עוף בתנור הוא מהמאכלים האלו שברגע שפיצחת איך להכין אותם, יש לך מתכון לרוץ איתו לכל החיים. אבל למרות שהמנה הזו נשמעת פשוטה, לא תמיד היא יוצאת מושלמת בבית.
לפני חודש פנתה אלי קוראת של הבלוג בשם מרב בעדני בבקשה הבאה: "היי עוז, חייבת להגיד שיש לך מתכוני אליפות!!!!!! ואתה מסביר כל כך מעמיק וברור (למתחילות כמוני ?) כבר השתמשתי במספר מתכונים שלך ויצא מהמם!!! תודה!!!
שאלה אולי תוכל לעזור לי: אני מנסה להכין את הדבר הכי פשוט ביקום עוף בתנור ולא מצליח לי!!! תמיד מסתבכת, איך מנקים, האם שוטפים, איך מתבלים, מתי מוכן? ראיתי שהסברת על חזה עוף יש מצב להסבר גם על עוף פשוט בתנור?".
מרב ביקשה ואני מניח שגם רבים נוספים מכם ישמחו לדעת איך מכינים מגש עוף בתנור עם תפוחי אדמה כמו שצריך.
נתחיל בעוף
לעוף יש מספר נתחים עם בשר: חזה, גרון, כנפיים וכרעיים. כל אחד עם הניואנסים שלו לבישול. לצורך הנוחות נתמקד בכרעיים: השוק וירך (פולקע) – שני הנתחים האלו מתאימים לבישול ארוך ומשחררים הרבה מיצים טעימים בזמן שהם מתבשלים.
אגב, עוף שלם בתנור זה הוראות הכנה שונות לגמרי ונושא לכתבה נפרדת.
בשנים האחרונות אני מקפיד לעבוד רק עם עוף טבעי או עוף אורגני – כזה שגדל בתנאים טובים יותר ואכל אוכל איכותי יותר מהעופות התעשייתיים שנמכרים במחיר זול מדי (להרחבה בנושא קראו כאן), משתדל כמובן טרי אבל גם קפוא+מופשר זורם.
לא מומלץ לשטוף את העוף לפני ההכנה (מפזר בכיור חיידקי עוף לא רצויים) – פשוט מעבירים מהמגש בו הוא נקנה לתבנית ומתבלים.
בחרתי להשאיר את העוף עם העור משתי סיבות: הוא משחרר שומן במהלך האפייה שמשדרג את הטעם של תפוחי האדמה, והוא גם נהיה פריך וטעים כשאופים אותו כמו שצריך.
תפוחי אדמה (והירקות האחרים)
בניגוד למתכון של הניוקי, בו חשוב להשתמש בתפוחי אדמה מסוימים, כאן איזה תפוח אדמה שתבחרו זורם (העיקר שיהיו טריים ויפים).
אני משאיר את תפוחי האדמה עם הקליפה – גם בגלל הטעם וגם כי רוב הערך התזונתי של התפוד נמצא בקליפה.
צירפתי למסיבה גם בצל חתוך גס, ובת'כלס אתם יכולים להוסיף לתפוחי האדמה שלכם כל ירק שמתאים לאנטיפסטי באפייה ממושכת: בטטה, קולרבי, גזר, כרובית, דלעת ועוד – רק לחתוך אותם לאותו גודל כמו תפוחי האדמה.
>> טרם הצטרפתם למניין עוקבי ברשת החברתית אינסטגרם? במטותא מכם @oztelem 🙂
התיבול
זה המקום שלכם להתפרע: לתת את הטוויסט האישי שלכם ולצרף טעמים שאוהבים למנה הכיפית הזו.
בגדול, כל תערובת תבלינים שאתם אוהבים יכולה להתאים כאן (בהרט, חוויאג', ראס אל חנות, אבקת קארי, גאראם מסאלה ועוד).
אני השתמשתי בתערובת שנקראת הקציצות של ניסים, שמיוצרת על ידי איילת ונציה (התבלינים של איילת). כשנפגשנו לפני חודש (הכנו ביחד דאל עדשים טעים) שאלתי אותה מה הייתה התערובת הראשונה שיצרה.
היא סיפרה לי שאת התערובת הזו פיתחה יחד עם בעלה, ניסים, והיא מכילה את כל התבלינים שהוא והיא הכי אוהבים כדי לשדרג קציצות. יש בה פפריקה, כמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור ואנגלי, שום ומעט עלי ורדים שמוסיפים ניחוח מפתיע וייחודי.
זו אחת התערובות הכי נמכרות שלה, ולקוחות שלה מספרים שהם משתמשים בה כדי לשדרג הרבה מעבר לקציצות: מירקות אפויים כמו בטטה, דלעת וכרובית ועד תבשילי אסאדו בבישול ארוך ואפילו תבשילי דגים כמו חריימה.
את התבלינים מערבבים עם מעט שמן – שגם מסייע לפתוח את הטעם שלהם וגם עוזר לתפוחי האדמה לצאת זהובים ויפים.
מעבר לתבלינים ולשמן, אתם לחלוטין יכולים להוסיף רטבים כמו טריאקי, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, רכז רימונים ועוד (1-2 כפות מכל מה שמוסיפים).
גם כאן אין לכם הרבה עבודה. בסך הכל מערבבים עם תערובת התיבול את תפוחי האדמה, הבצלים והעוף, ואז מניחים אותם יפה בתבנית.
אפייה בשני שלבים
ועכשיו לחלק הכי חשוב, שיגרום לכם להצליח בהכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה פעם אחרי פעם.
את האפייה עושים בשני שלבים – השלב הראשון נועד לרכך ולבשל את כל מה שנמצא בתבנית, והשלב השני נועד להזהיב את כל הסיפור כדי שיקבע צבע מטריף ופריכות.
במובן הזה, הכנת עוף בתנור לא שונה הרבה מאפייה של לזניה – אם תדלגו על השלב הראשון ותכניסו את המגש בלי כיסוי – העוף יתחיל להישרף בזמן שחלק מתפוחי האדמה יהיו עדיין קשים.
לכן קודם כל מניחים על התבנית שכבת נייר אפייה, ואז אוטמים אותה עם נייר אלומיניום. חשוב שלא יהיה מגע בין רדיד האלומיניום לאוכל, במיוחד בטמפרטורות גבוהות כמו במתכון של היום.
כל תנור שונה
טווח הזמן בו תפוחי האדמה יהיו עשויים משתנה מאוד גם מתנור ותנור, וגם תלוי בגודל חתיכות תפוחי האדמה וסוג התבנית. לכן במתכון המלצתי ראשית לבדוק אחרי שעה אבל יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה בסדר. סבלנותכם תשתלם!
אגב, יכולים גם להרתיח את תפוחי האדמה לפני 2-3 דקות ואז זה מאוד יעזור לריכוך שלהם בתנור.
כשבודקים – חשוב לעשות זאת בזהירות כי התבנית מלאה אדים. אז תניחו אותה על משטח יציב ותסירו בזהירות פינה אחת מהכיסוי, תנו לאדים להשתחרר ורק אז תוכלו לבדוק עם מזלג שתפוחי האדמה מבושלים כמו שצריך.
גם בשלב האפייה השני – כתבתי 15 דקות, אבל בתכלס מה שחשוב שהכל יהיה זהוב ויפה. יכול להיות שזה יקרה תוך 10 דקות ויכול להיות תוך 20.
לפני שאתם שואלים:
- מה לשים במקום העוף? אם הגעתם על החלק הזה של הכתבה ואתם לא אוכלים עוף, מוריד בפניכם את הכובע. שנית, יכולים בקלות להחליף בטופו; מכיוון שאותו לא צריך לבשל אז אופים את תפוחי האדמה בתבנית מכוסה, ורק כשהם רכים ממסדרים מעל פרוסות טופו מתובלות (מ2-3 אריזות) בתערובת התיבול של תפוחי האדמה לשלב האפייה השני.
- המתכון עובד גם עם שוקי/כרעי ברווז או אווז.
- בתבנית תנור גדולה אפשר לאפות גם 4-5 כרעיים מחולקות וזמני האפייה לא ישתנו.
- יכולים להכין חצי כמות בתבנית קטנה יותר.
- לא חייבים לחלק את הכרעיים, אפשר להשאירן שלמות.
- המתכון לא מתאים לחזה עוף!
מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה
4-6 מנות, בשרי, 15 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל
מצרכים:
3 כרעי עוף (מומלץ עוף טבעי או אורגני), מחולקים לירך ופולקע (שוק)
1 כף תערובת תבלינים שאוהבים כמו בהרט, גריל עוף, אבקת קארי, חוויאג' (אני השתמשתי בתערובת הקציצות מהתבלינים של איילת)
3-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס (בערך כפית מכל אחד)
8-10 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את תערובת התבלינים עם שמן הזית, המלח והפלפל.
- חותכים גס את תפוחי האדמה והבצל. מעבירים לקערה עם התיבול ומערבבים לציפוי.
- בתבנית מלבנית גדולה שמים את כל תפוחי האדמה והבצלים (אפשר גם בתבנית תנור עמוקה עם נייר אפייה). יוצקים מעל את המים (הם יהפכו לאדים שיזרזו לנו את העניינים).
- מניחים מעל את חלקי העוף ומורחים אותם בתערובת התבלינים שנשארה בקערה (עם היד/מברשת). אם חסר שמן זית מוסיפים.
- מניחים נייר אפייה מעל תכולת התבנית.
- אוטמים את התבנית עם רדיד אלומיניום.
- שולחים לתנור (200 מעלות) למשך שעה-שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה רכים – כדי לבדוק, מוציאים את התבנית מהתנור ובזהירות רבה (אדים!) מסירים את נייר האפייה והאלומיניום.
- שימו לב: אם תפוחי האדמה לא רכים לגמרי (בודקים עם מזלג) שוב אוטמים ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות (ושוב אם עדיין לא התרככו).
- כשתפוחי האדמה רכים מחזירים את התבנית לתנור, הפעם ללא כיסוי בכלל, ל-15 דקות או עד שהעוף מזהיב יפה והעור נהיה פריך.
- מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים. העוף ותפוחי האדמה נשמרים בקירור 4-5 ימים בקלות.
המתכון הופק בשיתוף התבלינים של איילת
הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]
לעוד מתכונים עם בשר :
קציצות עוף וקוסקוס עסיסיות במיוחד
תבשיל בחש בוכרי עם המון עשבי תיבול
קובה סלק של סבתא חנה
מפרום טריפולטאי אסלי
בולונז איטלקי של מאמות
כמה תוספות –
1. הטעם משתפר אם מחממים קלות את השמן, מוסיפים תבלינים ומחכים 20 דקות שהתבלינים "ייפתחו".
2. עוד שיפור – מאשפזים את העוף, לאחר מריחת התבלינים במקרר עד 48 שעות. כל המרבה …
3. עובד יופי, לפי אותן ההוראות, גם על עוף שלם.
4. עובד יופי גם בטוסטר אובן – כן, ואפילו על עוף שלם ואפילו שניים לפי גודל הטוסטר.
! תבנית של טוסטר נכנסת למקרר, עם האלומיניום, לביצוע שיפור (2)
5. בשלב התנור ללא כיסוי, רצוי להגביר טמפ' למקסימום ולמצב גריל (חום מלמעלה בלבד) כדי שישתזף יותר מהר.
שילוב – כשההזמנה מהסופר בדרך (שכמובן מגיעה בלילה), מכינים את התבלינים. כשהעוף מגיע – מורחים ושמים במקרר. למחרת שמים בטוסטר. ורק עוד לא מצאתי פתרון מהיר לניקוי שאחרי.
תודה רבה על הטיפים הנהדרים!
כשאני מביאה את העוף טרי מהאטליז אני מנקה קה אותו ומטבלת ומקפיאה בתבנית שבו אאפה אותו.. כשמגיע זמנו , מפשירה ומכינה תפוחי אדמה ובצל ומניחה מתחת לעוף המופשר.. והטעמים דל התבלינים בבהקפאה מביאים את העוף "למקום בצמרת" חח
הפתרון לניקוי שאחרי:לשים תבנית על הכיריים ואז: כף אבקת כביסה (או שתיים,אם התבנית גדולה) ומים קרים מהקומקום,בערך עד מחציתה. להדליק אש,כמעט עד הרתחה מלאה ולכבות. רק אחרי שהמים מתקררים להעביר בזהירות לכיור,לרוקן ולהסיר לכלוך,אפילו עם מגבת נייר. …המתכון וההצעות נהדרים,תודה!
תודה דפנה נשמע שממש עושה חיים קלים בניקיון!
(כמובן צריך תבנית שניתן לחמם על הכיריים לא כולן בנויות לכך)
אפשר פשוט לשים את התבנית בכיור, לשפוך פנימה אבקת כביסה ואז מעל מים רותחים מהקומקום ולהשרות. עובד נפלא!!! אם הליכלוך מאד עקשני אפשר לחזור על הפעולה.
תודה רבה על הטים מיכל =]
תודה על המתכון. רק משהו קטן וקטנוני שהפריע לי – אני מנחשת שבתערובת של ניסים כללו עלי ורדים (הפרח הקוצני שמשתמשים בו גם לתה למשל, ולריבות) ולא עלי שושנים (שהם פרחים גדולים ולבנים בעלי 6 עלי כותרת (מה שנקרא שושן צחור)…
תודה רבה על החידוד שירי תוקן!
מתכון מעולה.כמו האחרים.
ברשותך הערה קטנה.
אשמח אם תהיה חלופה לתבלינים של איילת.
אם אין לי רצון או אותם בטווח יד או באזור מגוריי.
זה דבר הנתון לשיקולו של המשתמש.
תודה ויישר כח!
היי יעל =]
תודה רבה
כתבתי במתכון שאפשר לשים כף של איזה תערובת תבלינים שאוהבים
וציינתי בסוגריים שאני השתמשתי בתערובת קציצות של איילת – כהמלצה ולא כאיזה חובת רכישה
אז מן הסתם שכל אדם יכול להשתמש באיזה תערובת תבלינים שבא לו מכל מקום. כמו שכתבתי בהקדמה: יכולה להשתמש בראס אל חנות, בהרט, חוואייג' ועוד.
עז פרט מה בתבלין : פפריקה, כמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור ואנגלי, שום ומעט עלי שושנים
אפשר לערבב לבד או לשים משהו אחר לגמרי.
עשיתי בעבר עם פפריקה מתוקה או מעושנת, פפריקה חריפה, פלפל, שום כתוש, טימין
וגם רק איטלקיים – אורגנו, בזיל, טימין, שום
והכי פשוט – תבלין גריל עוף של טעם וריח (לטעמי כי זה של אהרוני הוא משהו אחר לגמרי)
וכמובן אפשר פשוט לשים ש"ז עם זעתר – יוצא מעולה
וכל צרוף אחר שבא לך
תודה רבה. כל המתכונים שלך מעולים וההסברים מדוייקים, ואני מעבירה אותם לילדים. כולנו נהנים.
שבת שלום
שלום רחל היקרה תודה רבה על המילים החמות! בכבוד רב!
הי עז,
ממליצה לשים נייר אפייה בין נייר הכסף לעוף.
תודה על מתכונים שנכתבים בבהירות וניכרת בהם האהבה בכתיבתך,
וכמובן גם של ההכנה.
היי רחל
תודה על המילים החמות!
גם אני ממליץ ולכן זה כתוב במפורש במתכון =]
שום עוף לא גדל ב"תנאים טובים יותר".
זה הכל שקר!
תעשייה אכזרית וכל מי ששותף לה הוא פושע, בין אם מגדל ובין אם צרכן.
עוז כל הכבוד לדיוקים ולהנחיות המדוקדקות ובעיקר על ההדרכה להניח ניר אפיה ומעל רדיד אלומינים
תודה רבה שירה =]
הי עוז
יופי של מתכון
ממליץ לפזר חצי לימון
מי שאוהב – לימון פרסי
אליצור
היי אליצור
תודה רבה על המילים החמות!
שמח שאהבת ויופי של שדרוג – את הלימון אתה שם פרוסות או מיץ?
גם וגם
שווה. אחלה שדרוג!
תודה עוז היקר!!
נשמע טוב כתמיד….
היי ישראל
בשמחה רבה!
היי עז,
כרגיל, מפורט ומחכים…לי יש באג ואני תמיד (אלא אם אני ממש ממהר) "מכבס" אותו . לי זה נותן תחושה יותר טובה… יתכן שהתחושה סובייקטיבית. מהניסיון שלי, הוא גם יוצא יותר טעים.
האם לדעתך, הפעולה הזאת גורעת מהתוצאה הסופית?
תודה
משה
היי משה
תודה על המילים החמות!
האמת שעניין הבישול המקדים לגמרי נתון לטעם אישי, לא מוסיף ולא גורע בסוף חשוב שתעשה מה שטעים לך
אישית אני רוצה לבשל ברמה שפחות כלים אז אם אני יכול לחסוךף לעצמי שטיפה אני עושה את זה D:
שלום עוז
עוף שלם בתנור, איך???
היי יהושע
זה מתכון אחר, מקווה להתפנות לכתוב אותו בקרוב
יצא פשוט מעולה. הזמנתי את התבלין מאיילת ויצא לי העוף בתנור הכי טעים שעשיתי אי פעם
היי סיגל
ממש שמח לשמוע שאהבת! =] איזה כיף!!!!!!!
הי עז, האם אפשר להכין בתבנית רוסטר לתנור,
ואם כן מה ההוראות לגבי הזמנים וכיסוי התבנית (יש לה מכסה משלה..)?
היי ענת =]
בהחלט אפשר, זמני האפייה הם זהים
פשוט במקום לעטוף את התבנית בנייר אפוייה ונייר אלומיניום תכניסי אותה לתנור עם המכסה ואחרי שתפוחי האדמה רכים תחזירי אותה פנימה בלי המכסה
בהצלחה!
הי עוז. קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים. שאלה: איך אתה מנקה את הנוצות מהעוף? ואשמח גם למתכון לכנפיים….שבת שלום
היי צורית
בשמחה רבה!
ראשית בוחר עוף כמה שיותר נקי,
שנית תולש את מה שאפשר וואם לא יוצא בקלות אני מרתיח 2-1 דקות ואז זה נתלש בקלות
כנפיים תהיינה בהמשך =]
היי עוז,
המתכונים שלך אליפות.
האפייה היא רגילה או בטורבו?
תודה וחג שמח
היי מיכל, בשמחה! אין במתכון כזה אפקטיביות לטורבו לדעתי, עדיף אפייה רגילה
הי עוז,
אחלה 'טיפים' למתכון שבאמת הולך איתך לכל החיים ובאינסוף וריאציות. ישר כח על המדריך ושאפו בכלל על הבלוג המושקע ??
היי רון הירק שמח שאהבת!
תודה על המילים החמות בשמחה ומכל הלב תמיד
הי עוז,
תודה על המתכונים המדהימים! פשוט כייף להכין מתכונים כל כך טעימים עם הוראות כ"כ ברורות!
אני רוצה לקנות תבלין טוב לתיבול עוף. היום בחנות ראיתי 2 תבלינים: קארי הודי של פרג, ותבלין לשווארמה. האם אחד מהם מומלץ בתור תבלין טוב לבית? (ראס אל חנות כבר יש לי).
תודה!
היי פנינה =]
בשמחה תמיד! שמח שאהבת ותודה על המילים החמות
שתיהן מתאימות למתכון וגם די דומות, אישית הייתי הולך על הקארי
היי עז, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
למתכון הזה היו הוראות הכנה קצת לא ברורות לי מפני שלתפוחי האדמה לקח הרבה יותר זמן להיות מוכנים.
עשיתי הכל לפי ההוראות, אך לצערי, הייתי צריכה להחזיק את המנה בתנור לחצי שעה נוספת, ואז, הוצאתי את העוף והשארתי את תפוחי האדמה לעוד חצע שעה, ורק אז תפוחי האדמה היו מוכנים..,
מה עשיתי לא נכון?
היי דנה
תודה על המילים החמות 🙂
איזה חלק בהוראות ההכנה לא היה ברור?
עז, תאמץ אותי!!
בשמחה=]
אצל העיראקים מרתיחים את העוף כמה דקות, שוטפים, תולשים כך בקלות נוצות ושומן ואז מבשלים הלאה בסיר או בתנור.
היי רונית
תודה! אחלה טיפ
אתה עיראקי, לא? אמך וסבתך לא הרתיחו את העוף??? אני עירקית ואין אחד אצלנו שלא מרתיח קודם. זה אצלם ממש חוק חרוט בבשר…
סבתא לא מרתיחה תמיד, אמא מרתיחה
כרגיל יוצא מושלם כמו כל אחד ממתכוניך.
תפוחי האדמה יצאו נימוחים מבפנים וקריספיים מבחוץ וגם העוף קיבל שיזוף פגז וטעם שלא מהעולם הזה. הוספתי חוץ מרכז הרימונים קצת דבש והוסיף המון לטעם. מתכון פצצה! תודה יקירי.
היי לי היקרה
ממש שמח לשמוע על הצלחתך! איזה יופי תודה ששיתפת =]
בשמחה ומכל הלב תמיד
על הנקיון אני ממליצה לרוקן את התכולה למזוג מים שיכסה את כל שטח התבנית
ולהחזיר מיד לתנור שעודו חם אך כבוי; אני שכחתי מהתבנית אך למחרת הכל נשטף בקלי קלות
מעולה צפורה טיפ נהדר =]
הי עוז. זה מתכון שאני מכינה כבר למעלה מ40 שנה – מה לעשות, מזדקנים… למדתי להכין אותו מאימי החורגת והוא הולך כל כך פשוט שאין לך מושג. אספר לך: לוקחים את התבנית של תנור האפיה – זו הגדולה. ומניחים בה פולקס של עוף כמספר הסועדים. נקיים. כשהשוק והיכרך מחוברים אחד לשני ומנקים את העופות היטב מנוצות או מחפשים קצב שעושה את זה וקונים אצלו את העופות. ורצוי מאוד לרחוץ אותם במים היטב כי אתה לא יודע מי נגע בהם. את הכיור ניתן גם לרחוץ לכן זו לא סיבה לא לרחוץ את העוף. לוקחים תפוחי אדמה כמספר הסועדים. בערך 2 תפוחי אדמה לסועד ומקלפים אותם מהקליפה ורוחצים גם אותם ( יש בקליפה סכנה לחומר שמונע צמיחת שורשים ולכן הקליפה לא לאכילה.) חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. כעת מכינים תערובת תבלינים מכפית מלח, כף פפריקה אדומה מתוקה. שן או שתיים של שום מרוסק או חתוך קטן. ושמים הכל בקערית קטנה של זכוכית. מעל זה מוסיפים שמן בערך כחצי מגובה הקערית. מערבבים הכל היטב בכפית. מדליקים את התנור אפיה לחום של 200 מעלות ונותנים לו להתחמם. בנתיים מניחים את העופות הנקיים בצד אחד של התבנית הגדולה אחד ליד השני ובצד השני מניחים את תפוחי האדמה החתוכים. כעת בעזרת הידיים מורחים את העופות ואת תפוחי האדמה מכל הצדדים בתערובת הפפריקה עם השום והמלח והשמן. ומכניסים את התבנית ככה בלי כיסוי ובלי מים ובלי כלום לתנור ומורידים מיד את החום ל180 מעלות. אופים בלי לפתוח את התנור במשך שעה. ואז בודקים את מצב תפוחי האדמה אם צריך לערבב או להפוך אותם ובודקים גם את העוף אם העור כבר שחום ופריך. אופים אותם עוד כמה דקות מוציאים ומגישים. אני מוסיפה לזה סלט חסה בסיגנון הונגרי וגזר מתוק בסיגנון פולני – כמו אמא ואבא שלי… אמא הונגריה ואבא םולני… ומי שעוד אוהב יכול להוסיף חזרת חריפה לזה. בתיאבון! נקרא אוכל בלי סיפורים ארוכים…
נשמע מצוין שרה היקרה
תודה רבה ששיתפת =]
תודה רבה עז על המתכונים המדהימים המוסברים בבהירות.. על הכתיבה המעניינת , על הכימיה מאחורי כל מתכון, על היצירתיות, ועל הענווה שבך… אני חדשה לחלוטין במטבח, למדתי והחכמתי רבות!
היי =]
בשמחה רבה תמיד! תודה רבה על המילים החמות! מעריך מאוד
תודה רבה על עוד מתכון נפלא! חייבת לומר שיש מיליוני אתרים ומתכונים באינטרנט אבל האתר שלך יחיד ומיוחד בזכות ההסברים המעמיקים והמדויקים. רציתי לשאול האם להשתמש בטורבו או חום עליון תחתון? כמו כן, האם אתה ממליץ בכל מתכוני העוף בתנור קודם לאפות סגור ואז פתוח? בחלק מהמתכונים ההנחיה היא קודם לאפות פתוח לצריבה ואז לאפות סגור. מדוע? שאלה נוספת האם תמיד רצוי לאפות ב 200 מעלות או שטמפרטורת האפייה הרצויה קשורה לכמות הנוזלים ולרוטב שיש במתכון? לדוגמא באיזה אופן ובאיזו טמפרטורה רצוי לאפות עוף עם תבלינים ושמן בלבד? תודה מראש
היי אפרת =]
בשמחה רבה! תודה על המילים החמות להלן התשובות:
האם להשתמש בטורבו או חום עליון תחתון?
עליון תחתון אהוב עלי יותר
כמו כן, האם אתה ממליץ בכל מתכוני העוף בתנור קודם לאפות סגור ואז פתוח?
כשמדובר בכרעיים/פולקע/ירכיים אז כן
בחלק מהמתכונים ההנחיה היא קודם לאפות פתוח לצריבה ואז לאפות סגור. מדוע?
זה לא כזה משנה(כמו שלא משנה אם שמים קודם חולצה או קודם מכנסיים), אני מעדיף לצרוב אחרי האפייה כי לדעתי הצבע יותר יפה.
שאלה נוספת האם תמיד רצוי לאפות ב 200 מעלות או שטמפרטורת האפייה הרצויה קשורה לכמות הנוזלים ולרוטב שיש במתכון?
כל מתכון והסיפור שלו =]
לדוגמא באיזה אופן ובאיזו טמפרטורה רצוי לאפות עוף עם תבלינים ושמן בלבד?
עוף לבד (כרעיים) הייתי אופה ב190-200
יצא מצויין … טעים .
תודה
שמח לשמוע רועי!
היי עוז תודה על המתכונים המוצלחים והמלמדים:) שאלה: מה דעתך על שקית קוקי? האם היא ממלאת אותו תפקיד של הנייר כסף ונייר אפייה?
היי רקפת
בגלל ששקית הקוקי עשויה פלסטיק אני לא אוהב להשתמש בה (בחימום חלקיקי הלפסטיק משתחררים לאוכל לפי מה שהבנתי)
יצא מושלם והריח שהציף את הבית ….חבל שלא עובר בתמונה
איזה כיף לשמוע הילה היקרה!! =]
הינ עוז, חייבת להחמיא על המתכונים שלך, נהדרים וייחודיים. תמיד יוצאים מוצלחים!
כתבת שלא לשטוף את העוף כיוון שהוא מפזר חיידקים בכיור.
החיידקים הללו נעלמים באפייה? הם לא מזיקים לנו בזמן האכילה שלהם?
שמח לשמוע איילה היקרה!
החיידקים לא שורדים בטמפרטורה של מעל ל70 מעלות ולכן העוף שיוצא מהתנור בטוח למאכל
הי, האם אפשר להכין בסיר רוסטר במקום להתעסק עם העטיפות של התבנית? אני חוששת שהנוזלים יתאדו דרך החריר שבמכסה…
האם בכלל סיר רוסטר מיועד לאפיה בתנור?
אין סעייה להכין ברוסטר, ללמעשה זהו הכלי המושלם למנה וכל הכיסויים הם פתרון למי שאין לו רוסטר. רק צריך שיהיו לו מכסה מתאים וחוץ מזה זה אותו מתכון
תודה רבה עז!
המתכונים שלך כל כך מעשיים וטעימים תמיד, זה ממש תענוג.
כבר שמעתי על התבלינים של איילת, אולי אצלך… אז החלטתי להזמין ממנה, בעיקר משום שראיתי שיש לה טאג'ין, וזה מסקרן אותי שחבל"ז.
אבל… הקופון לא עובד… תהיתי אם אכן פג תוקפו (כפי שכתוב אצלה) או אם לחכות שהיא תעדכן את האתר שלה.
היי יעל
תודה רבה!
צודקת בעקבות תקלה טכנית נאלצנו להוריד את הקופון. עמך הסליחה
תודה עז
כיף לקרוא אותך
אפילו מבלי להכין 🙂
שנה טובה ומהממת
תודה רבה טל!
שנה טובה ומתוקה
הכנתי לי ולבעלי, יצא מושלם! תודה רבה!
וגמר חתימה טובה 🙂
שמח לשמוע לירון!
חתימה טובה!
היי, אם אני מרתיחה את העוף ואחר כך את תפוחי אדמה רתיחה קצרה, האם הטמפרטורה וזמני האפייה משתנים?
היי שרי
לא משפיע
היי, אם לא שמים תפוח אדמה, האם עדיין צריך להוסיף את הרבע כוס מים?
לא
הי עז, אני מעדיפה לא להשתמש ברדיד אלומיניום אלא לאפות עם תבנית פיירקס זהה שאני הופכת על התבנית עם העוף, כמו מכסה, כך שהעסק סגור והאדים נשמרים. בסוף אני מורידה את התבנית המכסה להשחמה. אני רק תוהה, מכיוון שהתבנית שקופה, האם זה לא גורם לצלייה/התייבשות עוד בשלב האפייה הראשון? זה עושה את אותה עבודה כמו רדיד האלומיניום?
הי עז
מתכונים מעולים! נהנים מהם מאוד!
שאלה האם אפשר ומומלץ – במקום התבנית ונייר האפיה+אלומיניום, להשתמש בסיר רחב ועבה שיש לו מכסה שמתאים לתנור?
אפשרי ואפילו עדיף
היי עז , ניסיתי את המתכון ויצא ממש טעים! רציתי לשאול, האם יש אפשרות להוסיף גם אורז לתבנית?
היי רונית
שמח לשמוע!
אפשרי בהחלט 🙂 לכוס אורז כוס וחצי מים.
לקח לי שלוש שנים ומשהו להגיע למתכון, אבל סבבה.
בכל מקרה, יש לי שאלה עקרונית לגבי המתכון הזה ודומיו, מאחר ותבניות תנור מאוסות עלי: מה רע ברוסטר או סוטאז' (יש כאלה שהם "חצי סיר", יותר גבוהים מסוטאז' סטנדרטי, ויותר נמוכים מסיר)?
חג שמח.
ברוך הבא 🙂
יכול תמיד להשתמש בסוטאז' שמתאים לתנור או רוסטר. אותו עקרון העיקר שהכל נכנס
האם המתכון מתאים גם לפרגיות בלי עור? האם יש מתכון פרגיות בתנור ללא רוטב טריאקי?
תודה רבה על מתכוניך המצוינים.
חג שמח
נראה מעולה, מתכננת להכין למחר
שאלה בקשר לתבנית- האם העוף צריך להיות מונח בתוך המים שמכסים את תפוחי האדמה?
כי יש לי תבנית אפיה כזו עם רשת עליה , האם ייצא טוב גם כשהוא מונח על הרשת ובעצם לא ממש נוגע בתפוחי האדמה?
( מקווה שהתיאור שלי ברור 😂)
תודה על המתכון המפורט
היי פנינה
אין בעייה להניח את העוף בתבנית רשת, המים נועדו לעזור לתפוחי האדמה להתרכך העוף לא צריך אותם
שמח שאהבת!
שלום עז
תודה על הבלוג ומתכוניו והסבריו. כבר כמה זמן אני מנסה להכין עוף בתנור עם תפוחי אדמה אך ללא רוטב. אני יודעת שהבצל מגיר הרבה נוזלים אז משמיטה אותו. ועדיין יוצא עוף טעים מאוד,אבל שוחה ברוטב. איזה שינוי אפשר לעשות בכדי שהעוף והתפא יצאו פריכים וטעימים, אך יחסית יבשים?
היי מירי 🙂
שמח שאהבת
עיקר הנוזלים שניגרים בתבנית מגיעים מהעוף.
כלומר לא משנה מה תעשי יהיה מעין רוטב. יכולה לאפות עת העוף בתבנית אחת ואת תפוחי האדמה בשנייה, ואז תוכלי להוציא את העוף ולהניח אותו על המגש השני
היי
יש לי טוסטר אובן עם 3 קומות וניסיתי לשים תבנית גדולה בקומה האמצעית ותבנית קטנה בקומה התחתונה
בתבנית הגדולה יצא מעולה אבל בתבנית הקטנה נשרף לי
מה אפשר לעשות?
לאפות כל תבנית בנפרד
היי עוז
האם בגלל שאין פה רוטב או נוזלים העוף לא מתייבש?
היי ליאורה
ממש לא
ברגע שאוטמים את התבנית נוצרים אדים מהנוזלים שיש בתפוחי האדמה ומהעוף (הירקות 90 אחוז מים, העוף 70 אחוז) ככה שהסביבה עצמה דווקא לחה. ובכללי העוף מתייבש כאשר הוא מגיע לטמפרטורה פנימית מסוימת באפייה ממושכת, בלי קשר למה שקורה מסביב. בקיצור המתכון בנוי ככה שהוא נשאר עסיסי אפילו שלא מוסיפים עהרבה נוזלים.
ואחרי שאמרתי את זה, את כמובן מוזמנת להוסיף עוד נוזלים ורטבים שבאים לך בטוב
יצא ממש טעים ממליץ בחום למי שרוצה לטעום אי פעם משהו טעים!!!!!!
שמח לשמוע!
מה עושים אם צריך לוותר על הבצל?
אפשר לשים בטטה או ירקות אחרים לבישול ארוך כמו גזר, שורשי סלרי/פטרוזיליה ועוד
תודה רבה עז, אני עוקבת אחרי המתכונים שלך כבר שנים.
אם מכינים רק את העוף, ללא ירקות ובצל, צריך לשים מים? ואם מכינים ללא ירקות ובטוסטר אובן קטן, זמן האפייה משתנה?
היי אלה
שמח לשמוע!
עוף לבד אפשר לזרוק על תבנית תנור ב200 מעלות שעה בלי כלום יוצא מושלם – העור נהיה פריך והבשר גם ככה מומלח אז אשכרה לא צריך כלום
למרות שאני חסיד שלך, הפעם (ובכלל עם עוף בתנור) לא הצלחתי.
למרות שעקבתי בדייקנות אחר המתכון, תפוחי האדמה סרבו להתבשל, גם אחרי שעתיים וחצי.
בסוף עשיתי כעצת מגיבה למעלה – הוצאתי את העוף והמשכתי בבישול התפ"א.
תודה ששיתפת, כנראה עניין באיטום הכלי. איך סגרת אותו?
היי עז, אני מאוד אוהבת את המתכונים המדויקים והמפורטים שלך
אם אני מתכוונת להכין את המתכון עם שוקיים, ושמה שתי תבניות במקביל בתנור (על מנת להכין כמות גדולה יותר), האם עלי להשתמש בטורבו?
הי,
כשאתה מציין במתכון 1 כף תבלינים מכל מה שאני חפץ, ונתת גם דוגמאות יפות מאד, האם התכוונת שסך כל התערובת המורכבת ממספר תבלינים תהא כף אחת , או כל תבלין בתערובת יכיל כף שלמה, ואז מגיעים ל 4,5 כפות…מה אני מפספס
תודה מראש
אמיר
היי אמיר
אתה חושב יותר מדי
אם אמרתי כף אחת של תערובת תבלינים, הכוונה שסך התבלינים צריך להיות כף – אתה קונה את התערובת ושם כף אחת ממנה