצרים, מפרט בשלבים על תהליך ההכנה וגם מצרף תמונות.
מרגישה בשיעור בישול (;
תודה רבה על ההשקעה והכלים שאתה נותן.
שנה טובה!
בשמחה ומכל הלב אושרת היקרה!